PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 bin lira Bütçeye SuperMoto

boschnak_tr
15 Aralık 2012, 04:30
İyi Günler. Ben İstanbul'dan 21 yıllık bir adet Ahmet.. Uzun süredir Cruiser motor araştırırken bir anda karşıma supermotolar çıktı. Ve İstanbul asfaltlarının dilinden anlayan 2 teker kesinlikle bu cihazlar dedim. İşte o sözler adeta sonum oldu. Hiç bir yerde bu aletlerle ilgili detaylı bilgi bulamadım. Kimsenin yeteri kadar ilgi göstermediği bu aletlere günden güne içim ısınıyor. Gelelim sizlerden destek beklediğim noktaya;

Elimde 4 bin liraya yakın para bulunmakta bunun bir kısmını Honda eğitim merkezine vereceğim bir kısmıyla da kask vs alacağım. (matematik sorusu gibi giriş yaptım farkındayım :) ) 3bin lira civarına cross dönmesi olmayacak, benim gibi bir acemi için bakımdan bakıma koşturmayacak, Ve az yakacak bir SuperMoto önerisi istiyorum.. Ben çok araştırdım bir Türlü bu fiyata supermoto bulamadım. Zaten pek tanınan bir tarz olmadığından kimseyede soramadım. Sizlerden yardım bekliyorum şimdiden sağolun..

ferdinandd
15 Aralık 2012, 04:46
Sınıfını bilmiyorum ama Hyosung RT 125 bakabilirsin :)

http://e1212.hizliresim.com/14/h/gx2kw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-emsalllerinden-farkli-temiz-hyosung-rt-125-103165929/detay

tcs
15 Aralık 2012, 06:08
skyteam sm 200 , 3000 e bulursun

boschnak_tr
15 Aralık 2012, 17:36
Hyosung RT 125 tam aradığım şekilde çok teşekkür ederim :) Skyteam fazla zayıf gözüküyor

maxi97
15 Aralık 2012, 20:45
Temizini iyi araştır. Hyosung rtlerin Temizini bulmak zor.

boschnak_tr
16 Aralık 2012, 01:31
zaten sahibinden'de bile sadece 2 ilan var 2 si çok eski 1 i pahalı.. Sanırım başka sm bakmam gerekecek ama başka supermoto modeli bilmiyorum

ferad
16 Aralık 2012, 01:50
Yamaha Xt 125 X lere göz gezdirmenizi tavsiye ederim

boschnak_tr
16 Aralık 2012, 01:55
4 bin liradan başıyor fiyatları. Çok teşekkür ederim öneriniz için

tcs
16 Aralık 2012, 05:21
hyosong rt 125 tam sm değil zaten

braingulp
16 Aralık 2012, 07:29

http://e1212.hizliresim.com/14/h/gx2kw.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-emsalllerinden-farkli-temiz-hyosung-rt-125-103165929/detay

Hyosung RT 125 hangi stil bir motor oldugunu bende bilmiyorum ama supermoto * kesinlikle * degil.

berk_cglr
16 Aralık 2012, 11:26
4000 tel yi motora ayırabilirsen hyosung rx 125 yada 2 el asya rx 250 tavsiye ederim geriside tırt zaten

boschnak_tr
17 Aralık 2012, 03:32
Hyosung rt125 tam aradığım şekilde. Bir Kaç forumda hakkındaki yazıları okudum. Temizini bulursam alabilirim..

AS 200 GY 2 diye bir modele rastladım..

ve 4000 lirayı motora veremem. Çünkü, ilk defa motorsiklet alıyorum. Hem pahalı birşey olmaması lazım hemde elbiseleri iyi almam lazım

braingulp
17 Aralık 2012, 03:38
Hyosung rt125 tam aradığım şekilde. Bir Kaç forumda hakkındaki yazıları okudum. Temizini bulursam alabilirim..

ve 4000 lirayı motora veremem. Çünkü, ilk defa motorsiklet alıyorum. Hem pahalı birşey olmaması lazım hemde elbiselokeri iyi almam lazım aklinda bulunsun, rt125 supermoto degil.

boschnak_tr
17 Aralık 2012, 03:52
aklinda bulunsun, rt125 supermoto degil.
ettekraru ahsen velev kane yüzseksen : tekrar etmek iyidir, yüz seksen kere de olsa
bu sebeble tekrardan teşekkür ederim. Benim için Supermotoların en büyük güzellikleri tekniksel özellikler değil estetikleri. RT 125 supermoto güzelliğine yaklaştığı için onu hala listede tutuyorum.

braingulp
17 Aralık 2012, 03:56
ettekraru ahsen velev kane yüzseksen : tekrar etmek iyidir, yüz seksen kere de olsa
bu sebeble tekrardan teşekkür ederim. Benim için Supermotoların en büyük güzellikleri tekniksel özellikler değil estetikleri. RT 125 supermoto güzelliğine yaklaştığı için onu hala listede tutuyorum.

soylemek istedigim de o zaten, rt 125 supermoto gibi durmuyor iste. :), yani baska motorculara supermoto motorum var diyemezsin :)

YILDIRIMBORA
17 Aralık 2012, 08:30
Hyosung rx 125 sm oldukça tatminkar kaliteli bir motosiklet.Benim de kullanmış olduğum abimin bir dönem sahibi olduğu bir motosiklet olduğu için önerebilirim.Hem bakım masraflarının oldukça düşük olması,hemde sürüş zevki ve güvenilirlik olarak akılda soru işareti bırakmaması önemli bir durum.Bir diğer seçenek olan rt125 ise benim ilk motosikletimdi.Ah ah yerine başka motor geçemez sanırım.Her türlü zeminde hatta zemin demeye bin şahit bile çağrılsa binide evet burası zemin değilmiş dese yine banamısın demeden giden motosiklet türüne verilen isimdir rt 125.Arkadaşım da benim vesilem ile temiz bir rt 125 almıştı.Şu sıralar havaların bozuk olması sebebi ile binmiyor.İstersen sorabilirim satmayı düşünüyor muymuş diye? Bu arada supermoto'lara olan ilgini fark ettiysen aramıza hoşgeldin diyerek herkesin söylediği gibi sürüşün rt 125 de tam olarak bu ilgini karşılamayacağını söylemek isterim.Onun haricinde sm'lere göre farklı zevkler barındırıyor artı olarak.Umarım seçimin seni mutlu eder..

braingulp
17 Aralık 2012, 09:17

ve 4000 lirayı motora veremem. Çünkü, ilk defa motorsiklet alıyorum. Hem pahalı birşey olmaması lazım hemde elbiseleri iyi almam lazım

bunu pazarlikla 1700 e alirsin bence http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-acil-hyosung-karion-2007-model-175cc-61576268/detay

boschnak_tr
18 Aralık 2012, 04:08
Hyosung rx 125 sm oldukça tatminkar kaliteli bir motosiklet.Benim de kullanmış olduğum abimin bir dönem sahibi olduğu bir motosiklet olduğu için önerebilirim.Hem bakım masraflarının oldukça düşük olması,hemde sürüş zevki ve güvenilirlik olarak akılda soru işareti bırakmaması önemli bir durum.Bir diğer seçenek olan rt125 ise benim ilk motosikletimdi.Ah ah yerine başka motor geçemez sanırım.Her türlü zeminde hatta zemin demeye bin şahit bile çağrılsa binide evet burası zemin değilmiş dese yine banamısın demeden giden motosiklet türüne verilen isimdir rt 125.Arkadaşım da benim vesilem ile temiz bir rt 125 almıştı.Şu sıralar havaların bozuk olması sebebi ile binmiyor.İstersen sorabilirim satmayı düşünüyor muymuş diye? Bu arada supermoto'lara olan ilgini fark ettiysen aramıza hoşgeldin diyerek herkesin söylediği gibi sürüşün rt 125 de tam olarak bu ilgini karşılamayacağını söylemek isterim.Onun haricinde sm'lere göre farklı zevkler barındırıyor artı olarak.Umarım seçimin seni mutlu eder..

Öncelikle sahiplenici ve kabullenici yapınız dolayısıyla teşekkür ederim. Arkadaşınızla görüştükten sonra bana haber verirseniz mutlu olurum. sizden haber bekliyor olacağım :) Aslında ben Cruiser motor ile motorculuğa başlayayım diyordum, ki..

Babam Bodrum'da bir inşaatta çalışırken tarladan gidip gelemiyor diye motor bakmaya gitmiş. Bana da telefon edip : "KTM diye bir marka var çok güzelmiş ikinci ellerine bak bulursan senden önce ben motor alırım. Annen, motor aldık diye ikimizi birden evden kovamaz ." dedi.

Bende KTM'leri gördükten sonra 3-4 günlük inceleme sonrası bütçemle sadece rt125 alabilceğimi öğrendim. Başka supermoto olmaması ( rt 125 supermoto olmasa da çok güzel duruyor) cross motoru (birçok cross motora asfalt lastiği takıp supermoto diye ilan açmışlar sanki?) da istememem dolayısıyla sizlerden yardım bekledim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------

bunu pazarlikla 1700 e alirsin bence http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-acil-hyosung-karion-2007-model-175cc-61576268/detay İlandaki kişiyle konuştum. Sağolsun dürüstçe "motor uzun süredir yyatıyor. Sağlam bir bakım yaptırmadan kullanman zor. Ayrıca çin veya kore motoru alırsan hayatından bezersin. Benim motorsiklet'e talip olduğuna göre bütçen az ben olsam ybr 125 alırdım. Zira ybr'ler çok sağlam motorlardır." dedi.. Böyle satıcı bulmak insanı mutlu ediyor

ferdinandd
18 Aralık 2012, 04:33
İstanbul asfaltlarının dilinden anlayan 2 teker.

hyosong rt 125 tam sm değil zaten

Hyosung RT 125 hangi stil bir motor oldugunu bende bilmiyorum ama supermoto * kesinlikle * degil.

aklinda bulunsun, rt125 supermoto degil.

rt 125 supermoto gibi durmuyor, yani supermotom var diyemezsin :)

Arkadaşlar bu fiyatlarda %100 SM tadı alınabilecek bi motosiklet biraz zor gibi zaten :) Istanbul asfaltıda neymiş ki dedirticek bi duruşu var bana göre. Bu yüzden önerilebilir diye düşünmüştüm :)

RT125 benim ilk motosikletimdi.Ah ah yerine başka motor geçemez. Her türlü zeminde banamısın demeden giden motosiklet türüne verilen isimdir rt 125.

Zaten kullanıcısından olumlu şeyler duymak her motosiklete nasip olmaz :)

Ayrıca bu fiyatlardaki RT 125 tüm asfalt lastiği takılmış crosslardan daha çok SuperMotoyu andırıyor bana göre :)

Birine 3 liraya, çinli olmayan şöyle bi motosiklet aldım desen,

http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0bnc.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0by8.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

ne yalan söyliim, biçok kişiyi inandıramzsın gibi geliyor bana :) Fiyat performansını da beğendiğim bi marka olduğu için teknik sorunları v.s bihaber olmama rağmen öneriye değer buldum :)

Detaylıca araştırmakta arkadaşımıza kalmış, o da işin keyifli kısmı zaten :)

braingulp
18 Aralık 2012, 05:20
SM takintisi yoksa arkadasin RT 125D uygun bence.

YILDIRIMBORA
18 Aralık 2012, 07:04
Öncelikle sahiplenici ve kabullenici yapınız dolayısıyla teşekkür ederim. Arkadaşınızla görüştükten sonra bana haber verirseniz mutlu olurum. sizden haber bekliyor olacağım :) Aslında ben Cruiser motor ile motorculuğa başlayayım diyordum, ki..

Babam Bodrum'da bir inşaatta çalışırken tarladan gidip gelemiyor diye motor bakmaya gitmiş. Bana da telefon edip : "KTM diye bir marka var çok güzelmiş ikinci ellerine bak bulursan senden önce ben motor alırım. Annen, motor aldık diye ikimizi birden evden kovamaz ." dedi.

Bende KTM'leri gördükten sonra 3-4 günlük inceleme sonrası bütçemle sadece rt125 alabilceğimi öğrendim. Başka supermoto olmaması ( rt 125 supermoto olmasa da çok güzel duruyor) cross motoru (birçok cross motora asfalt lastiği takıp supermoto diye ilan açmışlar sanki?) da istememem dolayısıyla sizlerden yardım bekledim..

Ben de aynı süreçleri yaşadığım için yardımcı olabilmeyi umarak yorum yazmaktayım.Cruiser seçimi yapmak ,benim de kaderim olacaktı eğer tarz ve stil sahibi insanlarla karşılaşıp, bu spor, hobi ve tutku ile tanışmasaydım.Motosiklet sporları dallarını iyice araştırdığımız zaman zevk ve renk muhabbeti klişesini yararak supermoto segmentinin kıyaslanamaz olduğunu görebiliriz.Bu konu birçok sebepler dizisiyle başlıklar altında konuşulmalı belkide ama yinede tepki çekebileceğimi bilerek yazmaktan çekinmiyorum.Ve senin için seviniyorum.Çok doğru seçimler ve araştırmalar yapmış olsanda buna devam etmelisin.

Ben RT 125 ile Kastamonu,Kerpe-Kefken,İzmit,Sakarya güzergahlarında uzun yol tecrübesi yaşadığımda hem motoru daha yeni yeni tanımaya başlamış hemde yıllardır sürüyormuşçasına adapte olup ,asfalt harici teknikleride öğrenmeye başlamıştım.Hem hataları tolere edebilen basitliği ,hem konforlu sürüşüyle kalbimde yeri ayrıdır.Trafikte kaldırımların eğlenceye dahil olduğu merdivenlerin insan yoksa fuzuli inilip çıkıldığı motorlar supermotolar olsada RT 125 in ön jantının büyüklüğü ayrıca bir avantaj.Arkadaşım ile konuştuğum da sana özel mesaj yazacağım.Ama bütçen olursa rx 125 de bence hala senin için doğru seçim olabilir gibime geliyor.Bu arada nerede yaşadığını bilmiyorum ama motoru görüp incelemek istersen buluşup görüştürebilirim kendisiyle.Almak almamak değil merakını gidermiş olursun.

braingulp
18 Aralık 2012, 07:45
Butceyi asiyor biraz ama, baska bir opsiyon daha var, taksitle yamaha wr125x satin alabilirmisin?

Fiyat olarak 8940 tl (sifir). Ilk motor olarak da biraz pahali olabilir ama cok tehlikeli degil ( 15 hp ),

youtube daki videolarda izledigim kadari ile ingiltere ve amerikadaki hangi kurumsal motor dergisi test ettiyse, husky ve suzuki 125 sm den daha iyi oldugunu soylediler.

ikinci el piyasasi da asagidaki gibi, simdi yakaladim bu ekran goruntusunu :
http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0d7t.jpg

Tolga Can
18 Aralık 2012, 12:43
uzun bir süre daha beklersin. Piyasaya çok nadir düşerler. Yada ikinci el wr125 alırsın. Jantları değiştirir. Süper moto yaparsın.

Syanur
18 Aralık 2012, 13:01
Buradakilere laf yetişmez.

Al RT125'i, geç.

Aldebaran
18 Aralık 2012, 13:06
bunu pazarlikla 1700 e alirsin bence http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-acil-hyosung-karion-2007-model-175cc-61576268/detay

ben bu motora yazın bakmıştım. kuyrukta kırık var, peglerden birinde hasar vardı sanırım. kilometresi çalışmıyor yada kırıktı hatırlayamadım şimdi. paslı yerleri filan da vardı. ben ki tecrübesizim bir sürü hata buldum düşünün artık. ama çok tatlı motor. benim gibi iri sürücüler için iyi bir başlangıç motoru olur. ancak yedek parçada çok sorun yaşıyorlardı bir ara, ne oldu şimdi bilmiyorum. bu arada ilan sahibi galerici

braingulp
18 Aralık 2012, 18:58
uzun bir süre daha beklersin. Piyasaya çok nadir düşerler. Yada ikinci el wr125 alırsın. Jantları değiştirir. Süper moto yaparsın.

wr125 R alip supermoto ya donusturmesine gerek yok,
wr125 X fabrika cikisi supermoto zaten.

boschnak_tr
19 Aralık 2012, 00:03
SM takintisi yoksa arkadasin RT 125D uygun bence.
supermoto'ları araştırdıkça daha güzel geliyor. Racing gibi ruhsuz değil (sözüm meclisten dışarı). Ancak rt125'ler şekil olarak çok güzel. Asfaltta kullanacağım için daha iyi olabilirler.

Not:
ST Kanuni RT125D
KDV ve ÖTV Dahil Fiyatı 7.348 TL

Ben de aynı süreçleri yaşadığım için yardımcı olabilmeyi umarak yorum yazmaktayım.Cruiser seçimi yapmak ,benim de kaderim olacaktı eğer tarz ve stil sahibi insanlarla karşılaşıp, bu spor, hobi ve tutku ile tanışmasaydım.Motosiklet sporları dallarını iyice araştırdığımız zaman zevk ve renk muhabbeti klişesini yararak supermoto segmentinin kıyaslanamaz olduğunu görebiliriz.Bu konu birçok sebepler dizisiyle başlıklar altında konuşulmalı belkide ama yinede tepki çekebileceğimi bilerek yazmaktan çekinmiyorum.Ve senin için seviniyorum.Çok doğru seçimler ve araştırmalar yapmış olsanda buna devam etmelisin.

Ben RT 125 ile Kastamonu,Kerpe-Kefken,İzmit,Sakarya güzergahlarında uzun yol tecrübesi yaşadığımda hem motoru daha yeni yeni tanımaya başlamış hemde yıllardır sürüyormuşçasına adapte olup ,asfalt harici teknikleride öğrenmeye başlamıştım.Hem hataları tolere edebilen basitliği ,hem konforlu sürüşüyle kalbimde yeri ayrıdır.Trafikte kaldırımların eğlenceye dahil olduğu merdivenlerin insan yoksa fuzuli inilip çıkıldığı motorlar supermotolar olsada RT 125 in ön jantının büyüklüğü ayrıca bir avantaj.Arkadaşım ile konuştuğum da sana özel mesaj yazacağım.Ama bütçen olursa rx 125 de bence hala senin için doğru seçim olabilir gibime geliyor.Bu arada nerede yaşadığını bilmiyorum ama motoru görüp incelemek istersen buluşup görüştürebilirim kendisiyle.Almak almamak değil merakını gidermiş olursun.

Cruiser'larda gerçekten ayrı bir karaktere sahip ama... Free Running veya Parkour bilmiyorum bilir misiniz? Ben bu 2 sporu çok severim. Bol atraksiyonlu sürekli hareket halinde olan ve canlı bir hayat sunar insana. Cruiser'ların en büyk aması bu sürekli ağır abi modundalar sanki.. SM'ler (crosslar değil :) ) resmen şehir motoru hemde tam İstanbul gibi bir şehir için, Bence commuterlerden daha iyiler. (not: hiç kullanmadım sadece teorik konuşuyorum. öyle bir havaları var )
Benim daha a2 ehliyetim yok. Bir süre daha olmaz gibime geliyor. Ona vereceğim parayla honda ve yamaha'dan sürüş eğitimi alacağım. Sürüş eğitimi sonrası gelip motorsikleti deneyebilirim. Rx125'ler benim için fazla cross :)

Butceyi asiyor biraz ama, baska bir opsiyon daha var, taksitle yamaha wr125x satin alabilirmisin?

Fiyat olarak 8940 tl (sifir). Ilk motor olarak da biraz pahali olabilir ama cok tehlikeli degil ( 15 hp ),

youtube daki videolarda izledigim kadari ile ingiltere ve amerikadaki hangi kurumsal motor dergisi test ettiyse, husky ve suzuki 125 sm den daha iyi oldugunu soylediler.

ikinci el piyasasi da asagidaki gibi, simdi yakaladim bu ekran goruntusunu :
http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0d7t.jpg

Ne yazık ki, 7 binlira bütçem yok. Hem ilk defa motor alacağım için bu kadar pahalı motor almak biraz sıkıntı olur. Ama gelecek için zaten kafamda bir wr125x vardı. Tekrardan teşekkür ederim.

ben bu motora yazın bakmıştım. kuyrukta kırık var, peglerden birinde hasar vardı sanırım. kilometresi çalışmıyor yada kırıktı hatırlayamadım şimdi. paslı yerleri filan da vardı. ben ki tecrübesizim bir sürü hata buldum düşünün artık. ama çok tatlı motor. benim gibi iri sürücüler için iyi bir başlangıç motoru olur. ancak yedek parçada çok sorun yaşıyorlardı bir ara, ne oldu şimdi bilmiyorum. bu arada ilan sahibi galerici
Motor sahibi 2. mesajında uzun uzun eksiklerini yazmış sağolsun. Bende sizlerle paylaşayım dedim..

ocak 2010 dan beri muayenesi yok yaklaşık 200tl
marş rublesi bitik, ki kronik arızalarındandır, kullanıma bağlı olarak 3-4 ayda bir yenilenmesi gerekir, ben kick startla çalıştırmayı severim aleti daha sağlıklıdır o yüzden o masrafa pek girmem, yaklaşık 40tl
buji değişicek - yaklaşık 20 tl
hava filtresi temizlenecek, yırtık varsa değiştirilicek - 10-40 tl arası kalitesine göre
karbüratör + depo temizlenicek, 1 senedir yatan alet, ikiside pas dolmuştur - işçiliktir, fiyatı değişken olur
akünün durumu kontrol edilicek, şarj tutmuyosa değişicek, 40-90tl arası kalitesine göre
elektrik tesisatı kontrol edilicek varsa paslanmalar temizlenicek, kendin bile yapabilirsin, işçiliktir fiyatı değişir
yağı yeni değiştirdim ama bu işlemler yapılırken yağ ve yağ filtresi değişmesi gerekir, 15-35 tl yağ, 10 tl yağ filtresi
lastikleri orjinal lastiklerdir, yıllanmış lastik çok güvenli değildir, çok elzem olmasada yeni motora başlıycaksan değişmeni tavsiye ederim, fiyatını ezbere bilmiyorum, kanuniden sormak gerekir
ön amortisör bakımı yapılması gerekir, 20-30 tl
genel olarak sağının solunu yağlanması, gevşek civataların sıkılması gibi el işçiliği işlemler gerekir
plakalık kırık, ben aldığımdada kırıktı, görüntüsünü çok dert etmediğimden değiştirmedim, yenisi 37 tl
manetlerin biri yamuk, diğerinini ucu kırık, kullanıma bi etkisi olmaz, yeni manet seti 25-45 tl arası
yolcu peglerinden biri kırık, kırık olan elimde kaynakla halledilebilir, yada yenisini alırsın 5-10 tl bişi
vites müşürü arızalı, parça 5tl bile değil ama yeri biçimsiz, şanzımanın açılması gerekir, motorun çalışmasına bi etkisi yoktur, sadece konsolda sürekli vites boştaymış gibi gözükür.
fren balatalarının değişmesi iyi olur, 50tl
debriyaj balataları değişmesi iyi olur, şimdilik bi sıkıntı yok ama, 7-8bin km sonra biticektir, 70tl
egzoza yüzük yaptırman gerek, bağlantı yerinden kaçırıyor, kompresyon kaçağı yapar,üst devirlerde motorda çekiş kaybı yapar, 10-15 tl bişidir,

kimisi kozmetiktir ki motosiklete yeni başlayan birisine pek tavsiye etmem kozmetik işlere girmesini, zira düşüp kalkıcak o motor 3-5 kere daha, mükerrer masrafa gerek yoktur... kimisi ilerde çıkabilicek sorunlar içindir, aciliyeti yoktur ama halledeyim aklımda olmasın dersen senin biliceğin iştir..
bi kısmı zaten bir motor aldığında yapman gereken standart masraflardır, lastik-buji-havafiltresi-yağ-tesisat kontrolü-vs vs

sanırım olabilicek bütün masraf bu kadar, lakin ilk maildede söylediğim gibi, sıkıntısız motor yoktur, bu yazılanların hepsini yaptırsanda 3 gün-ay sonra yeni bişey çıkmayacağını kimse garanti edemez... alışman gerekir bu duruma.
Adam açık açık bütün sıkıntıları yazmış. Doktor reçetesi kadar garip gelmese de birçok sıkıntıyı ilk defa okuduğum için bu neymiş ki ya dedim :)

braingulp
19 Aralık 2012, 00:12
Benim daha a2 ehliyetim yok. Bir süre daha olmaz gibime geliyor. Ona vereceğim parayla honda ve yamaha'dan sürüş eğitimi alacağım

Bizi bosu bosuna ugrastirdin o zaman. rencide oldugumu belirtmek istiyorum.

3 bin lira Bütçeye SuperMoto
İyi Günler. Ben İstanbul'dan 21 yıllık bir adet Ahmet.. Uzun süredir Cruiser motor araştırırken bir anda karşıma supermotolar çıktı. Ve İstanbul asfaltlarının dilinden anlayan 2 teker kesinlikle bu cihazlar dedim. İşte o sözler adeta sonum oldu. Hiç bir yerde bu aletlerle ilgili detaylı bilgi bulamadım. Kimsenin yeteri kadar ilgi göstermediği bu aletlere günden güne içim ısınıyor. Gelelim sizlerden destek beklediğim noktaya;

Elimde 4 bin liraya yakın para bulunmakta bunun bir kısmını Honda eğitim merkezine vereceğim bir kısmıyla da kask vs alacağım. (matematik sorusu gibi giriş yaptım farkındayım ) 3bin lira civarına cross dönmesi olmayacak, benim gibi bir acemi için bakımdan bakıma koşturmayacak, Ve az yakacak bir SuperMoto önerisi istiyorum.. Ben çok araştırdım bir Türlü bu fiyata supermoto bulamadım. Zaten pek tanınan bir tarz olmadığından kimseyede soramadım. Sizlerden yardım bekliyorum şimdiden sağolun..

ilk mesajinda hayal kuruyorum demiyorsun ama, Satin almak icin oneri istedigini soyluyorsun. ayip ettin.

boschnak_tr
19 Aralık 2012, 01:15
Bizi bosu bosuna ugrastirdin o zaman. rencide oldugumu belirtmek istiyorum.

ilk mesajinda hayal kuruyorum demiyorsun ama, Satin almak icin oneri istedigini soyluyorsun. ayip ettin.

Ehliyetsiz motor kullanacağım. 700 tl ehliyet parası vermek yerine daha iyi malzemeler veya daha temiz motor alabilirim. Zaman için ehliyeti de alırım elbet. Ayrıca ilk mesajda'da honda eğitim akademisine gideceğimi söylemiştim.. Birde yamaha'nın eğitim kursuna gideceğim ki 2 tekerin üstüne çıkmadan işin teoriğini de pratiğini de öğreneyim..

YILDIRIMBORA
19 Aralık 2012, 02:09
Trafikte oluşacak istenmeyen sıkıntılarda hak iddasında bulunamazsın.Başka bir sıkıntısı yok.Bencede ehliyet parası bize edilen en büyük küfürdür , ahlaksızlıktır.Elbette o parayı hak edecek hiçbir icraat\hizmet-fayda sağlamamaktalar.Motosikletten bir haber insanlar tarafından saçma sapan motorlarla düz gitmene bakılarak geçilen saçma bir vurdumduymazlıkla işin ekonomik kısmında kaymağının tadına baksın cinsinden sınavlara tabi tutuluyoruz.Elbette 700 TL ehliyet parası vermesek keşke.Ama ehliyetsiz de sürmemelisin.Bütçende onu da çözmeye bak.

boschnak_tr
20 Aralık 2012, 01:48
Hukuk fakültesi 3.sınıf öğrencisi olarak ehliyetsiz motora binmeyi bende kimseye önermem. Ama ucu ucuna biriktirdiğim paraları bana hiç bir hizmet vermeden sadece belge transferi yapacak insanlara kaptırmayı yediremiyorum. Devlet ehliyetsizliğe ceza yazıyor. Ama bunun önüne geçmiyor. Kurslarda araç kullanmayı öğrenen oldu mu hiç? Tabi ki hayır.. Bende paramı ehliyet kursuna vermek yerine motosiklet eğitim kurslarına vermeyi planlıyorum. Bu gelecek için daha mantıklı bence.. NOT:Bütçe sıkıntım olmasa da söver sayar gene o ehliyeti alırdım. Ancak ne yazık ki, öğrenci bütçesi...

braingulp
20 Aralık 2012, 02:18
Hukuk fakültesi 3.sınıf öğrencisi olarak ehliyetsiz motora binmeyi bende kimseye önermem. Ama ucu ucuna biriktirdiğim paraları bana hiç bir hizmet vermeden sadece belge transferi yapacak insanlara kaptırmayı yediremiyorum. Devlet ehliyetsizliğe ceza yazıyor. Ama bunun önüne geçmiyor. Kurslarda araç kullanmayı öğrenen oldu mu hiç? Tabi ki hayır.. Bende paramı ehliyet kursuna vermek yerine motosiklet eğitim kurslarına vermeyi planlıyorum. Bu gelecek için daha mantıklı bence.. NOT:Bütçe sıkıntım olmasa da söver sayar gene o ehliyeti alırdım. Ancak ne yazık ki, öğrenci bütçesi...

hukuk fakultesi 3. sinif ogrencisi olarak eninde sonunda o ehliyeti alacaginida biliyosun.

Almazsan ne yapcan robin hood mu olcan? Yeni dunya duzeni mi kurcan? :)

boschnak_tr
21 Aralık 2012, 00:39
hukuk fakultesi 3. sinif ogrencisi olarak eninde sonunda o ehliyeti alacaginida biliyosun.

Almazsan ne yapcan robin hood mu olcan? Yeni dunya duzeni mi kurcan? :) Alacağım tabi ki. Sadece yaz gelsin de çalışayım derdindeyim yani bu dunya duzeni olmazsa kimse part time işçi almaz (buradaki göndermeyi görene supermoto tekeri hediye:) )

Ayrıca Konudan uzaklaşmayalım lütfen :)

braingulp
21 Aralık 2012, 00:47
Alacağım tabi ki. Sadece yaz gelsin de çalışayım derdindeyim yani bu dunya duzeni olmazsa kimse part time işçi almaz (buradaki göndermeyi görene supermoto tekeri hediye:) )

Ayrıca Konudan uzaklaşmayalım lütfen :)[/B]

3. sene hukuk fakultesinde, kanunlara cignemeyimi ogrendin?

bravo.

Konu diye bisey kalmadi, sen bastan satin almak icin motor bakiyorum diyorsun, sonra hayal kuruyorum diyorsun, sonra konudan uzaklasmayalim diyorsun, hangi konudan uzaklasmayalim? senin yasa disi bir sekilde motor kullanma hayalinden mi? :)

boschnak_tr
22 Aralık 2012, 02:33
3. sene hukuk fakultesinde, kanunlara cignemeyimi ogrendin?

bravo.

Konu diye bisey kalmadi, sen bastan satin almak icin motor bakiyorum diyorsun, sonra hayal kuruyorum diyorsun, sonra konudan uzaklasmayalim diyorsun, hangi konudan uzaklasmayalim? senin yasa disi bir sekilde motor kullanma hayalinden mi? :)

Kanunları çiğnemeyi öğretmiyorlar, Ama kanunların niye var olduğundan bahsediyorlar. Hukuk felsefesine girip ardımdan küfür ettirmek istemediğimden susuyorum :)
Hayal olan bir şey göremiyorum. Yasa dışı motor kullanma sürem tahminimce 4-5 ay sürer. Elbet o para da birikir ehliyet parası bulunur. Ancak önceliğim Temiz motor, sağlam kask, sağlam armor...

braingulp
22 Aralık 2012, 02:41
Kanunları çiğnemeyi öğretmiyorlar, Ama kanunların niye var olduğundan bahsediyorlar. Hukuk felsefesine girip ardımdan küfür ettirmek istemediğimden susuyorum :)
Hayal olan bir şey göremiyorum. Yasa dışı motor kullanma sürem tahminimce 4-5 ay sürer. Elbet o para da birikir ehliyet parası bulunur. Ancak önceliğim Temiz motor, sağlam kask, sağlam armor...

armor? hahaha

boschnak_tr
26 Aralık 2012, 02:48
armor? hahaha çok mu özenti olmuş