Orijinalini görmek için tıklayınız : XJ6 vs FZ6 vs ER6N vs NC700SA
Arkadaşlar ybr125 imi satıp bu makinelerdan birisini almak istiyorum. Lakin kafam allak bullak oldu. Neredeyse bir aydır forum okuyorum sabahtan akşama, türkçe ingilizce . . . Daha da çorba oldu kafam.
Şimdi ilk tercihim XJ6 fakat XJ6 nın FZ6nın yeni ve düşük hali olduğu için kafamda soru işaretleri var. Fz6 ya göre kullanılan materyal daha fazla pilastik, beygiri düşük vs. O yüzden ikinci el bir Fz6 mı almalıyım yoksa 0 bir XJ6 mı bilemedim.
Bunların yanında, ER6N nin tipi inanılmaz güzel ve seksi. Her ne kadar, XJ6 yla aynı beygire sahip olsa da, çevremdeki motorcu arkadaşlarım 2 silindirli motor mu alıcan diye laf ediyorlar. Birde artık efsaneleşmiş olan yedek parça sıkıntısı ve ücretleri de cabası. Az yakması ise bir avantaj ama bu motoru alırsam gaz kolu açık gideceğim için diye tahmin ediyorum benzin karı beni pek kurtarmayacak.
NC700SA ise garip bir alet. düşük beygir ama torku yerinde. koltuk altındaki bagaj ise muhteşem ama gerek tipi, gerek beygiri acaba bu alet diğerlerinin yanında parasını hakediyor mu diye düşündürtüyor.
Honda CBF600ü falan direkt eledim keza görüntüsünü sevmiyorum her ne kadar güzel makine olsa da.
Motoru değiştirme amacım şehir içinde kullanımın yanı sıra, hafta sonu kalkıp güneye de inmek.Rüzgarla bir sıkıntım yok yani naked istediğime eminimo açıdan ve 600 cclerin de en iyisininde en kötüsününde beni hertürlü başka bir şehre rahatça taşıyacağını biliyorum...
sizlerden ricam şehirler arası gideceksen enduro / cruiser almalısın gibi sorumla alakasız cevaplar yerine, motor seçiminde yardımcı olmanız.
edit: birde hep akımın ucunda ducati monster var ...
HELLAS
22 Mart 2013, 15:41
edit: birde hep akımın ucunda ducati monster var ..
:queen: AL DA GÖR ......
yerınde duşuk beygır demek UZUN ÖMURLU motor demek ......bence
|
eren özer
22 Mart 2013, 15:51
XJ6 Fazerin kırpılmış hali dediğin alet 240 vuruyor Ybr 125 den sonra sana çok bile gelecek hatta çok gelecek zaten
Fazere girme sıfır varken ne olduğu belirsiz 2.el rağbet etme
Yakıttan yana sıkınıtın yoksa 4 silinidir olsun diyorsan İlk Tavsiyem XJ6
Görünüşü süper ama 2 silindir Dediğin alette Pek fena sayılmaz 4,5 Bin devirden sonra 4 silindir gibi çıkıyor velet Az yakar NC kadar olmasada, iyi kaçar az yakar ama bi 4 Silindir sesi tam alamassın
Ben hız istemiyom Görünüşte pek önemli değil diyorsan ve Yılda Çok fazla Km yapıyorsan NC700 al
Karar senin aslında Daha önce buna benzer 10 larca Topik açıldı oraya yazılanları görmüşsündür Bu konu bile gereksiz aslında ama arada kendi fkirlerinde var o yüzden Ses etmezler :)
pistolpitt
22 Mart 2013, 15:53
hangisini seçeceğin keyfine kalmış, sadece ABS li birşey almanı öneririm
okkesh79
22 Mart 2013, 16:10
senin istediğim xj 6 bende var , nc 700 s yerine de nc 700 x var .
İkiside güzel motorlar yakıtta gelirsek 28 kuruş xj 6 , 24-25 kuruş nc 700 x yakıyor ,
son hızları xj 6 - 200 km ( rüzgardan ve yol kısalığında gidemedim) nc 700 x 190 km daha ,
hızlanma kim dersen tabii ki xj 6 tam bir teker makinesi ve hafif
nc 700 x abs mevcut xj 6 abs yok ikinci elde , sıfır alırsan biraz 1500 tl gibi fark var bildiğim kadarıyla
benim kullandıklarım ve bildigim bunlar , sen yinede hangisine gönlün giderse onu al derim ...
scooboy
22 Mart 2013, 16:10
Cbf600 ü nasıl elediyseniz diğerlerini de bir sebebten elemeniz gerekir.(Bu arada bende katılıyorum görüşünüze)
4silindir ses demek aynı zamanda yakıt demek.
honda nc700 ne kadar şahanede olsa tipi bana çekici gelmiyor.
Er6 tip olarak en güzeli bence ama diğer özellikleri kaybettirebilir( Malum şeyler yazmaya bile gerek yok)
Bu durumda yamaha xj6 almanızı öneririm ben.
Alper Kaya
22 Mart 2013, 16:17
XJ6 Fazerin kırpılmış hali dediğin alet 240 vuruyor Ybr 125 den sonra sana çok bile gelecek hatta çok gelecek zaten
Fazere girme sıfır varken ne olduğu belirsiz 2.el rağbet etme
Yakıttan yana sıkınıtın yoksa 4 silinidir olsun diyorsan İlk Tavsiyem XJ6
Görünüşü süper ama 2 silindir Dediğin alette Pek fena sayılmaz 4,5 Bin devirden sonra 4 silindir gibi çıkıyor velet Az yakar NC kadar olmasada, iyi kaçar az yakar ama bi 4 Silindir sesi tam alamassın
Ben hız istemiyom Görünüşte pek önemli değil diyorsan ve Yılda Çok fazla Km yapıyorsan NC700 al
Karar senin aslında Daha önce buna benzer 10 larca Topik açıldı oraya yazılanları görmüşsündür Bu konu bile gereksiz aslında ama arada kendi fkirlerinde var o yüzden Ses etmezler :)siz xj6 nın 240km yaptıgını nerde gördünüz ? biraz youtube da video izleyin 220km lerde alet 6.vites redlinelerde anca dolaşıyor redlinede bi alet sürülmez redlinsiz max 200 yapabiliyor oda sınırda xj6 beğensemde 4 silindir gücünü pek yanıstamıyor ama güzel alet bulsam alıcaktım bi dönem hatta
eren özer
22 Mart 2013, 16:29
siz xj6 nın 240km yaptıgını nerde gördünüz ? biraz youtube da video izleyin 220km lerde alet 6.vites redlinelerde anca dolaşıyor redlinede bi alet sürülmez redlinsiz max 200 yapabiliyor oda sınırda xj6 beğensemde 4 silindir gücünü pek yanıstamıyor ama güzel alet bulsam alıcaktım bi dönem hatta
Bir yerimizden uydurmuyoruz heralde güzel kardeşim bana video izle diyonda sen biraz izle bence :mrgreen:
Bizzat Mt den bir arkadaş Yaptı İşte topiği İşte Linki
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-videolari/113457-sanliurfada-sezonu-actik.html
Videoyu es geçme tıkla
http://www.youtube.com/watch?v=nCkAOhIkNqM&feature=youtu.be 3:55 E tıkla
KeaSH-07
22 Mart 2013, 16:33
honda cbr 600f ;)
Alper Kaya
22 Mart 2013, 16:39
Bir yerimizden uydurmuyoruz heralde güzel kardeşim bana video izle diyonda sen biraz izle bence :mrgreen:
Bizzat Mt den bir arkadaş Yaptı İşte topiği İşte Linki
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-videolari/113457-sanliurfada-sezonu-actik.html
Videoyu es geçme tıkla
http://www.youtube.com/watch?v=nCkAOhIkNqM&feature=youtu.be 3:55 E tıklaŞimdi videoyu tıkladım izledimde xj6 yı göremedim kardeş sen önce bi xj6 yaz google a görsellerde bi bak göstergesi nasıl falan fialn sonra videolarda biyerimizden sallamıyoz ahada kanıtı de lütfen :D videodaki motor gsr 600 çünkü
ichiroo
22 Mart 2013, 17:06
arkadaşın kararı zor gerçekten ben olsam bende düşünürdüm ama ben xj6 kullanıyorum çok memnunum fakat yakıt olarak çift silindir olmasını isterdim gerçi o zamanda ses çok kötü oluyor 4 silindir bir başka, motosiklet keyif aleti olduğundan yakıta fazla bakmamak lazım yedek parça servis olayı önemli bu yüzden xj6 sana en iyi seçenek olacaktır. alabilirsen tabiki abslisi ben abssiz kullanıyorum
ER-6N alınca niye tam gaz gideceksin anlamadım ? İki kişi binmeyi düşünmüyorsan ve bagaj ihtiyacın yoksa ben olsam Monster alırdım. Bunun dışında NC700S alırım. Diğer ikisi de güzel motorlar ama öncelikle bunlar bence...
hangisini seçeceğin keyfine kalmış, sadece ABS li birşey almanı öneririm
o da başka bir konu. abs li almak istiyorum ben de ama absyle yağmurda kayarsın düşersin ölürsün diyenler neredeyse absli al diyenlerden daha fazla. Araba olsa hiç düşünmem ABS derim ama motor da bende kararsız kaldım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
Cbf600 ü nasıl elediyseniz diğerlerini de bir sebebten elemeniz gerekir.(Bu arada bende katılıyorum görüşünüze)
4silindir ses demek aynı zamanda yakıt demek.
honda nc700 ne kadar şahanede olsa tipi bana çekici gelmiyor.
Er6 tip olarak en güzeli bence ama diğer özellikleri kaybettirebilir( Malum şeyler yazmaya bile gerek yok)
Bu durumda yamaha xj6 almanızı öneririm ben.
yani o malum şeyler nedir. 2 silindir olması ve yedek parça olayıysa gözden çıkarabileceğim gerçekler. ama benim bilmediğim başka sorunu varsa motorun paylaşabilirseniz çok sevinirim.
blamir
22 Mart 2013, 18:31
Kawasaki'de parça ve servis sıkıntısı deniliyor fakat günümüz de hemen her parça ebay dan alınabiliyor. Ayrıca hangi parçayı sorduysam ve fiyat aldıysam zmotor hemen verebileceğini söylemişti tabi bunlar sarf malzemeleri fren ve debriyaj balataları, keçeler vs vs. Z750R ve KLX250 kullanıcısı olarak tüm parçalarımı genel de ebaydan alırım. ZMoto da servis ücretleri evet biraz daha yüksek fakat ben yapılan işten çok memnun kalıyorum. Bir keresin de lastiğim patlamıştı ve jant çizilmesin diye o kadar özen gösterdilerki gerçekten çok hoşuma gitti. Ayrıca heryerden ucuza tamir işlemini yapmışlardı. İstanbul'da yaşayan biri için kawasaki de parça ve servis sorunu diye bir şey yok. Diğer şehirler de tabiki durum daha farklı. Servis ağı diğer markalara göre çok yaygın değil.
Şimdi Yamaha XJ6 da periyodik bakımlar için 3.000KM de bir gelinecek diyor (Kullanıcı kitapçığında bu yanlış hatırlamıyorsam 10.000KM de bir) , ER6 için ise 5.000 km de bir servise gitmeniz gerekiyor. Bu şekilde bakarsanız ER6 servis bakımları daha ucuza geliyor :)
XJ6 kullandım çok güzel bir makina. Max 216Kmh yapabildim. 240Km yapmak imkansız diyebilirim :) Şehir içi için ideal. 2 silindirlilere nazaran daha fazla ısınır fakat hakkınıda verir.
şehirler arası yola kız arkadaşımı almazsam eğer lastiklerimi patlatır :) ve bir sırt bagajı hem yancı konforu hemde kişisel ihtiyaçlarım için koyacağım her ne kadar şekli bozduğuna inansamda :/
ABS ile yağmurda kayıp düşermişsin, ABS'siz ile düşmezmişsin öyle mi ? :). Yurdum insanı gerçekten harika ya. Soğuk havalarda motoru ısınsın diye hala son model minibüsün önüne gazate kağıdı koyanları düşününce çok da anormal değil aslında.
CBF600 dahil satışı durdurulmuş olan hiçbir modeli ben de almam. Hele 20 bin TL'ye hiç almam.
ER-6N alınca niye tam gaz gideceksin anlamadım ? İki kişi binmeyi düşünmüyorsan ve bagaj ihtiyacın yoksa ben olsam Monster alırdım. Bunun dışında NC700S alırım. Diğer ikisi de güzel motorlar ama öncelikle bunlar bence...
şehirler arası yola kız arkadaşımı almazsam eğer lastiklerimi patlatır ve bir sırt bagajı hem yancı konforu hemde kişisel ihtiyaçlarım için koyacağım her ne kadar şekli bozduğuna inansamda :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------
peki arkadaşlar istanbul antalya arası mesela. er6n ile rahat gidip gelebilir miyim? yoksa bu mesafede de xj6 mı olur öneriniz . çünkü ben moda- tarabya arası işe gidip gelmenin yanı sıra, asıl olarak istediğim iki haftada bir basıp bi yerlere gidebilmek.
pistolpitt
22 Mart 2013, 18:51
sen daha ABS nin ne olduğunu bile anlamamışsın, ybr125 ile de pek tecrüben yok sanırım, bence 600cc için biraz daha tecrübe ve bilgi edinmelisin Allah korusun yağmurda kayar düşersin ölürsün..
blamir
22 Mart 2013, 19:02
şehirler arası yola kız arkadaşımı almazsam eğer lastiklerimi patlatır ve bir sırt bagajı hem yancı konforu hemde kişisel ihtiyaçlarım için koyacağım her ne kadar şekli bozduğuna inansamda :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:39 ----------
peki arkadaşlar istanbul antalya arası mesela. er6n ile rahat gidip gelebilir miyim? yoksa bu mesafede de xj6 mı olur öneriniz . çünkü ben moda- tarabya arası işe gidip gelmenin yanı sıra, asıl olarak istediğim iki haftada bir basıp bi yerlere gidebilmek.
Karşılaştırmasını yaptığın tüm motorlarla bırak Antalya'yı yol bulguğun heryere gider gelirsin.
bilgi taslamaya girmeyelim lütfen :) ben bana dediklerini söylüyorum. yazdığımı dikkatli okursan zaten abs istediğimi lakin insanların abs alma dediklerini belirttim.
kişilerin bu konuda dedikleri genelde, acil durumda absli motorda duruş mesafesi artacağından yapışırsın öndeki arabanın bagajına şeklinde oldu. bak yine belirtiyorum, her ne kadar bu düşünce biçimini çok doğru bulmasam da, çok fazla bu tip yorum aldığım için sizlere sordum, keza arabamda abs asr esp edl ebd herşey var :)
bilgi taslamaya girmeyelim lütfen :) ben bana dediklerini söylüyorum. yazdığımı dikkatli okursan zaten abs istediğimi lakin insanların abs alma dediklerini belirttim.
kişilerin bu konuda dedikleri genelde, acil durumda absli motorda duruş mesafesi artacağından yapışırsın öndeki arabanın bagajına şeklinde oldu. bak yine belirtiyorum, her ne kadar bu düşünce biçimini çok doğru bulmasam da, çok fazla bu tip yorum aldığım için sizlere sordum, keza arabamda abs asr esp edl ebd herşey var :)
boşver abs fren mesafesini uzatır kaza yaparsın diyenleri. evet abs fren mesafesini uzatır ama güvenli fren yaptırır. motorun arkasını yanında görmeden ıslak zeminde fren yapmanı sağlar.
Karşılaştırmasını yaptığın tüm motorlarla bırak Antalya'yı yol bulguğun heryere gider gelirsin.
yani evet. sonuçta motor götürür ama biraz daha spesifik birşeyler sorayım. 186 boyum var kilom 105. her ne kadar kız arkadaşım narin birisi olsa da, benim kıçım kocaman olduğu için motorun üzerinde sıkışıyoruz. En ufak frende koltuk yapısından ötürü öne kayıyor ve bende haliyle benzin deposuna doğru kayıyorum.
bunun haricinde motoru kullanırken çok eğilmiyorum. hafif kambur pozisyonda kullanabiliyorum. ama modadan tarabyaya ulaştığımda sırtımda bir ağrı oluşmuş oluyor.
açıkçası butip saçma sapan kaygılarım var uzun yolla ilgili.
yada belki daha da çocukça ama 300km aralıksız gitmeyi başarsam, 2 silindir olduğu için motor da fazla ısınma yada başka bir problem meydana gelir mi acaba ?
pistolpitt
22 Mart 2013, 19:14
merak etme ben yazdıklarını dikkatle okudum, insanlar çok şey söyler önemli olan bunları süzgeçten geçirmek. Ofiste videoyu açamıyorum, "Mandatory ABS on Motorcycles?" diye YouTube da aratıp karşına çıkan videoyu izlemeni tavsiye ederim sadece. ABS de fren mesafesini uzatmaz, bununla ilgili testler ve somut veriler var, internette mevcut. ABS hayat kurtarır, insanlar boş laf yapar.
istanbul-antalya 1000km ye yakın, 2 haftada bir sadece haftasonu için, para verseler motorla gitmem, artçılı hiç gitmem :)
blamir
22 Mart 2013, 19:16
Sen boşver onları onlar hayatında abs li motor kullanmayan insanlar. Onlarda kulaktan dolma bilgilerle yorum yazıyorlar. ABS hayat kurtarır kim ne derse desin.
izliyorum hemen. birde birşey soracağım. evet bunu cehaletten soruyorum :) abs acaba arka frende mi oluyor ön frende mi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------
videoyu izledikten sonra sorumu geri aldım. önde oluyormuş. :) ve video için teşekkür ederim. kesinlikle absli alıcam.
ama XJ6 mı ER6n mi . . . hala soru işaretleri içerisindeyim. ( en azından abs olayını çözdüm kafamda. bu da bir gelişmedir.)
pistolpitt
22 Mart 2013, 19:27
izliyorum hemen. birde birşey soracağım. evet bunu cehaletten soruyorum :) abs acaba arka frende mi oluyor ön frende mi ?
her iki frende de olur, motoru durduran ön fren, sadece arka frende ABS olsa zaten bir işe yaramaz :)
cbf600 kullanmış birisi olarak ABS olmasa ne olurdum dediğim fazlaca durum yaşadım, o yüzden motor seçimi sana kalmış ama ABS siz bir seçim yapmak yanlış olur
aradım şimdi daytona motoru. yeşil absli varmış ellerinde er6n. fiyat 20500 TL. XJ6 ise absli getirmiyorlarmış sipariş üzerine geliyormuş. normali de zaten bir tane nisan sonu diyen oldu, diğerleri hep mayıs ortasında ancak gelmiş olur dedi.
eren özer
22 Mart 2013, 20:18
Şimdi videoyu tıkladım izledimde xj6 yı göremedim kardeş sen önce bi xj6 yaz google a görsellerde bi bak göstergesi nasıl falan fialn sonra videolarda biyerimizden sallamıyoz ahada kanıtı de lütfen :D videodaki motor gsr 600 çünkü
:cyclopsan Yanlış Link ve Yanlış topik Dostum dur bulacam az sonra :S
agilty
22 Mart 2013, 20:33
valla bende er6n hastasıyım alacağım motorlar arasında. cbf150 ile karadeniz turu yapan insanlar tanıyorum er6n ile dünya turuna çıkarsın ;) benzin git gide pahalı olmaya başlıyor 2 silindir en mantıklısı.
eren özer
22 Mart 2013, 20:35
Pro Buldum ama yanlış makinayı bulmuşum Forumdada bi arkadaş Link atmıştı onu Sanmış atmışım
Bulduğum makini Fazer 600 Müş Gösterge Videoda isim yok Göstergede XJ ile aynı sadece 1 devir fark var 240 vuruyor ben o dur diye attım ama değilmiş Yazık bana böyle bir salaklık yaptım
Ama xj6 Da hani 230 a dayanıyor
sercan2667
22 Mart 2013, 20:40
Memur işi diyorsan.Uzun km ler gitmek istiyorum bir depoyla.Ybr den de yeni geçeceksin.Tecrübe sorunun olmasa bile yine Nc700 serisi derim.
Ama ses ve görüntü illa ki diyorsan.Xj6 ya egzos takarsın mükemmel sesi çıkıyor zaten.(Seçeneklerin arasından)
Bu saatten sonra Fazer alınmaz.Sırf ucuz olsun diye alacağın bir alet piyasadaki,çoğu Fazer 30-40 bin kmdedir.Çok rağbet gören bir motor.Kazalı sayısı çoktur piyasada.Aynı Er-5 gibi.Bütçeni kasar.
Çok fazer istiyorsan anca 2.el Fazer8,FZ8 olabilir alacağın motor.Bu arada Fazer diye nitelendirdiğimiz motorunda 3-4 çeşidi vardır.Onlara dikkat edelim.
Veya Fazer S2 Abs'yi önerebilirim sadece
Xj6 240 yaptığı videolar var.Videoları geç yapmasını engelleyen bir durumda yok zaten.Er6n 220 yapıyorsa Xj6 neden yapamasın ?
Saygılar.
blamir
22 Mart 2013, 20:46
Beyler XJ6 240 yapmıyorrr 230 da yapmıyor........... :) Bakın bakalım Dynoda kaçta kesiciye giriyor ;)
AsCj5cPEqrE
scooboy
22 Mart 2013, 20:47
Arkadaş en doğrusunu söylemiş.
Malum şeyleri sormuşsunuz, açayım. Bizim memlekette bir şeyi sürekli tekrar edersen akıl yürütmeyi değil ezber mantığını edinmiş bireyler olarak
hemen papağan gibi tekrar ederiz. Örnek: Kawasaki= Yedek parça,servis,vb... Hiç biri doğru değil. E satış diye bişey var artık en geç 1-2 ayda her parçayı
netten temin edebilirsin.
ABS mevzusu olmazsa olmaz bir şey değil bence. Ha olursa kötümü olur? Hayır. olmaz.
Kendi kullandığını ısrarla tavsiye edenden gıcık olduğumdan Sıralamayı yine 4silindirin cazibesi ile xj6 sonra herşeyiyle dörtdörtlük er6n olarak yapıyorum.
Seçeneklerdeki bütün motorlar iyi ve tatminkar karar sizindir.
ferdinandd
22 Mart 2013, 20:50
Ybr den sonra illaki +600 cc bişey olacaksa!!! en kontrol edilebilirini, en ehlileştirilmişini almaya özen gösterin derim ben.
Yüksek cc tecrubesi olan arkadaşlar bile bi anlık dalgınlıklarında affetmeyen motosikletleri elinden çıkarıp cc küçültüyorlar veya daha teknolojik daha kararlı, daha dengeli motosikletlere geçiş yapıyorlar.
Nekadar tecrubeli olsada mahalle arası virajda vites düşürdü diye üzerinden fırlatabilecek bişey almanızı önermem ( bu tür örnekleri çok sık okuyoruz :) )
4 silindirin cazibesinden tek kasıt acaba ses midir? yoksa 4 silindirin 2ye karşı başka bir üstünlüğü var mı? keza ses benim için şu an son planda.
Sinan Er
22 Mart 2013, 21:42
Aşağıdakine benzer videoları izledikten sonra bende ABS tercihimi llk sıraya aldım
dJ_UkAFW6cA
2. sırada rüzgar koruması ( ön cam )
3. sırada bagaj
bu kriterlere uygun NT 700 Deauvile fiyat olarak da mantıklı. Ayrıca motor oldukca uzun ömürlü ve genel olrakda bakım maliyeti en düşük motorların başında geliyor.
Örnek olarak Bakım periyodu 12.000 km ve zincir dişli derdi yok.
Fotoğraftaki motorun aynısını aldım. 2 hafta oldu.
70-80 km kadar yol yapabıldım. 10 derece ve rüzgarlı havada sadece motosiklet montu ve kaskla üşümeden kullanabildim. tek üşüyen yer ellerimdi.
http://www.diariomotor.com/imagenes/honda_nt700_deauville_2.jpg
güle güle kullan dostum, motor çok güzel lakin benim istediğim kasa tipine uymuyor ne yazık ki :) yoksa bende tercih edebilirdim.
sercan2667
22 Mart 2013, 22:12
Birazda bardağın diğer tarafından bakmakta yarar var.Biz şekli,için sesi için atıp tutuyor olabiliriz.
Bu adam bu motoru alacak.Bunun bakımı var,parça stok durumu var her türlü ihtimale karşı.
Türkiye de bütçen olsa bile rezillik çekiyorsun.En basitinden İstanbul merkezli bir yerden alsan bile parçayı aylar süren bekleyişler oluyor.
chemical
22 Mart 2013, 22:15
Şu videoyu bir izleyin 4 silindir xj6 ile 2 silindir er6n aradaki farkı görün :mrgreen: sesten başka bir artısı yok bu makinalarda er6n ayrı bir makine.
http://www.youtube.com/watch?v=AiJcyGhARTM
Birazda bardağın diğer tarafından bakmakta yarar var.Biz şekli,için sesi için atıp tutuyor olabiliriz.
Bu adam bu motoru alacak.Bunun bakımı var,parça stok durumu var her türlü ihtimale karşı.
Türkiye de bütçen olsa bile rezillik çekiyorsun.En basitinden İstanbul merkezli bir yerden alsan bile parçayı aylar süren bekleyişler oluyor.
er6n için söylüyorsun değil mi ?
cemsht
22 Mart 2013, 23:20
edit: birde hep akımın ucunda ducati monster var ..
:queen: AL DA GÖR ......
|
neyi görüyor ducati olunca? merak ettim de :)
Sinan Er
22 Mart 2013, 23:40
4 silindirde ısrarlıysan Z750 biçilmiş kaftan. Ha bi de GSR600 var.
sercan2667
22 Mart 2013, 23:53
er6n için söylüyorsun değil mi ?
Xj6,Nc 700 için kesin bir şey diyemem ama.
Bulunmamazlık konusu için Er6n-F bir adım önde.
4 silindirde ısrarlıysan Z750 biçilmiş kaftan. Ha bi de GSR600 var.
z750 gerçekten güzel alet ama o inşallah bir sonraki motorum olur. :D gsr600 ise artık üretilmiyo ve piyasada gördüklerim hep birbirinden kötü durumdalar. gsr750 de zaten istediğimin biraz üstünde kalıyor .
iki sene sonra açarım başlığı ama " z750 mi fz8 mi gsr750 mi" diye :D
cd0345
23 Mart 2013, 02:11
Arkadaşlar ybr125 imi satıp bu makinelerdan birisini almak istiyorum. Lakin kafam allak bullak oldu. Neredeyse bir aydır forum okuyorum sabahtan akşama, türkçe ingilizce . . . Daha da çorba oldu kafam.
Şimdi ilk tercihim XJ6 fakat XJ6 nın FZ6nın yeni ve düşük hali olduğu için kafamda soru işaretleri var. Fz6 ya göre kullanılan materyal daha fazla pilastik, beygiri düşük vs. O yüzden ikinci el bir Fz6 mı almalıyım yoksa 0 bir XJ6 mı bilemedim.
Bunların yanında, ER6N nin tipi inanılmaz güzel ve seksi. Her ne kadar, XJ6 yla aynı beygire sahip olsa da, çevremdeki motorcu arkadaşlarım 2 silindirli motor mu alıcan diye laf ediyorlar. Birde artık efsaneleşmiş olan yedek parça sıkıntısı ve ücretleri de cabası. Az yakması ise bir avantaj ama bu motoru alırsam gaz kolu açık gideceğim için diye tahmin ediyorum benzin karı beni pek kurtarmayacak.
NC700SA ise garip bir alet. düşük beygir ama torku yerinde. koltuk altındaki bagaj ise muhteşem ama gerek tipi, gerek beygiri acaba bu alet diğerlerinin yanında parasını hakediyor mu diye düşündürtüyor.
Honda CBF600ü falan direkt eledim keza görüntüsünü sevmiyorum her ne kadar güzel makine olsa da.
Motoru değiştirme amacım şehir içinde kullanımın yanı sıra, hafta sonu kalkıp güneye de inmek.Rüzgarla bir sıkıntım yok yani naked istediğime eminimo açıdan ve 600 cclerin de en iyisininde en kötüsününde beni hertürlü başka bir şehre rahatça taşıyacağını biliyorum...
sizlerden ricam şehirler arası gideceksen enduro / cruiser almalısın gibi sorumla alakasız cevaplar yerine, motor seçiminde yardımcı olmanız.
edit: birde hep akımın ucunda ducati monster var ...
öncelikle şimdiden hayırlı olmasını dilerim
bende cbf den sonra bu motorlardan birine geçmeyi planlıyorum az çok araştırdımda
eğer hız veya 4 silindir tutkusu filan yoksa nc 700 en mükemmel makina aralarında derim sana nedenleri bence
italyan işi fantezi çok yakınım aldı aprilia kullandı derbi kullandı ducati kullandı bi kitliyorlar bakım filan belin doğrulmuyor
neyse kawa. zaten başlıca bi distribütör saçmalığı
nc 700 dediğin gibi deponun ufakta olsa bi bagaj olması
düşük beygir olsada düşük devirlerde yüksek torkla bu saydığın motorlar arasında bakım aralığı en uzun bakım maliyeti en düşük ve motor ömrü en uzun evladiyelik denicek cinsten bi motordur
nc700 e agrepoviç takanlar var sesi gayet hoş oluyor
saygılarımla
Evet nc700 gerçektende her yolun yolcusu bir motor. Keşke biraz da tipi güzel oldaydı :/
Sinan Er
23 Mart 2013, 11:43
NC 700 ün performansını araştırmak gerek. Aslında er6 ve xj6 ile aynı klasmanda değil gibi. Diğerlerine göre daha uysal bir motoru var. Ekonomi ve gezip tozma ağır basıyor.
Diğerleri agresif kullanım özellikleri ile stret bike.
ichiroo
23 Mart 2013, 11:59
Abs için hala tehlikeli diyenler nasıl var anlamıyorum cidden bende, mesafe uzarmış, ıslakta ön tekerleği kaydırdıktan sonra kim ben tecrübeliyim düşmem diyor? abs kuru temiz zemin dışında her yolda bence gerekli.
maverıck
23 Mart 2013, 12:04
arkadasımda nc700 var hıc memnun degıl gerek surat olarak gerekse performans olarak tavsıye etmem.
gti_king
23 Mart 2013, 12:35
Artçılı ve uzun yol sürüşlerinden bahsediyorsunuz. Yeni ER6N'ler baya 2 parça koltuğa sahip, XJ6 da keza sportif bir sürüş pozisyonuna sahip. İkisi de çok güzel motosikletler, şehiriçinde çok keyif alarak kullanılabilir lakin iki kişi ile uzun yolda NC serisi kadar konforlu olacağını pek sanmıyorum, tabii ki hepsiyle uzun yol yapılır fakat rahatlık isteniyorsa şayet NC bir adım önde gibi görünüyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO