PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 169 adet yazlığı varmış, 224 tane konutu varmış, hadi içeri atalım bunları :)

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6

Deli Çerkes
30 Kasım 2012, 19:14
Üçkağıt yapmak veya kandırmak ince zeka ister .Öyle sağlam bir kurgu ve o kadar inandırıcı tezgah yapmanız gerekir ki, kimse bunu anlayamasın sorgulamasın.Öyle sağlam kanıtlar ve hikayeler uydurursunuz ki kimse sahte olduğundan bile şüphe duymaz.

Yani normalde olması gereken böyle, Ancak o kadar uyduruk işler yapılıyor ki , Buna çocuk bile inanmaz. İnanan varsa da zeka testi yaptıralir, sempatizanlığın hangi kademesinde olduğunu düşünebilir.

Amerikan mc carty döneminde ne oluyorsa veya stalin döneminde ne oluyorsa Türkiyede aynen bunlar oluyor, , Rusya da "Devrim karşıtı" veya Ameriikada " Kızıl" ilan edilen tıkılıyor.İddia var, belge yok, mahkeme kararı var ama sebep yok. Basın suskun , iş adamı BERTARAF olmamak için dümen suyunda. Nemalananlar bu güzel yağma sistemini överken , Bu zamana kadar Sesi soluğu çıkaman yobaz tayfa ve etnik köken etnisitecileri çoşmuş vaziyette.Satılmadık kamu tesisi kalmamış, alan ya arap ya yahudi ya da amerikalı .Anahtar tesliminden kastım budur , Türk vatandaşı harcayacak bunlar kazanacak. Pis işleri bizler yapacağız , işin kaymağını bunlar götürecek. Hemde elini kirletmeden.

Kuvvetmira kime oy verirsin bunu yaparken neyi düşünürsün bilmem.Ama şunu bilirim kime oy verirsen ver hiç farketmez , her şekilde Amerika, ve israil kazanır.Siyaset kirlendi, Toplum kirlendi. Zannetmeyin ki kürdistan kurulduğunda Amerikadan ve israileden onay almadan bölge insanı gıkını bile çıkartabilecek .Güneydoğu İsrailin Vaad edilen topraklarının içinde beyler... Kimse hayallerle avunmasın.

------------------------------------
Ayrıca başlık açmadan sorayım bari : Patriotların anahtarı kimdedir. ? ( Patriot gelmesi bile başlı başına normal bir ülkede kabineyi düşürecek bir skandaldır, da nerde istifa edecek onurlu ve şerefli siyasetçi ? Onur , şeref ve siyaset yıllardır yanyana kullanmadığımız kelimeler, Afrika kabile devletlerinden hiç bir farkımız kalmadı. Pardon bir fark var onlar siyah biz beyazız i )

alp_tunay
30 Kasım 2012, 19:22
resmi ideolojinin pompaladığı herşeyi kırıntı bırakmadan yalayıp yuttmuşun.
.

Valla senin yalayıp yuttuklarından daha mantıklı...
Dünya kabul etmiş, ama hala kafan kabul etmiyor....
Zekamı bilgimi test edecek mertebeye ulaştığın zaman haber veririm....
Şimdi abini dinle sen...... :bounce:

KUVVETMİRA
30 Kasım 2012, 19:28
bu, dar bir bakış açısı hacım
genelin meyline göre tezgah açılıyor bu ülkede
dün atatürkçülük kullanıldıysa bu gün de din kullanılıyor
elbette amerikan oyunu bunlar
tamam alet olanlar da bu ülkeden çıktı eyvAllah
bizler önce nefsimize sahip olsaydık durumumuz bu olamazdı, orası da tamam
lakin bu şoför erzincanlı olsa ne samsunlu olsa ne?
otobos hala amerikaya gidiyor
sen erzincanlısın diye belki iki neskafe fazla içecen, keyfin daha fazla olacak
ama son durak kara toprak :)
şoförün vebali yok mu elbet var, ama sen-ben tayin ettik sonuçta onu oraya

artisi dövüp senariste kızmıyoruz, bütün yaptığımız bu
dün ahmet oynadı bunu, bugün mehmet
biz ahmet veya mehmetten yana tavır koyup, döğüşüyoruz

tiger arkadaş;
fikir ayrılığı, husumet, kavga sınır hudut tanımaz.
bu işin devleti memleketi, vatandaşlık bağı yoktur.
amerikayı mı düşman belleyecez hırsızlığı, zorbalığı zulmü mü?
rehber iyilik, dürüstlük, adalet mi olacak atatürk ilke ve inkilapları mı?
benim dünya görüşüm bu temel üzerine kurulu.
seninkinin göbeğine israili koymuşundur.
ona da eyvallah, amma beni bağlamaz.
bunaldım bu gevşek dayatmalardan.
sor bakalım türbana ne diyor bu çokbilmişler?
bi gıdıkla bakalım kurbana, hacca dair ne incileri var kafalarında.
yahu memleketten bihaber misiniz arkadaş?
ne politik ne ekonomik.
düpedüz ideolojik bir çatışma var.
israil körüklüyormuş da bilmemneymiş.
körüklenmeyin arkadaş.
körüklenirseniz de karşılığı elbet oluşur, tabiat kanunu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

Valla senin yalayıp yuttuklarından daha mantıklı...
Dünya kabul etmiş, ama hala kafan kabul etmiyor....
Zekamı bilgimi test edecek mertebeye ulaştığın zaman haber veririm....
Şimdi abini dinle sen...... :bounce:

yazdıklarına pek mana veremiyorum ihtiyar.
mustafa kemal savaronayı emekli paşa maaşıyla mı aldı diyorsun anlamadım ki neye itiraz etiğini.
aç 10.yıl marşını, oku yılmaz özdil'ini, bak keyfine.
türkiye sana güzel :)

alp_tunay
30 Kasım 2012, 19:53
gemicik nedir azizim? çalıntımıymış? altın kaplamamıymış?
şimdi durduk yere savarona konusu mu açalım? mustafa kemal paşa 12 taksitte paşalık maaşıyla mı almış savaronayı? (denize indiği dönem dünyanın en büyük gemisi imiş kendisi) savaronasında değilim, helal olsun, bu devletin başkanı binmeyecekte patagonyalı mı binecek mercedes'e savaronaya. ama gemicik de nedir? yok keriz feneri yok gemicik. adli vakalar, iftiralar, mahkemeler, karalamalar. arasından beğendiğini seç kullan. ne ala memleket. tam alp_tunay'ın kafaya göre.

yazdıklarına pek mana veremiyorum ihtiyar.
mustafa kemal savaronayı emekli paşa maaşıyla mı aldı diyorsun anlamadım ki neye itiraz etiğini.
aç 10.yıl marşını, oku yılmaz özdil'ini, bak keyfine.
türkiye sana güzel :)

Ben demişim '' gemicikler '' , sen kalkmış bana Savarona dan bahsediyon....
Bide bana ihtiyar bunak muamelesi yapıyon...
:cherry:Bence sende bi aksaklık var...
:wiinkk:

Öyle Atatürkçü geçinenlerle işim olmaz...
Her güzel söz söyleyenin peşinden gidecek biri gibi mi gördün?...
Kendi aklım var allaha şükür...
Neyin doğru olduğuna karar verebilecek zekam da var...

Müdahil olduğumuz konuya dönecek olursak , Eee bu paşalar darbe döneminde ve sonrasında nasıl elde etmişler bu kadar malı mülkü..
.Mademki ortada bir iddia var, bu gayrimenkullerin nasıl elde edildiği hakkında da fikirler vardır...
Cebren zorla mı gasp ettiler....
Az buz değil...
yüzlerce daire, rezidans..
Varsa fikriniz bu konuda konuşalım...
Yoksa gene farklı yollara gideceğiz....

KUVVETMİRA
30 Kasım 2012, 20:02
Müdahil olduğumuz konuya dönecek olursak , Eee bu paşalar darbe döneminde ve sonrasında nasıl elde etmişler bu kadar malı mülkü..
.Mademki ortada bir iddia var, bu gayrimenkullerin nasıl elde edildiği hakkında da fikirler vardır...
Cebren zorla mı gasp ettiler....
Az buz değil...
yüzlerce daire, rezidans..
Varsa fikriniz bu konuda konuşalım...
Yoksa gene farklı yollara gideceğiz....

adaletin bu kadar işte.
bizim gariban gemicik sahiplerini yargısız sorgusuz infaz ederken senin paşalara ille delil isterim diye tutturuyon :)

daha öncede 124 kere yazdım.
yoruma açıkolmaması gereken ama herkesin bi şekilde taraf olup yorumladığı konular.
klasörler dolusu iddia var, savunma var, alp_tunay efendi bunları sabaha masasında istiyor :cherry:
http://www.youtube.com/watch?v=SD_xLosG9xc#t=71m09s

polo34
30 Kasım 2012, 20:20
klasörler dolusu iddia var

bu iddialar mide bulandırıyor, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ilkokul mezunu adamların hazırladığı iddialara benziyorlar, boş bir kağıda yazı yaz, oluyor iddia, sonra hadi bakalım öyle olmadığını kolaysa ispatla, o kağıdı kim yazmış nedir neden güvenilmesi gerektiği hiç sorgulanmıyor, içeri atılanlar kimler, bankaları hortumlayanlar mı yoksa siyasetçiler mi, elbette hayır, Kardak'a çıkanlar, cudi dağını avucunun içi gibi bilenler, saydırmayın şimdi, iktidara diklenen kimse sorgusuz sualsiz içeri atılıyor, ortada verilen karar da yok çünkü deliller tutarsız, maksat göz dağı vermek, güç hiç bu kadar acımasız şimdiye kadar kullanılmamıştı ... 16/9 yazlık adres tarifini 169 adet yazlığa sahip olarak suçlamayı aklım almıyor, inanamıyorum birilerini karalamanın bu kadar kolay olabileceğine, kral çıplak da biz görmüyoruz acaba ?

KUVVETMİRA
30 Kasım 2012, 20:27
bu iddialar mide bulandırıyor, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ilkokul mezunu adamların hazırladığı iddialara benziyorlar, boş bir kağıda yazı yaz, oluyor iddia, sonra hadi bakalım öyle olmadığını kolaysa ispatla, o kağıdı kim yazmış nedir neden güvenilmesi gerektiği hiç sorgulanmıyor, içeri atılanlar kimler, bankaları hortumlayanlar mı yoksa siyasetçiler mi, elbette hayır, Kardak'a çıkanlar, cudi dağını avucunun içi gibi bilenler, saydırmayın şimdi, iktidara diklenen kimse sorgusuz sualsiz içeri atılıyor, ortada verilen karar da yok çünkü deliller tutarsız, maksat göz dağı vermek, güç hiç bu kadar acımasız şimdiye kadar kullanılmamıştı ... 16/9 yazlık adres tarifini 169 adet yazlığa sahip olarak suçlamayı aklım almıyor, inanamıyorum birilerini karalamanın bu kadar kolay olabileceğine, kral çıplak da biz görmüyoruz acaba ?

cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar böyle yoğun, şiddetli ve pervasızca eleştirilmemiştir.
bütün kitle iletişim araçlarında yoğun bir karşı propagandanın varlığı reddedilemez büyüklükte gözümüzün önünde cereyan etmektedir. bunu da reddediyorsunuz. sizin gonül istiyorki iktidar gümüş tepside serilsin önünüze, hadi olmadı bi darbeyle alıverelim :)
kayıtlara geçmiş hangi iddia ilkokul mezunu adamların hazırladığı iddiaya benziyor da kim hangi iddiayla ceza aldı?
yoksa ilkokul mezunu adamların hazırladığı iddiaya benzeyen şey sizin bu iddialarınız olmasın? :)
bakayım!
sanki öyle gibi.
alp_tunay ne mezunusun sen bakayım? :mrgreen:

polo34
30 Kasım 2012, 20:31
iş sidik yarışına girmesin, 10 kere mi yazacağız yazdığımız yazıyı, neden anlamak istemiyorsun, sütten çıkmış ak kaşık kimse değil...

16/9'a 224'e takıldığımı konuyu o yüzden açtığımı yazmıştım, ilk duyduğum vay şerefsizler dediğimi de yazdım, ertesi gün gerçeğini öğrenince buraya yazdım, hangi aklı başında adam 16/9'u 169 adet yazlık sahibi diye iddiaya dönüştürür, ya da 224 tane lojman varmış, bu lojmanların sahibi de generalin geliniymiş, bunlar normal iddialar mı?

KUVVETMİRA
30 Kasım 2012, 20:46
iş sidik yarışına girmesin, 10 kere mi yazacağız yazdığımız yazıyı, neden anlamak istemiyorsun, sütten çıkmış ak kaşık kimse değil...

16/9'a 224'e takıldığımı konuyu o yüzden açtığımı yazmıştım, ilk duyduğum vay şerefsizler dediğimi de yazdım, ertesi gün gerçeğini öğrenince buraya yazdım, hangi aklı başında adam 16/9'u 169 adet yazlık sahibi diye iddiaya dönüştürür, ya da 224 tane lojman varmış, bu lojmanların sahibi de generalin geliniymiş, bunlar normal iddialar mı?

biri var diye iddia atmış, diğeri yok diye kendini savunuyor.
ne diyeyim yani, bırak mahkemesi görülsün.

ilkerabi
30 Kasım 2012, 20:51
Nereden buldun diye kimseye soramazsınız... 2002 yılında iktidara gelen hükümetin yaptığı ilk yasa bu nerden buldun olayını tedavülden kaldırmak olmuştur. Şiir şakıyan tayyipin pınarhisar cezaevinden çıkarılması bile bunun yanında tali bir konudur. O dercede önemlidir yani nerden buldun diye sordurmamak. Zaten dün bursla okuyan yani babasının parası tahsiline yetmeyen adamın bu gün gemicik sahibi olmasını; pırlantacı dükkanı açmasını sorgulamak abestir! Artık işler rahattır. Amel ettiğiniz kadar villa, lüks işyeri vs sahibi olabilirsiniz, kimse nasıl aldın diye so-ra-maz!

polo34
30 Kasım 2012, 21:07

sorun da orada işte, bunların mahkemesi enteresan bir şekilde yıllar sürüyor, insanın midesini de bu olay bulandırıyor, 2 gün sonra 169 224 gerçek çıksın, ben yine şerefsizler derim, hiçbiri benim babamın oğlu değil, kimsenin fanatiği de değilim, hiçbir partinin üyesi, sempatizanı da değilim, açınca birtakım tv kanallarını iddialar gerçekmiş gibi gösteriliyor, sonra gazeteyi açıyorsun öyle olmadığı ortaya çıkıyor, Kardak çıkan komutan için kardakta operasyonda olduğu gün başka bir yerde olduğu bile iddia edilmişti, iddiaların biraz daha kafa yorulup hazırlanması gerekiyor, karşılarında geri zekalılar yok, vatandaşın kafası bulanıyor, olmuyor işte, gerçek iddia ile sahte ya da güçsüz ihtimal olanlar birbirine girmiş durumda, ne duyulursa iddia diye ekleniyor, bu adamlar memlekete hizmet etmiş, canlarını tehlikeye atmış, bu iddiaların zayıf olanlarını hak etmiyorlar, güçlü ciddi iddialar elbette araştırılsın ama bazıları komik işte, ayrıca memlekete yaptıkları hizmetlerden ötürü hapiste değil yurt dışı çıkma yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmaları gerekiyor ...

KUVVETMİRA
30 Kasım 2012, 21:10
sorun da orada işte, bunların mahkemesi enteresan bir şekilde yıllar sürüyor, insanın midesini de bu olay bulandırıyor, 2 gün sonra 169 224 gerçek çıksın, ben yine şerefsizler derim, hiçbiri benim babamın oğlu değil, kimsenin fanatiği de değilim, hiçbir partinin üyesi, sempatizanı da değilim, açınca birtakım tv kanallarını iddialar gerçekmiş gibi gösteriliyor, sonra gazeteyi açıyorsun öyle olmadığı ortaya çıkıyor, Kardak çıkan komutan için kardakta operasyonda olduğu gün başka bir yerde olduğu bile iddia edilmişti, iddiaların biraz daha kafa yorulup hazırlanması gerekiyor, karşılarında geri zekalılar yok, vatandaşın kafası bulanıyor, olmuyor işte, gerçek iddia ile sahte ya da güçsüz ihtimal olanlar birbirine girmiş durumda, ne duyulursa iddia diye ekleniyor, bu adamlar memlekete hizmet etmiş, canlarını tehlikeye atmış, bu iddiaların zayıf olanlarını hak etmiyorlar, güçlü ciddi iddialar elbette araştırılsın ama bazıları komik işte, ayrıca memlekete yaptıkları hizmetlerden ötürü hapiste değil yurt dışı çıkma yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmaları gerekiyor ...

haklısın.
yazdıklarımdan zulmün yanında olduğum manası çıkmasın.
herkes bi tarafa çekiyo.
memleket zor memleket.

polo34
30 Kasım 2012, 21:28
eski genel kurmay başkanı da biliyorsunuz içeride, efendim bir web sayfası varmış, iktidarı kötülemek için kurulmuş, organize eden genel kurmaymış, bu siteyi kimler kurmuş? bilmem kaç sene önceki komutanlar, onları aldınız içeri tamam, tamam da hani fikir düşünce özgürlüğü vardı, neyse, ne kadar kötülediler bilemem, fikirler eyleme geçmiş kanunlar çiğnenmişse cezalar çekilecek, eski genel kurmay başkanı benim zamanımda o siteye yeni tek bir satır güncelleme yapılmadı dedi, madem birileri rahatsızdı söyleselerdi kaldırırdı, o site genel kurmayın resmi bir sitesimiydi ki adam onunla ilgilenmesi gerekiyordu, ben detayları çok bilmiyorum, bilenler söylesin, eğer resmi bir sitesi değilse adama yazık değil mi içeride şu an. bir de gömülerle suçlandı, zırt pırt bir yerlerden silah çıkıyor, birileri ihbar ediyor, o da çok komik, kimse bunları ihbar edenin peşinde değil, belki ihbar edenler gömdü, ne malum, ayrıca camileri bombalamak vs abuk subuk geri zekalıların inanacağı tuhaf planlar ortaya atıldı, hiç olacak iş mi yaw, adamın lafıyla ALLAH ALLAH DİYE DÜŞMANA SALDIRAN MEHMETÇİK HİÇ İSTANBULDA BİLMEM KAÇ YÜZYILLIK CAMİLERDE İBADET EDEN VATANDAŞINI ÖLDÜRÜR MÜ, hem de durup dururken hele yıl 2012 olmuşken ...

tigermbz
30 Kasım 2012, 23:14
tiger arkadaş;
fikir ayrılığı, husumet, kavga sınır hudut tanımaz.
bu işin devleti memleketi, vatandaşlık bağı yoktur.
amerikayı mı düşman belleyecez hırsızlığı, zorbalığı zulmü mü?
rehber iyilik, dürüstlük, adalet mi olacak atatürk ilke ve inkilapları mı?
benim dünya görüşüm bu temel üzerine kurulu.
seninkinin göbeğine israili koymuşundur.
ona da eyvallah, amma beni bağlamaz.
bunaldım bu gevşek dayatmalardan.
sor bakalım türbana ne diyor bu çokbilmişler?
bi gıdıkla bakalım kurbana, hacca dair ne incileri var kafalarında.
yahu memleketten bihaber misiniz arkadaş?
ne politik ne ekonomik.
düpedüz ideolojik bir çatışma var.
israil körüklüyormuş da bilmemneymiş.
körüklenmeyin arkadaş.
körüklenirseniz de karşılığı elbet oluşur, tabiat kanunu.

rehberimiz elbette iyi olan şeyler olacak
bunlar bizim inandığımız gibi ilahi buyruklarsa eğer, kimsenin tekelide de değil

hep birlikte memleket için hayırlı olanı dileyip te birbirimizi yiyorsak olayı yanlış yerinden yakalıyoruz demektir
tutulan takımlar sahada rakip olsada aynı federasyona bağlı aslında, görmek gerek
ilüzyonların taa ardına bakıldığında işin kökünde şeytan var ve onun tamahkar insanlardan askerleri güdüyor bu davayı
hani karşı çıktığın zulüm de burada başlıyor
bu zulüm insana indirgenecek olsa dün firavundu bugün siyonist yahudiler çıkıyor ortaya, devlete vursan amerika ve israil, hatta batı devletlerinin tümü
ve her nefs-i emmareye tabi insan da bu işin şakşakçısı belki destekçisi
o ki dünya hayatının az bir faydasına ahiretini değişiyor

10 kasım atatürkçülerine itibar etmem
taklitçi zihniyet
bizim atatürkle ortak paydamız anti emperyalizm
unutma her emperyal amacın altında bir firavun zihniyeti yatar
ona kafa tutmak takdire şayan bir meziyet
şeref ve şan, dünyalığı elinde tutanların yanında değil, sadece Allah katındadır

eninde sonunda taa işin baş kaynağına ilişkin mütalağayı yapacaz
lakin bu konuyu aşar bunlar, yeri zamanı var

adem80
30 Kasım 2012, 23:50
ağlama duvarında ağlayan bi türk komutana asla acımam. Daha adamın ne idüğü bile belli değil. Askeriye bunca sene irtica ile mücadele adı altında din ile uğraşmayı bırakıp pkk ile uğraşsaydı pkk şimdi çoktan bitmişti. Senin ne haddine dinsiz gavur komutan müslümanlarla uğraşmak? Çeksinler cezalarını. Ağlama duvarına gidip ağlasınlar. :farao:

otopsici
01 Aralık 2012, 00:07
Vay be...

Sen kalk ömrünün 30 senesini o dağ senin, bu vadi benim geçir...

Karını, çocuğunu aylarca görme...

3 senede bir ülkenin farklı bir yerine taşın...

Dağa çıkıp teröristle çatış...

Canın her dakika tehlikede olsun...

Devre arkadaşlarını şehit ver...

Kazandığın parayı istesen de harcayama...

Sonra herifin biri çıksın kazandığın helal parayı sorgulasın!

Ayıp!

Al sana 2012 asker maaşları:
Uzman çavuş maaşı 1800-2100 TL
Astsubay çavuş 2150 TL
Teğmen maaşı 2400 TL
Yüzbaşı maaşı 3600 TL
Binbaşı maaşı 4800 TL
Albay maaşı 5400 TL
Orgeneral maaşı 7800 TL

Bu rakamlara çok diyorsan insaf...

Bu arada size medyanın durumu:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22028431.asp
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=22032557

8 saat arayla çıkan iki haber. Sanki ilk haberi kendileri yapmamışlar gibi, 2. haberde hiç bahsetmiyorlar.
ben bu konuda siyasi hiç bir yorum yapmıyacağım benim kafama sadece şu maaş meselesi takıldı
üniversite mezunu ve haftada ortalama 56 saat köpek gibi çalışan ve devletin hiç bir kurumunda hiç bir şekilde hiç bir şeyden faydalandırılmadan
kamu kurumlarının belirlediği hiçbir indirimden faydalanmadan çalışıyorum
maaşım 1.500 tl kira ödüyorum (lojman yok) hiçbir yiyeceğim ve içeceğim piyasanın 3 te biri fiyatına gelmiyor evime
bedava servisim yok işe gidip gelmek için her gün 10 tl harcıyorum
şimdi sorarım size uzman çavuş polemiği yapmadan o herif ek ücretler harici benden neden fazla maaş alıyor?
kendiniz diyorsunuz parayı harcamaya fırsat bulamıyorlar diye
bense ay başında paramı görmeye fırsat bulamıyorum ay sonu anca geliyor
şimdi bana yok onların işi çok tehlikeli hayati tehlike taşıyor geyiği yapacaksınız
ve ben iddia ediyorum hiç bir asker veya polis bir sağlık personeli kadar çok saldırıya maruz kalmıyor
ve/veya ölümcül riske uğramıyor (bana hakkari veya şırnak dağlarında komandoları örnek gösterecek kadar aptalca bir cümle kullanmayın)
adamların oralarda görev süreleri belli ya oradaki sağlık personeli ne yapıyor

YÖRÜK
01 Aralık 2012, 00:35
Kimseye bir laf etmiş değilim Şahsi fikrimi yazıyorum. Ayrıca bildiğimiz rakamları paylaşarak sorunun nerede olduğunu birlikte tespit edebileceğimizi düşünüyorum.

Vasıfsız işçiden ayırmak adına yazıyorum. Ailelerin binbir güçlükle okuttuğu çocukları fakülte bitirdikten sonra nekadar ücret kazanıyor ?

Ve bu kişi şanlı türk bayrağına hizmet etmiyorda ne yapıyor ?

Ülkeye hizmet etmiş olmak için Asker mi olmak lazım?

Diğerleri ağaçdamı yetişiyor ?

Memleketin en ücra köşesine dağ başında çadırda yaşayarak o binaları inşa eden insan değilde, binanın içinde olan mı insan ?

sevgili sinan er,yazdıklarını o kadar şaşkınlıkla okudum ki sonuna kadar okumaya dayanamadım ve buradan sadece sana yazmayı yeğledim..
senin sorularına tek tek cevap yazmak isterim ancak sakin olmaya çalışıp bir yandan da yazı yazmaya çalışmak zor oluyor..şimdi biraz gerçeklerden bahsedelim,sen sanırım kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun ki seni iyi doldurmuşlar diye düşünüyorum...kanımca senin fikir olarak desteklediğin kesim seni çok güzel işliyor diye düşünmeye başladım...sana birazcık gerçek ve güncel bilgiler vermeye çalışayım:

harp okuluna giren bir öğrenci sınıfta kalmazsa 4 yıl,en geç 5 yıl içinde okulunu bitirir ve hem harp okulu hem de öğrencilik yıllarında seçtiği mühendislik dallarından birinin diplomasıyla mezun olur..bir nevi çifte diploma diyebiliriz ama çok da fazla kullanılan birşey değildir..harp okulu öğrencisi daha öğrenciliğinin ilk ayından itibaren emekli sandığına üye olur,böylelikle okulda okuduğu yıllarda memuriyet olarak sayılır.(sen şimdi bak bu uygulama güzelim üniversite mezunlarında yok diyeceksin,bunu da araştır ve birazcık da yalın düşün,sonra desteklediğin kesime hesap sor,neden bu uygulama diğer üniversitelerde de yok diye.)neyse mezun olup göreve başlayınca bir arkadaşın vermiş olduğu rakamlar kadar maaş alarak görevine başlar.emekli olana kadar da maaşından hem oyak(ordu yardımlaşma kurumu) için hem de emekli sandığı için belli miktarlarda para kesilir..bu kesilen miktarlar güncel olarak. oyak için 127 tl gibi birşey,emekli sandığı için 460 tl gibi birşey,rakamları net olarak hatırlamıyorum ama bu verdiğim rakamlara yakın..emekli olunduğunda da hem oyaktan hem de emekli sandığından emekli ikramiyesi alır.oyaktan alınan para rütbe ve görev süresine göre farklılık gösterir.emekli sandığında bu durum tamamen hizmet süresi ile ilgilidir.sonuç olarak emekli sandığı yaklaşık 40-50 bin tl verirken oyak 120-300 bin tl arası bir ikramiye verir.sen şimdi oyak diğer halkımızda niye yok diyeceksin,oyağın aylık kestiği ücreti yazdım bir nevi BES gibi hizmet veren sistemi var,aynı ücreti aylık olarak herhangi bir BES sistemine yatırırsan sen de emekli olunca iki yerden ikramiye alırsın dışarıda da bu imkan var yani...burada şunu belirtmek isterim hep subayların ve askerlerin maaşlarıyla vatanımızın diğer fertlerinin kazançlarını karşılaştırıyorsun ya o zaman sen objektif olarak olaya yaklaşmıyorsun derim ben..zira masa başında oturupta herhangi bir fiziksel aktifite göstermeden aylık 15-20 bin tl maaş alan gruplar da var..hem de bunlar üniversite mezunları..bunlara da hesap sor o zaman.bence sen kimlerin yaptığı görevin zorluklarına göre ne kadar ücret aldıklarını araştır.objektif olarak karşılaştırma yap,bir de kimlerin maaşlarına ne kadar zam ne kadar sürede yapılmış araştır..neyse bu kısmı da geçelim çok uzayacak.zaten maaş olayını yeteri kadar tartışmışsınız..

biraz da lojmanlardan bahsedeyim,yine güncel bilgilerdir..izmir'deki lojmanları bölgeye göre 400 ile 750 tl arasında değişmektedir,izmirde yine bölgelere göre değişen kira fiyatları da 400-1000 tl arasında değişmektedir..kararı sana bırakıyorum..muğla bölgesindeki lojmanları 600-750 tl arasında değişmektedir,dışarıda kira fiyatları ise 500-750 arasında değişir,yine izmit bölgesinde 700-800 tl arasında oldu artık bildiğim kadarı ile lojman fiyatları..yani bahsettiğiniz olay tamamen sizi kim dolduruşa getirdiyse onun söyledikleridir..

gelelim komşu olayına..emekli yada çalışan o kadar çok muvazzaf personel varki dışarıda oturan..senin gibi olaya at gözlüğüyle bakan birisi bile kesin denk gelmiştir..asıl sana sormak lazım etrafında kaç tane trilyonluk villalarda yada dairelerde oturan emekli paşa yada subay gördün?merak ettim cevap verebilir misin?etrafındaki gördüğün villalarda pahalı dairelerde oturan insanların ne iş yaptığını bir araştır..gören de ne kadar villa varsa asker hepsini ya o dönem parsellemiş ya da hepsi hırsız da haksız para ile villa almış sanar..

geçmişte nelerin yaşandığını görmediğimiz sürece birilerinin laflarıyla konuşmayalım lütfen..birisi de 80 lerde yapılan darbeyi askerlerin vatanı helak etmesi olarak görmüş...şuan başta senin destekleyip el açtığın,öl deseler gözünü kırpmadan öleceğini düşündüğüm kesim bile asker darbe yapsa da olaylar dursa,sokakta dökülen kanlar artık son bulsa diye beklediler..çok bişi yapman gerekmez o dönemin gazete manşetlerine bakabilirsen bak..sor bakalım babana amcana dedene dayına kim varsa sokağa rahat çıkabiliyorlar mıymış?üniversite de okuyabilmek için illaki bir gruba dahil olmak zorunda kaldıkları dönemi anlatsınlar sana,kardeşin kardeşi saçma sapan sebeplerden ötürü öldürdüğü zamanlardan bahsediyoruz..öyle yada böyle o dönem hükümet bu olayları durduramadı aksine görmezden geldiler ve yine öyle ya da böyle asker bu duruma son verdi ve herkes rahat bir nefes aldı..geçmişten bu yana kadar askerlerimiz olmasaydı ne sen bu tarz konuşmalara yapabilecek bir ortam bulurdun ne de bir vatan bulurdun,ne de bu hafifliğe sahip olurdun.ve işin garip tarafı ne biliyor musun?o dönem askerleri el üstünde tutan satılmış yalaklar şuan o dönem için askere ana avrat küfür ediyorlar hem de aynı insanlar...sadece geçmişimizden bu yana kadar yaptığımız mücadeleleri düşünsen normal şartlarda ne kadar nankörce şeyler söylemişim ben demen lazım..ama sen şimdi muhtemelen o mücadeleleri veren sadece asker değil tüm milletimizdi diyeceksin..bunu demen bile asker demenin millet demek olduğunu göremediğini gösterir...asker,ordumuz gücünü a partisinden b partisinden almaz,a hükümetinden b hükümetinden almaz..yine yüce Türk milletimizden alır..bunu da belirtmek gerek diye düşünüyorum..

ha şunu da belirteyim,her kesimde olduğu gibi askerlerin içinde de çiğ süt emmiş kanı bozuklar illaki çıkmıştır çıkacaktır da..ama bu minicik grubun yaptıklarını aylık 3-5 bin tl ile yaşayan ve vatan için canını vermeye hazır tüm askerlere,tüm subaylara,tüm astsubaylara mal etmek çok büyük cahilliktir..zira kanı bozukluluk, meslek ile alakalı bir durum değil,tamamen yaradılışın ve yaşadığı ortamın,aldığı ailevi eğitimlerin bir sonucudur diye düşünürüm ben..günümüzde bile çorba parası isteyecek kadar kendini küçülten polislerin,para ile eğitim satan pazasız vatandaşlara aynı standart eğitimi vermeyen öğretmenlerin,çok büyük rüşvetlerle dava da taraf tutan hakim veya savcıların,yine para ve menfaat karşılığında insanlara yanlış bilgiler veren imamların,sırf para için vatandaşlarımızın sağlığına yeteri kadar özen göstermeyen doktor ve sağlıkçıların olduğunu da unutma derim..bu örnekler çoğaltılabilir ama demem o ki,bu olaylar tamamiyle insanlıkla alakalıdır..

sonuç olarak ülkemizin her köşesinden her memleketinden görev yapan binlerce askerimiz var ve aldıkları maaş sonuna kadar helal olsun..sen dahil kime 3.000-5000 tl aylık maaş verilse o ateşin o mermi yağmurunun altına yatmaz..keşke bu tür görev yapan vatandaşlarımıza 3-5 bin değilde 8-10 bin verseler..bizler bu vatandaşlarımız sayesinde yataklarımızda rahat uyuyoruz..dolayısıyla ben senin yerinde olsam başkalarının esiri olmaktan kurtarırım kendimi sonra da bağazının gırtlaklanmasını istediğin kesimi objektif olarak değerlendirmeye çalışırım..ha bir de bu tarz yorumlar yaparken içinde birazcık allah korkusu olsun derim..Allah başta sen ve senin gibi birilerinin çığırtkanlığını yapan at gözlüklü vatandaşlarımızı ve sonra da bizleri ıslah etsin..

aslında o kadar çok yazacak şeyler var ki çok uzayacak ve ben ne kadar dil döksem gerçekleri göstermeye çalışsam yine fayda etmeyecek..o yüzden başka cevap ya da yorum yazmayacağım,sadece birazcık güncel ve gerçek bilgiler vereyim istedim,belki bazı aklı salim arkadaşlar varsa güncel durumu görerek haksız yere suçlamalar yapmazlar umarım..

umarım yazılarımda çok fazla devrik cümle yoktur çünkü sinirden biraz hızlı yazdım..

herkese kazasız belasız keyifli sürüşler ve keyifli forumlar..

Khutuck
01 Aralık 2012, 01:48
ben bu konuda siyasi hiç bir yorum yapmıyacağım benim kafama sadece şu maaş meselesi takıldı
üniversite mezunu ve haftada ortalama 56 saat köpek gibi çalışan ve devletin hiç bir kurumunda hiç bir şekilde hiç bir şeyden faydalandırılmadan
maaşım 1.500 tl kira ödüyorum (lojman yok) hiçbir yiyeceğim ve içeceğim piyasanın 3 te biri fiyatına gelmiyor evime
şimdi sorarım size uzman çavuş polemiği yapmadan o herif ek ücretler harici benden neden fazla maaş alıyor?
şimdi bana yok onların işi çok tehlikeli hayati tehlike taşıyor geyiği yapacaksınız
ve ben iddia ediyorum hiç bir asker veya polis bir sağlık personeli kadar çok saldırıya maruz kalmıyor
ve/veya ölümcül riske uğramıyor (bana hakkari veya şırnak dağlarında komandoları örnek gösterecek kadar aptalca bir cümle kullanmayın)
Sadece maaş konusunda cevap vereyim, diğer konulara girmeden.

Uzman çavuş rakamı 2012 sonundan sonra geçerli rakam, şu anki maaş 1500-1700 arasında. Uzman çavuşların kıdeme göre aldıkları para çok az fark ediyor, yeni başlamış 25 yaşında uzmanla 20 senelik uzman arasındaki maaş farkı 200 lira civarında. 1-5 yıl arası sözleşmeli eleman olarak çalışırlar, askeriyenin çoğu özlük hakkından son döneme dek yararlanamıyorlardı; ayrıca uzmanlar lojmana en son yerleştirilen rütbe; doğu bölgeleri dışında uzmanlar çoğunlukla lojman yerine kirada otururlar. Şahsi fikrim, aldıkları maaşın ne düşük, ne de çok yüksek olduğu yönünde. Sonraki mesajıma dikkat edersen devlette çalışan kadrolu bir hizmetlinin 1755 lira aldığını göreceksin, kıyaslayınca uzman maaşları az bile görünüyor.

Tabii 1500 liranın sağlık personelinin çalışma şartlarına göre az olduğu konusunda sana katılıyorum, ama bunun için doğru sorunun "neden o çok kazanıyor" yerine "neden ben az kazanıyorum" olması gerekli. Gönül ister ki sağlık personeli de hak ettiği parayı kazanabilsin.

körfezli
01 Aralık 2012, 01:57
iktidarın en iyi icraatı asker diktatörlügünü kırmak oldu
içi boş asker kafalı bireyler yetiştirildiginizden anlayamıyorsunuz...
19/6 da yaşıyormuş da 196 demişler tam kumpanya komedisi
kaynaksız asparagas. klasik örnegi
biri yazsa paşalar pkk lı diye tutuklandı o haberide kınarsınız
bilmezsiniz o haberide yapan onlardandır amaç ortamı dejenere etmek ..
psikolojik savaş bunlar
BELGEYE İNANIN MESELA NE SES KAYITLARI ÇIKTI PAŞALARINIZ NELER YAPMIŞ

Lucas
01 Aralık 2012, 01:59
Doktora tam gün yasası çıkacağı gündeme geldiğinde de doktorların aldıkları maaş batmıştı yine bazılarına.
Maaş konusuna takılacaksak, asgari ücretin simit hesabına kadar gider bu mevzu. Kimin ne kazandığına bakacağımıza, ne kaybettiğimizi görsek olayı bütünüyle değerlendirip?

acayüp
01 Aralık 2012, 02:06
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22028431.asp
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...DocID=22032557

şu olay üzerine ne dense boş. top gibi oynuyorlar bizimle. Nefesmize yazık.

alp_tunay
01 Aralık 2012, 02:42
alp_tunay ne mezunusun sen bakayım? :mrgreen:

Okumayla adam olunmuyor efendi :wiinkk:

adem80
01 Aralık 2012, 02:44
o zaman kimse okumasın, okutmasın. :santa:

alp_tunay
01 Aralık 2012, 02:46
o zaman kimse okumasın, okutmasın. :santa:

Bunumu çıkardın :queen: :queen:

adem80
01 Aralık 2012, 02:50
he valla. Okumakla adam olunmuyor deyince bende ne gerek var acep okumaya dedim. Demekki okuyanlar adam olamıyosa okutanlarda bi sorun vardır. Sistem bozuk sistem :queen:

ero__
01 Aralık 2012, 02:54
Rakamları çok güzel bir şekilde dökmüşsün.

Birde rica etsem asgari ücret, vasıflı işçi ve memur maaşlarını yazabilirmisin.

Sonrada kira ve diğer genel giderler üzerinde konuşur lojman ve diğer faydalanılan asker imkanlarınıda bu hesaba katmayı unutmayalım.

Örneğin 600 tl ye kiraya oturulan bir bölgede bulunan askeri lojmanın kirası yakıt ve yönetim güvenlik giderleri gibi rakamlar nelerdir.

Birde kıdam ve görev farkları var. Sürekli olarak kriz olan bir ülkede sürekli iş değiştirmek zorunda kalan insanların bir türlü vakıf olamadığı kıdem farkı ikramiye ve tazminatlarını olmayışı üzerine konusuruz.

Hala insafsız olan halk utanmadan birde askere hesap soruyor değilmi ?

Ben oyumu askerin gırtalığını sıkanlara verdim. O doymak bilmeyen girtlakdan daha büyük zararlar görmemek için.

İşkembeden sallamak ne kolay! Gölcük bölgesinde lojmanda oturan bir kişinin verdiği 945 TL yi sen mi ödüyorsun? Asgari ücretle çalışacak olsa neden askeri okula girip tüm hayatını adıyor da sizin gibileri korumak adına silahlı kuvvetlere katılıyor bu insanlar? Sen askerin gırtlağına sıkanlara ver oyunu. Asker bir gün gırtlağını onların arasına karıştın diye sıkarsa korkup kaçma ama! O oy verdiklerin öyle yapıyor! Cahil kesimi arkasına alıp zırt pırt oraya buraya yürümeler yol kapatmalar. Ne len bu? Huzurlu yaşayan halkın huzurunu bozacaksın sonra polis dağıtmaya çalışınca vay efendim demokratik hak! ne anlarsınız lan demokratik haktan? Önce okumayı TÜRKÇE konuşmayı öğrensinler de ondan sonra demogoji yapmaya başlasınlar bir zahmet bu zırtolar!

gemicik nedir azizim? çalıntımıymış? altın kaplamamıymış?
şimdi durduk yere savarona konusu mu açalım? mustafa kemal paşa 12 taksitte paşalık maaşıyla mı almış savaronayı? (denize indiği dönem dünyanın en büyük gemisi imiş kendisi) savaronasında değilim, helal olsun, bu devletin başkanı binmeyecekte patagonyalı mı binecek mercedes'e savaronaya. ama gemicik de nedir? yok keriz feneri yok gemicik. adli vakalar, iftiralar, mahkemeler, karalamalar. arasından beğendiğini seç kullan. ne ala memleket. tam alp_tunay'ın kafaya göre.

Kara yı karalayamazsınız merak etmeyin. Kara karadır. En basitinden elmasın, pırlantanın lüks tüketim vergisi neden yok? Delikanlı varsa çıksın açıklasın :) İnsan kendi kızını kendi şirketinde çalıştırır. AMA DEVLET KURUMU KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR!

yahu arkadaş neden kabul etmiyorsunuz?
tek doğru,
cillop gibi bir lider,
lokum gibi rejim,
yok!!!
herkesi mutlu edebilecek bir hükümet de yok!
aynı şeylerden farklı manalar çıkartıyoruz.
bu ülkede 40 türlü kavga var.
hepside dış mihrakların oyunu değil mi? :mrgreen:
amerika mamerika eyvallah da
atatürkçülük kisvesi altında yobazlık eden, 80 yıldır bu ülkeyi kendi çiftliği gibi talan eden kasıp kavuranı napacağuk?
paşalar silivrideymiş.
darbe planları yaparken bana mı sordular da şimdi silivridekine sahip çıkayım?
oyumuza da karışır olmuşunuz yine.
darbeci kemalistlere oy moy yok.
ağlaşın.

Bu ülkeyi kimler soyup soğana çeviriyor belli. G.tü yiyen kaldırsın hadi dokunulmazlıkları tümden? YEMEZZZ O KADAR DELİKANLI DEĞİLDİRLER DE ONDAN!

adaletin bu kadar işte.
bizim gariban gemicik sahiplerini yargısız sorgusuz infaz ederken senin paşalara ille delil isterim diye tutturuyon :)

daha öncede 124 kere yazdım.
yoruma açıkolmaması gereken ama herkesin bi şekilde taraf olup yorumladığı konular.
klasörler dolusu iddia var, savunma var, alp_tunay efendi bunları sabaha masasında istiyor :cherry:
http://www.youtube.com/watch?v=SD_xLosG9xc#t=71m09s

O gemicikler nasıl alındı? Yukarıda da dediğim gibi kalksın hele bir dokunulmazlık o zaman ak kara belli olacak. Kimsenin maçası yemiyor kaldırmaya.

Ha askere karşı iddia var ise mahkeme, gemicik diyince hani kanıt? :) Güldürmeyin kendinizi artık bence yeter :)

ayrıca cemaate tabi olanların kültürü, dini algılayış ve yaşayış şekilleri kendilerini ilgilendirir.
kimse sadece "cemaatçi" olmakla suçlanamaz.
cemaatçi, tarikat ehli, tesettürlü, çarşaflı da bu ülkenin öz evlatlarıdır, yönetimde söz sahibidir.

şık ve boş sloganlar bulmaktan vazgeçip kulak verirsen anlatıyoruz dilimiz döndüğünce.

Cemaatçi olup ülkede huzursuzluk çıkarırsa, insanları sindirmeye çalışırsa, zorla birşeyler dayatmaya kalkarsa suçlanır ki bence gerekirse asılabilirde!

Asker evet haftada 56 saat çalışmıyor. 7/24 çalışıyor. Gel denilince gecenin bi körü de olsa gidiyor, 6 ay seyir yapıyor evini bırak 30 gün kara yüzü görmüyor, içecekler 3 te 1 i parası değil! :) Kutu kola dışarıda 1.25 içeride 95 krş. O da vergi verilmediğinden! LOJMANLAR BEDAVA DEĞİL! LOJMANI HALEN BEDAVA ZANNEDENE ARTIK HAKARET EDESİM GELİYOR. ADAM AYLARCA EVİNDE YOKKEN ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU Bİ TAKIM ZİHNİYETİN AYAK OYUNLARINDAN EN AZINDAN UZAK TUTMAK İÇİN TEL ÖRGÜ İÇİNDE BIRAKMAYI YEĞLİYOR!

Asker saldırıya mı maruz kalmıyor? Ulan izmirde ölenler fransız askeri miydi? Ya iskenderun? Azıcık at gözlüğünüzü aralayın artık!

Son olarak burada doğuda ya da batıda farketmez, askerlik görevini yerine getirmeden ahkam kesen çok şahız olduğu belli. Zira askerlik yapsalar böyle konuşamazlardı. Askerin çay taşıması batıyor. Evet bana da batıyor. Her askere silah verip savaştırmak mümkün mü? Kimse bir tapu kadastroda çay taşıyan memut hizmetliye laf atmıyor. Neden? O zaman çay taşıyan memur da olmasın? Ama şundan da eminim, içinde memur geçtiği için çay taşıyacak tonla şahıs var (adam demiyorum!) şurada atıp tutanlardan.

4 yıl okul konusunda da; 4 yıl okuyup gemilerde çalışmaya başlayıp 10.000 TL ler kazanan bir sürü insan var tanıdığım. Onlar niye zorunuza gitmiyor? Kendi beceriksizliğini başkasının başarısı ile örtme çabası neden?

İlker beyin söylediklerinin altına imza atıp ek olarak tekrar edeyim. Askeri personelin yediği içtiği 3 te 1 parası değil, LOJMAN BEDAVA DEĞİL, içerisi güllük gülistanlık hiç değil! 3 gün çalışsanız 4. gün istifa edersiniz ama hatırlatayım, girdin mi 15 SENE ÇIKMAK YOK! 15 sene emir alacaksın. Emir almanın ne manaya geldiğini bilmeden atıp tutmayın...

Rakamları çok güzel bir şekilde dökmüşsün.

Birde rica etsem asgari ücret, vasıflı işçi ve memur maaşlarını yazabilirmisin.

Sonrada kira ve diğer genel giderler üzerinde konuşur lojman ve diğer faydalanılan asker imkanlarınıda bu hesaba katmayı unutmayalım.

Örneğin 600 tl ye kiraya oturulan bir bölgede bulunan askeri lojmanın kirası yakıt ve yönetim güvenlik giderleri gibi rakamlar nelerdir.

Birde kıdam ve görev farkları var. Sürekli olarak kriz olan bir ülkede sürekli iş değiştirmek zorunda kalan insanların bir türlü vakıf olamadığı kıdem farkı ikramiye ve tazminatlarını olmayışı üzerine konusuruz.

Hala insafsız olan halk utanmadan birde askere hesap soruyor değilmi ?

Ben oyumu askerin gırtalığını sıkanlara verdim. O doymak bilmeyen girtlakdan daha büyük zararlar görmemek için.

Vasıflı işçi için konuşayım, lastik fabrikasında çalışan 3000 TL den az maaş almıyor bildiğim kadarıyla, ikramiye falan varsa cabası, ha keza bir tersane işçisi de 2000-2500 tl ile çalışıyor. Ama yok bunlar batmaaaz!

alp_tunay
01 Aralık 2012, 02:59
he valla. Okumakla adam olunmuyor deyince bende ne gerek var acep okumaya dedim. Demekki okuyanlar adam olamıyosa okutanlarda bi sorun vardır. Sistem bozuk sistem :queen:

Amerikan oyunu bunlar...
Siyonistlerin planı... :queen:

adem80
01 Aralık 2012, 03:09
evet amerikan oyunu bunlar. Okuyanda adam olabilir, okumayanda. Yaşadıklarından ders almayan adam okusa ne olur, okumasa ne olur? Okumanında faydası bi yere kadar. O konuda haklısın Alp tunay.

Deli Çerkes
01 Aralık 2012, 03:52
Baında birbirinden çelişkili haberler var kimi 224 daire iddasında buluan yerin lojman olduğunu belirtirken , kimi özle mülk olduğunu belirtiyor. Ve en nihayetinde bahsi geçen yerinde tapusu düştü internete.

http://img547.imageshack.us/img547/2616/18506486.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/547/18506486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Olay hakikaten düşündürücü, eğer bunu gören Masak'daki elemanlar hah apartmanın tapusu budur dediyse vay halimize. Tamamı aynı kişiye ait olsada 224 bağımsız bölümlü bir apartmanda , apartman tapusu diye bir şey olmaz arkadaşlar. 224 bağımsız daire varsa ,224 tane ayrı ayrı tapu kaydı ve tapu belgesi düzenlenir.

Tapu okumayı bilmeyenler için açıklayayım, Resimdeki tapu bir apatmanın 19. Blok 1 Kat Daire 4. numaralı dairenin tapusudur. Nitelikte belirtilen adres bu dairenin bulunduğu apartmanın adresini gösterir.Buna bakıp apartmanın tapusudur diyen kişi ya bu işi bilmiyor ( öyle ise orada ne işi var, koskoca kurumda tapu okumayı bilen eleman mı yok ) ya da infaal çıkartıp sonradan yapılan hatanın masum bir hata olduğunu iddia edecek kadar kötü niyetlidir. İşin ilginç tarafı MASAK basınla böyle bir bilgi paylaşılmadı diye açıklma yapıyorsa durum vahim. Bizzat servis edilmiş gibi görünüyor

Bakalım yakında gemiler uçaklar, isviçre hesaplarıda çıkar. 12 Eylül hava kuvvetleri komutanı şahinkayanın F 16 alım ihalesinden dolayı, dolar milyoneri olduğu her dönem konuşulur.Ancak önceki cevaplarımda da belirtmiştim. Gerçek ayrıdır, bunu ispatlayabilmek ayrıdır. ulaşacak delillerde bu türbir bağı kurmak ve ceza kesmek ayrıdır.

Eğer orduda bu tür insanlar varsa , en ağır cezalara kimsenin sesi çıkmaz ancak bu kadar ipe sapa gelmez, çocukların bile yapmayacağı hatalarada körü körüne inanmamak lazım. Gerçi Türkiyede artık hukukta yok gibi , Her iddiaya da İsrarla inanmak isteyenide tutmayalım.

brds
01 Aralık 2012, 04:48
olayın aslı astarı şu...12 eylülle hesaplaşacaz ayağına yeni bir refarandum yapıldı...yetmez ama evetçi takımın desteğiile onaylandı...göstermelik bi darbeciler yargılanıyor mahkemesi kuruldu...eee doğal olarak bu yargılananların çok şerefsiz tipler olması gerekiyordu...ama olmadı kendi halinde insanlar çıktı...vatandaş bak sen şu i.nelere demesi için salla babam salla 224 dairesi çıktı falan filan gereğinden fazla gürültü kopunca gerçekte ortaya çıktı efendim yanlışlık olmuş...kasten yapıldı kabak gibi ortada ama ne çare...düzmece belge ihbarla sindirme ve gözdağı almış başını gidiyor...ortaya çıkınca ve/veya aksi belgelenince sehven(yanlışlıkla)oldu...baktın çok gümbürtü kopmadı devam...birgünde kıyamet kopmadan...memleketin yazarlarının yarısının diline düşmeden kendi yanlışınızı bulupta açıklasanıza vede düzeltsenize...yok olmaz yutturduysan gerek yok amaçta o zaten...yutturamadıysan pardon sehven oldu...zaten sehvenlerde de patlama oldu...donanmada suikast davasındaki bir astsubayın cep telefonunada bir terör listesi eklenmiş adam ben tanımıyorum bunları deyincede emn.müd.sehven oldu demişti...
iki çift lafımda otopsiciye...tehlikeli bir meslegin ve görev yerin olabilir...bu raya kadar eyvallah...ama...unutma doktor veya öğretmen her yerde tehlike altında...sanırım yakın zamandada bir öğretmen bıçaklanarak öldürülmüştü...şimdi her allahın günü mayına basıp ölme tehlikesi altında çalışan adamla doktoru hemşireyi nasıl bir tutarsın...şu anda çalıştığın hastanede en son nezaman bir doktor öldürüldü...belkide hiç...ama gün be gün şehit haberleri geliyor...aldığınız risk aynımıki parası aynı olsun...

otopsici
01 Aralık 2012, 10:24
İşkembeden sallamak ne kolay! Gölcük bölgesinde lojmanda oturan bir kişinin verdiği 945 TL yi sen mi ödüyorsun? Asgari ücretle çalışacak olsa neden askeri okula girip tüm hayatını adıyor da sizin gibileri korumak adına silahlı kuvvetlere katılıyor bu insanlar? Sen askerin gırtlağına sıkanlara ver oyunu. Asker bir gün gırtlağını onların arasına karıştın diye sıkarsa korkup kaçma ama! O oy verdiklerin öyle yapıyor! Cahil kesimi arkasına alıp zırt pırt oraya buraya yürümeler yol kapatmalar. Ne len bu? Huzurlu yaşayan halkın huzurunu bozacaksın sonra polis dağıtmaya çalışınca vay efendim demokratik hak! ne anlarsınız lan demokratik haktan? Önce okumayı TÜRKÇE konuşmayı öğrensinler de ondan sonra demogoji yapmaya başlasınlar bir zahmet bu zırtolar!

Kara yı karalayamazsınız merak etmeyin. Kara karadır. En basitinden elmasın, pırlantanın lüks tüketim vergisi neden yok? Delikanlı varsa çıksın açıklasın :) İnsan kendi kızını kendi şirketinde çalıştırır. AMA DEVLET KURUMU KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR!

Bu ülkeyi kimler soyup soğana çeviriyor belli. G.tü yiyen kaldırsın hadi dokunulmazlıkları tümden? YEMEZZZ O KADAR DELİKANLI DEĞİLDİRLER DE ONDAN!

O gemicikler nasıl alındı? Yukarıda da dediğim gibi kalksın hele bir dokunulmazlık o zaman ak kara belli olacak. Kimsenin maçası yemiyor kaldırmaya.

Ha askere karşı iddia var ise mahkeme, gemicik diyince hani kanıt? :) Güldürmeyin kendinizi artık bence yeter :)

Cemaatçi olup ülkede huzursuzluk çıkarırsa, insanları sindirmeye çalışırsa, zorla birşeyler dayatmaya kalkarsa suçlanır ki bence gerekirse asılabilirde!

Asker evet haftada 56 saat çalışmıyor. 7/24 çalışıyor. Gel denilince gecenin bi körü de olsa gidiyor, 6 ay seyir yapıyor evini bırak 30 gün kara yüzü görmüyor, içecekler 3 te 1 i parası değil! :) Kutu kola dışarıda 1.25 içeride 95 krş. O da vergi verilmediğinden! LOJMANLAR BEDAVA DEĞİL! LOJMANI HALEN BEDAVA ZANNEDENE ARTIK HAKARET EDESİM GELİYOR. ADAM AYLARCA EVİNDE YOKKEN ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU Bİ TAKIM ZİHNİYETİN AYAK OYUNLARINDAN EN AZINDAN UZAK TUTMAK İÇİN TEL ÖRGÜ İÇİNDE BIRAKMAYI YEĞLİYOR!

Asker saldırıya mı maruz kalmıyor? Ulan izmirde ölenler fransız askeri miydi? Ya iskenderun? Azıcık at gözlüğünüzü aralayın artık!

Son olarak burada doğuda ya da batıda farketmez, askerlik görevini yerine getirmeden ahkam kesen çok şahız olduğu belli. Zira askerlik yapsalar böyle konuşamazlardı. Askerin çay taşıması batıyor. Evet bana da batıyor. Her askere silah verip savaştırmak mümkün mü? Kimse bir tapu kadastroda çay taşıyan memut hizmetliye laf atmıyor. Neden? O zaman çay taşıyan memur da olmasın? Ama şundan da eminim, içinde memur geçtiği için çay taşıyacak tonla şahıs var (adam demiyorum!) şurada atıp tutanlardan.

4 yıl okul konusunda da; 4 yıl okuyup gemilerde çalışmaya başlayıp 10.000 TL ler kazanan bir sürü insan var tanıdığım. Onlar niye zorunuza gitmiyor? Kendi beceriksizliğini başkasının başarısı ile örtme çabası neden?

İlker beyin söylediklerinin altına imza atıp ek olarak tekrar edeyim. Askeri personelin yediği içtiği 3 te 1 parası değil, LOJMAN BEDAVA DEĞİL, içerisi güllük gülistanlık hiç değil! 3 gün çalışsanız 4. gün istifa edersiniz ama hatırlatayım, girdin mi 15 SENE ÇIKMAK YOK! 15 sene emir alacaksın. Emir almanın ne manaya geldiğini bilmeden atıp tutmayın...

Vasıflı işçi için konuşayım, lastik fabrikasında çalışan 3000 TL den az maaş almıyor bildiğim kadarıyla, ikramiye falan varsa cabası, ha keza bir tersane işçisi de 2000-2500 tl ile çalışıyor. Ama yok bunlar batmaaaz!
o yazdığımdan sadece bunu mu anladın yani?
bu forumu okuyan herkes uzman çavuşun nasıl uzman çavuş olduğunu bilir
ve neden uzman çavuş olduğunu da bilir
uzun uzadıya yazmama gerek var mı bilmiyorum
diğer askeri personele yorum yapmıyorum dikkat edersen
diğer saydığın şartları kabul ettiği için o işi yapıyor
sözleşmeden konu açılmışken şu an çalışan sağlık personelinin %70 i sözleşmeli ve hemen hemen hiçbir özlük hakkından yararlanamıyor
bu kadar at gözlüğüyle bakmazsan sevinirim olaya

YÖRÜK
01 Aralık 2012, 10:44
bu forumu okuyan herkes uzman çavuşun nasıl uzman çavuş olduğunu bilir
ve neden uzman çavuş olduğunu da bilir

pardon ama ben bu forumu sürekli takip etmeye çalışıyorum ancak uzman çavuşun nasıl uzman çavuş olduğunu ve neden uzman çavuş olduğunu ben cidden bilmiyorum..bu konuyu biraz açabilir misin?rica etsem bana biraz açıklar mısın?

Sinan Er
01 Aralık 2012, 11:41
Küçük cümlelerden oluşan sorulara küçük cümlelerle cevap veremeyişiniz herşeyi özetliyor.

ero__
01 Aralık 2012, 12:23
Evet yahu söyleyin de biz de bilelim bakalım uzman çavuş nasıl uzman çavuş oluyormuş. Gerçekten merak ettim şimdi...

KUVVETMİRA
01 Aralık 2012, 13:00

üslubun bek çirkinmiş ero.
al burada pırlanta açıklaması var, ama az matematik ister, bi dene bakalım okumayı;
http://theelegancejewellery.com/merak8.html

dokunulmazlıklar kalkarsa müfteri sürüsünün meclisi kitleyip çalışmaz hale getireceği malum.
dokunulmazlıkları kaldırıp da meclisin mesaisini aksatırlarsa hükümet hakkındaki fikirlerimi tekrar gözden geçiririm.
cemaat, tarikat, sofi hep bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı oldu.
yönetimde en az laikçi seçkinler kadar söz sahibidirler.
kendilerini güçlü bir şekilde ifade etmelerini huzursuzluk çıkarmak olarak algılayan varsa kendi problemidir.
kimse bi kısım seçkinlerin istediği tipte vatandaş olmadı, olmayacak.
genelkurmay başkanının ağlama duvarında ne işi var?
bu ülkenin ordusu kime hizmet ediyor?
erbakan hükümetini binbir türlü dalavereyle iki günde alaşağı edebildiler.
çünkü erbakan bunların dilinden konuşmadı.
onu da tayyip reis yapıyor.
anladıkları dilden.

otopsici
01 Aralık 2012, 13:24
o kadar yazdığım yazı arasından sadece işinize geleni polemik yaratabilecek şekilde cımbızla çekip manüpüle etmeye çalışan kişilere
cevap yazmayı kendime bir zul bilirim bu başlığa birdaha yazı yazmıyorum

ilkerabi
01 Aralık 2012, 13:33
Amma da saçmalamışsınız....

Cevap vereyim ama hangisine şaşırdım..

Dokunulmazlıklar kalmaz merak etmeyin... Kalksa da dosyaları ele alacak hakim savcıları zaten kendileri; kendi kankalarından düğün-nikah şahitlerinden... atadılar.

Cemaat, tarikat nerde 2. sınıfmış?
Milyar dolarları var herifin, amerika da devasa çiftlik almış, bankaları, dersaneleri, şirketleri var. Bakanlar, gazeteciler(!?) kapısında kuyruk.

Senin seçkin dediğin herhalde benim gibi asgari ücrete talim edenler oluyor!

Genelkurmay başkanının Suudi Arabistanda ne işi var?

Kürecik radarı, patriotlar kime hizmet ediyor?
Erbakan'ı düşüren amerika ve yahudi uşağı para babalarıdır.. Senin çok sevgili tarikatın da erbakanın gidişine zil takıp oynamıştır!

Bugünkü hükümeti ise rusya ve iran 2 ayda darmadağın eder!... Doğalgaz vanaları kapandı mı 78 deki kuyrukları mumla ararsınız.

Khutuck
01 Aralık 2012, 14:17
...
...

Sadece bu kısımla alakalı birkaç bilgi vermek istiyorum. Ağlama Duvarı, Mescid-i Aksa'nın, yani Müslümanların ilk kıblesinin olduğu yer. Bir çok İslam mezhebi orayı da kutsal sayıyor, Bin Furkah'ın yazılarına göre Hz. Muhammed miraç gecesinde göğe yükselmeden evvel kanatlı atı Burak'ı oraya bağlamış.

16. yüzyılın 2. yarısında Kanuni Sultan Süleyman Yahudilere duvarda tapınma hakkı vermiş, Mimar Sinan'a da orada küçük bir tapınak yaptırtmış.

Günümüzde Ağlama Duvarı herkes için turistik bir bölge. Nasıl Barack Obama'nın İstanbul'a geldiğinde Süleymaniye Camii'ni ziyaret etmesi normalse, Ağlama Duvarı ziyareti de normal karşılanmalı.

KUVVETMİRA
01 Aralık 2012, 14:36
Sadece bu kısımla alakalı birkaç bilgi vermek istiyorum. Ağlama Duvarı, Mescid-i Aksa'nın, yani Müslümanların ilk kıblesinin olduğu yer. Bir çok İslam mezhebi orayı da kutsal sayıyor, Bin Furkah'ın yazılarına göre Hz. Muhammed miraç gecesinde göğe yükselmeden evvel kanatlı atı Burak'ı oraya bağlamış.

16. yüzyılın 2. yarısında Kanuni Sultan Süleyman Yahudilere duvarda tapınma hakkı vermiş, Mimar Sinan'a da orada küçük bir tapınak yaptırtmış.

Günümüzde Ağlama Duvarı herkes için turistik bir bölge. Nasıl Barack Obama'nın İstanbul'a geldiğinde Süleymaniye Camii'ni ziyaret etmesi normalse, Ağlama Duvarı ziyareti de normal karşılanmalı.

süleymaniyeyi ziyaret eden turistler namaz kılmıyor, ama generalin duruşu şaibeli;

http://s12.postimage.org/woqht2btp/ilker.jpg (http://postimage.org/)

şaibeli derken;
ilker komutan yahudi de olabilir, benim görüşüm yahudi bir genelkurmay başkanına karşıdır. bunu destekleyen de olabilir, kendi fikridir.
konuyla ilgili olarak bir akp seçmeni olarak şunu cesaretle söyleyebilirim ki;
başbuğ'un ağlama duvarı önündeki fotoğrafı tayyip erdoğan'ın "biz BOP eşbaşkanıyız" ifadesi gibi şaibelidir.

polo34
01 Aralık 2012, 14:57
ben Allah'a şükür Müslümanım, genelde tarihi yurt dışında bir kiliseye girsem 3 ihlas 1 fatiha surelerini okurum, sonuçta ilahi dinlerin mekanları da Allah'ın evi sayılır, kilisede mum dikmedim ama dikene de saygı duyarım ta ki o işi camiye gitmek yerine adet edinmemişse, yukarıdaki fotoda da farklı bir durum yok, turistik bir gezi sırasında yaşanmış bir durum, ayrıca kendisi Musevi, Hiristiyan, Müslüman da olabilir, o duruma da saygı göstermek gerekir, önemli olan milletimiz için çalışmasıdır, koskoca Osmanlı yüzyıllar boyu yabancı devşirme vezirlerle yönetilmedi mi, o dönemlerde halkların dinlerine kültürlerine saygı gösterilmedi mi?

Khutuck
01 Aralık 2012, 15:16
süleymaniyeyi ziyaret eden turistler namaz kılmıyor, ama generalin duruşu şaibeli;

şaibeli derken;
ilker komutan yahudi de olabilir, benim görüşüm yahudi bir genelkurmay başkanına karşıdır. bunu destekleyen de olabilir, kendi fikridir.
başbuğ'un ağlama duvarı önündeki fotoğrafı tayyip erdoğan'ın "biz BOP eşbaşkanıyız" ifadesi gibi şaibelidir.

http://www.ilkerbasbug.com.tr/uploads/Ilker_Basbug_Mescid-i_Aksa-300x225.jpg
Mescid-i Aksa'da dua ederken.

http://www.ilkerbasbug.com.tr/?p=775
Bu da kendi açıklaması.

http://www.olay.com.tr/resimler/16000/17644_1.jpg
Bu amcanın da Yahudi olmadığını umuyorum :)

YÖRÜK
01 Aralık 2012, 15:35
o kadar yazdığım yazı arasından sadece işinize geleni polemik yaratabilecek şekilde cımbızla çekip manüpüle etmeye çalışan kişilere
cevap yazmayı kendime bir zul bilirim bu başlığa birdaha yazı yazmıyorum

yok bunun cımbızla çekilmesiyle alakası yok,manüpüle eden de yok..sadece senin bilip de bizim bilmediğimiz şey ne?ben onu merak ediyorum..neymiş bu uzman çavuşluk olayı bize anlat,böyle kaçamak cevaplarla olmaz dostum..sen açık açık yazmışsın, uzman çavuşlar neden uzman olur tüm forum sakinleri biliyor anlatmaya gerek yok demişsin..neymiş bu durum?anlat yoksa ben bu konuda seni sıkboğaz ederim birader :) belki bu forumu takip eden onlarca uzman çavuş var,bu adamları neden töhmet altında bırakıyorsun?belki ben de uzman çavuşum ne biliyorsun?böyle ortaya lafı atıp kimse kaçmasın..sözünün arkasında dur sonra da zul bulup bir daha yazma...bekliyorum cevabını..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------

Küçük cümlelerden oluşan sorulara küçük cümlelerle cevap veremeyişiniz herşeyi özetliyor.

şimdiye kadar hep küçük cümlelerle cevap verildi ama sen dahil bazı vatandaşlarımız cümlelerin küçüklüğünden olsa gerek,anlamakta güçlük çekmişsiniz hatta anlayamamışsınız,idrak edememişsiniz o yüzden en basit haliyle anlayabilirsiniz diye böyle yazdım..benim sorularımı cevaplarsanız da memnun olurum..

KUVVETMİRA
01 Aralık 2012, 16:04
http://www.ilkerbasbug.com.tr/uploads/Ilker_Basbug_Mescid-i_Aksa-300x225.jpg
Mescid-i Aksa'da dua ederken.

http://www.ilkerbasbug.com.tr/?p=775
Bu da kendi açıklaması.

http://www.olay.com.tr/resimler/16000/17644_1.jpg
Bu amcanın da Yahudi olmadığını umuyorum :)

yerinde ve tatmin edici bir açıklama :cat:
geriye kaldı reco reisin BOP eşbaşkanlığı :)

htmetin
01 Aralık 2012, 16:15
Bende kudüse gitsem ağlama duvarının önünde bir foto çektirmeden dönmem açıkcası.. Tarih yatıyor orada tarih.

polo34
01 Aralık 2012, 16:32
Yaşar Nuri Öztürk'ün Maun Suresi isimli kitabında Allah'ı Allah ile aldatanlara Maun Suresinden pekçok göndermeler var, herkese okumayı tavsiye ederim, birşeyler söylenirken Allah'ın varlığı ve kul hakkı unutulmamalı, herkes aklını başına almalı, bir yerlere gelme, para kazanma, ihale alma vs işleri gözlerimizi kör etmemeli, ruhumuzu körü körüne birilerine mal mülk için satmamalıyız, unutmayın artık hak ile batıl birbirinden ayrılmıştır, dinimizde ruhban sınıfı yoktur, yol göstericiye şeyhlere hacılara hocalara vs ihtiyacımız yok, Kuran dışında yazılan çizilen söylenen mantığımızın almadığı herşey için her zaman şüphe ile bakmak durumundayız ...

vakvak
01 Aralık 2012, 17:53
Neden yahudi olması kötü birşeymi?Padişahlarımızın eşleride hristiyandı çocuklarıda kırma çıkıyor..Tayyipin yahudi olmadını nerden biliyorsunuz?????????????
Yahudilik hastalıkmı?Yahudi bir komutan ordusunumu satar??anlatında bilelim

KUVVETMİRA
01 Aralık 2012, 18:07
Neden yahudi olması kötü birşeymi?Padişahlarımızın eşleride hristiyandı çocuklarıda kırma çıkıyor..Tayyipin yahudi olmadını nerden biliyorsunuz?????????????
Yahudilik hastalıkmı?Yahudi bir komutan ordusunumu satar??anlatında bilelim

dikkat edersen yahudiliğine bişey demedik dersansport.
inanca saygı, düşünceye özgürlük temel düsturumdur.
sevmiyorum yahudileri
hırslarını, zenginliklerini, ideallerini, hiçbişeylerini sevmiyorum.
türkiye cumhuriyeti devletinin ordusunun başında yahudi komutan istemezük.
katılırsın katılmazsın senin bileceğin iş.
çocuklar kırmaydı değerlendirmen de pek isabetsiz olmuş.
müslümanlık ve hristiyanlık kan bağıyla nesilden nesile geçen bir genetik miras değil, bir yol, bir tercihdir.

Deli Çerkes
01 Aralık 2012, 19:37
Seyrederken kimin söylediğine değil, ne söylediğine dikkat edin. İyi bir analiz yapılmış , 4:24 ve 5. dakikayı defalarca dinleyin.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10151185593039561

YÖRÜK
01 Aralık 2012, 19:56
birgün gelecek ve fütursuzca ne idüğü belirsizlere biat edenler bile yandım anam diyecek ama iş işten geçmiş olacak.bu durumu toparlayacak bir askerimiz bile olmayacak o zaman..Allah sonumuzu hayır etsin..

ero__
02 Aralık 2012, 00:20
dikkat edersen yahudiliğine bişey demedik dersansport.
inanca saygı, düşünceye özgürlük temel düsturumdur.
sevmiyorum yahudileri
hırslarını, zenginliklerini, ideallerini, hiçbişeylerini sevmiyorum.
türkiye cumhuriyeti devletinin ordusunun başında yahudi komutan istemezük.
katılırsın katılmazsın senin bileceğin iş.
çocuklar kırmaydı değerlendirmen de pek isabetsiz olmuş.
müslümanlık ve hristiyanlık kan bağıyla nesilden nesile geçen bir genetik miras değil, bir yol, bir tercihdir.

şaibeli derken;

Kendi kendine cevap vermişsin zaten.

Ayrıca gerçekleri söyleyince hemen üslup ıyy çirkiiin gibi saçma sapan ifadeler arkasına saklanmayın, KAÇMAYIN!

üslubun bek çirkinmiş ero.
al burada pırlanta açıklaması var, ama az matematik ister, bi dene bakalım okumayı;
http://theelegancejewellery.com/merak8.html

dokunulmazlıklar kalkarsa müfteri sürüsünün meclisi kitleyip çalışmaz hale getireceği malum.
dokunulmazlıkları kaldırıp da meclisin mesaisini aksatırlarsa hükümet hakkındaki fikirlerimi tekrar gözden geçiririm.
cemaat, tarikat, sofi hep bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı oldu.
yönetimde en az laikçi seçkinler kadar söz sahibidirler.
kendilerini güçlü bir şekilde ifade etmelerini huzursuzluk çıkarmak olarak algılayan varsa kendi problemidir.
kimse bi kısım seçkinlerin istediği tipte vatandaş olmadı, olmayacak.
bu ülkenin ordusu kime hizmet ediyor?
erbakan hükümetini binbir türlü dalavereyle iki günde alaşağı edebildiler.
çünkü erbakan bunların dilinden konuşmadı.
onu da tayyip reis yapıyor.
anladıkları dilden.

Bir kişi gidiyor dükkan açacak. Dükkan kirası 500 TL. Siz bilir misiniz ki devletimiz o 500 nin %20 si yani 100 TL ekstrasını dükkanı sadece kiraladın diye her ay istiyor! Nerede kaldı matematik? Cep telefonu faturalarına baktınız mı hiç? ÖİV eklenir sonra ÖİV li hali üzerinden KDV hesaplanır. VERGİNİN VERGİSİ!!!

Ayrıca kim 2. sınıf olmuş? Kendine harem kuran mı? Mal varlıklarının haddi hesabı olmadan yaşayanlar mı? Herkesin ne mal olduğu oldukça belli. Bu ülkenin ordusu MECBUREN Milli Savunma Bakanına bağlı. Yani sivil iradeye yani HALKA hizmet ediyor.

Ha laf çekip çekip cevap yazma hakkında ise kaç sayfa yazı yazıldı, satırlar dolusu yazdım içinden vergiyi çektin sende! :)

İlker beyin de dediği gibi pek yakında ağlayacaksınız ama o zaman ne asker ne polis korumayacak o zaman bakalım kim koruyacak sizin gibileri. Yatağında nasıl rahat uyuduğunu düşün tövbe de! Varsa tabi sizin taHrikatınızda böyle bir düşünce...

Siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden artık bu ülkeden NE YAZIK Kİ bi cacık olmaz. Olsa olsa İRAN olur.

Son olarak benden kesilen vergilerle maaş alıyor BUNLAR. HARAM ZIKKIM OLSUN... ÇOLUĞUNDAN ÇOCUĞUNDAN ÇIKSIN İNŞALLAH

Unutmadan anlamadığım şeylerden biri; bir kongre yapılıyor. Tüm devletlerin BAŞKANLARI var. Cumhurbaşkanları... bizimki nerede? Neden b..bakan var ? Neden o katılıyor? Ülkenin başkanı kim???

http://www.youtube.com/watch?v=Jd4Nr4l5twk

Halen laik'iz diyorsunuz ya !

http://www.youtube.com/watch?v=AoXNyl7djDo

http://www.youtube.com/watch?v=Ul61kEUdWNA
Bu videoda erbakan güzel demiş (sevsem de sevmesemde) hatırlatmış. İlmin farz kılındı ile ilgili. Nerede ilim? 4-5 tane ZORAKİ SEÇMELİ DİN DERSİ İLE Mİ???

http://www.youtube.com/watch?v=HZoshgwvH74
Bu videoyu KALDIRAMAZ SİZİN GİBİLER... APOYA SAYIN DİYEN KENDİNİ BİLMEZİ ÜLKENİN BAŞINA GETİRİP HALEN TARAFTARI OLARAK ANCAK Bİ TARAFLARIMLA GÜLEBİLİYORUM SİZİN GİBİLERE ... BENİM GİBİ ÜLKESİNİ SEVENLERİN HAKKINI YİYİORSUNUZ YA MAHŞER GÜNÜ HESAPLAŞACAĞIZ!

http://www.youtube.com/watch?v=VepV4Ac_rNM

ŞEHİT KANI, ŞEHİT CANI KELLE DEĞİLDİR!!! O SİZİN B..BAKANINIZIN ZANNETTİĞİ GİBİ!!!

Bu videolar uzaar gider ama sabit fikirli, gerici, geri kafalı, iran olma yolunda emin adımlarla ilerleyen zihniyet at gözlüğü takmaya devam eder...