Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni MT - Hyosung Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Ballantyne
05 Haziran 2006, 22:28
Bence şaseye kaynaktan ziyade metrik onluk yada sekizlik kelepçe ile bağlantı düşünülmeli denge alt üst olabilir...
kelepçe sağlam olurmu acaba... düşme ve sürüklenme anında üzerine binecek yükü düşündüğümde bana fazla sağlam olacakmış gibi gelmiyor...
aytskal
06 Haziran 2006, 00:14
kelepçe sağlam olurmu acaba... düşme ve sürüklenme anında üzerine binecek yükü düşündüğümde bana fazla sağlam olacakmış gibi gelmiyor...
Bence en mantıklısı bu makinem düştüğünde ayaklıklar üzerinde kaldı onlar kırılmadı peg gitti oda alliminyum dikkat edersen bağlantı noktası iki tane allen civata bence paslanmaz materyalden(döküm değil kırılır) iki metrik sekiz yada onluk kelepçe kurtarır diye düşünüyorum diğer türlü şaseye kaynatmaya kalkarsan yada delersen makineyi mahvetmiş olursun satarkende çok sıkıntı yaratır yinede karar senin ama şaseye dokummamanı şiddetle tavsiye ederim şu topic te bu işi yapan arkadaşa ulaşsan yardımcı olacaktır sana çekme çelik dübellerde sekizlik 500 kg yükü elektrik ve plc (haberleşme) kablolarını bağlıyorduk taşıyordu kolay kırılmaz merak etme yeterki bağlantıyı kıvırmayı sağlam yap yüzeye teması geniş tut Ayrıca o kelepçelere Kawasakilerde bulunan frm. sld. tam boy ve uzunsa çok yakışacaktır diye düşünüyorum ...
crato
06 Haziran 2006, 12:06
İstanbul Motor, normal şartlar altında "Anahtar Teslim Fiyat" a dahil olan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidini yatırmadan motorunuzu teslim ediyor. Faiz ödemek istemiyorsanız yatırmanızı tavsiye ederim.
Gelir İdaresi Başkanlığı (http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40) ya da bankaların internet şubelerinden sorgulatıp ödemenizi yapabilirsiniz.
Kaç etti şu Laptoplu Adam Ayhan'ın yaptığı? ben saymayı bıraktım..
Gürkan Anbarlı
06 Haziran 2006, 12:15
Faiz ödemek istemiyorsanız yatırmanızı tavsiye ederim.
Geçmiş olsun ilk taksitler faizli binmiştir ödemeyenlere zaten, 1.36 ytl idi benim gecikme faizi sanırım, temmuz başı 2. taksit dönemi unutmayın :cat:
johnny_rook
06 Haziran 2006, 12:22
şimdi kontrol ettim benimkini de yatırmamışlar, bence herkes bir kontrol etsin
cratonun verdigi linkden,
İstanbul motora sordum, bandrol ücreti fiyata dahil değil diye dükkanda
bir uyarı yazısı varmış, gözden kaçırmışız !!!! belirtmeyi unutmuşuz kusura bakmayın dedi
crato
06 Haziran 2006, 12:27
şimdi kontrol ettim benimkini de yatırmamışlar, bence herkes bir kontrol etsin
cratonun verdigi linkden,
İstanbul motora sordum, bandrol ücreti fiyata dahil değil diye dükkanda
bir uyarı yazısı varmış, gözden kaçırmışız !!!! belirtmeyi unutmuşuz kusura bakmayın dedi
sakin sakin basıcam küfürü görecekler :cherry: sordun mu peki hangi rafın altına gizlemişler o yazıyı? ya da niye "anahtar teslim fiyatı" diyorlarmış?
johnny_rook
06 Haziran 2006, 12:39
sormadım, lanet olsun sormak da istemiyorum zaten, 30 YTL nin hesabı
yapılıyor, neyini sorayım ki, sadece bari alırken bir daha hatırlatsaydınız
dedim, kusura bakmayın biz de unutmuşuz falan filan işte.....
bu arada bu parayı nasıl ödeyecegiz ? yanlış biliyor olabilirim ama eger
gecikmeye düşerse internetten yatırılamıyor bu para, illede gidip vergi
dairesine yatırılması lazım. doğru mu ?
Gürkan Anbarlı
06 Haziran 2006, 12:42
sen para yatıracak olduktan sonra her türlü kolaylık var merak etme :) ben işbankası, crato garanti internet şubesini kullanarak ceza faiziyle beraber yatırdık vergiyi bu sabah
heLL
06 Haziran 2006, 12:54
Bu Vergi No denilen sey bizim vergi numaramiz dimi ?
aytskal
06 Haziran 2006, 13:00
İstanbul Motor, normal şartlar altında "Anahtar Teslim Fiyat" a dahil olan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidini yatırmadan motorunuzu teslim ediyor. Faiz ödemek istemiyorsanız yatırmanızı tavsiye ederim.
Gelir İdaresi Başkanlığı (http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40) ya da bankaların internet şubelerinden sorgulatıp ödemenizi yapabilirsiniz.
Kaç etti şu Laptoplu Adam Ayhan'ın yaptığı? ben saymayı bıraktım..[/QUOTE
Ben motosikleti aldığımda bandrol konusunda uyardılar biz yatırmıyoruz siz yatıracaksınız dediler 31 Temmuz ikinci taksidin son günü 30 ytl.Adamlar 3-5 kuruşun hesabını yapıyorlar.Bu İstanbul motorda hakikatten tam bir dert yumağı Allah sizlere sabır versin arkadaşlar...
[QUOTE=heLL]Bu Vergi No denilen sey bizim vergi numaramiz dimi ?
Evet aynen öyle vergi kimlik no netten sorgulanabiliyor...
Sabah Kahramanlara Gold motor servise gittim egzozda sesi arttırmak için bir şeyler yapabilirmiyiz diye sordum garanti gider dediler ayrıca sevisteki arkadaş rölanti devrinin ısrarla 1000-1100 Rpm arası olması gerektiğini benimkininde normal olduğunu söyledi GT R grenajı comete uygulanabiliyormuş göstergelerde değişmek şartıyla ben yaparım dedi fiyat istedim birde tarz olarak naked seviyorum ama farlarda içime sinmiyor düşünme aşamasındayım bilginize...
heLL
06 Haziran 2006, 13:04
Ben sorgullattiriyorum "Girilen bilgilere sahip bir araç bulunamadı." boyle diyo. Simdi borcumu yok demek bu yoksa basin derttemi demek ? :)
aytskal
06 Haziran 2006, 13:08
Ben sorgullattiriyorum "Girilen bilgilere sahip bir araç bulunamadı." boyle diyo. Simdi borcumu yok demek bu yoksa basin derttemi demek ? :)
Plakayı bitişik ve büyük harflerle yaz vergi kimlik numaranı kontrol et tescil tarihinide doğru yaz ben plakayı ayrı yazdığımda aynı hatayı verdi sonradan doğru yazınca bilgilerime ulaştım
trasher
06 Haziran 2006, 13:09
bak bunu bnde hiç sormadım istinye motor a öğleden sonra plaka'nın ne olarak çıktığını öğrencem ozaman sorarım bugün teslim almaya gidiecez bi arkadaşımla acayip heycanlıyım hayırlısıya alıyımde rahatlıcam inşallah...
crato
06 Haziran 2006, 13:14
bak bunu bnde hiç sormadım istinye motor a öğleden sonra plaka'nın ne olarak çıktığını öğrencem ozaman sorarım bugün teslim almaya gidiecez bi arkadaşımla acayip heycanlıyım hayırlısıya alıyımde rahatlıcam inşallah...
istinye motorda bildiğim kadarıyla anahtar teslim fiyat 8.280 lira, 30 ytl fark MTV içindir muhtemelen. ama sormakta fayda var
bu arada ismini buluşma listesine yazıyorum, motorsuz da olsan gel. akşam dönüşte biz bırakırız seni :wiinkk:
heLL
06 Haziran 2006, 13:15
Var bu iste bi terslik, butun bilgiler dogru ama hala ayni seyi soyluyo...
crato
06 Haziran 2006, 13:17
motorunu yeni almış olmandan kaynaklanıyordur, mayıs ayı içerisinde aldığın için bildiğim kadarıyla temmuzda ödeme yapacaksın. bir de bankaların internet şubelerinden sorgulamayı dene. komtan borcunu öyle görebildi.
aytskal
06 Haziran 2006, 13:21
Rastgele örnektir...
Plaka No 35RKJ245
Vergi No 7652541256
Tescil Tarihi 30/NİSAN/2006
Aynen bu şekilde girmelisin ruhsat elinde tescil ettilmemişte olamaz tekrar deneyip bir telefon aç istersen
Ballantyne
06 Haziran 2006, 16:44
arkadaşlar sadece yerini gösterebildim resim üzerinde ama bi şekilde caddede iseniz görme şansınız olur çünkü eleman makineyi siyah mat haline getirmiş
söylediğin motor sahibinden.com adresinde satılık. açıkçası ben pek beğenmedim motor korumasını. ama mat siyah güzel olmuş...
buyrun buda linki...
http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2602015
bu arada abicim bu istanbul motora açalım bi dava... kendilerine gelsinler... ne bu ya... resmen ayaküstü adam ...kiyolar...
aiqa
06 Haziran 2006, 16:47
bende de bulunamadı diyor. Plaka 2 gün önce çıktığı için olabilir.
Istanbul motor`dan bende dertliyim. Ayhan beyin ses tonu, ilgisi alakası, genelde telefonlara bakan bayanın şak diye telefonu yüzüme kapaması... ödeme ile ilgili bir şey kalmışmıydı diye 2-3 kere sormaları, kontrol etmeleri... ne zaman gitsem bekletmeleri... orada beklediğim halde telefonda ben uyarana kadar bir arkadaşıyla geyik yapmaları... :pr:
globalmotor`a durum hakkında bir e-posta mı göndersek topluca. Altına da imzalarımızı atsak. Ne dersiniz?
trasher
06 Haziran 2006, 17:05
bende de bulunamadı diyor. Plaka 2 gün önce çıktığı için olabilir.
Istanbul motor`dan bende dertliyim. Ayhan beyin ses tonu, ilgisi alakası, genelde telefonlara bakan bayanın şak diye telefonu yüzüme kapaması... ödeme ile ilgili bir şey kalmışmıydı diye 2-3 kere sormaları, kontrol etmeleri... ne zaman gitsem bekletmeleri... orada beklediğim halde telefonda ben uyarana kadar bir arkadaşıyla geyik yapmaları... :pr:
globalmotor`a durum hakkında bir e-posta mı göndersek topluca. Altına da imzalarımızı atsak. Ne dersiniz?
acaba önce şikayet var.com a mı yazsak ordanda takip ediliyor diye biliyorum... bu arada plakam hala çıkmamış bekliyorum çıkmazsada bugün bi şekilde teslim almak zorundayım herşeyi ayarladım inşallah hazır olmuş olur 1-2 saate kadar :silent:
aiqa
06 Haziran 2006, 18:27
acaba önce şikayet var.com a mı yazsak ordanda takip ediliyor diye biliyorum... bu arada plakam hala çıkmamış bekliyorum çıkmazsada bugün bi şekilde teslim almak zorundayım herşeyi ayarladım inşallah hazır olmuş olur 1-2 saate kadar :silent:
plakayı saat 19:00 dan önce veremiyorlarmış. Adamları o saattemi geliyormuş neymiş. Arayıp sor gitmeden kesinlikle...
trasher
07 Haziran 2006, 11:06
evet arkadaşlar dün bi aksilik yüzünden plakamı alamadım ama motorumu teslim aldım işte size teslim alırken bikaç foto
istinye motor
http://img129.imageshack.us/img129/143/10005977ag.jpg
İSTASYONA GİDECEK KADAR BENZİN KONULUYOR VE TESLİMAT BAŞLIYO
http://img57.imageshack.us/img57/231/10005999cj.jpg
KONTROLLER BAŞLIYO "0" KM KONTROLU
http://img214.imageshack.us/img214/1061/10006000fs.jpg
TEMİZLENİYOR
http://img104.imageshack.us/img104/178/10006018nz.jpg
ARKADAŞIM BURAK MOTORUN SAĞINA SOLUNA BAKIYOR ONUNDA GS 500Ü VAR
http://img105.imageshack.us/img105/200/10006020ls.jpg
SOLDA HAKAN BEY MOTORU TESLİM EDERKEN ORTADA BEN(GÖKHAN)
http://img109.imageshack.us/img109/4953/10006047vp.jpg
K.M.PAŞA MERKEZ ARKADAŞIN DÜKKANDAYIZ BEN ARABA İLE GELDİM ARKADAŞIM BENİM MOTURU KULLANDI VE SONRA ALIŞTIRMALARR VS. VS.
http://img128.imageshack.us/img128/1016/10006067mz.jpg
TOPLAM KM 33 OLMUŞ BİLE :)
http://img129.imageshack.us/img129/7688/10006077zk.jpg
VE MOTOR DÜKKANDA DEKOR OLARAK KULLANILIYO
http://img158.imageshack.us/img158/6558/10006085yk.jpg
hepsi bu kadar yanlız ilk izlenimler kollarım ağrıyo sırtım ağrıyo ayaklarım ağrıyo :) birde didon hafif sağa çekiyomuş düzelttircez gidince artık onun dışında motor manyak millet acayip bakıyo renginden sanırım..
Alıştırmaları yaparken bi çoçuk geldi yanımıza ilk sorusu abi kaç basıyo bu oldu bende 300 dedim:mrgreen: motor çalışır halde 1 deyken boşa alamıyom çok zor alıyom bi yerde okumuştum racing giderken boşa atılmaz die bilgili arkadaşlar bilgilendirsin lütfen perşembe günü gelmeye çalışıcam ama söz veremiyorum...
crato
07 Haziran 2006, 12:00
Hyosung'a gelecek zam ile ilgili olarak Global Motor'dan alınan bilgiye göre yaklaşık 15 gün sonra %10 civarında bir fiyat artışı söz konusuymuş. Zam yapıldığı gün bu başlıktan deklare etmemizi de istediler.
Bu başlıktan zam haberi deklare edilmeden bayilerin liste fiyatı üstündeki fiyat taleplerine aldırış etmemenizi ve eğer mümkünse -ki mümkündür tabi- bir başka bayiye yönelmenizi özellikle rica ettiler.
Almak isteyen arkadaşlar ellerini çabuk tutsa iyi olur sanırım...
Ayrıca 08.06.06 - Perşembe günü yapacağımız toplantı (http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=275347#post275347) ile ilgili olarak bir son dakika haberi :) var, güzel bir sürpriz olacak. Özellikle yeni kullanıcıların ve meraklıların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğine inanıyorum.
editledim sadece, garip şeyler olmuyor sitede merak etmeyin :P
trasher
07 Haziran 2006, 12:21
yaw bak meraklandırdın şimdi ne süprisi olcak crato bu vites olayı nasıl sende motoru çalıştırıyorum bire atıyorum sonra boşa almıyo sabit haldeyken ileri geri yapınca alıyo bazen anlamadım bide bi forumda yazıyodu racing motor neden boşa alınmaz die nedir bilgilendirirsen sevinieim yanlış bişi yapmıyım...
crato
07 Haziran 2006, 12:26
yaw bak meraklandırdın şimdi ne süprisi olcak crato
güzel bir sürpriz olacak, merak etmeyin. ama gelin yani boşa çıkarmayın.
yaw bak meraklandırdın şimdi ne süprisi olcak crato bu vites olayı nasıl sende motoru çalıştırıyorum bire atıyorum sonra boşa almıyo sabit haldeyken ileri geri yapınca alıyo bazen anlamadım bide bi forumda yazıyodu racing motor neden boşa alınmaz die nedir bilgilendirirsen sevinieim yanlış bişi yapmıyım...
rodajda hemen herkes aynı durumla karşılaştı, meraklanmanı gerektirecek bir durum değil. km yaptıkça düzeliyor ve rodajdan sonra kalmıyor. şu sıralar zorlandığın zaman önce biraz ara gaz ver ve vitesi boşa çek. :cat:
aiqa
07 Haziran 2006, 12:33
motoru çalıştırıyorum bire atıyorum sonra boşa almıyo sabit haldeyken ileri geri yapınca alıyo bazen anlamadım.
Boşa almak için pegmidir pedal mıdır nedir işte onu yarım itmek gerekiyor gibi geldi bana. Ama bunu da ayarlamak zor çünkü belli bir güçte ittirince hareket etmiyor, daha da güçlü itince bu sefer tak bir sonraki vitese geçiyor. Zamanla düzeliyor diyor diğer arkadaşlar. Bakalım göreceğiz..
hepsi bu kadar yanlız ilk izlenimler kollarım ağrıyo sırtım ağrıyo ayaklarım ağrıyo :) birde didon hafif sağa çekiyomuş düzelttircez gidince artık onun dışında motor manyak millet acayip bakıyo renginden sanırım..
Evet sarı renk de çok yakışıyor bu motora. :cat: Gülee güleee kullanırsın umarım :queen:
gamas
07 Haziran 2006, 12:38
Arkadaşlar bilgi paylaşımlarınızı satır satır inceleyerek GT 250 aldım.Yarından sonra bende aranızdayım.:)
Gürkan Anbarlı
07 Haziran 2006, 13:22
gamas hayırlı olsun cometin, boşa geçme konusunda gelince arkadaşlar motor ve şanzıman aynı yağı kullanıyor, yağın ilerleyen kilometrelerde kirlenmesi ile şanzımanda boşa geçme sorunu yaşanıyor olabilir, rodaja yakın zamanlarda o sıkıntım vardı, rodaj bakımından sonra düzeldi, cratonunda bahsettiği gibi debriyajı sıkınca vites boşa geçmiyorsa az gaz verip denemek sorunu çözebiliyor.
bu arada tüketimimi yüksek & düşük devir karışık kullanımda 100 km de yaklaşık 4.125 litre olarak hesapladım.
aytskal
07 Haziran 2006, 13:51
Arkadaşlar bilgi paylaşımlarınızı satır satır inceleyerek GT 250 aldım.Yarından sonra bende aranızdayım.:)
Arkadaşım hayırlı olsun aramıza hoşgeldin İstanbul git gide büyüyorsunuz kıskanıyorum artık...
Ben tüketimimi aynı şekilde hesapladım şehir içi sıkışık trafikte dur kalk ve hafif devirli kullanımda 5 lt.Karma kullanımda şehir içi şehir dışı 4 km?Sırf bunu hesaplamak için şehir içinde durduğum kırmızı ışık sayısını hatırlamak bile istemiyorum.
açıkyol
07 Haziran 2006, 14:08
gamas hoşgeldin;
Aramıza yeni katılan her arkadaşa hoşgeldin derken,giderek büyüyen bir aile olduğumuzu görüp keyifleniyorum.
Yarınki buluşmaya gelemesem de gönlüm sizlerle!
Bu arada Ankara'da Pro06 ve benden başka yok mu Hyosung kullanan?
trasher
07 Haziran 2006, 14:40
arkadaşlar motora egsoz takmamız durumunda hatta bunu yetkili serviste takabilir (sorun diil) garanti dışı olur mu çünkü egsoz olmadan makinenin sesinden pek verim alınmıyo tok bi ses olsa süper olcak bide hadi egsoz takmak garanti dışı ise egsozun içini boşaltsak ozamanda garanti dşımı oluyo bunları sorup öğreneniz var mı?
crato
07 Haziran 2006, 14:42
arkadaşlar motora egsoz takmamız durumunda hatta bunu yetkili serviste takabilir (sorun diil) garanti dışı olur mu çünkü egsoz olmadan makinenin sesinden pek verim alınmıyo tok bi ses olsa süper olcak bide hadi egsoz takmak garanti dışı ise egsozun içini boşaltsak ozamanda garanti dşımı oluyo bunları sorup öğreneniz var mı?
egzoz ile oynama yapmak garanti dışında bırakıyor.
aytskal
07 Haziran 2006, 14:44
Ben burada servise Gold motora üç ay önce ve Pazartesi günüydü sanırım sordum aynen öyle egzozun içini boşaltırsan hatta dokunursan garanti kesinlikle gider dediler bende egzoz sesinden pek memnun değilim değilim derken aslında fena değil ama daha çok ses istiyor insan ZIPIR yoshimura ile değiştirmişti bir şeyler yaparsan haber ver clubbern egzozun içini boşalttı muhteşem bir sesi vardı...
trasher
07 Haziran 2006, 14:45
gamas hayırlı olsun cometin, boşa geçme konusunda gelince arkadaşlar motor ve şanzıman aynı yağı kullanıyor, yağın ilerleyen kilometrelerde kirlenmesi ile şanzımanda boşa geçme sorunu yaşanıyor olabilir, rodaja yakın zamanlarda o sıkıntım vardı, rodaj bakımından sonra düzeldi, cratonunda bahsettiği gibi debriyajı sıkınca vites boşa geçmiyorsa az gaz verip denemek sorunu çözebiliyor.
bu arada tüketimimi yüksek & düşük devir karışık kullanımda 100 km de yaklaşık 4.125 litre olarak hesapladım.
arkadaşlar burda dd amca farklı şeyler sölemiş burayı okuyup bi daha yorum yapsak belkide başka bişiler vardır bu link başka bi foruma ait ama yinede okuyalım
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6795
Gürkan Anbarlı
07 Haziran 2006, 15:16
kgs okuturken sol elle debriyajı tutup sağ elle cebin fermuarını açıp akabinde kgs kartını alıp yuvaya eğilip okutacak ardından aynı tek elle kartı cebime koyup fermuarı tek elimle kapatacak kadar akrobat ve kabiliyetli değilim ben kendi adıma konuşursam. KGS kartım sol göğüs cebimde olunca dediğim daha iyi anlaşılır, Ben motoru boşa almayı ya da stop edip iki ayağımı yere basarak kartı cebimden çıkarıp, okutup geri koymayı tercih ediyorum ki gözlemlediğim kadarıyla motorcuların hepsi aynı sistemi kullanıyor.
İstanbulun trafiği malum, ışığı olsun sıkışıklığı olsun dur kalk yapan arkadaşların sol elleri debriyaj sıkmaya kaç saat dayanıklı acaba, eminönü, maslak gibi yoğun trafikli bölgelerde bulunan arkadaşlar fikir beyan etsin bence ben kgs okutma harici trafikte durmuyorum pek :) iron butt dan sonra birde iron left hand çıkar yakında,
Bu arada seyir esnasında vitesi boşa almadan bahsetmiyorum ben, ayrıyeten belirteyim.
johnny_rook
07 Haziran 2006, 15:25
komtan valla iron left hand olayında ilk üç kesinlikle İstanbuldan
çıkar, çok iyiydi :) ........... hem sanki bu öbürüne göre daha
tehlikesiz gibi, şaka bir yana ilk zamanlar akşamları çektigim bilek
ve parmak ağrısını bir ben biliyorum ama artık kalmadı.........
ceko35
07 Haziran 2006, 15:32
Arkadaslar motorumdan acayip memnunum.. iki gundurde dinlendiriyorum RedDragonu :) bu aksam motordelilerinin çayır çimen toplantısına gidicem bostancı sahile gelmeden hemen once sahil kısmında otoparkta bulusuyoruz.. gelmek isteyen arkadasları beklerim cekinmeyin lutfen... crato gelişim gelmek isterseniz gelin...
ayrıca yarın aksamda dolmabahceye gelicem sizlerle tanısmaya.. yanımda bi arkadasım daha olucak aidikurt.. oda Hyo almayı dusunuyo teker teker makinaları inceliycek artık...
bugun gun icinde istanbul motor aradı beni ve konustuk.. cenk neden oyle yazılar yazdın biz sana yardımcı olmadıkmı?? sana iyi davranmadıkmı diye..
aslına bakarsanız biraz mahcup oldum.. kem küm ettim, haklısınız ilgi alaka tamam dedim yardımcı oldunuz motorumu aldınız işlemleri gercekleştirdiniz, ama yaklaşım olarak daha iyi olmasını daha ilgi alaka beklerdim dedim.. burdan acıkca soyluyorum arkadaslar ve istanbul motor sahibi.. benim saklıycak biseyim yok, ne yaşandıysa soyluyorum.. tamammıdır??? bundan sonra insallah istanbul motorun motosiklet alıcak ciddi alıcılara ilgi alakaları daha degişik olur, daha bi baska olur ve bizlerde sırf motosiklet alımı icin degilde başka işler içinde gelelim.. bilmiyorum ne kadar umrunda olur satıcının ama biz kullanıcılar olarak beklentilerimiz boyle...
ilk motorumu ben motovizyondan almıştım. ikinci motorumuda istanbul motordan.. arada nasıl farklar oldugunu biliyorum...
sonucta istanbul motoru karalamıyorum etmiyorum.. tamam yardımcı olundu, ama insallah bundan sonra bi aksilik cıkmaz.. yatırılmamız vergi borcları diger olaylara bakılacak..
haa unutmadan motoru ilk aldıgımda fulletmiştim motorun deposunu... tam 300 km yaptıgımda gittim tekrar fullettim ve 30 milyon tam olarak 10 litre benzin aldı :) harika bi deger gercekten...
bundan sonra da bu sekilde gidicegini tahmin ediyorum...
herneyse şimdilik bu kadar... gorusmek uzere diyorum.
Gürkan Anbarlı
07 Haziran 2006, 15:42
Grenaja Kanji Sticker örnek çalışmaları yapmıştım,
PrOleTeR'e akabinde tüm ilgililer görsün diye bir kaç örnek yayınlayalım :)
Hangi karakterin ne anlama geldiği sol üst kısımda belirtildi, örnekler çoğaltılabilir, kanji diye aratırsanız internette 1000lerce örnek var rengi açısı boyutu beğeniye kalmış uygun malzemeden matbaalara kestirilebilir ve kolayca uygulanabilir bir çalışmadır.
http://img74.imageshack.us/img74/1639/16fu2.jpg
http://img74.imageshack.us/img74/6655/29ir3.jpg
http://img74.imageshack.us/img74/4135/38xc2.jpg
http://img74.imageshack.us/img74/7809/41pf1.jpg
http://img74.imageshack.us/img74/8106/59pt.jpg
aytskal
07 Haziran 2006, 15:45
Grenaja Kanji Sticker örnek çalışmaları yapmıştım,
PrOleTeR'e akabinde tüm ilgililer görsün diye bir kaç örnek yayınlayalım :)
Hangi karakterin ne anlama geldiği sol üst kısımda belirtildi, örnekler çoğaltılabilir, kanji diye aratırsanız internette 1000lerce örnek var rengi açısı boyutu beğeniye kalmış uygun malzemeden matbaalara kestirilebilir ve kolayca uygulanabilir bir çalışmadır.
İzmirli arkadaşlar Tofaşın karşısında bu çıkartmalardan var Bornovada ben depoya sığanını bulamadım yoksa hyosung yazısını söküp yapıştıracaktım ejderha ve bu çıkartmalardan uygulanırsa çok güzel durur...
edit: alıntı kısmını düzenledim :)
PrOleTeR
07 Haziran 2006, 15:54
Komtan çok teşekkür ederim bunlar üzerinde burdaki tabelacı arkadaşlarla biraz çalısalım bakalım,ayarlayıp yatırırsam resimleri yakında koyarım:)
trasher
07 Haziran 2006, 16:15
Ben burada servise Gold motora üç ay önce ve Pazartesi günüydü sanırım sordum aynen öyle egzozun içini boşaltırsan hatta dokunursan garanti kesinlikle gider dediler bende egzoz sesinden pek memnun değilim değilim derken aslında fena değil ama daha çok ses istiyor insan ZIPIR yoshimura ile değiştirmişti bir şeyler yaparsan haber ver clubbern egzozun içini boşalttı muhteşem bir sesi vardı...
ya bu tip uygulama yapan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim hem resimli olarak hemde özellikle egsoz olayında sesli olarak bi şekilde kaydetsinler sesleri buraya aktarsınlar hemen bi soru daha ekliyim altına ozaman
şimdi plakanın takıldıgı kuyrugu çıkartsak sinyallere ne gibi bi çare bulabiliriz yoksa buda mı garanti dışıdır
Gürkan Anbarlı
07 Haziran 2006, 16:21
kırmızı motora yapılan Avustralyalı Van isimli birinin photoshop çalışmasıydı,
http://i3.tinypic.com/wqo7r5.jpg
bu da siyah 650R 'a gerçek uygulaması :)
afiyet olsun
http://i4.tinypic.com/zvugbd.jpg
bonus: (photoshop)
http://img463.imageshack.us/img463/1910/gt650rrrrr1to.jpg
aytskal
07 Haziran 2006, 16:24
ya bu tip uygulama yapan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim hem resimli olarak hemde özellikle egsoz olayında sesli olarak bi şekilde kaydetsinler sesleri buraya aktarsınlar hemen bi soru daha ekliyim altına ozaman
şimdi plakanın takıldıgı kuyrugu çıkartsak sinyallere ne gibi bi çare bulabiliriz yoksa buda mı garanti dışıdır
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12670
Kuyruk konusunda linki incelersen bir fikir sahibi olursun bence çok hoş ama sinyaller yok görüldüğü üzere.
Çıkartma çok hoş olacak olacak ama kaliteli uygun bir şey bulmak lazım komtanın resimlerini koyduğu çıkartmalar çok güzel inan bende çok istiyorum aklımdan geçmişti olursa zevkle paylaşırım...
Komtan ben bu resimdeki uygulamayı yaptırabilirim oluyormuş(comet için)ama tarz meselesi işte ben naked seviyorum fiyat bekliyor ve düşünüyorum kawasaki Z series far konusunda vazgeçmek üzereyim adamlardan ses çıkmadı olmadı iki farlı bir kombinasyonda olabilir...
trasher
07 Haziran 2006, 16:40
motora yapabileceğimiz çok fazla mod var gibi gözüküyo öncelikle bi tankpad bitane yapıştırma nazar boncugu arkasından kuyruk olayı ve yapıştırma sinyaller, renkli öncam uygunu yoksa boyama öncam garantiyi tehdit edecek egsoz ve neon veya beyaz ampul sanırım beyaz ampul garantiyi bozmaz. :) bunun dışında bu r lara takoz deniyo zannedersem takma şansımız varmı grenajı korumak için buda çok önemli başka bilmiyorum ne olabilir siz neler yaptınız bunları da paylaşalım esasında engüzeli buluşmaları çoğaltıp fikir alışverişinde bulunmak
crato
07 Haziran 2006, 16:50
motora yapabileceğimiz çok fazla mod var gibi gözüküyo öncelikle bi tankpad bitane yapıştırma nazar boncugu arkasından kuyruk olayı ve yapıştırma sinyaller, renkli öncam uygunu yoksa boyama öncam garantiyi tehdit edecek egsoz ve neon veya beyaz ampul sanırım beyaz ampul garantiyi bozmaz. :) bunun dışında bu r lara takoz deniyo zannedersem takma şansımız varmı grenajı korumak için buda çok önemli başka bilmiyorum ne olabilir siz neler yaptınız bunları da paylaşalım esasında engüzeli buluşmaları çoğaltıp fikir alışverişinde bulunmak
ön cam boyama yahut film olabilir (film olursa rüzgar direnci de artar) ben sinyallerin tamamını oxford halojen sinyaller ile değiştirdim gayet şık duruyor. son olarak maalesef gt-r modellerinde takoz, mantar vs. takacak yer bulunmuyor.
HAYALBUYSA
07 Haziran 2006, 17:11
Anladığım kadarı ile neredeyse bütün GTR ve Cometler de vites problemleri var ilk zamanlar.Kullanıldıkça bu vites problemi gidiyor diyor arkadaşlar. Bazılarının vitesleri 1 e geçmiyor , bazılarının vites göstergesi N olarak gözükse bile 1 de kalıyor.
Şİmdi benim merakım Hyosung un diğer ülkelere ihraç ettiği motorlarda da böyle sorunlar var mı.
Çünkü bu bahsettiğiniz problemler bence sürüş güvenliğini etkileyecek sorunlar ve böyle güvenliği tehlikeye atacak sorunlarda avrupa ülkelerinde üretici ve distirbütöre büyük yaptırımlar oluyor.
Avrupada sattığı motorlarda böyle problemler varsa başı çok ağrır hyosung un....:silent:
crato
07 Haziran 2006, 17:17
Avrupada sattığı motorlarda böyle problemler varsa başı çok ağrır hyosung un....:silent:
kesinlikle başı ağrır tabi ki ama bu sorunlara ben motor hareket halindeyken hiç rastlamadım, durur vaziyette iken oluyor. zaten rodajdan sonra da geçiyor dediğim gibi.
Gürkan Anbarlı
07 Haziran 2006, 17:48
Anladığım kadarı ile neredeyse bütün GTR ve Cometler de vites problemleri var ilk zamanlar.Kullanıldıkça bu vites problemi gidiyor diyor arkadaşlar. Bazılarının vitesleri 1 e geçmiyor , bazılarının vites göstergesi N olarak gözükse bile 1 de kalıyor.
burda biraz acemiliğinde etkisi var bence, vitesi boştan 1 e alıyorsun debriyajı sıkıp pedala basıyorsun mekanik işlem tamam N ışığı sönüyor göstergede aslında debriyaj tam sıkılmadığından dişli kavramamış, ilk kilometrelerimde başıma geldi debriyaj ayarına alışmakla alakalı,
bu boşa alma vites sorununun sadece dururken olduğunu bende belirteyim, motosiklet hareket halindeyken vitesler sorunsuz tahminim motorla şanzımanın aynı yağı kullanması olabilir, motorla devir daim olan yağ sürtünmeyi geçişleri kolaylaştırıyor olabilir, motor dururken özellikle soğukken boşa almada sorun olabiliyor, bu esnada ara gaz verip vitesi takabilmede ki rahatlıkda böylece açıklanabilir belki :bounce:
aytskal
07 Haziran 2006, 17:54
burda biraz acemiliğinde etkisi var bence, vitesi boştan 1 e alıyorsun debriyajı sıkıp pedala basıyorsun mekanik işlem tamam N ışığı sönüyor göstergede aslında debriyaj tam sıkılmadığından dişli kavramamış, ilk kilometrelerimde başıma geldi debriyaj ayarına alışmakla alakalı,
bu boşa alma vites sorununun sadece dururken olduğunu bende belirteyim, motosiklet hareket halindeyken vitesler sorunsuz tahminim motorla şanzımanın aynı yağı kullanması olabilir, motorla devir daim olan yağ sürtünmeyi geçişleri kolaylaştırıyor olabilir, motor dururken özellikle soğukken boşa almada sorun olabiliyor, bu esnada ara gaz verip vitesi takabilmede ki rahatlıkda böylece açıklanabilir belki :bounce:
Tamam ben acemiyim ama ZZR 1100 sahibi 10 yıllık motorcu arkadaşım başka tecrübeli arkadaşlarımda aynı şeyi yaşadı üstelik şanzıman üzerindeki kol tam yaslanıyor onuda denedim
Gürkan Anbarlı
07 Haziran 2006, 18:06
hmm bakalım korider arkadaşlara bir danışayım bu problemi, kimsede görmedim yurtdışında şimdiye kadar, sorunun kaynağı yağ seçimi olabilir sanki, herkesin yağının markasını derecesini viskozitesini toplayalım yarın :) yağ filtre kapağına yazmışlar 10w40 diye tamamda avustralya ile bizim iklim şartlarımız aynı değil sonuç olarak onlarda da aynı ibare vardır, bakalım belki böyle bir yere varırız hehe
Bu arada resimlerini yayımladığım grenajı stickerlı kırmızı ve siyah modellerin grenajına uygulanan amblem hyosung 'ın yeni logosuymuş :)
http://www.hyosungmotors.co.kr/images/common/e_logo.gif
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO