PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa Medeniyeti



Sayfa : [1] 2 3

Deli Çerkes
07 Şubat 2013, 00:31
Bize medeniyet diye uzun yıllar yutturulmuş batı ülkeleri ve yaşam tarzı.Bize hep güzel yanları anlatıldı. Kirli yanlarını hep gizlediler. Ancak görebilen görüyor.

1800 yıl ne halde ve hangi akıl mantık silsilesiyle yönetilmiş bu medeniyetin gizli kalmış yönlerini çoğumuz bilmediği için kısıtlı bilgimle zamanında öğrendiklerimi sizinle paylaşmak isterim arkadaşlar. Oldukça uzun bir yazı olacağı için uzun yazı okumayı sevmeyenler lütfen okumasın.

Şemsiye ,yüksek topuklu ayakkabı , geniş ve abartı büyüklükte şapka ,peruk , pelerin , parfüm ,Komodin nedir ne için kullanılır ? ne için icat edilmiştir diye bir soru sorulsa hepimiz , bize öğretildiği gibi veya günlük yaşamımızda kullanış şeklinden yola çıkarak.

Şemsiye : :yağmurda ıslanmamak için

Yüksek topuklu ayakkabı : Kısa boyluların kendilerini uzun gibi gösteremeye çalışmaları için

Şapka: Kafayı güneş ve yağmurdan korunmak için.

Peruk: daha güzel görünmek için ve benim gibi kellerin kendilerini saçlı gibi gösterip avunmaları için

Pelerin : Toz ve yağmurdan elbisenin ıslanmaması için icat edilmiş bir dış kıyafet

Komodin : yatak odasında bulunan çekmeceli bir dolap olduğundan içine ıvır zıvır koymak için icat edilmiştir diye cevaplar verebilirsiniz.

Bu cevaplara birisi mesela ben çıksam, verilen cevapların tümü tamamen külliyen yanlıştır desem ne olur ? Büyük ihtimalle “bu herifte iyice bunadı zaten tipinede gıcıktım pis herifin , iyice gıcık oldum şimdi” diyeceksiniz. Ne demek yanlış, eşyalar belli kullanılış amacı belli.Bunlar tarihi , antika eşya değil ki günümüzde de kullanılan aleni eşya ne demek yanlış. Hem de külliyen yanlış ha.

Şaşırmaya hazır olun arkadaşlar. Hatta şu an oturduğunuz sandalyelerinize sıkı yapışın , Aklınız uçacak az sonra. Tamam tamam aklınız uçmayacak , ancak hakikaten çok şasıracaksınız. Buna garanti veririm.


Bunun için en iyi açıklama “ hristiyan azizeleri “ üzerine yapılacak bir araştırma sonucu edinilecek bilgilerle açıklanabilir desem. iyice şasıracaksın ne alaka şimdi bu şemsiye , komodin ve azize ? Azize araştırmasıyla semsiye , şapkanın ne alakası var ? iyice saçmalamaya başladı bu bu herif diye, iyisimi ben bundan sonra bununla sohbeti keseyim ufak ufak , hatta yasaklı listeme atayım en iyisi diye düşünmeye başlayacaksınız . Birisi bana dese bende kıllarınım şimdi azize ve komodin ilişkisini.Var arkadaşlar var. Hemde çok derin ilişkiler var. .


Bende “Azize Margaret ( umarım ismi doğru hatırlıyorumdur , isim hafızam zayıftır ) neden azize ilan edilmiş , özellikle buna bakın” diyeceğim.Zaten vatikan tarafından tanınan tüm azize sayısı toplam olarak üç. Bütün olayda bu ya zaten. Neden bu kadar az, Neden üç’ü merak etmeyle başladı.

İyece bunadığıma kanaat getirceksiniz. Ve mantıksız bulup bakmayacaksınız. Bende “hayatı boyunca hiç yıkanmadığı için azize ilan edilmiştir” diyeceğim. İyice kafanız karışacak. Bir insan hayatı boyunca hiç yıkanmadığı için azize ilan edilir mi ? Evet edilir Hemde Vatikan tarafından oy birliğiyle. vatikan ilan ederse tüm hristiyanlarda seve seve kabul eder.

Ama hiç yıkanmayan bir insan kokar. Kokmaz mı leş gibi kokar hemde. Kokarca bile bunun yanında papatya kokulu kalır.

olayı asıl açıklaması şöyle , 14 yüzyıl papalarında Benediktus olması lazım ama kaçıncı benediktus bende hatırlamıyorum ( isim hafızası hakikaten zayıf ) . Yanlış ise doğrusunu bilen umarım düzeltir. “Vaftiz suyuyla mezara girmek” gibi bir fikir ortaya atmıştır.

Buna göre hristiyan inanışlarına göre doğan bebeği kutsadıkları vaftiz suyunun etkisini ömür boyu sürmesi için yıkanılmaması gerektiği gibi saçma sapan bir düşünce tarzı çıkmıştır.Güya bu olursa bunu yapabilen kişiler aziz olacak ve direkt cennete girecek. Çok özel şartlar haricinde suya dokunmak yasak ( yemek sonrası sadece eller ortak kullanılan bir kaba sokulabiliniyor )

Halk papalık ne derse yapıyor. Krallar bile aforoz edilmekten korkuyor. ( Nedenini yazı içinde ayrıca bir açıkalama içinde bulacaksınız.)

Evlerde banyo yok. Tuvalette yok. Tüm ihtiyaçlar lazımlık lar sayesinde gideriliyor. Bu yüzden yataklara yere değecek kadar uzun örtüler seriliyor.ki koku odaya dağılmasın. Yatağınıza bakın neden örtü yere değecek kadar uzun bunu bizzat kendi gözlerinizle görün. Bu moda değil zaruri ihtiyaç , İçine ihtiyacınızı yaptığınız lazımlığı yatağın altına koyduğunuz vakit koku odaya dağılmasın diye yere deyecek kadar uzun bu örtüler .

Ama bize avrupa tarzı diye yutturuldu , ne yazık ki asıl nedenini bilmesekte bizlerin evindeki yatak örtüleride böyledir.

Bu lazım’lıklar genelde sokaklara dökülüyor. Hiçbir uyarı yapmanızda gerek yok dökün gitsin.Yolda yürürken başınıza lazımlığın içindeki “malzeme “ yağıyor ama şikayet bile edemiyorsunuz. Bunun üzerine bu ekipmanın üzerinize bulaşmaması için çareler arıyorsunuz

İlk çözüm şemsiyeyi icat etmek. “Malzeme” diye isimlendireceğim madde üzerinize geleceğine şemsiyeye gelsin.Ayrıca vaftiz suyunun üzerine su gelmemesi lazım. Demek ki şemsiye öncelikle asıl olarak malzemeler üzerimize gelmesin sonrada hasta olmamak için değil vaftiz suyunun üstüne su gelmemesi için icat edilmiş bir eşyaymış

Yollarda evlerden dökülmüş bol miktarda malzemeler var.Şimdiki anlamda temizlik yapan belediye de yok. Çürüyüp yok olana kadar yolda kalıyorlar. Uzun yüksek topuklu ayakkabılarda bunlara kazayla basılırsa ayaklar kirlenmesin diye icat edilmiş.

Genç beyefendilerin baston kullanmalarıda aynı sebep. Geçilmeyecek kadar malzemeyle dolu bir yolda bastonla malzemeleri itmek ve yol açmak için.

Büyük şapkaların icadıda aynı sebepten. Başınızdan aşağıya lazımlık ekipmanı yağarsa üstünüz kirlenmesin diye , keza pelerinde aynı sebepten icat edilmiş.

Peruk : yıkanmamaktan dolayı pislikten kaskatı kesilmiş ve bit kaynayan saçınızın kokusunu ve iğrenç görüntüsünü kapatmak için

kozmetik : pislikten oluşan yaraları kapatmak için ,

Parfüm : bu kokuyu bastırmak için icat edilmiştir. Halen mi saçma geliyor ?


Avrupadaki nerdese hiçbir sarayda banyo veya tuvalet olmamasının sebebi , bunları yapacak paralarının kalmaması veya bunu yapmayı akıl edememeleri değil. Bizzat vatikanın vaftiz suyu meselesinden dolayıdır.

Hatta her kral tahtının aslında birer gösterişli lazımlık olduğunuda belirteyimde kalan son iki gram aklnızda uçsun. Her kral tahtının altında gizli bir oda olduğunu, burada çok özel bir görevlinin bulunduğunu , görevinin kralın malzemelerini düştüğü yerden temizlemek olduğu ve bu kişinin kralın kıymetlisini ve gizli hazinelerini görebildiği için bu görevin çok yüksek mevkii sayıldığınıda belirteyim iyice şasırın.


Evlerde kullanılan komodinler. ( evet arkadaşlar muhtemelen evinizde yatak odasında vardır) aslında kapaklı birer lazımlık olduğunu ,evde tuvalet olmadığı için ihtiyaç haline kapak kaldırılıp , iş bitince kapağın kapatılarak kokunun yayılmasının önlemesi için yapıldığını ayrıca kadınlar için yapılan tuvalet masasının aslında aynalı ve oturulan sandalyenin kapaklı bir lazımlık olduğunuda belirtirsek olay her haliyle iyice aydınlanır.


Tüm bunların sebebininde aklı evvel bir bir papanın vaftiz suyu açıklanmasının yol açtığını avrupanın 400 yıl pislik içinde yaşamalarının , parisin 150 yıl leş gibi kokmasının asıl sebebinininde bu insanların cennete gitme istediğinden veya Vatikan korkusundan kaynaklandığını artık anlayabilirsiniz.

Her zaman söyledimiz ancak sebebini bilmediğimiz “Avrupadaki çoğu sarayda tuvalet yok. Nedenini bilmiyorum ama yok lafını artık nedenleriyle biliyorsunuz. Adamlar yapmayı unutmamışlar. Cehennem korkusundan yapmamışlar.Pislik içinde yaşıyorlar ama cennete girmek isteği baskın geliyor. Deli mi bunlar diye düşürnürken aslında çoğu ülkenin krallarının okuma yazma bile bilmediğini , her haltı papazlara danıştığını , papazında kilisenin öğretisinden çıkamadığını öğrenince normal karşılayacaksınız. Osmanlı padişahları ile kralın , eğitimde neden kıyas götüremeyeceği yorumunuda buradan yapacaksınız.

Şimdi tüm bu açıklamaların asıl kaynağını üç azize ne yapmışta azize olmuş sorununa cevap ararken ulaşmak ilginç değil mi?

Güncel yaşamızda kullandığımız bu basit araçlar gerçekte hangi ihtiyaçları gidermesi için icat edilmiş.? İlginç değil mi.?

Bu satırları okuyanların bu bilgiye bir motorsiklet forumundan ulaşmaları dahada ilginç olmalı. Haaa demek ki asıl sebep buymuş dediğiniz bilgiler alabildiniz mi.? Anlamadıysanız bir daha başa dönüp okuyun.


Peki papalıktan dolayı pistiler. Bilime ve özelikle tıbba bakış açısı nasıldı ?

Hz İsanın dokunarak insanları tedavi ettiği , İslamiyet tarafından bile kabul görmüş bir peygamber meziyetidir. Dokunduğu insana şifa verirken dokunduğu suyuda şaraba döndürür.

Hristiyalığın daha ilk yüzlından itibaren pagan ve eski roma tıp teknikleri terk edilmeye başlanmış , şifalı bitkilerle tedavi yapan aktarlar dışlanmıştır .Kaldı ki pagan dönemi roma tıp aletleri özellikle ameliyat malzemeleri o kadar ileridirki nerdeyse günümüzde kullanılanlarla nerdeyse tıpatıp aynıdır.Ancak kilise ağrılara sebep olanların kötü ruhlar olduğunu ve bunların bir papaz tarafından çok özel bir ayinle kovulması gerektiğini belirtince tıp ve tıp bilginleri çaresiz kalıp Müslüman arap ülkelerine gelmişlerdir.

Ortaçağ Avrupa tıbbı hakikaten ilginçtir beyler. Akıl hastalarına içindeki kötü ruhlar kaçsın diye kızgın demirle işkence yapmışlar bunada tedavi , bunları yapanlarada hekim demişlerdir.Sara hastaları krize girdiklerinde şah damarlarına açılan küçük bir delikten boşalan kanın tansiyonu düşürmesiyle hastanın sakinleşmesinede etkin tedavi adını takmışlardır. Bunları bulanlarda büyük tıp bilgini olarak anılmıştır.

Şimdi ortadaçağ avrupasında paralı bir soylusunuz. Tıp yasak , yıkanmak da yasak ve hastasınız. Para bol , hayat güzel ve Can tatlı , iyileşmek istiyorsunuz ama buda kendi topraklarında mümkün değil.Ya arap kıyafetlerine bürünüp Endülüse ( Şimdiki ispanya ) gidip tedavi olacaksınız. Ya da bir arap veya daha yakın olan Osmanlı hekimi çevirmen olarak işe alacaksın. Arada çaktırmadan tedavini olacaksın. Buradanda Osmanlıdan çevirmen diye çok büyük paralarla adamlar kiralamalarının nedene ulaşacaksın.Eeee durduk yere neden Osmanlı çevirmenini işe alırsınız . ? sormazlarmı adama . elbette sorarlar. Buna kulp bulmak içinde bu topraklardaki insanlarla ticarete başlaman lazım.Ahanda sana Osmanlı Avrupa ticaretinin asıl sebebi.
geliride güzel. hastalandıkça basın gidin osmanlı topraklarına iş için tedavinizi olun gelin. Kimsenin ruhu duymuyor.

Günümüzde biyo enerji diye pazarlanan safsatanın aslında isa peygamberin, insanlara peygamber olduğunun ispatı olarak yaratıcı tarafından kendisine verilen dokunarak tedaviye dayandığını , ve bu tedaviyi yapanların peygamber olmadıkları için bu tedavi yöntemininde tamamen palavra olduğu sonucuna bu şekilde ulaşacaksınız.

1800 Yılların ortalarına kadar doktorlar hijyenik olmadan operasyon yaptığı için hasta kayıpları çoktu. Hatta 1945 yılına kadar 2. dünya savaşında doktorlar ( gerçi bunlar ellerini yıkıyorlar ) kendi kıyafetindeki yaralıdan bulaşan kanlardan madalya gibi gurur duyar bunlardan başka kişilere hastalık bulaştığını bilmezdi.

Avrupada vatikanın etkisiyle bilim sürünüyordu.Bunun için tüm gelişme ve bilimsel gelişmeler osmanlı himayesindeki arapların elinden çıkmış. Bunların yanında çıraklık yapan avrupalılar ; üllerine dönüşte bu bilimide götürüyorlar. Ama alenen yapılamıyor gizli kapaklı çalışıyorlar.


“Cadı kültürünün” “cadı avının” ve “cadı yakma mesasiminin “ asıl sebebinin Osmanlı padişahlarının Avrupa ülkelerini vergiye bağlaması olduğunu da anlatayımda iyice şasırın.


Osmanlı Avrupalı ile şavaşırken , savaşı kaybeden kralı bizzat öldürmüyor ve vergiye bağlıyor. Bu da genelde yıllık 100.000 altın. Nerden bulacak kral bu parayı. Başlıyor halktan vergi toplamaya. Vay kralın köprüsünden geçtin ver bir altın. Kralın yolundan yürüdün altın ver, limana yanaştık ver altın vs vs Bu yüzden avrupadaki çoğu bayram aslında Türklerden kurtulma bayramıdır.

Neyse halk zaten perişan birde bu ektra vergi hikayesi çıkınca iyice bunalmışlar. Ya vergi verirsin yada tututklanır zindfna atılırsın veya kral hizmetinde çalışarak borcunu ödersin.

Kral toplanan vergileri yağmadan korumak için yeterli sayıda askeride , memurların yanına veriyor. Koca bir ordu yok ama ciddi sayıda asker var. ( Rakamı inan bende bilmiyorum ama diyelim ki 50 silahlı asker olsun ) Neyse aspenlerde bir kasaba halkı bakmış ki olacak gibi değil. Sakalı bıyıkları kesip kadın kıyafetlerine bürünmüşler. Vergi memurlarının yolunu kesip askeri bir güzel dövmüşler.Kan davası çıkmasın kral ordu gönderip yakıp yıkmasın diye silah kullanmadan hepisini bir güzel sopalayıp kovalamışlar. . O zamanki savaş alışkanlıklarındada savaşırken nağra atmakta var.

Geri dönen askerler krala “ Kadınlar o kadar güçlüydü ki , Sesleri çok kalındı , aynı erkek gibiydi, Bizi yerden yere vurdular,bunu yaparkende kahklahalar attılar , normal kadınlar bu kadar güçlü olamaz İşin arkasında mutlaka büyü vardır. Bu kadınlar büyücüdür” diye yaptıkları açıklamalar cadı kültürünün doğmasına sebep olmuştur. Vatana memlekete hayırlı olsun.

Cadı ve büyü olduğu duyulan yerlere ne vergi memuru nede asker korkusundan gidebilmiştir.Buna uyanan ve krala vergi vermek istemeyen diğer halk da kendi bölgelerindede cadı ve büyü olduğunu iddia etmeye başlamıştır. Hatta İspat etmek için cadı olduklarını iddia ettikleri yaşlı ve zavallı kadınları yakmaya başlamışlardır.

Amaç bölgede cadı olduğuna civardaki her yerleşim merkezine inandırmak. İnanç çok güçlü bir silahtır arkadaşlar . çokta işe yaramış. Söyletiler hızla yayılmış , Hatta olay o kadar abartılı hale gelmişki diğer ülkelere sıçramış. Tüm avrupayı cadılar sarmış. Bir cadı yakarak o yılki vergiden yırtmak. Ne güzel iş değil mi.?

İşte size cadı avının asıl sebebi. Neymiş ? Osmanlıya ödenmesi gereken vergi.



Hadi birazda kötü ruh çıkartma seansınında asıl nedenini açıklayıp yazıyı yavaş yavaş sonlandırayım.

Kiliseler uyanık, Tek hakim olmak ve halkı kendilerine iyice bağlamaya çalışıyor ve bunun için herşeyi yapıyorlar.
Bir kız bir erkek olan ve birbirlerine çok benzeyen ikiz insanları toparlamaya başlamışlar. Kadın olanı nereyi kendilerine iyice bağlamak istiyorlarsa , halkın içinde bir yere yerleştirirken erkek kiliside gizlenerek yaşıyor.halk bu kızı bir süre sonra iyice tanıyınca ve yapılacak olan tezgahın zamanı gelince kız güya kötüleşmeye başlıyor. Papaz çağrılıyor , kadın kıyafeti giyidirilmiş ve yüzü boyanmış ama kıza aynen benzeyen erkek kardeşte gizlice eve geliyor.

Bu evde kilise tarafından özenle hazırlanmış . Erkek kadının yerine geçiyor ve başlıyor tehditlere, kendisine ezberletilenleri yapıp , söylemeye Papaz iyice veriyor çoşkuyu halk iyice korksun diye , haçlar ,dualar, aynalar , kutsal su ile yıkamalar çıkma emirleri oooo tam tiyatro , bazen sabaha kadar bazen günlerce sürüyor.

Halkın bu olaya iyice inandıklarına kanat getirirlerse, yeterli gördükleri bir zaman , uygun bir ortamda kız yerine geçiyor , erkekte gizlice yine kiliseye gidiyor. Kız normale dönmüş ve Kötü ruh böylece papaz tarafından çıkartılmış oluyor.

Buna şahit olan halk dehşet içinde kiliseye akın ediyor. Haç ve kutsal eşya ticareti patlıyor. Kahraman papazın hep yanlarında kalabilmesi için kiliseye bağışlar yapılıyor. Papazın istekleri sorgusuz sualsiz yapılacak emir sayılıyor. Böyle olunca da Şeytan o bölgede bir daha asla birilerinin içine kaçmıyor. Halk mutlu , kilise mutlu. Yani “exorcist” denilen olay , aslında kilisenin organize ettiği , halkı kandırmaya dayanan bir tiyatrodur. her zaman başarıyla uygulanmıştır.


İşte bize medeniyet diye yıllarca yurtturulan avrupa ülkelerinin yaşam şartları.Neresinden tutasanız elinizde kalacak saçma uygulamalar.

Ancak bunların çok iyi yaptıkları olaylarda var. Ne mesela . ?

Bir ülkeyi medeniyetsizlikle çok güzel aşağılarlar.Ama kendi medeniyetleri eleştirtmezler.kendileri pis olduğu gibi ruıhlarıda pistir. Kendi menfaatleri için yapmayacakları pislik yoktur. Osmanlının hoş görü sınırları ne kadar büyük ise bunların pis düşüncelerinin uygulamala alanları o kadar çoktur. Bizleri yanıltan olay , bu insanların bunları yapamayacak kadar ahlaklı ve faziletli olduklarını zannetmemizdir.Ama asıl olayda bu zaten. Kurgulanan olay gözlerinizin önünde yapılır ancak bizler bunun gerçek sebeplerini göremeyiz.

Harikanında ötesi güzel sömürü yaparlar. Sömürmekte uzmanlar.Savaşmadan , uzun süreler yönetmek istiyorsan , Toplumlara yön verenleri satın al , O kişi ağzıyla o toplumu sen yönet. Veya toplumların başına sözünden çıkamayacak kişileri getir. Halk her türlü kötü olayı bu kişiden bilsin. Zenginlikleri sen al, borçları halka yık.

Yaşasın medeniyet arkadaşlar. ( Ama hangi ve kimin medeniyeti , Onuda siz bulun)

clemenze
07 Şubat 2013, 00:45
Hmmm.... anlıyorum ::merkez::

astorojna
07 Şubat 2013, 00:48
abi alıntımı
yoksa senmi yazdın. harbiden merak ettim?

farcob
07 Şubat 2013, 00:51
sonuna kadar okudum. bazılarını tahmin etmiştim. paylaşım için sağol.
merak etmeden de duramıyor insan. ne olduda şimdi onlar zengin, temiz
medeni teknolojide üstün vs, bizler, islam dünyası tam tersi???

frosen
07 Şubat 2013, 00:51
bilgilerin çoğu doğru birkaçı hatalı mesela şemsiye çinden gelmekte ve güneşe karşı korunmak için 1700 lerde ingilterede yağmura karşı da korunmak için kullanılmaya başlıyor

scooboy
07 Şubat 2013, 00:54
Bunlar iyi güzelde geçmişe mazi diyorlar biliyorsunuz. Şimdiye baksanız...
"Bize medeniyet diye uzun yıllar yutturulmuş batı ülkeleri ve yaşam tarzı. Bize hep güzel yanları anlatıldı. Kirli yanlarını hep gizlediler. Ancak görebilen görüyor."

Genelinde katıldığım yerler olsada bu giriş cümlesine kafadan katılmıyorum.
Dört yıldır avrupaya gidiyorum (çeşlitli ülkelere) İnsan gibi yaşıyorlar. En azından bizdeki gibi dışarıda bi hela yapıp(Yıl olmuş 2013) yakınlarındaki kuyudan su çekmiyorlar.
Sadece görüşümü yazdım doğru demiyorum.
Yazdıklarınız altı kesinlikle dolacak ve büyük ihtimalle karşıt görüşteki arkadaşlar her zamanki refleksle birbirine girecek yine. Saygılar.

Sinan Er
07 Şubat 2013, 01:34
Konuyu yanlış yerinden tutmuşsun Deliçerkeş. Bizim saraylarımızda tuvalet var. :)) Fakat o aralar matbaamız yok.

Tuvalaetin olma nedeni İslam. Matbaanın olmama nedeni de İslam. Bi becerebileydik ilimle islamı birleştirmeyi eyiydi.

Deli Çerkes
07 Şubat 2013, 01:47
bilgilerin çoğu doğru birkaçı hatalı mesela şemsiye çinden gelmekte ve güneşe karşı korunmak için 1700 lerde ingilterede yağmura karşı da korunmak için kullanılmaya başlıyor


Aslında fakir halkın bulduğu çözüm şemsiye gibi kullanılan bir tahta taşımak, soylu ve zengin hanımlar ise belirttiğiniz anlamda sömürgelerden gelen ve kıyafetleri ile uyumlu renkte olan kumaşlrdan yapılmış şemsiye kullanıyor.Ama amaç yağmurdan veya güneşten korunmak değil.Sizin belirttiğiniz tarih halk tarafından yaygın kullanılmaya başlanılan tarih.Çok daha öncesinden misyonerlik ve macera için dolaşan seyyahlar sayesinde avrupa şemsiye ile tanıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 14 yüzyülın başı olması lazım.


Hatalı gördüğünüz diğer açıklamalar hangileri ??? Varsa bir hatamız düzeltelim.

chemical
07 Şubat 2013, 01:50
İlk çözüm şemsiyeyi icat etmek. “Malzeme” diye isimlendireceğim madde üzerinize geleceğine şemsiyeye gelsin.Ayrıca vaftiz suyunun üzerine su gelmemesi lazım. Demek ki şemsiye öncelikle asıl olarak malzemeler üzerimize gelmesin sonrada hasta olmamak için değil vaftiz suyunun üstüne su gelmemesi için icat edilmiş bir eşyaymış


ŞEMSİYE
ŞEMS: Güneş demek
ŞEMSİYE: Güneşlik demek
Biz atadan böyle gördük.

eren özer
07 Şubat 2013, 01:52
Hocam Saat olmuş gecenin bi yarısı ben başladım senin yazını okumaya
En son Gözüm kör oldu etrafı göremedim gittim bi yüzümü yıkadım geri geldim yazıyı okumayı tamamladım
Ve içimden geçenler şunlar
Acaba bunların bir kısmı uydurulumuşmu yoksa O leş gibi kokan pis Kadın için mı gerçekden bu icatlar yapılmış biraz şüpheliyim
Eğer öyleyse bile Genede az çok bizlere bi faydası olmuş gerçi ozaman olmasa bile 1,2 asır sonra mutlaka icat olurdu Uranyumdan Nükleer Bomba yapan,El kadar teledona dünyaları sığdıran günümüz insanları elbet onlarıda bulurdu Amma benim kızdığım Nokta Biz Türkler Neden hiç birşey İcat etmeyip full Haremde maremde karı kızla gönül eğlendirmişiz(Kızmayın). Tamam onlarca savaş yaptık Onca toprak kazandık ama kazanmak önemli değil elinde tutabilmek önemli.
Offff gene akşam akşam bir yerden girdim bir yerden çıktım Özür diliyorum arkadaşlar beni ciddiye alıpda Cevap yazmayın.

alp_tunay
07 Şubat 2013, 01:59
Akşam akşam ne içtin baba sen :)
Birazdan damlar medeniyet şakşakçıları... :P

allpower
07 Şubat 2013, 02:17
Alman gazeteci, Todenhöfer'in özeleştirisine de kulak verelim. http://www.youtube.com/watch?v=pP1-5EKLK6k

GorkeM
07 Şubat 2013, 02:18
Demek böyleymiş, vay bee...




...tabi ki demeyeceğim.

Önce yazıyı hangi tarihçi hazırlamış onu bilelim.
Sonra kaynaklarını öğrenelim.
Sonra diğer kaynaklarda ne yazıyor onu karşılaştıralım.
Sonra "vay be" deriz.

Şimdi diyeceksiniz ki kendi pisliklerini neden anlatsınlar.
Anlatıyorlar efendim, tüm tarih kaynaklarında anlatılıyor.
Yazıda bazı gerçekler doğru da olabilir.
Örneğin topuklu ayakkabı gerçeğinde olduğu gibi, icat eden de bir fahişe.

Öte yandan , tarih sahnesi boyunca güç için her şeyi yapacak insanlar hangi milletten hangi dinden olursa olsun sıkça görüldü.
Bazıları dini , bazıları savaş gücünü kullandı.
Hala da kullanılıyor.

Erkekler vergi vermemek için kadın kılığına girdiler askerleri dövdüler , sonra cadı ilan edildiler gibi bir iddaa, somut belgelerle desteklenmelidir. Aslında bu yazıdaki birçok öğenin kaynağı tartışılır. Bu kaynaklar belirtilmedikçe bana canı sıkılmış birinin sansasyon yaratma çabalarından öteye gitmez.

mehmettayfur
07 Şubat 2013, 02:43
İzninizle,bir parantez açayım,benim bildiğim ilk tuvaletin İon uygarlığınca yapıldığı.Efes harabelerinde umumi tuvalet var.20-30 kişi açık havada
hep beraber defi hacet gideriyorlarmış.

Fransızların,kazuratları pencereden aşağı salladığı doğru,ama yola savururken de dikkat diye bağırırlarmış.Kibar adamlar vesselam. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:21 ----------

Pelerin,kelime anlamı hacı demek.Hristiyanların,Kudüs'e hac yolculuğunda giydikleri yağmura,soğuğa,güneşe karşı bir tür üniforma.
Dönüşte,kazurattan korunma amaçlı kullanılması mümkün.

Deli Çerkes
07 Şubat 2013, 03:17
Erkekler vergi vermemek için kadın kılığına girdiler askerleri dövdüler , sonra cadı ilan edildiler gibi bir iddaa, somut belgelerle desteklenmelidir. Aslında bu yazıdaki birçok öğenin kaynağı tartışılır. Bu kaynaklar belirtilmedikçe bana canı sıkılmış birinin sansasyon yaratma çabalarından öteye gitmez.

Dediğim gibi isim hafızam zayıftır. Aspen amerikadaydı ,yazıda yazılan bölgeninde aspen alp dağları olması lazım.İllaki delil isterim diyorsanız burada belirtiğim meseleleri okuduğum kitapları bulur tarar isterseniz size tamamını mail atabilirim. Okuduğun kaynağı beğenirmisin ?? ve bu iş ne kadar sürer bilemem.Önce kitapların hangileri olduğunu hatırlamam lazım.

Aspen ve alp dağlarını karıştırdığım için , Yarın vaktiz suyu meselesini hangi papa ve azizenin tam olarak hangisi olduğunu kendim için araştıracağım.

Ve moderatör beyefendi , Madem ki siz her konuda somut bilgi isterseniz ve yazılanada inanmıyorsanız o zaman bu konuyu silin gitsin.Öyle ya canım sıkıldı sansasyon yaratmak istiyorum.Sansasyon yaratamnada madalya veriyorlar. , 2 yıl ara verdik üyesinden moderasyonuna kadar isteyenin istediğini söyleyebildiği , konuya moderasyonun bile müdahil olabildiği , iyice acayip , saçma sapan bir hale gelmiş burası. Hatta elin değmişken birde benim aboneliğide siliver görkem bey. öyle ya sen Türkiyenin en büyük motorsiklet forumumun moderatörsün. canın ne isterse yaparsın. İstemeyen ve bazılarının işine gelmeyen yazılar yazan , resimler paylaşan birisinden de kurtulursunuz hem.

Vallahi gece gece tepemi attırdın.beni banla bu yazıdıa sil gitsin. hatta bütün yazılarımıda sil gitsin. Görkem .

cozen34@hotmail.com bu benim mail adresim , bu konuyu merak eden varsa , bir hafta kadar sürer araştırmam , bulabildiğim belgeleri tarar veya ingilizcesine güvenen varsa bulabildiğim akademik linkleride atabilirim.

Bir dahada bu saçma foruma girmem artık.Geri dönmem bile hataydı aslında.Herkeze iyi günler dilerim.Sizede iyi günler Görkem bey.İyisimi siz komple silin bu başlığı.Milletin kafası karışmasın.

DarkSnake
07 Şubat 2013, 03:23
Bu yazılanların çoğunu ben de duymuştum içinde abartılar olsa da çoğu doğru."Avrupa Medeniyeti"nin daha somut örnekleri var küvet kültürü bize avrupadan gelmiştir.Ve orta çağda bir küvet veya varildaki su değiştirilmeden bütün ailenin aynı suda yıkandığı da bir gerçek... Ayrıca avrupalılar günümüzde de dışardan temiz gözükseler de gayet pis insanlar...Bu hepinizce malumdur heralde..

GorkeM
07 Şubat 2013, 03:58
İyi başlamıştınız ama kötü bitirdiniz.
Madem bu bilgilerin kaynağını kitaplardan edindiniz, adını söylemeniz yeterliydi.
Malumunuz, okuma yazmam var. Araştırmaktan da zevk duyarım.

Mesajımın içinde ne bir silme, ne bir moderasyon kelimesi geçmiyor.
Ve tabi ki uygunsuz olmadıkça isteyen istediğini söyleyebilir.
Kendinize farklı davranılmasını istiyorsanız burada istediğinizi bulamayabilirsiniz.

Neden ufak bir eleştiriye bile sinirlendiğinizi anlayamamakla birlikte, eğer üyelik iptali istiyorsanız lütfen admin'e mesaj atınız.

seigen
07 Şubat 2013, 04:01
Neyse ya, tam hatırlayamadığım için sildim.

Permatiq59
07 Şubat 2013, 05:49
bastan sona okudum. oncelıkle emek ve zaman verılmıs bır yazı. içinde araştırma ruhu tasıyan arkadaslar ıcın guzel bır baslangıc. guzel bır konu. eleştirmek yerine araştırmayı öğrendiğimizde, baskalarının bildikleriyle değil kendi öğrendiklerimizle daha verimli bir bilgi daarcığına sahip olacağımızı düşünüyorum. paylasım ıcın tesekkurler. arastırmak ıcın guzel bır konu edindim

phradrel
07 Şubat 2013, 11:12
bu yazıyı paylaşmaktaki amaç medeniyet diye yutturdukları şey diyorsanız içimden bir oha çekiyorum. adamlar o yanlışlıklarını görerek bugünlere geldiler. bizim medeniyet dediğimiz insan hakları, yüksek yaşam standardı, sağlık, eğitim, ulaşım gibi hakların ulaşılabilirliği... şimdi siz hangi medeniyetten bahsediyorsunuz?

Ayrıca İslam medeniyetinin kötü yanlarını gösteren henüz sağlam yerli bir kaynak göremedim. çünkü ne zaman biri osmanlıya eleştiri getirse vatan haini ilan ediliyor. Avrupaya bakacağımızz önce bi kendimize mi baksak ne? hatalardan ders alıp şu 80 .oktan hayatımıza çeki düzen mi versek?

Shrieker
07 Şubat 2013, 11:51
sonuna kadar okudum. bazılarını tahmin etmiştim. paylaşım için sağol.
merak etmeden de duramıyor insan. ne olduda şimdi onlar zengin, temiz
medeni teknolojide üstün vs, bizler, islam dünyası tam tersi???

Çok basit; papazlar bize geldi, bilim ise oraya gitti:)

tigermbz
07 Şubat 2013, 12:00
sonuna kadar okudum. bazılarını tahmin etmiştim. paylaşım için sağol.
merak etmeden de duramıyor insan. ne olduda şimdi onlar zengin, temiz
medeni teknolojide üstün vs, bizler, islam dünyası tam tersi???

sömürgecilik.
sömürülen de müslüman coğrafya olduğuna göre sorunun cevabı kolaylıkla bulunabiliyor
____________________________________

resmin büyük halini göremeyenler, mevzunun islam olduğunu sanırlar
halbuki yahudilliğin ve hristiyanlığın tahrifiyle birlikte ortaya çıkan pagan altyapılı dinler şeytanın öğretileriyle de doludur
geçmişte de bu gün de diğer dinlerin siyonist nizamın hizmetkarlığı olduğunu bilmeyenler haçlı zihniyetini göremez
hedefin, her daim İlahi nizam olduğunu anlayamayanlar, ne firavunun Musa' ya, ne siyonist yahudilerin İsa' ya yaptıklarını algılayamaz
nasıl ki Musa ve inananları ile İsa ve inananları hatta bir çok peygamberler hakim şeytani güçlerin zulmüne maruz kaldı hep
demek bu işin doğası böyle
zalim ve mazlum mevzuları hep devam edecek
dünya hikayemiz böyle başlar bizim



Maide suresi
Bismillah
27. Onlara, Adem'in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat: Hani birer kurban
takdim etmislerdi de birisinden kabul edilmis, diğerinden ise kabul edilmemisti.
(Kurbanı kabul edilmeyen kardes, kıskançlık yüzünden), "Andolsun seni
öldüreceğim" dedi. Diğeri de "Allah ancak takvâ sahiplerinden kabul eder" dedi (ve
ekledi: )
28. "Andolsun ki sen, öldürmek için bana elini uzatsan (bile) ben sana, öldürmek için
el uzatacak değilim. Ben, âlemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım."
29. "Ben istiyorum ki, sen, hem benim günahımı hem de kendi günahını yüklenip
atese atılacaklardan olasın; zalimlerin cezası iste budur."
30. Nihayet nefsi onu, kardesini öldürmeye itti ve onu öldürdü: bu yüzden de
kaybedenlerden oldu.


peki hep şeytana ram olanlar mı kazanacak
unutmamalı ki sınırlı bir hayat bu dünya hayatı, mevzu asıl varılacak ebedi mekanda nelerle haşır neşir olacağımız


Bakara Suresi
Bismillah
196. İnkârcıların (refah içinde) diyar diyar dolasması, sakın seni aldatmasın!
197. Azıcık bir menfaattır o. Sonra onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü varıs yeridir!


onlar neden ileri de biz geriyiz diye düşünürken, medeniyet yahut çağdaşlığa bakış açımızı ele almakta fayda var
sorgulanması gereken aslında "biz neden öyle olduğunu düşünüyoruz?" dur
bunun için şu yazıya da göz gezdirirsiniz bir ara
çağdaşlık kavramı (http://tygersarea.blogspot.com/2012/01/cagdaslik-kavrami.html)

motoseyyah
07 Şubat 2013, 12:39
Güzel bir yazı,emek verilmiş.
Bilgilerin bir kısmını biliyordum,bir kısmını hiç okumamış ya da duymamıştım.
Avrupa'ya ilk defa gitmiştim ve tuvaletlerinde popomuzu yıkayacak taharret muslukları yoktu ,2013 yılındayız hala yok.Kıçlarını sadece siliyorlar.
Son satırlardan alıntı yapmak geldi içimden;


Harikanında ötesi güzel sömürü yaparlar. Sömürmekte uzmanlar.Savaşmadan , uzun süreler yönetmek istiyorsan , Toplumlara yön verenleri satın al , O kişi ağzıyla o toplumu sen yönet. Veya toplumların başına sözünden çıkamayacak kişileri getir. Halk her türlü kötü olayı bu kişiden bilsin. Zenginlikleri sen al, borçları halka yık.

Yaşasın medeniyet arkadaşlar. ( Ama hangi ve kimin medeniyeti , Onuda siz bulun)

KUVVETMİRA
07 Şubat 2013, 13:30
"medeniyet avla başlar;
şimdi de ayı avlamak istememiz boşuna mı
avlanın avlanın varolduğunuzu bilmek için
insan insan olduğuna avla çıkar
avla bulur tabiatı ve tabiatın ötesini"

sezai karakoç

phradrel
07 Şubat 2013, 13:53
Avrupa'ya ilk defa gitmiştim ve tuvaletlerinde popomuzu yıkayacak taharret muslukları yoktu ,2013 yılındayız hala yok.Kıçlarını sadece siliyorlar.[/COLOR])

abi şaka mısınız yahu??? ağlıyorum şu an. kıçlarını silemiyorlar ama f16larla kendi vatandaşlarını da bombalamıyorlar, 35bin kişinin öldüğü saçma bir savaşı konuşamamazlık edemiyorlar, kadınlarını kızlarını namus diye saçma sapan bir şey yüzünden öldürmüyorlar, küpe taktığı için adam dövmüyorlar, köprü yıkıldığında minibüs içindekiler öldüğünde hiçbir yönetici pişkin pişkin allah yaptı demiyor, daha sayayım mı?

medeniyeti kıç silmekten ibaret sanan bir millet olmuşuz ya (bir klişe ile bitireyim) sözün bittiği yerdeyiz.

Shrieker
07 Şubat 2013, 14:04
Hazır malum yer konusu açılmışken ben de onların bize bakışını özetleyeyim: "Iyy pis medeniyetsiz ayı barbarlar, .oklarını elliyorlar" :cherry:

psyche
07 Şubat 2013, 14:32
Yazılarınızı ve kişiliğinizi beğenerek takip etsemde Amerika,avrupa ya da dünyanın bizden yüzyıllarca ileride yaşayan kalanı için ciddi biçimde obsesif bozukluğunuz oluşmuş,şüphesiz siz de istemeden medeniyeti,avrupayı yada aydınlığı karalama yoluna girmişsiniz istemeden belki de.

tigermbz
07 Şubat 2013, 14:37
"medeniyet avla başlar;
şimdi de ayı avlamak istememiz boşuna mı
avlanın avlanın varolduğunuzu bilmek için
insan insan olduğuna avla çıkar
avla bulur tabiatı ve tabiatın ötesini"
sezai karakoç

sezai emmiye Kasas suresini 76. ayetten itibaren bir dahi okutmak gerek
insanoğlu işte adamım, okuyanı da düşüneni de "hep ben, önce ben" diyor
oysa bizden beklenenler öyle mi?



Araf suresi
Bismillah
56. Islah edilmesinden sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Allah'a korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin. Muhakkak ki iyilik edenlere Allah'ın rahmeti çok yakındır.

motoseyyah
07 Şubat 2013, 14:47
abi şaka mısınız yahu??? ağlıyorum şu an. kıçlarını silemiyorlar ama f16larla kendi vatandaşlarını da bombalamıyorlar, 35bin kişinin öldüğü saçma bir savaşı konuşamamazlık edemiyorlar, kadınlarını kızlarını namus diye saçma sapan bir şey yüzünden öldürmüyorlar, küpe taktığı için adam dövmüyorlar, köprü yıkıldığında minibüs içindekiler öldüğünde hiçbir yönetici pişkin pişkin allah yaptı demiyor, daha sayayım mı?

medeniyeti kıç silmekten ibaret sanan bir millet olmuşuz ya (bir klişe ile bitireyim) sözün bittiği yerdeyiz.

Konuyu başka mecralara getirirsek başka şeyler de konuşuruz.Elbette medeniyet kıç silmekten ibaret değildir ama medeniyet temizlikten başlar.O insanlar bombaları kendileri atmıyorlar ama başkalarına attırıyorlar. Bugün Ortadoğu ve bizim Güneydoğumuzda sıkılan silah ,mermi ve bombaların menşeini biliyormusunuz? bilmiyorsanız cevabınızda yazın % de olarak size tek tek söyleyeyim. Çatışma anında bile nasıl mühimmat desteği verdiklerini taa uzaklardan nerden bileceksiniz. Medeni dediğin bu ülkelerin gelirlerinin kaçta kaçını silah satışlarından karşıladığını da bilmiyorsunuzdur. Tek tek ülke ülke yazarım. Ortadoğuyu ve Afrikayı (Şu anda Mali örneği) kan gölüne döndürenler,sömürenler kim?? . Daha yazılıp çizilecek çok şey var ama ne yeri burası ne de muhatap aldığım kişiler muhtabım. Bu ülke öyle kolay kazanılmadı kimseye. 35bin kişinin öldüğü "savaş" dediğin kavgayı başlatanlar ve körükleyenler kim destek verenler kim bunu iyice araştırın da olayı sadece bok a bağlamayın

KUVVETMİRA
07 Şubat 2013, 15:09
sezai emmiye Kasas suresini 76. ayetten itibaren bir dahi okutmak gerek
insanoğlu işte adamım, okuyanı da düşüneni de "hep ben, önce ben" diyor
oysa bizden beklenenler öyle mi?

dear reis;
"islami diriliş" çizgisinde ilerleyen sezai başkan sözkonusu şiirinde ironinin dibine vurmuş, medeniyet maskesinin hemen altında yatan "menfaatler icabı"na iki tokat sallamıştır.

htmetin
07 Şubat 2013, 15:11
eline sağlık haşmet babaoğlu abi :)

haojin2005
07 Şubat 2013, 15:32
Bizim bir mok sandığımız batı toplumunun gerçekleri. Daha sonra hamam ve banyo kültürünü Osmanlı'dan aldılar.Bugünkü bilim,teknoloji,matematik konusundaki başarılarını da İslam medeniyetine borçlular.

KUVVETMİRA
07 Şubat 2013, 15:49
Bizim bir mok sandığımız batı toplumunun gerçekleri. Daha sonra hamam ve banyo kültürünü Osmanlı'dan aldılar.Bugünkü bilim,teknoloji,matematik konusundaki başarılarını da İslam medeniyetine borçlular.

batı medeniyetine karşı sıkça kullanılan bu minvalde bir karşı duruşu reddediyorum.
bilinen manasıyla medeniyet birlikte yaşama kültürüyle beraber üretilen değerler bütünüyse anadolu coğrafyası 3. sınıf bir batı medeniyeti taklitçisinden öte gidememiştir. bu gerçekliği kabul etmek gerek.
derman bunu idrak edebilmekle başlar.
derman batıya öykünüp sırt döndüğümüz, burun kıvırdığımız hususi değerlerimizdedir.

Lucas
07 Şubat 2013, 16:00
Bizim bildiğimiz medeniyet, tek dişi kalmış canavar. Niyeyse çekemedik o tek dişi neredeyse 1 asırdır.

NoMotorNoCry
07 Şubat 2013, 16:47
İyi başlamıştınız ama kötü bitirdiniz.
Madem bu bilgilerin kaynağını kitaplardan edindiniz, adını söylemeniz yeterliydi.
Malumunuz, okuma yazmam var. Araştırmaktan da zevk duyarım.

Mesajımın içinde ne bir silme, ne bir moderasyon kelimesi geçmiyor.
Ve tabi ki uygunsuz olmadıkça isteyen istediğini söyleyebilir.
Kendinize farklı davranılmasını istiyorsanız burada istediğinizi bulamayabilirsiniz.

Neden ufak bir eleştiriye bile sinirlendiğinizi anlayamamakla birlikte, eğer üyelik iptali istiyorsanız lütfen admin'e mesaj atınız.

Sayın admin madem okumaktan ve araştırmaktan zevk alıyosunuz benim daha önce açtığım konuyu neden kilitlediniz?Deli çerkes batılıların geçmişini anlatmış , ben de şu an içinde bulundukları toplumsal çöküntüyü anlatmıştım.Bana belge ve ispat lazım dediniz.Önünüze doçent araştırması koydum.Siz de sandınız ki ben bi tek doçentin yazısına dayanarak böyle konuşuyorum.Halbuki önünüze yüzlerce gazete haberi , internet küpürü de koyabilirdim.Ancak koskoca doçenti yalancı çıkardınız , konuyu kilitlediniz.

Bu avrupa geçmişte de pislikti , şimdi de pislik ve geleceği olmayan bir medeniyet.Şu an avrupa ve amerikada dünyaya gelen çocukların %20-30'u gayri meşru yollardan dünyaya gelen çocuklar.Bizim toplumumuzdaki tabirle 3 harfli bişey ama ben demiyeyim siz anlayın.Bu kadar korunma yöntemlerinin olmasına rağmen batı medeniyetlerinde dünyaya gelen 4-5 çocuktan biri gayri meşru.Bir de her sene kürtajla öldürülen milyonlarca çocuk var.Geri kalan çocuklar çok mu iyi durumda.Batı medeniyetlerinde neredeyse her iki evlilikten biri boşanmayla sonuçlanmakta.Yani gayri meşru olmayan bi çocuğun hem babalı hem de anneli büyüme ihtimali de %50.Kadın erkek hafta içi çalışır , hafta sonu kazandığı parayı barlarda diskolarda sabahlara kadar içerek harcar , sokaklarda sızıp kalır.Erkekler evlenip bi tane kadına mahkum olmaktansa , her hafta sonu başka bi kadınla yatmayı tercih etmekte.Kadınlar da aynı şekilde , evlenip evde çoluk çocuk bakmaktansa her hafta sonu başka erkekle birlikte olurum diye düşünmekte.Din kuralı yok , ahlak kuralı yok.Zaten protestanlık diye bişey icat etmişler.Hristiyanlığın bütün kurallarını alt üst etmişler.Yasak yok , herşey serbest.Şimdi bize de yerleştirmeye çalıştıkları ılımlı islam da bunun aynısı.Sonu ateizme giden bir yol.

Şimdi şu matbaa muhabbetine gelelim.Bize neden geç gelmiş matbaa.Geç gelmiş çünkü bizde hat sanatı diye bi sanat dalı varmış.Batılıların kullandığı takoz harflerden oluşan alfabe gibi değil , estetik harflerden oluşan bi alfabemiz varmış.Harflerdeki kıvrımlar ve estetik , güzel yazılıp süslendiğinde göze hitap eden güzel bir sanata dönüşebiliyomuş.Her yazıcıdan ayrı güzellikler çıkabiliyomuş.Ancak matbaaya geçince her yerde tek tip yazı olacak ve bütün bu güzellikler kaybolacak.Ressamları düşünün.Her ressamın resme kattığı bi yorum , bi güzellik vardır.Bütün o resimlerin ressam tarafından yapılmak yerine matbaada basıldığını düşünün.Kolay mı vazgeçmek?

Şimdi gelelim biz niye gelişmedik onlar gelişti sorusuna.Geçmişe bi bakarsak mesela bi mısır medeniyeti var.Kendini tanrı ilan eden kralları halkı köleleştirip devasa yapılar yapmış.Zamanının en gelişmiş medeniyeti.Şimdiki amerika neyse o zaman da mısır oymuş.Ama kölelik düzeni üzerine kurulmuş sapkın inançlara sahip adi bir medeniyet.Sonuçta Allah'ın gönderdiği bir peygamber(Hz. Musa) insanları bu medeniyetin elinden kurtarmış.Kendini tanrı sanan kralda kölelere karşı yenik düşüp denizin dibini boylamış.Kur'an da bu şekilde bir sürü medeniyetin helak edilmesinden bahsedilir.Eşcinsel ilişkinin yaygın olduğu medeniyetlerin yokedilişi anlatılır.Daha geçen gün ingiltere parlemantosu eşcinsel evliliklere onay verdi.Ekonomik krizlerle boğuşurken akıllarını başlarına almak yerine her geçen gün sapkınlıklarını artırıyolar.Büyüklerimiz her zaman doğruyu söylemiş.Tarih tekerrür etmekte.Mısır medeniyeti gibi tarihten bir çok örnek vermek mümkün.Nemrutun krallığı gibi....Hepsinin sonu çok kötü olmuş.

Mısırlıları , nemrutu geçelim daha yakın tarihe gelelim.2 bin yıl önce batıda kölelik düzeni üzerine kurulu adi roma imparatorluğu , doğuda çin imparatorluğu.Ortada türkler ve orta asya medeniyetleri , orta doğuda bedevi , cahil araplar.Roma imparatorluğu fethettiği ülkelerdeki halkları köleleştirmiş , her işinde kullanmış , kullanmakla yetinmemiş , onları arenalarda birbirine öldürtüp halkına izletmiş.Doğuda da işkenceci çinliler Türk akınlarından korunmak için çin seddini yapmış.Çin işkencesi deyip geçmeyin.Adamı öldürmeden bütün kemiklerini kırıp yavaşça acı içinde ölmesini izlerlermiş.Etlerini kancalarla kemiklerinden ayırıp günlerce sürecek yavaş ölüme terk ederlermiş.Koskoca Çin medeniyeti karşısında türkler ne yapabilirdi?Çin ordusu karşısında bi avuç karınca kadar kalan MeteHanın ordusu çinlileri orta asyanın içlerine kadar çekip yarısını perişan etmiş öldürmüş.Kalan yarısı da geri dönme kararı almış.Ancak çine döndüklerinde çoktan Metehan tarafından fethedildiğini görmüşler.Çin hükümdarı Metehanın eline esir düşmekten kurtulamamış.Batının işkencelerini anlatmaya gerek yok.Zaten kendilerinin avrupanın ortasında işkence müzeleri var.Geçmişte insanları kazıklara oturtup mengeneyle gererek kollarını bacaklarını kopartırlarmış.Haçlı seferlerini toplayıp kudüse kadar üzerinden geçtikleri ne kadar şehir varsa yerle bir etmişler , halkı çoluk çocuk demeden kılıçtan geçirmişler.600'lü yıllarda Allah araplara bi peygamber yollamış ve o bedevi cahil arapları dünyanın en gelişmiş medeniyeti haline getirmiş.Bedevi deyip geçmeyin dünyanın en cahil insanı bedevidir.Çöl ortasında dünyadan bi haber , hayvan gibi yaşayan cahil insanlarmış bedeviler.Ancak islamiyet denen güneş dünyaya geldiğinde o bedeviler dünyaya ışık saçmış , cebir , matematik , mekanik , trigonometri , tıp bilimlerinin temellerini atmışlar.Türk ve arap medeniyetleri her zaman kölelik karşıtı ve işkence karşıtı medeniyetler olmuşlardır.Peygamberin nasihatı üzerine , savaşta ele geçirdikleri esirlerle ekmeğini paylaşmış ve asla eziyet etmemişler.Ama yine de bütün dünyayı barbar türkler diye inandırmışlar.Hatta bizim içimizden bile bazı dangalaklar buna inanmış.

Şimdi soruyorum size onlar bizden gelişmiş diye onlara teslim olup özenti mi olucaz.Yoksa firavuna kafa tutan köleler gibi , Romaya karşı ayaklanma başlatan spartacus gibi , koskoca çin imparatorluğunu bi avuç askeriyle yenilgiye uğratan Metehan gibi dünya tarihinin unutamıyacağı kahramanlar mı olucaz?Karşımızdakinin elinde atom bombası da olsa bizde iman var.Dünya tarihi mucizelerle dolu.Elbet bir gün gün olur devran döner.Dünyaya tekrar aydınlığı getiririz.Konuyu Atatürk'ün sözüyle noktalayalım :

‎''Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."


Mustafa Kemal ATATÜRK

phradrel
07 Şubat 2013, 17:21
gençler büyük harf ile yazmak istemiyorum ama okuyun bilin. bunu size okulda öğretmezler.

hani diyorsunuz ya adamlar medeniyeti islamdan aldılar diye ha doğrusunuz da islam medeniyeti de medeniyetini antik yunandan almıştır. antik yunan çevirileri bilmemneleri ile o seviyeye gelmiştir.

şimdi onu bunu bırakın medeniyet tektir, islam medeniyeti batı medeniyeti diye bir ayrım yoktur! zaten şu islam coğrafyasına bakıp islam medeniyeti diye bir şeyden bahsedenin alnını karışlarım. medeniyet 500 yıl önce nasıl istanbuldaysa şu anda da batıdadır.

acayüp
07 Şubat 2013, 17:24
De bizim onlarla sıkıntımız nedir. Onlara bok atmak bizi nereye yüceltiyor. Biz önce kendi değerlerimize sahip çıkalım.

Medeniyet anlayışını gte , bka bağlamak bize birşey kazandırmaz.
Adamlar kağıt kullanırken biz bkumuzu kurcalıyoruz. Hangisi daha medeni ?
Adamlar aldı yürüdü biz mkumuzla oynuyoruz.

tigermbz
07 Şubat 2013, 17:54
dear reis;
"islami diriliş" çizgisinde ilerleyen sezai başkan sözkonusu şiirinde ironinin dibine vurmuş, medeniyet maskesinin hemen altında yatan "menfaatler icabı"na iki tokat sallamıştır.
biraz tanımış olmaktan kelli şüphelendiydim ama yazının alıntılanan kısmında ortada ironi olduğuna işaret yok
bu edebiyatçıları hiç anlamadım zati, düz adamım
anlatmaktan muradım neyse, tarifi en kestirme yolu anlatmak şeklinde yapmaktan yanayım
ki insanlar beni anlasınlar
sonra "bu insanlar beni anlamadı" triplerine girmeyeyim
direk söylemek varken dolandırmak neden?
belli ben edebiyatçı olamam
ulan bu kinayeli anlatımlar da batının, amerikanın oyunu olmasın?

KUVVETMİRA
07 Şubat 2013, 18:12
biraz tanımış olmaktan kelli şüphelendiydim ama yazının alıntılanan kısmında ortada ironi olduğuna işaret yok
bu edebiyatçıları hiç anlamadım zati, düz adamım
anlatmaktan muradım neyse, tarifi en kestirme yolu anlatmak şeklinde yapmaktan yanayım
ki insanlar beni anlasınlar
sonra "bu insanlar beni anlamadı" triplerine girmeyeyim
direk söylemek varken dolandırmak neden?
belli ben edebiyatçı olamam
ulan bu kinayeli anlatımlar da batının, amerikanın oyunu olmasın?

reissin meissin amma sanattan hiç anlamıyon :mrgreen:

tigermbz
07 Şubat 2013, 18:16
reissin meissin amma sanattan hiç anlamıyon :mrgreen:
sayısal zeka diyelim :P

phradrel
07 Şubat 2013, 18:38
ya ben bu dine referans veren yazılardan hiç bir şey anlamadım. batının refahı yalan mı şimdi? hepsi cehennememi gidecek? ne oluyor arkadaşlar hele bi anlatın da ben de anlayayım.

NoMotorNoCry
07 Şubat 2013, 18:59
ya ben bu dine referans veren yazılardan hiç bir şey anlamadım. batının refahı yalan mı şimdi? hepsi cehennememi gidecek? ne oluyor arkadaşlar hele bi anlatın da ben de anlayayım.

Yahu ne refahı?Herşey para mı demek.Altın mı demek?İspanyollar Peru'yu keşfettiğinde 10 milyon yerli aztek halkını kesip 1 milyon kişiye indirmişler.Peru kralı size altın vereyim demiş.Onlar için altının önemi yokmuş.Köpeğe takarlarmış.Ama ispanyollar bütün altınları ele geçirdiği halde kesmeye devam etmiş.Bizim kültürümüzde de para pul , altın , gümüş böyle şeylerin itibarı yoktur.Bütün bu mal mülk hırsı batılıların bize empoze ettiği ve kabullendirdikleri yaşam biçimi.Bizim kültürümüzde her sene malının belli bir kısmını fakirlere dağıtmak var.Sadaka dağıtmak var.Mal mülk hırsı batılı yaşam tarzının sonucu.

Bu gevurlar cehenememi gidecek sorunun cevabını da cübbeli ahmet hocamız versin.Kendisi bu açıklamasından sonra hapsi boylamıştır :


http://youtu.be/7K4E8G63JYw

draggy
07 Şubat 2013, 19:09
Biz kendi medeniyetimizle hep övünüyor duruyoruz ama, Gavurlardan sanki çok farklıyız. Osmanlı dahil üçkağıt bizde, yolsuzluk bizde, ırza mala tecavüz bizde...

Yıl 1534:


سلام وردم رشوت دگلدر ديو آلمادىلر
Selâm verdim rüşvet değildir deyü almadılar

En basit örneği motor satın alırken karşınıza çıkmıyor mu, piyasa dolandırıcılarla dolu değil mi, hırsızlar cirit atmıyor mu?

İlk taşı öncelikle günahsızlar atsın benim gözümde tüm toplumlar berbattır... Avrupalılar gelmeden önceki Aborjinleri hariç tutarım..

İLYAS41
07 Şubat 2013, 19:19
Biz kendi medeniyetimizle hep övünüyor duruyoruz ama, Gavurlardan sanki çok farklıyız. Osmanlı dahil üçkağıt bizde, yolsuzluk bizde, ırza mala tecavüz bizde...

Yıl 1534:



En basit örneği motor satın alırken karşınıza çıkmıyor mu, piyasa dolandırıcılarla dolu değil mi, hırsızlar cirit atmıyor mu?

İlk taşı öncelikle günahsızlar atsın benim gözümde tüm toplumlar berbattır... Avrupalılar gelmeden önceki Aborjinleri hariç tutarım..

İmparatorluğumuz o kadar milleti,kültürü,dini bir arada tutup yönettiki...Onların içinde (biz dediğiniz) ;Siz kimsiniz,kimliğiniz nedir?

GorkeM
07 Şubat 2013, 20:24
.Şu an avrupa ve amerikada dünyaya gelen çocukların %20-30'u gayri meşru yollardan dünyaya gelen çocuklar.Bizim toplumumuzdaki tabirle 3 harfli bişey ama ben demiyeyim siz anlayın.

Evet , araştırmadan hiçbir belgenin gerçekliğine inanmam.
Ama avrupa ve amerikadaki doğan çocukların bir kısmı CİN'dir gibi saçma sapan geri kafalı bir düşünce ile bana gelirseniz sadece gülerim, bunun araştırması bile olmaz.

Matbaa konusunda ise, matbaanın icadıyla dünya değişti.
Eskiden sadece soyluların ulaşabildiği kitaplar kolayca çoğaltılıp her insana ulaştı.
Siz hala neyi savunuyorsunuz.
Sonra bir de altına yazmışsınız biz niye gelişemedik sorusuna gelelim diye. Cevapladınız zaten çoktan.

Bana göre çok okuyan değil çok gezen bilir. Kendi gözüyle gören bilir. Kaynaklar da yanıltıcı olabilir.
Temennim sizin deyiminizle o avrupa batağına birkaç sene düşüp kendiniz tecrübe etmeniz.
Sorna anlatırsınız bizim farkedemediğimiz o insanlarda ne şeytanlıklar varmış.
Bu size son cevabım olacaktır, çünkü yorumlarınız saçmalıktan öte gitmiyor.
Sizin görüşünüz sadece televizyonlarda izlediklerinizden ibaret.
Yok herkes birbiriyle yatar yok herkes karısını aldatır, ahlaksızlar, şerefsizler, bir tek siz iyisiniz ahlaksızsınız.
Bu yazdıklarınız bile içinizdeki ahlaksızlığı dışarı vuruyor.
Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Size başka birşey denmez.

acayüp
07 Şubat 2013, 20:32
Cin değil p.ç demek istemiştir o. Kendisinden beklenen kelime odur .

GorkeM
07 Şubat 2013, 20:41
Toplumumuzda 3 harfli deyince benim aklıma ilk o geldi.
O kadar ahlaksız değilim kusuruma bakmasın.

mehmettayfur
07 Şubat 2013, 20:42
Hoca döktürmüş gene.Kim cennete,kim cehenneme gidecek,Allah bilir,hoca değil.

Mengu16
07 Şubat 2013, 20:44
.Şu an avrupa ve amerikada dünyaya gelen çocukların %20-30'u gayri meşru yollardan dünyaya gelen çocuklar.Bizim toplumumuzdaki tabirle 3 harfli bişey ama ben demiyeyim siz anlayın.

Çocuklar gayrimeşru yoldan nasıl dünyaya gelir acaba ? Bizde öyle gelmiyor da kuzenine tecavüz edip sonra töre diye tecavüzcüyü değil maduru öldüren insanlar bu ülkenin vatandaşı değil mi ?

hello_moto
07 Şubat 2013, 21:11
Konu gene uçmuş....

Benim de aklıma takılır ? Türk'ler neden Orta Asya' dan göçtü ? (Kurak olduğundan değil)
Neden Müslüman oldu ? ya da Şamanizmden neden vaz geçtiler ? (Birdenbire ışığı mı gördüler ? )

Standardların dışında bilgi verebilecek olan var mı ?

Araplar şöyle, batılılar böyle kısır döngüsüne girmeye gerek yok bence. Sonuçda herkes bugün olduğu yerde.