Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CB 125 Ace Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Merhaba arkadaşlar
Aşağı yukarı açıldığından bu yana forumdaki ACE125 konusunu takip ediyorum;
Öncelikle Motosikletin eksikleri konusunda haklısınız;
Bizler millet olarak oyuncakları bol araçları her zaman tercih etmişizdir..Tabiki güzel de olur Dijital göstereler,Disk fren,enjeksyonlu yakıt sistemi..
Bir de şu gözle bakmak lazım diye düşünüyorum;
Motosiklet Mısır,Nijerya,Tayland,Vietnam gibi ülkelerde satılıyor..Dolayısıyla düşük gelir grubuna hitap eden bir alet..
Ülkemizde de kırsal kesim kullanıcıları için ideal bir motosiklet.. Neden?
Ne kadar oyuncak, o kadar arıza riski,
Kampana Balatası 15000km de değişir Disk fren balatası 5000'de
Kampana balatası 20 tl ise disk balatası 40 tl
Benzin göstergesi yok evet,2 litrelik yedek depo var yaklaşık 100km demek.
4 vites..Vites aralıkları gayet iyi oranlanmış..110 km'ye çok rahat çıkabiliyor
8,2PS fakat tork gayet başarılı 9,8Nm / 5000 devir dakika..
10 litrelik depoyla 500 km...
Bence kırsal kesimde kullanmak için gayet ideal standartlara sahip.
Problem çıkarmasın,ekonomik olsun,Sele düz olsun rahat olsun,sık sık servise gitmeyeyim diyen kitle için; 3-5 ayda dağılan grenajları dökülen Çin mallarına göre 10 numara,
Tabiki Gencim,Spor görünüm var ,5'e taktımmı vitesi 80-90 Allah ne verdiyse giderim motosikleti zaten değil..
Katılıyorum.Kırsal kesim olması şart değil.Bütçesi kısıtlı olan çinli almak istemeyen adama birebir.
Tİme_shİft42
28 Mayıs 2013, 18:45
Göstergelerde bi şey yok kmh hız göstergesi var en azından :queen::queen: Nede olsa Honda ayağımı yerden kessin diyenler için ama araştıracak olursan wolfu , mh drifti varken ace alınmaz aga :queen:
Göstergelerde bi şey yok kmh hız göstergesi var en azından :queen::queen: Nede olsa Honda ayağımı yerden kessin diyenler için ama araştıracak olursan wolfu , mh drifti varken ace alınmaz aga :queen:
Doğrudur wolfu,driftti var daha özellikli ama bunlar çinli.Çinli almak istemeyenler için ace iyi bir motor olabilir.
Tİme_shİft42
28 Mayıs 2013, 18:53
Bana göre motosiklet zevk işi o zevki bana Mondial veriyorsa Mondial alırım satarken 100 lira kar edecem diye istemediğim motoru alamam :queen:
Yanlış görmediysem sundiro yazıyordu o künyede
ferdinandd
28 Mayıs 2013, 18:57
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle Motosikletin eksikleri konusunda haklısınız; Bir de şu gözle bakmak lazım diye düşünüyorum, düşük gelir grubuna hitap eden bir alet..
Benzin göstergesi yok evet,2 litrelik yedek depo var zaten 100km demek.
4 vites.. Vites aralıkları gayet iyi oranlanmış.. 110 km' ye çok rahat çıkabiliyor.
Tork gayet başarılı 9,8Nm / 5000 devir dakika..
Tabiki Gencim,Spor görünüm var ,5'e taktımmı vitesi 80-90 Allah ne verdiyse giderim motosikleti zaten değil..
Malesef doğru tespitler!
Malesef diyorum çünkü, keşke köydeki dayı bahçesine KTM cross ile gidebilecek düzeyde gelire sahip olsa.
Neden yanlış göresin :) Honda' nın Çin Halk Cumhuriyetinde kurduğu fabrikasının adı "Honda Sundiro Motorcycle Co.Ltd."
Ülkemizdeki fabrikasının adı da "Honda Gebze Plant A.Ş". Dünyaya satılan Honda Civiclerin künyesinde de yazar :)
Bana göre motosiklet zevk işi o zevki bana Mondial veriyorsa Mondial alırım satarken 100 lira kar edecem diye istemediğim motoru alamam :queen:
100 liradan fazla kar edersin :)) tabiki dediğin gibi zevk işi insan ne hoşuna gidiyorsa onu alır çinli japon farketmez
TATLIHIZ
28 Mayıs 2013, 19:07
Merhaba arkadaşlar
Aşağı yukarı açıldığından bu yana forumdaki ACE125 konusunu takip ediyorum;
Öncelikle Motosikletin eksikleri konusunda haklısınız;
Bizler millet olarak oyuncakları bol araçları her zaman tercih etmişizdir..Tabiki güzel de olur Dijital göstereler,Disk fren,enjeksyonlu yakıt sistemi..
Bir de şu gözle bakmak lazım diye düşünüyorum;
Motosiklet Mısır,Nijerya,Tayland,Vietnam gibi ülkelerde satılıyor..Dolayısıyla düşük gelir grubuna hitap eden bir alet..
Ülkemizde de kırsal kesim kullanıcıları için ideal bir motosiklet.. Neden?
Ne kadar oyuncak, o kadar arıza riski,
Benzin göstergesi yok evet,2 litrelik yedek depo var yaklaşık 100km demek.
4 vites..Vites aralıkları gayet iyi oranlanmış..110 km'ye çok rahat çıkabiliyor
8,2PS fakat tork gayet başarılı 9,8Nm / 5000 devir dakika..
Bence kırsal kesimde kullanmak için gayet ideal standartlara sahip.
Problem çıkarmasın,ekonomik olsun,Sele düz olsun rahat olsun,sık sık servise gitmeyeyim diyen kitle için; 3-5 ayda dağılan grenajları dökülen Çin mallarına göre 10 numara,
Dediginiz olay dogru ise Sayet, Benim gibi boyu 1.68 Olup 58 Kilo biri için bicilmiş kaftandır,Düşünebilirim tipi benimde hosuma gitti. Yargılarım kırıldı sanırım
sahil
03 Haziran 2013, 14:37
öncelikle merhaba arkadaşlar bende bu hondanın yeni motosikletini merak ediyordum fiyat olarak çok cazip diye ve bugün honda bayisinde test etme şansı buldum motosikletle ilgili düşüncelerimi aktarmak isterim boyum 183 cm kilom 88 kg olduğu halde motosikletin oturuş pozisyonunda çok rahattı bacak mesafesi gidon tutuş durumu üzerinde görüntü olarak nasıl durduğumu bilemiyorum ama rahatlık çok hoştu koltuğu yumuşak amortisörler rahat çukurlarda falan çok sıkıntı çekmedim 1 . viteteki kalkışı çok seri motosiklet 4 vites ve vites aralarıda uzun 4. viteste 80 km süratle heryere gider zorladınmı 100-105 yapar bana göre 125 cc ye göre yeterli frenler fena değil bana göre kampana veya disk mevzusuna pek takılmamak gerek frenler görevini yerine getiriyor ve ayrıca bu motor 125 cc bir motor yaptığı 80-100 sonuçta gelelim can alıcı noktaya titresim evet motorda titresim var ama çin malları gibi değil ve aynı zamanda koltuğu gerçekten yumuşak ve rahat yani bence şehir içi kullanacak kişiler için dert edilmiyecek durumda bence motor parasını hakediyor anlattıklarım tamamen benim şahsi fikrimdir umarım almayı düşünenlerde bir fikir oluşur ben bursada duran kardeşlerde test ettim bence niyetiniz varsa bir test edin
ilkerabi
04 Haziran 2013, 23:00
Arkadaşlar;
dün gece NHK world televizyonunda (trt int gibi bir capon kanalı, ingilizce yayın yapıyor) gördüm..
Nijerya'da toplama istasyonu kurmuşlar. Başlarında Japon var..
Karton kutuda tamamen montajsız gelen parçaları nijeryalılar topluyor.. 3 Yılda yüzde 95.5 gibi hatasızlık oranı yakalamışlar. Japon mühendis bunu yeterli görmüyor. Haftalık 200 taneye yakın motor toplanıyor.
8-9 tanesinde montaj hatası çıkıyor.
Bu arada fiyatını da öğrendik. 500 dolarmış Ace'nin... Çinli emsallerinin fiyatının 400 dolar olduğunu da söylediler...
Yani arada 100 dolar var..
durmuş18838
07 Haziran 2013, 03:39
Öncelikle herkese merhaba
forumu başından beri takip ediyorum
kötülenen bu ace yi kullanmadım hakkında yorum yapmam yanlış olur.
Kötüleyenlerin bir kısmı çin malı motor kullanıcısı.
Önce bi kullanın veya kullanıcıların yorumlarını dinleyin sonra karar verin.
vitrinden görüpte karar veren arkadaşlarımız var.
kimin bütçesi neye yetiyorsa onu alıyor.
benim kullandığım motoru sorarsanız CBF 150 gayet memnunum
teşekkürler.
Rochben
08 Haziran 2013, 04:08
Merhabalar, 28 yasındayım, makina muhendisiyim ve motorsiklet tutkunuyum ancak bu yaşıma kadar motorsiklet sahibi olmak kısmet olmadı, lakin birçok arkadaşın, tanıdığın motorlarında tamirat vs. yapma fırsatım oldu. Bu aralar ciddi düşünüyordum başlangıç yapmayı, geçen gün çok iyi tanımadığım bir arkadaşta gördüm bu cb125 ace modelini yakından bakma fırsatım oldu. Tipini, duruşunu, sadeliğini (aksesuar bazında), hafifliğini ve sınırlı motor gücü çok hoşuma gitti. Bu gecede internette biraz araştırayım derken tabi bu foruma denk geldim, bu tarz forumlara karşı olan önyargım aynen devam ediyor, buradaki topluluk beni haksız çıkarmadı. Yani burada diğer arkadaşların fikirlerini öğrenmek için yorumları baştan sona okuyorum ama, motorun ağırlığını sorgulamadan, kampananın çapına teknolojisine dikkat etmeden "abi disk fren olmadan olur mu?" tarzı yorumlar yapan insanların fikirlerinin gerçekten hiç değerlendirmeye almamam gerektiğini anladım. "Kampana fren mi kaldı?" malzeme bilimi diye birşey var herşeyin görünüşüne göre yorum yapılmaz ki teknoloji devrinde. Benim bildiğim motorun frenleme gücü belirli bir hızdan durma noktasına ne kadar sürede geldiğiyle ölçülür, burda bir sürü etken var bunları teker teker değerlendirip çamur atmak yerine Honda nın yapmış olduğu bir motorda bunun belirli bir standartta olduğunu varsaymak daha mantıklı olmaz mı yani?125cc lik commuter motorda dijital göstergeler devir saatleri vs nasıl sorgulanabiliyor anlamadım doğrusu. Çin malı çin malı deniyor bide zaten dünyada en kaliteli bildiğiniz ve hakikaten öyle olan markaların neredeyse tümü artık çinde üretim yapıyor buna hala nasıl takılıyorsunuz bunu da anlamadım. Bu kadar bağnazlıkla savunulan şeyler inanılmaz yani, hele ki bu yorumları yapanların çoğunun aktif motor kullanıcısı olduğunu düşünürsek. Fiyatlar hakkında Türkiye ye Türk lere haksızlık hakaret gibi şeyler söyleniyor. Benim elimde bugün yetki olsa arabalar için vergiyi zaten %5000 yaparım. Devlet vergiyi arttırdıkça piyasada q7 ler chayenne ler artıyor. Motorsiklet için vergilerde ne yazıkki buna paralel gidiyor. Görüntü tamam zevk meselesi, fakat bu fiyat aralığında bu motorun muadili olan abuk subuk çin markaları, aksesuarları ve süsüne aldanıp tercih eden zihniyeti aklım almıyor. Uzun lafın kısası burada bu kadar çamur atmaya rağmen aklı başında bikaç kişinin yorumu sayesinde tam olarak hevesim kırılmadı, o arkadaşlara teşekkür ediyorum bu başlık altında azınlık ta olsa en azından muhalif oldukları için. Ben büyük ihtimalle başlangıç için bu modeli tercih edicem.
M_S_T
09 Haziran 2013, 09:16
aynen kardeşim bende sana katılıyorum drift varken ace tercih yapmak biraz akıl karıştırıcı 2818 lira yedek parça ucuz ve sıkıntı yaşatmayacak motor bence.
NewScooter
09 Temmuz 2013, 00:56
bunun motorunu alıp koşu bandı yapıcaksın 8 hp ne yav :queen:
Tİme_shİft42
09 Temmuz 2013, 01:20
Commuter deyil cup :queen: cg tarzı getireydin en azından
Herkes memnun demek alan bi daha ugramıyor foruma
kezzap42
15 Temmuz 2013, 16:44
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 hafta önce bu motoru honda bayiisinde görüp almaya niyetlendim bi kullanıcı yorumlarına bakayım dedim, ama genel olarak yorumlara bakınca kafamda kötü bi izlenim oluştu. Halbiküse honda bayiisinde motoru çok beğenmiştim. Daha sonra, hiçbir kullanıcı yorumunu dikkate almayıp motosikleti aldım. Cumartesi günü elime geçti. Motosiklet ilk izlenimlerime göre çok güzel, heleki mavi rengi çok hoşuma gitti, bende mavi aldım :). Belirtmek gerekirse ben daha önce hiç vitesli motosiklet kullanmadım. Bu benim ilk vitesli motosikletim oldu. Bu yüzden motorla ilgili birçok ayrıntıyı sizlere bilmediğim için paylaşamıyorum. Kalkış yapmayı yeni yeni öğreniyorum, motoru bi kaldırınca durdurasım gelmiyor. Çok rahat, çok konforlu, çok dengeli bir motor. Yakıt ve devir göstergesi yok, bu benim için bir - mi bilmiyorum ilerde öğreneceğim kullana kullana. Ama şunu söylemek istiyorum, burda motoru kullanmadan, görmeden, test etmeden kafasına göre sadece yazılı metinden yola çıkarak yapılan yorumlara hiç aldırış etmeyin. Kullanıcı yorumlarına bakın. Sonuçta ağzı olan konuşuyor.
egelim 43
15 Temmuz 2013, 17:10
Hayırlı olsun güle güle kullan :rendeer: hele motoru sürmeyi bi iyicene öğren 6ay 1 yıl bi kullan ardındanda bi uzun yol yap gel ondan sonra tekrar alalım düşüncelerini :wiinkk:
kezzap42
15 Temmuz 2013, 19:16
Hayırlı olsun güle güle kullan :rendeer: hele motoru sürmeyi bi iyicene öğren 6ay 1 yıl bi kullan ardındanda bi uzun yol yap gel ondan sonra tekrar alalım düşüncelerini :wiinkk:
Amin inşallah, sağolasın. Haklısın, ama şimdilik motorsiklet iyi duruyor. Ama ilerde ne olur bilmem :) Ben bu motorla pek uzun yol yapabilirmiyim bilmiyorum. Yakıt göstergesi sıkıntı olur :)
askon
16 Temmuz 2013, 04:46
hayırlı uğurlu olsun arkadaşım yakıt göstergesı hiç sorun değil eskıden bende böyle göstergesı olmayan bir motosıkletı 4 yıl kullandım .Uzun yolda mola verdiğinde dpo kapağını acıp sağ sol sallıyorsun hersey meydana cıkıyor zaten sıkıntı yok
egelim 43
16 Temmuz 2013, 05:50
Fuarda Honda standında Ace yi incelerken dikkat ettimki yakıt göstergesi yok :sunny: stand görevlisine sordum benzin göstergesi yok bunun neden diye :silent: yedek depo var ya dedi :santa: yedeğe geçince 50-60 km kadar daha gider o aradada bir benzin istasyonu bulup doldurursunuz deposunu diyede ekledi :mrgreen:
Yedek musluğu yeterliymiş yani Aceye :wiinkk:
ama stand görevlisi haklı be abi bizde pejo varken de öyleydi yedeğe geçince gider alırdık ne varki bunda:P
p356spt
10 Eylül 2013, 21:22
Sezon bitiyor, yok mu alıp da binen, ya da deneme sürüşü yapan. Sürüş deneyimini paylaşan olursa ben kendi adıma çok memnun olurum.
CB125E ile test yapan ve yazı yazan abilerimiz var en iyi onlar kıyaslayabilir aslında.
p356spt
11 Eylül 2013, 20:32
Bu güzel video olmuş. Kampana fren gayet iyi tutuyor gibi. Alan abilemiz bir yorum yazmayınca böyle video'lardan yorum yapmaca bizimkisi.
http://v.youku.com/v_show/id_XMjc0Nzg2NjQ0.html
Bu arada ACE'yi yuvarlak fara donusturecek ekipmanı da buldum.
http://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.0.0.grNbTs&scm=1007.77.0.0&id=19891877338&pvid=22b46126-1512-445b-9322-53539ecb806b&jlogid=p1121124085ff9
(http://item.taobao.com/item.htm?spm=2013.1.0.0.grNbTs&scm=1007.77.0.0&id=19891877338&pvid=22b46126-1512-445b-9322-53539ecb806b&jlogid=p1121124085ff9)
Yuvarlak farla bir de elimden geldiğince resmini hazırladım. Daha iyi oldu mu emin olamadım. Bir uyumsuzluk durumu var ama cantların siyah olması olabilir mi acaba ya da arkadaki, taşıma demiri...
http://postimg.org/image/drm5yn81d/
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------
http://s21.postimg.org/pb7a93awj/Untitled_1.jpg (http://postimg.org/image/pb7a93awj/)
forevermore
11 Eylül 2013, 21:00
Arkadaşlar neden kimse foto paylaşmıyor bu başlıkta eminim ki sahip olanlar vardır şu anda 2990lık 0km fiyatıyla çinlilere alternatif olabilecek yakışıklı bir motosiklet bence
p356spt
12 Eylül 2013, 10:23
Yuvarlak fara baktıkca alısıyorum. Kurye motoru olmaktan çıktı motor bu şekilde sanki ...
TATLIHIZ
12 Eylül 2013, 10:49
Bu motorun tipi bastan hosuma gitti, fakat tip olarak motor ve 4 vites korkutuyor sehir içi alternatif olabilir
Not:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2013-model-honda-ace-cb125-3600-km-136487122/detay
Satan var 33-34 Tl ye 300 Km yol yapıyormus benzin 5.05 Oldugunu dersek 9-10 Kurus arası yakıyor belki yakmıyor tipte kötü degil yani alıcan sehir içi max 200 km gezileri yapcan tamamdır :)
acemi60
12 Eylül 2013, 11:51
Birileri CB125 Ace'yi boşuna övüyor. Türkiye'nin ikitekercileri Honda'ya gereken cevabı bu motoru almayarak verdiler. Honda satış rakamlarını açıklarsa her şey anlaşılır. Fiyatı düşüren Honda'ya cevabım şu; Bu motor 2900 TL de etmez. Fiyatı daha da düşüreceksin. Yine satamayacaksın. Çünkü, burası Türkiye. Uguanda değil.
bagımlı
12 Eylül 2013, 11:59
2.500 tl fıyatı olsun peynir ekmek gibi satar.
p356spt
12 Eylül 2013, 14:30
Memnun oluruz, yalan yok.
cx571
12 Eylül 2013, 14:32
durmadan mesaj qelıyor banada 2999 tl midir nedir oldu filan herkes honda sahibisi olsun diye :) aldım CBR 250 R .
p356spt
12 Eylül 2013, 15:47
Benim bu motora aynı fiyatta tercih edeceğim motor Haojue DA135S'dir. Aslen 150cc niyeyse Turkiye'de 135 cc diye lanse etmişler. Çin sitesinden bizzat bakabilirsiniz (alttaki ikinci linkdir).
Hem şekli şemali guzel hem de Suzuki'nin Çin'deki ortağı. 250cc ve altındaki Suzuki'leri Haojue üretip satıyor. Geldi mi, gelmedi mi, nerede satılıyor bilen yok henğz;)
150cc, ACE'den guclu, enjeksiyonlu, yakıt tuketimi de 1.75lt/100 km Ace'nin ki 1.79lt/100km. Haojue alınır...
http://www.stmax.com.tr/haojue150-8.asp?id=9
http://m.haojue.com/features.jsp?catid=10000%7C10001%7C10006%7C10003%7 C10073
işte de fotosu.
http://m.haojue.com/upload/wall-haojue-960640/HJ150-8-960640.jpg
Fiyatıyla ilgili de ipucu da aşağıda. Stokda yokmuş ama olsa peşin 2.850 kagıttan verecekler;)
http://www.istereyon.com/Stmax-Haojue-DA135S-Motosiklet_128933.html#0[COLOR="Silver"]
http://www.haojue.com/flashes/products/HJ150-8-JSCS.jpg
yasin.33
12 Eylül 2013, 16:22
bunu alana kadar salcano wolf var drift var tutmaz bu ürün
p356spt
12 Eylül 2013, 18:54
cb125ace mi, Haojue mi tutmaz masasında? Yoksa her ikisi de mi:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:40 ----------
Haojue'de de kick starter yok. O lazım arkadas bana. Hadi az bakım gerektiren on kampana frenden vazgeçtik. Yazlık evde birakmak, gittikce binmek istiyorum iki gunun birini batarya doldurmayla mı gecireceğiz?
p356spt
13 Eylül 2013, 15:06
Yuvarlak farın guzelliğine bak. Turkiyeye bu kafalardan getiren zihniyeti Allah bildigi gibi yapsın! CB125E'nin yuvarlak farl guzelliğine bak arkadaş.
CB125 E olmadı Ace'yi yuvarlak farlı getir bari! Cok mu areodinamizm gerektiren hızlara zaten ulaşamıyor makina.
http://motorcycles.honda.com.au/img/Honda_CB125E_blue_naked_motorcycle_main.jpg
http://motorcycles.honda.com.au/img/Honda_CB125E_red_naked_motorcycle_main.jpg
http://motorcycles.honda.com.au/img/Honda_CB125E_white_naked_motorcycle_main.jpg
http://motorcycles.honda.com.au/img/Honda_2012_CB125e_blue_naked-motorcycle_main.jpg
byanmaz
13 Eylül 2013, 23:16
Merhaba arkadaşlar,
başıma bir iş gelmeyecekse, ben bu motoru bugün satın aldım. teslimat önümüzdeki cumartesi. izlenimlerimi o zaman yazacağım.
"üzerine x koyaydın da y alaydın" diyen arkadaşların tamamına hak veriyorum. ancak y yerine bu motoru almak için sebeplerim vardı. yazacağım:
1- acemiyim, becerikli bir adam değilim. yani elimden gerilen zinciri germek, düşen vites kolunu sıkmak, zırıldayan plastiğin arasına plastik sıkıştırmak gelmiyor. o yüzden güçsüz de olsa, bana bu tür dertler yaşatmayacağını düşündüğüm bir markanın olabilecek en ucuz motorunu tercih ettim. yamaha'nın, kawasakinin hatta hyosung'un böyle bir motoru olsaydı onu da düşünürdüm.
2- acemiyim, "bunu alana kadar üzerine hiç para koymayaydın da şu markanın ikinci el bu modelini alaydın" diyen arkadaşlar için söylüyorum. ikinci elden, motordan anlamam. satıcıyı yetkili servise götürmeye ikna etmeyi, bu iş için zaman ve emek harcamayı istemedim. yoksa 3-4 yaşında bir cbf 150'yi aynı paraya ve hatta daha ucuza almak mümkün.
3- acemiyim. eğitimlerde (honda gs1, honda gs2-hazırlık) cbf'nin hızlanması beni heyecalandırdıysa, bu hayli hayli yeter diye düşündüm. en azından 5-10bin km.
4- acemiyim
5- acemi olayım olmayayım, o retro ve minimalist görüntü hoşuma gitti. tipini beğendim yani. zevk meselesi. bu konuda itiraz etmenizi beklemiyorum: )
6- hem acemi hem fakirim. bu motor işi bana uygun değilse, yani 2 ay sonra kaskı, montu, eldiveni, motoru toptan satmam gerekirse, olabildiğince az zarar etmek istedim. yani aranızdan bu motora bir alıcı çıkar herhalde. "sahibinden tertemiz, servis bakımlı. emsalsiz, istanbulda tek"
7- hem acemi hem yaşlıyım. 40 yaş bunalımını atlatmak için aldığım motorun karımı kızdıracak kadar pahalı olmasını istemedim. hem motordan önce koltuk takımı ve buzdolabi lazım. ayrıca 3 yaşındaki oğlum, broşürde göstediğim cb125e ve bu motor arasından, bunu seçti. "bu güzel baba"
inşallah 80-90 yapıyordur. ben yapacağını düşünüyorum. yapmasa bile motor son hız değil tork için dizayn edilmiş gözüküyor teknik verilere göre. düşük hızlarda kullanması zevkli olacaktır sanıyorum.
zevkli değilse de nasolsa sizlerden birine satarım:)
merak edenler için, liste fiyatından aldım. şimdiye kadar 4 tane araç satın aldım. hiçbirini liste fiyatından daha düşüğe satın alamadım. alnımda benim göremediğim bir enayi yazısı var herhalde.
beni izlemeye devam edin. önümüzdeki hafta izlenimler bu köşede.
p356spt
14 Eylül 2013, 09:48
Estağfurullah, hayırlı ugurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
Acemi olduğunuzu üstünü çize çize yazdığınız için uyarmak istiyorum, rica edeceğim kavsaklar apartman girişleri yani arabaların manevrası yapacağı yerlere cok dikkatli gidelim, yavaşlayalım ve işaret parmagınız frende olsun.
Ben şu anda Çin'deyim ve burada da elektrikli sccoter kullanıyorum. O kadar çok motsiklet, scooter varki anlatılır gibi değil. Masallah hic de buyuk kaza gormedim sadece dokunma en fazla yan yama kazaları gordum. Bu kazasızlığın ve duzenin sebebini iki maddeye bağlıyorum:
1- Yavaş gitmek
2 - Arabalar, kamyon ve diger motorsikletleri uyarmak için kornaya basmak. Kornayı cok efektif kullanıyorlar.
Bence buların ikisi de bizde eksik. Yavaş gidelim ve kornayı kullanmaktan cekinmeyelim, biz arabalar gibi değiliz kornayı kullanmak için çok iyi nedenlerimiz var.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:50 ----------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu arada Honda Çin'de satılan modellerle alakalı fren tipleri istatistiği.
13 MOTOSİKLETTEN
8'i ön ve arka kampana fren
2'si ön ve arka disk fren
3'ü önde disk arkada kampana fren
11 SCOOTER'DAN
9'u ön disk arka kampana
2'si ön ve arka kampana
5 CUP'TAN
3'ü ön ve arka kampana
2'si ön disk arka kampana
http://www.honda.com.cn/product/motor/#rightnav2
byanmaz
15 Eylül 2013, 15:54
Estağfurullah, hayırlı ugurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
Acemi olduğunuzu üstünü çize çize yazdığınız için uyarmak istiyorum, rica edeceğim kavsaklar apartman girişleri yani arabaların manevrası yapacağı yerlere cok dikkatli gidelim, yavaşlayalım ve işaret parmagınız frende olsun.
Ben şu anda Çin'deyim ve burada da elektrikli sccoter kullanıyorum. O kadar çok motsiklet, scooter varki anlatılır gibi değil. Masallah hic de buyuk kaza gormedim sadece dokunma en fazla yan yama kazaları gordum. Bu kazasızlığın ve duzenin sebebini iki maddeye bağlıyorum:
1- Yavaş gitmek
2 - Arabalar, kamyon ve diger motorsikletleri uyarmak için kornaya basmak. Kornayı cok efektif kullanıyorlar.
Bence buların ikisi de bizde eksik. Yavaş gidelim ve kornayı kullanmaktan cekinmeyelim, biz arabalar gibi değiliz kornayı kullanmak için çok iyi nedenlerimiz var.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:50 ----------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu arada Honda Çin'de satılan modellerle alakalı fren tipleri istatistiği.
13 MOTOSİKLETTEN
8'i ön ve arka kampana fren
2'si ön ve arka disk fren
3'ü önde disk arkada kampana fren
11 SCOOTER'DAN
9'u ön disk arka kampana
2'si ön ve arka kampana
5 CUP'TAN
3'ü ön ve arka kampana
2'si ön disk arka kampana
http://www.honda.com.cn/product/motor/#rightnav2
Teşekkürler iyi dilekleriniz için. önerilerinizi dikkate alacağım. zaten bir süre kapının önünde...
kampana fren konusu açıkçası hiç kafama takılmadı, bu motorun ve benim kullanışımın limitleri dahilinde herhangi bir dezavantaj yaratacağını düşünmüyorum. ancak "maliyetten kısmak için disk yerine kampana yapmışlar" diyen arkadaşlar haklı, ayrı mevzu. ben sadece bunu yapmalarının bir benim için bir sakıncası olmadığını söylüyorum.
dasdasdas11
19 Eylül 2013, 22:28
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar bende motor alıcaktım yazın basında hatta bi konu acmıstım mondial snappy 100x mi yoksa hyena mı diye.Gittiğimde çok farklı oldu honda plazasına gittik wing go ve ace 125 vardı yanında da cb 125e vardı ilk önce wing go alıcaktım çünkü daha önce hiç motorsiklet tecrübem yoktu ve hiç elden debriyajlı motor kullanmamıştım onun için wing go daha avantajlıydı bana göre çünkü acemiydim sonuçta. gittiğimde wing go ile ace125 in nerdeyse aynı fiyatta olugunu gördüm arkadasın da gazıyla ace 125 i aldım.(siyah) her şeyi imzaladıktan sonra bir baktım ki motorda yan dayacak yok(bisiklet dayacağı)vites göstergesi yok devir saati yok benzin saati yok ama aldık bi kere kullanıcaz :D biraz da pişmanlıkla arkadaşımla eve gittik o kullandı tabi ki ha bu arada 50 ya da 60 liraya fulledikten sonra cıktık yola ve 330 km gitti yedek depoya almadım hiç.her neyse motoru bana bıraktı ve gitti tabi ben o gun motoru 2 saat boyunca yerinden kaldıramadım tabi el alışmamış oldugundan kaldıramadım sonra yavas yavas birinci vitesle kaldırdım ardından 20 den sonra sesi değişimnce motorun anladım ki devir yükseliyor 2 ye falan attım ama indirirken ayarlayamadığımdan stop ettirmek zorunda kaldım ilk günler :D Diğer gün yan dayacak aldım ardından motorun onune korumalık taktırdım acık olanlardan ybr için olanlardan değil.motora tam alışmıştım ki beyler kaza yaptım bisikletli çocuga carptım ama allahtan korumalık taktırmışım ki motorda sadece ön frenin topuzunda hafif çizik var sağ elcikte hafif çizik var deponun üstüne pasta cila yaptım kapattırdım yani sağ ayaklık biraz yamuldu ama o kadar muhim bişi deiğilmiş.sağ tarafa dogru yattık motor korumalığın ustunde kaydı dıyebilirim sadece sag kolumda izler kaldı.neyse motordan memnun musun diye soracaksanız hız konusunda memnun değiilim 4 vites ve 2 kişi zorlanabiliyorsunuz ama yakıt konusunda harika bir motor 1 depo benzinle 1 ay idare ettiğimi hatırlıyorum yedek depoyla nasıl diye soracak olursanız eğer 50 km kafadan gidiyor buna tanık oldum.ama o gun bu gecirecegim kazayı bilseydim yine bu motoru alırdım çünkü debriyajlı kullanmak bambaşka bir şey.ama arkadaşlar beyaz cb125e nin yanından geçerken keske bunu alsaydım demiyorum hani :D Motorla bi sorunuz olursa ben burdayım 1000 km oldu sadece tekerlekler patladı ve 3.gününde de benim hatamdan dolayı arka sağ amartisör patladı hepinize iyi akşamlar.
TATLIHIZ
19 Eylül 2013, 22:32
gecmiş olsun 2 kişi 4.vites le cıkmaya calırsanız olmaz yavasladıkca vites düşürüceksin, yani motor genel olarak güzel,Az yakması sehir için alternatif yani.Hayırlı olsun.
Son hızı kac..?
Fotograf falan atarsanız daha iyi olur
dasdasdas11
19 Eylül 2013, 22:35
Cok sağol.Son hız arkadasım 100 yapmıstı ya zaten ben hız meraklısı değilim fazla ama arkadaşlarım mh driftlerle yanımdan sinek gibi geçince sinirleniyorum biraz.Hani derler ya düştükten sonra öğrenirsin motor kullanmayı aynısı benim başımdan da geçti cidden düştükten sonra öğrendim zamanında vites düşürmeyi falan.Fotograf atarım bir ara
TATLIHIZ
19 Eylül 2013, 22:46
Sinekler arabalara nasıl kafa atıyorlar biliyorsun deyilmi Stabil kac gidiyor Deposu ne kadar alıyor ? Ne kadara aldın, Kac km gittin ? Arabanın yanına istiyorum malum benzine yetismiyor bu senede uni var git gel 75 km ye dayanırmı ki günlük kısta sogukta?
adem80
19 Eylül 2013, 22:52
datlı adam acemi. Okadar üstüne gitme. Ben tahmini yorum yapayım. Düzde 85-90 stabil gidebilir. Ara hızlanmalarda 100, rampa aşa 110. Sonra 100 km de 1.9 ile 2.5 arası yakar. Hemi?
TATLIHIZ
19 Eylül 2013, 23:11
Ben günlük 75 Km yapcam, Okul 20 Gün Hafta sonları haric yani.
20*75=1500 Km aylık
Düz hesapla 100 Km de 2 litre yaksa, 50 Km de 1 Litre yakar 10 Kurus yapar buda . 1500 km de 150 Tl yapar, Benim aylık servis ücretim 200 Tl + Olarak aynı sınıftan olan arkadaslarım var aylık 100 Tl desem yakıtı cekse bana kafi 50 Tl benden cıkar, 200-50=150 Cepte kalır Bu paraylada motor sahibi oluruz 9 Ay okul var zaten.13.500 Km yaparım, Bu makine 2 Senede 30.000 km dayanırmı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
Burdaki fiyatı iyimiş.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2013-model-sifir-km-2690-tl-137822377/detay
adem80
19 Eylül 2013, 23:21
dayanır tatlı ama yanından vız vız cub, ybr, cbf, çinli motorlar geçerken sen dayanabilirsen al. :) sadece ekonomik.
TATLIHIZ
19 Eylül 2013, 23:24
dayanır tatlı ama yanından vız vız cub, ybr, cbf, çinli motorlar geçerken sen dayanabilirsen al. :) sadece ekonomik.
Hızla işim yok abi hani tamam motorda lazım oluyor, ama zaten ilceye gidicem ben,hız istesem arabayla giderim de oda cok yakıyor,Hani bunu almanın bana bi yararı olması lazım hem servisten beklemekten kurtulmalıyım,Hem az yakıp cebime cok zarar vermemesi lazım ben servisten pahalıya gidersem olmaz+ olarak mal sahibi olayım.
adem80
20 Eylül 2013, 00:28
Hızla işim yok abi hani tamam motorda lazım oluyor, ama zaten ilceye gidicem ben,hız istesem arabayla giderim de oda cok yakıyor,Hani bunu almanın bana bi yararı olması lazım hem servisten beklemekten kurtulmalıyım,Hem az yakıp cebime cok zarar vermemesi lazım ben servisten pahalıya gidersem olmaz+ olarak mal sahibi olayım.
sana gider bu motor. Zaten hafif sin. Kuş gibi uçurur seni. :)
rs_guven
20 Eylül 2013, 00:28
Izzet, birde şu hesaba bak. Motosiklet 2700 lira, sigorta ve ruhsat-plaka masrafları da 400 lira diyelim. Koruma demiri 50 lira, arka çanta 50 lira, kask 150 lira, mont 150 lira, dizlik 30 lira, eldiven 20 lira. Toplam 3550 lira yapar. Benzin ve bakım parası hariç. Ayrıca kaliteli lastik masrafını falan da dahil etmedik.
Servisin ücreti 200 lira, 9 aydan, yılda 1800 lira yapar. Soğuk derdi, yağmur derdi, ezilme tehlikesi, günlük 75 km'nin yorgunluğu vs hiçbiri yok.
Bence sen bir daha düşün. Yani motosikleti yine de al ama sebebi bu olmasın.
TATLIHIZ
20 Eylül 2013, 00:34
Güven senin dedigin gibi olursa zarardayız yani,Düsünücem bu konuyu :)
forevermore
20 Eylül 2013, 12:57
Izzet, birde şu hesaba bak. Motosiklet 2700 lira, sigorta ve ruhsat-plaka masrafları da 400 lira diyelim. Koruma demiri 50 lira, arka çanta 50 lira, kask 150 lira, mont 150 lira, dizlik 30 lira, eldiven 20 lira. Toplam 3550 lira yapar. Benzin ve bakım parası hariç. Ayrıca kaliteli lastik masrafını falan da dahil etmedik.
Servisin ücreti 200 lira, 9 aydan, yılda 1800 lira yapar. Soğuk derdi, yağmur derdi, ezilme tehlikesi, günlük 75 km'nin yorgunluğu vs hiçbiri yok.
Bence sen bir daha düşün. Yani motosikleti yine de al ama sebebi bu olmasın.
Peki ya motosikleti sürerken alacağın keyif? Bence paha biçilemeyecek taraf o, özgürlük, trafikte zaman öldürmemek, istediğin yerden istediğin saatte gitmek, okul harici de kullanabilmek, motosiklet sürüşünü geliştirmek, bir yandan da tecrübe kazanmak. Bunlar maddi olarak ölçülemeyecek maddeler bence ;)
dasdasdas11
21 Eylül 2013, 11:37
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/23868_631756566849301_1494438927_n.jpg Buyur arkadasım bu fotografı sarı şerit çekmeden önceydi yanlıs hatırlamıyosam.Vallahi yazdıklarına göre sana yeterde artar bile bu motor.Karda kışta dayanır mı demişsin de honda cb125e yagmur yedikten sonra bi muddet calısmıyomus bazen arkadaslarımın basına geldi ace de bu durum nasıldır bilemem cok fazla yagmur yagmadı daha.Motor 1050 km sadece 5 defa doldurdum deposunu.Deposu ne kadar doluyor diye soracak olursan da şöyle diyim yedek depo dahil 10 lt'nin biraz üstünde doluyor çünkü ilk aldıgımızda plazadan bakımcılar biraz benzin koymuslardı yandaki benzinlikten gidip almamız için ordada 50 liralık yani 10lt.lik koyunca fullendi.Ve bana 330 km gitti.Ama sadece normal deposuyla yedek depoyu acmadım.Yedek depoyu acsaydım eger 380 390 km giderdi.Standar 80 90 ile gidersin.Ben 3.100 küsüre almıstım şimdi eylul sonuna kadar 2.900 olmus.
byanmaz
22 Eylül 2013, 00:55
Merhaba arkadaşlar,
Motoru bugün teslim alacağımı söylemiştim. motor öğleden önce geldi, iş güç derken ancak akşam 8 gibi çıkabildim denemeye. trafiği olmayan bir mahallede oturuyorum, mahalle içinde git gel bir 10 km kadar kullandım.
sele rahat ve yumuşak, cbf 150den biraz daha yüksek. boyum 1.75, ayaklarımı yere koyduğumda dizlerim kıvrık kalıyor. peglerin pozisyonu rahat ancak sele alçak olduğundan bacaklarımı karnıma çok çekmişim gibi hissettim. motor çok hafif, yokuşlarda frene gerek kalmadan bacaklarınızla tutabiliyorsunuz. teknik verilere göre tork ybr 125'den birazcık daha yüksek ve bu torku biraz daha düşük devirde veriyor. ( ybr 9.5 tork / 6000 devir, ace 9.8 tork/5000 devir. burada "bu motor ybr'den daha iyi" demek istemedim, peşinen söyleyeyim:)). dik sayılabilecek eğimlerde bile 3. viteste 20-25 km'den, 4. viteste 30-35 km'den itibaren çekiş var. ben titreşim hissetmedim ancak mahallede bindiğimden 40-50 nin üzerine ve yüksek devirlere çıkmadım.
farı beğenmedim. aydınlatması pek iyi değil. farı zaten yuvarlak farla değiştirmeyi düşünüyorum. p356spt'nin yukarıda verdiği linki takip ederek,taobao'dan yoybuy aracılığıyla yuvarlak fara uygun gösterge sipariş ettim. dolandırılmazsam kargosuyla 45-50 liraya denk gelecek.
motoru ilk çalıştırdığımda rölanti tutmadı. jikleyi ortaya getirdiğim ve gaz vererek ısıtmaya çalıştığım halde istop etti. ben de beklemeden 1-2 tur attım, daha sonra rölanti tuttu. belki de ayarı düşüktür, bilmiyorum.
frenlere gelince, ilk bir kaç km "aha yandık, kampana kampana dedikleri kadar varmış" diye düşünmüştüm. ne kadar uğraşsam da ne ön ne arka freni kitleyemedim çünkü. düşük hızlarda bile frenler tutmuyor gibiydi. sonra bir kaç sert fren denemesinden sonra normale döndü. bunun dışında bir tek cbf 150 kullandım. ona kıyasla ön frenin dozlaması biraz daha zor. sert fren için allah ne verdiyse asılmak gerekiyor ancak tutmama gibi bir sorun yok. alıştıktan sonra düz çizgide giderken önü de ve arkayı da asılarak kitleyebiliyorum.
bu arada bu motor arjantinde cb1 125 adıyla satılıyor. http://www.youtube.com/watch?v=zUiRwhkk3pY bu adreste ispanyolca pek çok yorum var. google translate sağolsun, motorun 80-90 hızlarda rahat olduğunu, rüzgardan etkilendiğini ve maksimum 105 yapabildiğini söylüyorlar. bizim de tecrübemiz böyle olur herhalde.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO