Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni motor yapılması ve km saati soruları
Samet Özkan
28 Ocak 2013, 13:47
Merhaba tüm MT üyesi ve motosiklet sever arkadaşlar... :)
Bu aralar motosikletimi değiştirmeye karar verdim ve Scooter'dan, vitesli motora geçmeye karar verdim.İyi güzel bakınıyorum ilanlara fiyatlara açıklamalarına felan fakat bazılarında diyor ki motor değişti, sıfırlandı gibi bir yazılar görüyorum bu ne demek oluyor ? Yani yeni bir motor takıp motosiklet sıfır km gibi mi oluyor ? Böyle bir durum söz konusu birkaç tanesini Bursa içi favorilerime ekledim fakat dediğim gibi motoru yeni yapıldı felan yazıyor bunun açıklaması nedir yani aslı olan bilgi verebilecek varmı ? Birde aklıma gelmişken hemen sorayım dedim; Kilometre göstergesi(saati) gibi şeylerle oynanma mümkündür büyük ihtimal duyuyoruz dışarıdan ordan buradan. Peki bunu anlayabilirmiyiz Km'si oynanmış bir motosiklette bir ustaya götürüp felan ya da başka yollar ile ? cevaplarını bekliyor olucam an ve an takipdeyim konuyu :)
Re!S*33
28 Ocak 2013, 13:49
Hangi tür motorlara bakıyosun ? Ona göre bi yorum yapalım.
RunemagicK
28 Ocak 2013, 13:51
motor sıfırlanması, motorun içindeki parçaların değiştirilmesidir. segman, piston değiştimi motor sıfırlandı denir genelde. halbuki sıfırlanan birşey yok. ilave olarak egzantrik zinciri ve gergisi, sübaplar, vsvsvs değişmiş olabilir. ama dediğim gibi sıfırlanma gibi bir durum yok.
km oynanmasıda mümkündür. iyi işçilik çıkarılmışsa anlaşılmaz.
Samet Özkan
28 Ocak 2013, 13:52
Kusura bakmayın motosiklet modelini belirtmemişim Motosiklet Yamaha YBR 125.2005-2009 Model arası bakıyordum ben
yakamoz7795
28 Ocak 2013, 13:54
Km Saati Dijital Değilse Evet Oynamak Mümkündür Mesela 50.000km yapmış motoru 10.000 km düşürmek mümkündür.
Motoru Yenilendi Motoru Sıfırlandı Dediğiniz Konular ise: Bu Motorlar arasında ybr-apache-cbf var ise 100.000km yi aşmış motorlardır. veya 80.000-90.000km ye geldiğinde motor kapağı açılır ve pistonlar segmanlar yenilenir. ve bunun çok iyi bir usta yapması lazım sıradan bir usta yaparsa işi bilmeyen 5.000km ye kalmadan sorunlar başlar. bu tür motosikletleri almanızı tavsiye etmem bunu anlamanızın yolu motosikletin gidişinden belli eder zaten kendini kaçısından motor üstündeki vidalara bakarsanız tornavida izi filan kendini belli eder zaten
Samet Özkan
28 Ocak 2013, 14:01
motor sıfırlanması, motorun içindeki parçaların değiştirilmesidir. segman, piston değiştimi motor sıfırlandı denir genelde. halbuki sıfırlanan birşey yok. ilave olarak egzantrik zinciri ve gergisi, sübaplar, vsvsvs değişmiş olabilir. ama dediğim gibi sıfırlanma gibi bir durum yok.
km oynanmasıda mümkündür. iyi işçilik çıkarılmışsa anlaşılmaz.
Peki bu değişimler sorun olmaz heralda yenileriyle değiştirildiği taktirde. ? alınabilir yani böyle motoru yenilenmiş bir motosiklet ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
Km Saati Dijital Değilse Evet Oynamak Mümkündür Mesela 50.000km yapmış motoru 10.000 km düşürmek mümkündür.
Motoru Yenilendi Motoru Sıfırlandı Dediğiniz Konular ise: Bu Motorlar arasında ybr-apache-cbf var ise 100.000km yi aşmış motorlardır. veya 80.000-90.000km ye geldiğinde motor kapağı açılır ve pistonlar segmanlar yenilenir. ve bunun çok iyi bir usta yapması lazım sıradan bir usta yaparsa işi bilmeyen 5.000km ye kalmadan sorunlar başlar. bu tür motosikletleri almanızı tavsiye etmem bunu anlamanızın yolu motosikletin gidişinden belli eder zaten kendini kaçısından motor üstündeki vidalara bakarsanız tornavida izi filan kendini belli eder zaten
Bu iyi oldu işte teşekkür ederim Yakamoz :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO