Orijinalini görmek için tıklayınız : motosiklet kullanim anaciniz
kursattekin
24 Kasım 2012, 18:11
motorunuzu ne amacli kullaniyorsunuz? gezmek,turlamak mi, yoksa her isiniz icin mi? yilin tamami kullaniyor musunuz? ortalama yillik yaptiginiz km nedir? yillik ortalama bakim icin odediginiz ucret? bebek ile ( 12ay-48ay arasi) motora bindiniz mi? hic dustunuz mu? dusme niyetiniz var mi? :)
ben hic iki teker tecrubem olmadan basladim motora, acikcasi kucuklugumden beri de bisiklet ilgimi cekmezdi, sadece motor, ilk bindigim motorda vitesli minsk125 idi, hic bilmeden sadece arkadasin tarifi ile sehiricinde bindim, sadece 1 ile kullan dedi ama cok rahat kullandim, sonraki gun bir baska arkadasin mz301 ine bindim, zaten o andan beri mz askim bitmedi, o gunden beri de cesit cesit motorlara bindim, hic dusmedim, dusme gibi niyetim yok zaten, hersey kafada bitiyor acikcasi, forumu okudukca sasirip kaliyorum, yeni motor alacak olana yada tavsiye de bulunan herkes, yok iste cbr 125 alma nasilsa duseceksin, grenajlari pahali, alacak kisi de nasilsa dusecegum uygun kasali falan, dusmeyi dusunmek bile tedirgin olmaniz icin yeterli, kafanda ne cizersen onu yasarsin. Kiz arkadasima da ogretmistim hic tecrubesi yok iken tvs apache ile, gayet guzel kullandi, ablama scooter ile ogrettim, binmeden duserim duramam falan korktu, gercekten de ikinci kez binmemesi daha hayirli geldi, dusmedi ama benim kosmaktan canim cikti. ikinci sasirdigim husus ise cok kararsiz ve kim ne derse onu almak isteyenler, ybr mi cbf mi, apache mi gibi turlu turlusu, seni ne mutlu edecekse onu al, forumdan yardim cikmaz, her malin seveni olacaktir ki normali de budur, dusuk cc uzun yol yapar mi diye konular acilir, elbette yapar, ben yazin sicaginda kymco ck125 ile 700-800km yaptim 12-13saatte, cinlilere gelince onlari da kucumsemeyin, adamda cinli scooter var cukura dalarak, tumsegi ucarak gecer, 10tllik yag alir, digerinde pcx var, dikkatli biner, servis 4000kmde yag degistir der, adam 1500de degistirir, bakimini duzgun yapsan da dokulur bir sure ama bezdirmez seni cinli, en azindan motor hevesini aldirir.
Mengu16
24 Kasım 2012, 18:14
Keyif için binerim, benimkisi dudak tiriyakiliği :P
hisvarlar
24 Kasım 2012, 18:21
İş,okul ve gezme amaçlı
rs_guven
24 Kasım 2012, 18:32
Ulaşım amaçlı, yaz kış biniyorum.
Kaza geçirdim ama durduk yere hiç düşmedim.
Bir kez uzun yola (300 km) çıktım. Tövbe ettim, daha çıkmam. Iki günde zor kendime geldim :)
serdar1547
24 Kasım 2012, 18:36
motoru ilk başlar arada gezmek turlamak için kullanırdım sonra alışkanlık oldu şimdi her işimde motorumu kullanıyorum
yılın tamamı kullanamıyorum çünkü bizim buralarda hava bazen -30 u bile buluyor ama çok değil yılın üç ayı motorumdan uzak kalıyorum,o zamanlarda da hava biraz iyi olsun motoru çıkarırım hemen.
benim gibi 2 yaşındaki oğlumda motoru çok seviyor trafik olmayan yerde beraber biniyoruz ve maksimum 10 km hızda turluyoruz.
ortalama yıllık yaptığım km sekiz bini geçmiyor,motora da bakım için para vermiyorum sadece yağ alıyorum o da yılda bir.
motora hero puffla başlamıştım o zamanlar düşmüşlüğüm var ama artık ağır makına kullanıyorum pufa göre ve düşmeye de niyetim yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------
Bir kez uzun yola (300 km) çıktım. Tövbe ettim, daha çıkmam. Iki günde zor kendime geldim :)
uzun yola çıktığın motorun marka ve modelini öğrenebilir miyiz?
rapsy_09
24 Kasım 2012, 18:49
İlk başlarda gezmek için biniyordum motora.Sonradan baktımki her işim olduğunda motorla gidiyorum.Motorla bir bütün olmuşuz.Part time iş bakarken dedim madem bu kadar motor kullanıyorum neden kuryelik yapmıyayim.Sonradan meslek haline geldi.Motor sürmekten para kazanır oldum.Yaz kış biniyorum sıkıntı yaşamıyorum.Yıllık ortalama 50000 km yapıyorum.
vakvak
24 Kasım 2012, 18:54
Bizde yalan dolan yok ilk bisikletle başladık hayata sorna mahalledeki bir abimizde zzr vardı sene 93 mü ne,adam mahalleye her geldiğinde arkasında başka hatun.Sonra tüme varım yaptım dedimki adamda tip yok,adamda motor var motor güzel kızda güzel.ve tüme vardım gzel motorun varsa güzel kız gelir diye.Böyle hayal kurduk ve motor aldık.Ne oldu armut gibi kızlar bize düştü gene :) neymiş çirkin tip artı güzel motor ve en önemli ayrıntı cepte extra parada olmalı.Ben işte o ayrıntıyı unutmuşum bütün parayı güzel motora yatırdım :)
Vakvak zamanla büyüdü ee türkiyede büyüdü artık motor oldu vakvakın trafik çilesinden kurtarıcak araç.Hoş vakvak içini ki tekerlekli herşey bir araç 5 sene boyunca işe bisikletle gidip gelmiş bir ördektir kendisi.senede bisiklet motosiklet 50 000 km e yakın yapıyorum.Bisiklet daha masraflı motordan onuda çözdüm.Arabayla gezmek istemezmiydim?isterdim tabi ama ülkemizde trafik çok sıkışık araba külfet yani.
Motosikleti hayatı kolaştıran bir araç olarak görüyorum.Bazıları gibi kız arkadaş yerine koymuyorum zaten koysaydım garip olurdu haha :)
egelim 43
24 Kasım 2012, 19:13
Motosiklet şehir içinde benim için adeta can simidi :cat: trafik belası yok,en önemlisi park yeri derdi yok :cherry: uzun yolda ise tam bir keyif aracı :cat: havaların ve şartların müsade ettiği her işimde motosikletimi kullanmayı tercih ederim,yaşadığım yerde hava şartlarından dolayı yılın 12 ayı büyük bi keyifle kullanamasam bile en az 10 ayı kullanabiliyorum bunun 3-4 ayında ise büyük bi keyif alıyorum :cat: motosikletle yıllık yaptığım kilometre 7-8 bin kadar ama eskiden bunun kat be kat fazlasını yapıyordum (sanırsam artık yaşlanıyorum) :P bakım masrafı ise ortalama 50-60 TL/ Yıl ı geçmez oda sadece yağ,buji,fren balatası v.s senin kastettiğin anlamda (12-48 ay arası) bebekle hiç binmedim motora ama 18+ yaşdaki bebeklerle epeyce binip gezmişliğim vardır (yengeniz duymasın) :P
vede çooookkkkk düştüm motordan ama hiç birinde kalıcı hasar almadım şükürler olsun :cat: her kaza gördüğümde yada kendim düştüğümde "ulen bırakıcam bu motor binmeyi" desemde en fazla binmediğim 3 gün sürdü 4. gün anlaşılamaz şekilde kendimi motorun üzerinde buldum :P düşme niyetine gelince niyetle olmuyo bu işler siz çok dikkatli olsanız full koruma olsanız bile trafik denen zilletin içerisinde kullanıyorsunuz motürü ve trafikte bol miktarda hödük mevcut :santa: ama Allah kimseye kaza bela vermesin inş. bahsettiğim hödüklere bile :P :rendeer:
Safahat
24 Kasım 2012, 20:38
Bedenimi değil ruhumu taşımak için...
rs_guven
24 Kasım 2012, 22:08
motoru ilk başlar arada gezmek turlamak için kullanırdım sonra alışkanlık oldu şimdi her işimde motorumu kullanıyorum
yılın tamamı kullanamıyorum çünkü bizim buralarda hava bazen -30 u bile buluyor ama çok değil yılın üç ayı motorumdan uzak kalıyorum,o zamanlarda da hava biraz iyi olsun motoru çıkarırım hemen.
benim gibi 2 yaşındaki oğlumda motoru çok seviyor trafik olmayan yerde beraber biniyoruz ve maksimum 10 km hızda turluyoruz.
ortalama yıllık yaptığım km sekiz bini geçmiyor,motora da bakım için para vermiyorum sadece yağ alıyorum o da yılda bir.
motora hero puffla başlamıştım o zamanlar düşmüşlüğüm var ama artık ağır makına kullanıyorum pufa göre ve düşmeye de niyetim yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:34 ----------
uzun yola çıktığın motorun marka ve modelini öğrenebilir miyiz?
Şu anki motosikletim. Yani mondial 100'lük cup.
ErknOzyurt
24 Kasım 2012, 22:28
Racingciyiz biz zevk için bineriz.
doganugursen
24 Kasım 2012, 22:33
tamamen turku meselesi :)
chopper chopper chopper choppe choppe chop chop chop chop:)
kızlar baksın diye :P (maksat geyik olsun)
fromghetto
24 Kasım 2012, 22:38
motorumu ayakkabımın sol teki olarak kullanıyorum onu giymeden hiç biyere gidemiyorum.... şaka gibi ama harbiden...:bestmt:
ferdinandd
24 Kasım 2012, 22:41
chopper chopper chopper choppe choppe chop chop chop chop (maksat geyik olsun)
http://www.youtube.com/watch?v=cNkp4QF3we8
:queen::queen::mrgreen:
Alper Kaya
24 Kasım 2012, 23:36
ne için kullandığımı bilmiyorum tam eve girmek üzereyken içimdeki ses beni 100km lik bi yola gecenin bi köründe çıkarabiliyor gidiyorum durmadan dönüyorum sanırım ben motor sürmeyi ve o 2 tekerin üstünde durmayı taparcasına seviyorum :)
babaduru
24 Kasım 2012, 23:50
Forumdan bi abimiz 12 yıl motor sürdüm düşmedim çünkü tam süremediğimi düşünüyodum ne zamanki ben motor kullanmayı öğrendim dedim ertesi gün düşdüm demişti bu hiç aklımdan çıkmaz siz biraz basite almışsınız düşmeye niyetim yok derken bu iş bu kadar basite alınacak bişey değil çünkü şimdiye kadar kullandığınız motorlar hep düşük cc anladığım kadarıyla düşük cc motorun gücü ile büyük cc bir motorun gücü eşit olamaz siz enfazla 250 cc bi motosiklet kullandıysanız taş çatlasın 30 bg güç üretir ama yüksek cc bir motor 200 bg gibi güçler üretir yani yeni başlayan bir kişi o motorda artcı olarak bile duramaz ki iş sürmeye kalsın. Yeni başlayacaklar istediği motoru alsın demişsiniz ama düşük cc ile başlayın diye boşuna söylemiyo bu kadar insan.Hayırlı sürüşler.
doganugursen
25 Kasım 2012, 00:03
bu da türkçesi
:D :D
http://www.youtube.com/watch?v=6NbtkK3SC8s
sakinseytan
25 Kasım 2012, 00:07
Kapıda araban dururken deli gibi yağan yağmura rağmen sen genede işe motorla gidip geliyosan ve iş yerinde pantolon çorap vs. deişip mesaiye başlıyosan bunun türkçede karşılığı nedir AŞK :)
motor her işime yarıyor
severek bindiğim bir ulaşım-seyahat aracı
can dostum
dert ortağım
,,,,,,,,, böyle uzar gider
benim delilikle suçlanmama sebep olan tek şey
motorsiklet
Acil112
25 Kasım 2012, 00:40
Konunun nasıl bir aciliyetle bu kadar özensiz bir şekilde mobil'den açıldığını düşünmeden edemiyor ve söyleyecek birşey bulamıyorum. Hatta motosikleti bile neden kullandığımı unuttum, en iyisi bir çay yapayım.
sakinseytan
25 Kasım 2012, 00:47
Konunun nasıl bir aciliyetle bu kadar özensiz bir şekilde mobil'den açıldığını düşünmeden edemiyor ve söyleyecek birşey bulamıyorum. Hatta motosikleti bile neden kullandığımı unuttum, en iyisi bir çay yapayım.
Bazen insanların açıklarını görmemezlikten gelmek, yüzüne vurmamak lazım kalp kırmamak adına.
On parmak klavye kullanan insanlar bazen yan yana olan karakterlere basabiliyorlar bunu çok kez konu açarken yapıyorum.
Herneyse umarım anlatabilmişimdir, afiyet olsun bende yatim artık.
Mengu16
25 Kasım 2012, 00:50
Mobil ne kelime adam tayland'dan yazıyor bize :cherry: tayland'da türkçe klavye bulması biraz zor olur.
ferdinandd
25 Kasım 2012, 00:59
Benimde yakın geçmişte "Metric" yazıp, bunun türkçesi var diye düzelterek (düzeltme denirse) başlığıma "Mertik" yazmışlığım var konu başlığıma.
Olay gün doğumu saatlerine doğru cereyan etmiş, uyuyup uyanınca farketmiştim :mrgreen:
sakinseytan
25 Kasım 2012, 01:06
Benimde yakın geçmişte "Metric" yazıp, bunun türkçesi var diye düzelterek (düzeltme denirse) başlığıma "Mertik" yazmışlığım var konu başlığıma.
Olay gün doğumu saatlerine doğru cereyan etmiş, uyuyup uyanınca farketmiştim :mrgreen:
pek birşey anlıyamadım kusura bakma galiba uykum geldi :)))) metric de yazsan mertik te gene anlaşılır bi kelime çıkartamadım eng. galiba :P
xanka
25 Kasım 2012, 22:26
motorunuzu ne amacli kullaniyorsunuz? gezmek,turlamak mi, yoksa her isiniz icin mi? yilin tamami kullaniyor musunuz? ortalama yillik yaptiginiz km nedir? yillik ortalama bakim icin odediginiz ucret? bebek ile ( 12ay-48ay arasi) motora bindiniz mi? hic dustunuz mu? dusme niyetiniz var mi? :)
ben hic iki teker tecrubem olmadan basladim motora, acikcasi kucuklugumden beri de bisiklet ilgimi cekmezdi, sadece motor, ilk bindigim motorda vitesli minsk125 idi, hic bilmeden sadece arkadasin tarifi ile sehiricinde bindim, sadece 1 ile kullan dedi ama cok rahat kullandim, sonraki gun bir baska arkadasin mz301 ine bindim, zaten o andan beri mz askim bitmedi, o gunden beri de cesit cesit motorlara bindim, hic dusmedim, dusme gibi niyetim yok zaten, hersey kafada bitiyor acikcasi, forumu okudukca sasirip kaliyorum, yeni motor alacak olana yada tavsiye de bulunan herkes, yok iste cbr 125 alma nasilsa duseceksin, grenajlari pahali, alacak kisi de nasilsa dusecegum uygun kasali falan, dusmeyi dusunmek bile tedirgin olmaniz icin yeterli, kafanda ne cizersen onu yasarsin. Kiz arkadasima da ogretmistim hic tecrubesi yok iken tvs apache ile, gayet guzel kullandi, ablama scooter ile ogrettim, binmeden duserim duramam falan korktu, gercekten de ikinci kez binmemesi daha hayirli geldi, dusmedi ama benim kosmaktan canim cikti. ikinci sasirdigim husus ise cok kararsiz ve kim ne derse onu almak isteyenler, ybr mi cbf mi, apache mi gibi turlu turlusu, seni ne mutlu edecekse onu al, forumdan yardim cikmaz, her malin seveni olacaktir ki normali de budur, dusuk cc uzun yol yapar mi diye konular acilir, elbette yapar, ben yazin sicaginda kymco ck125 ile 700-800km yaptim 12-13saatte, cinlilere gelince onlari da kucumsemeyin, adamda cinli scooter var cukura dalarak, tumsegi ucarak gecer, 10tllik yag alir, digerinde pcx var, dikkatli biner, servis 4000kmde yag degistir der, adam 1500de degistirir, bakimini duzgun yapsan da dokulur bir sure ama bezdirmez seni cinli, en azindan motor hevesini aldirir.
Ustat sende fazla guven var sanki
Bana sorarsan kaza yapmana ceyrek var dikkat et
pckopat001
25 Kasım 2012, 22:59
ben her işim için kullanıyorum motorumu , ulaşım,gezme, yakında fırsat olursa iş :) , şu ana kadar 100 km yaptım uzun yola olarak :cat:
bende salı günü toplam 600 km lik bir yola çıkacam umarım senin gibi olmaz sonrasında benimde düşüncelerim güven kardeş :)
otopsici
25 Kasım 2012, 23:26
tamamen pislik olsun diye
Benli
25 Kasım 2012, 23:31
Haftada bir gün , yani hafta sonları , hanımla beraber biniyoruz , nostalji gibi .
Mengu16
25 Kasım 2012, 23:42
tamamen pislik olsun diye
Seni gidi doktor apaçi :queen:
gezginmotor
26 Kasım 2012, 02:13
25 senedir biniyorum heryere motorla giderim wc yede gidecem ama kapıdan geçmiyo toplamda 180.000+km yapmışımdır.Hiç düşmedim 25 senede çok kaza atlattım 1kaza yaptım.
Sepetçioğlu
26 Kasım 2012, 02:22
Şu anda motor sürmeyi öğrenmek için biniyorum :) Bu sayede gezmişte oluyorum :mrgreen:
_zeus_
26 Kasım 2012, 02:28
İşe gidip gelmek için kullanıyorum.
Evim Beylikdüzü'nde işyerim Atatürk Havalimanı'nın orada DTM'de.
3 gün metrobüs ile gittim 4. gün motosiklet almaya karar verdim. Hayatımdaki en doğru kararlardan birisiydi ))
salcano_7946
26 Kasım 2012, 03:39
yalan yok ben toto gezdırmek ıcın aldım
kursattekin
26 Kasım 2012, 05:07
basite almak degil, sadece eksi dusunmemek gerekir, sonucta her an hersey olabilir, mesela araba camina seken tas misali oldu da senin kaskina sekti, kaza her an olur, ister uzmani ol, ama naslsa dusecegim diye binilmez dedim, yoksa ameliyata giren bir hasta olmeyecegim diye girerse olumsuz mudur? sadece maksatim beyni olumsuzluklara kurmamak gerekir. olacaksa olur ama oldurmaya niyetli olmayin dedim. simdiye kadar kullandigim motorlari nasil cozdunuz birden? daha once ki paylasimlarimi bilmiyorsunuz sanirim, basladim dedigim motorlar basladiklarim, ornegin zzr1100 sizin icin kucuk mu? ama su da var, neye binersem bineyim, durulmayacak kadar hiz, mantikdisi hiz yapmam, 250km hiz yapmak zor degil, ama mantiksiz. yeni baslayacak istedigini alsin kismini tekrar okursan, gidip hayabusa alsin mi anladin bundan? dedigim ybr mi cbf mi apache mi drift mi seklinde kafasinda sorusu olana idi, kimseye gidip te 200beygirle basla mutlu olacaksan demedim ama demek ki senin monitorden bakinca oyle gorunmus. bu arada yazim hatasi ve biraz karmasik yazma sebebim hastaligim nedeni ile yataktan yaziyorum ve parmaklarimda sislik var, o yuzden bas parmak ile yaziyorum ki bir mesaji yazmak on dakika suruyor ve yazmak istediklerimi yazamayip kisa olsun diye sacma oluyor bazen, ozur.
Forumdan bi abimiz 12 yıl motor sürdüm düşmedim çünkü tam süremediğimi düşünüyodum ne zamanki ben motor kullanmayı öğrendim dedim ertesi gün düşdüm demişti bu hiç aklımdan çıkmaz siz biraz basite almışsınız düşmeye niyetim yok derken bu iş bu kadar basite alınacak bişey değil çünkü şimdiye kadar kullandığınız motorlar hep düşük cc anladığım kadarıyla düşük cc motorun gücü ile büyük cc bir motorun gücü eşit olamaz siz enfazla 250 cc bi motosiklet kullandıysanız taş çatlasın 30 bg güç üretir ama yüksek cc bir motor 200 bg gibi güçler üretir yani yeni başlayan bir kişi o motorda artcı olarak bile duramaz ki iş sürmeye kalsın. Yeni başlayacaklar istediği motoru alsın demişsiniz ama düşük cc ile başlayın diye boşuna söylemiyo bu kadar insan.Hayırlı sürüşler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:00 ----------
sen hasta ziyaretine gitme bence, olcen sen olcen, az kaldi dersin, som agizli olmak yerine guzel dusun, arti konus, pozitif enerji yay :) mesajimda dedigim kafanizi ayarlamayin, mutlaka dusecegim diye, kaza yaparsam kina masrafin olacak benden soylemesi :) ama sana masraf yaptirma niyetim yok, hadi iyisin.
Ustat sende fazla guven var sanki
Bana sorarsan kaza yapmana ceyrek var dikkat et
APALA
26 Kasım 2012, 05:10
Hayat Felsefesi :) 21 yaşındayım. yemin ediyorum 12-13 yıllık isteğim. Belki daha fazla :)
salvoo
26 Kasım 2012, 15:58
Daha çok işe gidip gelmek için kullanıyorum onu düşünerek aldım zaten.En uzun km 150 yaptım gayette eğlenceliydi. Motoru alalı 6 ay oldu 6.000 km ye merdiven dayadı:)
EnesBeyter
26 Kasım 2012, 17:26
%90 zevk için %10 ulaşım için :)
Ahmanamra
26 Kasım 2012, 17:37
Yaşam aşkı :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO