PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR-600RR Kullanıcıları/Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

cakalaz
24 Şubat 2014, 22:51
Şöyle düşünüyorum;
yaza cok az kaldi, motoru satarsam temiz motor arayisina gireceğim ve bulmakta cok zorlanacagim :)
Ve Rizeden kalkip motor almak kafadan 1000 TL daha masraf demektir...
Bu nedenle 27ooo TL nin altina kesinlikle vermeyi düşünmüyorum :)
Aksi halde 22/23 Bin kmye kadar kullanir, 23/24 Binliraya satarim :)
Daha mantikli

106GT!
25 Şubat 2014, 10:02
Aslında güzel fiyatlanmış bence satılacak bir rakam, benimki 2012 modeldi 27'ye bıraktım ben gerçi bende egzoz aksesuar vs yoktu fazla, hocam bide arka lastiği soracaktım yanak yüksekliği orjinallerden fazla gibi göründü ama ?

cakalaz
25 Şubat 2014, 16:26
Evet Arka lastiğim 180/60/17 :)
Ben İST taraflarında olsam bu temizlikte motoru 28ooo Liraya da cok rahat satarım ama mesafe sıkıntı işte...

barrow
25 Şubat 2014, 17:35
1000-6000-9000-12000 KM Bakımlarına giren motorumun; 13995 KM Bakımı da bugün yapıldı...

KM erken ama Motoru kışın pek kullanmadım diye Yağ ve Filtreyi yenileyeyim dedim :)

Bu arada 26500 TL ye de vermedik RR 'ımızı ... Hadi Hayırlısı :thumleft:

http://i.hizliresim.com/wM2g22.jpg (http://hizliresim.com/wM2g22)[COLOR="Silver"]

jantları birde beyaza boyarsan motor çok dikkat çekici gösterişli olur

106GT!
25 Şubat 2014, 19:08
Evet mesafe gerçekten sıkıntı, mesela sizin motosikleti alabilirim en azından geçmişi belli ama Rize nere Kayseri nere :P

cakalaz
25 Şubat 2014, 19:11
Maalesef ben Orjinali bozma taraftarı değilim bir de beyaz jantı hiç ama hiç sevmiyorum :sunny:

wolrath
25 Şubat 2014, 21:13
ist fıkrıne katılmıyorum.burada 28 ya da daha dusuk rakamlara 2013 tercıh edılıyor :) cok var cunku motor. o vermezse baskasını alırım dıyor adam :)

oklawa
25 Şubat 2014, 22:30
selam arkadaşlar 2010,2011, 2012 yıllarında rr ın sıfır fiyatı nekadardı hatırlıyor musunuz. İkinci elde istenen rakamlar çok uçuk geliyor normal mi?

cakalaz
25 Şubat 2014, 22:46
Wolrath;
Bence öyle degil. 2 ayda 14/15 motor bakti arkadasim ama hepsi tırt çıktı. Yani o taraflarda motor cok ama temiz motor bulmak cok cok zor. Temiz motor da zaten en gec 1 haftada satılıyor.
Bizim buralarda da motosiklet yok :)

deep_far
26 Şubat 2014, 13:46
600 rr formunda okumak takılmak bile eğlenceli ya = )

marefb
26 Şubat 2014, 14:44
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-turkiye-de-nadir-bulunacak-renk-ve-temizlikte-2010-model-600rr-145205625/detay

,Arkadaşlar bu motor hakkında bilgisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim?

106GT!
26 Şubat 2014, 16:48
Şahsi görüşümü belirtmek istersem; kilometre takıntın yoksa 22 civarına alınabilir. Nevşehir'de var şu anda 19000 km'de yoshimura egzoz'lu kazası filan yokta arka kuyrukta bi miktar boya var, benim pazarlığım olmuştu 22.250' ye satıcının tavırlarından dolayı vazgeçmiştim. Yanlış anlaşılmasın şahsı tanımıyorum ama alınabilecek bi motosikletti...

marefb
26 Şubat 2014, 17:44
Çok az pazarlık yapıyor kazasız sol grendajda lokal var diyor sadece miktar bana görede çok geldi sağolasın cevabın için 106 gtı =))bendede vardı 34 ak 769 bendeydi.
Evet ÇAKALAZ eski dostum sendende yorum bekliyorum yardımcı olunki şu piyasadan bizde kazık yemeyelim =))Fiyatlar hortlamış baya

cakalaz
26 Şubat 2014, 19:11
Benim en sevdigim RR renklerinden biri. Fakat genel olarak motora baktigm zaman apaci motoru imaji var.
Ben biraz fazla orjinalciym. Bana soracak olursaniz . Plakalik ve sinyaller olacak motorda. Egzoz ve Elcikler degismisse orjinalleri saticida olmali. Ayrica motoru kacinci sahibinden aldiginiza dikkat edin. 35ooo kmde bir RR en azindan 4 el degismistir diye düşünüyorum. Bu da temiz olma ihtimalini düşürüyor.
Günümüzde TEMIZ RR nerdeyse yok diyebilirm. Cok bakan arkadasimiz var. Ama hepsi tirt. Bu nedenle acele etmeyin. Bu motoru da begenmedm acikcasi hirpalanmis geldi bana
Karar senin eski dostm marefb :)

extrem_015
27 Şubat 2014, 01:48
50-60.000 de rr biter yazmışlar :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
hey Allahım ya tabi türkiyede 3-4 kere 50.000 den geri satıldığı için bilmeyenler böyle söylüyor arkadaşlar hiç bir japon motosikleti insanca bakımları yapıldığı sürece 50-60.00 km de motoru bitmez!!! ennn azzz 150.000 km gider.Bunu bilerek konuşun.

Msb
27 Şubat 2014, 02:53
abi biz kırlangıç r6 da gazlama yaptık(herkesin çok iyi gidiyo dediği makina) kilometrede 60 kuruşa dayandı. 2011 kasa 600 rr la gazladık 35 kuruştan fazla yaktıramadık. konu hakkında yorum yapmak isteyen bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum. şimdi r6 ya çok yakın bi performans sergilemesine, yakıtına sesine virajına , fren mesafesine, şehiriçi rahat kullanımıyla 600 rr a kötü diyen kardeşler bana bunu bi açıklayabilrmi.

cakalaz
28 Şubat 2014, 16:22
RR zaten az yakıyor. Güzel gidiyor insani tatmin ediyor :)
Bu arada ben cok 40 Bin kmlerde patlayan RR gördüm. Bu durum motorun bakimlari ve kullanicisiyla alakalıdır..

Arkadaşlar 2013 Model sıfır km RR lar 33500, 2014 Model RR ların fiyatı 34750 TL nin altina satilmiyor artik. Bu fiyatlara plaka masrafi dahil degil. Yani 2014 Sifir kmde bir RR 35000 TL nin altina alinamiyor.
ilani 29 Bin TL yapmak gerek :D

Gözleriniz Şenlensin :P
http://i.hizliresim.com/eolbXR.jpg (http://hizliresim.com/eolbXR)

http://i.hizliresim.com/xBgqbV.jpg (http://hizliresim.com/xBgqbV)

extrem_015
01 Mart 2014, 02:34
40.000 motor bitenlerin ya km leri 5-6 kere 40.000 km den geri sarılmıştır yada kullanan adamın yağ,filtre,eksantirik zinciri,gergi,subap ayarı,senkron ayarı vs.vs. bakımlardan haberi yoktur eşek sürer gibi sürmüştür.yanlız şu var sadece insani bakım olan yağ ve filtreler değişse dahi 40.000 de motor bitmez,biten diyen kendini kandırır.

kimse bilmeden atıp tutmasın hiç bir japon motosikletinin 40-50.000 kmde motor bitmez,adamlar 40.000 km giden motor yapacaklarına hiç yapmazlar daha iyi.istediğiniz gibi araştırın isterseniz japonyaya mesaj atın bu böyledir.yağ(kaliteli) filtre gibi ufak bakımlarla dahi 100.000 km rahatlıkla devrilir.

amerikalı bi arkadaşım var jared adamın 04 600f pc35'i var gezmediği yer kalamadığı gibi pistede giriyor ve en görüştüğümüzde yanlış hatırlamıyorsam 400.000 km civarındaydı motoru :wiinkk:
adama motor yaptırdın mı diye sorduğumda üzerindeki debriyaj balatası bile orijinal dedi....600 f makinası ile rr ın makinası arasında çok az bir fark var strok ve sıkıştırma oranları bile aynı al izle bakalım videoyu.....türk milletinin adetidir bilmediği konu olsa dahi sallar bilmiyorsan atmak zorunda değilsin....

http://www.youtube.com/watch?v=IZUTfpw8NUM

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------

hani bi laf vardır km konusuna tam yakıştığı için söylüyorum biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus ........ gerisini bilen bilir zaten ;)

cakalaz
01 Mart 2014, 03:04
Oncelikle japon markaları ölmez düşüncesinden sıyrılmak lazım. Daha önce noyle sorunlara sahit olmadiginiz icin videolara bakarak konusuyorsunuz diye düşünüyorum.
Benim de bir cok arkadasim yurtdisinda en hassas diye bildgmiz yamaha ve kawasakilerle 100.000 mil leri devirmis ve hala tikir tikir kullaniyorlar. Ama Yurtdışı. Bilincli ve bakimsever kullanici. Racing motorlar ülkemizde genellikle genc ve heyecan dolu arkadaşların elinden geciyor. Emin olun 10.000 kmde bir sadece yağ degisen var petrol ofislerinin yaglariyla.
En basiti soyle söyleyeyim; bir R1 almistim 30650 km de ve 30300 kmde motoru komple serviste yapilmisti. Kmsinin orjinal oldgu motorun genel durumuna bakarak zaten anlasiliyordu.
10 Bin kmde de haslarsin motoru adam gibi kullanmazsan.
Motor ömrü marka ayirt etmeksizin tamamen kullanici ve bakimla alakalıdır ;)

extrem_015
02 Mart 2014, 04:23
bence siz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktan vazgeçin ben videolara bakarak konuşmuyorum elimden bir sürü japon markası motor geçti ama siz bilmediğiniz konu hakkında konuşuyorsunuz bunun böyle olduğunu sadece ben söylemiyorum motosiklet işinde başı çeken Barkın bayoğluda benimle aynı düşünceye sahip ayrıca adam gibi bir usta bulursanız sorun oda aynısını diyecektir.

ailemde 3 tane motosiklet tamircisi akrabam var ve biri önceden bu işleri bırakan babam yani ben sanayi ile içli dışlı sayılırım neyin ne olduğunu emin olun sizden iyi biliyorum.

birde bakım yağ meselesinde konuyu sapıtmayın!!!! ben zaten en baştan beri yazıyorum insani şekilde bakımları yapılmak suretiyle diye.
yoksa al sıfır makina çapaklı rodaj yağını hiç değiştirme öyle kullan kısa sürede al makinayı eline ;) yada tinerle çalıştır hemen b.k et makinayı baştan beri yazdığım insani bakım konusuyla üste çıkmaya çalışmayın.sonuçtabunlar kul yapısın insani bakımları yapılmassa tabiki biter.
konumuz bu değil baştan beri söylediğim insani bakımlarla 100.000 km çok rahat devrilir...hatta dahada fazla...

30650 deki motor nasıl 30300 km'ye gelip nasıl motor yaptırıyor anlamış değilim km saati geri geri çalışıyor demekki...
birde km düşürülmediğini sizin anlayabilmeniz çok zor,%90 aldığınız r1 100.000 km den geri sarmaydı ve doğrudüzgün bakımda görmedi.sonra sizde amannn canım japon motorlarıda ne adiymiş 30.000 de motor bitti diye ağladınız :mrgreen:

yağ konusuna gelirsek videodaki arkadaş ne yağ kullanıyor biliyormusun shell'in dizel motor yağını kullanıyor :mrgreen: adam motosiklet yağı bile kullanmıyor ingilizcen varsa kendinde sorabilirsin adama.insani şekilde bakımlarını dizel yağı(yanlış ama) olsa dahi yapılsa motor uzun km'ler hizmet etmeye devam eder ;)

illa ben anlamam derseniz kendi bileceğiniz iş ben doğruları yazdım işi bilen yazdıklarımın doğruluğunu bilir ;)

sıfır bi japon motosikleti alın km'nin doğruluğundan emin olun insani şekilde yağ ve filtre değişimlerini belli km lerde değiştirin nasıl 100.000 km yi rahatlıkla geçiyor görün bana ne olduğu belli olmayan makinalardan örnekler vermeyin.olay böyle başından geçenleri anlatmaksa ben neler gördüm.olay bu değil....

cakalaz
02 Mart 2014, 18:44
30300 Km de serviste motor yapildi ve 30650 km de ben satin aldim Motoru. Geri saydirma felan yok. Motor bende yapilmadi ikinci sahibinde yapildi sonra ben satin aldim yani.
Bakimlari yapilan Japon motoru tabiki 100 Bin kmleri devirecek buna zaten kimse itiraz etmiyor.
Neyse polemik yaratmaksa niyetin bulasmayacagim lafi isine geldigi gibi cevirme. yillardir bu sitede binlerce yorumum var. Sunu kabul etmek gerekir yeni nesil motorlarin hepsinde bakim araligi kisa ve tam olmali aksi halde Çıt ;)
Bu arada benim ilk yorumumdaki 40/50 Bin km de RR lar biter denmiyor o kmlerde alinan bakimsiz RR lar büyük sıkıntı lara neden olabilir deniyor.
Ona bakarsaniz rizede 75000 kmde RR biniyor arkadasim tikirtikir calisiyor.
Ama bir cok 45000 kmlerde RR alip sanayiden cikamayan arkadaslarimiz da var

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:49 ----------

Gözlere Şenlik :)
http://i.hizliresim.com/KnD57R.jpg (http://hizliresim.com/KnD57R)

http://i.hizliresim.com/K61lk3.jpg (http://hizliresim.com/K61lk3)

http://i.hizliresim.com/xV7g6P.jpg (http://hizliresim.com/xV7g6P)

ENGİN REİS
02 Mart 2014, 18:53
bir 2007-2008 kasa rr bulamadım cinlendim ya.fiyatlar aldı başını gitti.

extrem_015
03 Mart 2014, 04:36
boş işlerler uğraşamayacağım sen 40.000 de biter diye bil dünyanın bildiğini sen bilmesen bişey olmaz ayrıca lafı işine geldiği gibi çeviren polemik yaratmak isteyende sensin bende yıllardır üyeyim bir sürü arkadaşa yardımcı oldum hemde boş sallama bilgilerle değil gerçeklerle...

elimden bi sürü motor geçti ego tatmini için oraya buraya vara yoğa fotoğraf koymadım,neyse ben doğruları yazayımda okuyanlar kararlarını kendileri verirler.....

işi küçük abdest muhabbetine çevirmeye gerek yok...

cakalaz
05 Mart 2014, 01:17
Kardesim sen bulasacak adam ariyorsun anlasilan? Kim diyor 40 binde biter diye nereden uyduruyorsun?
Ben 45000 kmde motor sattim nasil biter diyebilirim?
Ben ülkemizde o kmlerdeki motorlarin cogunun sagliksiz oldugunu söylüyorum.
Yanlis bilgilerle burda yeni baslayan arkadaslaria zarar verirsin. Gidip bir hevesle yüksek kmde motor alirlar uğraşıp dururlar sanayilerde snra motordan sogurlar. En iyi ustalar bile 3 yasindan büyük racing motora bulasmayin diyor. Tabi istisnalar bu konu disinda ...
Ikinci bir konu burasi forum. Millet motorlar hakkinda bilgi almak ve motorlari gormek icin giriyorlar. Ben de burdaki fotograflari ve yorumlari inceleyerek motor aldim ve başladım. Biraz arastirirsan bir cok modelin basligini ben canlandirdim ve bilgi paylasimi yaptim.
Bunun adı ego ise ben egoistim ;)

ömer2
05 Mart 2014, 01:30
Kardesim sen bulasacak adam ariyorsun anlasilan? Kim diyor 40 binde biter diye nereden uyduruyorsun?
Yanlis bilgilerle burda yeni baslayan arkadaslaria zarar verirsin. Gidip bir hevesle yüksek kmde motor alirlar uğraşıp dururlar sanayilerde snra motordan sogurlar. En iyi ustalar bile 3 yasindan büyük racing motora bulasmayin diyor. Tabi istisnalar bu konu disinda ...
Ikinci bir konu burasi forum. Millet motorlar hakkinda bilgi almak ve motorlari gormek icin giriyorlar. Ben de burdaki fotograflari ve yorumlari inceleyerek motor aldim ve başladım. Biraz arastirirsan bir cok modelin basligini ben canlandirdim ve bilgi paylasimi yaptim.

Katılıyorum kardeşim :cat:
fotoğraflarının devamını da beliyorum 600f 'ten hayabusa'na kadar bütün motorlarını zevkle takip ettim kendi adıma.

cakalaz
05 Mart 2014, 14:41
Hava Rize 'de 19 Derece ben biraz gazlıyorum :)

http://i.hizliresim.com/wvGXG4.jpg (http://hizliresim.com/wvGXG4)

wolrath
05 Mart 2014, 15:11
19 derecede buz nasil oluyo :p

cakalaz
05 Mart 2014, 20:48
Bu eskiden kalma bir fotoğraf balım :)
O soğuk kış günlerinden bir kare daha :bounce:
http://i.hizliresim.com/xVOQYV.jpg (http://hizliresim.com/xVOQYV)

Bu da bugünden :)
Yaz Geliyor Bir tutam gazyağı bir tane ince fırca ile zincirler tertemiz :)

http://i.hizliresim.com/xG7Z5y.jpg (http://hizliresim.com/xG7Z5y)

teknoali
06 Mart 2014, 11:38

yıllardır açtığınız tüm başlıkları takip ediyorum diyebilirim , yazılan o kadar yazının yanında resimlerde gerçekten çok güzel oluyor. bence kesinlikle doğru şeyi yapıyorsunuz :)

extrem_015
06 Mart 2014, 23:27
öncelikle seviyeli konuş bişey uydurduğum yok 32. sayfada yazdıklarını adam gibi okusan göreceksin 40.000 değil 50-60.000 de yazmışsın... motordan anlamayan adamın zaten racing makinayla ne işi var km ye göre motor alacaksa hiç almasın daha iyi...2010 dan beri bende çok arkadaşa yardımcı oldum yaptıklarımı kimseninde başına kakmadım o zaman zaten kıymeti kalmaz....iyiliğin gizlisi makbuldür.

bu işler fotoğrafla oluyorsa bende çekeyim bilgili görünmek sırt sıvazlatmak için foto gerekiyorsa bizde yapalım... hiç huyum olmayan bişey yaptıracaksınız zorla makina fotoğrafı koyduracaksınız bana..

tabi artık insanlar öyle bi durumda geldiki adam yediğini içtiğini bile utanmadan oraya buraya koyup hava basma peşinde motor fotoğrafı koyup ego tatmin edenleri hoş görmek lazım..

şakşakcılarınıda getir canlı 80-90.000 kmleri göstereyim incele şıracılarıda getir hepsi incelesin ;)

wolrath
06 Mart 2014, 23:53
artık konuyu daha cok kırletmezsek sevınırım.

ömer2
07 Mart 2014, 00:16
öncelikle seviyeli konuş bişey uydurduğum yok 32. sayfada yazdıklarını adam gibi okusan göreceksin 40.000 değil 50-60.000 de yazmışsın... motordan anlamayan adamın zaten racing makinayla ne işi var km ye göre motor alacaksa hiç almasın daha iyi...2010 dan beri bende çok arkadaşa yardımcı oldum yaptıklarımı kimseninde başına kakmadım o zaman zaten kıymeti kalmaz....iyiliğin gizlisi makbuldür.

bu işler fotoğrafla oluyorsa bende çekeyim bilgili görünmek sırt sıvazlatmak için foto gerekiyorsa bizde yapalım... hiç huyum olmayan bişey yaptıracaksınız zorla makina fotoğrafı koyduracaksınız bana..

tabi artık insanlar öyle bi durumda geldiki adam yediğini içtiğini bile utanmadan oraya buraya koyup hava basma peşinde motor fotoğrafı koyup ego tatmin edenleri hoş görmek lazım..

şakşakcılarınıda getir canlı 80-90.000 kmleri göstereyim incele şıracılarıda getir hepsi incelesin ;)

Dostum sen bi sakin ol bence.Laflarını da biraz tart ortam gerilmesin.Paylaşacağın bi şey varsa ne ala,ne diye sertleşiyorsun ki.

omerta
07 Mart 2014, 00:32
Arkadaş virüs gibi.

extrem_015
07 Mart 2014, 13:19
seviyesizlerin kendilerinin kir olduğunu unutan şahısların terbiyesizce virüs falan diyerek insan olmadığını gösterenlerin bulunduğu bir ortama bu kadar yazmam bile hata ne haliniz varsa görün...BU SON MESAJIM!!! KLAVYE DELİKANLILARIYLA UĞRAŞMAKTAN BIKTIM ARKADAN ÖTENLER BİLSİNLER Kİ SÖYLENEN HER SEVİYESİZ LAF KENDİLERİNE AİTTİR....

106GT!
07 Mart 2014, 13:29
Arkadaşlar elimde motosikletten arta kalan siyah mono kapak ve ledli sinyalli kuyruk altı stop lambası mevcuttur isteyen olursa uygun fiyata verebilirim.

RODWIN250R
07 Mart 2014, 23:24
Temiz siyah renk 2008 ve üstü 600rr arıyorum. Motor bulamadım bulduklarımda kapora almışlar . Yamaha R 6 da olabilir

Alper Kaya
08 Mart 2014, 00:23
şimdi cakalaz ın aldığı R1 30300km de rektefiye olmuş olabilir ama hangi aleti alıp 15-20 bin hiç ellemeden yağını suyunu değiştirmeden kullanırsan biter belkide çakalazın R1 i böle bi bilgisizliğin kurbanı oldu
45.000km olupta sanayiden çıkamayan RR larda minimum bakımla maximum performans sürülmüş motorlardır bizim burda bahsettiğimiz normal periyodik bakımlarında yapılması gerekenlerin yapıldığı normal RR ' lar yoksa bugun gidip s1000rr alsam paso sıkıştırıp yardırsam rodaj yağı ile 10.000km yapamadan belki elimde kalıcak bunlar mümkün :)
Şölede bi olay varki zırt pırt yağ değiştirmekte çok iyi bişey değil misal sahibi olduğum 2012 600FA 'nın kullanım kitapçığında 1-12-24-36 die gidiyor bakım aralıkları bunlar türkiye şartları için çok yüksek değerler doğrudur ama 1-6-12-18-24 gibi değerlerde makuldur sonuçta bu aletin bi üretim standartı var bi teknolojisi var 2-3.000km de bir değiştirmessen çıt kırıldı durumuda yoktur öle zırt pırt değiştirenler tamamiyle psikolojilerini rahatlatım ceplerine delik açmaktadırlar yoksa yetkili serviste alınan bir buji 24.000km o motora hizmet edebilir extrem bi durum olmadığı takirde hava filtreside keza öle buda böle bilinsin :)

gursus
08 Mart 2014, 01:26
yağ konusu oldukça hassas şahsen 4bini geçirmem ve kendim değişim yaparım,şimdi şöylede bir durum var yağını geç değiştiren yok ya kısa sürede değiştirmek cebe zarardan başka bişey değil diyebilirler ama bu motorda gözlenecek kısa vadede bir etki değildir uzun kmler kullanınca yararı veya faydası çıkar ortaya velhasıl kelam yağınızı değiştirebildiğiniz kadar erken değiştirin 4bin maksimum olsun derim.

Alper Kaya
08 Mart 2014, 15:09
yağ konusu oldukça hassas şahsen 4bini geçirmem ve kendim değişim yaparım,şimdi şöylede bir durum var yağını geç değiştiren yok ya kısa sürede değiştirmek cebe zarardan başka bişey değil diyebilirler ama bu motorda gözlenecek kısa vadede bir etki değildir uzun kmler kullanınca yararı veya faydası çıkar ortaya velhasıl kelam yağınızı değiştirebildiğiniz kadar erken değiştirin 4bin maksimum olsun derim.Şimdi Gursu bey sizin kullandığınız 600F4İ de kitapçıkta 1-6-12-18die gidiyor bakımlar yani 6000km de 1 bendeki 600FA da ise kitapçık 12.000km de 1 gösteriyor bendede 600f4i varken 4000km de 1 değiştiriyordum ama yeni motorumda 6000km 1 yetkili serviste değiştiriyorum kullunıp kitapçığında yazılan değer japon'yaya özgüdür bizim trafiğimiz yolumuz daha kötü olduğundan ötürü yazan aralıklardan yzüde 50 daha sık değiştiriyorum. YANİ anlatmak istediğim sizin mevcutta kullandığınız alet benim kullandığım aletten zaten daha sık aralıklarla bakım istiyen bi alet
Benim 6000km de 1 değiştirmem sizin alette 3000km'de bir değiştirmek gibi bişey oluyor çünkü 2 türlüde kitapçıkta yazanın yarı zamanında değiştirmiş oluyoruz aletten altetede bakım aralıkları farklılıklar gösterebilir

cakalaz
08 Mart 2014, 18:17
Asıl Mevzu Bu ülkede özellikle 600CC kategorisindeki Racinglere tam anlamıyla ve yeterli bakım yapılmayışıdır. Bu nedenle doğal olarak hepimiz cok el değiştirmiş ve km si yüksek motorlara bulaşmıyoruz :bounce:
Şöyle bir örnek vereyim; Gecen yıl bir RR baktım 14000 kmdeydi, Bu yıl ilandaydı 11000 kmde :) :queen:
Benim Eski R1 'e gelecek olursak, 30300 kmde Servisinde motor yapıldı kendisine ,30650 km civarında ben aldım ve Orjinal Dişli-Zincir Setini 31000 kmde ben değiştirdim. Acı ama o kmde motor yapıldı o motora . Haa Bu nedendir; Önceki kullanıcılarından dolayı tabii ki :bounce:

cemdoga
09 Mart 2014, 21:00
arkadaslar bende yeni kasa 600 rr'mı almıs bulummaktayım 2006 f 2011 fa 'dan sonrakı motorum ;)

http://i.hizliresim.com/e73a7Y.jpg (http://hizliresim.com/e73a7Y)

http://i.hizliresim.com/Kn0QbB.jpg (http://hizliresim.com/Kn0QbB)

http://i.hizliresim.com/eN0n2Q.jpg (http://hizliresim.com/eN0n2Q)

ronnytechno
09 Mart 2014, 21:04
Çok güzel Hayırlısı olsun

nothingelse
09 Mart 2014, 23:00
maşallah çok güzel duruyor darısı başımıza inşallah ...

wolrath
09 Mart 2014, 23:12
maasallah senol :thumleft:
cok guzel valla.kazasız belasız.

arai aldıgın kardesın sanırım? degılse o da hayırlı olsun ;)
sag koruma takozu ? :sunny:

teknoali
10 Mart 2014, 14:55
Temiz siyah renk 2008 ve üstü 600rr arıyorum. Motor bulamadım bulduklarımda kapora almışlar . Yamaha R 6 da olabilir

o kapora alıp , kapora alınmıştır yazanlardan birisi bendim , sabah devir teslimi yaptım .insallah gönlüne göre bulursun kardesim:)
artık topikte müsafir olarak takılacağım. şimdi naked arıyorum :)

cemdoga
10 Mart 2014, 18:35
Tesekkurler arkadaslar darisi herkesin basina

Baris arai kask bana ait degil sağ koruma takozuda düşmüş yenisini alacagiz artik

sundowner
11 Mart 2014, 01:00
OOoooooo senol kardeş hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin İnş...

Artık şu profideki FA yo değiştir.:bounce:

tr_select
11 Mart 2014, 01:27
o kapora alıp , kapora alınmıştır yazanlardan birisi bendim , sabah devir teslimi yaptım .insallah gönlüne göre bulursun kardesim:)
artık topikte müsafir olarak takılacağım. şimdi naked arıyorum :)

Nihayet söylediklerim kafana dank etmiş... Naked al kardeşim konuştuğumuz gibi. Yoksa yengeye söyleyim :jocolor:

cakalaz
11 Mart 2014, 20:02
Hayırlı olsn Şenol cuğum; Kazasız Sürüşler :)

cakalaz
13 Mart 2014, 13:48
Güzel Yakalamışım :)

http://i.hizliresim.com/Kg14P0.jpg (http://hizliresim.com/Kg14P0)

Yazı Özledik Yahu

http://i.hizliresim.com/eaZygg.jpg (http://hizliresim.com/eaZygg)