Orijinalini görmek için tıklayınız : Zevkler tartısılmaz ama ( Enduro )
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
adonis84
20 Ekim 2012, 00:14
Arkadaşlar merhaba size enduro gözlemlerimi aktarmak istedim bu durum benım için mi anormal yoksa endurocu arkadaslar içinde bu durum geçerli mi
Motora malum zevk için bineriz racingden sonra enduroya bindim rüzgar sesinden baska hiçbirşey yok kafam şişti + balaklava ve benzeri kıyafetlerim vardı enduro bu mu ? İnsanlar bundan mı zevk alıyor. Çakıllı yollara girersin sağa sola atar , racinge göre 0-200 işkence yani ne bileyim bana çok kötü geldi hiç sevemedim
Oysaki racing hızlanması nefes keser trafikte bazıları kasınır kasırsın, viraj kabiliyetine diyecek yok 0-200 e kadar yada 3.vitese kadar motorun sağa sola kayarak gitmesi ayrı bir duygu , sese birşey diyemiyorum insanı kendınden geçiriyor
siz nasıl yorumluyorsunuz bu durumu mesela racingle kıyaslanırsa tabiki böyle olur ?
ben şahsen insanların domalarak motosiklet kullanması taraftarı değilim . hele arkanıza artçı alıp uzun yok yaparsanır tam bir işgence . ama malum bazıları bu pozisyondan zevk alabilir.
izmir3535
20 Ekim 2012, 08:39
ErknOzyurt ! ülkeyi savaşa sokucan valla. iç savaş çıkaracan:queen:
dreamkiller
20 Ekim 2012, 11:41
Domalarak motor kullanmak? Güldürmeyin adamı abi siz ne g.t cü adamlarmıssınız? Trafikte sağınıza solunuza, önünüzdeki arabaya dikkat edeceğinize racing makina kullananların totosuna mı bakıyorsunuz? Utanmadan bunu burda ifşa ediyorsunuz birde :) güldürmeyin adamı sacma sapan konusmayın. Barkın Bey bir programında bahsetmişti, SS yani süpersport makinalar firmaların yollardaki prestijleridir. Onu kullanmak Güven Özveri Tecrübe ister.. Bu çok doğru bir tespittir.. Zira tüm markaların hemen hemen büyük touring makinalarından sonra en pahalı makinaları SS leridir. Onlar firmaların amiral gemileridir.
Şimdi bu tartışma saçma sapan yerlere geldi. Başlığı açan kardeşimiz demişki ben kullandım ama haz almadım ee bu onun sorunu, herkes enduro yada cruiser motoru sevecek diye bir zorlama olamaz, bu forumda fikire saygı duyulmadığı gibi SS kullanan arkadaşların ne apaçiliği, ne eşcinselliği, ne güzel totoluluğu ne de domalarak motor kullanmaları kaldı.. Kaldı ki öve öve bitiremediğiniz enduro camiasının beyfendiliği, adamlığı, erkekliği ni de ispat etmiş bulundunuz. Gerçekten çok doğru insanlarmışsınız tebrik ederim sizi. Size dağda bayırda patikada iyi sürüşler dilerim.
Unutmayalım ki bu bir tutku, hayat tarzı yada felsefesidir. Saygı duyun.. Çok rahatsız olduysan bu konuya cevap yazmazsın konu 3 sayfa yazılıp biter kendi kendine..
canerol
20 Ekim 2012, 11:57
ben şahsen insanların domalarak motosiklet kullanması taraftarı değilim . hele arkanıza artçı alıp uzun yok yaparsanır tam bir işgence . ama malum bazıları bu pozisyondan zevk alabilir.
bayan sürücü erkek artçıysa zevk alınabilir ama 2 erkek le düşünemiyorum :)
NoMotorNoCry
20 Ekim 2012, 12:48
Domalarak motor kullanmak? Güldürmeyin adamı abi siz ne g.t cü adamlarmıssınız? Trafikte sağınıza solunuza, önünüzdeki arabaya dikkat edeceğinize racing makina kullananların totosuna mı bakıyorsunuz? Utanmadan bunu burda ifşa ediyorsunuz birde :) güldürmeyin adamı sacma sapan konusmayın. Barkın Bey bir programında bahsetmişti, SS yani süpersport makinalar firmaların yollardaki prestijleridir. Onu kullanmak Güven Özveri Tecrübe ister.. Bu çok doğru bir tespittir.. Zira tüm markaların hemen hemen büyük touring makinalarından sonra en pahalı makinaları SS leridir. Onlar firmaların amiral gemileridir.
Şimdi bu tartışma saçma sapan yerlere geldi. Başlığı açan kardeşimiz demişki ben kullandım ama haz almadım ee bu onun sorunu, herkes enduro yada cruiser motoru sevecek diye bir zorlama olamaz, bu forumda fikire saygı duyulmadığı gibi SS kullanan arkadaşların ne apaçiliği, ne eşcinselliği, ne güzel totoluluğu ne de domalarak motor kullanmaları kaldı.. Kaldı ki öve öve bitiremediğiniz enduro camiasının beyfendiliği, adamlığı, erkekliği ni de ispat etmiş bulundunuz. Gerçekten çok doğru insanlarmışsınız tebrik ederim sizi. Size dağda bayırda patikada iyi sürüşler dilerim.
Unutmayalım ki bu bir tutku, hayat tarzı yada felsefesidir. Saygı duyun.. Çok rahatsız olduysan bu konuya cevap yazmazsın konu 3 sayfa yazılıp biter kendi kendine..
Konuyu başından okumadığın belli.Biz kimseye zorla enduroyu sevdirmeye uğraşmıyoruz.Çocuk sordu bu endurolar rüzgar alıyo dedi.Evet dedik yüksek motordur rüzgar alır.Ama ön cama modifiye yaparsın en ufak rüzgar hissetmezsin dedik.Bu sefer hız yapamıyorum dedi.Biz de bu motorlar en fazla 160-170 yapar.Fazlasını istiyosan başka motora yöneleceksin dedik.Adam gibi yardımcı olmaya çalıştık.Sonradan çocuk kalktı siz dağa çıkıyosunuz da noluyo dedi.Ben endurocu muyum kask takıcam dedi.Sıcak havalarda kask takmam dedi.Provakasyona başladı.Birileri kalktı ormanda ağacın arkasına zıçtığımızı anlatmaya başladı.Biz de dedik siz racingçiler de motora zıçar pozisyonda oturup zıçacak yer bulamıyosunuz dedik.Birileri kalktı endurocuları motorun üzerine patates çuvalı gibi oturmuş , reflektörlü yelek takmış belediye amelelerine benzetmeye kalktı.Biz bu apaçilere sessiz mi kalacaktık.Adamlar suçluluk duygularını bastırmak için endurocuları günah keçisi seçmişler.Ağzına geleni söylüyolar.Bizim sabrımızda bi yere kadar.Bugün herkes artık şunun bilincine vardı ki apaçinin küçüğü büyüğü olmaz.Hani mahalle arasında eksozunu patlatıp 150'lik motorla dip gaz giden yeni ergen apaçiler var ya , aha bu spor motor kullanıcıları da onların büyük boyu.Aralarında hiç bi fark yok.Bi de kalkmışlar enduroculara mok atmaya çalışıyolar.İki dakikada ağızlarındaki baklayı döküverdiler.Kask takmayız demeye başladılar.Motorculuğun yüz karası bunlar.
dreamkiller
20 Ekim 2012, 13:05
Bu arada bir iddia da ölümlerin bilmem kacı racing makina kullanan insanlar denmiş..
Yahu bi gidin allanızı severseniz.. Dahe çok yeni ünlü bir iş adamımızı GS1200 üstünde kaybetmedik mi? Daha yeni gururumuz Kemal Merkit i kaybetmedik mi? Hadi onları geçtim kazalara bakalım,
Ya yanlıs tabela yüzünden, ya sulama esnasında asfaltın ıslanması yüzünden, ya sinyal vermeyi dünyanın en zor işi gibi gören 4 teker sürücüleri yüzünden, bunların motoru görememelerinden, yada başka dış etkenlerden.. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı gerçekleşen ölümler çok yüksek yüzdeye sahip.. Endurocu ölmez? Neden çünkü çok erkeksiniz :) erkek adam ölmez değil mi? Enduro motor alıp hayatı boyunca asfalt dısına çıkmamıs kaç kişi tanıyorsunuz? Ben çok fazla sayabilirim size.. Elbette bu motorun hakkını vererek kullananlarda vardır ama çok azsınız.. SS, Naked Bike, Sport Touring ..vb makinaları tercih eden adamlar zeki adamlardır.. Çünkü bayırın, dağın, taşın onu ilgilendirmediğinin farkındadır.. Motoru onun için önemlidir, o bilir ki asfalt dışında onu kullanmayacaktır, bu yüzden de ihtiyacına göre motor almışdır. Bu zekanın bir göstergesidir.. Kasksız, korumasız motor binen kişiler hakkında söylenenlere katılırım.. Mahallemdeki kebapçının çırağını döve döve kask takmaya alıştırdım şimdi görünce dua ediyor çocuk bana..
Demem o ki sayın erkek abiler.. (Hani siz erkeksiniz bizim ne olduğumuz belli değil ya, eğer böyle düşünüyorsan bi fktr git zaten) Siz enduronuza bininiz, diğerleri chooper larına binsinler.. ama kimseye tercihleri yüzünden yüz kızartıcı iftiralarda bulunmayın.. yukarıda kimi ima ettiğim bellidir. Sözüm, hayatları boyunca 100 beygir üstü makinalara binmemiş olan cahil cühela takımınadır. Lütfen alınması gerekenler alınsın.. Saygılar
yürekçe
20 Ekim 2012, 13:30
tüm yazılan mesajları okuyamadım ama
ben motosikletteyken yaşadığımı hissederim.
hani sevişirken de yaşıyorsundur, mülakat sınavında da...
birinde mutluluğu, diğerinde azabı yaşarsın....
ama yaşarsın.
ben yaşarken, hangi günü yaşayayım hangisini yaşamayayayım demediğimiz, diyemediğimiz gibi, yol seçmeyi de sevmem.
sadece asfalt, sadece asfalt dışı, sadece kar, yağmur, dere, tepe, kum yığını, kapalı yol, kaldırım, otoban, şehir içi-dışı-kenarı....
yaşarsın ve tad almaya bakarsın...
elbette her güzelin bir kusuru vardır :)
( bu arada endurolarda rüzgar sesi varken, ss motosikletlerde nasıl oluyor da duyulmuyor? egsoz sesini rüzgar sesine mi tercih ediyorsunuz? )
NoMotorNoCry
20 Ekim 2012, 13:34
Bu arada bir iddia da ölümlerin bilmem kacı racing makina kullanan insanlar denmiş..
Yahu bi gidin allanızı severseniz.. Dahe çok yeni ünlü bir iş adamımızı GS1200 üstünde kaybetmedik mi? Daha yeni gururumuz Kemal Merkit i kaybetmedik mi? Hadi onları geçtim kazalara bakalım,
Ya yanlıs tabela yüzünden, ya sulama esnasında asfaltın ıslanması yüzünden, ya sinyal vermeyi dünyanın en zor işi gibi gören 4 teker sürücüleri yüzünden, bunların motoru görememelerinden, yada başka dış etkenlerden.. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı gerçekleşen ölümler çok yüksek yüzdeye sahip.. Endurocu ölmez? Neden çünkü çok erkeksiniz :) erkek adam ölmez değil mi? Enduro motor alıp hayatı boyunca asfalt dısına çıkmamıs kaç kişi tanıyorsunuz? Ben çok fazla sayabilirim size.. Elbette bu motorun hakkını vererek kullananlarda vardır ama çok azsınız.. SS, Naked Bike, Sport Touring ..vb makinaları tercih eden adamlar zeki adamlardır.. Çünkü bayırın, dağın, taşın onu ilgilendirmediğinin farkındadır.. Motoru onun için önemlidir, o bilir ki asfalt dışında onu kullanmayacaktır, bu yüzden de ihtiyacına göre motor almışdır. Bu zekanın bir göstergesidir.. Kasksız, korumasız motor binen kişiler hakkında söylenenlere katılırım.. Mahallemdeki kebapçının çırağını döve döve kask takmaya alıştırdım şimdi görünce dua ediyor çocuk bana..
Demem o ki sayın erkek abiler.. (Hani siz erkeksiniz bizim ne olduğumuz belli değil ya, eğer böyle düşünüyorsan bi fktr git zaten) Siz enduronuza bininiz, diğerleri chooper larına binsinler.. ama kimseye tercihleri yüzünden yüz kızartıcı iftiralarda bulunmayın.. yukarıda kimi ima ettiğim bellidir. Sözüm, hayatları boyunca 100 beygir üstü makinalara binmemiş olan cahil cühela takımınadır. Lütfen alınması gerekenler alınsın.. Saygılar
Tabi canım ss, naked kullananlar çok zeki insanlar.En iyi bildikleri şey 250 km ile giderken kamyonun arkasına sivrisinek gibi yapışıp can vermek.Üstün zekanın göstergesi işte bu.Gün geçmiyo ki şu başlığa bi tane süper zeka ergen girip saçma sapan şey yazmasın.Endurocu gibi aklı başında motorcuya mok atmaya çalışırsan işte böyle akıl tutulması yaşarsınız.
Bu forum 50 binden fazla üyesi olan Türkiye'nin en büyük motosiklet forumu.Forumun onlar bizim kalbimizde yaşayacaklar bölümüne gir bakalım.18 tane ölümlü motosiklet kazası haberi var ve bunların 15'i spor veya naked motorla kaza yapmış kişiler.Naked dediğin zaten sporun grenajsız hali.Aynı sayılır.Daha derin araştırma yapmak istersen forumun taziye ve tebrikler bölümüne bakabilirsin.Orası baya karışık.Bayram , kandil kutlamalrı falan karışık.Ama bütün sayfaları incelersen yine ölümlü motosiklet kazası haberlerinde %90'ının spor motor olduğunu görürsün.Süper zeka bey.
dreamkiller
20 Ekim 2012, 13:53
Tabi canım ss, naked kullananlar çok zeki insanlar.En iyi bildikleri şey 250 km ile giderken kamyonun arkasına sivrisinek gibi yapışıp can vermek.Üstün zekanın göstergesi işte bu.Gün geçmiyo ki şu başlığa bi tane süper zeka ergen girip saçma sapan şey yazmasın.Endurocu gibi aklı başında motorcuya mok atmaya çalışırsan işte böyle akıl tutulması yaşarsınız.
Bu forum 50 binden fazla üyesi olan Türkiye'nin en büyük motosiklet forumu.Forumun onlar bizim kalbimizde yaşayacaklar bölümüne gir bakalım.18 tane ölümlü motosiklet kazası haberi var ve bunların 15'i spor veya naked motorla kaza yapmış kişiler.Naked dediğin zaten sporun grenajsız hali.Aynı sayılır.Daha derin araştırma yapmak istersen forumun taziye ve tebrikler bölümüne bakabilirsin.Orası baya karışık.Bayram , kandil kutlamalrı falan karışık.Ama bütün sayfaları incelersen yine ölümlü motosiklet kazası haberlerinde %90'ının spor motor olduğunu görürsün.Süper zeka bey.
İşte sizin zeka düzeyiniz.. En can alıcı kısmınıda söyliyeyim.. emin olun saatte 6000 km hızla giderken öldü o insanlar.. Bırakın allahınızı severseniz. Lafı g.tünüzle dinleyip çkünüzle anlıyorsunuz.. Ben motor secimi konusundaki zekalarından bahsettim ama siz işi illaki ölüm kalım işine bağlıyorsunuz.. Neden? Çünkü sacma sapan bir saplantının gölgesine sığınıp ortak bir kanınız var.. Neymiş efendim SS makinalar hızlıdır dogal olarak öldürür!! Benim gözümde sizin Motosiklet şeytan icadıdır diyen bir yobazdan hiçbir farkınız yoktur.. İnsan gibi yazdım dedim ki Enduro iyidür güzeldir olabilir ama sonucta tercihler farklılık gösterebilir dedim, Benim gözümde motorunu sadece işinden evine evinden işine kullanan bir GS 1200 sürücüsünün motorculukla alakası yoktur. Siz kendinizi kısıtlamamışsınız doğru yola da gitmişsiniz dağada çıkmışsınız ama anladığım kadarıyla 33 yasındaki beni ergenlikle suçlayan 50 yalındaki inatçı ahmak bir bunak gibi takılıp kalmıssınız SS ve Naked motorun tehlikeli olduğu düşüncesine.. Şimdi diyeceğim size şu ki, lütfen saygı çerçevesinden çıkmayalım. Konusmaların başladığından beri asabi bir serseri gibi önünüze gelene giydirmişsiniz ama SS kullananlara eşcinsel diyen, Racing kullananların poposuna laf eden yandaşlarıza sesiniz çıkmamış hiç.. Sırf bu yüzden bile sizin olaylara bakış açınızdan kuşku duyarım. Bu forumda olsun olmasın çok insan hayatını kaybetti bu uğurda.. Ve bu onların tercihi idi.. Bu ne sizi ne de beni ilgilendirmez. Bari ölen insanların arkasından saygılı olun ve haddinizi bilin.. Bu arada ister dağa çıkın ister dereye inin cehenneme kadar yolunuzun olduğunuda belirtmek isterim. Sizin gibi sabit fikirli bir insan motorcu bile olsa gözümde değersizdir. SAYGILARIMLA!!!
EDIT : Bu arada kimsiniz nesiniz diye profilinize de baktım hiç arkadasınızın olmamasının nedenlerinide şimdi daha iyi anlıyorum!!!
NoMotorNoCry
20 Ekim 2012, 14:06
İşte sizin zeka düzeyiniz.. En can alıcı kısmınıda söyliyeyim.. emin olun saatte 6000 km hızla giderken öldü o insanlar.. Bırakın allahınızı severseniz. Lafı g.tünüzle dinleyip çkünüzle anlıyorsunuz.. Ben motor secimi konusundaki zekalarından bahsettim ama siz işi illaki ölüm kalım işine bağlıyorsunuz.. Neden? Çünkü sacma sapan bir saplantının gölgesine sığınıp ortak bir kanınız var.. Neymiş efendim SS makinalar hızlıdır dogal olarak öldürür!! Benim gözümde sizin Motosiklet şeytan icadıdır diyen bir yobazdan hiçbir farkınız yoktur.. İnsan gibi yazdım dedim ki Enduro iyidür güzeldir olabilir ama sonucta tercihler farklılık gösterebilir dedim, Benim gözümde motorunu sadece işinden evine evinden işine kullanan bir GS 1200 sürücüsünün motorculukla alakası yoktur. Siz kendinizi kısıtlamamışsınız doğru yola da gitmişsiniz dağada çıkmışsınız ama anladığım kadarıyla 33 yasındaki beni ergenlikle suçlayan 50 yalındaki inatçı ahmak bir bunak gibi takılıp kalmıssınız SS ve Naked motorun tehlikeli olduğu düşüncesine.. Şimdi diyeceğim size şu ki, lütfen saygı çerçevesinden çıkmayalım. Konusmaların başladığından beri asabi bir serseri gibi önünüze gelene giydirmişsiniz ama SS kullananlara eşcinsel diyen, Racing kullananların poposuna laf eden yandaşlarıza sesiniz çıkmamış hiç.. Sırf bu yüzden bile sizin olaylara bakış açınızdan kuşku duyarım. Bu forumda olsun olmasın çok insan hayatını kaybetti bu uğurda.. Ve bu onların tercihi idi.. Bu ne sizi ne de beni ilgilendirmez. Bari ölen insanların arkasından saygılı olun ve haddinizi bilin.. Bu arada ister dağa çıkın ister dereye inin cehenneme kadar yolunuzun olduğunuda belirtmek isterim. Sizin gibi sabit fikirli bir insan motorcu bile olsa gözümde değersizdir. SAYGILARIMLA!!!
EDIT : Bu arada kimsiniz nesiniz diye profilinize de baktım hiç arkadasınızın olmamasının nedenlerinide şimdi daha iyi anlıyorum!!!
Avatarınızdaki resimle doğru orantılı bi inadınız var anlaşılan.Ama eşek inadını bi kenara bırakıp forumun bahsettiğim bölümlerine bi göz gezdirseydiniz gerçekleri söylediğimi anlardınız.İşinize gelirse bu gerçeği kabul edersiniz , işinize gelmezse at , eşek gözlüğünü takıp yolunuza devam edin.
dreamkiller
20 Ekim 2012, 14:18
Eşşeklik bende bakii rrrahat olun siz.. O bölümlere siz söylemeden önce defalarca göz gezdirdim. Okudum, kaza nedenlerine baktım, araştırdım, o durumda ne yapmam gerektiğini benden daha yaşlı değil ama daha tecrübeli insanlara sordum öğrenmeye çalıştım.. İnat olayına gelince.. :) korkarım ki sizin inadının benim avatarımdaki pembe eşeği geçmiş keçiye bağlamıssınız.. Hoş keçide sevdiğimiz bir hayvandır sıkıntı olmasın alınganlık yapmazsınız umarım.. Hem keçi bence enduro kullanıp diğer motorları kullananlar için doğru bir benzetme olacaktır.. Nede olsa keçi yolu diye bir mefrum var hayatta gerçekten.. Saygılar..
NoMotorNoCry
20 Ekim 2012, 14:29
Eşşeklik bende bakii rrrahat olun siz.. O bölümlere siz söylemeden önce defalarca göz gezdirdim. Okudum, kaza nedenlerine baktım, araştırdım, o durumda ne yapmam gerektiğini benden daha yaşlı değil ama daha tecrübeli insanlara sordum öğrenmeye çalıştım.. İnat olayına gelince.. :) korkarım ki sizin inadının benim avatarımdaki pembe eşeği geçmiş keçiye bağlamıssınız.. Hoş keçide sevdiğimiz bir hayvandır sıkıntı olmasın alınganlık yapmazsınız umarım.. Hem keçi bence enduro kullanıp diğer motorları kullananlar için doğru bir benzetme olacaktır.. Nede olsa keçi yolu diye bir mefrum var hayatta gerçekten.. Saygılar..
Valla haklısınız biraz keçilik var bende.Dağları sevmemden , doğruyu inatla , kimseden çekinmeden her yerde söylememden bunu anlıyabilirsiniz.Bahsettiğimiz konuları araştırdıysanız ordan bi ders çıkarmanız gerekirdi.Bu Türkiye'nin yolları çok tehlikeli.Bi bakarsın yolda su birikintisi çıkar , kedi çıkar , köpek çıkar , sinyal vermeden şerit değiştiren bi dangalak çıkar.Bütün bu tehlikelerin arasında 200 km gibi hızlara çıkmak ne kadar zeka göstergesidir siz söyleyin artık.Hata karşıda da olsa giden senin canın.
dreamkiller
20 Ekim 2012, 15:03
Yahu anlamadıgım sey siz bizim gibi SS yada Naked kullanan insanların sürekli 200 km süratle arac kullandıgımızı mı zannediyorsunuz? :) poahaha.. Yahu nerde o yol nerde o medeniyet keşke olsa keşke kullanabilsek.. Bakınız sehir icinde en fazla 120 km hız yaparım ben.. Tanıdıgım bir cok arkadasımda bu şekilde kullanır makinalarını, ha otobanda gazlarız ayrı ama e5 olsun, istanbul il sınırları içindeki TEM olsun o hızlara cıkmayız. Çıkmamalıyız.. Ama sürekli 200 le gidiyormusuz muhamelesi gerçekten ilginc :)
NoMotorNoCry
20 Ekim 2012, 15:17
Yahu anlamadıgım sey siz bizim gibi SS yada Naked kullanan insanların sürekli 200 km süratle arac kullandıgımızı mı zannediyorsunuz? :) poahaha.. Yahu nerde o yol nerde o medeniyet keşke olsa keşke kullanabilsek.. Bakınız sehir icinde en fazla 120 km hız yaparım ben.. Tanıdıgım bir cok arkadasımda bu şekilde kullanır makinalarını, ha otobanda gazlarız ayrı ama e5 olsun, istanbul il sınırları içindeki TEM olsun o hızlara cıkmayız. Çıkmamalıyız.. Ama sürekli 200 le gidiyormusuz muhamelesi gerçekten ilginc :)
Demek sürekli basmıyosunuz gaza.Ne diyebilirim ki şimdi ben.Sizin adınıza sevindim.Hatta gözlerim bile yaşardı.Ama arada basıyosanız da dikkat edin.200 km hızların hiç şakası yok.
tutankhamon
20 Ekim 2012, 15:23
Birçok motosiklet türüne artçı olarak bindim ve kendimi en güvende enduro üzerinde hissettim.Bir kere yüksektesiniz ve önünüzdeki arabanın önündekini rahatlıkla görüyorsunuz.
Ayrıca enduro Türkiye'de yollar ve sürücüler yüzünden asfaltta kullanmaya daha uygun diğer modellere göre:)
fz6_fazer
20 Ekim 2012, 16:00
Arkadaşlar merhaba size enduro gözlemlerimi aktarmak istedim bu durum benım için mi anormal yoksa endurocu arkadaslar içinde bu durum geçerli mi
Motora malum zevk için bineriz racingden sonra enduroya bindim rüzgar sesinden baska hiçbirşey yok kafam şişti + balaklava ve benzeri kıyafetlerim vardı enduro bu mu ? İnsanlar bundan mı zevk alıyor. Çakıllı yollara girersin sağa sola atar , racinge göre 0-200 işkence yani ne bileyim bana çok kötü geldi hiç sevemedim
Oysaki racing hızlanması nefes keser trafikte bazıları kasınır kasırsın, viraj kabiliyetine diyecek yok 0-200 e kadar yada 3.vitese kadar motorun sağa sola kayarak gitmesi ayrı bir duygu , sese birşey diyemiyorum insanı kendınden geçiriyor
siz nasıl yorumluyorsunuz bu durumu mesela racingle kıyaslanırsa tabiki böyle olur ?
ikisininde statusu ayri, ss enduro ikisinide severim.
sehir ici race bikkinlik verir yogun trafike, hareret acmasindan hoslanmyorum,3 tane isikta dur kalkta ama yolunuda buldumu tadindan yenmez
enduora her yola gelir,kahrini ceker, alt devirlerde torkunu hissettirir, uzun yolda konforu tartisilmaz zevk meselesi, bende scooter sevmem
SIZEDE SAYGI DUYARIM, ZEVK MESELESI
izmir3535
20 Ekim 2012, 16:33
bu race deki eksoz sesi race çi arkadaşların hoşuna gidiyor galiba. yoksa race i neden alsınlar ki. başını öne eyip kullanıyırsun. uzun yılar bindiğinde boyun fıtığı kaçınılmaz.hiç bir rahatlığı yok.arkada oturan oturduğuna pişman yol bitsede insem diye düşünüyor. egosu olanlar mı biniyor bu mtr lara anlamadım. yani eksoz sesi ne insanların dönüp bakması hoşlarına gidiyor olabilir.bakılma ihtiyacı duyuyor olabalirler. hani yoksa inanın ne var bu race de hız haricinde ne var? hız istiyorsan git yarış pistine. race de hız haricinde şu var diyin ki bilelim. sürüş rahatlığı varmı konfor varmı arkandakinle rahat rahat muhabbet ede ede gidebiliyormusun hayır. sadece hızı var. zaten de o amaçla üretilmiş bir motosiklet değil mi? doğrullar var bunları görmek gerekir. at gözlüğü takmayalım.race motosikletin amacı belli hız başkada bir şey yok .race si savunan arkadaşım şu var diyede yzsın bilelim.endruda rüzgar varmış olacak tabi. race te yok mu ondada var ha yere alçak daha az rüzgar yiyiyor. bu mu yani olay.savunma yaparken açıklamalı yapalım ama mantıklı açıklamalı öyle rüzgar sesinden bahsetmeyelim. yakıttan bahsedelim rahatlıktan konfordan zevkli yolculuktan bahsedelim.
ErknOzyurt
20 Ekim 2012, 16:36
Konuyu başından okumadığın belli.Biz kimseye zorla enduroyu sevdirmeye uğraşmıyoruz.Çocuk sordu bu endurolar rüzgar alıyo dedi.Evet dedik yüksek motordur rüzgar alır.Ama ön cama modifiye yaparsın en ufak rüzgar hissetmezsin dedik.Bu sefer hız yapamıyorum dedi.Biz de bu motorlar en fazla 160-170 yapar.Fazlasını istiyosan başka motora yöneleceksin dedik.Adam gibi yardımcı olmaya çalıştık.Sonradan çocuk kalktı siz dağa çıkıyosunuz da noluyo dedi.Ben endurocu muyum kask takıcam dedi.Sıcak havalarda kask takmam dedi.Provakasyona başladı.Birileri kalktı ormanda ağacın arkasına zıçtığımızı anlatmaya başladı.Biz de dedik siz racingçiler de motora zıçar pozisyonda oturup zıçacak yer bulamıyosunuz dedik.Birileri kalktı endurocuları motorun üzerine patates çuvalı gibi oturmuş , reflektörlü yelek takmış belediye amelelerine benzetmeye kalktı.Biz bu apaçilere sessiz mi kalacaktık.Adamlar suçluluk duygularını bastırmak için endurocuları günah keçisi seçmişler.Ağzına geleni söylüyolar.Bizim sabrımızda bi yere kadar.Bugün herkes artık şunun bilincine vardı ki apaçinin küçüğü büyüğü olmaz.Hani mahalle arasında eksozunu patlatıp 150'lik motorla dip gaz giden yeni ergen apaçiler var ya , aha bu spor motor kullanıcıları da onların büyük boyu.Aralarında hiç bi fark yok.Bi de kalkmışlar enduroculara mok atmaya çalışıyolar.İki dakikada ağızlarındaki baklayı döküverdiler.Kask takmayız demeye başladılar.Motorculuğun yüz karası bunlar.
Bunları ben mi demişim? İlk ben mi demişim dağa çıktınız ne oldu diye yalanınında böylesi anam anam :)
NoMotorNoCry
20 Ekim 2012, 19:39
Abi siz araziye girdinizde ne oldu :) işte hızda öyle birşey.Her an 200 vurmuyoruz ki bizde otobanda basarsın.Trafikte hararetten kurtulamıyoruz yani basılcak yer var basılmıycak yer var dediklerinizi 600 ve üzeri Racing'e binip ls2/nolan/scorpion kask takıp / tekstil , deri dift kıyafet giyen arkadaslara söyleyın hocam
Aha bu ne?Yazmadım dediğin şey burda işte.Konuyu açtığının 2 nci sayfasında enduro kullanmak aptallık demeye başladın.Amacın maksadın belli.Şu forum ortamını proveke edip kavga çıkarmaya çalıştın sonunda başardın.Şimdi de söylediklerini inkar mı edeceksin.Daha 21 yaşında nasıl bir yeni yetme dangalak motorcuysan bu forumun kaç yaşındaki büyük motorcularıyla kafanı buldun.De hadi yeter yürü git işine.Daha fazla uzatma.Nasıl biliyosan onu yap.Hangi motora biniyosan bin.Sen kim enduro kim.Sana en başından anlatmaya çalıştık ama senin maksadın başkaymış.
ErknOzyurt
21 Ekim 2012, 10:21
Aha bu ne?Yazmadım dediğin şey burda işte.Konuyu açtığının 2 nci sayfasında enduro kullanmak aptallık demeye başladın.Amacın maksadın belli.Şu forum ortamını proveke edip kavga çıkarmaya çalıştın sonunda başardın.Şimdi de söylediklerini inkar mı edeceksin.Daha 21 yaşında nasıl bir yeni yetme dangalak motorcuysan bu forumun kaç yaşındaki büyük motorcularıyla kafanı buldun.De hadi yeter yürü git işine.Daha fazla uzatma.Nasıl biliyosan onu yap.Hangi motora biniyosan bin.Sen kim enduro kim.Sana en başından anlatmaya çalıştık ama senin maksadın başkaymış.
Siz bana ss de domalırarak keyif alcağıma vs. . . diyin bende size enduro kullanmak aptallık demeyim ? İlk bku kimin attığına bakın.Sonra gelip olayları tartısma sırasına göre sıralayın.Ayrıca 18-25 arası dedım 30-40 yasındaki adamın enduroya binmesi normal :))
NoMotorNoCry
21 Ekim 2012, 13:26
Siz bana ss de domalırarak keyif alcağıma vs. . . diyin bende size enduro kullanmak aptallık demeyim ? İlk bku kimin attığına bakın.Sonra gelip olayları tartısma sırasına göre sıralayın.Ayrıca 18-25 arası dedım 30-40 yasındaki adamın enduroya binmesi normal :))
Bi kere domalma muhabbetini yapan ben değilim.Kaldı ki sen enduro kullanmak aptallıktır diye tartışmanın en başında söyledin.Domalma muhabbetleri ondan çok sonra çıktı ortaya.Sen seviyeyi düşürürsen başkaları da düşürür.Birileri kalktı ormanda ağacın arkasına zıçtığımızı anlatmaya çalıştı.Biz de siz spor motorda zıçar pozisyonda oturuyosunuz dedik.Sen kalk enduro kullanmak aptallıktır de, araziye çıktınızda noldu de , ben endurocu muyum kask takayım de , ormanda ağacın arkasına zıçıyonuz de , sonra birileri kalksın endurocuyu reflektör takmış amele desin , biz de ss'çi domalıyo deyince mi zorunuza gitti.Az bile dedik.Daha da söylüyeyim mi?Sizler hız manyağı , düşünme ve muhakeme kabiliyetini kaybetmiş hem kendinin hem de başkalarının trafikte hayatını tehlikeye atan , bütün motorcular üzerinde kara bulut gibi gezen motosiklet tehlikelidir imajının yaratıcısı ve motorculuk aleminin yüz karasısınız.
Sana en başından sordum , hep geçiştirdin , arada kaynattın.Sen hangi enduroyu kullandın onu söyle bakalım.Sakın Kanuni enduro kullandım deme.Hem bi kere bi motoru kullanmakla bi izlenim edinemezsin.Rüzgara denk gelirsin , trafiğe denk gelirsin , kullandığın motorda sorun vardır.Keyif alamazsın.Bugün bütün motosiklet aleminin kabul ettiği şudur ki , enduro tarzı en rahat ve konforlu motosiklet tarzıdır.Bugün bi transalp'le şöyle bi tur atıpta hayran kalmayacak insan yoktur.Bir transalp 160-170 km hızlara kadar bu konfordan taviz vermez.Bu hızlarda adam olana yeter de artar bile.Sen spor motorla eğilip bükülüp bel ağrısı çekerken endurocu motorunu 10 saat aralıksız kullansa yorulmaz.
Benden sana bi abi tavsiyesi , bizlerde bi zamanlar aklı bi karış havada olduk , hepimiz çılgınlıklar yaptık ama iyi ki o zamanlar spor motorla tanışmamışım.Nasıl ki ergenlik çağına geldiğinde kızlarla yakantop oynamayı bırakıp daha ciddi olmaya başlarsın , düşünce yapın , beyninin çalışma biçimi birden değişir ve delikanlılığa adım atarsın.İşte 30'lu yaşlarına geldiğinde de başka bir değişim yaşarsın.Çılgınlıklar , aklı bi karış havada olma durumu ve muhakeme ve karar verme kabiliyeti birden farklılaşır.O zaman dünyaya çok farklı bakarsın.İşte önemli olan o delikanlılık dönemini mümkün olduğu kadar hasarsız atlatmaktır.Ama altında spor motor olursa bu çok zor bi durum.Motosiklet aşkı bi kere kanına bulaşmış.Seni kurtaracak olan enduro tarzıdır.Bence enduroyu biraz daha yakından tanımaya çalışıp bir an önce spor tarzdan vazgeçmeyi düşünmelisin.Ama mantığını ve aklını yanlış yönde kullanırsan 40 yaşına bile gelsen bu ölüm makinelerinden kendini kurtaramazsın.Hayat her şeye rağmen güzel.Allah akıl fikir versin.
dreamkiller
22 Ekim 2012, 11:27
Bi kere domalma muhabbetini yapan ben değilim.Kaldı ki sen enduro kullanmak aptallıktır diye tartışmanın en başında söyledin.Domalma muhabbetleri ondan çok sonra çıktı ortaya.Sen seviyeyi düşürürsen başkaları da düşürür.Birileri kalktı ormanda ağacın arkasına zıçtığımızı anlatmaya çalıştı.Biz de siz spor motorda zıçar pozisyonda oturuyosunuz dedik.Sen kalk enduro kullanmak aptallıktır de, araziye çıktınızda noldu de , ben endurocu muyum kask takayım de , ormanda ağacın arkasına zıçıyonuz de , sonra birileri kalksın endurocuyu reflektör takmış amele desin , biz de ss'çi domalıyo deyince mi zorunuza gitti.Az bile dedik.Daha da söylüyeyim mi?Sizler hız manyağı , düşünme ve muhakeme kabiliyetini kaybetmiş hem kendinin hem de başkalarının trafikte hayatını tehlikeye atan , bütün motorcular üzerinde kara bulut gibi gezen motosiklet tehlikelidir imajının yaratıcısı ve motorculuk aleminin yüz karasısınız.
Sana en başından sordum , hep geçiştirdin , arada kaynattın.Sen hangi enduroyu kullandın onu söyle bakalım.Sakın Kanuni enduro kullandım deme.Hem bi kere bi motoru kullanmakla bi izlenim edinemezsin.Rüzgara denk gelirsin , trafiğe denk gelirsin , kullandığın motorda sorun vardır.Keyif alamazsın.Bugün bütün motosiklet aleminin kabul ettiği şudur ki , enduro tarzı en rahat ve konforlu motosiklet tarzıdır.Bugün bi transalp'le şöyle bi tur atıpta hayran kalmayacak insan yoktur.Bir transalp 160-170 km hızlara kadar bu konfordan taviz vermez.Bu hızlarda adam olana yeter de artar bile.Sen spor motorla eğilip bükülüp bel ağrısı çekerken endurocu motorunu 10 saat aralıksız kullansa yorulmaz.
Benden sana bi abi tavsiyesi , bizlerde bi zamanlar aklı bi karış havada olduk , hepimiz çılgınlıklar yaptık ama iyi ki o zamanlar spor motorla tanışmamışım.Nasıl ki ergenlik çağına geldiğinde kızlarla yakantop oynamayı bırakıp daha ciddi olmaya başlarsın , düşünce yapın , beyninin çalışma biçimi birden değişir ve delikanlılığa adım atarsın.İşte 30'lu yaşlarına geldiğinde de başka bir değişim yaşarsın.Çılgınlıklar , aklı bi karış havada olma durumu ve muhakeme ve karar verme kabiliyeti birden farklılaşır.O zaman dünyaya çok farklı bakarsın.İşte önemli olan o delikanlılık dönemini mümkün olduğu kadar hasarsız atlatmaktır.Ama altında spor motor olursa bu çok zor bi durum.Motosiklet aşkı bi kere kanına bulaşmış.Seni kurtaracak olan enduro tarzıdır.Bence enduroyu biraz daha yakından tanımaya çalışıp bir an önce spor tarzdan vazgeçmeyi düşünmelisin.Ama mantığını ve aklını yanlış yönde kullanırsan 40 yaşına bile gelsen bu ölüm makinelerinden kendini kurtaramazsın.Hayat her şeye rağmen güzel.Allah akıl fikir versin.
Ölüm makinaları? Spor tarzdan vazgeçmek? :) Yahu bu nasıl bir ayrımcılıktır? Biz size diyormuyuz bırakın şu sıkıcı motorlarınızı sizi hayata döndürecek olan SS dir diye? Nasıl oluyorda bu kadar insanın zevkiyle aklınız sıra dalga geçebiliyorsunuz? Bu yetkiyi size kim veriyor? Kendinizi nasıl bir otorite zannediyorsunuz da tüm dünyada milyonlarca insanın vazgeçemediği bu grup makinalara bok atabilecek kadar uzman olmadığınızı düşüünüyorsunuz..
Tüm bunlarla birlikte elinin ayarı olan var olmayan.. Olmayan emin olun enduroda da yapacaktır o hatayı.. Gazda bilekte benim ellerimin içinde.. Gereksiz yüklenirsem sonuçlarına ben katlanırım.. Bu yüzden lütfen artık saçmalamayın.. Otorite falan değilsiniz insanlara saçma sapan akıllar vermeye kalkmayın.. Kendi işinize bakın..
HELLAS
22 Ekim 2012, 11:42
for ever enduro.....:cat:
for ever RACING ızdırap .dıyeyım .SAÇMALIK MI diyeyim,kaprisli kişilikler...:farao::farao:
dreamkiller
22 Ekim 2012, 12:23
Mümkünse kendi kumunuzda oynayınız..
NoMotorNoCry
22 Ekim 2012, 13:51
Ölüm makinaları? Spor tarzdan vazgeçmek? :) Yahu bu nasıl bir ayrımcılıktır? Biz size diyormuyuz bırakın şu sıkıcı motorlarınızı sizi hayata döndürecek olan SS dir diye? Nasıl oluyorda bu kadar insanın zevkiyle aklınız sıra dalga geçebiliyorsunuz? Bu yetkiyi size kim veriyor? Kendinizi nasıl bir otorite zannediyorsunuz da tüm dünyada milyonlarca insanın vazgeçemediği bu grup makinalara bok atabilecek kadar uzman olmadığınızı düşüünüyorsunuz..
Tüm bunlarla birlikte elinin ayarı olan var olmayan.. Olmayan emin olun enduroda da yapacaktır o hatayı.. Gazda bilekte benim ellerimin içinde.. Gereksiz yüklenirsem sonuçlarına ben katlanırım.. Bu yüzden lütfen artık saçmalamayın.. Otorite falan değilsiniz insanlara saçma sapan akıllar vermeye kalkmayın.. Kendi işinize bakın..
Mümkünse kendi kumunuzda oynayınız..
Konunun başlığına bi bak istersen.Apaçi ss'çiler toplanmış enduroyu masaya yatırmış , cenaze namazını kılıyolar.Bize de kendi kumunuzda oynayın diyolar.Enduro en şeker , en tatlı motosiklet tarzıdır.Tadından yenmez.Ama sen ne anlarsın hoşaftan.Konuyu açan çocuğa ısrarla soruyorum sen hangi enduroyu kullandın diye.O da ısrarla cevap vermiyo.Enduronun uzaktan yakından yanından bile geçmemiş insanlar burda enduroyu masaya yatırmaya çalışıyo.Önce gerçek bi enduro kullanın da ondan sonra konuşun.Ben otorite değilim ama sizin otoritelerinizin de ne olduğunu gördük bu başlık sayesinde.
Kiminin elinin ayarı var kiminin yok demişsin.Daha bu sabah haberleri gezerken karşılaştım.Bir sürü ödül kazanmış , yarışçı spor motorcu hayatını kaybetmiş :
http://www.motosiklet.net/forum/taziye-tebrik-ve-kutlamalar/108955-sampiyon-motorcu-hayatini-kaybetti.html
Senin elinin ayarı bu yarışçıdan daha mı iyi.Ne usta şoförler , ne şampiyonlar öldü bu spor motor sevdasına.Uyarmaya çalışıyoruz ama biz kabahatli oluyoruz.
HELLAS
22 Ekim 2012, 15:25
ADAMIN nıck dekı resme bak pembe puhhhhhhh oh EGILIMLERI FARKLI :queen::queen::queen:
NoMotorNoCry
22 Ekim 2012, 15:28
Adam inatla enduro sıkıcı demeye devam ediyo.Acaba sıkıcı olduğu için mi insanlar dünya turuna enduro motorla çıkıyo.10 bin'lerce kilometrelik yolculukların motoru enduro nasıl sıkıcı olur anlamak mümkün değil.Ben transalp'i aldığımdan beri ağzım kulaklarımda geziyorum.Bu kadar keyifli bi motor kullanmamıştım.Ama adamda avatarındaki inat var.Naparsın.Motorun üzerine eğilip bükülmeden adam gibi oturmak sıkıcı geliyo adamlara.Zıçar vaziyette oturmak sıkıcı değil.
izmir3535
22 Ekim 2012, 17:55
race si savunanların bir çoğu mobileyt süper 51 den geçme takmayın kafanıza:queen:
ÖzLeMKaYrA
22 Ekim 2012, 17:57
"Yazmayacağım" demiştim ama yazmak zorunda kaldım;
Motorcuları kimse sevmiyor deriz ya "birbirinin tarzından bile nefret eden motorculardan diğer sürücüler nefret etmezse bu şaşılacak bir durum olurdu.
Birbirine,hatta hiç tanımadığı motorculara bile seviyesizce davranan insancıklara başkalarının saygı göstermesini istemek sadece aptalca bir beklenti olacaktır
konudaki seviyesizlik ile zirve yaptık!
Motorun tarzı ile cinsel kimlik bağdaştırmaları,aşağılamalar,belden aşağı ve aptalca sözler gırla gidiyor.
Şurada aramızda iki hanım arkadaş var,onları da diğerleri gibi forumdan uzaklaştırmak icin elimizden geleni yapıyoruz sanki,
bi sakin olsak,buradaki toplumun motor ve erkeklerden değil,kadın ve erkeklerden oluştuğunun ayırdına varabilsek,
hele onların gözüyle de motora nasıl bakıldığını öğrenebilsek fena mı olurdu?
Bu forumda motorculuğun bu kadar belden aşağıya indiği başka bir konuya rastlamadım.
Motorla erkekliğin kaçınılmaz bir bağı varsa,bizden daha iyi motor kullanan hanımlar ne olacak?
Psikolojiye azıcık kafa yoranlar bilir ki,bir cismin erkeklik sembolu olarak yüceltilerek kişisel farklılık icin bahane edilmesi,sürekli erkekçe söylemlere konu edilmesi aslında erkeklik konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya olunduğunun bariz işaretidir.
Kaba olacak belki ama,yeri gelmiştir,motorla taslanacak erkeklik,pantolon cebinde patlıcan taşımaya benzer.
Aha koskoca adam neler söylüyor demeyin,seviyesizlik bulaşıcıdır,ben de nasibimi aldım:)
Motorculuğunu ve bilgisinin seviyesini asla eleştirmeden testlerini severek izlediğim Barkın bile kendisinden hiç beklemediğim şekilde bu yarışa dahil olup camiadaki yerini yıkmayı göze aldığına göre (ki hiç bir motorcu platformunda burada söylediği sözlerin arkasında duramayacaktır)konu vahim noktalara gidiyor demektir.
Gözönünde olan insanların yılların emeğiyle geldikleri yerler, kibrit çöpünden saraylara benzer,korunursa harikadır,ancak tek bir çöpün çekilmesi ile yıkılabilecek kadar narindir.
Hiç yapmak istemezdim ama bu kez forumun teknik altyapısındaki bir özelliği kullanmak zorunda kaldım.
hakaret,saygısızlık ve seviyesizlik kime karsı yapılırsa yapılsın, yapanı irtibatlarımdan siliyorum.
irtibatlarımdan silinenler kendi gibilerle diyaloguna devam edebilir.
Hem bana cevap yetiştirmek icin boşa zaman harcamaz.Hem artık irtibatı olmadığında bir kaybı da olmayacaktır
Beni iyi kötü tanıyanlar bilir ki bu ego gösterisi filan değildir,kisiler hayatlarını ve zamanlarını dilediği kişilerle dilediği şekilde gecirmekte özgürdür.
Başka türlü anlayan olursa da onun fikridir.Beğenmeyen de beni irtibatlarından silerse buna da saygı gösteririm.
biz forumları bilgi paylaşalım,görgümüzü arttıralım,zamanımızı hoşça gecirelim diye kullanıyoruz ya
bu konudan çıksa çıksa sadece karşılıklı hakaret çıkar,özel mesajla tehdit çıkar,tatsızlık çıkar ama hiç bir işe yarar sonuç çıkmaz.
Geçmişte bunun örneklerini çokça gördük,birbirine dayılananı,erkeklik taslayanı,söveni,forumdan atılanı,başka nickle yeniden kaydolup işi kavgaya vardıranı da oldu.
Oraya vardığında da başımız göğe erer artık.motorculuğumuza ve insanlığımıza negatif mertebe kazandırmış oluruz.
Hürmetler.
Bu kadar uygun özetlenemezdi diye düşünüyorum, ama aslında çokta şaşırdığım bir durum değil, çünkü BENDE DAHİL bir şeyleri ispat etme ve insanlara kabullendirme derdine o kadar düşmüşüz ki, SS ile ENDURO arasında ki yapı, görsellik ve kullanan kişilerin amaçlarına bakmaksızın, MOTOSİKLET kullanmanın ayrıcalığını ve güzelliğini unutup, birbirimizi desteklemek varken bu şekilde hırlaşmamız bizim toplumumuzun ne kadar bilinçli olduğunu bir kez daha hepimize gösteriyor...
ZIPPIRMAN
22 Ekim 2012, 18:25
Bu konu bana birşeyi çok net gösterdi
televizyon denilen kutu aslında hiç olmayanı fena halde varmış gibi gösteriyormuş iyimi:bounce: hıyarı bile uzun boyluca diye adam yapabiliyormuş.
MOTOSİKLET'Cİ BİR BABANIN OĞLUNA ÖĞÜDÜ...
Bir motosiklet grubuna mutlaka gir. O motosiklet grubunun içerisindeki bir kavgaya ise asla girme.
Unutma ki insanın olduğu yerde sevgi de vardır, kavgada vardır.
Toplumdan soyut yaşama, yolu paylaş. Ama kimliğini de kaybetme, yolunu şaşırma.
Toplumun içinde ol, ama tek başına ayakta dur, sonuçta yol yalnız senin yolundur unutma.
Herkesle konuştuğun gibi,her tip motora da bin,tutucu olma.
“Chopper gitmiyor, dönmüyor” diyenleri takma, altındaki V motorun ritmiyle dans etmeden isyanın ruhunu anlayamazsın.
Sıkı bir enduroyla off-road yapmadan doğaya fazla kavuşamazsın,
İbrende bir kez olsun 299′ları görmeden de.
Adrenalin seni ilk defa içki içmiş 15 yaşındaki kız gibi sarhoş eder durur.
Herkesi dinle ama hiç kimseye kulak asma.
Motosiklet türlerinin her biri farklı amaçlarla üretilmiştir, birini seçeceksen seç, ama hepsiyle barışık ol, hiçbirinin fanatiği olma.
alp_tunay
22 Ekim 2012, 18:53
Hay tüküreyim enduronuza da SS nizede....
Ulen bebenin biri geliyor çomağıyla bir kurcalıyor ortama bak,
Enduroymuş, SS ymiş, Yok duayenmiş....
Her şeyin kavgasını anlarım da motorda TARZ kavgasını anlamam...
Sonuçta 2 teker...
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır...
Tarzımız farklı da olsa ruhumuz aynı mı....
Bu kadar basit...
hercul3367
22 Ekim 2012, 20:10
kafasını kaldırıp gece vakti sonsuzluğa bakmasını bilmeyen adamlarla samanyolunun güzelliğini,çirkinliğini
tartışıyoruz.her önüne gelen endurocu olsaydı,enduroculuğun tadı kalmazdı zaten.ferman ss cilere kalsın
dağlar bizimdir.
35emre35
22 Ekim 2012, 21:28
Bu konu bana birşeyi çok net gösterdi
televizyon denilen kutu aslında hiç olmayanı fena halde varmış gibi gösteriyormuş iyimi:bounce: hıyarı bile uzun boyluca diye adam yapabiliyormuş.
burada yazılan hiç birşeye şaşırmadım da, bende sizin gibi buna şaşırdım. bende sevmiştim, adam sanardım; şok oldum.
adamlar ortama giren yeşil yelekliye "yol işçisi, turuncu yelekliye "dalaylama" diye dalga bile geçiyorlarmış.
2005 senesinden beri enduro motor kullanıyorum ama bukadar senedir ortama giren hiçbir ss,chopper vs. motor kullanıcısıyla dalga geçtiğimizi hatırlamam
harbiden arkadaşın dediği gibi; asfalt sizin olsun, dağlar bize yeter
ErknOzyurt
22 Ekim 2012, 22:46
burada yazılan hiç birşeye şaşırmadım da, bende sizin gibi buna şaşırdım. bende sevmiştim, adam sanardım; şok oldum.
adamlar ortama giren yeşil yelekliye "yol işçisi, turuncu yelekliye "dalaylama" diye dalga bile geçiyorlarmış.
2005 senesinden beri enduro motor kullanıyorum ama bukadar senedir ortama giren hiçbir ss,chopper vs. motor kullanıcısıyla dalga geçtiğimizi hatırlamam
Benim birşey dediğim yok :) Bende dalga geçmiyorum ama enduro kullanan "BAZI" arkadaslar bizim kıcımıza baka baka motor sürdüğünü anladım bunu bilmıyordum açıkçası :)
alp_tunay
22 Ekim 2012, 22:48
Ortalık bunlarla kasıp kavruluyor... Son zamanların modası :)
Harfiyyen katiliyorum 2 arkadasada
hayır birbirinizi beğenmezsiniz de niye laf atarsınız anlamam...sanki akşam aynı yatağa girecekler...herkes keyfi ne istiyosa onu yapsın ne güzel işte...
izmir3535
23 Ekim 2012, 09:42
konuyu anayasa mahkemesine taşıyalım:)
NoMotorNoCry
23 Ekim 2012, 10:11
Aşşağıdaki resim benden endurocuları reflektörlü yelek giymiş belediye işçilerine benzeten altın elbiseli adama gelsin :
http://imageshack.us/a/img20/7526/olumbakgit.jpg
http://imageshack.us/a/img844/7098/boranoksuz4873014658850.jpg
tigermbz
23 Ekim 2012, 10:24
barkının hangi mesajı gerdi ortamı, göremedim, silinmiş mi?
mevcut mesajlar ise o kadar da alınacak bir şey göremedim, bir de yakın gözlüklerimle bakayım en iyisi :)
o değil de şu kadar sayfaya gelindi, konuyu açan fasulyeden nimet belleyecek kendini
bir adam belli bir tarzı göklere çıkarıp diğerlerini de iyice aşağılıyorsa motosikletten anlamıyordur, en azından diğerlerine binmemiştir
not: diğerlerine de binen adam (elbisesi kumaştan)
Topu Topu kaç kişiyizde bide şu güzel bu kötü dersiniz ki ya boşverin ''Zevkler Tartışılmaz'' dedikten sonra nokta koy bitti gitti, arkasına eklenen ''ama'' saçma zaten..Valla benim hoşuma giden Enduro ama chopper kullanan arkadaşımda var ss kullananda var o kötü bu iyi denmez bence zevk işi bu iş farklılık olmalıki tadı olsun herkesin Enduro ya binmesini ben istemem şahsen..Zaten yeterince ayrımcılık var her alanda..Her gün başka kötü bir olay okuyoruz görüyoruz.. Motor tüm bunlardan soyutlanmaktır bence hayata farklı bir açıdan bakmaktır rüzgarı hissedip o an kafa dağıtmaktır..Bazen hayatta herşey kötü geldiğinde alıp başını gitmektir. Bazende sevgiliye gitmektir...Bazen gitmek için gitmektir.
Zaten Herkes cesaret edemez tehlikelidir çünkü napcan boolluum git araba al..Okadar para verilirmi mlmısn diyenlere inat alınan şeydir.. zevktir ..
Bu zevki kimisi sesinden alır gaza basar altındaki gücü hisseder.Kimisi yaptğı hızdan alır..Kimisi dağdan taştan.. Kimisi Uzun yoldan..
Ben motoruna bakmam üstündeki adama bakarım baştada dediğim gibi ZEVKLER TARTIŞILMAZ NOKTA.
ErknOzyurt
24 Ekim 2012, 11:34
barkının hangi mesajı gerdi ortamı, göremedim, silinmiş mi?
mevcut mesajlar ise o kadar da alınacak bir şey göremedim, bir de yakın gözlüklerimle bakayım en iyisi :)
o değil de şu kadar sayfaya gelindi, konuyu açan fasulyeden nimet belleyecek kendini
bir adam belli bir tarzı göklere çıkarıp diğerlerini de iyice aşağılıyorsa motosikletten anlamıyordur, en azından diğerlerine binmemiştir
not: diğerlerine de binen adam (elbisesi kumaştan)
Ben yerden yere vurmadım ki ! Dedim benim basıma enduroda bunlar geldi.Sizinde basınıza geliyor mu ? yoksa ben SS den Enduroya geçtiğim için mi böyle oldu diye sordum.Endurocu arakdaslarda hakaretlere basladı.Konunun buraya gelmesinde etken olan kisiler senin gibi artistçe cevap veren kisiler , illa bir cevap yazdırıcak şekilde yorum yazmanızdır.
izmir3535
24 Ekim 2012, 13:27
ErknOzyurt endru kullanmak aptalca geliyor demiştin sanırım. işte bu cümleyi kullandıktan sonra insanlar seviyeyi bozdu. buda endru kullananlar aptal anlamına gelmiyor mu? ee sen ilk hakareti yaptıktan sonra insanlar sana ve race hakkındaki görüşlerini seviyeyi bozarak yazmaya başladı. yani olayı buralara taşıyan sensin. çamuru attın lekeyi bıraktın dahada üste çıkmaya çalışıyorsun. çoç çuuuk. işkembeden konuşma artık yeter baydııı:bounce:
ErknOzyurt
24 Ekim 2012, 13:32
ErknOzyurt endru kullanmak aptalca geliyor demiştin sanırım. işte bu cümleyi kullandıktan sonra insanlar seviyeyi bozdu. buda endru kullananlar aptal anlamına gelmiyor mu? ee sen ilk hakareti yaptıktan sonra insanlar sana ve race hakkındaki görüşlerini seviyeyi bozarak yazmaya başladı. yani olayı buralara taşıyan sensin. çamuru attın lekeyi bıraktın dahada üste çıkmaya çalışıyorsun. çoç çuuuk. işkembeden konuşma artık yeter baydııı:bounce:
Güzel kardeşim , güzel abim dedim ki 18-25 yas arası ergenlikte gençlikte enduro kullanmak bana aptallık gibi geliyor dedim.Ben tutupta 30 yasındaki adama aptal enduro kullanıyorsun demedim.Gençken delikanlıyken olmuyor.Racing'i kan çekiyor demek istedim.Bizde 30 dan sonra endurocu olacaz dedim.Bunun neresi kötü , neresi hakaret ? ben 20 yasında olupta falcon/transalp üstünde adam görmedim.Ya SS ya Fazer600 gibi seri , atak Naked kullanıyorlar.
izmir3535
24 Ekim 2012, 13:40
ben 25 yaşından beri kullanıyorum. kim kaç yaşında isterse kullanır. benim demek istediğim aptalca geliyor demesen kimse seviyeyi bozmuycak. ilk yazan sensin. bak msj ları takip et o cümleyi kullandıktan sonra seviye değişti. oraya kadar bir şey yoktu.fitili ateşleyen sensin yani.
ErknOzyurt
24 Ekim 2012, 13:43
ben 25 yaşından beri kullanıyorum. kim kaç yaşında isterse kullanır. benim demek istediğim aptalca geliyor demesen kimse seviyeyi bozmuycak. ilk yazan sensin. bak msj ları takip et o cümleyi kullandıktan sonra seviye değişti. oraya kadar bir şey yoktu.fitili ateşleyen sensin yani.
Tamam işte 25 yaşından sonra gayet normal :) ondan önce ne kullanıyordun abi hiç mi racing'e gönlün kaymadı.demek istediğim buydu ama bazı arkadaslar yanlıs anladı
NoMotorNoCry
24 Ekim 2012, 14:10
Tamam işte 25 yaşından sonra gayet normal :) ondan önce ne kullanıyordun abi hiç mi racing'e gönlün kaymadı.demek istediğim buydu ama bazı arkadaslar yanlıs anladı
Sana defalarca sordum şimdi tekrar soruyorum.Hangi enduroyu kullandın da burda başlık açtın?Bi şunun cevabını ver ya da kaybol git.Konuyu hortlatıp durma.
Daha dün iki tane ölümlü motosiklet kazasını manşetten okuduk.Biri şampiyon bi ss'çi , diğeri plakasız motor kullanan bi kaç apaçi.Bi düşün bakalım gazete manşetlerine sürekli çıkan hangi tarz motorcular?Türkiyenin yollarını yarış pistine çeviren 2 tane çeşit motorcu var.Apaçilikte yarışıyosunuz.Aranızda ne fark var onu da çok merak ediyorum.Hergün gazete manşetlerini süslemek aptallık değil mi yani?Bi akıllı olun.Neymiş enduro hız yapmıyomuş.Ulen benim transalp 180 yapıyo , daha ne yapsın.İnsaf artık daha ne istersiniz anlamam.
luciphere
24 Ekim 2012, 14:13
yanlıs felan anlaşılmadı kıvırma. Baştan sona bir oku yazılanları ondan sonra cevap ver yorumlara.
ErknOzyurt
24 Ekim 2012, 15:23
Tamam haklısınız.Ben konunun bu kadar büyütülceğini düşünmediğim halde , konu açarken ne nokta nede virgüle dikkat ettim.Dedim herhalde 7-8 cevapta bulurum yanıtı şuraya bak vay arkadaş ! hala farklı bir türmüşüz gibi davranılıyor bize
-Barkın abiye bile olmadık laflar yetiştirdiniz.Nasıl kin nasıl bir öfke bu ! ( sözün bittiği yer )
alp_tunay
24 Ekim 2012, 15:24
Kızmayın çocuğa beyler....
Fantazi kurmuş bizle paylaşmış...
Bırakın çocuğu eğlensin yahu....
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/109033-yamaha-yzr-m1-1-12-maketim-sonunda-geldi.html
Oynuyor işte... Size bişey dediği yok :queen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO