Orijinalini görmek için tıklayınız : disk frenden gelen ses ?
pckopat001
20 Ekim 2012, 00:05
Motorum daha rodajda 280 km de filan kafa delici bir ses cikariyor disk frenden vik vik vik diye .s bunu nasil kesebiliriz ille ilk bakima kadar beklemekmi lazim servisteki adam oyle demisti ilk bakima kadar kalsin seklinde .s.s ? Sizce bu sagliklimi ?
ogzcngdk
20 Ekim 2012, 00:20
yeni motorlarda balatanın diske oturması için belli bir zaman gerekir bu süre içindede ses çıkarması normal ama senin dediğin başka bir boyutta sanırım balata bitmiş olabilir
pckopat001
20 Ekim 2012, 00:24
0 motor dedigim gibi daha rodajda vik vik sesyapiyor yavas giderken zaten hizliyken sesten bise duyulmuyor .d hani bunu ne bikim biraz gevsetirsek filan ses kesilse yada boyle kalmasimi lazim motorun sagligi icin servisteki adam ugrasmasin diye basindan savdi gibi geldi bana .s
adem80
20 Ekim 2012, 00:28
280 km de balata bittiyse o motorun mekanı çöp tür. 280 km de balata malata bitmez. Benimkilerde ötüyo ama takmıyorum. Zamanla keser sesi. Kesmezse fren balataları daha yumuşak bi fren balatasıyla değiştirilir. Veya kalitelisiyle diyelim.
Sök balataları az bişi zımparala :)
blt_59
20 Ekim 2012, 00:41
bitme olayı deil,bendede aynı olay var,balatanın dandikliginden ses yapıyo,ben 200 km de arkayı degistim,hic tutmuyodu,ön güzel ama çok yavaş gittigimde halen o viikleme var,4500 de motor-) kesilecek diye bekleme ve tavsiyem arkayı degiş,ön sana kalmış..
altayfun
20 Ekim 2012, 00:46
0 motor dedigim gibi daha rodajda vik vik sesyapiyor yavas giderken zaten hizliyken sesten bise duyulmuyor .d hani bunu ne bikim biraz gevsetirsek filan ses kesilse yada boyle kalmasimi lazim motorun sagligi icin servisteki adam ugrasmasin diye basindan savdi gibi geldi bana .s
başka bir servis yokmuydu ya.senin motor bayağı bir sorunlu.sen bunu en iyisi geri ver yada sat kardeşim.
sakinseytan
20 Ekim 2012, 00:51
balata adidir ses yapar diskin yapuktur dicem ama yeni motor diyosun ön tekeri kaldır cevir diskmi yamuk balatamı sürtüyo balatamı bitti:) deiştirmesi kolay
pckopat001
20 Ekim 2012, 01:05
Altayfun kardes motor sorunlu degilde ben pinpirikliyim biraz :-) aklima takilan herseyi yaziyorum buraya .d
Bn servise gittigimde balatalari degistirmelrini soyleyim o zaman adam gibi birsey raksinlar fren performasi iyide bu ses devam.ederse atarim kafalarina o balatayi :-)
rahmi34
20 Ekim 2012, 02:01
Altayfun kardes motor sorunlu degilde ben pinpirikliyim biraz :-) aklima takilan herseyi yaziyorum buraya .d
Bn servise gittigimde balatalari degistirmelrini soyleyim o zaman adam gibi birsey raksinlar fren performasi iyide bu ses devam.ederse atarim kafalarina o balatayi :-)
balata spreyiyle ya da basınçlı su ile bir temizlik deneyin, araya kaçan toz pislikte nedeni olabilir belki?
darkshinesE
20 Ekim 2012, 02:17
Arkadaşlar aynı soruna sahibim, ön tekerlekten cik cik cik diye ötme sesi geliyor, 2100km'de motorum...servis normaldir zamanla geçer dedi ama bunu dediğinde 300km'deydim, 700 800de geçer demişti... sorun balatada mı yoksa diskte mi nası anlayabilirim? ya da İstanbulda olanınız varsa düzgün bi "usta" tavsiye edebilir misiniz bana?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------
Motorum daha rodajda 280 km de filan kafa delici bir ses cikariyor disk frenden vik vik vik diye .s bunu nasil kesebiliriz ille ilk bakima kadar beklemekmi lazim servisteki adam oyle demisti ilk bakima kadar kalsin seklinde .s.s ? Sizce bu sagliklimi ?
Aynı ses, aynı servis cevabı...kilometrem 2100 ses hala devam ediyo, ben de yeni bir mondial kullanıcısı olarak, servisime güvenmediğimi sana belirtmek isterim. Hatta ben 1000 bakımında yaşadığım sorunlardan dolayı mondial "yetkili" servisine uğramaktan kesinlikle vazgeçtim, yeni bir servis arayışındayım...
Servisin sana güven veriyosa o ayrı, ama davranışlarıyla bile içinde bi şüphe bi tedirginlik uyandırıyosa o zaman seni de bu arayışa katılmaya davet ediyorum(sorunu olmayan motorum 1000 bakımından çıkar çıkmaz sorun sahibi oldu)
Phoenixs
20 Ekim 2012, 02:26
Balata kaynaklı bi problem hocam Balata spreyi kullan diski felan güzelce bi sil Yada hiç gerek yok kaliteli bi Balata ile değiştir ses düzelir bendede vardı temizlik yaptım düzeldi :) vıcık vıcık ses geliyordu şimdi hiç :)
Eğer ön tekerse balatadan geldiğinden eminsiniz değilmi kilometre saatinin bağlı olduğu kısımdanda gelebilir. Çünkü bende baştan balatadan sandım sonra kilometre saatinin bağlı olduğu yer ötüyormuş. yeni balata önce yer yapar ses yapmaya devam ederse artık balata tozlarından olabilir basınçlı su vurdurulur tozlar akar gider.
pckopat001
20 Ekim 2012, 12:14
Hic emin degilim ama on tekerden geldi kesin sesin eger kilometre sayacindansa ne gibi bir yaptirim.uygulayabilirimki .s
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO