Orijinalini görmek için tıklayınız : Bol zincir arka tekerin bilyelerinini dağıtabilir mi
bmericc
04 Şubat 2013, 12:20
3 ay içinde 3. defa arka bilyeleri dağıttım. Arka tekeri son söktüğümde zinciri biraz bol bırakmışım. Bol zincir arka tekerin bilye dağıtmasına sebep olabilir mi?
yusufsaid
04 Şubat 2013, 12:36
abi demekki olmuş
DALGIC_800
04 Şubat 2013, 12:49
bilya dağıtmak demek teker kitlemesi gibi birşey mi ? benimde dün arka lastik kitledi durduk yere lastik öne doğru dönmüyor şuan ama geriye dönüyor zincirimde 2 gündür çok gergindi bi sıkıntı vardı yani .bende ilk başta bilyalardan şüphelendim ama tam bilmiyorum.
35emre35
04 Şubat 2013, 13:56
3 ay içinde 3. defa arka bilyeleri dağıttım. Arka tekeri son söktüğümde zinciri biraz bol bırakmışım. Bol zincir arka tekerin bilye dağıtmasına sebep olabilir mi?
rulmanın dağılmasının zincirle pek alakası olacağını sanmıyorum. arazide agresif kullansanız dahi(atlayıp, zıplama gibi) bu kadar kısa sürede dağılmaması lazım. acaba rulmanlar çok mu kalitesizdi? yada rulmanı takarken gres yağı sürdünüzmü yoksa rulmanı olduğu gibi kuru vaziyette mi taktınız??
lycantrophic
04 Şubat 2013, 14:08
bilya dağıtmak demek teker kitlemesi gibi birşey mi ? benimde dün arka lastik kitledi durduk yere lastik öne doğru dönmüyor şuan ama geriye dönüyor zincirimde 2 gündür çok gergindi bi sıkıntı vardı yani .bende ilk başta bilyalardan şüphelendim ama tam bilmiyorum.
Jant sıyırtmış olabilir, kampana aralarına bak, orada metal sıyrılıp biriktiyse onu temizletmek gerekiyor. Bir kere benim zincirin aşırı gergin olmasından olmuştu öyle bir olay, yolda kalmıştım.
GaCCaLL
04 Şubat 2013, 14:11
Kuru dahi takılsa fabrikasyon içinde bir miktar yağ var bu rulmanların 3 ay içinde bozması için insanüstü çaba sarf etmek lazım galiba,
Taktırdığınız rulmanlarda kapak varmıydı?Ve bu kapak Plastikmiydi yoksa metal mi?
Taktırdığınız rulmanların menşei neydi acaba?
Zincir gevşemesinden rulman bozulduğunu ne gördüm ne de işittim..
bmericc
04 Şubat 2013, 14:44
Rulmanın kalitesinden pek emin değilim. Zira bir önceki takılan 1 hafta dayanmıştı, sonra dağıldı. Son takılan takıldığında gresliydi. Plastik kapaklı olmayabilir, çok net hatırlamıyorum.
İki hafta önce fren diskini ve balataları değiştirmiştim.
Bir hafta önce de lastik patladığında kendim tekeri söküp gres sürmeden geri taktım. Zinciri biraz bol bırakmışım. Acaba ondan mıdır emin olamadım.
Syanur
04 Şubat 2013, 15:43
Benim zincir motoru aldığımdan beri bol, zincirle alakası yok. Rulmanın kalitesiyle de alakası yok..
Siz ya rulmanları yanlış takıyorsunuz yada rulmanı oturturken zarar verip bir şekilde yanlış takmış oluyorsunuz. Ha belki de uygun olmayan rulman takıyorsunuz, rulmanların kodları var. Çok kaliteli de olsa motosiklete uymayan rulmanlar var.
Başka bir açıklama olamaz. Es kaza bişekilde dağıttın diycem ama 3 ayda 3 kere, hemde 1 tanesi 1 hafta dayanmış.
Benli
04 Şubat 2013, 15:44
Kalitesiz veya yanlış rulman veya balanslı jant veya mil bozar diye biliyorum.
GaCCaLL
04 Şubat 2013, 16:21
Benim zincir motoru aldığımdan beri bol, zincirle alakası yok. Rulmanın kalitesiyle de alakası yok..
Siz ya rulmanları yanlış takıyorsunuz yada rulmanı oturturken zarar verip bir şekilde yanlış takmış oluyorsunuz. Ha belki de uygun olmayan rulman takıyorsunuz, rulmanların kodları var. Çok kaliteli de olsa motosiklete uymayan rulmanlar var.
Başka bir açıklama olamaz. Es kaza bişekilde dağıttın diycem ama 3 ayda 3 kere, hemde 1 tanesi 1 hafta dayanmış.
Nasıl bu kadar kat-i ve emin konuşabiliyorsun??
Bugün Bir sertlik sözkonusu mirim yazılarında??
Ayrıca bir rulman nasıl yanlış takılabilir ki?
İki yüzü de aynı neticede?
uygun olmayan rulman ise ya milin geçeceği göbek deliği ufaktır yada çapı komple farklıdır
genel geçer rulman kodları tüm markalarda aynı benim bildiğim??
Unutmadan bahri Meriç seninle nasıl olurda tanışmayız hiç?
Hemde Ankarada olduğun halde??
bmericc
04 Şubat 2013, 17:27
@yunus nasip diyelim. tanışırız daha, ben motosikletin dertlerinden etkinliklere katılamıyorum.
Mengu16
04 Şubat 2013, 17:53
Zincirin fazla gevsekse zincir atar, yolun ortasinda kaliverirsin baska da bisey olmaz.
GaCCaLL
04 Şubat 2013, 19:03
@yunus nasip diyelim. tanışırız daha, ben motosikletin dertlerinden etkinliklere katılamıyorum.
Toplanmalara illaki motorla gelmene gerek olmadığını burdan da belirteyimde,
Ayrıca Ankaranın ne tarafındasın?
Elimizden gelen birşey olursa hep beraber el birliği ile yapabiliriz?
Teo23
04 Şubat 2013, 19:40
Yunus merhabalar... Konuyla alakası yok ama bir kaç sorum olacaktı, cevaplarsan çok yardımı olur. Ankara'da Jawa ustası tavsiye edebilir misin? Bir de parça konusunda 250 Laser mi yoksa 350 TS mi daha avantajlı? Bir fikir verebilirsen ona göre hareket edeyim.
GaCCaLL
05 Şubat 2013, 14:22
hocam merbaha ben lazer kullanmadim bendeki malumun 3.5luk ve cevremde etrafimda gordugum 3.5daha saglam.zira gecen sene 15bin km ve 8ay suren bir gezi yapmisti yine forumdan bi abimiz "abbasin yolculugu" diye aratirsan onun gezi yazisi cikacaktir karsina.parca konusunda ise ankarada hamamonunde yasli bir amca var yerini bende tam bilmiyorum baskada yibada tek tuk parcalarini belki bulursun ben konyada bir yer bulmustum zaten benim jawada konyada motoru aldigin vakit irtibat bilgilerini yollayim sana adamlar havale yaptiginda parcayi kargolayabiliyorlar ve parcalari cok ucuz ve yaklasik 18sene calismayan bir 3.5luk jawayi sadece depo+karburator temizligi ve isildak akusu ile calistirdim deyim yerinde ise kalasnikof gibi makina..
Okan Sinan Ocan
05 Şubat 2013, 16:16
Toplanmalara illaki motorla gelmene gerek olmadığını burdan da belirteyimde,
Ayrıca Ankaranın ne tarafındasın?
Elimizden gelen birşey olursa hep beraber el birliği ile yapabiliriz?
Yunuscum , Bahri bizim etkinliklere katiliyor zaten . Celal abinin arkadasi mavi XT nasil hatirlamazsin :)
GaCCaLL
05 Şubat 2013, 19:56
Yunuscum , Bahri bizim etkinliklere katiliyor zaten . Celal abinin arkadasi mavi XT nasil hatirlamazsin :)
Abi ben grupta hiç xt 125 görmedim muhtemelen benim olmadığım bi toplanmada falan geldi :sunny:
Teo23
06 Şubat 2013, 05:45
hocam merbaha ben lazer kullanmadim bendeki malumun 3.5luk ve cevremde etrafimda gordugum 3.5daha saglam.zira gecen sene 15bin km ve 8ay suren bir gezi yapmisti yine forumdan bi abimiz "abbasin yolculugu" diye aratirsan onun gezi yazisi cikacaktir karsina.parca konusunda ise ankarada hamamonunde yasli bir amca var yerini bende tam bilmiyorum baskada yibada tek tuk parcalarini belki bulursun ben konyada bir yer bulmustum zaten benim jawada konyada motoru aldigin vakit irtibat bilgilerini yollayim sana adamlar havale yaptiginda parcayi kargolayabiliyorlar ve parcalari cok ucuz ve yaklasik 18sene calismayan bir 3.5luk jawayi sadece depo+karburator temizligi ve isildak akusu ile calistirdim deyim yerinde ise kalasnikof gibi makina..
Çok sağolasın Yunus. Hemen geziye de bir bakayım. Hamamönündeki dükkanı biliyorum, MZ için de çok gittim oraya, hemen karşısında çayocağında çay içmenin keyfi hiçbir yerde yok... :) Kargo işi çok iyiymiş... Bir kaç güne netleşecek benim durum. Mesaj atarım sana olur? Çok teşekkürler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------
Bir buçuk saattir gözümü ayıramamışım... :) Mükemmel bir "Serüven"... Çünkü buna Gezi demek çok hafif kalır galiba... :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:38 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/89960-yolcudur-abbas-baglasan-durmaz-2011-yada-space-odyssey-2011-a.html
GaCCaLL
06 Şubat 2013, 12:35
tabiki mesaj at.hatta birgun ayarlayalimda bende benim 72"jawayla o hamamonune geleyim senin dedigin cay ocaginda karsilikli yudumlayalim caylari..
Teo23
06 Şubat 2013, 19:41
Olur olur, şu Jawayı alayım da bir kazasız... :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO