PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ön teker fren diskinden gelen ses

topcu197877
01 Kasım 2012, 04:18
arkadaşlar arora 100 kartal modeli motorumun giderken ön fren diskinden vik vik vik ses geliyor.balatlarla disk arasında çok fazla boşlukta yok.servise gittim toz taş kapmıştır bizim yapabileceğimiz bişey yok dediler.balatalarla disk arasındaki mesafeyi arttırmak için ayar falan varmıdır.hidrolik olduğu için bayağı karmaşık etrafı.veya bu sesten nasıl kurtulabilirim çok gıcık bi ses

Ahmanamra
01 Kasım 2012, 10:08
Ön fren diskinden geldiğine emin misin . Rulmanlardanda geliyor olabilir sanırım tabi ustalar daha iyi bilir :)

orcunksc
02 Kasım 2012, 14:13
kaliper bağlantı civatasının altına pul besle

Teo23
03 Kasım 2012, 02:09
Benim de biraz sıkıydı balatalar... Ben azıcık yağı boşalttım alttaki hava alma vidasından. Ama dikkatli olmak lazım ne de olsa ön fren. Hiç şakası olmaz...

ygk
03 Kasım 2012, 14:47
balatalar diske her zaman temas eder yağı boşaltırsakda durum aynı olacak çünkü balatayı geri yerine iten balatanın diske yaptığı basınca karşılık gelen etkiye tepki kuvvetidir.
vik vik sesleri yıkayınca veya balata bitince ( yada disk yamulunca ) gelir.
balata temizleyici spreyler satılır motosiklet dükkanlarında bir tane edinip sıkarsan tozdanda sorunu çözer. ancak tozdan dolayı ses yapan disk pek sık rastlanan birşey değil.
rulmanlarıda kontrol etmende fayda var.

Teo23
03 Kasım 2012, 19:58
fren mekanizmasını yerinden çıkarıp çok az yağı boşaltıyoruz, sonra tornavida ile balataların arasını aççıyoruz. İşlem tamamdır. Ama fren geç tepki verecektir eskisine göre. Sürten balata yüzünden bir sürü benzin parası vermiştim şimdi normal... Balata bitik olsa gevşek olur, daha rahat çalışırdı??

ygk
03 Kasım 2012, 20:44
önemli olan diskin balataya yaptığı basınçtır. o yüzden balata bitsede geri eskimeyecektir.
yağını azaltmanız sorun değil yağ haznesinden mekanizma geri tamamlayacak ve hiç azalmamış duruma gelecek. ancak yağ haznesinde yağ yoksa fren hava yapar ve tam sıkamaz. buda tehlikeli durumları oluşturur.
tornavida ile arası açılıncaa 2 3 sıkmada eski haline gelir.

Teo23
03 Kasım 2012, 21:04
Neyse anlaşamayacağız galiba. DOT eklemeyi ve hava almayı biliyorum ama uygulamada herşey beklediğimiz gibi olmuyor. Motorun emniyetini arttırayım derken sürtünme dolayısıyla çok benzin kaybım oldu. Ben de dediğim gibi yaptım ve şu an sürtünme yok denecek kadar az. Bu sorun eski balatayı değiştirince oluştu, yeni balata en az 5 mm farkediyor eskisine göre. Keşke hiç değişmeseymişim en az bir sene daha idare ederdi ve hiç sürtmüyordu.

topcu197877
05 Kasım 2012, 03:41
fren diskini bugün yağladım ses kesildi gerçekten ama ne kadar sürer bilmiyorum frende kapıyor kayma yapmıyor.teşekkürler.

ergün1968
05 Kasım 2012, 07:42
Ya bol keseden nasıl sallıyorsunuz,fren bu şakaya gelmez,abuk subuk işler yapmayın.Gelen ses balatalardan ise yapılacak şey fren merkezinin sökülüp elden geçmesidir.Kaliperdeki pistonun fren sonrasında geriye gelmemesi ve balataların diske değmeye devam ederek ses yapmasıdır olay.Yağ boşaltıp,diski yağlamayın,duramaz patlarsınız bir tarafa.

rapidhacker5
05 Kasım 2012, 09:21
dısk frenın dıskı hıc yaglanır mı hocam gozunu seveyım