PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni MT - Hyosung Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63

Ramon Salvatore
22 Mayıs 2007, 10:57
Arkadaşlar GV250 cruiser kullanan arkadaşlardan iyi yorumları duyduk ama ben bazı insanlardan vites geçmeme, boşu bulamama gaz kesme gibi problemler okumuştum.
GV250'ye ait başlık çoktan terk edilmiş olduğu için buraya yazıyorum. GV250'ci arkadaşlar olumsuz olarak gördükleri yanlarını da yazabilirler mi? Bir sonraki motorum olmaya aday bir motor GV250 Cruiser ama cbf150'nin rahatlığından sonra cruiser nasıl olur bilmiyorum tipi çok hoşuma gidiyor, 28 beygir oluşu eşimle birlikte uzun yola çıkmamı daha rahat sağlar gibi, mesela artçıyla sürüşü gidişi nasıl? Ayrıca bir ara ekonomik olduğunu da okumuştum sitede. 140km sürati rahat görüyor denmiş, hızı çok sevmesem de özellikle otobanlar için bu sürat gerekli gibi. Temiz ikinci eli nereden buluruz bayiler takasa girer mi mesela? GV250 kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Sadece kendim için değil almayı düşünenler adına da sormuş olayım tüm bu soruları.:) Selamlar, İyi sürüşler.

Ben de yaklaşık 1 senedir GV250 kullanıyorum. arkadaşlarımın belirttiği gibi vites geçme problemi 1000 bakımdan sonra geçti ve bir daha da hiç tekrarlamadı. Boşa almaya da bir süre alıştıktan sonra problem olmuyor.

Çok km yapmadım ama boğazda pazar gezmeleri yanısıra, motor ile gitmediğim hava koşulu ve yol kalmadı. yağmur, dolu, çamur, balçık, mıcır bana mısın demedi. Dere bile geçtim dersem abartmış olmam. Her koşula uyum sağlayan bir canavardır kendisi ve benim de duyduğum kadarı ile 250 chopper sınıfının şu anda tartışmasız en iyisi. (US'deki karşılaştırmalarda bile)

Gaz kesme problemi diye birşey yok. Bu ancak rolanti ayarını düşükte tutuyorsan başına geliyor. 1x-2x devir arasına alırsan gaz kesme gibi bir problemle karşılaşmassın sanırım.

Ben yurtdışına taşınmasam kesin 1-2 sezon daha elimde tutardım. çünkü gerçekten parasının karşılığının çok üzerinde bir motor. (bu arada ilgilenen arkadaşlar varsa ltfn özelden bana ulaşşınlar.)

yelkenci32
24 Mayıs 2007, 19:57
Merhaba arkadaslar.
Ve sonunda benimde bir Hyosung'um oldu. Borc-harç ve gözü karartarak dün İzmirden aldim. Tabi Memleketim olan Ispartaya getirmem gerekiyordu ve 430 km den fazla yol yaparak memleketime getirdim. Yolculuk harikaydi, böyle bir motosikleti simdiye kadar almadiğim icin üzüldüm... Rüzgari hissetmek çok güzel.

Herkesin istediğine kavuşmasını diliyorum.

100 km de 3,9lt yakti. Max hız olarak 135km/h e cıkabildim.(birazdaha cikacagini bekliyordum ama cıkmadi.) Buji hic degişmemiş Motor 3000km de nedeni o mu bilmiyorum..

Birde 5000 devir civarında kısa bir an gaz yemiyor birazdaha gaz verince aniden gaz yiyor. bunun haricinde bir sorun görmedim tabi bu sorunsa. Zira önceki sahibi o devirlerde gaz kesici var bu nedenle böyle yapar demisti..

pg13
25 Mayıs 2007, 08:42
Merhaba arkadaslar.
Ve sonunda benimde bir Hyosung'um oldu. Borc-harç ve gözü karartarak dün İzmirden aldim. Tabi Memleketim olan Ispartaya getirmem gerekiyordu ve 430 km den fazla yol yaparak memleketime getirdim. Yolculuk harikaydi, böyle bir motosikleti simdiye kadar almadiğim icin üzüldüm... Rüzgari hissetmek çok güzel.

100 km de 3,9lt yakti. Max hız olarak 135km/h e cıkabildim.(birazdaha cikacagini bekliyordum ama cıkmadi.) Buji hic degişmemiş Motor 3000km de nedeni o mu bilmiyorum..

Birde 5000 devir civarında kısa bir an gaz yemiyor birazdaha gaz verince aniden gaz yiyor. bunun haricinde bir sorun görmedim tabi bu sorunsa. Zira önceki sahibi o devirlerde gaz kesici var bu nedenle böyle yapar demisti..

öncelikle hayırlı olsun!
dostum motorda problem var gibi gözüküyor..
175'leri görüyoruz biz aynı motorla..

bi de gaz yememe olayı hiç olmadı ben de..

yok yok kesin problem var sen bi baktır ona :)

strops
25 Mayıs 2007, 13:22
öncelikle hayırlı olsun!
dostum motorda problem var gibi gözüküyor..
175'leri görüyoruz biz aynı motorla..

bi de gaz yememe olayı hiç olmadı ben de..

yok yok kesin problem var sen bi baktır ona :)

senin 175 km hız gördüğün motor GT 250R modeli sanırım, yelkenci32 arkadaşın aldığı motor GV 250 modeli sanırım. modeller arsındaki hız farkı normal bence. Cruiser model motorda 135 km hız normal bence.

tigermbz
25 Mayıs 2007, 13:29
gv 250 için son görülen değerler 140-150 kmh arası, yanlış hatırlamıyorsam.

pg13
25 Mayıs 2007, 13:38
senin 175 km hız gördüğün motor GT 250R modeli sanırım, yelkenci32 arkadaşın aldığı motor GV 250 modeli sanırım. modeller arsındaki hız farkı normal bence. Cruiser model motorda 135 km hız normal bence.

aa evet kusura bakmayın ben gv olduğunu görmemiştim..
o halde o sürat normaldir takma kafana :)

strops
25 Mayıs 2007, 13:58
ben en son 145 km hızı gördüm otobanda, ama o sürate çıkmamak lazım GV 250 modeliyle. Normal hızı 120 civarı gayet ideal

Guwencin
25 Mayıs 2007, 14:05
selam arkadaşlar... hyosung dostluğunu sağlamışsınız. benide aranıza kabul ederseniz sevinirim.... hepinize huzur dolu uzun sürüşler dilerim

yoldas
25 Mayıs 2007, 20:19
Merhaba arkadaslar.

hayırlı olsun efendim. kazasız belasız sürüşler...

cemal yortanlı
26 Mayıs 2007, 17:54
selam arkadaşlar... hyosung dostluğunu sağlamışsınız. benide aranıza kabul ederseniz sevinirim.... hepinize huzur dolu uzun sürüşler dilerim

benim bildiğim siz uzun zamandır sitedesiniz..yoksa motorunuzumu yeni aldınız..yenialdınızsa hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın..

Guwencin
26 Mayıs 2007, 18:23
benim bildiğim siz uzun zamandır sitedesiniz..yoksa motorunuzumu yeni aldınız..yenialdınızsa hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın..

selamlar. evet siteye üyeyim fakat hyosung alalı 3 ay gibi bir zaman
hyosung'un kendi fun 'ına üyeyim fakat burdaki hyosung bölümünü yeni fark ettim :(

Erudite
30 Mayıs 2007, 14:05
Slm arkadaşlar, konuları teker teker aradım, mesajlara baktım ne yazıkki bir iki msj dışında bulamadım aradığımı, sanırım GT 650 comet kullanan arkadaş sayısı çok az. CBF 500 yerine gt 650 comet almak çok daha mantıklı geldi bana. Bilgisi olan arkadaşlar yorumlayıp beni aydınlatabilirmi, yanlış mı düşünüyorum . .

strops
30 Mayıs 2007, 23:40
Slm Erudite, GT650 teknik özellikleri oldukça iyidir.Pişman olmazsın. Torku ve performans değerleri üstündür.

ali_yildiz
30 Mayıs 2007, 23:54
evet aarkadaşlar yeni aldığım motorun şasi numarası ile ruhsat üzerindeki no su farklı çıktı iş yasal kağıt kürek işi olrak zor olacağından benim motorla yanlış şasi numarası verilmiş motor değişti dolayısyla ama kullandığım aletteki parçalar öbür şasiye aktarıldı granejlar lastikler debriyaj fren balataları gösterge
kullanılıp sökülen herşey şimdi her yerinden ses geliyor napcam bilmiyorum toplayan bayiye yine gitsem nolacakki normal abi diyecek hiç tadım yok

orcunmavis
31 Mayıs 2007, 00:05
ben de yeni bir hyosung gt250 comet kullanıcısı olarak sizlerle birlikteyim 2007 siyah ve kuyruksuz:)

aytskal
31 Mayıs 2007, 00:15
evet aarkadaşlar yeni aldığım motorun şasi numarası ile ruhsat üzerindeki no su farklı çıktı iş yasal kağıt kürek işi olrak zor olacağından benim motorla yanlış şasi numarası verilmiş motor değişti dolayısyla ama kullandığım aletteki parçalar öbür şasiye aktarıldı granejlar lastikler debriyaj fren balataları gösterge
kullanılıp sökülen herşey şimdi her yerinden ses geliyor napcam bilmiyorum toplayan bayiye yine gitsem nolacakki normal abi diyecek hiç tadım yok
Öncelikle bir tanışsaydık...:)
Bu etti (2) daha önce aynı olay İstanbulda iki Cometin daha başına gelmişti.Yani adamlar iki Comet satıyor ilk Cometin motor şase numarasını ikinci Comet sahibinin ruhsatına ikinci Cometin motor şase numarasınıda ilk Comet sahibinin ruhsatına işletiyor.Bunlara ilaveten geçen yıl ben Cometimi satın aldığımda Hyosung bayisinin yaptırdığı trafik sigortasında benim şase numarasını yanlış yazdırdıkları için zeyilname ile düzellttirmek zorunda kalmıştım...Öncelikle hata bizde kendi adıma heyecandan trafik sigortasını kontrol etmemiştim...Ancak bu Hyosung bayilerinin çalıştığı trafik muamelecilerine ben söyleyecek bir kelime bulamıyorum aynı hata bir kaç kez tekrarlanmaz tekrarlanmamalı...!!!

ali_yildiz
31 Mayıs 2007, 17:06
Öncelikle bir tanışsaydık...:)
Bu etti (2) ..!!!

ben zaten daha önce adaminbiriyim olarak vardım niki değiştirdim

aytskal
31 Mayıs 2007, 22:43
ben zaten daha önce adaminbiriyim olarak vardım niki değiştirdim
İkinci el motosikletten çekincelerin vardı haklı olarak ancak başına sıfır motosiklette bunun gelmesi gerçekten ilginç ve üzücü bir durum.Fun Club bazında bu konuyla ilgili bir topic vardı şanssızlık işte demekki atladın...Konuyu Globalle paylaşacağını tahmin ediyorum...Motosikletin hayırlı olsun kazasız belasız ...

ultraukala
31 Mayıs 2007, 23:01
slm arkadaslar bir sorum olacak size gt250r ile ilgili sanırım 2007modeller'in gücü 21hp 05-06 modellerin gücü 29beygir özelliklerini o şekilde okudum. doch ce sohc olarak bir fark var motorlarında...Acaba bunu bana açıklayıcı birş şekilde izah edecek biri var mı?İnternette aramama rağmen bulamadım...

Gürkan Anbarlı
31 Mayıs 2007, 23:35
slm arkadaslar bir sorum olacak size gt250r ile ilgili sanırım 2007modeller'in gücü 21hp 05-06 modellerin gücü 29 beygir özelliklerini o şekilde okudum. doch ce sohc olarak bir fark var motorlarında...Acaba bunu bana açıklayıcı birş şekilde izah edecek biri var mı?İnternette aramama rağmen bulamadım...

Almanya ve Japonya sitesinde ki verilerde geçen 21 kW ile karışmasın o :)

İstersen bir kontrol et:
http://www.hsmc.jp/ (20.7 kW)
http://www.hyosung-motors.de/gt250n.htm (21 kW)

250 serisinde 75°-V2-DOHC motor vardır

http://www.hyosungmotors.co.kr/product/roadsport/gt250r_s.asp

leonine
01 Haziran 2007, 00:01
arkadaşlar gt 250 r siyah motorum satılık

600cc enduro yada gv 250 ile takas düşünüyorum

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4154804

Ö.Z.€.R
01 Haziran 2007, 00:20
Arkadaşlar Bugün itibari ile GT250R sahibi oldum vede kullanmaya başladım :)

ultraukala
01 Haziran 2007, 01:50
http://www.suzukitekay.com/urunlerview.php?pid=82

Buyrun arkadaslar...soch ve 21hp'dir diğerleri 05-06 modeller dohc 29hp die biliyorum ben...

Barış Şuşut
01 Haziran 2007, 02:25
değerler yanlış yazılmış .. diğer tüm sitelerde değer 29 hp olarak verilmiş ..

mamudo
01 Haziran 2007, 03:21
depo kapasiteside yanliş heralde ....

ultraukala
01 Haziran 2007, 14:28
efet 12lt deniliyor...VE Türkçe siteler içinden bulamadım yeni modeller ile ilgili bilgileri...

keremm81
01 Haziran 2007, 19:58
ya beyler bu motorları nerden alırız ben denizlideyim en yakın nerde var.bi yardım edin

strops
01 Haziran 2007, 22:21
Merhaba keremm81
İzmir de öZGÜL MOTOR Yağhanelerde, tel: 0232 256 68 31 Aşar Motor Kahramanlarda 0232 445 72 75 motorları görebilirsin. Ayrıca www.globalmotor.com.tr sitesinde yakın oldugunu dusunduğun bayileri bulabilirsin.

http://www.suzukitekay.com/urunlerview.php?pid=82

Buyrun arkadaslar...soch ve 21hp'dir diğerleri 05-06 modeller dohc 29hp die biliyorum ben...

Kesin olarak söyleyelim 29HP dir.

GT 250- GT250R- GT650 ve GT650R serilerinin Yakıt depolarının tamamı 17lt dir.

ali_yildiz
04 Haziran 2007, 17:21
ya beyler bu motorları nerden alırız ben denizlideyim en yakın nerde var.bi yardım edin

denizli bayinin elinde motor yok görmek istiyosan zor yani ama globalin sayfasında adresi var terminalin arkasında otellerin karşısında bir bayi var kapısına kocaman bi atv koyuyor adını hatırlayamadım şimdi

Elegant
04 Haziran 2007, 17:24
Yamaha ve Honda 20-22 bg güç alırken 250 cc den Hyo ne yapmışta 29 bg çıkartmış. Acaba yakıt tüketimi çok mu fazla olur diğer modellere göre?

Kağıt üzerindeki değerlere ve fiyata bakınca gt250 comet'in peynir ekmek gibi satması lazım. gv 250 de aynı şekilde.

Halk olarak garip uçlarda takılıyoruz. Çin malları kapış kıran gidiyor, kalanlar da japoncu... İnce eleyip sık dokuyanlar yok mu bu camiada?

Biraz konu renklensin...

tigermbz
05 Haziran 2007, 00:43
yamaha ve honda tek silindir motor kullanmış bahsettiğin modellerde. hyosungun 250 cc modelleri ise 2 silindir, güç farkı daha çok bundan kaynaklanıyor.

ooo7000
06 Haziran 2007, 01:42
2. el hyosung gt 250 naked almak istiyorum.
Bir kaç tane sahibinden ilan buldum ama galeri veya yetkili bayisinden almayı tercih ediyorum bu konudaki tecrubesizliğim nedeniyle..

İstanbul avrupa veya anadolu yakasında bildiğiniz yer var mı?

cemal yortanlı
06 Haziran 2007, 11:26
arkadaşlar ben bugün gv250 lerdeki kronik hastalık olan gaz yameme durumundan bahsedeceğim..benim motorda 5500 devirden sonra gaz kesmeye başlamıştı bir kaç saniye sürüyordu ama rahatsız edici bir durumdu..çorlu star motor harun beye 4000km bakımına götürdüğümde durumu anlattım..aynı gün motor ve cdı nosunu globale bildirdiler ve cdı teğiştirdiler garantiden..g.kore globale şisi ve cdı nolarını bildirmiş..bunlar arızalıymış ..müracat ettiğinizde sizin motorun şasi ve cdı nosu g.koreden gelen nolarla uyuşuyorsa sorunsuzca değiştirip sorunu gideriyorlar..aynı durumdan şikayetci arkadaşlar var ise servislerine müracat etmelerinde fayda var..hepinize iyi sürüşler

yasobaso
06 Haziran 2007, 15:32
Slm Hyosung Ailesi,

Pazartesi günü Keeway SL150 mi takas yolu ile 2007 model "0" KM GT 250 Comet ile değiştirdim (bedava olmadı tabi :)). Bostancıda ikamet ediyorum yaş 30. Şu an için bir sorun yok, olmazda inşallah. Daha 50 KM de :) Ilk izlenim : " :queen::queen:Beni kesseler acımaz :queen::queen::" .Şahin den inip BMW binmiş gibi hisediyorum.

Herkeze kazasız sürüşler.
Rüzgarınız bol olsun.
Yasin

fedos
06 Haziran 2007, 15:36
arkadaşlar ben bugün gv250 lerdeki kronik hastalık olan gaz yameme durumundan bahsedeceğim..benim motorda 5500 devirden sonra gaz kesmeye başlamıştı bir kaç saniye sürüyordu ama rahatsız edici bir durumdu..çorlu star motor harun beye 4000km bakımına götürdüğümde durumu anlattım..aynı gün motor ve cdı nosunu globale bildirdiler ve cdı teğiştirdiler garantiden..g.kore globale şisi ve cdı nolarını bildirmiş..bunlar arızalıymış ..müracat ettiğinizde sizin motorun şasi ve cdı nosu g.koreden gelen nolarla uyuşuyorsa sorunsuzca değiştirip sorunu gideriyorlar..aynı durumdan şikayetci arkadaşlar var ise servislerine müracat etmelerinde fayda var..hepinize iyi sürüşler

yeni alacak arkadaşlar öncelikle bu kontrolü yaptırırlarsa kendileri için iyi olur.

kkarabidan
06 Haziran 2007, 15:39
Slm Hyosung Ailesi,

Pazartesi günü Keeway SL150 mi takas yolu ile 2007 model "0" KM GT 250 Comet ile değiştirdim (bedava olmadı tabi :)). Bostancıda ikamet ediyorum yaş 30. Şu an için bir sorun yok, olmazda inşallah. Daha 50 KM de :) Ilk izlenim : " :queen::queen:Beni kesseler acımaz :queen::queen::" .Şahin den inip BMW binmiş gibi hisediyorum.

Herkeze kazasız sürüşler.
Rüzgarınız bol olsun.
Yasin

bir kaç resim koyarsın artık hayırlı olsun

yasobaso
06 Haziran 2007, 15:53
bir kaç resim koyarsın artık hayırlı olsun

En Kısa zamanda :) Resimleri de buraya koycam. Son Siyah olanı aldım sanırım;
bayinin dediğine göre Agustos da gelcekmiş yeniden siyah renkte :)

kkarabidan
06 Haziran 2007, 15:54
süper tercih siyah mükemmel...

ooo7000
06 Haziran 2007, 21:55
2. el hyosung satan bayi var mı bildiğiniz?

avrupa veya anadolu yakası fark etmez.

cemal yortanlı
06 Haziran 2007, 23:33
2. el hyosung satan bayi var mı bildiğiniz?

avrupa veya anadolu yakası fark etmez.çorlu motostar harun bey var tel. 0282 6527939

PENTİUM_KİLLER
07 Haziran 2007, 03:23
arkadaşlar bu gv650 nin test verileri yada kitaçokta yazanı önemli değil reel olarak şehiriçi yakıtını yazan arkadaşı göremedim.tam olarak ölçen arkadaş varsa bir zahmet rica edeceğim.teşekkürler.

fedos
07 Haziran 2007, 10:05
kullanan arkadaşlara bir sorum olacak:
sizce gv250 uzun süre (5-6 yıl) kullanılabilecek bir motor mudur? yoksa diğerleri gibi yükseltme motorumu ?
sonuçta bir cruiserde sürat aramıyoruz.bunu dikkate alarak cevap verirseniz sevinirim.

MOTOMANYA
07 Haziran 2007, 10:29
arkadaşlar dün cometime (gt250) metzeller 180/55/17 -120/55/17 lastik taktırdım mükkemmel oldu yol tutuşu virajlarda yatışı daha güven verici geldi bana herkeze tavsiye ediyorum.resimleri yarın koyarım merak etmeyin.

fedos
07 Haziran 2007, 11:05
arkadaşlar aşağıdaki sitede gt250 comet ağırlığı 200 kg verilmiş fakat globalin sayfasında 155 sanırım bu motor bu kadar ağır olamaz herhalde
http://www.hisntmotors.com/product_e/street/main.asp

GV 650
07 Haziran 2007, 11:17
arkadaşlar bu gv650 nin test verileri yada kitaçokta yazanı önemli değil reel olarak şehiriçi yakıtını yazan arkadaşı göremedim.tam olarak ölçen arkadaş varsa bir zahmet rica edeceğim.teşekkürler.

yaklaşık 6 litre civarında yakıyor ama bu şehir iinde performanslı olarak kullanım sonucu benim motorun yakışı ama 5.5 lt nin altına düşme ihtimali yok olmazda zira motor 72 Hp yakacak ytl fiyat istersen değişken olmakla birlikte sehir içi 190 civarı sehir dışı 140 ytl civarı yakıyor.

dreamdark
07 Haziran 2007, 17:58
kullanan arkadaşlara bir sorum olacak:
sizce gv250 uzun süre (5-6 yıl) kullanılabilecek bir motor mudur? yoksa diğerleri gibi yükseltme motorumu ?
sonuçta bir cruiserde sürat aramıyoruz.bunu dikkate alarak cevap verirseniz sevinirim.

Üzerindeki çift sinildirli, yağ+hava soğutmalı, üstten çift eksantrikli 4 valve DOHC motoru, bakımları düzenli yapılıp, hor kullanılmadığı sürece, yıllarca gidebilecek bir motor bence. Hyosung' un parça kalitesinin de iyi olduğunu göz önüne alırsak, eğer 250cc.den sıkılmam, bana yeter diyorsan, bence bu performans+fiyat cetvelinde alabileceğin en iyi motorlardan biri diyebilirim.

Sonuçta önemli olan motora bakmaktır, kötü motosiklet değil, kötü motosiklet kullanıcısı vardır, diye düşünüyorum ben

arkadaşlar dün cometime (gt250) metzeller 180/55/17 -120/55/17 lastik taktırdım mükkemmel oldu yol tutuşu virajlarda yatışı daha güven verici geldi bana herkeze tavsiye ediyorum.resimleri yarın koyarım merak etmeyin.

Lastikleri motorun kaç kilometredeyken değiştirdin, bir de ne kadara aldın yeni lastikleri, taksit imkanı fln var mı?

NoVaRiX
11 Haziran 2007, 01:08
Cruiser ve Naked hayranı olarak bundan sonraki alacağım motor inşallah GT250 Naked olacak.

shafak-abigor
11 Haziran 2007, 23:06
Herkese iyi akşamlar. Bu çarşamba sonunda motoruma kavuşuyorum. GT250R inşallah :) Yeni olduğum için biraz yardıma da ihtiyacım var. Canınızı çok sıkmazsa aşağıdaki birkaç soruma cevap verebilir misiniz?

1) Motoru aldığım yerin motorlu taşıtlar vergisini ödemesi gerekiyor mu?
2) İlk olarak kendi kendime nasıl bir bakım yapmalıym (yani ilk servis bakımından önce)
3) Bana tavsiye edebileceğiniz servis hangisi (İstanbul'da Anadolu ya da Avrupa farketmez)
4) Zincir bakımını nasıl yapacağım?

Bir de yeni aldığım için dikkat etmem gereken önemli noktalar ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Zaman ayırdığınız için hepinize teşekür ederim. (Çarşambaya kadar da gün geçmez şimdi)

TAMER
12 Haziran 2007, 02:22
Herkese iyi akşamlar. Bu çarşamba sonunda motoruma kavuşuyorum. GT250R inşallah :) Yeni olduğum için biraz yardıma da ihtiyacım var. Canınızı çok sıkmazsa aşağıdaki birkaç soruma cevap verebilir misiniz?

1) Motoru aldığım yerin motorlu taşıtlar vergisini ödemesi gerekiyor mu?
2) İlk olarak kendi kendime nasıl bir bakım yapmalıym (yani ilk servis bakımından önce)
3) Bana tavsiye edebileceğiniz servis hangisi (İstanbul'da Anadolu ya da Avrupa farketmez)
4) Zincir bakımını nasıl yapacağım?

Bir de yeni aldığım için dikkat etmem gereken önemli noktalar ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Zaman ayırdığınız için hepinize teşekür ederim. (Çarşambaya kadar da gün geçmez şimdi)

Merhaba,öncelikler motorunuz hayırlı olsun kazasız belesız kullanmanızı dilerim;

1)Evet ilk vergiyi ödemesi gerekir;fakat çoğu bayinin çalıştığı takipci firmalar bu parayı öedemeyip cebe atıyorlar.Kullanıcıda ödendi sanıyor ve bu borç faiziyle sürekli artıyor taki siz fark edip ödenene kadar(başıma geldi).BU yüzden ödendiğine dair makbuz isteyiniz.
2)Motor zaten size tüm bakımları yapılmış binmeye hazır olarak gelir.Bir dahaki yani 1000km bakımına kadar yapmanız gereken düzenli olarak lastikelrinizin hava basıncını ölçmeniz fren ve motor yağı seviyeleriin kontrol etmeniz gibi bakımlardır.Size önerim 1000km bakımında yapılmasada debriyaj telini yağlatmanızdır böylelikle ilerde kopma yapmaz.
3)Tavsiye edebileceğiim servis Avrupa yakasında C&C motor.Müşteriye karşı ilgili bir servistir.Giderseniz de selamımı söyleyin kendilerine:)
4)Zinciri kirlenme durumuna göre 500km-1000km de mazot ile temizledikten sonra özel zincir yağlama spreyleriyle yağlayıp bakımını yapabilirsiniz;fakay bu iş için motorunuzu orta ayağa almanız gerekir fakat hyosunlarda orta ayak olmadığı için bu işi motorunuzu servise götürdüğünde yaptıra bilirsiniz.

Size verebileceğiim tavsiye ise rodaj yani motorunuz pistonlarının alışma döneminde motorunuz çok zorlamayınız sürekli vites değiştirip farklı devirlerde sürüş yapınız,7bin devirin üstünde uzun süreli kullnım yapmayınız.Rodaj dan sonra yüksek devirleri kullanabikirsiniz fakat;Hiç bir zaman red line(Kırmıızı çizgiyle gösterilen devir aralığı)devirlerde motorunuzu zorlamayınız otomatik devir kesici olmadığı için uzun süreli bu şekilde kullanımda motorunuza zarar verebilirsiniz.
Nazara karşı motorunuzn bir yerine nazar boncuğu takınız:)

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

NoVaRiX
12 Haziran 2007, 11:35
GT250'lerin yakıt tüketimi ne civarda arkadaşlar?