Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CB 125 Ace Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
xman19
11 Ocak 2014, 21:34
Byanmaz,biz erken başladık fakat kendi çocuğuma cesaret edemem ben,daha 1 yaşında :cherry: tekerler hayırlı olsun sorununun çözüldüğüne de sevindim. Acaba aynı sorunu çin motorlarında yaşasak servis bu kadar ilgilenir miydi? Dün akşam bayiye gene gittim 3190 diyor gel 3000 liraya ver diye ısrar ettim ama olmadı Ankara da 3000 tl ye veriyorlar. Burada test motorlarıyla benden sonra kullanan arkadaşın birisi sakin kullanımda 1 lt ile 60 km yol yapmış ben buna kesinlikle inanıyorum. Sizin tüketim şuan ne durumda?
byanmaz
11 Ocak 2014, 23:12
allah bağışlasın, onun da zamanı gelecek:)
ben ilk 700 km sonunda depoyu doldurup ortalama ölçmüştüm. 2.3 çıkmıştı. ama bu süre boyunca hep 10-20 km.lik kısa geziler yapmıştım. motor ısındığında ben kontağı kapatıyordum muhtemelen. inanırım 1lt ile 60 km.ye.
bu arada "yağı değiştirdim motor şahlandı" türünden söylemlere hep burun kıvırırım ama yağı değiştirdikten sonra motorun sesi değişti. hava soğutmalı motorlara özgü o tok pat pat ses geliyor rölantide. 4. viteste de motor daha rahat. belki rodajdan sonra sık arayla 2. yağ değişimi yapmanın da payı vardır, bilmiyorum.
bu zamanlarda bayilerin indirime yanaşması lazım aslında. bir de bu motorlar ne kadar tutuldu bilmiyorum. acaba motorların 2014 modelleri gelecek mi? aldıktan sonra gol yemeyin de.
xman19
12 Ocak 2014, 00:44
Artık 10/50 yağ aklımızda , 2014 modeller haziranda gelecekmiş. Bizim burada kış olmasına rağmen alan var.Fiyatta neden bu kadar kararlılar anlayamadım biraz esneklik olması gerekir.
Şimdi;
honda hayat onda diyebilir miyiz...
byanmaz
12 Ocak 2014, 11:20
"honda sorunu çözemese bile müşterilerinin gazını alma onda" diyelim. belki sorun gerçekten bendeydi ama yüzüme vurmadılar:)
sabah erken kalkıp 1 saat kadar dolaştım. sis daha dağılmamıştı. michelin lastikler süper. viteste takılma da olmadı. yağ da süper. virajda pegi değil ama ayağımın ucunu sürttüm. ben de süperim:)
bisikletbaba
12 Ocak 2014, 20:24
eee alınır mı şimdi, yorumlar beni daha da kararsızlaştırdı, ama seçenekleri eledim...
mondial 100 mg superboy mu, cb125 ace mi ne diyorsunuz arkadaşlar? sorun çözüldü mü çözülmedi mi?
xman19
12 Ocak 2014, 20:55
bisikletbaba;
Paran varsa al ace yi bin ,yakıttan farkını çıkarırsın satarken sorun olmaz.
superboy şimdi 2300 tl civarı 900 tl için değmez bence. Hondanın yakıtı superboydan az olduğu görülüyor.
dersenki ace nin vergisi var senede 8000 km yapsan superboyda 7 defa yağ değiştirisin hondada 5 defa 40x2 eder 80tl. superboyla 1 litreyle 45km yapsan 177 lt x 5tl desek 885 tl eder honda 1 litreyle 55km yapsa 145x5=725tl arada 160 tl fark var en azından vergisini kesin çıkarır hem superboydaki titreşim sorunun,hondaya göre çekiş sorunun ve 2. eldeki yarıyarıya düşüşü yaşamazsın.Şimdi bana biri çıkarda derseki superboy la ace nin bg pek fark etmiyo diye acenin 5000 devirde ürettiği torku bilmediğinden boş konuşuyorsun derim çünkü yakıttan tasarrufu ve çekişi bunlar sağlar.Çekişinde superboydan katkat iyidir.
Geçen yakın bir ilde birine çekilişden superboy çıkmış pilakayı çıkarmak zorunda o haliyle 1850 diyordu. Fiyatta birazdaha inerdi bence titreşim ve 2. elinden çekindim. Şimdi plakası çıkmış 0 km de hondayı ben 3200 e alırım ama o kafadan 400-500 düştü.
benim neden alamadığıma gelelim biraz ekonomik olarak sıkıntıdayım 2. el 1000 tl civarı klasik tip motor bulursam alırım yoksa hondaya zorluyacağım.
Karar senin
bisikletbaba
12 Ocak 2014, 23:15
bisikletbaba;
Paran varsa al ace yi bin ,yakıttan farkını çıkarırsın satarken sorun olmaz.
superboy şimdi 2300 tl civarı 900 tl için değmez bence. Hondanın yakıtı superboydan az olduğu görülüyor.
dersenki ace nin vergisi var senede 8000 km yapsan superboyda 7 defa yağ değiştirisin hondada 5 defa 40x2 eder 80tl. superboyla 1 litreyle 45km yapsan 177 lt x 5tl desek 885 tl eder honda 1 litreyle 55km yapsa 145x5=725tl arada 160 tl fark var en azından vergisini kesin çıkarır hem superboydaki titreşim sorunun,hondaya göre çekiş sorunun ve 2. eldeki yarıyarıya düşüşü yaşamazsın.Şimdi bana biri çıkarda derseki superboy la ace nin bg pek fark etmiyo diye acenin 5000 devirde ürettiği torku bilmediğinden boş konuşuyorsun derim çünkü yakıttan tasarrufu ve çekişi bunlar sağlar.Çekişinde superboydan katkat iyidir.
Geçen yakın bir ilde birine çekilişden superboy çıkmış pilakayı çıkarmak zorunda o haliyle 1850 diyordu. Fiyatta birazdaha inerdi bence titreşim ve 2. elinden çekindim. Şimdi plakası çıkmış 0 km de hondayı ben 3200 e alırım ama o kafadan 400-500 düştü.
benim neden alamadığıma gelelim biraz ekonomik olarak sıkıntıdayım 2. el 1000 tl civarı klasik tip motor bulursam alırım yoksa hondaya zorluyacağım.
Karar senin
klasik tipli motorda düşündüm, mondialler falan 1700 civarıydı şu an siteden ürünü kaldırmışlar. ancak söylediğiniz gibi çekiş benim için çok önemli, zira ankaranın tepesinde oturuyorum, 2 kişi çekişte sorun yaşamamalıyım. bunun dışında titreşimi de çok dert etmiyorum, ama ekonomi önemli benim için. hız olarak bir şey beklemiyorum. 60 km şehiriçi ve şehirlerarası için bence gayet yeterli bir hız. ama dediğim gibi performansdan yana beklentim torkun yüksek olması, yokuşlarda beni üzmemesi. şanzuman sorunu bu model hakkında düşüncelerimi değiştiriyordu ancak arkadaşların yaptığı yorumlara göre sorun yağ değişiminden sonra çözülmüş. honda kalitesine güveniyorum. 0 motor alıp ustayla, parçayla uğraşmak istemiyorum. periyodik bakımları ve trafik işlemlerini halledip yoluma devam edeyim. bir de bu konunun tüm sayfalarını okudum, genel olarak bazı 'Çinci' arkadaşlar ve yaşanılan sorunlar alıcı hakkında olumsuz bir fikir verebilir.Zira bende olumsuz bir kanaat bu yüzden oluştu. Bu yüzden almadan önce yine de şanzuman problemi yaşayan arkadaşları bir süre daha izleyeceğim. Karar vermemde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------
bu arada küçük bir ilave yapayım, benim gibi almak isteyen arkadaşlara da yardımcı olur, bizzat araştırdım en az benzin tüketen commuter tarzı motosiklet bu modeldir. 10 kuruş benzin yakan motosikletle 15 kuruş bu tarz motosikletler arasında düşündüğünüz zaman, çok kabaca yakıt tüketimi 70-100000 kilometrede motosiklete ödediğiniz bedeli de amorti edecektir.
p356spt
12 Ocak 2014, 23:47
Bugün Ace'yle artçıyla (ben artçıydım) 50+ km yol yaptık.
- ikici vitese geçişte bir kez sıkıntı yaşadık ama sıkışık trafikten kaçmak isterken (panik halinde) oldu.
- Belgrad ormanında da yol iyi olmadığından birinci viteste uzun süre gitttik, ısınma, şişme gibi bir problem olmadı.
- Hafifliği de bozuk zeminde kullanımı kolaylaştırıyor.
- Yerden açıklığı yeterli. Hafif olduğu için gerekirse inip kaldırabiliryorsunuz zaten motoru.
- Evin önündekü çalışma nedeniyle kaldırımlara kaldırdık indirdik, hafifliği süper.
- Şasi hem esnek hem de sağlam.
- 30 TL'lik benzinle 330+ km yol yaptık.
- Frenlerin hidrolik olmaması avantajlı, hem bakımı kolay hem de hidroliğe göre daha hafif toplamda.
- Ancak işaret parmağıyla ani fren dozajlaması mümklün değil. Şehir içinde agresif kullanarak ani fren dozajına ihtiyaç duyanların alışması gerek, hidrolik fren gibi değil. Ani fren için fren kolunun daha uzun fesafe hareket ettirilmesi gerekiyor o da işaret parmağıyla olmuyor.
Basitlik, sağlamlık (şimdilik) ve yakıt ekonomisi açısından süper motosiklet, her eve lazım.
byanmaz
12 Ocak 2014, 23:47
superboy konusunda bir yorum yapamam.ancak acenin yağ değişiminden sonra 2. vites sorunu kalmadı. diğer viteslere göre 2. vites hala sesli ve kemikli ancak son 80 km.de hiç takılma olmadı.
bahsettigim gibi, motor gittikçe açılıyor. örneğin normalde otoparkın dik rampasını 2. vites çekmiyordu. artık çekiyor. sizin gibi,benim gibi 125 cc bir motorla ilgili "makul" beklentileri olanlar seçenekler arasında tutsun.
şanzıman sorunu nüksederse mutlaka yazarım. motora haftasonları hava kuru oldukça biniyorum. ilk güncelleme önümüzdeki hafta:)
p356spt
12 Ocak 2014, 23:57
Afrika için üretilen ürünler daha dayanıklı ve ekonomik üretiyor. Afrika için üretilmiş ve batıda satılyan HP 910 model bir yazıcım var. Türkiye'de kısa bir süreliğine satıldı. HP Türkiye'de satmaya devam etse 10 tane daha alırım. Mürekkep püskurtmeli olmasına rağmen lazerden daha ekonomik hem de orjinal kartuşla!!!
Vesselam Ace bugün beni çok etkiledi. Piyasadan kalkacak olsa hemen bir tane alıp kenara koymalı diye düşünüyorum;)
xman19
13 Ocak 2014, 00:40
Bugün Ace'yle artçıyla (ben artçıydım) 50+ km yol yaptık.
- ikici vitese geçişte bir kez sıkıntı yaşadık ama sıkışık trafikten kaçmak isterken (panik halinde) oldu.
- Belgrad ormanında da yol iyi olmadığından birinci viteste uzun süre gitttik, ısınma, şişme gibi bir problem olmadı.
- Hafifliği de bozuk zeminde kullanımı kolaylaştırıyor.
- Yerden açıklığı yeterli. Hafif olduğu için gerekirse inip kaldırabiliryorsunuz zaten motoru.
- Evin önündekü çalışma nedeniyle kaldırımlara kaldırdık indirdik, hafifliği süper.
- Şasi hem esnek hem de sağlam.
- 30 TL'lik benzinle 330+ km yol yaptık.
- Frenlerin hidrolik olmaması avantajlı, hem bakımı kolay hem de hidroliğe göre daha hafif toplamda.
- Ancak işaret parmağıyla ani fren dozajlaması mümklün değil. Şehir içinde agresif kullanarak ani fren dozajına ihtiyaç duyanların alışması gerek, hidrolik fren gibi değil. Ani fren için fren kolunun daha uzun fesafe hareket ettirilmesi gerekiyor o da işaret parmağıyla olmuyor.
Basitlik, sağlamlık (şimdilik) ve yakıt ekonomisi açısından süper motosiklet, her eve lazım.
30 tl benzinle 330 km yi 2 kişi mi yaptınız?Öyleyse benim hesaplamalarım doğru bu tarzda en az yakan motor bu
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Bisikletbaba;
70000-100000 km de amorti eder demişinizde ben o kadar km yapan çin malı motor görmedim yapsada ayaktada durur mu bilmem. 73000 km de honda 125e modelinin ilanını eski yazılarımda eklemiştim öyle yıpranma felan göremedim.
klasik tarz motorlarda yol asfalt olsun sizde kullanmyı bildikten sonra çıkmayacağı yer yokdur diyorum. Bence bunu sorun etmeyin fakat onun 1. viteste çıktığı yeri ace 2. vitesde çıkacaktır.
bisikletbaba
13 Ocak 2014, 00:57
Honda kilometre yaptırır. Öteki motosikletler yerine Honda seçmenin daha makul olduğunu belirtmek için yazdım ben. Honda yazısını gördükten sonra nerede yapıldığına da çok takılmamak lazım. Çünkü firma gittiği ülkede de standartlarını ve disiplinini koruyor. Otomarsan yıllarca Türkiye'de Mercedes üretti, yine Türkiye'de Toyota ürettiler. Tofaşla Toyota asla kıyaslanmaz. Güncellemeleri merakla bekliyorum. İyi sürüşler arkadaşlar hepinize de... Tekerinize taş gelmesin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
bu marka bağımlılığından öte bir şey bu arada yanlış anlaşılmasın yazdıklarım, honda için ne kadar geçerliyse, diğer belli başlı markalar için de aynı derecede geçerli yazdıklarım
p356spt
13 Ocak 2014, 01:51
%60 ini iki kisiyle yaptik. Ama tam olcum icin zaman verin tam yapayim olcumu. Benim soyledigim gozlem oldu, olcum sayilmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------
Xman19, fotograflar muhtesem!!!
İleride sergi yapmak istersen iki foto hazir ...
p356spt
13 Ocak 2014, 13:42
"honda sorunu çözemese bile müşterilerinin gazını alma onda" diyelim. belki sorun gerçekten bendeydi ama yüzüme vurmadılar:)
sabah erken kalkıp 1 saat kadar dolaştım. sis daha dağılmamıştı. michelin lastikler süper. viteste takılma da olmadı. yağ da süper. virajda pegi değil ama ayağımın ucunu sürttüm. ben de süperim:)
Süper! Lastiğin rodajından sonra (yaklaşık 250 km - bu süre içerisinde dikkatli olmak da gerek) gerçek tutuş performasına ulaşıp çok daha iyi sonuçlar alınır.
acemi60
13 Ocak 2014, 20:21
Hadeeee koş vatandaşşş yok mu Ace alan. Alın da Honda Ace stoklarından kurtulsun artık. Şu stokları bir eritseler bir daha da bu modeli getirmezler.
bisikletbaba
13 Ocak 2014, 23:47
%60 ini iki kisiyle yaptik. Ama tam olcum icin zaman verin tam yapayim olcumu. Benim soyledigim gozlem oldu, olcum sayilmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------
Xman19, fotograflar muhtesem!!!
İleride sergi yapmak istersen iki foto hazir ...
bir de sizden duyalım yakıt ölçümünü, tek kişi ve çift kişi... 10 kuruşun altında tüketen tek motosiklet bu sanırım.
p356spt
14 Ocak 2014, 10:44
Tamamdır, ikinci yakıt alış için yine bir yaklaşık değer vereceğim. Fakat 3. yakıt alışta tam ölçüp raporlamış olurum.
DenizKaptan
15 Ocak 2014, 02:39
Hayatimda ilk defa bir foruma yaziyorum, ve ilk defa modifikasyon yapmak istiyorum.
Bende motor yok ama en kisa zamanda alacagim karari kendi meclisimden gecirdim. Ve o da ilk motorum olacak boylece.
Byanmaz yaptiginiz modifikasyon cok hos olmus. Kendi adima jantlari bile telli jantla degistirmek isterim.
Arizanin kismen giderilmesi de hos olmus, tum kullanicilara bununla gecmis olsun diyelim.
Benim size ve diger "taobao" dan urun bulabilen ve getirtebilen arkadaslara birkac sorum olacak.
Anahtar sozcuk olarak ne kullaniyorsunuz?
Su Cince'den kurtulmanin yolu var mi? Bahsettiginiz yoybuy.com kapanmis saniyorum.
Ozellikle far gibi veya "gosterge tutacagi" gibi karakteristik ozellikleri olmayan parcalarin orjinal ve uyumlu olacagini nasil anlarsiniz?
Orjinal yuvarlak far ve gosterge tutacagi (su sizin ustanin baska motordan bozdugu parca) bulmak mumkun mu?
Arjantin'de satilan ve guzel gorunen o model ile Turkiyedeki arasinda anladigim kadariyla
1-gostergeler
2-ve dolayisiyla onu tutan destek
3-on far
4-jantlar farkli;
baska birsey var mi? Mesela sele farkli mi? Veya muhtemelen fari da tutmak icin birsey dizayn etmislerdir.
Varsa bu farklar nelerdir?
Bunu ogrenebilecegimiz saglam bir kaynak hic dikkatinizi cekti mi?
Biraz orjinal takintim var da:)
Guvenli surusler.
http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20B/Honda%20CB%20125%20ACE%20%201.jpg
G
aliba sizin istediğiniz tel jant,göstergeler vs güney amerika,afrika,doğu asya ya gönderilen cinsler.cb 125 ace avrupa pazarına bu şekilde modern bir şekilde çıkıyor.Ha bana sorarsan tel jant ve yuvarlak var daha hoş ama durum bu.İlk motorunuz ise honda iyi bir tercih olacaktır.Arıza durumunda honda iyi ilgileniyor.Zaten tıkır tıkır çalışan bir motor.
http://image5.sahibinden.com/photos/77/89/63/big_120778963sd8.jpg
byanmaz
15 Ocak 2014, 11:38
DenizKaptan, kararınız hayırlı olsun. yorumlarınız için teşekkürler. Ben de motoru şu hale getirmeye çalışıyorum. Bu, motorun arjantin'de satılan versiyonu. cb1 125 olarak geçiyor.
http://i39.tinypic.com/2wd4p38.jpg
Anahtar sözcük olarak ben "honda sdh 125-53/53A, honda cb1 125, honda cgx 125" kullanmıştım. bunlar motorların farklı versiyonlarının kodları. cgx motorun, diğerleri farklı karenajların kodu. kolay bir yolu yok maalesef, anahtar sözcüğü doğru yazsanız bile, arama motoru tüm parçaları getirmeyebiliyor. Ben arjantin'in ebay,gittigidiyor vs. gibi bir sitesi varsa oradan alırım diye düşünmüştüm ancak bulamadım. Motor yeni, tüm parçaları bulmak da mümkün olmuyor. genellikle ilk akla gelen parçalar var. gösterge ayaklarına hiçbir yer de rastlamadım mesela. Alttaki linkte parça listesi var. belki bu işinize yarar.
http://www.honda.com.pe/extranet/images/Archivos/Documento/CGX125%20CB1%20TUF%20(13KYYC02).pdf
2 farklı tip sele var gördüğüm kadarıyla. biri arjantin ve bizdeki versiyonuyla aynı. diğeri Uway'in paylaştığı fotoğraftaki link. ben de ileride seleyi bir döşemecide düz ve yekpare hale getirmeyi düşünüyorum. böylece yükseklik de biraz artar.
farı tutan orijinal parça amortisöre geçiriliyor diye biliyorum.. bunu zaten bulamadım da, bulsam da getirtmek pahalı olur herhalde. parça ağırsa kargosu çok artıyor.
google "taobao agent" diye aratırsanız, taobao'dan ingilizce alışveriş yapabileceğiniz pek çok site var. ancak dediğim gibi arama motorlarında az satılan motosiklet parçalarını bulmak kolay değil. Galiba arama motorları daha çok parfüm, saat vs arayanlar için optimize edilmiş.
DenizKaptan
16 Ocak 2014, 01:46
Byanmaz ve Uway ilginize tesekkurler.
Byanmaz aynen dediginiz gibi bu siteler cok satan urunleri tercume etmisler benim de anladigim kadariyla; zaten onlar da saat parfum vs. oluyor.
Ben de basitce (simply) google'a "honda cgx 125 speedometer" ve "honda cgx 125 headlight" yazarak sirasiyla su iki linki buldum.
Sizin paylastiginiz linkteki gibi adam gibi montaj semasi verilmis, referans verilmis.
Cin sitelerinde ve onlarin aracilarinda tas kayip gibi geldi bana biraz.
Ama tabi fiyatlar biraz yuksekmis.
http://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-60720-60720-CGX125SHC-2012-F_01-CGX+125.html
http://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-60720-60720-CGX125SHC-2012-F_02-CGX+125.html
Muhtemelen ayni siteden seleyi de bulursunuz.
Guvenli surusler.
byanmaz
17 Ocak 2014, 11:19
Arkadaşlar,
dün yemekten sonra hanım "kahve bitmiş, yarın gelirken alıver" dedi. "yarın çok geç olur, gidip kapayım hemen" dedim, bir 20 km kadar gezdim. (kahveyi de aldım, kayıtlara geçsin). iyi haber, michelin streetlerin tutuşu süper, ince çamurlu asfaltta bile çok iyi tutuyor. kötü haber, takılma sorunu nüksetti. Forumu baştan beri okuyanlar biliyor, servis bir sorun bulamadığını söylemişti, o yüzden sorun belki bendedir, belki şanzımanda. Yine de takılma eskisi kadar inatçı değil, bahsetmiştim 10-50 sentetik yağ kullanmaya başlamadan önce 10 denemeden 7-8'inde takılıyordu. şimdi 2-3 kere oldu.
motoru satmak istediğimde bu yazdıklarımdan pişman olacağım ama söylemek boynumun borcu. Artık motoru 2015 yazında cb500x alırken bayiye takasa vermekten başka şansım kalmadı herhalde. :)
bisikletbaba
18 Ocak 2014, 00:31
şanzıman alışıyor belki de
byanmaz
18 Ocak 2014, 21:33
son güncelleme: bugün işe gidip geldim. 70 km. giderken bir kaç kere takılma oldu. dönerken hiç takılmadı. takılma meselesi artık epey nadir. motordan kaynaklı bir takılma sorunu varsa bile 10-50 sentetik yağ epey işe yarıyor.
ev iş güzergahı TEM üzerinde. motor artık rahatça 100 yapıyor (1300 km oldu). yokuşta eskisi kadar bayılmıyor. viyadüklerde ya da kamyon geçerken savrulma yok ama bunda lastikleri değiştirmiş olmamın da payı vardır.
bugün depoyu doldurdum. ortalama tüketimi bir dahakine yazacağım.
xman19
19 Ocak 2014, 17:11
Merhaba;
Dün izin günümdü havalarda güneşli bindim arabama gittim satıcıya niyetim test motorunu alıp tekrar 4 saat test etmekti fakat olmadı satıcı amaliyat olmuş motoru alamadım. Şansımız yokmuş, önümüzdeki hafta yada bir sonraki hafta deneyeceğim tekrar.
Bu kızgınlıkla bugün öğle arası çarşıya çıktım doğru bahsettiğim kuryelerin yanına siyah renk ace 4300 km de dedim anlat arkadaşım ben bundan alacağım motor nasıl.
Tabi 2 arkadaşlar bilmiyorlarki biz bebeklikden motor üstündeyiz :)
motor çok rahatmış
günlük 200 km yapıyorum 15-20 tl benzin alıyorum
3 günde 40 tl benzinle 500 km yaptığım oluyor
ve bunu şehir içi yapıyormuş.
Biraz sallıyo geldi tamam az yakıyor dedikde şehir içindede 1.6 litre bayağı az kokluyo mu ne :)
Neyse diğer motorları geldi mondial 100 mg piringe,bunu satalım sana çok hesaplı olur sıfırı 3000 tl ne 3000 tl mi dedim
evet dediler sen nediyosun dedim ya :)
actım telefondan interneti girdim mondial sitesine sıfırı 2282 tl eskiden 2030 idi dedim. Biraz bozuldu tabi ya ben taksitli aldım plakaya 400 gitti felan dediler.Neyse fazla üzmeyeyim dedim arkadaşları ve adam akıllı öğrendiğim tek şey 1 ve 2. vites arası sorun yaşamadıkları idi.
byanmaz
19 Ocak 2014, 19:21
bugün sevgili p356spt ve bir arkadaşı motoru test etmek için geldiler. onlarda da bir ace vardı. o aceyi ben, benim aceyi onlar kullandı. diğer motoru, tıpkı önceden kendi motorumda olduğu gibi 1den 2ye bir kerede atamadım. daha sonra p356spt aynı motorda beni artçı alarak gösterdi. hiç takılma olmadı. dolayısıyla motor temize çıktı diyebilirim. vites biraz kemikli, orası kesin ancak kronik bir takılma sorunu yok. benim yağı kaliteli bir sentetik yağ ile değiştirmem problemi benim açımdan çözdü.
p356spt
20 Ocak 2014, 22:59
Pazar gunu hava superdi, biz de gezme bahanesiyle sevgili byanmaz'i ziyaret ettik. İkinci vitese gecis sikintilari gozlemledik fakat ozellikle dogru atmaya gayret edince kemikli de olsa geciyor.
bisikletbaba
21 Ocak 2014, 00:00
yakıt testi ne durumda arkadaşlar rakamları bir de sizden duymak istiyorum
p356spt
21 Ocak 2014, 23:17
Ben sık binemediğim için testim biraz vakit alacak. Üstündeyim, unutmadım ama yaklaşık olarak km'ye 10 kuruş sonucu çıkacak. Ben tam net değer vermek için çalışıyorum.
xman19
22 Ocak 2014, 00:07
Arkadaşlar akşam lahmacun yemeye gitmiştim. Baktım kapıda paket motoru ace dedim kim kullanıyor bunu gösterdiler hemen. Arkadaş sağolsun gayet düzgün ve bilgili arkadaş. 50 tl ile 330 km şehir içi tam gaz da yakıyormuş. Mecburen çok sıkıştırıyoruz dedi. ş.içi burada max 10 km unutmamak gerekir. Ace den önce 125 mondial mg varmış 2 tane 35 bin biri diğeri 40bin km yapmışlar onlar 40 tl ile 200 km yapıyordu dedi. Şimdi benim anladığım tam sıkıştırmada ace 100 km de 3 litre yakarken diğer 125 likler 4litre yakıyormuş. buda %25 yakıt farkı eder.yani ben onun bahsettiği 125 likle 1 litre ile 45km yaparken bunla 55 km yaparım :) Diğer bahsettiği ş.içi için drift felen boş ver en iyisi bu uzun yol için 100 km hızı geçmediğinden önermem dedi....1. ve 2. vites arası takılma olayı yokmuş....
cgrdgryl
25 Ocak 2014, 22:10
Merhaba arkadaslar 1 ay once maddi sikinti yasayip cb 125 e modeli motosikletimi satmistim ve bu ay rahata kavusup cb 125 ace aldim .Motor hakkindaki kisisel goruslerimi sizinle paylasmak istedim.
Oncelikle parca kalitesi bariz sekilde cb125e den daha kaliteli duruyor ve titresim onunkine gore hic yok daha rodajda oldugu icin son hizini test edemedim ama torkunu dusuk devirde verwbildigi icin tork daha cok hissediliyor.Seleye gelecek olursak cb125ten sonra popom bayram etti diyebilirim :) ve byanmaz arkadasin bahsettigi takilma sorunu vs yok aksine vites gecisleri harika ve cok rahat.Parasina gore oldukca iyi ve guzel bi motosiklet aklinda suphe olanlara tavsiye ederim.
Iyi aksamlar.
Merhaba,
Ben de 12 gündür bu motoru kullanıyorum. 2007'den beri almak istediğim ama bir türlü ulaşamadığım ilk motorum. Çok şükür beraberiz artık :) Henüz 152kmde. 1-2 geçişinde bir sorun yaşamadım inşallah bundan sonra da olmaz. Sizin de problemi çözmüş olmanıza sevindim.
Maddi durumuma en uygun motor olduğu için,
Yakıt sarfiyatı konusunda oldukça ekonomik olduğunu duyduğum için,
Şeklini şemalini beğendiğim için,
Yeni başladığım için,
ve neticede saygın bir markanın ürünü olduğu için bu motoru tercih ettim. Olumlu/olumsuz burada fikirlerini paylaşan herkese kazasız sürüşler dilerim.
byanmaz
26 Ocak 2014, 14:06
cgrdgryl,dc05v ikinize de hayırlı olsun arkadaşlar, kazasız belasız güzel günlerde binin. benden kaynaklandığı anlaşılan bu vites problemi de çözülünce benim motordan hiç bir şikayetim kalmadı. ben de sizin gibi düşünüyorum, minimalist, basit ve iyi bir servis ağı olan bir markaya ait bir motor. motora bir yerden başlamak isteyen, iş için kullanacak olan, ayağını yerden kesecek bir şey arayanlara ben de artık gönül rahatlığı ile öneririm.
Frenlerin kampana olması, benzin ve de devir göstergesi olmamasının eksikliğini ben hiç hissetmedim. bazıları önemser bu detayları, bazıları önemsemez. tipini beğenen/beğenmeyen olur bunlarla ilgili kararını herkes kendi verir. bunları bir kenara koyarsak, motor yeterli. Bahsettiğim gibi bir kaç kez evden işe kullandım. güzergah tem üzerinde 35 km. birinci şeritten kafanızı nadiren çıkarabilirsiniz tabi ama motor akan trafiğe rahatlıkla ayak uydurabiliyor. Dikkatli rodaj ve vites sorunu yaşamasanız bile sentetik yağ öneririm. Sentetik 10-50 kullanmaya başladıktan sonra motorun performansında özellikle 4.viteste hissedilir bir fark var. gerçi bu fark belki rodajın bitmesi ve sık aralıklarla iki yağ değişimi yapmakla da ilgili olabilir. Ayrıca lastikler de kuruda yeterli olsa bile ıslakta çok kayıyor. Lastikleri değiştirmek frenlere de olumlu etki yaptı.
Rakamlara bakarak beygir gücüne çok takılmayın derim. beygir gücü motorun çevirebildiği en son devirde ne kadar nefesi olduğunu gösterir. trafikte ihtiyacımız olan düşük devirde torktur. Bu motorun da torku bahsedildiği gibi, etine buduna göre yeterli.
xman19
26 Ocak 2014, 15:46
Merhaba,
Ben de 12 gündür bu motoru kullanıyorum. 2007'den beri almak istediğim ama bir türlü ulaşamadığım ilk motorum. Çok şükür beraberiz artık :) Henüz 152kmde. 1-2 geçişinde bir sorun yaşamadım inşallah bundan sonra da olmaz. Sizin de problemi çözmüş olmanıza sevindim.
Maddi durumuma en uygun motor olduğu için,
Yakıt sarfiyatı konusunda oldukça ekonomik olduğunu duyduğum için,
Şeklini şemalini beğendiğim için,
Yeni başladığım için,
ve neticede saygın bir markanın ürünü olduğu için bu motoru tercih ettim. Olumlu/olumsuz burada fikirlerini paylaşan herkese kazasız sürüşler dilerim.
Aramıza hoş geldin
hayırlı olsun
darısı bana :) diyelim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
Merhaba arkadaslar 1 ay once maddi sikinti yasayip cb 125 e modeli motosikletimi satmistim ve bu ay rahata kavusup cb 125 ace aldim .Motor hakkindaki kisisel goruslerimi sizinle paylasmak istedim.
Oncelikle parca kalitesi bariz sekilde cb125e den daha kaliteli duruyor ve titresim onunkine gore hic yok daha rodajda oldugu icin son hizini test edemedim ama torkunu dusuk devirde verwbildigi icin tork daha cok hissediliyor.Seleye gelecek olursak cb125ten sonra popom bayram etti diyebilirim :) ve byanmaz arkadasin bahsettigi takilma sorunu vs yok aksine vites gecisleri harika ve cok rahat.Parasina gore oldukca iyi ve guzel bi motosiklet aklinda suphe olanlara tavsiye ederim.
Iyi aksamlar.
125 e ile ace arasındaki karşılaştırmanız çok olumlu bilgiler için teşekkürler.
Jeeztro
26 Ocak 2014, 19:54
Arkadaşlar merhaba. Honda' nın sitesindeki fiyat 3.100 TL. Bu motoru almayı planlıyorum. 3.100 den başka, ne gibi masraflar çıkar sizce ? Ekipman olarak bahsetmiyorum, ruhsat, plaka vs gibi masraflar. Epey tecrübeliyim aslında fakat evlendikten sonra araba aldık onun kredisi yüzünden 250cc+ motor alamıyorum. Aracın kredsii bitene kadar 1-1.5 sene idare eder diye düşünüyorum. Uzun yol yapmayacağım her gün işe gitmeyi planlıyorum, günde max 10km yani. Maksat iki tekere binmek, yoksa bilenler için 4. Levent' den Maslak' a gidip geliyorum. Metroyla 10 dakikalık yol. Fakat işyerinin kapalı otoparkı var ve ücretsiz motorlara.
İkinci sorum ise, YBR 125 de düşünebilirim. CBF 150 pahalı yanlış bakmadıysam. YBR ile bu motoru çok az da olsa kıyaslayabilir misiniz ? (ben de nefret ediyorum böyle sorulardan fakat sormak zorundayım :) )
Merhaba,
Benim iki gün önce ödediğim miktarlar şöyle;
Ruhsat: 162TL
Dosya ücreti: 2,5TL
Dosya hazırlama ücreti: 15TL (Bu elden de doldurulabiliyormuş bilginiz olsun)
Plaka: 12,5TL
Trafik Sigortası(Halk Sigorta): 185TL
Toplamda yaklaşık 380TL masrafım oldu.
Jeeztro
26 Ocak 2014, 20:47
Çok teşekkürler, bilgilerin taze olması ve detaylı anlatım için ise tekrar teşekkrüler :)
Ayrıca kazasız belasız sürüşler dilerim yeni motorunuzla :)
xman19
26 Ocak 2014, 21:54
Arkadaşlar merhaba. Honda' nın sitesindeki fiyat 3.100 TL. Bu motoru almayı planlıyorum. 3.100 den başka, ne gibi masraflar çıkar sizce ? Ekipman olarak bahsetmiyorum, ruhsat, plaka vs gibi masraflar. Epey tecrübeliyim aslında fakat evlendikten sonra araba aldık onun kredisi yüzünden 250cc+ motor alamıyorum. Aracın kredsii bitene kadar 1-1.5 sene idare eder diye düşünüyorum. Uzun yol yapmayacağım her gün işe gitmeyi planlıyorum, günde max 10km yani. Maksat iki tekere binmek, yoksa bilenler için 4. Levent' den Maslak' a gidip geliyorum. Metroyla 10 dakikalık yol. Fakat işyerinin kapalı otoparkı var ve ücretsiz motorlara.
İkinci sorum ise, YBR 125 de düşünebilirim. CBF 150 pahalı yanlış bakmadıysam. YBR ile bu motoru çok az da olsa kıyaslayabilir misiniz ? (ben de nefret ediyorum böyle sorulardan fakat sormak zorundayım :) )
Jeeztro merhaba;
İstanbul da olduğunuza göre şu ilana bakmanızı tavsiye ederim ace fiyatı 2600
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-sifir-km-2013-model-bordo-renkte-cb-125-ace-150567166/detay
xman19
30 Ocak 2014, 13:34
ace yi yarin ve ya cumartesi alıyorum arkadaşlar :)
p356spt
30 Ocak 2014, 22:14
Super haber, simdiden hayirli olsun. Hangi renk olacak?
byanmaz
30 Ocak 2014, 23:05
hayırlı olsun. izlenimleri bekliyorum. Bir de uzun yol yapılacaktı hatırladığım kadarıyla.rodaja dikkat:)
Arkadaşlar akşam lahmacun yemeye gitmiştim. Baktım kapıda paket motoru ace dedim kim kullanıyor bunu gösterdiler hemen. Arkadaş sağolsun gayet düzgün ve bilgili arkadaş. 50 tl ile 330 km şehir içi tam gaz da yakıyormuş. Mecburen çok sıkıştırıyoruz dedi. ş.içi burada max 10 km unutmamak gerekir. Ace den önce 125 mondial mg varmış 2 tane 35 bin biri diğeri 40bin km yapmışlar onlar 40 tl ile 200 km yapıyordu dedi. Şimdi benim anladığım tam sıkıştırmada ace 100 km de 3 litre yakarken diğer 125 likler 4litre yakıyormuş. buda %25 yakıt farkı eder.yani ben onun bahsettiği 125 likle 1 litre ile 45km yaparken bunla 55 km yaparım :) Diğer bahsettiği ş.içi için drift felen boş ver en iyisi bu uzun yol için 100 km hızı geçmediğinden önermem dedi....1. ve 2. vites arası takılma olayı yokmuş....
Tam sıkıştırma ile 330 km fena bir değer değil. Benim motorum normal kullanımda 50 TL ile 360 km garanti yapıyor.
xman19
31 Ocak 2014, 01:15
Super haber, simdiden hayirli olsun. Hangi renk olacak?
Teşekkür ederim kırmızı renk olacak :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
hayırlı olsun. izlenimleri bekliyorum. Bir de uzun yol yapılacaktı hatırladığım kadarıyla.rodaja dikkat:)
Teşekkürler byanmaz
Sabah saat 7 gibi yola çıkmayı planladım tabiki hava yağışlı olmazsa. Dönüşte 105 km gibi bir yolum var 50-60km hızla bir mola ile 2 saatte gelmeyi planladım.
Aslında yakıtı denemek fikri var kafamda fakat zamanım kısıtlı işim saat 11 gibi biterse saat 13 de çorum da işte olmam gerekiyor.
rodaja dikkat ederim de dönüşde plaka olmayınca trafikle karşılaşmam umarım ,karşılaşırsam da insaflı birisi olur inşaallah. Fatura aynı gün olunca çözeriz galiba siz gene de dua edin bana :)
p356spt
31 Ocak 2014, 02:39
Byanma'zin motoru cok iyi cekiyordu, ondan rodaj tavsiyesi almani tavsiye ederim. Sevgiler.
xman19
01 Şubat 2014, 00:13
Arkdaşlar motoru bugün aldım 96 km 2 saatte 1 mola 50-60 km hızla geldim fotoları akşam müsayit olunca koyarım :)
Bayide aküşü sarj edilirken
http://i.imgur.com/hfO2OBq.jpg
50.km ilk mola
http://i.imgur.com/Q8kCv8i.jpg
http://i.imgur.com/P81gt9Z.jpg
Ve Çorum dayım 96 km oldu :)
http://i.imgur.com/q8fwNqi.jpg
p356spt
01 Şubat 2014, 00:14
hayirli ugurlu olsun. fotolari bekliyoruz.
xman19
01 Şubat 2014, 00:37
Bugün 106 km ye tamamladım 15tl ben aldım 3 litre eder , 1 litre bayi koyup 30 dk kadar çalıştırıp ayar yaptılar
Depoda benzin yeterince var ama yakıt konusunda tam bir şey söyleyemem.Çok yakmadığı kesin.
İlk izlenimlerim;
Yol tutuş bence iyi sağlam basıyor,
hız olarak 60 km hız bile zevkli geldi, mola verince kuş seslerini duydum tam bahar havası vardı çok mutlu oldum.
Koltuk 2 saat sonra totomu az acıttı ama çin motorları kadar değil :) ama 6 senedir uzun yol yapmadık alıştı arabanın koltuğuna.
Motor düşük hızlarda bile 4. vites çok ideal, titreşim yok denecek kadar az çine kıyasla yok
Sizi bilmemde beğenmeyen arkadaşım olmadı kaynanam bile beğendiyse :)diyecek yok demekki güzel motor.
Artık sizden zaman istiyorum plakayı felan çıkarınca yakıtı denerim eksiklikleri yazarım
3,5 litre gibi bir benzinle hiç biter endişesi olmadan geldim. Bayi arkadaşın babası var eski motorcu (tamirci)
dedimki 2 litre koyayım yola devam edeyim yok boş ver dedi çinliler sallıyor olabilir 65km yapıyo diyorlar ama o rüzgarsız ortamda sen güvenme 50 felan anca yapar yolda kalırsın dedi. Bende kalan benzinle yakarım motoru dedim gülüştük.İşim dolayısıyla deneyemedim
byanmaz
01 Şubat 2014, 15:31
hayırlı olsun xman19, kazasız belasız, güle güle bin.
xman19
02 Şubat 2014, 00:47
p356spt ve byanmaz teşekkür ederim.
Bugün küçük bir kaza geçirdim. nazar değdi motora anahtar çektirmeye gitmiştim, park ettiğim yerden çıkarken önümdeki minübüsten görmedim yol çok dar birden hızlı gelen araba çatdiye benim ön tekere vurdu...
daha plakayı takmadığım ve yanında bayan olduğundan birşey demedim. Benim ön çamurluk kasmayla çatladı direksiyon az yamuk gibi geldi çamurluğu söküp ters yönde zorlayıp düzelttim. Sadece çamurluk 8-9 cm vida yerinden çatladı o kadar. Nazar bununla çıkmış olsun inşaallah bidaha benim ve hiç bir motorcu arkadaşımızın başına gelmez gelsede bukadar ucuz atlatırız.
p356spt
02 Şubat 2014, 02:51
Cok gecmis olsun. Bununla atlatmis olun, size bir sey olmamis muhim olan o.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO