Orijinalini görmek için tıklayınız : İri Adama Yardım :)
saturn
22 Kasım 2012, 15:34
Merhaba arkadaşlar. Motor alma zamanının geldiğini düşünüyorum artık :) Her motor sesine kafa çevirmekten yoruldum :)
1.88 Boy , 98 Kiloyum. Bi motorda ne aradığımı yazayım ben, herkes fikrini yöneltsin bana uygun bir motor bulalım el birliği ile... (Motor Tecrübem Var)
- Boy ve Kilodan dolayı 250cc altı beni haz etmez diye düşünüyorum.
-600cc için çok çok erken asla almam.
-Aldığım motor kaslı gözüksün istiyorum,boş hafif çinli gibi gözüksün istemiyorum
-Naked,chopper bana ideal gibi...
-Her gün kullanacağım. Haftada 1 en az uzun yola çıkmayı planlıyorum. Minimum 50km
-Şehir içinde güçsüz kalmasını istemiyorum. Hızdan bi yana kalkışı torku yüksek bi makina istiyorum.
Motoru kullanmaktan başka bir bilgim yok anlamıyorum pek yani :/
Hangi motora binsem altımda kayboluyor kötü bir görüntü oluşuyor... Her türlü yoruma açığım,teşekkür ederim ilginiz için.
salcano_7946
22 Kasım 2012, 15:37
butceyı de yazsan ne yorumlar gelecek ya
eren özer
22 Kasım 2012, 15:49
Aynen bütçeni belirtirsen Ona göre tavsiyede bulunabiliriz
emresilin
22 Kasım 2012, 15:54
Merhaba arkadaşlar. Motor alma zamanının geldiğini düşünüyorum artık :) Her motor sesine kafa çevirmekten yoruldum :)
1.88 Boy , 98 Kiloyum. Bi motorda ne aradığımı yazayım ben, herkes fikrini yöneltsin bana uygun bir motor bulalım el birliği ile... (Motor Tecrübem Var)
- Boy ve Kilodan dolayı 250cc altı beni haz etmez diye düşünüyorum.
-600cc için çok çok erken asla almam.
-Aldığım motor kaslı gözüksün istiyorum,boş hafif çinli gibi gözüksün istemiyorum
-Naked,chopper bana ideal gibi...
-Her gün kullanacağım. Haftada 1 en az uzun yola çıkmayı planlıyorum. Minimum 50km
-Şehir içinde güçsüz kalmasını istemiyorum. Hızdan bi yana kalkışı torku yüksek bi makina istiyorum.
Motoru kullanmaktan başka bir bilgim yok anlamıyorum pek yani :/
Hangi motora binsem altımda kayboluyor kötü bir görüntü oluşuyor... Her türlü yoruma açığım,teşekkür ederim ilginiz için.
vay kardeşim aynı ben ya bende de 191 boy var. 95 kiloyum. enduro/cross harici hangi motora binersen bin küçük kalacak. 1000+ chopperlar bile çok kaslı durmuyor bizde..
bizim burda çok farklı motorlar geliyor. çoğuyla iyi arkadaşım kullandığım veya kullanmadan üstünde boyumu oturuş pozisyonumu görmek için bindiğim motorlardan birkaçını göstereyim.
http://g1211.hizliresim.com/13/q/g56pm.jpg
suzuki maureder 800
http://g1211.hizliresim.com/13/q/g56qn.jpg
yamaha dragstar 1100
http://g1211.hizliresim.com/13/q/g56r3.jpg
suzuki dl 650 vstrom
yani bu işin özü şu 1.80 üzeriysen yüksek motora mahkumsun demektir :)
saturn
22 Kasım 2012, 15:57
Özür diliyorum. Bütçe Maksimum 15Bin TL
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:55 ----------
Maalesef öyle kardeşim :/ Bize göre motor var ama CC'yüksek + bütçem yetmez...
emresilin
22 Kasım 2012, 15:59
15-20 bin civarı benimde bütcem var nc700x alacam veya fuarı bekleyecem gidecem boyuma göre bi motor bakacam..
twili
22 Kasım 2012, 16:00
Bence bütçen ne olursa olsun, alacağın motor varsın altında ufak kalsın. Ben 1.82 boyunda ve 90 kg idim CB125E aldığımda. 3 ay komik bir şekilde gezdim. Ama şimdi rahatlıkla boyu posuma uygun NC700X'imi kullanıyorum. 125cc veya 150cc farketmez ikisi de seni çeker. Kafanda böyle bir kaygı olmasın. Önce iyice alış motosiklete sonra da istediğine geçersin. Yeni başlıyorsan sakın chopper falan düşünme. Önce bir commuter ile başla, bu arada şubat'taki fuarda bütün yüksek cc lerin üzerine oturur modellere bakar kafana göre bir model belirlersin. Ama chopper zaten şehiriçinde rahat olmayacağı için elenir. Naked'da şehirlerarası yolda seni zorlar. Özetle enduro'ya hoşgeldiniz derim ben size. :) BMW F650 - F700 vs olabileceği gibi Tenere, NC700X vs boyunuza uygun çok model var. Benim şahsi fikrim hem az yaktığı, hem şehir de kıvrak, hem de şehirlerarası yollara ve köy yollarına gidebilen NC700X'i tavsiye ederim.
saturn
22 Kasım 2012, 16:06
Hocam ilk mesajımda belirttim,tipsiz bir motora binmek istemiyorum. Kendimi gerçekten kötü hissediyorum :D . Nc700X aradığım model olabilir ama ne bütçem ne de en önemlisi tecrübem yeterli değil.
eren özer
22 Kasım 2012, 16:10
Yeterli tecrüben farsa ve Tipsiz motor istemiyom demişsin sana Şiddetle Tavsiye ederim 2011 model ER-6F 15.000 tl
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-2011-model-kawasaki-er-6f-garantili-acil-ihtiyac-101792111/detay
twili
22 Kasım 2012, 16:19
selamlar,
tabi ki kimse istemez zaten. :) benim özellikle bir commuter al diye önermemin nedeni motosiklete alışma sürecini daha rahat atlatman. ama ben zaten rahatım motor üzerinde diyorsan direk 2nci el f650 2006 yukarısına bak derim.
saturn
22 Kasım 2012, 16:23
Fiyat şaka gibi bir nanelik olmasın :S Kafam karıştı şimdi...
Yeterli tecrüben farsa ve Tipsiz motor istemiyom demişsin sana Şiddetle Tavsiye ederim 2011 model ER-6F 15.000 tl
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-2011-model-kawasaki-er-6f-garantili-acil-ihtiyac-101792111/detay
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:21 ----------
600cc için kendime güveniyorum ama dediğim gibi tecrübem az. Arkamdan ağlayan insanlar bırakmak istemiyorum. Fiyatı çok uygun ama
eren özer
22 Kasım 2012, 16:34
Fiyat şaka gibi bir nanelik olmasın :S Kafam karıştı şimdi...
600cc için kendime güveniyorum ama dediğim gibi tecrübem az. Arkamdan ağlayan insanlar bırakmak istemiyorum. Fiyatı çok uygun ama
Sıfırı 19,20 bin tl zaten Fiyat normal biraz aşşağıda hatta ama 2013 çıktı 2 yıl eski olunca fiyat olması gereken budur bence 72 beygir bir motora sahib SS ler gibi 120,130 değil
ama en nihayetinde 600cc ama Hızlanmaları son hızları aynı değildir Bence 125cc 250cc ile tecrüben varsa kaçırma derim
saturn
22 Kasım 2012, 16:39
Teşekkür ederim dostum aklımda bulundurucam bunu. ;)
Sıfırı 19,20 bin tl zaten Fiyat normal biraz aşşağıda hatta ama 2013 çıktı 2 yıl eski olunca fiyat olması gereken budur bence 72 beygir bir motora sahib SS ler gibi 120,130 değil
ama en nihayetinde 600cc ama Hızlanmaları son hızları aynı değildir Bence 125cc 250cc ile tecrüben varsa kaçırma derim
Kle 500
Er 5
Gs 500 bu modelleri biraz araştırsan iyi olur
mali_181
22 Kasım 2012, 16:47
şimdi 15.000 tl lem olsa alacağım makina bu olurdu
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-2012-model-tertemiz-er6n-103632284/detay
hakanerdogan
22 Kasım 2012, 16:52
Çare yok küçük motorda ufak kalacak altında.
İlk motoruma şu an sahibim, CBR 250R, 191 cm-85 kg'yim.
Küçük kalıyor :)
Motora binip, ayaklarımı yere koyup dikilince unutuyorum motorda olduğumu :)
http://i938.photobucket.com/albums/ad224/hakanerdogan/DSC03434.jpg
eren özer
22 Kasım 2012, 16:53
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-2012-model-tertemiz-er6n-103632284/detay
Bu makina benimde aklıma ilk gelende ama F modeli Bir an için beni benden aldı Rengi
Bu Linkdeki Er-6n DE Mt den bir abimizindir Bide takip ettiğim kadarı ile çok titiz kullanmış
brooklynnn
22 Kasım 2012, 20:08
mtden birinin ikinci ilan
temiz kullanilmistir diye dusunuyorum
cocugu olcakti ondan satilikti heralde
canerol
22 Kasım 2012, 20:37
Çare yok küçük motorda ufak kalacak altında.
İlk motoruma şu an sahibim, CBR 250R, 191 cm-85 kg'yim.
Küçük kalıyor :)
Motora binip, ayaklarımı yere koyup dikilince unutuyorum motorda olduğumu :)
http://i938.photobucket.com/albums/ad224/hakanerdogan/DSC03434.jpg
o yanındaki bu pocket bikelerdan mı :)
sereye
22 Kasım 2012, 20:56
Ben de bu arkadaşın sesine kulak verirdim.
Veya Hyosung 250
mali_181
22 Kasım 2012, 22:37
Ben de bu arkadaşın sesine kulak verirdim.
Veya Hyosung 250
Makine yola çıkmaya hazır daha ne olsun abi ya pırıl pırıl çantalar falan çok yakışmış ne zamandır takipteyim ah paranın gözü kör olsuuunnn...
Baltassar
22 Kasım 2012, 22:42
merhaba
1.94 boy 96 kilodayım
ocak 2009 dan beri cbf250 kullanıyorum. standart 1.6 araçlarla beraber sürüyoruz.
250 beni kesmez diye düşünmemelisiniz.
Badboy(-_-)
22 Kasım 2012, 22:52
KTM DUKE 200 - nasıl olur acaba
http://motomalaya.net/blog/wp-content/uploads/2012/09/KTMDuke200Race-640x426.jpg
hakanerdogan
22 Kasım 2012, 23:39
o yanındaki bu pocket bikelerdan mı :)
Pakıt makıt hocam Honda olsun çamurdan olsun :)
saturn
23 Kasım 2012, 01:31
Önerileriniz için teşekkür ederim. ERn6 gayet hoş. KTM uzun süredir aklımda ancak motora bindigimde nasıl bir görüntü oluşacak merak ediyorum :) Uşak'ta bu motora sahip kimse yok :(
sakinseytan
23 Kasım 2012, 02:58
er6n fln sana ufak gelir benim ve kardeşimin boyu uzun her motor sinek geliyo altımıza onda akranlarının hepsinden yüksek bir ktm620 var bende xt 600 ve süspansiyonları 1,82 boyum oldugu halde sıkıştırdım iyice ktm mühendislik harikası bi motor ben hep raceden uzak durdum cünkü limitimiz yok cenaze namazımız erken kılınmasın:) sende bi enduro fln bak derim bence dierleri seni kesmez ben 650cc e kadar cıktım 500cc den aşşası yanlış anlaşılmasın gitmiyo geliyo bana bütcene göre keyif alabilicegin bi motor al derim f650 ler uzun boylu adama gelirmi bilmem alcak motor selesine bak görürsün.ktm bakabilirsin
izmirian
23 Kasım 2012, 03:57
Bu konu ile size hepimize onerim sudur ; Surerken yuzunu gulduren motor senin olmalidir. Sen surerken baskalarinin gulumsemesi icin degil kendi gulumsemen icin surmelisin ki bu da mutluluk getirir. Ufacik bile olsan eger ki bir vespa istiyorsan vespa sür insanlar daima bir seyler soyler durur.
saturn
04 Aralık 2012, 02:27
Kararımı verdim KTM 390 Duke düşünüyorum. Umarım fiyatı uygun olur :)
pegasso
04 Aralık 2012, 02:37
dostum şu siteye bak http://cycle-ergo.com/ , motor modelini seç, boyunu gir,sana gosteriyor zaten boyuna gore nasıl durdugunu. Yerinde olsam yakınlarda servis alabilecegim bir model secerdim. Bu model turkiye'de kac kişide var? Marjinal bir yapıya sahip Mt3 hic baktınmı acaba, hız motoru değil tek silindirli bir makina ,benim hoşuma giden bir model.
Kararımı verdim KTM 390 Duke düşünüyorum. Umarım fiyatı uygun olur :)
Garip
04 Aralık 2012, 02:46
bende 1.96 boy 105 kg var..
açtığım konulara bak istersen..motor cbf150 .. boşa fikir danışmaya hiç gerek yok aslında.gönlün ne istiyorsa al bin...önemli olan ekipmanlarınla binmen :)
saturn
04 Aralık 2012, 02:59
dostum şu siteye bak http://cycle-ergo.com/ , motor modelini seç, boyunu gir,sana gosteriyor zaten boyuna gore nasıl durdugunu. Yerinde olsam yakınlarda servis alabilecegim bir model secerdim. Bu model turkiye'de kac kişide var? Marjinal bir yapıya sahip Mt3 hic baktınmı acaba, hız motoru değil tek silindirli bir makina ,benim hoşuma giden bir model.
Tip çok hoşuma gitti önceden de aklımda KTM 200 Duke vardı. Agresif motorlardan hoşlanıyorum :D Mt3 model motor derken ? Tam olarak marka model alabilir miyim? Mayıs Haziran gibi alacağım o zamanda İzmir'de yaşayacağım için servis bulabileceğimi düşünüyorum. Varsa başka aklında model önerilerini alabilirim. Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------
bende 1.96 boy 105 kg var..
açtığım konulara bak istersen..motor cbf150 .. boşa fikir danışmaya hiç gerek yok aslında.gönlün ne istiyorsa al bin...önemli olan ekipmanlarınla binmen :)Söylediğini yapmaya karar vermiştim bende. nasıl göründüğü değil önemli olan benim mutlu olmam :wiinkk:
pegasso
04 Aralık 2012, 03:03
:) Uşak'ta bu motora sahip kimse yok :( Sazan gibi atlamıyım dedim ama espiri olup olmadiginida anlayamadim:) Bu modelin Tukiye'de bile olduğunu sanmıyorum. İlk defa duydum:) Yamaha Mt3 den bahsediyorum, KTM ye soylenecek soz yok ama ben Enduro modelinden başkasını almam, Ne amaçla kullanacaginda cok onemli. Bu model uzun yol motoruna benzemiyor.
saturn
04 Aralık 2012, 03:09
Sazan gibi atlamıyım dedim ama espiri olup olmadiginida anlayamadim:) Bu modelin Tukiye'de bile olduğunu sanmıyorum. İlk defa duydum:) Yamaha Mt3 den bahsediyorum, KTM ye soylenecek soz yok ama ben Enduro modelinden başkasını almam, Ne amaçla kullanacaginda cok onemli. Bu model uzun yol motoruna benzemiyor. Uşak'ta olmayan,bahsettiğim motor 200 Duke idi. 390 Duke şu an TR de yok 2013 de gelecek. 390 Duke ile uzun yol yapabileceğime inanıyorum açıkcası niye yapılmasın ki bir bildiğin varsa açıklarsan sevinirim, Motor bilgim yeni ama aşkım çok eski :) Şehir içinde kullanacağım hafta sonları uzun yol yaparım,gezmeyi seven birisiyim. Neresi olduğu hiç önemli değil. Nişanlım benden daha hevesli motorla gezmek konusunda. Arkamda o varken her yere giderim :rendeer: mt-03 tip olarak tamam diyebilecegim bir motor. Gerçekten etkilendim:joker:
pegasso
04 Aralık 2012, 03:31
Dostum Ktm alacaksan uzun yol yapacaksan KTM Adventure serisi var, Ktm nin yeni duke serisi olan bu motor hakkında soyleyecegim pek birsey yok, Elbette Ktm yaparsa tam yapar. yanlıs yonlendirmek istemem uzun yol yapicam dedigin icin solye bir tavsiyede bulunabilirim. Arkandaki kişiyide düşünüyorsan arka koltugu geniş rahat olan bir modele bakabilirsin. Uzun yola çıkamazsın demek istemedim, tabiki çıkılır fakat bir enduro modeli kadar rahat edemezsin demek istedim. Yukarida arkadasların soylediklerine ek Tabi Honda Transalp, Suzuki Vstrom,Aprilla pegaso trail, honda 700dc-s-x, say say bitmez yani.
Tolga Can
04 Aralık 2012, 12:57
Bende cross motor var. Boyum 1.68 ve bir ayağım yere yarım basıyor. Kısaca parmak ucu basıyorum. Bende boy yok. Büyük motor derdindeyim.
Sizde boy var. Küçük motor peşindesiniz. O boya yazık etme, git enduro al derim. Racing ve Chooper altında küçük kalır. Heybetli adamın heybetli motoru olur. Uhhh bu gaza ben bile enduro alırım :P
Motor tecrübem var demişsin. Elinin ayarı varsa 600 cc de kullanırsın. Yok memleketteki ayarsız adamlar gibiyim. Daha kalkışta gazı yarıya kadar çeviririm dersen.
Ya güzel drift yaparsın yada yerden kalkamazsın :queen:
lycantrophic
04 Aralık 2012, 13:05
Bende cross motor var. Boyum 1.68 ve bir ayağım yere yarım basıyor. Kısaca parmak ucu basıyorum. Bende boy yok. Büyük motor derdindeyim.
Sizde boy var. Küçük motor peşindesiniz. O boya yazık etme, git enduro al derim. Racing ve Chooper altında küçük kalır. Heybetli adamın heybetli motoru olur. Uhhh bu gaza ben bile enduro alırım :P
Motor tecrübem var demişsin. Elinin ayarı varsa 600 cc de kullanırsın. Yok memleketteki ayarsız adamlar gibiyim. Daha kalkışta gazı yarıya kadar çeviririm dersen.
Ya güzel drift yaparsın yada yerden kalkamazsın :queen:
YBR 125 alalım sana da mis gibi, boşuna uğraşma. :)
Tolga Can
04 Aralık 2012, 13:14
YBR 125 alalım sana da mis gibi, boşuna uğraşma. :)
YBR125 yada CBF150 almak için gittim ama kapıdan döndüm. Halbuki ikiside boyuma uygundu.
Ben boyuma göre değilde yüreğime göre haraket ettim. Forumda aranızda para biriktirinde şu benim boyu 10 cm daha uzatalım. Ayaklar çok havada kalıyor. :P
http://g1212.hizliresim.com/14/4/gkm2u.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
cihan54
04 Aralık 2012, 13:15
YBR de yüksek gelir ona.. ::sm_smile
Tolga Can
04 Aralık 2012, 13:19
YBR de yüksek gelir ona.. ::sm_smile
Burda atışıpta adamın konusunu kirletmeyelim. Bem ÖM dan ağzınızın payını veririm.
Akıllı olun ulennnn :bounce:
cihan54
04 Aralık 2012, 13:25
Burda atışıpta adamın konusunu kirletmeyelim. Bem ÖM dan ağzınızın payını veririm.
Akıllı olun ulennnn :bounce:
Ben de diyorum nerede bu ağzımın payı.. Bulamadım gitti.. ::153::
Tolga Can
04 Aralık 2012, 13:31
Ben de diyorum nerede bu ağzımın payı.. Bulamadım gitti.. ::153::
6 aylık mısın kardeşim. ÖM atacaz dedik. bak hala buraya yazıyor. naylon motorcu :queen:
mehmetmumtaz
04 Aralık 2012, 13:33
1,90+ boyunda 90 Kg bir adam olarak 250cc en güzel duruşu olan motosiklet Supermoto tarzı (klx250,wr250x), bir diğer seçenek Hyo Gv250dir.
baysamin
04 Aralık 2012, 14:25
GV250 ler gt250 göre daha küçük gibi gelmişti bana o yüzden ben seçeneklerden çıkarmıştım.
barodi
04 Aralık 2012, 16:37
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. daha doğrusu katılmak isterim. şuan kullandığım mondial 150 mash scooterim var 7 aydır kullanıyorum 3000 km yol katettim. trafik tecrübesi edindim. allaha şükür hiç bir kazam olmadı.forumda olsun videolarda olsun tüm hayati bilgileri yapılması gerekenleri eksiksiz uygulamaya çalışıyorum.3 km lik yolu bile yani evden işe işten eve ful koruma geziyorum. şimdi gelelim asıl konuma.
Ben rüyalarıma giren aklımdan bir türlü çıkmayan sanırım bağımlı oldum yzf r125 beyaz meleğe.dün daytona motora ortaköye gittim. orda yerinde gördüm yzf r 125 i. motosiklete bindim.scooter gibi rahat deyil. şimdi sorularım şunlar
1.bütün ağırlık bilek ve kola iniyor. buna alışabilirmiyim.?
2.hiç vitesli kullanmadım yzf r 125e alışmak ne kadar zaman alır.?
3.motosiklete bindim scooter gibi olmadığı için birde vitesli hiç kullanmadığım için belkide bu yüzden kendime güvenim yok.güven sorunum var.
4.yzf r 125 i kullanmayı bilsem hemen şuan alabilcek gücüm var.tek sorunum kullanabilirmiyim.
5.boy um 1.80 kilom 93 motora binince ayağımın yarısı yere temas ediyor. motorun elcik bölümü ilerde ayağımı yerden kaldırınca sanki panikledim.
6.aranızda bana kendi yzf r 125 i ile motoru kullanmayı öğretebilcek varmı. para da anlaşırız. öğrenim parası. bana haftada 1 veya 2 saat kendi yzf siyle kurs verebilcek arkadaş varmı zeytinburnu avrupa yakası ve çevresinden?
7.250 km lik yol gidicem yaz ın sürekli bu motorla 250 km yol katedilebilirmi?
saturn
05 Aralık 2012, 00:43
Kafam iyice karıştı ya :mrgreen: Fuara gidince tüm motorsikletlere binecegim tek tek resim cekilecegim :) Hangisi gönlüme yatarsa onu alacağım başka türlü olmayacak bu iş :) Tavsiyeleriniz güzel motorlar ama ne bileyim insan oğlu beğenemiyor :D Sizde olmasanız ne yapardım bilmem :joker: Arayışa devam... 600CC kullanabilirim ama ailem ve çevreme karşı gelmek onları kırmak istemiyorum. Şu an alacağım moturu bi 3-4 sene kullanacagım rahat sonra Allah ne verdiyse yardır :queen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO