PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym Joymax 250i

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

Sermus88
15 Eylül 2020, 08:59
bende bu aralar hararet sorunu yaşıyorum bir kaç yere gittim yapamadılar en sonunda devir daim keçeleri dendi devir daim kapağından sızıntı yapıyodu bakalım sonuç ne olucak.

The Dude
16 Eylül 2020, 09:16
bende bu aralar hararet sorunu yaşıyorum bir kaç yere gittim yapamadılar en sonunda devir daim keçeleri dendi devir daim kapağından sızıntı yapıyodu bakalım sonuç ne olucak.

ne yaptın?
çözdün mü?

Sermus88
24 Eylül 2020, 12:50
devir daim keçeleri sonra contaları değişti ama hala hararet üst beyaz çizgiye geliyo kafayı sıyırıcam

The Dude
24 Eylül 2020, 13:27
fan açıyor mu?

Sermus88
24 Eylül 2020, 18:24
ne yaptın?
çözdün mü?

fan açıyor mu?

evet fan açıyor sorun yok bi radyatör temizliği yaptırmadım acaba ondan kaynaklanıyo olabilir mi ?

The Dude
25 Eylül 2020, 10:53
bu konulardan çok anlamam,
benim aklıma gelen;
hararet müşürü fanın geç devreye girmesine sebep olabilir. devir daimde bir yerde kirlenme olabilir.

eğer kartal'a yakınsan altan motora bir uğra, bugüne kadar problemler konusunda oldukça faydalarını gördüm.
yardımcı olacaklarına eminim, olur da iletişimde sorun yaşarsan barış'ın selamı var dersin yardımcı olurlar.

Sermus88
28 Eylül 2020, 16:28
radyatör temizliği yaptırdım normale döndü 2. beyazla üstündeki mavi çizgiyi aşmıyor artık

Garip
12 Ekim 2020, 22:56
Joymax z
3 ayda 5300 km yol yaptım. Nereleri gezmedim ki.. neler yaşamadım ki yollarda.

Motordan memnunum. Motorunun her parçası joymax 250i ile aynı dedi usta. Bu güzel bir şey.

Selamlar.

Caggg
15 Ekim 2020, 14:46
Merhaba,
Ben de foruma yeni üyeyim. Motorum 2016 model SYM Joymax 250 i
Birkaç konuda birkaç birsey danışmak istedim
1- Motorumun gösterge panelindeki Voltajı , Km bilgisini gösteren yuvarlak gösterge ışığı mavi iken bu sabah turuncu olduğunu farkettim. Komple panel değiştirmek mi gerekli. Bilgiler çalışıyor ama sorun yok, sadece ledi gitti gibi.
2- Ben Castrol Scootek kullanıyorum yağ olarak 3000 - 5000 civarı da degistiriyorum, bu yağ mıdır sizce
3- Lastik olarak Anlaş Tournee aldım, 2 yıla yaklaştı, yılda 5000 km yaparım ort. , yazın iyi ama ıslak da kötü , michelin city grip denemedim, farkı yaşayan var ise bilgi rica ederim
4- Motor 42000 km de, servis segmen atalım diyor, test etti geç hızlanıyormuş ama ben son hız 140 km gordum, gerdk var mı sizce,
5- Bu motorlarda amortisör bakımı yapmaya gerek var mı, arka ayar 3 de ama sanki sertleşti tümseklerde çok sert geçiyor gibi
6- Bu motorda varyatör sanırım çabuk kirleniyor, titreşim temizlik sonrası kısa sürede geri geliyor

Şimdiden tşk.

The Dude
16 Ekim 2020, 09:13
mehmetseza usta iyisini bilir, anladığımı düşündüğüm kadarı ile;
1 - gösterge çalışıyor ise sorun olacağını sanmıyorum, yine de sadece gösterge ledlerini tamir ettirmek daha mantıklı.
2- yağ için 3000 km öneriliyor, castrol iyi yağdır ama detayını bilmiyorum.
3- anlas kullandım, city grip ile arasında fark var. imkan var ise city grip2 derim.
4- segment itibari ile bu makineler konfor odaklıdır, bundan dolayı fazla zorlamamak lazım, ağır bakım olarak kontrol ve gerekli parçaların değişimi önemlidir. bakım tablosuna riayet etmeye çalışın.
5- hiç yapmadım, sert ise kademe ayarı değişebilir. uzun zamandır dokunmadım.
6- her bakımda varyatörün temizlenmesi iyi olur. ön ve arka varyatör parçalarını da kontrol etmek gerekiyor. zamanında jcosta kullandım, ciddi anlamda katkısı var. 180 euro idi aldığımda şimdi ise 2000 liranın üzerinde.

AzÇok
16 Ekim 2020, 13:27
@Caggg
1. Göstergede görmeyi engelleyen bir durum yoksa hiç dokunmazdım.
2. Üretici 3000km. diyorsa 3000km.de değiştir. El kitabında yazan sertifikasyonlara bakarak yağ seç.
3. Anlas pişmanlıktır. Garantideki lastik için başvurdum. Fabrikaya gönder dediler. Gönderdim. Aylardır cevap bile yok. Üç kuruş fark için kaliteden vazgeçilmez.
4. Yağ seviye kontrolünde eksilme görülüyorsa, buji kontrolünde yağ görünüyorsa sekmanlar aşınmıştır. Yoksa ustaya "hadi ordan" denir.
5. Amortisör yayları zamanla kısalır. Bu da sertlik olarak bize geri döner. El kitabında değişim tolerans aralığı yazar. Gelişmiş ülkelerde çıkarılıp yenisi takılır. Bizde ise fiyatlar nedeniyle durmak yok yola devam.

Alman_
16 Ekim 2020, 20:13
Joymax in orjinal km sini nasıl öğrenebiliriz ark almış. takometresi değişmiş. ilk sahibi 11 bin kullandım demiş. Sonra biraz 2 bin 3 bin kullandıktan sonra bakımda debriyaj balatasının değiştiğini söylemiş debriyaj baltaları min. 25 binde değişir demiş. Benim 40 bin küsür km de değişti. Geçmişte z garaj da bakım olmuş makinaya bağlanıp öğreniliyor demiş Makina bozuk altan motora git demişler.

Yani motorun orjinal km si muamma. :)

Orjinal km öğrenmenin %100 kesin doğuruluk ile öğrenilme payı var mıdır ?

mehmetseza
19 Ekim 2020, 15:20
mehmetseza usta iyisini bilir, anladığımı düşündüğüm kadarı ile;
1 - gösterge çalışıyor ise sorun olacağını sanmıyorum, yine de sadece gösterge ledlerini tamir ettirmek daha mantıklı.
2- yağ için 3000 km öneriliyor, castrol iyi yağdır ama detayını bilmiyorum.
3- anlas kullandım, city grip ile arasında fark var. imkan var ise city grip2 derim.
4- segment itibari ile bu makineler konfor odaklıdır, bundan dolayı fazla zorlamamak lazım, ağır bakım olarak kontrol ve gerekli parçaların değişimi önemlidir. bakım tablosuna riayet etmeye çalışın.
5- hiç yapmadım, sert ise kademe ayarı değişebilir. uzun zamandır dokunmadım.
6- her bakımda varyatörün temizlenmesi iyi olur. ön ve arka varyatör parçalarını da kontrol etmek gerekiyor. zamanında jcosta kullandım, ciddi anlamda katkısı var. 180 euro idi aldığımda şimdi ise 2000 liranın üzerinde.

dostlar siteden biraz uzak kaldım.yazlıkta sym fidelle 2 ile 5km süratle giderken tekeri mıcıra kaptırdım ve hanımla düştük.kask takılı olmadığından kafam yarıldı.benım omuz, hanımın kol bilek kırık bir aydır uğraşıyoruz.bu itibarla yazmakta zorluk çekiyorum

The Dude
19 Ekim 2020, 16:14
üzüldüm hocam,
umarım en kısa sürede atlatırsınız.
yenge hanıma da sana da büyük geçmiş olsun.

mehmetseza
19 Ekim 2020, 17:29
üzüldüm hocam,
umarım en kısa sürede atlatırsınız.
yenge hanıma da sana da büyük geçmiş olsun.

çok çok teşekkür ederim

Garip
20 Ekim 2020, 19:34
Sn hocam çok geçmiş olsun.

mehmetseza
21 Ekim 2020, 09:01
Sn hocam çok geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim

Caggg
29 Ekim 2020, 22:49
Çok geçmiş olsun,

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------

@Caggg
1. Göstergede görmeyi engelleyen bir durum yoksa hiç dokunmazdım.
2. Üretici 3000km. diyorsa 3000km.de değiştir. El kitabında yazan sertifikasyonlara bakarak yağ seç.
3. Anlas pişmanlıktır. Garantideki lastik için başvurdum. Fabrikaya gönder dediler. Gönderdim. Aylardır cevap bile yok. Üç kuruş fark için kaliteden vazgeçilmez.
4. Yağ seviye kontrolünde eksilme görülüyorsa, buji kontrolünde yağ görünüyorsa sekmanlar aşınmıştır. Yoksa ustaya "hadi ordan" denir.
5. Amortisör yayları zamanla kısalır. Bu da sertlik olarak bize geri döner. El kitabında değişim tolerans aralığı yazar. Gelişmiş ülkelerde çıkarılıp yenisi takılır. Bizde ise fiyatlar nedeniyle durmak yok yola devam.
Bilgiler için tesekkurler,

3. Lastikler bitince michelin takcaz gorunen o,
2. Yag da castrol scootek e devam o zaman,
4. Yag seviyesinde bir problem olmadi, yag isik yanmadi vb uyari usta da degisimlerde demedi bisey eksilme falan var diye, sadece yavas hizlaniyormus dedi usta , segment asinmis olabilir diyince insan bi duruyor,
5. Amortisorde mevcutla devam anliyorum,
1. Gosterge gosteriyor sikinti yok,

mehmetseza
30 Ekim 2020, 14:02
bu antifriz damlamasını kesemedim motordan.devirdaimin olduğu yerde sürüş sonralarında bir damla antifriz oluyr.ama ne sekmanda ne baska bır yerde ne akıntı var ne sıkıntı var ellı kere actım baktım.dusunun tam bır damla ne yere akıyor damlıyor ne bır yere bulasıyıor.kalın yag koyduk hortumdan kacak vardı bulduk sıktık nedır bılemedım.ıstanbul sevpa motora sordum terlemeyse hıc elleme sıkıntı olmaz devam dedı.damla terleme mı sayılır onu da bılemedım.bakılması gereken baska hortum falan var mı?ben devırdaım kecesınden olduguna ınanmıyorum 15.000km motorda

aggressive
03 Aralık 2020, 12:40
bu antifriz damlamasını kesemedim motordan.devirdaimin olduğu yerde sürüş sonralarında bir damla antifriz oluyr.ama ne sekmanda ne baska bır yerde ne akıntı var ne sıkıntı var ellı kere actım baktım.dusunun tam bır damla ne yere akıyor damlıyor ne bır yere bulasıyıor.kalın yag koyduk hortumdan kacak vardı bulduk sıktık nedır bılemedım.ıstanbul sevpa motora sordum terlemeyse hıc elleme sıkıntı olmaz devam dedı.damla terleme mı sayılır onu da bılemedım.bakılması gereken baska hortum falan var mı?ben devırdaım kecesınden olduguna ınanmıyorum 15.000km motorda

antifirizin hangi hizada yere damlıyor video ile gösterme şansınız var mı bize?

öncesinde yanlış antifiz konulduysa olabilir. her aracın kendi fabrikasının önerdiği antifiriz kullanılmalı.

mehmetseza
04 Aralık 2020, 10:13
antifirizin hangi hizada yere damlıyor video ile gösterme şansınız var mı bize?

öncesinde yanlış antifiz konulduysa olabilir. her aracın kendi fabrikasının önerdiği antifiriz kullanılmalı.

öncelikle ilgilendiğiniz ve vakit ayırdıgınız ıcın tesekkur ederım.antfırz olarak uzerındekının aynısı mavı antıfırız koydum.ılave etmeden oncede aynı sorun vardı ama radyatorden gelen hortumun basındakı kelepce kaynaklıydı.sımdı ise yere damlamıyor sadece devırdaımın oldugu bolgede tam contanın orda bır damla olarak duruyor yere akmıyor.en son bır ustaya sordum geen hafta motoru kapalı garajda kapamadn once komurdendır elımızde var degıstırelım dedı

aggressive
09 Aralık 2020, 16:15
devirdaim mekanik keçeyi yenilerseniz keser fakat orjinal antifirizi yeşil renk inorganik mavi renk koyulduysa değiştirmenizi öneririm.

mehmetseza
09 Aralık 2020, 16:43
emin olamadım şimdi garajda aksam bakayım eger yeşil ise devam mavi ise hemen degısıklıge gıdelım tesekkurler.devirdaim mekanik keçe diye mi gecer ınternette parca ona gore onu da hemen sıparıs vereyım

aggressive
10 Aralık 2020, 16:11
devir daim keçesi diye bakarsanız devirdaim kömürü diye de yazanlar gördüm ecnebilerde mekanik keçe geçiyor

mehmetseza
11 Aralık 2020, 09:03
devir daim keçesi diye bakarsanız devirdaim kömürü diye de yazanlar gördüm ecnebilerde mekanik keçe geçiyor

tesekkurler

The Dude
11 Aralık 2020, 11:05
hocam,
geçmiş olsun, umarım çözersin.

benim de kıymeti kendinden menkul ufak bir sıkıntım oldu.
motoru iki gün çalıştırmadım, çalışırken epey nazlandı.

kontağı açtığımda voltaj göstergesi 12 civarında idi.
marşa bastığımda sallana sallana zorlandı, voltaj 8 civarına kadar düştü.
çalıştırdıktan sonra sorun çıkarmıyor, iki gün çalıştırmadan bunu yapması pek hoşuma gitmedi.

bujiden şüpheleniyorum ama sökemedim zira kene gibi yapışmış.

mehmetseza
11 Aralık 2020, 16:06
hocam,

çalıştırdıktan sonra sorun çıkarmıyor, iki gün çalıştırmadan bunu yapması pek hoşuma gitmedi.

ben de gts 250 vardı bır sene calısmadıgı oldu ıkı uc basımda alırdı mars.bu motoru aldım ıkı ay bınmedım aku aynı senın dedıgın gıbıydı.gecen ekımde yazlıktakı motordan dutuk ıkı ay burdakı motor calısmadı aku yıne gıdık.demem o kı sorun senın motorda degıl bunların kronık sorunu bence

Alman_
11 Aralık 2020, 22:15
hocam,

bujiden şüpheleniyorum ama sökemedim zira kene gibi yapışmış.Bu joymaxlerin çoğu (bana göre hepsi) soğuk zamanlarda çalışmıyor kapalı otopark olmadıkça. Kimisi subap ayarı, kimi marş motoru, kömürü, akü, vs diye uzar gider bu liste. Şu an 16 model var şu an için sabah erken kalkıp sürme durumu olmadı. Ayazlı havalarda bu marş almama sorununu çok yaşamıştm eski 15 modelde.

The Dude
17 Aralık 2020, 12:08
öncelikle ilginize teşekkür ederim.
bu sorun süreklilik arz eden ve sıkça tekrarlanan bir sorun değil.

zaman zaman oluyor, yanlış tarihlendirmiyorsam 2 senedir 2 kez başıma geldi.
son günlerde soğukta kalmasına rağmen sorun çıkarmıyor.

şu an için bir problem yok.
tekrarladığında bakacağım.

Caggg
01 Ocak 2021, 17:09
öncelikle ilginize teşekkür ederim.
bu sorun süreklilik arz eden ve sıkça tekrarlanan bir sorun değil.

zaman zaman oluyor, yanlış tarihlendirmiyorsam 2 senedir 2 kez başıma geldi.
son günlerde soğukta kalmasına rağmen sorun çıkarmıyor.

şu an için bir problem yok.
tekrarladığında bakacağım.

Çamlicada baya soguk olur hava kisin hep tek marsta aldi , motor guvenlik klubesi yaninda durdu, ama hep koruyucu full ortu kullandim bu gri kalin olandan tekere kadar orttum, sogukta olsa rugzarda kalmadi. Ise yariyo su da girmiyir yagmur vs

The Dude
20 Ocak 2021, 10:13
son günlerin soğuğunda sorun yaşayacağımı düşünüyordum ama bir problem yaşamadım.

dikkatimi cezbeden durum, marş ile ilgili sorun yaşadığım durumlarda motorun yan ayakta beklemiş olması idi.
bununla ilgili de bir durum olabilir ya da tesadüftür.
bilemedim.

Caggg

teşekkür ederim, güzel bir brandam var ama tam kapatmıyor. kullanmaya çalışıyorum, evvelden motor kapalı garajda idi, böyle dertlere gark olmuyorduk.

yurtdas
26 Temmuz 2021, 10:19
Merhaba arkadaşlar 2017 joymax 250i motorum var. bir ampülümün kısası patladı. yenisini almak istiyorum ama watt değerini bilen var mıdır? piyasada 35/35w olan ve 55/60w olanlar var hangisini almalıyım kitapçığında da ilgili bilgiyi bulamadım..

mehmetseza
11 Ekim 2021, 17:01
hocam,

BİZİM BU MOTORLARDA BUJI DEGISIMI KAC KM OLUR KI?SON ZAMANLARDA MARSDA BENDE SIKINTI YASAR OLDUM.AKU DOLU AMA MARS BASINDA C3 C2 GIBI BIR ARIZA KODU CIKIYOR ALET CALISIYOR AMA SAATI FALAN SIFIRLIYOR,BUJI ALDIGIMDAN BERI DEGISMEDI 6 YIL OLDU MOTOR 16000KM DE FALAN

gurcanozturk
11 Ekim 2021, 17:18
BİZİM BU MOTORLARDA BUJI DEGISIMI KAC KM OLUR KI?SON ZAMANLARDA MARSDA BENDE SIKINTI YASAR OLDUM.AKU DOLU AMA MARS BASINDA C3 C2 GIBI BIR ARIZA KODU CIKIYOR ALET CALISIYOR AMA SAATI FALAN SIFIRLIYOR,BUJI ALDIGIMDAN BERI DEGISMEDI 6 YIL OLDU MOTOR 16000KM DE FALAN

Kitapcikta yazar bakim periyodlari ve parca degisim KM/tarihleri.

volkan190
20 Ekim 2021, 11:10
Arkadaşlar selam , bende 2015 model ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Joxmax çok keyifli fakar sormak istediğim birkaç husus var. Motor kalkışlarda titremeli ve hantal bu normal mi ? Ayrı olarak 90-100 biraz titreşimli ama 110 da ip gibi gidiyor sizde de durum aynı mıdır ?

gurcanozturk
20 Ekim 2021, 11:58
Arkadaşlar selam , bende 2015 model ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Joxmax çok keyifli fakar sormak istediğim birkaç husus var. Motor kalkışlarda titremeli ve hantal bu normal mi ? Ayrı olarak 90-100 biraz titreşimli ama 110 da ip gibi gidiyor sizde de durum aynı mıdır ?

Scooterlar genel olarak kalkislarda titrer zaten ancak titreme fazla ise, yaptirmadiysaniz, kayis,baga veya devriyaj balatasi kontrolu yaptirtabilirsiniz. Bunlar titresimi en cok etkileyen faktorler.

volkan190
20 Ekim 2021, 13:35
Scooterlar genel olarak kalkislarda titrer zaten ancak titreme fazla ise, yaptirmadiysaniz, kayis,baga veya devriyaj balatasi kontrolu yaptirtabilirsiniz. Bunlar titresimi en cok etkileyen faktorler.

Bilgilendirme için teşekkürler. Motoru pazar günü aldım . Henüz 24.000 km ' de varyatör bakımlarını kendim yapabiliyorum fakat ilk defa 250 cc scooter tecrübe ediyorum. Düşük hızlardaki titreşimi rahatsız etti , sanırım varyatör bakımı zamanı geldi:)

The Dude
21 Ekim 2021, 10:10

hocam her 12.000 km de bir, yani her ağır bakımda değiştirin diyor ama bu değişimin kullanıma göre olacağını düşünüyorum.
bujiyi söküp, bujinin durumuna göre yapsan daha iyi olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------

Bilgilendirme için teşekkürler. Motoru pazar günü aldım . Henüz 24.000 km ' de varyatör bakımlarını kendim yapabiliyorum fakat ilk defa 250 cc scooter tecrübe ediyorum. Düşük hızlardaki titreşimi rahatsız etti , sanırım varyatör bakımı zamanı geldi:)

motoru yeni aldıysan düzgün bir servise götürüp kontrol ettirmeni tavsiye ederim.

Alman_
21 Ekim 2021, 10:34
Soğuklar başladı marş almama sıkıntısı da başladı. En sevmediğim özelliği.

volkan190
21 Ekim 2021, 11:28
Soğuklar başladı marş almama sıkıntısı da başladı. En sevmediğim özelliği.

Ben motoru yeni aldım ama tek marş alıyor şuanda aküsü yeni değişmiş belki ondan olabilir . Bu arada üstünde çakar ve alarm var . Akşamları alarmı kullanıyorum sabah kalktığımda akü voltajı 12.9 gösteriyor .

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------

hocam her 12.000 km de bir, yani her ağır bakımda değiştirin diyor ama bu değişimin kullanıma göre olacağını düşünüyorum.
bujiyi söküp, bujinin durumuna göre yapsan daha iyi olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------

motoru yeni aldıysan düzgün bir servise götürüp kontrol ettirmeni tavsiye ederim.

Motoru youtube ' da tamirci abi var ona götürüp varyatör bakımı yaptırıcam. Motordan az çok anlıyorum şuan varyatör haricinde bir sorunu yok , önceden çinli varken varyatör bakımlarını da kendim yapıyordum ama sym için cesaret edemedim . En çok merak ettiğim kayışın durumu malumunuz orjinal kayış 650 TL gibi bir fiyata satılıyor. Kitapçıkta 12 k' da bir kayış değişimi diyor ama bu bir kayış için bana çok az geldi , ortalama kaç bin gidiyor cevaplarsanız sevinirim.

volkan190
26 Ekim 2021, 09:39
Evet arkadaşlar söylediğim gibi varyatör bakımını yaptırdım. Motorun gidişi ve gaz tepkisi oldukça iyileşti . Aşağıya link bırakıyorum izlemek isteyen yapılan işlemlere bakabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=i8ig2DLcX90

volkan190
04 Kasım 2021, 14:46
Joymax forumu ölmüş sanırım :) bugün hararet göstergem kırmızı çizgiye dayandı . Hemen en yakın servise götürdüm, hararet müşürü ile kurtardık durumu , sormak istediğim sizde yolda giderken hararet göstergesi ortada sabit mi duruyor . Normalde ortaya kadar gelip sabit durması gerekiyormuş . Trafikte son beyaz çizgiye gelip fan açması gerekiyormuş . Bende hararet göstergesi en dipteydi her zaman sadece trafikte durunca biraz yükselip aşağı iniyordu. Böylelikle bunu da öğrenmiş oldum.

Alman_
07 Kasım 2021, 14:10
Joymax forumu ölmüş sanırım :) bugün hararet göstergem kırmızı çizgiye dayandı . Hemen en yakın servise götürdüm, hararet müşürü ile kurtardık durumu , sormak istediğim sizde yolda giderken hararet göstergesi ortada sabit mi duruyor . Normalde ortaya kadar gelip sabit durması gerekiyormuş . Trafikte son beyaz çizgiye gelip fan açması gerekiyormuş . Bende hararet göstergesi en dipteydi her zaman sadece trafikte durunca biraz yükselip aşağı iniyordu. Böylelikle bunu da öğrenmiş oldum.Bende yıllar önce sıkışık mahalle arası yokuşta bir defa kırmızıya yaklaşmıştı onun dışında hiç bir zaman yükselmedi Sıkış trafikte uzun süreli beklemelerde yükselir ama sona dayanmaması lazım. Şu aralar havalar öncesine nazaran dah serin olduğu için ortaya bile gelmiyor. Bende şu aralar marş almama sorunu yaşıyorum. Soğuk havadan sanıyordum. Dün saat öğle 1 de yine almadı çok geç aldı. Yarın bir servise gideceğim ataşehir sevpaya. Whatsaptan yazdım görmedi malum pazar günü olduğu için aileleri zaman geçiriyor sanırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:07 ----------

Evet arkadaşlar söylediğim gibi varyatör bakımını yaptırdım. Motorun gidişi ve gaz tepkisi oldukça iyileşti . Aşağıya link bırakıyorum izlemek isteyen yapılan işlemlere bakabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=i8ig2DLcX90Yeri nerede bu zamana kadar bu kadar detaylı temizlik yapan servise denk gelmedim. Baştan sona izledim videoyu.

volkan190
08 Kasım 2021, 10:19
Bende yıllar önce sıkışık mahalle arası yokuşta bir defa kırmızıya yaklaşmıştı onun dışında hiç bir zaman yükselmedi Sıkış trafikte uzun süreli beklemelerde yükselir ama sona dayanmaması lazım. Şu aralar havalar öncesine nazaran dah serin olduğu için ortaya bile gelmiyor. Bende şu aralar marş almama sorunu yaşıyorum. Soğuk havadan sanıyordum. Dün saat öğle 1 de yine almadı çok geç aldı. Yarın bir servise gideceğim ataşehir sevpaya. Whatsaptan yazdım görmedi malum pazar günü olduğu için aileleri zaman geçiriyor sanırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:07 ----------

Yeri nerede bu zamana kadar bu kadar detaylı temizlik yapan servise denk gelmedim. Baştan sona izledim videoyu.

Bakımlarımı bende sevpa'da yaptırıyorum. Motoru alalı 1 ay oldu bende marşla ilgili bir sıkıntı yok , tek marş alıyor şuanda. Sevpa'da uğur abi yada ahmet abi sorununu çözer diye düşünüyorum. Varyatör bakımlarını Youtube ' da Tamirci abi kanalındaki arkadaşa yaptırdım.Şiddetle tavsiye ederim. Yotube' da numarası var dilersen arayabilirsin .Bakım yaptığı yer Sancaktepe'de.

Alman_
09 Kasım 2021, 20:58
Bakımlarımı bende sevpa'da yaptırıyorum. Motoru alalı 1 ay oldu bende marşla ilgili bir sıkıntı yok , tek marş alıyor şuanda. Sevpa'da uğur abi yada ahmet abi sorununu çözer diye düşünüyorum. Varyatör bakımlarını Youtube ' da Tamirci abi kanalındaki arkadaşa yaptırdım.Şiddetle tavsiye ederim. Yotube' da numarası var dilersen arayabilirsin .Bakım yaptığı yer Sancaktepe'de.
Yarın sevpaya gideceğim öğlen saatlerinde bir baksınlar bakalım tamirci ark ın numarasını aldım. Seneye havalar ısınınca gitmeyi düşünyorum. Şubatta muayenesi var bi o geçsin.

volkan190
10 Kasım 2021, 12:57
Yarın sevpaya gideceğim öğlen saatlerinde bir baksınlar bakalım tamirci ark ın numarasını aldım. Seneye havalar ısınınca gitmeyi düşünyorum. Şubatta muayenesi var bi o geçsin.

Son durum hakkında bilgi verirsen sevinirim. Umarım sorunun çözüme kavuşur.

Alman_
11 Kasım 2021, 00:21
Son durum hakkında bilgi verirsen sevinirim. Umarım sorunun çözüme kavuşur.Gittim motorun soğuması beklendikten sonra subaplarına baktı sağlam dedi durumu gayet iyi sonra buji bitik olduğu anlaşıldı değiştirdikten sonra çözüldü şimdilik tekrar olursa gelirsin dedi. Motoru bir kaç gün bırakman gerekecek haberin olsun dedi. Tamam sorun değil istediğiniz kadar dursun motor dedim. Bakım zamanına da az kaldı 1 ay içinde gelirim zaten dedim. Ayrıldım bakalım sorun halloldu mu göreceğiz. Geriye marş motoru ve akü seçenkleri kalıyor bakalım. Marş motoru ne kadar dedim 1200 tl dedi. Umarım marş motorunu değiştimeye gerek kalmaz.

volkan190
11 Kasım 2021, 09:08
Gittim motorun soğuması beklendikten sonra subaplarına baktı sağlam dedi durumu gayet iyi sonra buji bitik olduğu anlaşıldı değiştirdikten sonra çözüldü şimdilik tekrar olursa gelirsin dedi. Motoru bir kaç gün bırakman gerekecek haberin olsun dedi. Tamam sorun değil istediğiniz kadar dursun motor dedim. Bakım zamanına da az kaldı 1 ay içinde gelirim zaten dedim. Ayrıldım bakalım sorun halloldu mu göreceğiz. Geriye marş motoru ve akü seçenkleri kalıyor bakalım. Marş motoru ne kadar dedim 1200 tl dedi. Umarım marş motorunu değiştimeye gerek kalmaz.

Geçmiş olsun. Umarım sorununuz buji ile çözülür. Bende geçen hafta ağır bakım yaptırdım. Buji,hava filtresi,kayış ve balata değiştirdim. Buji benimde kötü çıktı ama yinede tek marşta alıyordu motor. Aküden de problem yaratıyor olabilir . Bence bu sorun kronik değil sym' lerde bu sorunu çok duymadım.

IRau
11 Kasım 2021, 12:24
joymax kullanan arkadaşlar siz bu havalarda ortalama kaç yakıyosunuz

benim xmax 3.5 oldu yahu

volkan190
11 Kasım 2021, 12:40
joymax kullanan arkadaşlar siz bu havalarda ortalama kaç yakıyosunuz

benim xmax 3.5 oldu yahu

Motoru ben yeni aldım banada biraz fazla yakıyor gibi geldi bende ortalama 3.5 lt gibi yakıyorum şuanda sanırım 80 TL'ye 300-320 km yapıyorum. Buji , Kayış , hava filtresi yeni değişti.