PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zevkler tartısılmaz ama ( Enduro )

Sayfa : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

LİDYALI
12 Ekim 2012, 16:01
Sinan Er,Turing motorlarla toprak yola girebilirmisin?

NoMotorNoCry
12 Ekim 2012, 17:25
Abi siz araziye girdinizde ne oldu :) işte hızda öyle birşey.Her an 200 vurmuyoruz ki bizde otobanda basarsın.Trafikte hararetten kurtulamıyoruz yani basılcak yer var basılmıycak yer var dediklerinizi 600 ve üzeri Racing'e binip ls2/nolan/scorpion kask takıp / tekstil , deri dift kıyafet giyen arkadaslara söyleyın hocam

Muhabbete bak , araziye girdiniz de noldu?Biz araziye girdik ve hayatta kaldık.Ama bilmem farkında mısın bugün ölümlü motosiklet kazalarının %90'ı sizin gibi asfaltta gazlamayı seven , araba tokatlamayı marifet sanan spor motorculardan çıkıyo.İster full koruma giy , isterse deri mont.Sen motorunla 200 km hızla giderken kaza yaparsan seni çelik kıyafet olsa koruyamaz.Daha bunun farkında değilsin kalkmışsın enduroya mok atmaya çalışıyosun.Enduroya binmek aptallık diye saçma sapan konuşuyosun.Asıl en büyük aptallık o ölüm makinelerine binip en ufak bir hatanın bile telafi edilemiyeceği yüksek hızlara çıkmaktır.Hangisi aptallık?Tedbirli olup hayatta kalmak mı , yoksa umursamadan gazlamak mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

Şu enduro ayrıcalığını bı ben anlayamadım. 2 yıl KLE500 kullandım ama çok da aman aman bı ozelliği yok enduronun. Herşeyden bıraz var işde. Bana sorarsanız endurodan zıyade Touring'dir son nokta. Bknz aşağıdaki fotolar.

http://www.rtwwnewsite.ridethewildwind.co.uk/wp-content/uploads/2010/10/bmw-k1600-gtl-two-up-with-ease.jpg

http://www.eaglerider.com/image.axd?ImageID=342&SSLMode=false

http://i846.photobucket.com/albums/ab22/voltran33/kawasaki_1400GTR_my_2010_02.jpg

http://www.club-honda.eu/graphics/gallery/full/383_st1300_3.jpg

Arkadaş sende kle500 kullanmışsın ama enduronun ruhunu çözememişsin malesef.Resimlerini koyduğun motorlar asfaltın kralıdır ancak toprak yola giremezsin.Biz endurocular asfalta mahkum kalmayı özgürlüğümüzün kısıtlanması olarak görürüz.

phradrel
12 Ekim 2012, 18:19
son nokta touring diyen arkadaş, onun yerine adamlar passat yapmış :)) yani bana göre :))

alp_tunay
12 Ekim 2012, 18:42

Neden girilmesin ki?..... :wiinkk:

NoMotorNoCry
12 Ekim 2012, 20:00

Resimlere daha dikkatli bakarsan motorların yerden yüksekliğinin 5 parmak olduğunu görürsün.Amortisörler izin verse bile yükseklik kurtarmaz.

alp_tunay
12 Ekim 2012, 21:01
Resimlere daha dikkatli bakarsan motorların yerden yüksekliğinin 5 parmak olduğunu görürsün.Amortisörler izin verse bile yükseklik kurtarmaz.BMW RT yerden yükseklik 20 cm civarında..Çok engebeli olmayan her yola girerim...
Yeter ki sen girmek iste...

drtayfun
12 Ekim 2012, 21:08
Peki buna gücü yetmeyenlerin alternafi nedir?Commuter mi?

pistolpitt
12 Ekim 2012, 21:41
sen o bahsettiğin enduroluk yaşlara kadar bursa otobanında ve caddelerde takılmaya devam et arkadaşım. şanslıysan ve boyun uzunsa zamanı gelince atlarsın enduroya ;)

ErknOzyurt
12 Ekim 2012, 23:26
sen o bahsettiğin enduroluk yaşlara kadar bursa otobanında ve caddelerde takılmaya devam et arkadaşım. şanslıysan ve boyun uzunsa zamanı gelince atlarsın enduroya ;)

Umarım 30 a geldğimizde deneriz onları , genç yaşta uygun değil enduro kanımca öyle :) ama 30 a gelince racing gibi aptalca makina mı olur diye söylenirmiyim söylenirim.Burda benden yaşça büyük abilerim var ben 21 yasındayım adım ozan bu arada bu arakdasın hesabı artık bunu söylemekten bıktım aktivasyon kodu gelmıyor üye olamadık :) her neyse .Dedikleriniz doğru bile olsa insana ters gelince geliyor arkadas işte yapacak bir şey yok.Hani derler ya çocuk işte desen anlamaz bağırsan anlamaz gülsen anlamaz o durum benim için geçerli :P

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------

erkan arkadaşımız gerçek bi BİLGEKAHAN çıktı. ne yazsanız yazacak. 2013 model racing alanlarada yanında uspatula veriyorlarmış duymuşmu acaba.racing ciler sivrisinek gibidir .sivrisinekerin ömrü 21 gündür. az yaşarlar. bi arkadaşım izmirde 5 yıldır felç.racingle kaza yaptı arkada oturan akrabası öldü kendi felç kaldı. bu arkadaşın açtığı konuya yazmayın bence . bir doğru vardır türk bayrağının rengi kırmızı bunun üstüne bir şey söylenemez. racing ler yarış amaçlı makinalardır.bi rahatlığı yoktur yorucu bir makinadır arkada oturan oturduğuna pişman olur 2 saat yol gidse yorgunluktan 1 gün yatar vs....bunlarda racingle ilgili doğrulardır. ama arkadaşımız halen id daa ediyor. kanıtlanmış bir doğruya itiraz ediyorsan ne diyelim erkan kardeş en büyük sensin sen bir cedaysınnn. dünya endru tarzını kötülemezken sen kötülüyorsun vı dı vı dı dıdıdıddı konuşuyorsun. sen kral sın

Hocam mesajları tekrar okumanı öneririm :) yanlıs anlamıssın tüm olayı

SonpoL
12 Ekim 2012, 23:44
Yahu şu tartışmalar hiç bir zaman bitmeyecek sanırım :). İsteyen istediğini kullanır kime ne? SS kullanan ölüyor da, enduro kullananlar ölmüyor mu? Bilmeyen adam sanacak ki, makina canı sıkılınca kamikaze yapıyor :). Motosiklet tehlikeli değildir, sürücüler tehlikelidir. Abuk subuk araç kullananlar, sınıf farketmeksizin eninde sonunda başına iş alır. Şu sınıf ırkçılığınızı bir kenara bırakın artık.

Benim için ss bir tutkudur. Onunla her yere de giderim. Yolun dışına mı çıkacağız? Jip kiralar onunla giderim. Dağ da mı yaşıyordum da yolu dert edeyim. Çok dert etmeyin böyle şeyleri. Kaldı ki, imkansız diye bir şey yoktur hayatta.

http://www.bikeland.org/misc/news/sjaak.jpg

iITomfFclpM

Sinan Er
13 Ekim 2012, 00:21

Elbetteki girebilirim. Toprak yol stablize yol. Kar, kış, yağmur, farketmez. Bu motorla her yola girersin. Enduro ile yola ihtiyacın yok.

Muhabbete bak , araziye girdiniz de noldu?Biz araziye girdik ve hayatta kaldık.Ama bilmem farkında mısın bugün ölümlü motosiklet kazalarının %90'ı sizin gibi asfaltta gazlamayı seven , araba tokatlamayı marifet sanan spor motorculardan çıkıyo.İster full koruma giy , isterse deri mont.Sen motorunla 200 km hızla giderken kaza yaparsan seni çelik kıyafet olsa koruyamaz.Daha bunun farkında değilsin kalkmışsın enduroya mok atmaya çalışıyosun.Enduroya binmek aptallık diye saçma sapan konuşuyosun.Asıl en büyük aptallık o ölüm makinelerine binip en ufak bir hatanın bile telafi edilemiyeceği yüksek hızlara çıkmaktır.Hangisi aptallık?Tedbirli olup hayatta kalmak mı , yoksa umursamadan gazlamak mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

Arkadaş sende kle500 kullanmışsın ama enduronun ruhunu çözememişsin malesef.Resimlerini koyduğun motorlar asfaltın kralıdır ancak toprak yola giremezsin.Biz endurocular asfalta mahkum kalmayı özgürlüğümüzün kısıtlanması olarak görürüz.

Delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkarmaya ugraşmış :))) . Toprak yol stablize yol. Kar, kış, yağmur, farketmez. Bu motorla her yola girersin. Enduro ile yola ihtiyacın yok.

Konuyu açan arkadaşın oğrenmek istediği neden enduro.

Bana sorarsanız enduro değil de Motorda son nokta Touring dir. Bir başkasına göre Cruiser. Ötekine göre Scoter. Bu kavram görecelidir.

ErknOzyurt
13 Ekim 2012, 00:40
Elbetteki girebilirim. Toprak yol stablize yol. Kar, kış, yağmur, farketmez. Bu motorla her yola girersin. Enduro ile yola ihtiyacın yok.

Delinin biri kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkarmaya ugraşmış :))) . Toprak yol stablize yol. Kar, kış, yağmur, farketmez. Bu motorla her yola girersin. Enduro ile yola ihtiyacın yok.

Konuyu açan arkadaşın oğrenmek istediği neden enduro.

Bana sorarsanız enduro değil de Motorda son nokta Touring dir. Bir başkasına göre Cruiser. Ötekine göre Scoter. Bu kavram görecelidir.

Aslında almak istediğim cevabı aldım sonuç / Ya enduro , ya enduro / AMA ŞİMDİ DEĞİL ! :) kanı kaynatan Racing artık dede oldugumuzda veya evlendiğimizde Enduro bu söz bu yüzden var bence :)

LİDYALI
13 Ekim 2012, 10:42
Toprak yollarda kaç tane turing gördün. Kafaya takan girer ama turing motorlar toprak yollar için yapılmamıştır. Ben hem asfaltta hem de toprakta motosiklet kulanacağım diyen endurodan şaşmaz.

NoMotorNoCry
13 Ekim 2012, 12:44
BMW RT yerden yükseklik 20 cm civarında..Çok engebeli olmayan her yola girerim...
Yeter ki sen girmek iste...

BMW'nin amortisör ayarları değişebilen motoru var diye toprak yola girebilecek diye bi şey yok.Hadi motorun yüksekliği kurtardı , amortisörleri de yumuşattın.Ee lastikleri napacaksın.Bütün bu motorların üzerinde asfalt lastiği var.Sen hiç hayatında asfalt lastiğiyle toprak yola girdin mi?Ben girdim.25 bin km ömrü olan lastiği 5 bin km'de perte çıkardım.Lastiğin üzerinde yarıklar oluştu.Naked motorum da oldu , spor motorum da oldu.Ne zaman asfalt dışına çıksam iç organlarımın içerde zıpladığını hissettim.Bi daha tövbe ettim , asfalt dışına çıkmadım.Ama şimdi transalp'le toprak yolda sanki düz yolda gidiyomuş gibi gidebiliyorum.Spor , naked , touring bu motorlarla asfalt dışına çıkılmaz.Zorlamaya gerek yok.Hem kendinize hem de motorunuza yazık.

rasta07
13 Ekim 2012, 12:54
Enduro = Özgürlük...

Kendinizi asfalta mahkum etmenin anlamı yok .

alp_tunay
13 Ekim 2012, 14:10
Toprak yollarda kaç tane turing gördün. Kafaya takan girer ama turing motorlar toprak yollar için yapılmamıştır. Ben hem asfaltta hem de toprakta motosiklet kulanacağım diyen endurodan şaşmaz.
Görüp görmemem turing motorun toprağa girmeyeceğine kanun değildir...
Eğerki girilmesi icap ediyorsa girer...Kişiye göre değişir.... (Bknz bir kaç satır üstteki R1 Fotosu)

Ama kalkıp ta dağ taş geziye çıkılmaz...
Ayrıca hem asfaltta hem toprakta kullandım yıllarca....
Şimdiye kadarki tercihim naked di... Er5 ve Fazere e uzun süre bindim...
Ama senin gibi hiç yol seçmedim...
Şimdi diceksin ki şimdi neden enduro ya biniyorsun.... :cherry:
Şimdilik maddi durum bozuk... Düzelsin gene iyi bişeyler alırız.. :P

BMW'nin amortisör ayarları değişebilen motoru var diye toprak yola girebilecek diye bi şey yok.Hadi motorun yüksekliği kurtardı , amortisörleri de yumuşattın.Ee lastikleri napacaksın.Bütün bu motorların üzerinde asfalt lastiği var.Sen hiç hayatında asfalt lastiğiyle toprak yola girdin mi?Ben girdim.25 bin km ömrü olan lastiği 5 bin km'de perte çıkardım.Lastiğin üzerinde yarıklar oluştu.Naked motorum da oldu , spor motorum da oldu.Ne zaman asfalt dışına çıksam iç organlarımın içerde zıpladığını hissettim.Bi daha tövbe ettim , asfalt dışına çıkmadım.Ama şimdi transalp'le toprak yolda sanki düz yolda gidiyomuş gibi gidebiliyorum.Spor , naked , touring bu motorlarla asfalt dışına çıkılmaz.Zorlamaya gerek yok.Hem kendinize hem de motorunuza yazık.
Kişiye göre değişeceğini belirttim...
İster 10000 de bitsin lastik, ister 5000 de..
Ama girebiliyor değilmi....
Paran varsa her yola sokarsın...
Bu kadar basit... :wiinkk:

roadmaster
13 Ekim 2012, 14:29
[QUOTE=alp_tunay;2833036]Görüp görmemem turing motorun toprağa girmeyeceğine kanun değildir...
Eğerki girilmesi icap ediyorsa girer...Kişiye göre değişir.... (Bknz bir kaç satır üstteki R1 Fotosu)

Ama kalkıp ta dağ taş geziye çıkılmaz...
Ayrıca hem asfaltta hem toprakta kullandım yıllarca....
Şimdiye kadarki tercihim naked di... Er5 ve Fazere e uzun süre bindim...
Ama senin gibi hiç yol seçmedim...
Şimdi diceksin ki şimdi neden enduro ya biniyorsun.... :cherry:
Şimdilik maddi durum bozuk... Düzelsin gene iyi bişeyler alırız.. :P

üstadım malidurum düzelincede 1200 gs olur işallah

Muhendis45
13 Ekim 2012, 14:32
Ozan kardeşim sen racing motora gönül vermişsin o yolda ölmek te kalmak ta senin bileceğin iş.
Motosiklet kazalarının çoğu racing makinalar ile oluyo.
Bir arkadaşımızın dediği gibi; "kasksız endurocu gösterin bana"...
Konya Bosna hersek mahallesi öğrenci mekanıdır.
Yaşları 18 ile 25 arası değişir ve motosikleti olanın (parası olan motosikletliler) kaskı yoktur arkadaş.
Kısaca; Enduro demek hayatını sevmek ve özgürce yaşamaktır.

ErknOzyurt
13 Ekim 2012, 19:23
Ozan kardeşim sen racing motora gönül vermişsin o yolda ölmek te kalmak ta senin bileceğin iş.
Motosiklet kazalarının çoğu racing makinalar ile oluyo.
Bir arkadaşımızın dediği gibi; "kasksız endurocu gösterin bana"...
Konya Bosna hersek mahallesi öğrenci mekanıdır.
Yaşları 18 ile 25 arası değişir ve motosikleti olanın (parası olan motosikletliler) kaskı yoktur arkadaş.
Kısaca; Enduro demek hayatını sevmek ve özgürce yaşamaktır.

Hocam artık daha önemli sorunlarımız var benzin gibi /1000 cc racing km de 80 kurus yakmaktadır endurolar için durum nedir bilemem ama endurolarda 50 krs yaksa bile bu adamlar bi çıkınca 1 ay eve dönmeyen tipteki insanlar :)) o yüzden es geçelim bunları su benzın olayına bakalım

[Turan]
13 Ekim 2012, 19:57
Hocam artık daha önemli sorunlarımız var benzin gibi /1000 cc racing km de 80 kurus yakmaktadır endurolar için durum nedir bilemem ama endurolarda 50 krs yaksa bile bu adamlar bi çıkınca 1 ay eve dönmeyen tipteki insanlar :)) o yüzden es geçelim bunları su benzın olayına bakalım

He şimdi yaraya tuz bastın. birbirinizi yiyeceğimize gelin şu tayyip efendiyi yiyelim..

Nası fikir :silent: :mrgreen:

Muhendis45
13 Ekim 2012, 21:32

enduro kilometrede 10 kuruş yaksa enduro kullanacan yani öyle mi :) Nerde senin hız tutkun

ErknOzyurt
13 Ekim 2012, 22:11
enduro kilometrede 10 kuruş yaksa enduro kullanacan yani öyle mi :) Nerde senin hız tutkun

Hocam iyisin dimi sağlık problemın falan yok :) enduro race tartısması 3 sayfa önce bıtmıstı. yakıta göre binicek olsam race değil scooter alırdım canım benım :)

Muhendis45
13 Ekim 2012, 22:25
Hocam iyisin dimi sağlık problemın falan yok :) enduro race tartısması 3 sayfa önce bıtmıstı. yakıta göre binicek olsam race değil scooter alırdım canım benım :)

Çok şükür iyiyim paşam, seninle tartışmaya girmedim, girmemde. Söylediklerinle düşündüklerin birbirini tutmuyor yahu ;)

ErknOzyurt
13 Ekim 2012, 22:30
;2833318']He şimdi yaraya tuz bastın. birbirinizi yiyeceğimize gelin şu tayyip efendiyi yiyelim..

Nası fikir :silent: :mrgreen:

Merak hocam yine biri bir tas atar biz birbirimize gireriz onlar yine bizi duymaz :) / Baksana benzin konusuna herkes birbirine dalmıs ama parayı yiyen yine devlet.Birbirimizi yiyoruz böyle konularda o yüzden birlik beraberlik olmaz :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

Çok şükür iyiyim paşam, seninle tartışmaya girmedim, girmemde. Söylediklerinle düşündüklerin birbirini tutmuyor yahu ;)

ben az yakıyor ona mı bineyım dedım onu nerden cıkardın ya racing 80 kurus yakıyor 1 saat geziyon / Enduro 50 Krs yakıyor çıktın mı gelmıyon ? hesapla hangisi fazla yakıyor

roadmaster
14 Ekim 2012, 02:28
erkan yanlış alama ama bişey soracam kaç yaşındasın ve şu anda bindiğin motor ne ?

ErknOzyurt
14 Ekim 2012, 09:22
erkan yanlış alama ama bişey soracam kaç yaşındasın ve şu anda bindiğin motor ne ?,,

Beni yıldırdınız hocam :) şu soruya ayrı ayrı 7 kere cevap verdim :) Adım OZAN arkadasın hesabı üyelik alamadım / 21 yaşındayım / r6 kullanıyorum

hercul3367
14 Ekim 2012, 11:26
,,

Beni yıldırdınız hocam :) şu soruya ayrı ayrı 7 kere cevap verdim :) Adım OZAN arkadasın hesabı üyelik alamadım / 21 yaşındayım / r6 kullanıyorum
ozancım fazla zorlamaya gerek yok,sen egzos dumanını ve şehrin hengamesini seviyorsun,biz yaşlı endurocular
araba ile gidilmesi zor,toz toprak,taş yollarda gitmeyi,bir çoban evinde közde çay içmeyi,yerine göre çobanın derdiyle dertlenmeyi
2400 rakımda yıldızların en net haliyle çadır kurup yatmayı seviyoruz.yani biz ss mss anlamayız,kardeş biz dağlıyız dağlı.

roadmaster
14 Ekim 2012, 12:01
ozancım fazla zorlamaya gerek yok,sen egzos dumanını ve şehrin hengamesini seviyorsun,biz yaşlı endurocular
araba ile gidilmesi zor,toz toprak,taş yollarda gitmeyi,bir çoban evinde közde çay içmeyi,yerine göre çobanın derdiyle dertlenmeyi
2400 rakımda yıldızların en net haliyle çadır kurup yatmayı seviyoruz.yani biz ss mss anlamayız,kardeş biz dağlıyız dağlı.

üstadım çok teşekkürler sana çok güzel ifade etmişsin

ErknOzyurt
14 Ekim 2012, 12:02

Tamam abi anladık :) bizde ihtiyar olunca onları yapacaz

NoMotorNoCry
14 Ekim 2012, 12:15
Tamam abi anladık :) bizde ihtiyar olunca onları yapacaz

Tabi ihtiyar olabilirsen ...

ErknOzyurt
14 Ekim 2012, 12:24
Tabi ihtiyar olabilirsen ...

Bedevi olmada diyorsun :)) bakalım abi artık sizin gibi gruplara crossla takılırız :) racingle gelirsem arkada kalırsınız :P:PP

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

http://www.youtube.com/watch?gl=TR&v=7M1piWiuYcE

Abi güle güle öldüm ya.Bu nedir çok eğlenceliye benziyorda sağlam motorlarla gtmek lazım :)))

NoMotorNoCry
14 Ekim 2012, 12:42
Bedevi olmada diyorsun :)) bakalım abi artık sizin gibi gruplara crossla takılırız :) racingle gelirsem arkada kalırsınız :P:PP

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

http://www.youtube.com/watch?gl=TR&v=7M1piWiuYcE

Abi güle güle öldüm ya.Bu nedir çok eğlenceliye benziyorda sağlam motorlarla gtmek lazım :)))

Cross ayrı bi olay.Yalnız crossçuluk genç işi.Göbek çıkmadan başlamak lazım.Sen gülmek istiyosan bide şu videolara bak :

http://www.youtube.com/watch?v=I_bedK5W8qk
http://www.youtube.com/watch?v=iWSjXqV8vHY&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=dGwqz-rcHzs&feature=related

Zippo's
14 Ekim 2012, 12:50
Abi siz araziye girdinizde ne oldu :) işte hızda öyle birşey.Her an 200 vurmuyoruz ki bizde otobanda basarsın.Trafikte hararetten kurtulamıyoruz yani basılcak yer var basılmıycak yer var dediklerinizi 600 ve üzeri Racing'e binip ls2/nolan/scorpion kask takıp / tekstil , deri dift kıyafet giyen arkadaslara söyleyın hocam

Daha gecen bi cbr 250 topic inde yazin kask takilmiyo diyodun.
Ayrica kiyasladigin kasklara bak.nolan ile ls2 :) nolanin cok iyi modelleri var ss ustunde kullanilacak kadar

ErknOzyurt
14 Ekim 2012, 22:49
Daha gecen bi cbr 250 topic inde yazin kask takilmiyo diyodun.
Ayrica kiyasladigin kasklara bak.nolan ile ls2 :) nolanin cok iyi modelleri var ss ustunde kullanilacak kadar

hocam yazın sıcağında bende takmıyorum.Endurocumuyuz kendimizi rüzgardan koruyalım.Biz delikanlılar rüzgar bizi yaksın diye basarız :) :) ( ihtiyar enduroculardan laflar yicez :PP ) ama haklılar

sero35
14 Ekim 2012, 23:00
bunu unutmakı her motorcu birgün endurocu olacaktır.

ErknOzyurt
14 Ekim 2012, 23:42
bunu unutmakı her motorcu birgün endurocu olacaktır.

ee abi illaki yani bu normal birşey evlenince ihtiyar olunca yüksek heycana dayanamayınca inicez racingden :)) :P

alp_tunay
14 Ekim 2012, 23:53
Bu topic hala yürüyor mu?...
:)

Zippo's
15 Ekim 2012, 00:05
hocam yazın sıcağında bende takmıyorum.Endurocumuyuz kendimizi rüzgardan koruyalım.Biz delikanlılar rüzgar bizi yaksın diye basarız :) :) ( ihtiyar enduroculardan laflar yicez :PP ) ama haklılar

Asfaltı yalayınca delikanlı yaşlı dinlemiyo.Umarım gerçekten bu kafayla r6 kullanmıyosundur.Kaskı rüzgardan korunma aracı olarak görüyosan gerçi isterse 50cc olsun motosiklet kullanmamalısında...Ne diyeyim,Allah yolunu açık etsin ne diyeyim

NoMotorNoCry
15 Ekim 2012, 00:26
Biz ihtiyar falan değiliz.Daha yaş 35.Sizin gibi 10 tanesini cebimizden çıkarırız.Kafasına kask takmaktan aciz Allah'ın apaçisi kalkmış burda enduroyu tartışıyo.Cevap vermeyin arkadaşlar kendi kendine konuşur gider.

Devrim KAÇAN
15 Ekim 2012, 00:41
Bu topic hala yürüyor mu?...
:)

Allah yürü ya kulum demiş race çi arkadaşa :)

alp_tunay
15 Ekim 2012, 00:45

Rüzgar yaksın diye basıyonuz ama deponun üzerine kapaklanarak kahvaltı etmiyonuz heralde....
Delikanlı olun dik durun...
Eğmeyin başınızı... :wiinkk:

Devrim KAÇAN
15 Ekim 2012, 00:47
Alp_Tunay arkadaşım senin de toton güzel olsa sen de binerdin race e. :queen::queen:

ErknOzyurt
15 Ekim 2012, 17:02
Alp_Tunay arkadaşım senin de toton güzel olsa sen de binerdin race e. :queen::queen:

ahahha :) abi sıcakta takılmıyor.Ben rüzgar olayını bahane espiri diye söyledim yoksa ciddi bir durum :)

NoMotorNoCry
15 Ekim 2012, 22:28
Bi tane aklı başında ss kullanan görsem arap olucam.Ama aklı başında adamın ss'le işi ne.Bunlar sesine falan hasta oluyo gencecik yaşta ss'ci oluyo.İleride de bi türlü enduroya falan dönüş yapamıyolar.Ondan sonra tahtalı köprüyü boyluyolar.Halbuseki o kadar fazer kullanıcısı falan var cbf150'ye dönüş yapan.Biz endurolarımızla bakına bakına manzaranın keyfini çıkararaktan geziniyoruz ne güzel.Ne gerek var hız yapmaya.Deponun üstüne yat , vur gazın dibine.Kafanı kaldırıp etrafına bile bakamıyosun.Yoldan başka bişey görmüyosun.Kullandığım için iyi biliyorum.Kedi mi çıkacak , köpek mi çıkacak , arabanın biri şerit ihlali mi yapacak.Boşuna stres.

ErknOzyurt
17 Ekim 2012, 01:46
Bi tane aklı başında ss kullanan görsem arap olucam.Ama aklı başında adamın ss'le işi ne.Bunlar sesine falan hasta oluyo gencecik yaşta ss'ci oluyo.İleride de bi türlü enduroya falan dönüş yapamıyolar.Ondan sonra tahtalı köprüyü boyluyolar.Halbuseki o kadar fazer kullanıcısı falan var cbf150'ye dönüş yapan.Biz endurolarımızla bakına bakına manzaranın keyfini çıkararaktan geziniyoruz ne güzel.Ne gerek var hız yapmaya.Deponun üstüne yat , vur gazın dibine.Kafanı kaldırıp etrafına bile bakamıyosun.Yoldan başka bişey görmüyosun.Kullandığım için iyi biliyorum.Kedi mi çıkacak , köpek mi çıkacak , arabanın biri şerit ihlali mi yapacak.Boşuna stres.

:)) bu konu yürüyor diye sövecekler yakında haberin yok üstad.

Carl Gustav
17 Ekim 2012, 07:24
Ne güzel!

Motora binmemişlerin bile bir fikri var.

Benim anlamadığım, insanlar bindikleri motor hakkında niye başkasından onay ararlar?

Bence ülkemizde enduro dediğimiz büyük hacimli, yüksek, arazi kabiliyeti kısıtlı seyahat motorları BERBATTIR.

Enduro, dünya çapında 450cc'yi geçmeyen, düz duvara tırmanan cihazlar (KTM'de EXC serisi, HUSQVARNA'da TE 449, TE 310 gibi), işte onlar nefis.

Fakat onlar yarış makinası, bizdeki gibi bavul arkada piknik yolunda fır fır gezmek için değil.

Motosiklete binerken 3 şey ararım.

1. Gitmesi

2. Durması

3. Viraja girmesi

Güzel yurdumuzda halkın "Enduro" dediği çirkinlikler, bu üç konuda da bir çok motordan geri kalır.

Bu sebeple tercihim asla bu abominasyonlardan yana olmaz.

Hah adam alır safkan enduro'yu, dağ-taş spor gazlar. Şapka çıkartırım.

Fakat öyle mıcırlı yolda, saatte 20 km'yle gidip, "enduro yaptık acayip hööö" diye gelmeyin.

Adamı geçtim, eşşekler bile güler bu hale.

Slmlr
Brkn

D-Rat
17 Ekim 2012, 08:23
Arkadasim galiba sen Enduro'nun ne oldugunu bilmiyorsun, o kadar cok racing kullanmissinki kafa ruzgardan sulanmis galiba... Cross ile Enduro'yu ayni kefeye koydun be ayiptir KTM EXC serisi baslibasina safkan crosstur... Adventure serisi ise Enduro'dur ahbe guzelim... =(

Carl Gustav
17 Ekim 2012, 09:10
Bakınız KTM'nin sitesinde "enduro" başlığı altında ne var:

http://www.ktm.com/enduro.html

KTM, kendi üretip sattığı motorun tarzını bilmiyor herhalde?

Hazır uğramışken adrese bir "cross" kısmına bakınız.

Slmlr,
Brkn

Deryali
17 Ekim 2012, 09:43
http://www.motojektif.com/Photos/Trips/deryali/7482bf47-8662-4bb9-8a06-11e810340c22.jpg

http://www.motojektif.com/Photos/Trips/deryali/07fa277e-7555-45d6-8d13-e1aba6b1c890.jpg

http://www.motojektif.com/Photos/Trips/deryali/64d2870d-9901-4035-ae44-6e0279c0a0bd.jpg

http://www.motojektif.com/Photos/Trips/deryali/67c43101-1239-4b1e-b24f-b8434f480cab.jpg

http://www.motojektif.com/Photos/Trips/deryali/6d633f0b-f4cd-445e-b17b-480f6fcf08ef.jpg

http://www.motojektif.com/Photos/Trips/deryali/7b8592de-27c9-41ca-87c3-eec4f366a0bc.jpg

http://www.motojektif.com/Photos/Trips/deryali/13d5ef46-dc58-4aab-a99b-777a2797d0e2.jpg

hangi enduroyu kullandığına göre değişir bence ;)

izmir3535
17 Ekim 2012, 09:50
zevkler renkler tartışılmaz ama! doğrular hiç tartışılamaz.. race ler yarış makineleridir. bir rahatlığı yoktur.avrupada belçika almanya fransa polanya bu ülkelerde kullannmak daha rahattır. normal yolları otaban gibidir.bu ülkeler arasında geçişlerde ne gümrük vardır ne de kontrol bas git.türkiyedeki gibi 200m de ışık yok yani.bu ülkelerde ülkeden ülkeye geçtiğini hani race çok hızlı belki tabelaları okuyamassınız ya hızdan:bounce: etrafa baktığınız evlerin değişik yapılarından anlarsınız tabi boynunuz tutulmamışsa eyilmekten:bounce: biz hızı konuşmuyoruz zaten biz rahat seyahatı ve rahatlığı konuşuyoruz ama konuyu açan bilge kahan arkadaşımız endru ya binmek aptallık diyor arkadaşlarda bunu kızmakta. yorum yap ama insanlara aptal deme.git bak bakalım endru tarzı motosiklet binenlerin eğitim seviyesine yaşayış tarzlarına etrafındaki arkadaş ortamlarına kaç tane ülke gezdiğini vs.....vs biz race kullananlar aptal diyormuyuz ki ? ama arkadaşımız cahil lik yapmakta yaşı küçük ama ağzı büyük. :bounce:(zevkler ve renkler tartışılmaz) ama doğrularda tartışılmaz.