Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni MT - Hyosung Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
aytskal
16 Haziran 2006, 22:29
ulan geçen sayfada okadar yazdık okumamış kimse...
conti ,trasher ,ballentyn buluştuğunuza sevindim..peki demiştimki bana da uğrayın maslaktan çıkıp borsanın yanına,itü vadi yurtlarına..istinye maslak arası solda.enka'nın karşısında...demiştim ama motorumuz yok diye bizi sallayan yok galiba..hadi bakalım..hakan beye selam söyleyinde o da yeter..:P
şaka bi yana sizin adınıza çok sevindim,hatta imreniyorum..sevgiler..hayırlı sürüşler hepinize.
akira, thunderss...sizsiniz..değilmi ..Allahtan resminizi değiştirmemişsiniz.
Hiç şüphen olmasın Muritu o aynen benim yani eski thundersss buraya ilk üye olduğmda öylesine geçicidir diye düşünüp kafadan bir nick edinmiştim ama öyle görünüyorki kalıcı olacağım burada
Ertuğrul senden özür diliyorum 50 euro fiyatada fream slidder vardı atlamışım yanlış bilgi vermeyelim bu arada gaz ve debriyaj tellerine bir şeyler olmaya başladı ben dahil bir kaç arkadaşımızın sıkıntı yaşadığını görüyorum ben bazen ışıklarda beklerken debriyaja basıp bire alıyordum kısada olsa bir süre bu şekilde bekliyordum bunu yapmayacağım eğer tel koparsa direk ön trafiğe dalarız sizlerede bir tavsiyem olsun...
Dün akşam saat 6 civarında Urla'da Teknopark'tan çıkan kırmızı/siyah Comet (muhtemelen 650) sahibi buralarda mı? Buralardaysa tanışalım isterim :)
Scorpio uyarmı bilmem ama İzmirde siyah bir GT Comet var ama 250 cc saygılar...
trasher
17 Haziran 2006, 19:03
bomba buluşma fotoları azsonraaa :)
jonny rook a tşk. erken gelen pratik yapıp tekrar yanımıza uğrayan ballytne a tşk. fotoları yükleyip editlicem postumu
muritu sana gelemdik çünkü conti taksi ile k.m.paşaya döndü bizde jonny rook ile beraber bjk ye kadar geldik bana yolda eşlik yaptı saolsun hisarın ordaki ışıklarda AYI die tabir edilen cinsten bi jip sürücüsü jonny in üzerine sürdü neyseki profesyonelce kaçtı jipten sorunsuz yola devam ettik ordan bn k.m.paşa ya geçtim ama bi akşam sana 4-5 motor süpriz yapcaz sözzzz :)
ben foto çekerken heycandan motorların fotosunu çekmişim yani bi tek ballynte var resimlerde biz yokuz conti ile beraber :)
işte fatih(conti arkadaşımızın motoru arkadaki naked da jonny rook un
http://img228.imageshack.us/img228/1383/10006345tu.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/1130/10006350jr.jpg
http://img76.imageshack.us/img76/9817/10006367lg.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/9590/10006389mi.jpg
http://img54.imageshack.us/img54/5942/10006407ay.jpg
buda ballynte ve motoru
http://img152.imageshack.us/img152/8003/10006418ea.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/294/10006427ii.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/8924/10006445hg.jpg
http://img216.imageshack.us/img216/4043/10006434mn.jpg
motoru teslim alıp sağsağlim k.m.paşaya getirdikten sonra bigüzel yemek yedik fatih le ardından ben erken kaçmam gerektiği için çıktım
eminönünden kendime alamadığım bellik ve eldiven aldım k.k ile tek çekim 115 YTL tuttu işte bu da onların resimleri
bellik zandona çok süper bi bellik
http://img216.imageshack.us/img216/2744/10006455uf.jpg
zen marka eldivenlerim çok rahat ve kullanışlı
http://img46.imageshack.us/img46/4599/10006465eb.jpg
orda birileriyle konuştum beni yolda görmüşler motor hk. bilgi verdim sanırım bi hyosungcu daha geliyor aramıza giderek büyüyoruz noldu buluşma muhabbeti forum olayını halledelim artık
bende artık şu kuyruğa çare bulmak istiyorum çıkartıp plakayı motorun altına koymak lazım sinyalleride galiba yapıştırma oluyo bunun hk. bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın bide bunlara hangi model beyaz ampul takabiliriz (neon için biraz daha para lazım yavaş yavaş)
KİMSE YOOOOOOOOOOK MU FORUMDAAAA :)
aytskal
17 Haziran 2006, 23:28
Fatih hayırlı olsun kardeşim çok güzel nazar boncuğu tak motosikletine arkadaşlar benim moralim berbat salağın biri geldi arkadan çarptı suçlu ben oldum adalete inanmak haklıyken haksız konuma düşmek adalet anlayışımı sorgulamama inancımı yitirmeme neden oluyor...
conti
18 Haziran 2006, 00:00
Merhaba
hiç unutamayacağım süper bir gün yaşadım bugün,
Güzel bir hafta sonu geçirmek yerine, tüm gününü benim motorsikleti getirmek için bana ayıran Trashere,
İstinye motora gittiğimizde bizleri görmek için gelmiş olan jonny rook'a
Ve benim gibi bugün motorunu teslim alan ballytne (hayırlı olsun) çoook teşekkürler
Gökhan sağolsun bugün Göztepeden kalkıp benim için k.mustafapaşaya geldi. ardından istinyeye gittik, hakan bey cidden süper biir insan motoru almışız alışveriş bitmiş buna rağmen hizmette sınır yoktu. aman çocuklar dikkatli olun şöyle yapın Hatta bana pazarlıkta olmamasınaa rağmen başka hedilyeler bile verdi, motorsiklet alacakların mutlaka istinye motora gidip en azında bilgi almalarını tavsiye ederim.
Muritu iyi ki vermişsin o adresi trasher sende istinye motorla ilgili deneyimleri bizimle paylaşmasaydın herhalde bu kadar mutlu olamazdım şimdi.
Yaa cidden motorsiklet arkadaşlığı (kardeşliği ) başka birşey
Gökhanın su ter içinde kalması ve gökhan uğraştırdım seni dediğimde hiç önemli değil demesi başka birşey,
Evet Gökhan
İlk olarak söylediğin gibi eminönüne giderek senin monta benzeyen (revit) bir mont aldım. ayrıca yine aynı markadan bir eldiven (ilerleyen saatlerde yapabilirsem resimlerinide eklemeyi düşünüyorum) kaskı ise lazer aldım şu an için bu kadar yeter.Başka birşey alacak durumum kalmadı :) Ardından heyecanla eve döndüm ve hazırlıklarımı yaptım (montumu ve kaskımı alarak (bismillah)
ilk motoru çalıştırdığımda inanın çok korktum ben bunu süremicem dedim kendi kendime otorparkçının gazıyla ya allah diyerek çıktık yola tam bir buçuk saat paşa da sokak kalmadı. Daha devam edecektim ama insanları rahatsız ettiğimi düşünerek tekrar eve döndüm :(
Arkadaşlar Daha önce diğer kardeşlerimin söylediği gibi bu motorsiklet bir harika ve kullanması inanın çok kolaymış sadece çok dikkatli olmak gerekiyor galiba daha şimdiden sokak aralarından bıktım ama ehliyetim olmadığı için ne yapacağım bir buçuk ay bilemiyorum.
Tüm arkadaşlara çooook teşekkürler
aytskal Kardeşim çook geçmiş olsun. Sende birşey yokya ona şükredelim. Umarım çok ciddi birşey yoktur.
aytskal
18 Haziran 2006, 00:05
Conti çok sağolasın bileğim gerçekten çok ağrımaya başladı gidip baktıracağım birazdan bende senin gibi başladım sana tavsiyem mümkün olduğu kadar yanında bilen biri olmadan ehliyet almadan kullanma görüyorsun işte salağın biri başımıza bir sürü iş açıyor bu arada montu yanından ayırma geçen hafta benim revit çalındı kazasız belasız inşallah...
conti
18 Haziran 2006, 00:11
İnşallah kardeşim hepimiz kazasız belasız kullanırız motorlarımızı
bu arada ben nazara da inanıyorum ya
bu akşam fotoğrafımı bile çeken insanlar oldu.
nazar boncuğu bile şart (sağolsun traher benim motorsiklete taktı
montu çaldırdığına çok üzüldüm bilmiyordum.
insanlar bu kadar acımasız nasıl oluyor montu alıp ne yapıcaksan
3kuruşa vericek birisi :(
vocies
18 Haziran 2006, 00:26
arkadaşlar bu hyosung nasıl .perfrmans nasıl memnunmusunuz fiyat nedir selamlar
aiqa
18 Haziran 2006, 00:51
arkadaşlar bu hyosung nasıl .perfrmans nasıl memnunmusunuz fiyat nedir selamlar
Ben çok memnunum motorumdan. Diğer 250cc`liklerden çok daha şık. Rodajda olduğu için 6000 devri geçemiyorum ama 6000 devire kadar bile zevk veriyor kullanması. Rodaj bittikten sonraki durumu hayal edince şimdiden heyecanlanıyorum :queen:
Boyutlarına göre kullanması kolay. Herşey olması gerektiği gibi çalışıyor. Şimdilik şusu daha iyi olabilirdi diyebileceğim bir yanı yok.
aytskal
18 Haziran 2006, 03:12
Ya arkadaşlar size bir mesaj yazdım ama kimse cevap vermedi.Ayna hakkında.
Ben iki hafta oldu hala grenaj için fiyat bekliyorum bilmiyorum anlaşılabildimmi parça fiyatları tam bir muamma akiranın yaşadığı talihsizlikte bir takım verilere ulaşabildik bence rakamlar gerçekten yüksekti dolayısıyla sözün özü bilsek yanıtlayabilirdik sana bir telefon mesaj atıyorum arayıp sorarsan sana bilgi vereceklerdir...
Ballantyne
18 Haziran 2006, 04:32
conti ,trasher ve johhny rook tekrar hayırlı olsun motorlarımız... sabah erken çıkmak zorunda kalınca evden saat 11 civarı istinye motorda olduk... (ben ve arkadaşım Formatc) saolsun hakan bey çok ilgilendi... motoru teslim ettikten sonra küçük bir hediye de bana verdi... kendisine ve istinye motora buradan teşekkür ederim... müşteri ilişkilerinin ne kadar iyi yapılabileceğini tekrar göstermiş oldu bana... darısı diğerlerinin başına (istanbul motor)...
neyse motoru aldıktan sonra ilk durak benzin istasyonu oldu... fulledim depoyu... 45ytlye tam doldu... ardından doğruca carrefour'a yollandık... 2 saat dur kalk dön vs. motora alışma antremanları yaptık... carrefourdan çıktığımda km sayacı yaklaşık 10'u gösteriyordu... istinye motora uğrayıp arkadaşlarla görüştük... öğleden sonra işimiz olduğu için fazla kalamadık maalesef... inşallah bir dahaki sefere...
istinye sahilden doğruca ortaköy beşiktaş karaköy sirkeci rüzergahından arabalı vapura yollandık... haremde karaya indikten sonra ilk durak kızıltoprak oldu... bir adet tank pad aldım... sonra sahil yolundan tuzlaya sallandık... birerbuçuk porsiyon köftelerimizi mideye indirdikten sonra geri dönüş yoluna çıktık...
ilk gün itibarı ile 125 km. yaptım... motorumdan gayet memnunum... genelde rodaj süresince 6000 deviri geçmemeye çalışıyorum... sadece arasıra 7-8000 devirlere çıktım kısa süreliğine birkaç kez... ilk gün için birbirimizi çok sevdiğimizi söyliyebilirim...
evet herkese çok teşekkürler... sağlıklı kazasız sürüşler... motoru olmayanlarda en kısa zamanda motor sahibi olurlar inşallah... beraber nice aktiviteler bizi bekliyor...
fotoları en kısa zamanda koyacağım...
aytskal
18 Haziran 2006, 13:26
Yarın gidip kırılan peg için istekte bulunacağım bakalım fiyat olarak ne çıkacak ne kadar sürede gelecek parça aliminyum doğal olarak zayıf bir parça hemen kırılıyor kasko ehliyet tam koruma üstelik arkadan gelip çarptı herşey kitabına uygun bende haklıda olan benim değilmi mağdur olan.Aslında değilim nedenmi çünkü motosiklet kullanıyorum...
jakobien
18 Haziran 2006, 13:58
kırılmassa debriyajı eline alırsın tüm motorlarda bu iş böyledir...
trasher
18 Haziran 2006, 14:52
arkadaşlar dier forumlarda okuoyrum egsozun değiştirilmesiyle bitakım ayarlar yaptırılması gerekiyomuş ki bu ayarlar sonra tutmuyomuş yakıt sarfiyatı değişiyomuş ses cruiser gibi çıkıyomuş falan filan die eleştiriler görüm nedir aslı bilen duyan var mı yok mu bi allahın kulu şu motora egsoz takan dilimde tüy bitti be :) bide kuyruk olayında bana yardımcı olabilecek birileri var mı?
johnny_rook
18 Haziran 2006, 16:04
arkadaşlar merhaba
öncelikle aytsakal dostum, çok geçmiş olsun...sana bir şey olmaması her şeyden daha önemli, gerisini çok takma boş ver, burası Türkiye.....bazen karşılatığımız haksızlıkları anltamaya kelimeler yetmiyor maalesef
dün motorunu yeni alan arkadaşların gözlerindeki heyecanı görmek gerçekten çok güzeldi, herkese hayırlı olsun tekrar
bu arada ben fazladan bir kaç şey yazacagım, nasılki burada bizlere kötü davranan esnafı deşifre ediyorsak, güzel hizmet verenleride aynı şekilde belirtmeliyiz, hizmetlerine devam için en azından, takip edildiklerini bilsinler, o yüzden kimse kusura bakmasın reklamsa reklam
dün istinye motora gittigimde karşılaştıgım güleryüzlü ve sıcak ortam için kendilerine teşekkür ederim. Üstelik müşteri bile değildim. Sorgusuz sualsiz bir şekilde, yüzlerini ekşitmeden kısa sürede hem motorları teslim ettiler, hem de ufak da olsa bir kaç hediye ile arkadaşlarımızın gönlünü aldılar. Bunun ne demek oldugunu bir tane tank pad için on tane cümle kuran ben çok iyi bilirim, bu arada yanlış anlaşılmasın ihtiyacımıdan değil ama o kadar para verdikten sonra küçük bir tankpadin dahi hesabını yapan esnafla işim olamaz, istinye motorun bu davranışı inanın çok hoşuma gitti, umarım bir süre sonra kendileride aynı hastalığa yakalanmaz ve çizgilerinden ödün vermezler.
son alkış da trasher'a, zaman ayırıp arkadaşına yardımcı oldugu için....
muritu
18 Haziran 2006, 20:59
arkadaşlar merhaba
öncelikle aytsakal dostum, çok geçmiş olsun...sana bir şey olmaması her şeyden daha önemli, gerisini çok takma boş ver, burası Türkiye.....bazen karşılatığımız haksızlıkları anltamaya kelimeler yetmiyor maalesef
dün motorunu yeni alan arkadaşların gözlerindeki heyecanı görmek gerçekten çok güzeldi, herkese hayırlı olsun tekrar
bu arada ben fazladan bir kaç şey yazacagım, nasılki burada bizlere kötü davranan esnafı deşifre ediyorsak, güzel hizmet verenleride aynı şekilde belirtmeliyiz, hizmetlerine devam için en azından, takip edildiklerini bilsinler, o yüzden kimse kusura bakmasın reklamsa reklam
dün istinye motora gittigimde karşılaştıgım güleryüzlü ve sıcak ortam için kendilerine teşekkür ederim. Üstelik müşteri bile değildim. Sorgusuz sualsiz bir şekilde, yüzlerini ekşitmeden kısa sürede hem motorları teslim ettiler, hem de ufak da olsa bir kaç hediye ile arkadaşlarımızın gönlünü aldılar. Bunun ne demek oldugunu bir tane tank pad için on tane cümle kuran ben çok iyi bilirim, bu arada yanlış anlaşılmasın ihtiyacımıdan değil ama o kadar para verdikten sonra küçük bir tankpadin dahi hesabını yapan esnafla işim olamaz, istinye motorun bu davranışı inanın çok hoşuma gitti, umarım bir süre sonra kendileride aynı hastalığa yakalanmaz ve çizgilerinden ödün vermezler.
son alkış da trasher'a, zaman ayırıp arkadaşına yardımcı oldugu için....
bilmeyen arkadaşlara yardımcı olmak yol göstermek bilenlerin görevi..çizilen yoldan herkes geçsin değilmi..trasher contiye yardımcı olduğun için aklımı onda bırakmadığın için teşekkürler.orada olmayı ve bende ucundan tutmayı çok isterdim.bende istinye motoru arayarak yardımcı olmaya çalıştım.
tüm arkadaşların conti,ballantyn,aida, motorlarını tekrardan hayırlıyorum arkadaşlar kazasız belasız kullanın inş.darısı benim başıma dualarınızı bekliyorum:) johnny_rook sana da selamlarımı yolluyorum..çoktan hayırlamıştık senii:)
ct hep bekledim gelirsiniz diye ama sizin başınızı döndürmüş aşkınız sizi anlıyorum umarım bi süpriz ziyaret yaparsınız size odamda çay demlerim..sonada bi boğaz turu yaparız. motorlarla. inş ne dersiniz.
istinye motora gelince, Hakan beyin nekadar insan oldunu defalarca yazmıştım..beyfendi birisi..sizin tercihlerinizde de rol oynadını görüyorum yazılarımın..ama nabim doğru.bu arada söylemicektim ama söylim..kartını bulduğum reto motoru (hakan beyi cepten)aradım cuma akşamı ve ct gelcek tüm arkadaşları haber verdim ve arkadaşlarım olduklarını(sizi tanımamama rağmen kruulan gönül bağından) ve hizmette ellerinden geleni yapmalarını tavsiye ettim.görüyorum ki etkisi olmuş..hediyerlerle sevinmişsiniz:) ne güzel.hakan beye tekrar sizin adınıza teşekkür edeceğim yaptıklarında dolayı..umarım bizimde yüzümüz güler :queen:
thunderss ay pardon yaa alışamadım hala.aytskal dostum herşeyde senin başına geliyor bu sıralar..valla çok üzüldüm gönlüm seninle..umarım bir an önce her açıdan toparlarsın.bileğin için lasonil adında ezik ve darp kremi var süpper faydalı.cuma gecesi yurtta oaln bi olay sonrası bacağıma bende bunu kullandım.hiç durma git eczaneden bi tane al ilerde de laızm olur(.annem eczacı ordan biliyom)
ben sizinle olamasam da gönlüm sizinle(2-3 günlüne memleketim esk'deyim .. .sevgiler & saygılar herkese..
hakan, doğum günün kutlu olsunsağlıkla sıhhatle nice yıllar dilerim.sanırım ulaşmadı msn sana..
aytskal
18 Haziran 2006, 21:29
Johnny Muritu Conti Trasher Aiqa ve geçmiş olsun dileklerini ileten tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum her ne kadar başka bir şehirde olsamda sizleri arkadaşım kabul ediyorum kendimi yanlız hissetmememi sağladınız bir gün sizlerle görüşmeyi çok isterdim buradaki paylaşımın kalitesininde herkez farkında dışarıdan güzel tepkiler alıyorum topic ile alakalı...
Malesef bir şanssızlıktır sürüp gidiyor sakınılan göze çöp batar dün iş yerinde tam 3 saat en ince ayrıntısına kadar spreyler cilalar ile temizlemiştim işte motosiklet sevgisi böyle bir şey.Satın almakla her şey bitmiyor aksine yeni başlıyor Park edecek yer için evin girişini alçalttım yıktırdım o parası bu parası ek masraflar kasko bayağı bir yekün tutuyor ama kazada yapmış olsam vazgeçecek değilim bunlar beni yıldırmaz sadece bugün bir araya gelecektik o yattı ona üzüldüm tekrar arkadaşlarımdan özür diliyorum parça gelene dek motosikletim yatacak eklemeliyim.
Bu arada görüyorumki Continin motosikletinin fren ve vites pegleri bizimkilerden farklı sanırım dizayn yeniliği sözkonusu.
Trasher komple garanti gider diyorlar bence bu şartlarda müdahale pek doğru değil tekrar ediyorum bu işin kuralı yabancı ülkelerde kullanılan hyosung yetkililerince kabul edilmiş ülkemizde bulunabilecek bir egzoz tavsiye edilir diye bekliyorum...
Jakobien peg aliminyum olmasa şanzımanı eline alırsın fikrine bir noktaya kadar doğruluk payı olsada tam olarak katılamıyorum çünkü şanzımandan çıkan mil çelik döküm darbe alırsa bu parça çok zarar verebilir.Motoruna koruma demiri yaptıracak arkadaşlar mümkün olduğu kadar dış bölüme taşırmasınlar bu gün bir Honda Titan gördüm tamircide normal yolda seyrederken arabanın biri tamponu koruma demirine çarpmış motosiklet dağılmış vaziyette neyseki arkadaş iyi sayılır söylediğine göre motosiklet birden ön tekerlek sabit arka tekerlek yana kaymış kendini ön tampon üzerinde bulmuş yanlız koruma abartılı dışa taşmıştı.İsteyenler motosikleti Çankaya eski Postane arkasındaki tamirhanede görebilirler tabi çok kötü ve teknikten uzak bir örnek olarak.Moto gp de meydana gelen kazayı izlediyseniz motorlar yandan biribirilerine dokununca resmen Melandri takla attı durumu pek iyi değilmiş köprücük kemiği kırılmış diye duydum televizyonda iç kanaması varmış.İşin özünde kaza olabilir bu bizim gerçekliğimiz biz daha çok dikkat etmesi gereken tarafız her ne kadar bende hatalı olsamda bu kadarda değil resmen beni infaz ettiler umarım bir an önce tekrar trafiğe çıkarım ben yeni motosikletlerine kavuşan arkadaşların heyecanını büyük bir mutlulukla takipediyorum aynı heyecanı ilk gün gibi içimde taşıyorum herkeze kazasız belasız sürüşler...
trasher
19 Haziran 2006, 00:27
onada eyvallah bekleyelim bakalım hyosung dan egsoz haberini peki şimdi ben kuyruğu söktürmek istiyorum buda mı garanti dışı yapacak makineyi eğer bi terslik olamzsa yarın honda serviste çalışan bi arkadaş var ona uğrayıp ne yapılıp ne yapılmayacağını sorup soruşturucam inşallah kuyruğu sökmekte garanti dışı bırakmıyodur motosikleti
bugün caddede takılırken bitane benim rengin aynısı sarı gt250r gördüm o kimdi bagırdım arkasından ama duymadı adeta motoruyla bütünleşmişti :) herkese kazasız belasız sürüşler bu arada aytskal izmir e gelmeyi çok istiyorum akçayda yazlık var eğer oraya gelebilirsem bi orta noktada buluşuruz inş...
TheSuda
19 Haziran 2006, 00:38
slm millet bi süre size katılamadım :S şimdi geldim yeniden ama hiç hoş gelmedim moralim acayip bozuk. Geçen gün 50 kmh civarı seyrederken motordan bianda tıkıtktıktıktıkı ( hani vitese takamassın ses gelirya öle) servisine yakındım hemen gittim bilmemne bilyası dağılmış dediler tam hatırlamıyorum. Tamam dedim bıraktım 2 günsonra açmışlar dediği krankta bile problem oluşmuş yağ filtresini bi çıkardı komple talaş olmuş ve talaş yüzünden karnk zarar görmüş ki ben bu motorun ilk yağını 700 de sonra 1000 de sonrada 2000 de değiştirdim şuan motor 3200 de ve böyle bi problem çıkarttı başıma aklım almıyo nasıl böyle bişiyin olduğunu. Zaten motorda defo üstüne defo vardı ama gidişatını etkilemeyen şeyler olduğu için göz yumuyodum o defolarda depo üstündeki hyosung yazı yanlış yazılmış ( HYOSUG ) yazıyor. ilk aldığım gün bobin yandı, motorun bi noktasının boyası attı, zincir muhafazası yolda giderken kırıldı, egzos günden güne tam ortasından dahada sararıyor ve ne denersem deniyim çıkmadı resmen yanıyor. öndeki hyosung yazıları falanda kalktı anlamıyorum neden böyle olduğunu. tam 2 aydır depo bekliyorum bi haber gelmedi. dahası garanti belgemi bile daha yolamadılar yenileniyo dendi ama 2 aydır tık yok. motorum şuanda parçalanmış durumda ve kmh si 3200 yazık ki ne yazık 3200 de ben bu motora anahtar vurduruyosam vay halimize. Açık konuşiim ben bu motor yapılsa bile uzun yola gitmeye korkarım artık. Diyeceğim çok dikkatli olun ki biliyosunuz 5 tane sıfır motor çıkartın aynı anda biri ille farklı olur o farklı olan bana denk gelmiş galba buda benim şansım herhalde.... :( bakalım parçalrı yolladım globale ne cvp gelicek. inşallah çok beklemek zorunda kalmam.Çünki komple motor söküldü :S ve önümde yaz var eger motor 1 ayda gelirse bütün planlarım allak bullak olucak :(
crato
19 Haziran 2006, 01:46
geçmişler olsun öncelikle.
kuyruktaki çamurluğu söktürmenin garanti dışı işlem yaptıracağını düşünmüyorum. çünkü motorun herhang bir parçasında/sisteminde herhangi bir değişiklik yapmıyorsun. hem çamurluğun bir vesile ile kırılmış olsa ve maddi imkansızlıktan taktıramamış olsan garantiyi mi iptal ettirecekler?
pegler her motorda o kadar çabuk kırılır. eğer o kadar çabuk kırılmasa idiler şanzımanı/debriyajı ele almaktan çok motorun hızlı bir şekilde yana yatıp sürüklendiğinde, sürüklenmenin yanı sıra nasıl takla da atabildiğine şahit olurdunuz.
bende bir kısım parçaların fiyatları vardı, eğer bulabilirsem yollarım. ayrıca, parçaların pahalı olduğunu düşünenler için diğer markaların benzer parçalarının fiyatlarını bir sormalarını tavsiye ederim. örneğin cbr600rr'ın kafa granajının 1500 lira civarında olduğunu biliyorum, gt250r kafa granajının fiyatı 111$.
slm millet bi süre size katılamadım :S şimdi geldim yeniden ama hiç hoş gelmedim moralim acayip bozuk. Geçen gün ...
geçmiş olsun. bu problemlerin bayiden distribütöre iletilip iletilmediğini öğrenirsen çok iyi olur. hatta şu güne kadar bu sorunlarını halledememiş olan bayiye bırakmayıp direk olarak distribütör ile görüşmeni tavsiye ederim. gerçekten büyük bir sorun olarak görüyorum.
Ballantyne tanıştığımıza çok memnun oldum, güzel bir akşamdı.
darısı diğerlerinin başına (istanbul motor)...
hiç sanmıyorum, hiç. 8bin lira nakit paraya sattıkları motorların yanında adam gibi hediye vermeyi bırakın, 20$'lık kıytırıktan tankpad vermeyi bile çok görüyorlar. bir tek onlar sınırda kar ediyorlar ya ondan..
tövbe tövbe....
bikehoper
19 Haziran 2006, 11:54
TheSuda ; dostum çok geçmiş olsun inan kendim yaşamış gibi üzüldüm.Fakat Global Motorun sitesinde kendi forumlarından Özcan Ekiciye ulaşırsan sana direk olarak yardımcı olacağına eminim.Parça veya servislerle ilgili şikayet ve talepleri değerlendiriyorlar.
Tekrar çok eçmiş olsun umarım motorunda son arıza olur.
(www.globalmotor.com.tr - forumlara gir.)
heLL
19 Haziran 2006, 12:46
Buda benim motor.. : )
http://img142.imageshack.us/img142/3157/190620062gv.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=190620062gv.jpg)
aiqa
19 Haziran 2006, 14:59
Değişik bir açıdan benim motor. Daha iki günlüktü burada.
http://www.linera.net/images/gt250r/004.jpg
aytskal
19 Haziran 2006, 16:30
Evet arkadaşlar kırılan üçgen çatal için bayi vasıtasıyla siparişimi verdim global motor beni kısa bir sürede yanıtladı en önemlisi satış sonrası hizmet bu konuda hem bayi hem distribütör bazında beklentilerimi tamamiyle karşıladılar İzmir bölge bayisine ve Global motora çok teşekkür ediyorum parçanın fiyatı 67 ytl parayı cebimden ödedim kaskoyu bozmak istemiyorum bu gün yola çıkacak umarım hemen gelir ben tekrar motosikletimi kullanmaya başlarım...
The suda biz bu kadar makine senin yaşadığın problemlerin yarısını bile yaşamadık umarım yaşamayız ortada kronik bir problem var bence motosikletini İstanbula götür iyice incelesinler benim makinemdede depo üzerinde bir noktanın boyası attı sanırım taş geldi bu olabilir ancak diğer bahsettiklerin çok ciddi sıkıntılar burada bir arkadaşta ardı ardına çok fazla süre marşa basınca bobininden duman çıktığına bizzat şahit oldum marşı kesip soğuttuk şimdilik sıkıntı yok normal çalışıyor ancak artık tek marşta almama derdi varmış sana çok geçmiş olsun umarım dertlerin düzelir...
trasher
19 Haziran 2006, 22:51
en sonunda 500km yi tamamladım işten bi ara bulunca gidip bi kontrol ettircem en kaliteli yağ hangisidir arkadaşlar motorlara iyi bakmak lazım dışardan alıyım da öle gidiyim servise yada orda varsa ordan alırım motora artçı alınca ilerlerken gıcır gıcır ses geliyo nedendir acaba onun dışında motorumda allaha şükür en ufak bir aksaklık yok yakıt sarfiyatıda gayet iyi durumda bi depo ile rodajda 320km yaptım
kaptaniderya
20 Haziran 2006, 00:03
Selamlar , motoruma koruma demiri taktıracağım bu ne kadara mal olur ? belli bir marka usta öneriniz olurmu ? Yada koruma demirini alıp serviste montajlatabilirim ama bilgisi olan arkadaşların önerileri ne olur ,
selamlar
sade7
20 Haziran 2006, 01:31
koruma demiri ile ilgili detaylı bilgi global motorun sitesindeki
kendi forumunda var oradan bilgi edinebilirsin
http://www.globalmotor.com.tr
crato
20 Haziran 2006, 09:38
en sonunda 500km yi tamamladım işten bi ara bulunca gidip bi kontrol ettircem en kaliteli yağ hangisidir arkadaşlar motorlara iyi bakmak lazım dışardan alıyım da öle gidiyim servise yada orda varsa ordan alırım motora artçı alınca ilerlerken gıcır gıcır ses geliyo nedendir acaba onun dışında motorumda allaha şükür en ufak bir aksaklık yok yakıt sarfiyatıda gayet iyi durumda bi depo ile rodajda 320km yaptım
500km de ara kontrol için çağırmışlardır, rodaj bakımın 1000km'de. dolayısıyla yağ değişimi yapılmayacak.
aiqa
20 Haziran 2006, 11:03
en sonunda 500km yi tamamladım
Ben daha 350`deyim. En fazla ne kadar devir yapıyorsun? Vitesler rahatladı mı? Ben 6000 çok nadiren 7000 devir yapıyorum. Viteslerde çok rahatladı artık. Boş`a geçmeme derdi kalmadı. Sanırım 1000 km`ye geldiğinde daha da iyi olur.
relicks
20 Haziran 2006, 11:50
herkese merhabalar arkadaşlar
acemi olan ben,motor arayışıma abuk subuk markalarla başlayıp bigün altunizadede hyosungla karşılaştıktan sonra bu alete hasta olup bu sayede bu siteyi buldum. şimdi ben bu motoru alıcam inşallah yakın zamanda.
74 sayfalık yazınızı okuduktan sonra bu kararımında doğru olduğunu anladım. sizlerde buradan gördüğüm kadarıyla çok iyi arkadaşlarsınız, aranızda güzel bir bağ oluşmuş buda çok hoşuma gitti bu arada.
şimdi sizelere bir kaç sorum olucak.
-yakın zamanda ( dövizler faiz oranları falan arttıktan sonra) banka kredisiyle bu aleti alan varmı? ödemeler nasıldı, faiz nekadar vs.
-ben daha hiç motor kullanmadım, acemilik hat safhada. ama üstesinden gelirim diyorum. motorumu nerden alayım. herkes hakan bey ve istinye motordan bahsediyo ama ordan o motoru buraya getirmemin imkanı yok. acaba kızıltopraktaki bayiden almış olan varmı. onlarda istinye gibi yardımcı olurlarmı.
birde aldıktan sonrası için bi sorum var.
hyosungu aldıktan sonra üzerinde mutlaka değişiklik yaparım. iyibir airbrush cıyımdır. biraz renk katmak lazım :wiinkk: gözünde canlandırdığım bi motif var.
ama boya atarken bazı parçaları yerinden sökmek gerekebilir. böyle bir durumda garantide bir sorun yaşarmıyım
şidilik bukadar ama devam edecektir sorularım illaki :cherry:
crato
20 Haziran 2006, 11:56
herkese merhabalar arkadaşlar
acemi olan ben,motor arayışıma abuk subuk markalarla başlayıp bigün altunizadede hyosungla karşılaştıktan sonra bu alete hasta olup bu sayede bu siteyi buldum. şimdi ben bu motoru alıcam inşallah yakın zamanda.
74 sayfalık yazınızı okuduktan sonra bu kararımında doğru olduğunu anladım. sizlerde buradan gördüğüm kadarıyla çok iyi arkadaşlarsınız, aranızda güzel bir bağ oluşmuş buda çok hoşuma gitti bu arada.
hoşgeldin, öncelikle tanışma bölümüne doğru alalım seni :wiinkk:
ben yakın zamanda almadım ama elimden geldiğince sorularını yanıtlamaya çalışayım.
-ben daha hiç motor kullanmadım, acemilik hat safhada. ama üstesinden gelirim diyorum. motorumu nerden alayım. herkes hakan bey ve istinye motordan bahsediyo ama ordan o motoru buraya getirmemin imkanı yok. acaba kızıltopraktaki bayiden almış olan varmı. onlarda istinye gibi yardımcı olurlarmı.
ben motoru istanbul motor'dan aldım. başlığı okuduysan davranışları hakkında genel bir fikrin olabilir diye düşünüyorum. illa da oradan almak istersen de sinir hücrelerin hazırlanmış, bağışıklık kazanmış olur. :) istinye motor alıcılara çok yardımcı olduğu için burada adı sıkça zikrediliyor. istanbul motorun da adı sıkça zirediliyor nedeni ise ortada...
birde aldıktan sonrası için bi sorum var.
hyosungu aldıktan sonra üzerinde mutlaka değişiklik yaparım. iyibir airbrush cıyımdır. biraz renk katmak lazım :wiinkk: gözünde canlandırdığım bi motif var.
ama boya atarken bazı parçaları yerinden sökmek gerekebilir. böyle bir durumda garantide bir sorun yaşarmıyım
sanmıyorum ama eğer bununla ilgili aklında bir soru işareti kalacaksa granajları git serviste söktür derim.
şidilik bukadar ama devam edecektir sorularım illaki :cherry:
bekleriz. :wiinkk:
heLL
20 Haziran 2006, 13:30
Selamlar Relicks..
Ben motoru 2 haziranda istanbul motordan aldim. O zamanlar istinye motordan haberim yoktu :)
Pesin 8450 para verdim, ustune ustluk 40 YTL ye tankpad aldim, fileyide hediye edin dedim, ordaki cocuk tamam falan dedi ama motoru almaya gittigimde fileyede 20 YTL para verdim :) (Disarda 7,5 YTL)..
Motor denilenden 1 gun sonra teslim edildi, tankpad takilmaya calisilirken tankpadin altindan dogru disariya tasan ciziklerde dikkatimi cekmedi degil.. Ordaki cocuga sordugum bu cizikler ne boyle, takarken cizdinizmi falan diye.. Bakti, olabilir dedi vs.vs.
Motoru almaya gittidimde 15 dk. da telefonlarini kapatmalarini bekledimki bana baksinlar diye.. :)
Bu arada bende airbrush yaptirmayi dusunuyordum. Yandaki GT250R yazisini falan soktum. Dis gorunusteki degisiklilerin garatiyi bozacagini dusunmuyorum..
Altunizadedeki yerinde kiziltopraktakinin bayisi oldugunu duymustum. Ne kadar dogrudur bilemem.
Unutmadan Istanbul Motor 30 YTL lik MTV yide yatirmiyor. :)
trasher
20 Haziran 2006, 14:31
Ben daha 350`deyim. En fazla ne kadar devir yapıyorsun? Vitesler rahatladı mı? Ben 6000 çok nadiren 7000 devir yapıyorum. Viteslerde çok rahatladı artık. Boş`a geçmeme derdi kalmadı. Sanırım 1000 km`ye geldiğinde daha da iyi olur.
6500 7000 civarı gidiyoruım bnde ama artık dayanamıyorum gazı açmak geliyo içimden sabrediyorum :) vitesler rahat ama boşa geçmeme sorunu aynen devam ediyo elle yapınca çat die geçiyo ayakla imkansız gibi bişi 500 km de ara kontrole gidicem 1000 de yağ değişicek de hangisi en kaliteli olanıdır onu soruyom ne alalım napalım die
TheSuda
20 Haziran 2006, 15:17
Yeniden slmlar bugün global ile görüştüm problemleri anlattım. benim motorumu tamir için alıyolar ve bana tamir süresinde kullanmam için kendi test motorunu vericekler. ben müşteri memnuniyeti diye buna derim arkadaşlar.
johnny_rook
20 Haziran 2006, 15:28
tebrikler ve alkışlar global motora, test motorunun verilmesi örnek bir davranış olmuş gerçekten
trasher
20 Haziran 2006, 15:35
buna inanasım gelmedi mükemmel bişey yaw iyiki bu markayı tercih etmişim birkez daha dogru karar vermenin huzuru içindeyim bişey daha sormak istiyorum arkadaşlar yol yardımla alakalı global motorun bi projesi varmı yolda kalsak napcaz yada bunun başka yolları nelerdir araba gibi diil nede olsa
jakobien
20 Haziran 2006, 16:20
ohenesburg valla ilk söylediğindede inanamamıştım bunu tr de yapan hiçbir firma yok honda dahil bmw dahil inanılmaz cidden!!!
Valla motoru büyüteyim diyorum valla 650 bi motor var ellerinde onumu alsam diyorum 650 liklerde japon düşünüyodum
valla yakında düşünmeyeceğim
böyle giderse...
aytskal
20 Haziran 2006, 16:36
Global gerçekten alkışı hakkediyor şu ana dek fazlasıyla memnun ettiler.Yine tekrarlıyorum eğer eski distribütörde olsaydı hyosung tercih etmezdim hata yapmadığımı görmek gerçekten güzel içim rahat umarım bu şekilde sürer.Hyosung seçiminde bu yaşanmış bariz örnekler insanları çekiyor tercihlerde önemli rol oynuyor.Dışarıdanım şu İstanbul motor hakkında konuşmayayım diyorum ama artık kendimi tutamayacağım Hell ve diğer arkadaşlar gerçekten çok iyi sabretmişler ben motosikleti aldığımda kalite bir kask ile plakanın 100 ytl lik kısmını aldığım bayi karşıladı üstelik adamlara ne sorsam güleryüz ile karşılayıp yanıt verdiler Relicks aramıza bekleriz arkadaşım airbrush işi banada uyar şehir neresi yanıtlarmısın...
Şu eklediğim resimler Derbi 125 yoksa Hyosung 250 mi diye düşünen arkadaşlar için dizayn ve büyüklük açısından ön iletidir...
http://img210.imageshack.us/img210/6753/goruntu0822ec.jpg (http://imageshack.us)
http://img146.imageshack.us/img146/9180/goruntu0817fo.jpg (http://imageshack.us)
İSTİNYE MOTOR LTD ŞTİ
20 Haziran 2006, 17:14
merhaba relicks ben istinye motordan hakan yıldırgan öncelikle hayırlı olmasını dilerim tabiki sizinle tanışmak isterim alacağınız motoru istediğiniz yere transfer aracıyla gönderebilirim detaylı bilgi için 212 229 54 97 yildirganhakan@hotmail.com şimdiden hayırlı olsun
relicks
20 Haziran 2006, 17:46
çok teşekkürler Hakan Bey. arkadaşında dediği gibi hizmet budur :cat: size birde mail attım iş yoğunluğu yüzünden yerinize uğrayamıyorum telefonda açamıyorum. ama hafta sonu gelicem muhtemelen.
hell. dış görünümü değiştirince garanti bozulacağını zannetmiyorum ama boya atarken hem çalışma açısından hemde temiz iş olması için grenajı çıkartmak gerekebilir. benim merakım grenajları söküp takınca bir sorun olması.
airbrush için yardımcı olmaya çalışırım. hazır bir resmin varsa elimden geleni yapmaya çalışırım.
airbrush için nkeremk@hotmail.com
aiqa
20 Haziran 2006, 18:16
Selamlar Relicks..
Ben motoru 2 haziranda istanbul motordan aldim. O zamanlar istinye motordan haberim yoktu :)
Pesin 8450 para verdim, ustune ustluk 40 YTL ye tankpad aldim, fileyide hediye edin dedim, ordaki cocuk tamam falan dedi ama motoru almaya gittigimde fileyede 20 YTL para verdim :) (Disarda 7,5 YTL)..
Motor denilenden 1 gun sonra teslim edildi, tankpad takilmaya calisilirken tankpadin altindan dogru disariya tasan ciziklerde dikkatimi cekmedi degil.. Ordaki cocuga sordugum bu cizikler ne boyle, takarken cizdinizmi falan diye.. Bakti, olabilir dedi vs.vs.
Motoru almaya gittidimde 15 dk. da telefonlarini kapatmalarini bekledimki bana baksinlar diye.. :)
Bu arada bende airbrush yaptirmayi dusunuyordum. Yandaki GT250R yazisini falan soktum. Dis gorunusteki degisiklilerin garatiyi bozacagini dusunmuyorum..
Altunizadedeki yerinde kiziltopraktakinin bayisi oldugunu duymustum. Ne kadar dogrudur bilemem.
Unutmadan Istanbul Motor 30 YTL lik MTV yide yatirmiyor. :)
heLL, nerdeyse yazdıklarını hepsi benim de başıma geldi.
Gittim, motoru parasını ödedikten sonra teslim almaya gittiğimde telefonla görüşmeleri bitsin diye 5-10 dakika bekledikten sonra yeter artık diye sesimi yükseltince ancak kapadılar telefonu. Konuşmalardan anladığım kadarıyla telefondaki kişide müşteri değil başka bir bayi vs. gibi bir yerdi. Ona rağmen müşterim geldi ilgineyim demediler. 30 YTL vergiyi yatırmadılar. Parasını verecektim yine yatırmadılar. 8450 YTL vermişim, pazarlık dahi yapmamışım 30 ytl`in lafı oluyor.
Motoru teslim almaya gidiyorum, bir gün öncesinden haber de veriyorum kaçta alacağımı, şimdi veremeyiz dükkanı kapamamız lazım, kapadıktan sonra teslim ederiz diyorlar !!! Zar zor ikna edebiliyorum.Hiç bir şey olması gerektiği gibi değil.
Hatalı olduğu için ruhsatı veriyorum, ne zaman teslim alırım diyorum. Ararız diyorlar. Bir hafta geçiyor aramıyorlar. Gidip kendim alıyorum. Neden onların hatalı yaptıkları bir iş için kalkıp evimden ruhsatı bırakıp, daha sonra da gidip teslim almam gerekiyor ki. Onların kendilerinin teslim etmesi lazım esasında.
Bütün bunlar 3 hafta önce yaşanıyor.
Sonuç olarak İstinye motoru biliyor olsaydım kesinlikle oradan alırdım.
Hepimiz biliyoruz, bu iş para işi. Para kazanmak için bu adamlar motor satıyorlar. İstinye motor da para kazanmak için yapıyor. Ama insana saygı başka şey para kazanmak başka şey. Müşteri memnuniyetini sağlayamazsan, tahminimce hyosung dendindiğinde en çok okunan bu sayfalarda herkesin haberi olur yaptıklarından.
Global motor`dan da yetkililer eminim okuyorlar bu yazılanları. Lütfen Anadolu yakasında başka bir yere daha bayilik versinler.
Tek tesellim motorumdan çok memnunum, hele global motorun test motorunu verdiğini okuyunca inanamadım. Güven duygusu gibisi yok !!! :cat:
vaybe hizmet budur. :cat:
camadan, comet 250 al, huzurlu ve mutlu ol :queen:
Beni hatılarsın belki cumartesi sabah eğitim pistinde biraz sohbet etmiştik. Bende siyat gt250r vardı :bounce:
aiqa
20 Haziran 2006, 18:38
6500 7000 civarı gidiyoruım bnde ama artık dayanamıyorum gazı açmak geliyo içimden sabrediyorum :) vitesler rahat ama boşa geçmeme sorunu aynen devam ediyo elle yapınca çat die geçiyo ayakla imkansız gibi bişi 500 km de ara kontrole gidicem 1000 de yağ değişicek de hangisi en kaliteli olanıdır onu soruyom ne alalım napalım die
Gaç açma konusunra haklısın. Ne bela şey, insan dayanamıyor. Ben de zor tutuyorum kendimi. Sesi de bir güzelleşiyor devirlendikçe. Boşa geçirmek için biraz az ittirmek lazım. Tam ittirince doğrudan diğer vitese geçiyor. Yağı öğrenince paylaşırsın.
Benzin ne kullanıyorsun? 98 oktan alsam acaba performansa faydası olurmu diye düşünüyorum. Denedin mi hiç?
aytskal
20 Haziran 2006, 18:53
Gaç açma konusunra haklısın. Ne bela şey, insan dayanamıyor. Ben de zor tutuyorum kendimi. Sesi de bir güzelleşiyor devirlendikçe. Boşa geçirmek için biraz az ittirmek lazım. Tam ittirince doğrudan diğer vitese geçiyor. Yağı öğrenince paylaşırsın.
Benzin ne kullanıyorsun? 98 oktan alsam acaba performansa faydası olurmu diye düşünüyorum. Denedin mi hiç?
Sakın! 98 Oktan kullanma motorun performansı düşüyor bunları eski bir kullanıcı deneyip gördü herzaman tavsiye edilen oktanda benzin belirlenmiş yağ ve hidrolik kullanın bunlar uzun testler sonucu karar kılınan şeyler boşuna maceraya girmenin bir anlamı yok...
johnny_rook
20 Haziran 2006, 19:29
aiqa güzel özetlemişsin, üstüne fazladan bir şey yazmayacagım, geçen gün İstinye motor ile igili düşüncelerimi yazmıştım, herkes verdigi hizmet karşılığında para kazanmalı, alternatifim yok canın isterse havasına giren esnaf esnaf değildir benim gözümde
arkadaşlar sayımız oldukça arttı şöyle ikinci bir buluşma olayına girsek mi tekrar diyorum, ne dersiniz ? yok mu bu konuya el atacak orginizatör ruhlu bir arkadaş ?
crato
22 Haziran 2006, 16:07
dün galata daki buluşmada bi arkadaş sitedeki sponsor firma aygünden fiyat almış gv250 liye 8 küsür dedi
zam geldiği gün forumdan deklare edilecek arkadaşlar.
ben bu organizasyon işlerini bıraktım dostum sen varken bize düşmez...
açtırma ağzımı, söyletme türküyü :P
provomr
22 Haziran 2006, 19:19
provo endiseli:pale:
bugune kadar motorun temizligi ile hemen hic ilgilenmedim. benim motorum biraz asi olsun dedim. ancak bugun motorun yaga batmis oldugunu gorunce kalici deformasyonlara yolacmamasi icin ilk defa yikattim.
hava kurutmasi olmadigini ogrenince adamlarin elle kurulamasinin ardindan bende detaylarini kagit mendille kurularken akunun negatif (-) kutbunda bir damla ebatlarinda yesilimsi oksitlenme belirtisi ortaya ciktigini gordum.
motoru esintili ve gunesli havada iyici bekletip kuruladiktan sonra calistirdim, calisti. durdurdum tekrar calistirdim calismadi.
biraz bekledim ve bu esnada anahtari yuvasina sokup cikarirken hafiften nemli oldugunu gordum. bunu bir sure tekrarlayarak yuvayi kendimce kuruladigimi varsaydim. tekrar calistirdim ve sorunsuzca calisarak beni eve goturdu.
kafama takilanlar sunlar;
1- bu yikama olayi elektrik duzenegine kalici hasar birakmis olabilir mi?
2- deterjanli su ile yikanan motorun fren disklerindeki yaglanma normal haline kendiliginden donermi? aktarma zincirinde yeniden yaglama yapmak gerekir mi?
sade7
22 Haziran 2006, 22:45
ozellikle motor yıkayan yerler var kadıkoy tarafında isen kızıltoprakta var
buralarda yıkatırsan daha bilinçli oluyorlar ben oyle yapıyorum elektrik aksamındada kalıcı bir hasar oldugunu sanmam........
muritu
22 Haziran 2006, 23:34
bugune kadar motorun temizligi ile hemen hic ilgilenmedim. benim motorum biraz asi olsun dedim. ancak bugun motorun yaga batmis oldugunu gorunce kalici deformasyonlara yolacmamasi icin ilk defa yikattim.
hava kurutmasi olmadigini ogrenince adamlarin elle kurulamasinin ardindan bende detaylarini kagit mendille kurularken akunun negatif (-) kutbunda bir damla ebatlarinda yesilimsi oksitlenme belirtisi ortaya ciktigini gordum.
motoru esintili ve gunesli havada iyici bekletip kuruladiktan sonra calistirdim, calisti. durdurdum tekrar calistirdim calismadi.
biraz bekledim ve bu esnada anahtari yuvasina sokup cikarirken hafiften nemli oldugunu gordum. bunu bir sure tekrarlayarak yuvayi kendimce kuruladigimi varsaydim. tekrar calistirdim ve sorunsuzca calisarak beni eve goturdu.
2- deterjanli su ile yikanan motorun fren disklerindeki yaglanma normal haline kendiliginden donermi? aktarma zincirinde yeniden yaglama yapmak gerekir mi?
provo ile İTÜ de beraberdik bugün ..motorun üzütnde carbon atıklı olmadığı belli ola yağ lekeleri vardı bende merak ettim,alt kartere kadar da inmişti..fakat saydam olması beni şaşırttı belliki motordan sızmamıştı..
provo merakettim gittini istinye motor servisine? ne sonuç çıktı?
bide arkadaşlar köprülerin ve otovbanların ücret durumu nedir..kullnan ieln arkadaşlar bilgi verin lütfen??
aytskal
23 Haziran 2006, 10:27
Elektrik elektronik devrelerde nemlenme sıvı teması varsa kesinlikle çalıştırılmamalıdır bu sırf motosiklet için değil her sistemde aynıdır kurumasını beklemek hatta kurutmak gerekmektedir bunca yıllık mesleki tecrübelerimden çıkardığım sonuç bu.İlk anda çalışabilir ancak devrelerde alıcılarda gerilim dolaştırıldığı anda örneğin kısa devre gibi deformasyonlara zararlara yol açabilir bu o süre içinde sistemin hasar görmesine daha sonra devreye alınmak istenilsede hasarın boyutları itibarı ile geçici yada sürekli olarak devreye girmemesine neden olabilir benim makinemde örneğin kornanın kablosu izole bantla bantlanmış yağmur alabilecek ıslanabilecek yerlerde daha iyi bir yalıtım yapılabilirdi jack kullanmak çok yüksek maliyetli bir şey değil detaylarda bu ufak sıkıntılar olsada genelde elektrik aksam yeterli kalitede örneğin akünün bakımsız oluşu kullanılan ampüllerin sınıfı itibarı ile gerçekten kaliteli oluşu gibi gibi.İstersen bir servise git kutup başlarındaki oksitlenmeyi temizleyip hallederler genel elektrik aksamınıda check ettirmiş olursun içinde rahatlar benim elektriksel sıkıntım sol sinyal veremiyorum bazen flaşör takılıyor ilk günden beri bakımda fırsat olursa baktıracağım bu arada makineye bakmak gerekiyor değilmi sıkıntı yaşamak istemiyorsak:)
johnny_rook
23 Haziran 2006, 10:47
herkese günaydın
trasherın dediği gibi yok öyle bedeva medeva geçiş, hala paralı, sakın aldanıp da birinci köprüye girmeyin
bir de özellikle motor yıkayan yerelerin tam adresi var mı arkadaşlar ? ben iki yer biliyordum, biri kızıltoprak diğeri küçükyalı, geçen hafta baktım, ikiside kapanmış
aytskal şu boşa alma sorununu sanki iki gündür ben de yaşıyorum, hayır olsun, daha önce hiç olmamıştı, birtanesi ışıklarda oldu, Allahtan elim ön frendeydi yoksa öndeki arabaya girecektim, boşa aldım, yeşil lamba yandı ve elimi debriyajdan çektiğim an motor fırladı, dediğim gibi freni sıktıgım için sadece sarsıldım, aman dikkat arkadaşlar, boş ışığı yansada viteste kalabiliyor
aiqa
23 Haziran 2006, 11:39
aman dikkat arkadaşlar, boş ışığı yansada viteste kalabiliyor
günyadın,
Boşa geçmeme bende hiç yaşanmıyor artık ama yine de debriyajdan elimi çekene kadar frene basıyorum ne olur ne olmaz diye.
İstinye motorda teknik servisde var mıydı? Benim kazada el frenin yerinden çıktı. Taktırmak isityorum de.
İsitnye motorun adresini ve mecidiyeköy`den nasıl gidebileceğimi yazarsanız çok sevinirim. (linux ve firefox ile global`in sitesine giremiyorumda)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO