PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 Ybr 125 mi,2013 Tvs Apache mi?

Sayfa : [1] 2

emrb
18 Mart 2013, 02:30
Apachenin yeni tasarımı hoşuma gitti

http://imgim.com/69636_10200914628496372_150614171_n.jpg

http://imgim.com/kt09l.jpg

Ybr olduğu yerde yine kaya gibi duruyor.

http://c1303.hizliresim.com/17/7/ktzy4.jpg

Ankara'dayım ve Tvs bayi yok.Tvs almaya karar verirsem Eskişehirden alacam garantiyi gözden çıkarıp ve herhangi bir motor alırsam da en az 2 yıl kullanacam siz yerimde olsanız ne alırdınız.Ara hızlanma ve konfor önemli

madcenter
18 Mart 2013, 02:31
ybr 125 TAVSİYE EDERİM

ReiZzZ
18 Mart 2013, 02:32
ara hızlanmada tvs konforda ybr tercih yapman gerek

viper17
18 Mart 2013, 02:33
Tvs Apache

-ZERO-
18 Mart 2013, 02:34
eğer titreşim problemi çözüldüyse tvs alayına gider :cherry:

serdar37100
18 Mart 2013, 02:34
Goruntusu olsun 10 20km daha hizli olsun diyorsan tvs yok kaliteli olsun diyorsan yamaha cbf yide ekle listene bence

emrb
18 Mart 2013, 02:35
Goruntusu olsun 10 20km daha hizli olsun diyorsan tvs yok kaliteli olsun diyorsan yamaha cbf yide ekle listene bence

cbf'yi kafamdan eledim.hiç bakmadım bile tipinden dolayı.zevkler renkler :)

serdar37100
18 Mart 2013, 03:34
İcine sinmeyen birseyi alma ama kuryelerde tvs lere bakiyorum isyerine gelenlere ne onlar memnunlar de baskasi 4 aylik motorlarinin heryerinden yag fiskiriyor saglikli degil okadar ama ybr saglam cbf yi almasaydim kesin ybr alirdim

gazo0202
18 Mart 2013, 03:54
Eğer bayiyi dert ediyorsan Ankara'da ybr nin de bayisi yok sayılır bende Ankaradayım .
Kesinlikle bu 2 sinden biri diyorsan apache al kendine de iyi bir usta bul güler yüzlü aradığında içinden sana saymayan işlemlerinide ona hallettir olsun bitsin :)

haojin2005
18 Mart 2013, 04:25
Kaya gibi demişsin ya ybr için.Hakkaten kaya gibi sağlamdır.Ankarada ybr ustası oldukça fazladır bence çünkü Ankara ybr kaynıyor.
TVS de titreşim sıfıra indirilmiş ama fuarda 4900 TL fiyat biçtiler.Bence uzun vadede ybr daha mantıklı.

madcenter
18 Mart 2013, 05:09
Dostum şimdi videosuna bakyordum 13.10 da başlıyor izlemeni tavsiye ederim

http://www.youtube.com/watch?v=7owwkdefvas

rumelian
18 Mart 2013, 06:36
Cbf konusunu bir daha dusunmeni oneririm. Ama yok illa ikisi dersen TvS oneririm. Atak ve az yakan bir motoru var. Gosterisli, dengeli bir kasasi var. Parcasi servis disinda cok ucuz.
2007 rtr150 sahibiyim. İkinci el aldim, butceme uyan en mantikli alet bu oldugu icin aldim. Sifir alacak olsam honda cbf alirdim. Cb125e demiyorum bak cbf diyorum. :)

sbr
18 Mart 2013, 10:12
dostum tvs apache her yola gelir.. ister agresif kullan motorun canını al banamısın demez, istersen sakin sakin kullan neredeyse yakmaz.. titreşim falan diyolarya, binmeden kullanmadan karar verme..kullanmayıpta titreşimden bahseden çok adam gördüm, benim motora binipte titreşim çok yokmuş diyen..sadece 100km ve üstü hızlarda artçı pegleri titriyor.ama yeni kasalarda o pegler direkt motora bağlı değil,bu yüzden o titreşim sorununuda çözmüşler.. garantiyi kafana takma, garantiye işin düşen çok adam görmedim.sadece bi kaç kişi egzantrik zincirinden ses geldiği için değiştirmişti..en çok sevdiğim özelliği çok istekli olması, dik yokuşlarda bile bayılmadan ilerliyor,yırtıyor resmen asfaltı..ybr'ye laf söyelemk istemiyorum.kendini kanıtlamış bir makine, ama benim gözümde biraz sakin kalıyor.motorcu adrenalini yaşatacak bir makine değil bence..bu arada ilk resimdeki siyah montu olan benim yau ne zaman çektiin onu sen:queen:

çelikatlı
18 Mart 2013, 10:47
harbiden sabri sen ne arıyon orda:))) bu arada commuterlerin babası apachedir o japon sandığınız üstünde japon markası stickerleri yapıştırılmış çinli motorlardan çok daha kalitelidir. heleki cbf motor şanzuman bütün mekanik parçaları dahil.üzerinde madein china yazmayan birtek parça yoktur. ben konyada cbf sahibi bi arkadaşa istanbuldan orjinal parçalar alarak yolladım aldığım parçalar komple motor şanzuman.aklına gelen her parça madein china malesef.bende görünce şaşırdım çünkü parçalar tamamen orjinal.zaten motardan çıkan barçalarda aynıydı.

ReiZzZ
18 Mart 2013, 10:53
Kaya gibi demişsin ya ybr için.Hakkaten kaya gibi sağlamdır.Ankarada ybr ustası oldukça fazladır bence çünkü Ankara ybr kaynıyor.
TVS de titreşim sıfıra indirilmiş ama fuarda 4900 TL fiyat biçtiler.Bence uzun vadede ybr daha mantıklı.

4900 mü yok devenin bale pabucu kafayı yemiş bunlar

Tİme_shİft42
18 Mart 2013, 11:01
4 bin bilmem kac tl ver servis sikintisi cek :pl:
Yagini suyunu kendin degistir garanti disi kalsin:pr:

Redmoon
18 Mart 2013, 11:16
Ankara da Ulusan Motor TVS satıyordu bir ara, Eskişehir den getirmenize gerek kalmayabilir..

yürekçe
18 Mart 2013, 11:26
sana bir ipucu vereyim, kuba xj mi ne öyle bir 150 lik model çıkartıyor. tanıtım fiyatı 2150 tl olacak.
üstten milli, yani egzantrik zinciri yok....

1 ay sonra bayilere dağıtımı yapılacakmış.
ben dün bir kuba bayiinde detaylıca inceledim.
fastwind 200 ise tvs den de diğerlerinden de güçlü, çekişli.
bir zaman sonra görüntünün tırt olduğunu, asıl meselenin sıkıştırıldığında aradan sıyrılmak ve yedek parça olduğunu anlayacaksın.

garanti konusu ülkemizde koca bir yalan.
sor bakalım hangi parçayı değiştiriyorlarmış?
bir mondial bile 3 sene önce 100 lük cup alan arkadaşın arızalı kontağını 5 ayda zor değiştirdi.
arkadaş inat etti, 30 tllik iş için aylarca koşturdu.

alacağın bayiye sor, delikanlı gibi debriyaj balatası da dahil olmak üzere neyi değiştiryorlarmış?
hareketli parçalar değişmez,
tüm bakımlar ücretli ( olmaması lazım )
ne arıza verse " fabrikaya yazdık, kabul ederlerse değiştiririz yalanını sallıyorlar. sonra cevap gelince, reddoldu, parasını verecen diye diye inletirler adamı"

zaten servise bayılacağın paralarla ( japonlar serviste saat başı yazarlar ve en az 30 tl işçilik alırlar )
ee zaten o poarça kaç para ki kaç sefer servise gidecen?

de ki az yol yapyosun, yılda 1 kere servise gitmen gerekir
o da yağ değişimi zoraki olduğu için
çok sık gidiyorsan da zaten yağını alıp kendin değiştirsen 10 dk iş.
ona bile 15-20 tl ücret alıyorlar.

servisi boşver.
akıl danışacağın bir ustan varsa onunla hareket et.
ayrıntılı sormak isterseniz de buyurun yardımcı olayım

emrb
18 Mart 2013, 12:13
dostum tvs apache her yola gelir.. ister agresif kullan motorun canını al banamısın demez, istersen sakin sakin kullan neredeyse yakmaz.. titreşim falan diyolarya, binmeden kullanmadan karar verme..kullanmayıpta titreşimden bahseden çok adam gördüm, benim motora binipte titreşim çok yokmuş diyen..sadece 100km ve üstü hızlarda artçı pegleri titriyor.ama yeni kasalarda o pegler direkt motora bağlı değil,bu yüzden o titreşim sorununuda çözmüşler.. garantiyi kafana takma, garantiye işin düşen çok adam görmedim.sadece bi kaç kişi egzantrik zincirinden ses geldiği için değiştirmişti..en çok sevdiğim özelliği çok istekli olması, dik yokuşlarda bile bayılmadan ilerliyor,yırtıyor resmen asfaltı..ybr'ye laf söyelemk istemiyorum.kendini kanıtlamış bir makine, ama benim gözümde biraz sakin kalıyor.motorcu adrenalini yaşatacak bir makine değil bence..bu arada ilk resimdeki siyah montu olan benim yau ne zaman çektiin onu sen:queen:

Artçıyla binmeyeceğim için pek sorun olmaz titreşim.bu arada ankaranın her yeri yokuş yokuşlarda bayılmayan bi makina lazım.Tek sıkıntım derdime derman olacak bi usta bulmam lazım,malesef motorla ilgili hiç bi bilgim yok.Resminde Tvs kullanıcıları sayfasından buldum :)

emrb
18 Mart 2013, 21:38
bu arada buradaki yorumlara bakarak hangi motoru alacağıma karar vercem.keşke bi anket yapsaydım :((

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------

Dostum şimdi videosuna bakyordum 13.10 da başlıyor izlemeni tavsiye ederim
http://www.youtube.com/watch?v=7owwkdefvas

Ben 2013 modelinden bahsediyorum ama

Karlıyollar
18 Mart 2013, 22:00
apache süper ya yeni tasarımı müthiş olmus

ugrgnr
18 Mart 2013, 22:11
Apache süper süpeeeer :) param olsa dusunmeden alırdım :P Yamaha kalıtelı motosıklettır dedıgınız gıbı kaya gıbı duruyor YBR ama Apache'den daha yakısıklı degıl :) ben pek de fark olmadıgını dusunuyorum aralarında.. servis agını da goz ardı etmemek lazım ama.. yedek parca..

gazo0202
18 Mart 2013, 22:44
Öncelikle Ankarada ki yamaha bayisine git senin için şuan en önemlisi bayi kalitesidir.
Beni zamanında kovmaktan beter etti o yüzden dükkandan söylenerek çıktım.
Belki sana çok iyi davranır orasını bilemem.
Herşey marka modelle bitmiyor. Bakarsın Eskişehir uzak olsa bile senin sorunlarınla ilgilenecek bir satıcı bulursun.
Bu söyledikleriminde ikisinden birini elemende katkısı olabilir.
Honda evime çok yakın aslında cbe yada cbf de alabilirdim ama küba bayisi çok ilgili güler yüzlü insanlar bazen bunlar markadan üstün geliyor.

Ahmet Orhan
18 Mart 2013, 22:53
TVS nin yeterli bayisi yok parçalarıda pahalı arkadaşlarımdan biliyorum. Titreşimi var, YBR ile kıyaslanmaz Mondialin MCX i 162 cc. fiyatıda daha düşük benim vardı. Tavsiyem YBR veya MCX.

emrb
19 Mart 2013, 00:25
TVS nin yeterli bayisi yok parçalarıda pahalı arkadaşlarımdan biliyorum. Titreşimi var, YBR ile kıyaslanmaz Mondialin MCX i 162 cc. fiyatıda daha düşük benim vardı. Tavsiyem YBR veya MCX.

titreşim öyle abartılacak kadar yokmuş yeni modellerde sıfıra indirmişler duyduğuma göre.çinlilerden uzak durmaya çalışıyorum...

imza
19 Mart 2013, 00:30
bu versustan kavga çıkar :) ikisinin de özellikleri ortada

hız ve görünüm = tvs
kalite ve konfor = ybr

buna daha itiraz eden çıkmadı.

ERROR88
19 Mart 2013, 00:31
tvs ıyıdır pısman olmassın emın ol ybr den de pısman olmassın ama hız konusunda tvs baya bı farklı ybr den ama ybr de cok rahat o ayrı servıs ıhtıyacın en az 2 sene olmaz sonrası da belkı

ArslanSerdar
19 Mart 2013, 00:41
125 cc makinadan ne hızı bekliyorsunuz anlamıyorum. oturuş ve sürüş pozisyonu şehir içi kıvraklığı sağlamlığı yaygın servis ağı vb. bir çok özelliğe sahip. neyse her şey bir yana Çoluk çocuğuma miras kalsın onlarda faydalansın diyorsan YBR125ESD..Satmak istediğindede kolayca satabilirsin göz ardı edilmemeli.

ERROR88
19 Mart 2013, 00:45
oda var tabı tvs alırsan elınde patlama ıhtımalı buyuk zor satarsın gercı ben ıkıncı sını 20 gunde sattım ama sen bana bakma

ybr_man
19 Mart 2013, 00:49
sohc motor ve balancer teknolojisiyle ayrica markasiyla kendini kanitlamis her konuda insani tatmin eden bence en iyi 125 cc lik motosiklet olan yamaha ybr varken daha onceki gun piyasaya cikmis bir tvs ye o kadar para verilmesi sacma olur bence. fiyati da sacma duzeyde zaten. yalnis anlamayin marka fanatigi degilim mantikli konusuyorum :)

emrb
19 Mart 2013, 00:51
sohc motor ve balancer teknolojisiyle ayrica markasiyla kendini kanitlamis her konuda insani tatmin eden bence en iyi 125 cc lik motosiklet olan yamaha ybr varken daha onceki gun piyasaya cikmis bir tvs ye o kadar para verilmesi sacma olur bence. fiyati da sacma duzeyde zaten. yalnis anlamayin marka fanatigi degilim mantikli konusuyorum :)

nickine bakınca anladım zaten marka fanatiği olmadığını :cherry:

rev'it
19 Mart 2013, 01:01
apache daha az yaktigi icin bir dezavantaji var. ankarada kisin motoru her seferinde 3-4 dakika isitman gerekir.hava-yakit karisimi fakir oldugu icin soguk havalarda isitmak gerekiyor. isitmadan 1 metre gitmez motor.onun disinda apache daha iyidir ybrden.tabi ybr daha konforludur.

ybr_man
19 Mart 2013, 01:03
apache daha az yaktigi icin bir dezavantaji var. ankarada kisin motoru her seferinde 3-4 dakika isitman gerekir.hava-yakit karisimi fakir oldugu icin soguk havalarda isitmak gerekiyor. isitmadan 1 metre gitmez motor.onun disinda apache daha iyidir ybrden.tabi ybr daha konforludur.

tvs nin neresi ybr den iyidir bizi aydinlatir misin ?

dftuzlu
19 Mart 2013, 01:13
Valla ben edirnedeyim. 100 kişiden 85i tvs apache ne bilmez. ama ybr de anında kafalarında canlanır o görüntü. satarken de insan bildiği tanıdıgı seyı almak ıster bunun içindir ki ybr bir adım ondedir.
tamam belki hızlı değil ama 125cc.
tamam kalıpsız ufak tefek ama 2kişi de binsen bana mısın demez.
kim ne derse desin en uzun ve sorunsuz kilometreler onunladır bu kategoride.

ERROR88
19 Mart 2013, 01:17
tvs oncekı gun degıl 2001 senesınde pıyasaya cıkmıstır suzukı fırması hındıstandakı fabrıkasını kapatınca o fabrıkanın adı tvs olmustur bunun ıspatını kutuklerıne bakarak anlarsınız suzukının aynısıdır hala ybr den de ıyı degıldır sadece hızlıdır ybr daha uzun omurlu yanlız 10 sene kullanma planı olmayanlar ıcın tvs guzel bı secenek

ybr_man
19 Mart 2013, 01:25
tvs oncekı gun degıl 2001 senesınde pıyasaya cıkmıstır suzukı fırması hındıstandakı fabrıkasını kapatınca o fabrıkanın adı tvs olmustur bunun ıspatını kutuklerıne bakarak anlarsınız suzukının aynısıdır hala ybr den de ıyı degıldır sadece hızlıdır ybr daha uzun omurlu yanlız 10 sene kullanma planı olmayanlar ıcın tvs guzel bı secenek
yamaha 1887 yilinda yollara adini duyurmus bir markadir. simdi siz tutup da bunu tvs ile kiyaslarsaniz sacma olur diyorum. tvs kullanmadim ama yolda gidislerine seslerine amortisor calisma sekline bakarak kaliteyi anlayacak kadar iyi bir motorcuyumdur.

imza
19 Mart 2013, 01:26
yamaha türkiye'de batmıyorsa tek sebebi ybr 125'tir. yamaha sadece ybr 125 ile honda'ya kafa tutuyor. bu iyi bir şey değil elbette. sonuçta ybr alternatifsiz kalıyor ve yamaha onun ekmeğini bi güzel yemekte. 10 senedir başka motor getirmiyor bu sınıfta. honda ybr 125'e rakip bir sürü tip denedi ama tutmadı, hatırlayın. 10 seneden bu yana honda'ları. titan, cgl 125, titan deluxe, titan es, cg 125, cbf 150, cb 125e bi de şimdi yeni çıkan sb bilmem ne. yamaha tek tabanca ybr 125.

bunun adını varın siz koyun. marka fanatikliği mi? inanın ben bıktım artık ybr 125'ten ama maalesef alternatifi yok.

dftuzlu
19 Mart 2013, 01:27
Ybr cbf tvs kapışması yazılır kitap olur, okunur ama biz yine bunu tartışırız.
bunun kitabı yazılmalı :queen:

haojin2005
19 Mart 2013, 01:27
Bir soru sorucam,aşağılama falan olarak algılama artniyetli değilim.Hayatında ybr'ye hiç bindin mi de ybr'nin daha fazla yaktığını söylüyorsun?

imza
19 Mart 2013, 01:29
2003'ten beri ybr 125 kullanıyorum, şu anda üçüncüsü altımda diğer ikisi de 200.000 devirdi şu andaki 150.000 i aştı 200 den sonra 2014'te de ybr aynı olursa terkedecem bu melketi avrupa'dan varadero 125 getirecem.

ybr_man
19 Mart 2013, 01:35
yamaha türkiye'de batmıyorsa tek sebebi ybr 125'tir. yamaha sadece ybr 125 ile honda'ya kafa tutuyor. bu iyi bir şey değil elbette. sonuçta ybr alternatifsiz kalıyor ve yamaha onun ekmeğini bi güzel yemekte. 10 senedir başka motor getirmiyor bu sınıfta. honda ybr 125'e rakip bir sürü tip denedi ama tutmadı, hatırlayın. 10 seneden bu yana honda'ları. titan, cgl 125, titan deluxe, titan es, cg 125, cbf 150, cb 125e bi de şimdi yeni çıkan sb bilmem ne. yamaha tek tabanca ybr 125.

bunun adını varın siz koyun. marka fanatikliği mi? inanın ben bıktım artık ybr 125'ten ama maalesef alternatifi yok.

honda nin 2008 1000 rr lari bile yag yakma sebebinden geri toplandiysa simdi de cbf leri de ayni problemi cikariyorsa sorun binicide deil markadadir.

M.balibey
19 Mart 2013, 01:36
bu konudan kan çıkar:)

Tsubasa
19 Mart 2013, 01:37
honda nin 2008 1000 rr lari bile yag yakma sebebinden geri toplandiysa simdi de cbf leri de ayni problemi cikariyorsa sorun binicide deil markadadir.

neden istanbulda 10 binlerce cbf 150 var peki, bunu hiç düşündün mü

ERROR88
19 Mart 2013, 01:37
tekrar kucuk motor alsam yıne markası tvs olurdu bıldıgım bu

ybr_man
19 Mart 2013, 01:38

rektefe yaptiracak tornaci coktur orda ondandir

Tsubasa
19 Mart 2013, 01:42
rektefe yaptiracak tornaci coktur orda ondandir
evet tornacılar para kazansın diye cbf alıyor millet

haojin2005
19 Mart 2013, 01:44
Bizim Türk milleti,üzerinde kanadı görünce birde 2 grenaj görünce motoru adam yerine koyup sazan gibi atlıyor.Bu konuda motor almadan önce birçok kuryeyle konuştum,hepsi bin pişman olduklarını söylediler hatta kimisi ybrye döndüler.

imza
19 Mart 2013, 01:47
cbf 150 bir şekilde mecburen alınıyor. tek sorunu yağ yakması. konforu tercih edilebilir. çin malları da gani gani istanbul'da.

ybr_man
19 Mart 2013, 01:48
evet tornacılar para kazansın diye cbf alıyor millet

eminim cbf kadar ybr de vardir istanbulda. istanbul buyuk sehir. ama burda 10 ybr ye karsilik bir cbf gorursun. ben honda cg kullandim yagsizliktan subap eritti. yag yetistiremiyordum. dilim yanmis ki konusuyorum. cg hondanin en saglam en tutulan motoru deil midir. ?

emrb
19 Mart 2013, 01:52
Cbf yine girdi karıştırdı ortalığı yav istemiyom cbf istemiyooom:pr: :P