PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sinyal problemi cg125

umt123
26 Şubat 2013, 03:08
Öncelikle Selamün Aleyküm Honda Cg125 motorsikletime monster marka led sinyal aldım diğerlerinin kablolarını kesip bunları doğru şekilde bağladım. Diğer sinyallerim takılıyken sinyaller normalden hızllı yanıyordu bunları taktım hiç yanmıyor. ön hepsinin kablolarını teker teker söküp denedim sadece ön sağ sinyalimi sökünce hangi sinyali yakarsam yakayım 3ü birden yanıyor sizce sorun nerde olabilir. Hepinize iyi forumlar..

viper17
26 Şubat 2013, 03:09
flaşörün bozulmuş olablir. eskileri takınca düzgün yanıyor mu ?

umt123
26 Şubat 2013, 03:15
denemedim bütün gece onunla geçti flasörüm bozulmuşsa ne olucak? sinyali açınca çok hafif bir ışık oluyor sinyallerde cub motorların park lambaları gibi :/

ero__
26 Şubat 2013, 10:25
Elektronik tip denen flaşörler var. Onlardan alıp denemenizi öneririm. Standart olanları belli bir direnç görmez ise çalışmazlar. Ya da böyle saçma sapan çalışırlar. Zira led ile ampulun çektiği akım aynı değil malumunuz...

thepope
26 Şubat 2013, 13:40
aleykumselam kardeş biliyosundur ama belki yinede söyleyim ledler normal ampuller gibi değildir + - doğru bağlamadan çalışmazlar yanmamasının sebebi bu olaiblir ama 3 ü bir yanıyo demişsin onu anlamadım

umt123
26 Şubat 2013, 23:05
bu flaşör kolay takılabilen birşey mi alsam kendim takabilir miyim? Cevaplarınız için teşekkür ederim işten yeni geldiğim için yeni cevap yazabiliyorum :/

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:59 ----------

Ve az önce farkettiğim birşey motorda gaza asılınca titreşim artıyor sinyalde anormal birşekilde ışıklar azalıp çogalıyor normal ritimli değil titreşim ritmine göre gibi biraz akümde dolu halbuki :/

brtvrdrl
27 Şubat 2013, 18:27
kardeş led ışıkların + ve - bağlant yönü öneli yanlış bağlamışsan yakmış olabilirsin. ayrıca çektikleri akımda daha azdır. ona göre onüne bir direnç koyarak dengelemen gerekebilir.

canki585858
27 Şubat 2013, 22:27
Değişik bi durum üç ışığın birden yanması... Ama benim aklım şu şekilde.:
Söktüğün sinyalin kablolarını ( + - )koyacağın led e orada bağlaman. Yani kablo tesisatını komple dağıtmaman. Kablo bağlantılarında yanlışlık yapmn durumunda ancak ve ancak üç ışık bir anda yanar. Motosiklet yeterli elektriği üretemezse de led lambaların düzensiz yanar. Mesela kırmızı yanacağı yerde turuncumsu yanar. Flaşör bağlantılarını da yanlış veya hiç bağlamamış isen flip-flop dediğimiz şeyi yani yanıp sönme işini yapmaz sürekli yanar. Sinyal görevi görmez yani. Umarım sorununu çözersin. Ama büyük ihtimal sen bağlantılarda sorun yaşmıssın. Bağlantılarını gözden geçir. Kolay gelsin...

umt123
28 Şubat 2013, 12:25
Bağlantılarım yani + - durumum doğru ama ben takarken sürekli sinyalle oynadım yani mesela sinyal açık durumda bağladım ters bağladığımda yanmadığı için düzelttim ve bunları yaparken sinyalim hep açık durumdaydı sanırım flaşörüm bozuldu bide dün gece farkettim sinyalin sigortasını söküyorum takarken değdiği anda sigorta ışık artıyor tam taktığımda azalıyor ama orda b, problem yok tam takarken artması kafamı karıştırdı laşörüm mü bozuldu acaba onunla bir alakası var mıdır? Cevaplarınız için teşekkür ederim :rendeer:

thepope
28 Şubat 2013, 12:54
kardeş sen şöyle yap hiç ekstradan bir şey takma komple eski sinyalleri tak sigortayıda sadece 1 kereliğine deneme amaçlı takmadan araya tel koyup dene eğer çalışırsa sigorta değiş düşük ihtimal ama olabilir flaşörün bozulacağını sanmıyorum ama ledler korumalı oluyo genelde ters akımı geçirmiyorlar +- yi ters bağlarsan ledler bozulmaz tabi mantar led değilse

umt123
28 Şubat 2013, 13:59
https://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=monster+led+sinyal&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.43148975,d.d2k&biw=1366&bih=659&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=UCovUeuBNsjL0AWE5oCABg#imgrc=4KPyOWU-5paQMM%3A%3BZP85OSI9vD3CxM%3Bhttp%253A%252F%252Fim g191.imageshack.us%252Fimg191%252F4684%252F1004288 0.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.motosiklet.net%252F forum%252Fmotosiklet-modelleri%252F1727-kawasaki-ninja-250r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-373.html%3B800%3B465 linkteki sinyaller bi bakaarsan anlarsın belki ne tür olduğunu :pale:

thepope
28 Şubat 2013, 14:15
tamam kardeş bunlar normal led korumalı bunlar bozulmamıştır büyük ihtimalle ama sen çalışıp çalışmadığını kesin olarak şöyle anlarsın direk akünün çıkışına ledin bir bacağını + bi bacağını - ye bağla akünün kutuplarına yada direk 12 volt veren bir şey varsa evde mesela adaptör oda olabilir ama akü daha rahat olur şimdi ilk bağladığında yanması hemen + - nin yerini değiştir eğer iki türlüde yanmazsa bozulmuştur.

umt123
28 Şubat 2013, 14:50
tamam çok teşekkürler şu anda dükkandayım eve gidince ilk işim bunu yapıp haber vermek olucak :rendeer:

thepope
28 Şubat 2013, 14:57
tamam kardeş birde dediğim gibi normal bir şekilde sinyalleri takmayı dene çalışıyorsa hepsi ledi çalıştıracaktır

umt123
02 Mart 2013, 02:11
Kusura bakmayın yoğunluktan dolayı daha yeni bakabildim cg nin flasörü arkada koltuğun orda flaşörü söktüm sağa sinyal verip kabloyla ilettim elektriği sinyallerin ışığı normale döndü 4ü birden yanık kaldı sanırım sorun flaşörümde doğru mudur yeni flaşör mü alayım böyle yaptığımda 4ününde yanması normal midir Biraz kafanızı şişirdiysem affola.. Cevaplar için ve sabrınız için şimdiden teşekkürler.. :rendeer:

red-kit
05 Mart 2013, 22:59
ve aleyna aleyküm selam kardeş.bende de hyundai mover var.Benim motordada senin motorda kullanılan parçalarla neredeyse aynısı.şimdi bende o büyük yuvarlak sinyalleri söktüm ve 4 adet led sinyal alldım ve taktım.benim başımada seninkinin aynısı geldi.flaşörün sağlam ledlerde yanmamış.sana gerekli olan elektronik sinyal flaşörü ama onuda bulmak zor ve pahalı.bana kalırsa hiç uğraşma al 2 adet göstergenin içine koyulan lambalardan bunlardan (http://www.rialli.com/urunler/312_ampul-flasor-korna-grubu/2550__tw-ampul-12-v-3-w-dipsiz-beyaz-gosterge-ms151/).sonra lambaların birini sağ birini sol sinyale bağla,sele altı veya gözükmeyecek bir yere sıkıştır gitsin.lambaları siyah rengede boyayabilirsin.bu sayede led lambaların düzgün bir şekilde çalışacak.