Orijinalini görmek için tıklayınız : Zevkler tartısılmaz ama ( Enduro )
Sayfa :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
NoMotorNoCry
17 Ekim 2012, 11:47
Noktayı koyuyorum.Uzatmaya gerek yok.Enduro motorların kralıdır.En rahat oturuş pozisyonu ondadır.En güzel amortisör ondadır.En konforlu motor endurodur.Her yola gelir.İster dağ bayır , taş toprak , isterse otobanda kullanılabilir.150-160 km hızlarda bile rahatlık ve konfor sunar.Yüksek olduğu için rüzgar alabilir ancak rüzgarı kesmek için uygun fiyatlara ön cam modifiye edilebilir.Fırtına olmadıktan sonra rüzgar enduro için sorun olmaz , dengesini bozamaz.Yüksek hızlar için tasarlanmamıştır ancak 150-160'ı rahat görür.Aklı başında insan için en ideal motor endurodur.Uzun mesafeli yolculukların en ideal motoru endurodur.Uzun süreli kullanımlarda en az yorucu olan motor endurodur.Bir başka önemli faktör de kolay kolay arıza yapmayan , masraf çıkarmayan , sıkışık trafikte hararet yapmayan , en kullanıcı dostu motor endurodur.
HELLAS
17 Ekim 2012, 11:59
ENDURO erkek motorudur ...RACING...bayan yada ortası...herkes kulanabılir....canım
roadmaster
17 Ekim 2012, 12:11
vay be yirmi yıldan fazla bindiğim motorun ne tür olduğu bilmiyomuşum be saolsun arkadaş ne yazmış öle be maşallah .... Öle avatarın altına beştane motor markası yazınca motorcu olunmuyo
ErknOzyurt
17 Ekim 2012, 14:23
ENDURO erkek motorudur ...RACING...bayan yada ortası...herkes kulanabılir....canım
Bir çok tanıdıgım 600 cc ile transalp / nx4 falcon ile basladı ve hala hayattalar.Sosyal ağdan tanıdıgım ve tüm çabalarımıza rağmen 250 ile baslamayıp R6 alıp 18.gün viraja 158 km ile girip ( bu sizin o endurolarınızla düz yolda yaptıgınız hız :) adam viraj dönüyor daha acemi ) ağaca çarpıp motora tövbe eden birini tanıyorum.Sen söyle hangisi motor , hangisi hızlı , hangisi tehlikeli.Sen söyle 60 km ile dağ yollarında gezmek mi 300 kilit vurup tekere tas gelicek vs diye düşünmeyecek adam mı.Sen söyle hangsinin direksiyon manevrası dönmeyecek kadar kısıtlı , hangisi 30 derece.Sen söyle 240 260 ile iki araba arasından geçmek mi ? 300+ ile Yunusların yanından geçmek mi " video atarım ankara yolunda kapısma izlersin full 300 gidiyorlar " Şimdi söyle hangisi bayan hangisi erkek !
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------
vay be yirmi yıldan fazla bindiğim motorun ne tür olduğu bilmiyomuşum be saolsun arkadaş ne yazmış öle be maşallah .... Öle avatarın altına beştane motor markası yazınca motorcu olunmuyo
Abi biz heycan arıyoruz arkadaş motor diyince aklıma geleni yazmıs yani.Yani arkadasın demek istediği arabada yapamıycağım şeyleri motorla yapmak isterim.
Bu nedir : dağ yolunda gezmek mi / orta halli bir arabayla yapılabilir , açık hava mı üstünü kestir al tosba gez yine 50km 60 km ile | of road mı = 4x4 nirvana ile yapılabilir ( ama ne kadar zevk verir bilemem ) | Hız mı = ferrari , lamborgini çok pahalılar + 300 e gelene kadar kim bilir ne kadar araba cıkıcak yola önemli olan dar mesafede nefes kesecek hıza uzun sürede değil kısa sürede ulasmak , iki araba arasından hızını kesmeden geçmek , dizinin asfalta değerek 180 lik lastiklerin sadece yarısının boşta yarısının yerde olmasını istemek, işte arabyla yapamıycağın şeyleri racingde bulabilirsin demek istemiş ben bunu anladım zaten bildiğim şeyler ama insanların anlamak istemediği şeyler bunlar :)
emresilin
17 Ekim 2012, 14:45
bi video çek paylaş görelim nasıl oluyormuş merak ettim 300 km ile iki arabanın arasından geçmek. ben e-5 de benim hız yapmayan makinamla 90 ile iki aracın arasından geçiyorum her sabah o bile tedirgin ediyor beni acaba adam beni görmez sağa kırar mı diye..
lycantrophic
17 Ekim 2012, 14:48
Bırakın bişey yazmayın da kaybolsun gitsin şu konu. Adam ilgi çekmeye çalışıyor tipik bir ergen olarak, başkalarına da kötü örnek olabilir. 158le virajı almaya çalışan da doğru karar vermiş motoru bırakmakla. Motosiklet için belirli bir olgunluğa ulaşmış olmak gerekir bence herkesin harcı değil. Umarım en azından 4-5 sene daha yaşarsın bu kafayla. Sakat kalıp da annene babana yük olma da.
Verdiğin örneklere göre düşünmeden hareket etmek, 300le polislerin yanından geçmek, taşa dikkat etmemek öyle saçma bişey uğruna ölmek çoluk çocukluk düşüncesizlik akılsızlık. Erkekle kadınlıkla alakası yok.
ErknOzyurt
17 Ekim 2012, 15:13
bi video çek paylaş görelim nasıl oluyormuş merak ettim 300 km ile iki arabanın arasından geçmek. ben e-5 de benim hız yapmayan makinamla 90 ile iki aracın arasından geçiyorum her sabah o bile tedirgin ediyor beni acaba adam beni görmez sağa kırar mı diye..
En basiti : http://www.youtube.com/watch?v=KwicTKbWam4&feature=related
emresilin
17 Ekim 2012, 15:25
yok bizzat kendini tanıtıp bunu mt için yapıyorum diye başlayan videonu görmek isterim zira bu tanıdığım bi kuryenin virajı alırken dikiz aynasını asfalt ile düzelttiği hikayeye benziyor..
alp_tunay
17 Ekim 2012, 15:31
Taa en başından beri söylüyorum..Burası sana uygun değil...
Git öteki siteye yaz bunları..
Sana alkış tutacak çook adam var....
Bizler burda tırıs tırıs gidenler topluluğuyuz...
Anlamayız reys ten meys ten...:king:
izmir3535
17 Ekim 2012, 15:53
Erkan Özyurt
hız hız hız ne var bu hızda 300km falan al bak you tube de benim tdm900 de 247 vuruyor. senin bu hıza çıkamaz dediğin endrular. şehir içindede trafikte yanlılya yanlıya gidiyorum. sonra bune ya diyenler var.race çilerden.247 vursa ne olacak ki hep o hızla mı gidiyoruz. bize kullanım rahatlığından bahset sen .sen atom karıncayı çok izlemişsin galiba.:queen:sen race de 200km hızı bile görmemişsindir. belki motorunbile yok senaryo yazıyosun.:queen:
Shiria
17 Ekim 2012, 16:07
Motordan çok iyi anladığımı asla söyleyemem,sürüş tecrübemde pek yok..
bende racing çok seviyorum ve ilk motorum 125 honda cbr olsun istiyorum,gerçekten hoşuma gidiyor..
Enduro gerçekten mantıklı düşünürsen ( mantıklı düşünebiliyorsan şayet ki ) en rahat,konforlu,sürüş zevki çok farklı olan,
gerçekten sana sürüş özgürlüğü veren tarz bi motor..
racinginde tabi çok farklı yönleri ve zevkleri var..ben mesela racing seviyorum çünkü tarzıma uygun,herkesin zevki farklıdır
ister dağ bayır ister şehir merkezi önemli olan aldığın zevktir,bikere motoru nasıl ve ne amaçla kullandığında çok çok önemli..
senden şunu çıkartıyorum;
gençsin,kendini göstermek istiyorsun,dikkat çekmeye çalışıyorsun,
kanın kaynıyor..
şunu diyim ben bayan olarak gerçekten yazdıklarına güldüm ::biggrinn
HELLAS
17 Ekim 2012, 16:13
BENCE cocuk bu hıç muhattap bile olmayın ...zaten racıng cıler lerın bayan arkadaşları bıle yoktur..GENELDE ...olsa bıle 2.. gunu
bırakırlar kendılerını...malup LİBODOSU ..yanı erkeklık seylerı zayıf olur...:queen: DEPO Kısmına dömelmekten
erkek adam dömelirmi yahu....:queen:
,bas 300 anca orda basarsın
endurocular HAVDA KARADA.YATAKTA BASAR:queen:
Shiria
17 Ekim 2012, 16:22
benim dayım yarışçı ve kuzenim,yurtdışındalar ve bizi temsil ediyorlar,erkek adam değillermi? :)
önemli olan şuki; motoru ne amaçlı kullandığın..biraz adam olmaklada alakalı ;)
izmir3535
17 Ekim 2012, 16:34
bencede bütün bayanlar race i sevsinler. erkekler üzerinde iyi durmuyorlar zaten. bayanlara yakışan motor :bounce:
NoMotorNoCry
17 Ekim 2012, 17:14
Bu racingciler nasıl geziyo çok merak ediyorum.Otobana çık bas gaza gitsin.Kafayı gömmüşsün ön rüzgarlığın arkasına.Şöyle bi kafanı uzatıp etrafına bile bakamazsın.Bol bol benzin yak.Nereye gideceksin?Asfalttan çıkamazsın.Büyük şehirler arası gidip alışveriş merkezlerini mi gezeceksin?Asfalttan çıkamıyosun.Şehir içi gezemiyosun , trafikte hararet yapıyo.Bir racingçi ne yapar.O kadar merak ediyorum ki?Otobana çıkıp arabaların arasında 300'le slalom yapmaktan başka ne yapılır racingle?
Shiria
17 Ekim 2012, 17:24
Racingciden racingciye değişir ne yapacağı bence ;)
Muhendis45
17 Ekim 2012, 17:30
Sonuç
Endurocular bastı burayı dağılın :)
ÖzLeMKaYrA
17 Ekim 2012, 17:32
Bu nasıl bir tartışmadır anlamadım gitti... Çok gereksiz çünkü herkesin zevki, fikri, tarzı, fiziki yapısı farklıdır... Herkese herşey uymayabilir sevmeyebilir... Kimi gazlamayı sever gazlamak için motora biner, kimi de gezmek için... Bunun tartışması bence çok boş olmuş... Tarzlar arasında ki farklar olumlu ve olumsuz yönleri karşılıklı olarak anlatılsa, faydaları eksikleri tartışılsa neyse.. ama burada sadece birbirleriyle yarışmaya dönmüş olay... yapmayın buranın tadını bozmayın...
turkish39
17 Ekim 2012, 17:48
Bu nasıl bir tartışmadır anlamadım gitti... Çok gereksiz çünkü herkesin zevki, fikri, tarzı, fiziki yapısı farklıdır... Herkese herşey uymayabilir sevmeyebilir... Kimi gazlamayı sever gazlamak için motora biner, kimi de gezmek için... Bunun tartışması bence çok boş olmuş... Tarzlar arasında ki farklar olumlu ve olumsuz yönleri karşılıklı olarak anlatılsa, faydaları eksikleri tartışılsa neyse.. ama burada sadece birbirleriyle yarışmaya dönmüş olay... yapmayın buranın tadını bozmayın...
Öyle diyosunda bak 9 sayfa olmuş tartışma:queen:
Shiria
17 Ekim 2012, 17:52
kimse kimsenın tadını bozma niyetinde,heleki buranın tadını bozma niyetinde değil,herkes kendi fikrini söylüyor sadece
ÖzLeMKaYrA
17 Ekim 2012, 17:54
İnsanlar arada ki farkı anlatmaya çalışırken oluvermiş... Ama herkesin tarzı ayrı herkes birbirini anlamak zorunda, mecburiyetinde de değil... Yaşamlar amaçlar hissedilenler farklı olunca sen ne kadar anlatırsan anlat, senin gibi hissetmediği ve yaşamadığı için anlamayabilir, anlamaz... O yüzden bu tarz tartışmalar boş... iki tarzında ortak noktası iki teker, kullanım amaç ve yolları çok farklı... bu durumda karşılaştırma yapmak ne kadar sağlıklı?
turkish39
17 Ekim 2012, 17:55
Sonuçta sahibi olduğunuz motosikletten zevk alıyorsanız mesele orada bitmiştir.Bi başkasının motosikletinde çektiğini zannettiğiniz zorluklar bizi ilgilemez.İster sarınır sarmalanır kullanır,ister kendini kambur yapıp kullanır.Kişi halinden ve motosikletinden memnunsa bizene?Herkes aynı şeyleri sevemez ki yaw.Hatta beğenmediğiniz bi motosiklet tarzını bir bakmışsınızki siz kullanmaya başlamışsınız.
ÖzLeMKaYrA
17 Ekim 2012, 17:56
BENCE cocuk bu hıç muhattap bile olmayın ...zaten racıng cıler lerın bayan arkadaşları bıle yoktur..GENELDE ...olsa bıle 2.. gunu
bırakırlar kendılerını...malup LİBODOSU ..yanı erkeklık seylerı zayıf olur...:queen: DEPO Kısmına dömelmekten
Bu tat bozmak değilde fikir beyan etmek mi sence?
Demek ki arkadaşın fikri diğer arkadaş için bu oluyor... Rahatsız bir durum değil yani...
tigermbz
17 Ekim 2012, 17:57
param olsa da bi supermoto alsam :P
NoMotorNoCry
17 Ekim 2012, 17:58
Sonuç
Endurocular bastı burayı dağılın :)
Endurocular bi de kızlar bastı.
ÖzLeMKaYrA
17 Ekim 2012, 18:01
Sonuçta sahibi olduğunuz motosikletten zevk alıyorsanız mesele orada bitmiştir.Bi başkasının motosikletinde çektiğini zannettiğiniz zorluklar bizi ilgilemez.İster sarınır sarmalanır kullanır,ister kendini kambur yapıp kullanır.Kişi halinden ve motosikletinden memnunsa bizene?Herkes aynı şeyleri sevemez ki yaw.Hatta beğenmediğiniz bi motosiklet tarzını bir bakmışsınızki siz kullanmaya başlamışsınız.
Aynı fikirdeyim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:59 ----------
Endurocular bi de kızlar bastı.
Seninle de aynı fikirdeyim... Sonuçta aklımla yazıyorum buraya... LİB(O)DOMLA değil...
Shiria
17 Ekim 2012, 18:07
::deliir:: konu close
ÖzLeMKaYrA
17 Ekim 2012, 18:09
::deliir:: konu close
Sen bir konu aç...
aranel
17 Ekim 2012, 18:42
Bence ise enduro, motorcu tabir ettiğimiz insanların kullandığı motor tipidir. racing ise adı üstünde racing pist motoru. parası olup bide motor aliyim aha bu kaç basıyo kaçı görüyon bunla diye soran insanların tercihidir.Zaten günümüz türkiyesinde gerekli eğitimi almadan r1 üstünde gezmek pek mantıklı olmasa gerek. Buda benim düşüncem
izmir3535
17 Ekim 2012, 18:52
konu yu gören neden tartışıyorsunuz dedikten sonra akıl veriyorlar. tarz meselesi vs... gibi. ama 5dk sonra tartışmaya başlıyorlar:salut:
ErknOzyurt
18 Ekim 2012, 00:09
konu yu gören neden tartışıyorsunuz dedikten sonra akıl veriyorlar. tarz meselesi vs... gibi. ama 5dk sonra tartışmaya başlıyorlar:salut:
Arkadaş noktayı koymus.Ben dedim uzatmayalım diye ama geliyorlar yazıyorlar hocam iş benle bitmıyor ki konuyu açan suçlu oluyor.Konu sil diye birşeyde yokkki yapayım cevap aradım bir baktım ben konu sahibiyim iş benden çıkmıs yorumlasmalarda arkadaslar birbirlerine girmiş eheh :) endurocular basmıs falan filan :) tamam arkadaslar ben cevabımı aldım lütfen su saaten sonra yazmayın bu konuya :) tamam enduro kral enduro süper enduro uçak !
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Motordan çok iyi anladığımı asla söyleyemem,sürüş tecrübemde pek yok..
bende racing çok seviyorum ve ilk motorum 125 honda cbr olsun istiyorum,gerçekten hoşuma gidiyor..
Enduro gerçekten mantıklı düşünürsen ( mantıklı düşünebiliyorsan şayet ki ) en rahat,konforlu,sürüş zevki çok farklı olan,
gerçekten sana sürüş özgürlüğü veren tarz bi motor..
racinginde tabi çok farklı yönleri ve zevkleri var..ben mesela racing seviyorum çünkü tarzıma uygun,herkesin zevki farklıdır
ister dağ bayır ister şehir merkezi önemli olan aldığın zevktir,bikere motoru nasıl ve ne amaçla kullandığında çok çok önemli..
senden şunu çıkartıyorum;
gençsin,kendini göstermek istiyorsun,dikkat çekmeye çalışıyorsun,
kanın kaynıyor..
şunu diyim ben bayan olarak gerçekten yazdıklarına güldüm ::biggrinn
Dikkat çekmek istemem.Başarı hikayesi vs. değil bu ki yaptıgım şey tehlikeli örnek olmakta istemem ben cevabımı almak istedim aldım.Endurocu arkadaslar benım zevk almadıgım şeylerden zevk alıyormus bunu öğrendim.Yazdım halbu ki 4 sayfa önce bundan sonra yazmayın cevabımı aldım diye ! Güldürdüysem ne ala mutlu olun böyle :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
Hocam tartısma çıkçağını bilsem sormazdım soruyu , 4 sayfa önce yazdım tamam cevabımı aldım diye yok ardı arkası kesilmedi.Çıktı endurocunun teki :)) bağırdı çağırdı konu üste çıktı gören daldı bir baktım konu benden çıkmıs herkes birbirine birşey söylüyor arada touring ci biri ile endurocu tartısmıs :) bizler burada rakip değiliz hepimiz aynı hobiyi paylasıyoruz ama kategoriden dolayı kavga çıkıyor işte ben sadece soru sordum cevap almak istedim umarım açıklık getirebilmisimdir.
Skrillex
18 Ekim 2012, 02:00
Yav arkadaş şu enduroculardan otobanda jeep kullanan herifler kadar nefret ederim. yav arkadaş birisi gelmiş medeniyet falan demiş. Ulan medenice sokakta işe gidip gelmeye kullanıyorsanız kasklı falan tamam medenisiniz ama o zaman enduronun amacı ne gereksiz. Eğer dağa taşa çıkıcam siz çıkamıycaksınız diyorsanız nerde ulan medeniyet. ulan istanbulda oturuyorum diyelim haftanın 6 günü çalışıyorum istanbulda dağ taş mı arıycam ben endurom var çıkıyım diye işten sonra. he izinli günlerinizde illa dağa taşa mı çıkıcam diyosunuz o zaman atv alın hem endorodan daha rahat daha kolay kullanımlı. yada tek günlük kiralayın. adam size sadece keyif alamadım demiş pokunu çıkarmışsınız. gayette haklı yani adam 20 yaşında çocuğun neden dağ taş ilgisini çeksin ki haliyle popülerlik ister yani bu yadırganıcak bişey değil popülerlik istemese bile adrenalin hız ister. şu transalp li arkadaş sana bi traktör alalım dağda taşta siz medeni insanlar ağaçların arkasına sıçıyosunuz ya hani en azından traktörün arkasında daha güvenli olursunuz. enduro motorları hala severim her motordan alınan haz bambaşkadır illaki ama şahsen ben racing i daha çok severim kendimi de daha güvende hissediyorum üzerinde. He bide muğlaya gittim 840 km 600rr ile herhangi bi yerimde ağrı sızı yoktu. kondisyon meselesi demekki biraz.
Shiria
18 Ekim 2012, 02:49
Sen bir konu aç...
?:sunny:
ben konu kapansın diyorum siz,sen konu aç diyorsunuz.
bugüne kadar isteğe bağlı konu açmadım,bu saatden sonrada açmayı düşünmüyorum
NoMotorNoCry
18 Ekim 2012, 03:09
Yav arkadaş şu enduroculardan otobanda jeep kullanan herifler kadar nefret ederim. yav arkadaş birisi gelmiş medeniyet falan demiş. Ulan medenice sokakta işe gidip gelmeye kullanıyorsanız kasklı falan tamam medenisiniz ama o zaman enduronun amacı ne gereksiz. Eğer dağa taşa çıkıcam siz çıkamıycaksınız diyorsanız nerde ulan medeniyet. ulan istanbulda oturuyorum diyelim haftanın 6 günü çalışıyorum istanbulda dağ taş mı arıycam ben endurom var çıkıyım diye işten sonra. he izinli günlerinizde illa dağa taşa mı çıkıcam diyosunuz o zaman atv alın hem endorodan daha rahat daha kolay kullanımlı. yada tek günlük kiralayın. adam size sadece keyif alamadım demiş pokunu çıkarmışsınız. gayette haklı yani adam 20 yaşında çocuğun neden dağ taş ilgisini çeksin ki haliyle popülerlik ister yani bu yadırganıcak bişey değil popülerlik istemese bile adrenalin hız ister. şu transalp li arkadaş sana bi traktör alalım dağda taşta siz medeni insanlar ağaçların arkasına sıçıyosunuz ya hani en azından traktörün arkasında daha güvenli olursunuz. enduro motorları hala severim her motordan alınan haz bambaşkadır illaki ama şahsen ben racing i daha çok severim kendimi de daha güvende hissediyorum üzerinde. He bide muğlaya gittim 840 km 600rr ile herhangi bi yerimde ağrı sızı yoktu. kondisyon meselesi demekki biraz.
Oha çüşş muhabbete bak.Konu endurocuların nereye zıçtığına kadar geldi.Bizim nereye zıçtığımız sizi neden bu kadar gerdi anlamadım ama madem muhabbet bu noktaya geldi , ben de siz racingçilere sorayım.Motorun üzerine zıçar vaziyette oturup zıçacak yer bulamamak nasıl bir duygu?Malum hız motoru.Sık sık tehlikeli durumlarla karşılaşıyosunuz , yusuf ziyaretinize geliyo.Nasıl tutuyosunuz merak ettim doğrusu.
alp_tunay
18 Ekim 2012, 03:18
Racing ciler zıçmıyor mu?... Yorum yapıyorsun ama 20 yaşındaki gençten farkın yok...
Sana da şunu sormak lazım...
Bindiğiniz motor adı üzerinde yarış motoru...
Kimle yarışıyorsunuz arkadaş?...
Kendinizle yarışıyorsanız hiç çabalamayın... Geçemezsiniz...
Haa derseniz pistlerde yarışıyoruz o zaman tamam....
Ama asfalta veya yola çıkarsanız işte o endurocunun ağacın arkasına zıçtığı moka basmaya mahkumsunuz...
Bol bol kolonyalı mendil taşıyın yanınızda...
Hani derler ya race binenler tamiz olurlar diye....
Hijyen bakımından şeettim... :queen:
Carl Gustav
18 Ekim 2012, 12:06
Hellas kardeş, madem Komotini'desin arada bir Serres'e piste uğra.
Şöyle biraz dizlik erit de görelim ne kadar erkeklik durumu varmış.
Ben hep görüyorum yollarda, viraja giremeyen, baston gibi süren "ERKEK" leri.
Ne fren yapmaktan haberleri var, ne motorda oturuştan.
Patates çuvalı gibi seleye yayılıp, gözlerini sürat göstergesinden alamadan motor üstünde durmaya çalışma hali.
Sonra da herkese bir ahkam kesmeler.
Ne kibirmiş arkadaş enduro sahiplerinde?
Yüksek seyahat motorları harika tabii, giyersin karayolları işçisi gibi sarı yeleği, saatte 70 km'yle cehalete yolculuk.:wiinkk:
Slmlr,
Brkn
Zevkler tartışılmaz ama enduro. vallahi iyi ki tartışılmıyormuş.şimdiden 10 sayfa, 187 mesaj olmuş. tartışılsa bir de neler olacak.
wakalinza
18 Ekim 2012, 12:19
abicim hemen hemen her motor gectı elımden ama endro yada cross a gelınce olay benım ıcın degıstı sen ruzgar sesı duymak ıstedıgınıcın duymussundur mesela bı ktm 690 r a bınersen endurucuların cogunlugunu anlarsın kı endurodan enduroya farkta var :)
izmir3535
18 Ekim 2012, 12:26
konuyu okuyup görenlerin %95 i enduru dediğine göre endru. dahada ötesi yok :bounce:
ytcksl
18 Ekim 2012, 12:48
motor ile erkeklik arasındaki ilişkiyi kavrayamadım. sen erkekliğini motorlamı ıspat etmeye çalışıyorsun?
bunun nedeni üreme organında bir sorun olmasımı? neden motorunu ön plana çıkartıyorsun? en kısa zamanda bir psikologa yada üroloji doktoruna gitmeni tavsiye ederim, durumun beni çok endişelendirdi. :cat:
alp_tunay
18 Ekim 2012, 12:53
Haydar Dümen misin nesin... :P
Motoruna göre erkeklik tahlili yapanını yeni gördüm...
Öyle bir şey yazmışsın ki , sanki daha önce race kullanan biri ile bir olayın olmuş... :queen:
NoMotorNoCry
18 Ekim 2012, 13:22
Patates çuvalı gibi seleye yayılıp, gözlerini sürat göstergesinden alamadan motor üstünde durmaya çalışma hali.
Yüksek seyahat motorları harika tabii, giyersin karayolları işçisi gibi sarı yeleği, saatte 70 km'yle cehalete yolculuk.:wiinkk:
Slmlr,
Brkn
Sen de şöyle dağda biraz balata bitir de senin de erkekliğini görelim.Bu ağır makinaları dağda kontrol etmek kolay mı sanıyosunuz?Erkeklik öyle tehlikeye göre olsaydı hepimiz en erkek olmak için Felix Götün Berk gibi uzaydan atlamamız gerekirdi.Freni bize mi anlatıyosun.Racing makinayla nasıl fren yaptığınızı çok iyi biliyoruz.Arka frene biraz basarsan arka lastiği yanında görürsün.Ama biz enduroyla gönül rahatlığıyla arka frene asılabiliriz.Racing makinanın arkası kuş gibi hafif.Arka fren sıfır nerdeyse.Basmaya korkarsın.Sen kime neyi anlatıyosun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------
Dikkat et de seni asfalttan kazımasınlar. Motorcu değil, daha adam olamamışsın, şu yazdığın mesaja bak.
Kask takmaya gerek yok diyenlere az bile yazdım ama neyse.Hem yalan mı kardeşim.Gün geçmiyor ki bi tane racingçinin asfalttan kazındığı haberini okumayalım.
Syanur
18 Ekim 2012, 13:28
Bu tat bozmak değilde fikir beyan etmek mi sence?
Demek ki arkadaşın fikri diğer arkadaş için bu oluyor... Rahatsız bir durum değil yani...
Yorumlara şöyle bir göz attım da, okuyunca hak verecek oluyorum size ama yinede çok sayıda tatsız yorum yapılmasına rağmen, birileri rahatsızlık veriyor diye fikirlerimizi paylaşmaktan çekinmemeliyiz. Gerçi burada konu baştan kokmuş... Tamam tamam hak veriyorum... :)
param olsa da bi supermoto alsam :P
Yağız delikanlı diyorlar senin için, Namın sordum pala tiger dediler... Gel sana benim SüperMotoyu satalım... :bounce:
:wiinkk:
Slmlr,
Brkn
Son zamanlarda "enteresan :farao:" yorumlar yaptığı gözüme takılan konu sahibinin paralel mantıkta açmış olduğu konuya bukadar fazla ilgi gösterilmesine mi (daha doğrusu sidik yarıştırıyormuş gibi, hayat siyah-beyazdan ve motosikletler de enduro-RazinG!den ibaretmiş gibi yorum yapanlara mı) yoksa bu kervana katılan bazı kişilere mi takıldım, üzüldüm bilemiyorum. Hani sormak istediğim şey; bu mudur? Yorum bu mu oluyor? Birisine cevap yetiştirmek adına "70le seyahat eden karayolları kılıklı işçi"ye mi vardık en sonunda...? İyi, o da güzel. Yaratıcı bir bakış açısı en azından.
Bu forumdaki çoğu tartışmaları izlemek zevkli, eğlenceli ve bazen öğretici bile olmuştur, ama bu ne yahu :mrgreen:
Hele Altın Elbiseli Adam ve diğer bazı üyeleri burada görmek gerçekten şaşırtıcı oldu. Konu ne olursa olsun, tepişmeyi seviyoruz, vesselam.
NoMotorNoCry
18 Ekim 2012, 13:59
Bu forumdaki çoğu tartışmaları izlemek zevkli, eğlenceli ve bazen öğretici bile olmuştur, ama bu ne yahu :mrgreen:
Hele Altın Elbiseli Adam ve diğer bazı üyeleri burada görmek gerçekten şaşırtıcı oldu. Konu ne olursa olsun, tepişmeyi seviyoruz, vesselam.
Altın elbiseli adam kim?Ben kaçırmışım.Çok severim kendisini.
Altın elbiseli adam kim?Ben kaçırmışım.Çok severim kendisini.
Az önce tepelediğin Carl :mrgreen:
NoMotorNoCry
18 Ekim 2012, 14:24
Az önce tepelediğin Carl :mrgreen:
Hadi yaw o muydu?Saygıda kusur ettiysek kusura bakmasın :cherry:
Yalnız enduroculara seleye patates çuvalı gibi yayılma benzetmesi bence yanlış olmuş.Motora geç başlayanlar genelde enduro kullanıyo.Ağaç yaşken eğilir.Geç başlayanlarda biraz sıkıntılar olabilir.Bu konuda haklı ama genelleme yapmak çok yanlış.Endurocuları beceriksizmiş gibi göstermek hiç hoş değil.Ben öyle endurocu videoları izledim ki şaşırdım kaldım.Adamlar motoru öyle yatırıyolar ki ben şahsen o kadarına cesaret edemem.
Mesela adam 35'inden sonra araba almaya kalkıyo.Hayatında hiç araba kullanmamış.Ondan sonra 60 yaşına bile gelse vites koluyla güreşmeye devam ediyo.Mesela benim babam.Motorda da aynı durumlar olabiliyo.Ancak bu kişiler çok azınlık kalıyo.Bunda da küçümsenecek bi durum yok.Adam tedbirli gidiyo işte.Ben de bunu anlamıyorum.Reflektörlü yelek giyene sempatiyle bakarım.Ama küçümsemek ne oluyo.
Carl Gustav
18 Ekim 2012, 14:41
Sen de şöyle dağda biraz balata bitir de senin de erkekliğini görelim.
Ben çoğunlukla motosiklet sürerken erkeklik ispatından uzak durma taraftarıyım.
Fakat madem çok talep var buyrun:
http://www.youtube.com/watch?v=VHpbRbiF__g
27.14'den itibaren izleyiniz gerçek enduroyu.
Slmlr
Brkn
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------
Körler ülkesinde tek gözlü adam kral oluyor.
Klavye başındaysa motosikleti vitrinde görmüş adam, GP pilotu/Dakar şampiyonu oluyor.
Bıktım bu bilip bilmeden atıp tutmalardan.
Daha enduro'nun ne olduğunu bilmeyen adam, enduro/motosiklet felsefesinden bahsedince bana da geldiler artık.
Bu nedir yahu?
20 senedir yanlış biliyorsa, biz öyle değil böyle diyince kabahat mi oluyor?
Hem cahil, hem yaygaracı, hem de hep mağdur profile gıcığım arkadaş.
Tam şu andaki siyasi havaya uygun tartışmalar...
Biraz internet dışındaki kaynaklardan nisbeten sağlıklı bilgileri okuyalım, atıp-tutmadan önce öğrenelim, iki kere düşünüp bir kere yazalım diyorum.
Slmlr,
Brkn
Eh işte, bir de yazılanlar, ses tonu ve mimikler ile desteklenmez durumda olunca maalesef söylenenler yanlış da anlaşılabiliyor, bu da tartışmaları iyice saptırıyor falan :) Oluyor forumda böyle şeyler :)
ytcksl
18 Ekim 2012, 15:13
ENDURO:
iWSjXqV8vHY
I_bedK5W8qk
RACING:
Ph0SjLC_lqk
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO