Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorun içinden çatal kaşık sesleri geliyor
Mengu16
16 Kasım 2012, 22:09
Cub motoruma ince yağ 10W-40 koyduğumda motor sesi çok artıyor subab kapağının oralardan çatal kaşık sürtünmesi gibi sesler geliyor, nadiren de krankın oralardan hırıltılı sesler geliyor. 20W-50 yağ koydummu motorda hiç ses kalmıyo ama cub motora da kalın gelir diyolar 20W-50 yağ ne yapsam bilemedim. Motor hep aynı yani 3-4bin km'deyken de ince yağla böyle ses yapardı şimdi 9300'de yine aynı sesler var ince yağ koyunca. Yani motorun hiç bozulası yok ama böyle garip seslerle de motor sürerken tedirgin oluyor insan.
lycantrophic
16 Kasım 2012, 22:31
Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken. :) Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.
Mengu16
16 Kasım 2012, 22:45
Öyle valla hem de motoru aşırı zorlamadığım durumlarda bile böyle sesler var 100'lük cub için 70-80 km normal hızlar. Klasik çinli kullanmanın yan etkileri işte :)
sedat_57
16 Kasım 2012, 23:00
ince yağ kullandığın zaman o ses yanlış olmasın ama her motorda duyulur sen daha çok duyuyorsundur misal ben eski ybr emde 10-40 kullanırken motorun daha sesli çalıştığını hissederdim 20-40-20-50 kullanırdım yaz aylarında ses kesilirdi daha güven duyardım..kalın yağ dişliler arasındaki zamanla oluşan boşlukları tam dolduruyor galiba ondan sesi duymuyoruz.. yağlama zayıf oluyor diyorlar oda mantıklı tabi mevsimine uygun yağ kullanırım fazla takılmam..15-50 de deneyebilirsin oda yazlık bi yağ..
Mengu16
16 Kasım 2012, 23:17
Sağolun arkadaşlar ama kışın zaten motor hiç ısınmıyor hele yağmurda falan binince bir de kalın yağ koyarsam iyice sorun olur diye düşünüyorum.
http://img525.imageshack.us/img525/8387/img00212201211161615.jpg
Motorum da bu olur yapmadığım modifiye yapmadığım işkence kalmadı, çok severim kendisini bisikletin 100km hız yapabileni gibidir :cherry:
Benli
16 Kasım 2012, 23:21
Hangi marka bu ?
Mengu16
16 Kasım 2012, 23:32
Hangi marka bu ?
Mondial Hyena 100 X ama kendi benzin deposunu söküp Cg deposu taktım. Kuba KM125-6 deposu falan da diyebiliriz size tanıdık gelmesi açısından. Ayrıca gidon sele arka stop da yine cg serisinden.
ferdinandd
16 Kasım 2012, 23:55
Gayet güzel olmuş dönüşüm :cat:
O egzoz sağlam bişey mi, görsel olarak çok iyi duruyor, siyah megafon çok aradım siyahı bırak paslanmaz bile bulamadım anca titan egzozu falan çıktı karşıma, e onunda benim egzozumdan aşağa kalır yanı yok 2.5 metre :mrgreen:
Katalitik iptalimi yaptın, yada zaten mi yoktu yada varda algılayamıyormuyum, biraz karıştı durum ama kısacası o egzoz neyin egzozu :)
Mengu16
17 Kasım 2012, 00:01
Gayet güzel olmuş dönüşüm :cat:
O egzoz sağlam bişey mi, görsel olarak çok iyi duruyor, siyah megafon çok aradım siyahı bırak paslanmaz bile bulamadım anca titan egzozu falan çıktı karşıma, e onunda benim egzozumdan aşağa kalır yanı yok 2.5 metre :mrgreen:
Katalitik iptalimi yaptın, yada zaten mi yoktu yada varda algılayamıyormuyum, biraz karıştı durum ama kısacası o egzoz neyin egzozu :)
Egzozu orjinal egzozu, orjinali ne kadar sağlamsa o kadar sağlam :cherry: komple paslanmıştı baya uğraştım taşlamaya saca kadar indim egzoz korumasını da kopardım pırıl pırıl yaptım sonra üzerine mat siyah soba boyası attım. Katalizör falan yok bunda, sesi de zaten orjinal egzoz olmasına rağmen modifiye egzozlardan fazla çıkıyo. Ama bu aralar malum trafikte sıkı denetim var cari açığı azaltmak için, boşuna ona kurban gitmemek için orjinal egzozu taktım.
Benli
17 Kasım 2012, 00:10
Mondial Hyena 100 X ama kendi benzin deposunu söküp Cg deposu taktım. Kuba KM125-6 deposu falan da diyebiliriz size tanıdık gelmesi açısından. Ayrıca gidon sele arka stop da yine cg serisinden. Güzel duruyor eline sağlık.Motoru nasıl bunların , memnunmusunuz ? km de ne yakıyor ?
Mengu16
17 Kasım 2012, 00:12
Güzel duruyor eline sağlık.Motoru nasıl bunların , memnunmusunuz ? km de ne yakıyor ?
Motoru çok deli çekiyo aslında, yokuşlarda 125'liklerle kafa kafaya gider. Yakıtı çok az 100km'de 2.2 litre yakıyo en fazla. Ayrıca manuel debriyajlı, ben yarı otomatik pek sevmiyorum o yüzden cub almadım.
DarkSeleCT93
17 Kasım 2012, 01:12
Sağolun arkadaşlar ama kışın zaten motor hiç ısınmıyor hele yağmurda falan binince bir de kalın yağ koyarsam iyice sorun olur diye düşünüyorum.
http://img525.imageshack.us/img525/8387/img00212201211161615.jpg
Motorum da bu olur yapmadığım modifiye yapmadığım işkence kalmadı, çok severim kendisini bisikletin 100km hız yapabileni gibidir :cherry:
kalite akıyo kalite xD
satoyama
17 Kasım 2012, 01:19
şun eklemek isterim
özellikle cub motorlarda yağ kalınlıştıkça üst kafa yağlama zorlaşıyor
Mengu16
17 Kasım 2012, 01:26
kalite akıyo kalite xD
Motoru sıfır aldığımda gidonu bıraktığım anda gidon kontrolsüzce sallanmaya başlardı, şu an motor çizgisini hiç bozmadan sallamadan gidiyor gidonu bıraksam da. Demekki iyi bişeyler olmuş :)
DarkSeleCT93
17 Kasım 2012, 01:52
Motoru sıfır aldığımda gidonu bıraktığım anda gidon kontrolsüzce sallanmaya başlardı, şu an motor çizgisini hiç bozmadan sallamadan gidiyor gidonu bıraksam da. Demekki iyi bişeyler olmuş :)
evet ön ağırlaştığı için
yahu sen 2sinide satıp şöyle cbf ybr gibi bisiler alsana abi!
Mengu16
17 Kasım 2012, 01:57
evet ön ağırlaştığı için
yahu sen 2sinide satıp şöyle cbf ybr gibi bisiler alsana abi!
Alabilirdim ama almıyorum :) bu motorlar yap boz gibi daha hoşuma gidiyo. Hem CG'ler 200-250cc'lere kadar yükseltilebiliyo. Ben 125'lik aldım sonra 150'lik yaptım tek masrafım silindir+conta 67 lira. CBF150 yağ yakıyo YBR de 125'likten büyük olmuyo bana yetmez 88 kilo herifim. Bahara Mondial 150MX'imi satılığa çıkarıcam. Sonra belki vergisiz 100'lük bi cg alıp 200cc'ye çıkartırım :cherry:
DarkSeleCT93
17 Kasım 2012, 02:03
twister fln bak o zaman
Mengu16
17 Kasım 2012, 02:17
twister fln bak o zaman
:cherry: .
Mengu16
26 Kasım 2012, 23:05
Bugün yine bi 100km kadar sürdüm motoru, 6-7 bin devir civarında giderken motoru özellikle sola yatırdığımda yoğun bir şekilde harrr diye titreşim geliyo motordan acaba egzantrik zincirinde bir sorun mu var ? Motoru açarım komple sıfırlarım dert değil ama saçmasapan bi yerde motoru kitleyip kalmak istemem.
aga piston ve sübablar belki rakı balık yapıyordur:cherry:
Mengu16
26 Kasım 2012, 23:57
aga piston ve sübablar belki rakı balık yapıyordur:cherry:
Onu geç de benim motor daha kaç bin km gider motoru kitlemeden onu söyle bana :cherry: şuan 9500km'de. hiç yağ yakmıyo yakıt tüketimi de çok makul.
alp_tunay
27 Kasım 2012, 00:00
Debriyaj bilyaların dağılmış olabilir...
düz çalışırken harıltı yapar..
musakka
27 Kasım 2012, 00:02
O düzensiz çatal kaşık sesleri bi ara benim motordanda geliyodu eksantrikten çıktı haberin ola.
Mengu16
27 Kasım 2012, 00:03
Debriyaj bilyaların dağılmış olabilir...
düz çalışırken harıltı yapar..
1500km önce debriyajı söktüm balatalarını değiştirdim. Herşey yerli yerindeydi :) Motorun içinden kırık parça da çıkmadı.
alp_tunay
27 Kasım 2012, 00:05
O 1500 km önceydi...
Şimdi bak bakalım duruyormu?...:thumright
Mengu16
27 Kasım 2012, 00:10
O 1500 km önceydi...
Şimdi bak bakalım duruyormu?...:thumright
Valla bu tarz sesler ara sıra da olsa 5 bin km önce de vardı 10W-40 yağ koyunca, o yüzden debriyajdan olacağını hiç sanmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
http://img829.imageshack.us/img829/6119/img00142201209091423.jpg
Hem debriyajı fazlasıyla ilkel, 2 balatalı manuel debriyaj. yarı otomatik değil.
alp_tunay
27 Kasım 2012, 00:19
Hayır herkesin dediği gibi krankla piston toplanmış, eksantrikle biyel koluna yemek veriyor demek istemiyom... :queen:
Mengu16
27 Kasım 2012, 00:21
Hayır herkesin dediği gibi krankla piston toplanmış, eksantrikle biyel koluna yemek veriyor demek istemiyom... :queen:
De abi ne olacak bunu atarım bi kenara diğer motoruma binerim, hem elim anahtar tutmuyo değil keyifle sıfırlarım motorumu gerekirse.
Mengu16
18 Ocak 2013, 21:13
Buldum motorumun içindeki çatal kaşıkları :cherry: egzoz koruması gevşemiş motorun titreşiminden şıkırtı yapıyomuş, kestim attım kurtuldum.
TATLIHIZ
18 Ocak 2013, 21:19
Buldum motorumun içindeki çatal kaşıkları :cherry: egzoz koruması gevşemiş motorun titreşiminden şıkırtı yapıyomuş, kestim attım kurtuldum.
Len mengüü :D hadi kurtuldun
kdiner
19 Ocak 2013, 16:26
Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken. :) Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.
neye dayanarak söylüyorsunuz mct 250 nin her tarafından ses geliyor diye ya motor kullanmasını bilmiyorsun yada motoru elinin kiri olarak görüyorsun, benim mct de öyle acayip acayip ses gelmiyordu beni yolda bırakmadı neyse ki.
Aliçooo
19 Ocak 2013, 18:54
lycantrophic adlı üyeden alıntı
Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken. Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.
neye dayanarak söylüyorsunuz mct 250 nin her tarafından ses geliyor diye ya motor kullanmasını bilmiyorsun yada motoru elinin kiri olarak görüyorsun, benim mct de öyle acayip acayip ses gelmiyordu beni yolda bırakmadı neyse ki.
lycantrophic kardeşime katılıyorum çinli motorlarda bu tür sesleri duymak olağan oluyor. Benim eski MCT 250'nin de her yerinden garip garip sesler gelirdi. Ama beni de hiç bir zaman yolda bırakmadı ve çok severdim kendisini.
kdiner
19 Ocak 2013, 19:57
lycantrophic kardeşime katılıyorum çinli motorlarda bu tür sesleri duymak olağan oluyor. Benim eski MCT 250'nin de her yerinden garip garip sesler gelirdi. Ama beni de hiç bir zaman yolda bırakmadı ve çok severdim kendisini.
aliçooo ve Iycantrophic sizin kullandığınız çinli mct 250 di sanırsam ama bendeki made in japon yazıyordu size çakma çinli motorları vermişler şansınıza küsün artık. istanbuldan trabzona gittim tik bile demedi hiç üzmedi beni çok severdim orjinal japon mondial mct 250 mi
lycantrophic
19 Ocak 2013, 20:04
aliçooo ve Iycantrophic sizin kullandığınız çinli mct 250 di sanırsam ama bendeki made in japon yazıyordu size çakma çinli motorları vermişler şansınıza küsün artık. istanbuldan trabzona gittim tik bile demedi hiç üzmedi beni çok severdim orjinal japon mondial mct 250 mi
Çakmadır o yazı. :D 100 civarı bas bakalım geliyor mu gelmiyor mu. Honda bile motorlarını çinde üretirken mondial nasıl japonyada üretim yapacakmış? Akıl var mantık var. Kargaya yavrusu şahin görünürmüş.
kdiner
20 Ocak 2013, 17:20
bak mondialin japonya da yapılmadığını bilmiyorsun ve konuşuyorsun karadeniz sahil yolu iki şeritli yani gidiş gelişli yol değil artı istanbuldan trabzona köy yollarını kullanarak gitmiyorsun insan gibi kullanırsan ne ses gelir nede cızırtı üzerine binen zihniyet kötü ise motor ne yapsın, motordan kemençe sesi gelir sende horon oynamaya başlarsın vede bu yazılar çakma değil orjinal .......
---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:15 ----------
imzanda ne demişsin ( ÖNEMLİ OLAN NEREYE VARACAĞIN DEĞİL, YAPTIĞIN YOLCULUKTUR )
sizde biraz sınırları zorlamak seziyorum.
alp_tunay
20 Ocak 2013, 19:47
Japon MCT mi .... :queen: :queen:
Akşam akşam güldüm yahu...
Allahta seni güldürsün... :queen:
kdiner
21 Ocak 2013, 11:45
Japon MCT mi ....
Allahta seni güldürsün...
MOTORUN KADAR DEĞİL.... ADAMLIĞIN KADAR DEĞERLİSİNDİR....
HİÇ BİR ŞEYE UYUZ OLMAM... HERŞEYİ BİLDİĞİNİ SANANLARA UYUZ OLDUĞUM KADAR...
Allah yüzünüzden külücükleri eksik etmesin....
alp_tunay
22 Ocak 2013, 22:39
Japon MCT mi ....
Allahta seni güldürsün...
MOTORUN KADAR DEĞİL.... ADAMLIĞIN KADAR DEĞERLİSİNDİR....
HİÇ BİR ŞEYE UYUZ OLMAM... HERŞEYİ BİLDİĞİNİ SANANLARA UYUZ OLDUĞUM KADAR...
Allah yüzünüzden külücükleri eksik etmesin....
Sevgili arkadaşım...
Motorunla dalga geçmedim.. Haşa ...
Ama japon olmasına güldüm....
Tamam o da çekik gözlü ama.... :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO