PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zevkler tartısılmaz ama ( Enduro )

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

ErknOzyurt
08 Ekim 2012, 16:44
Yaş 19 olmasın sakın? Kardeşim iyisin okuyup araştırıyosun anladığım kadarıyla roll-on lar go prolar teknik tabirler havada uçuşuyoda gerçek tecürben nedir? motosikletin varmı modeli ne kaç bin km tecürbe yaptın vs.vs. bunları söyle sonra 5 dakika enduroya binmekle bunu anlayamazsın

zx10 kullanıyorudum yakıttan tasarruf ve vergiden kırpmak için :) 2.el r6 aldım şuan onu kullanıyorum dediğim gibi adım ozan bu arkadasın hesabı :) km baz alırsak hocam yeterince çok diyebilirim sana kuryelik falanda yaptık 18 yaslarında tecrübe km ile değil hatalarla ölçülür bence 5 dk binmedim ki 3 gün sürdüm pek hosuma gitmedi karada kullandım sağa sola gittim vakit yokki şöyle dağa mağa çıkayım gezeyim ama çıksamda sıkılırdım sanırım işin özü yaslanınca enduro galiba yada evlenınce :))

NoMotorNoCry
09 Ekim 2012, 11:42
Arkadaşlar merhaba size enduro gözlemlerimi aktarmak istedim bu durum benım için mi anormal yoksa endurocu arkadaslar içinde bu durum geçerli mi

Motora malum zevk için bineriz racingden sonra enduroya bindim rüzgar sesinden baska hiçbirşey yok kafam şişti + balaklava ve benzeri kıyafetlerim vardı enduro bu mu ? İnsanlar bundan mı zevk alıyor. Çakıllı yollara girersin sağa sola atar , racinge göre 0-200 işkence yani ne bileyim bana çok kötü geldi hiç sevemedim

Oysaki racing hızlanması nefes keser trafikte bazıları kasınır kasırsın, viraj kabiliyetine diyecek yok 0-200 e kadar yada 3.vitese kadar motorun sağa sola kayarak gitmesi ayrı bir duygu , sese birşey diyemiyorum insanı kendınden geçiriyor

siz nasıl yorumluyorsunuz bu durumu mesela racingle kıyaslanırsa tabiki böyle olur ?

Kaşınanı kaşımak mı?0-200 arası 2-3 ncü viteste motorun sağa sola kayarak gitmesi mi?Hiç güleceğim yoktu.Çok saçma bir enduro racing kıyaslaması olmuş.Rüzgar sesinden şikayetçi olmuşsun ama bi tane vario touring cam takıyosun , rüzgar sesi falan kalmıyo.Bu kadar basit.Sen hangi enduroya bindin bilmiyorum ama , transalp'la şöyle bi tur atıpta bu motora hayran kalmayanı görmedim.Arabaları tokatlamaktan falan bahsetmişsin , zaten enduro senin tarzın olamaz.Biraz olgunlaşman lazım.Gerçi kırmızı ışıkta durduğumda yeşil yanınca gazı köklersem 15 sn içinde arkamdaki arabalar aynada bile gözükmüyo ama sen nasıl bi tokatlamadan bahsediyosun onu da anlamadım.Enduro çakıllı yollarda sağa sola atıyosa racing şarampolden aşşağı uçar.Benim transalp'le 100 km hızla gittiğim toprak yolda sen spor motorla aynı hızda gitmeye kalksan bütün iç organların yer değiştirir.En ufak bi tümsekte yoldan çıkar , havada takla atmaya başlarsın.Çünkü senin amortisörlerin serttir ve sen pürüzsüz asfalta mahkumsundur.

Ben motorcuysam özgürlüğü sonuna kadar yaşamak isterim.Sadece asfalt yola bağımlı kalmak bana ters gelir.Transalp'le ister dağ bayır , taş , toprak her yola girerim.İstersem de otobana çıkar 180 basarım.Özgürlük budur işte.

phradrel
09 Ekim 2012, 12:17
karaköy-sarıyer arası sahilde bir tur atın. bir tane kasksız endurocu görürseniz taksimde eşşek gibi anırıcam (hadi 2 olsun) ama bana o yolda 3 tane sadece 3 tane kasklı racing motorlu adam bulacaksınız. bulamazsınız ben söyliyim gerçi bulamazsanız da sorun yok, zihninizde bir şeyler oturmuş olacaktır zaten.

roadmaster
09 Ekim 2012, 12:28
karaköy-sarıyer arası sahilde bir tur atın. bir tane kasksız endurocu görürseniz taksimde eşşek gibi anırıcam (hadi 2 olsun) ama bana o yolda 3 tane sadece 3 tane kasklı racing motorlu adam bulacaksınız. bulamazsınız ben söyliyim gerçi bulamazsanız da sorun yok, zihninizde bir şeyler oturmuş olacaktır zaten.

enduroyla raceyi kıyaslamak konu aydınlanmıştır çıkan sonuç bukadar açıktır

lycantrophic
09 Ekim 2012, 12:34
[/COLOR]yok anladım belirttim zatende ben nefes kesecek birşey arıyorum artık onlara evlendiğimizde bineriz :))

Nefesini kesecek bişey ararken nefesini toptan kesme de dikkat et. Maalesef senin gibi düşünüp rahmetli olan çok arkadaş var.

izmir3535
09 Ekim 2012, 18:34
bende racing den hiç hoşlanmam.iki büklüm oturuyorsun üstünde. 300km hız vursa ne olacak nezamn vuracaksın .hep 300km hızdamı gidiyoruz sanki. arkasında oturan 1 saat yolculuk yapsın kendini sıkmaktan yorulur. ama endru öyle değil ki evinin koltuğunda oturuyorsun gibi rahat yolculuk yapıyorsun.arkandaki de rahat rahat yolculuk yapmakta. tdm900 endru muhteşem bir motor. 3.5 saniyede 100km hıza çıkıyor. racing 1 saniyedemi çıkıyor sanki. hayatımda hiç kullanmak ve almak istemediğim mtr dur racing. buda benim yorumum.endruyu da sevmeyen vardır . zevkler ve renkler tartışılmaz....

iptaluyelik02
10 Ekim 2012, 22:15
ne güzel topik.

alp_tunay
10 Ekim 2012, 22:21
ne güzel topik.

Son zamanların modası oldu bu hocam....
Arada geyik vurup eğleniyoruz işte :P

iptaluyelik02
10 Ekim 2012, 22:31
Son zamanların modası oldu bu hocam....
Arada geyik vurup eğleniyoruz işte :P
Yahu ne kadar bol vaktiniz var,okey filan oynayın internette daha iyi:)

ErknOzyurt
10 Ekim 2012, 23:14

Endurocu arakdaslar kızmıs sanırım :) abi cross'u seviyorum öyle kızma hemen

ZIPPIRMAN
10 Ekim 2012, 23:17

Savaş ben poker oynuyorum
arada sıkıldığımda bakıyorum bu konulara,dolayısı ile kendi içmden sarfettiğim sözcükler rahatlayıp gevşememi sağlıyor
iyi oluyor kısacası pek bir faideli,ilaç niyetine
kabızada iyi geldiğini duyuyorum arada sırada ama hiç denemedim,o konuda birşey söyleyip insanları yanıltmak istemem.

ErknOzyurt
10 Ekim 2012, 23:27
arada sıkıldığımda bakıyorum bu konulara,dolayısı ile kendi içmden sarfettiğim sözcükler rahatlayıp gevşememi sağlıyor
kabızada iyi geldiğini duyuyorum arada sırada ama hiç denemedim,o konuda birşey söyleyip insanları yanıltmak istemem.

Yardımcı olabiliyorsak sorun yok demektir.

iptaluyelik02
10 Ekim 2012, 23:30
Endurocu arakdaslar kızmıs sanırım :) abi cross'u seviyorum öyle kızma hemen
niye kızayım ki?
ne önemi var?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------

rakı iççen ara sıra,
gastroinstentinal sorunları aşmakta yardımcıdır

ErknOzyurt
10 Ekim 2012, 23:33
niye kızayım ki?
ne önemi var?

Neyse hocam uzatmayalım beğenmediysen çıkarsın konudan , eleştiri yapacaksan da kişisel yapmanı öneririm öyle ulu orta baltalayarak olmaz bu işler

seigen
10 Ekim 2012, 23:40
zx10 kullanıyorudum yakıttan tasarruf ve vergiden kırpmak için :) 2.el r6 aldım şuan onu kullanıyorum dediğim gibi adım ozan bu arkadasın hesabı :) km baz alırsak hocam yeterince çok diyebilirim sana kuryelik falanda yaptık 18 yaslarında tecrübe km ile değil hatalarla ölçülür bence 5 dk binmedim ki 3 gün sürdüm pek hosuma gitmedi karada kullandım sağa sola gittim vakit yokki şöyle dağa mağa çıkayım gezeyim ama çıksamda sıkılırdım sanırım işin özü yaslanınca enduro galiba yada evlenınce :))
İlk mesajda yaşım 19 yazmışsın cbr250r mı ninja250 mi alsam diye soruyorsun, buradaki mesaja göre zx10r kullanıyorsun. Resimde Yamaha R1 var :P. Birçok kişi aynı hesaptan niye giriyorsunuz, kiminle konuştuğumuz belli değil :P.

alp_tunay
10 Ekim 2012, 23:44
Neyse hocam uzatmayalım beğenmediysen çıkarsın konudan , eleştiri yapacaksan da kişisel yapmanı öneririm öyle ulu orta baltalayarak olmaz bu işler

Hayırdır arkadaş?... Konunun telif hakkını satın mı aldın ne?.. :)
İsteyen istediği yere yazar....
Kaldı ki yaşça senden çok büyük bir insana bu şekilde konuşman yanlış...
Zaten konun yanlış..Hep yanlış üzerine gidiyorsun....
:bounce:

ErknOzyurt
11 Ekim 2012, 00:08
İlk mesajda yaşım 19 yazmışsın cbr250r mı ninja250 mi alsam diye soruyorsun, buradaki mesaja göre zx10r kullanıyorsun. Resimde Yamaha R1 var :P. Birçok kişi aynı hesaptan niye giriyorsunuz, kiminle konuştuğumuz belli değil :P.

zx10 kullanıyordum dedım şuan bende olan şey değil demektir / suan bende r6 yamaha var / yaşım 21 adım ozan ayrıca o konuda kilitlenmiş bir konudur / yazıların tamamını okursanız aklınızda soru işareti kalmayacaktır / hesap almak istedim 3 kere aktivasyon kodu geldi onayladım olmadı ondan sonra bir daha uğrasmadım umarım açıklık getirebilmisimdir

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

Hayırdır arkadaş?... Konunun telif hakkını satın mı aldın ne?.. :)
İsteyen istediği yere yazar....
Kaldı ki yaşça senden çok büyük bir insana bu şekilde konuşman yanlış...
Zaten konun yanlış..Hep yanlış üzerine gidiyorsun....
:bounce:

Ağzımı bozmadım ki hocam bende farkındayım benden yaşça büyük oldugunu ayrıca benım bu konusmam nasıl yanlıs anlayamadım:) usulünce anlattım durumu

Soykan67
11 Ekim 2012, 00:40
MT olarak topluca yaptığımız tek iyi iş tartışmak birbirimizin fikirlerine muhalif olmak :) Bunun için aslında Tartışma bölümü açılsa orada bir içimizdekileri döksek güzel olur, haksız mıyım? :)

izmir3535
11 Ekim 2012, 11:08
bugün burada endru ya( binmeden) kötü yorum yapan arkadaşlar eminim ki ileride endru cu olup ömür boyu endru kullanacaklar:)

ErknOzyurt
11 Ekim 2012, 11:30
bugün burada endru ya( binmeden) kötü yorum yapan arkadaşlar eminim ki ileride endru cu olup ömür boyu endru kullanacaklar:)ü

Hocam dediğine katılıyorum herhalde 35 40 a geldiğimizde racing üstünde olmucaz haliyle naked yada enduro alıcaz ama genç yaşta hele ki 18-25 arası enduro insana çok aptalca geliyor yoksa bu kadar kişi yanılıyor olamaz :) ihtiyarlar sizi :))) :P

izmir3535
11 Ekim 2012, 11:51
bende racing den hiç hoşlanmam.iki büklüm oturuyorsun üstünde. 300km hız vursa ne olacak nezamn vuracaksın .hep 300km hızdamı gidiyoruz sanki. arkasında oturan 1 saat yolculuk yapsın kendini sıkmaktan yorulur. ama endru öyle değil ki evinin koltuğunda oturuyorsun gibi rahat yolculuk yapıyorsun.arkandaki de rahat rahat yolculuk yapmakta. tdm900 endru muhteşem bir motor. 3.5 saniyede 100km hıza çıkıyor.86hp 88mm tork var.247km hıza ulaşabiliyor.yuo tube ta var videosu.çıksa ne olacak ki .rahat yolculuk gibi keyifli birşey yok. ne boyun fıtığım var nede bel fıtığım:) hayatımda hiç kullanmak ve almak istemediğim mtr dur racing. buda benim yorumum.endruyu da sevmeyen vardır . zevkler ve renkler tartışılmaz.... yaşım 35. 25 yaşıdan beri endru cuyum. tdm850 ve tdm 900 kullanıyorum 10 yıldır. bunun yaşla hiç alkası yok.tamamen zevk ve tarz meselesi.

Aldebaran
11 Ekim 2012, 11:57
arkadaşlar, muhabbeti ayrı da, gidip iki rekat şükür namazı kılın motorunuz var diye. motor olsun çamurdan olsun. ben de ss den hiç hoşlanmam ama yaş geldi 36 ya alamadım hala kendime bi enduro. verse şimdi biri bi ss, atlar giderim valla

NoMotorNoCry
11 Ekim 2012, 12:16
ü

Hocam dediğine katılıyorum herhalde 35 40 a geldiğimizde racing üstünde olmucaz haliyle naked yada enduro alıcaz ama genç yaşta hele ki 18-25 arası enduro insana çok aptalca geliyor yoksa bu kadar kişi yanılıyor olamaz :) ihtiyarlar sizi :))) :P

Enduro kullanmak aptallık mı?Sen bizimle dalga mı geçiyosun?Sana asıl aptallığın ne olduğunu söyleyeyim mi?İki teker üzerinde tonlarca ağırlıktaki metal yığınları arasında tehlikeli hızlarda gitmektir.Dünya turuna çıkacak insan neden enduroyu tercih ediyo.Herkes aptal sen mi akıllısın.Sana daha önce de yazdım ama anlamamakta inat ediyosun.Rüzgardan şikayetçiysen 380 TL'ye bi tane vairo touring cam takıyosun , rüzgar sorun olmaktan çıkıyo.Sana daha önce de sordum , hangi enduroyu kullandın da böyle olumsuz düşünüyosun?Bugüne kadar racing , maxiscooter , commuter , naked ve enduro , bütün bu tarz motorlara sahip oldum ancak ben enduro ile son noktayı koydum.Transalp kadar keyifli bir motor görmedim.

phradrel
11 Ekim 2012, 12:24

bu kadar kişi yanılıyor olamaz evet çünkü hepsi genç, ne istediğini henüz bilmeyen, hayat ile ilgili görüşleri olgunlaşmamış kişiler. bak supermoto ya da naked motorlarla daha hareketlisin şehir içi gibi dar alanlarda racing tipsizinden daha tehlikeli hareketler yapabilirsin ama kimse bu motorları kullananlara laf etmez niye çünkü ss tarzı apaçi tarzıyla özdeşleşti. en hızlı benim tokatlarım mantığıyla biniliyor bu motorlara. sürenlerin neredeyse hepsi de kasksız!

ayrıca hiç anlamadığım bir şey var, endurocular için motosiklet bir yaşam tarzıdır. ama racingciye ver bi tane siyah camlı modifiye pejo 105 onla bile mutlu olur.

iptaluyelik02
11 Ekim 2012, 12:41

Konun senin olsun.

izmir3535
11 Ekim 2012, 13:13
yaşasın enduro cular....:cat:

cesur509
11 Ekim 2012, 13:17
Motor işi zevk işidir. Sen Racing seversin o sana daha güzel daha mantıklı gelir , başkasıda Enduro sever ona da o daha güzel gelir daha mantıklı gelir. Şunuda söylemeden geçemeyeceğim 2 tekerde hız nekadar doğru o da tartışılır:) Benimde hep hayallerimi Enduro motor süsler yıllardan beri, zevk meselesi dedimya işte:) Bana göre neden mi Enduro ; Uzun gezilerde patika yol bulduğunda merak edip o yolu takip edebilmektir; çünkü asfalta bağlı değilsin.Genelde doğal eşsiz güzelliklere ulaşmak için taşlı çamurlu toprak yollardan geçmek gerekir bunuda enduro sağlar. Güzel Türkiye'min yollarını hepimiz biliyoruz ; yol çalışmaları, yamalar vs vs gene Enduro. Derelerden geçersin ,yaylalara çıkarsın,asfaltta gidersin,otobanda gidersin yani herşeyi yapabilen bi motosiklet.Az bi hızda yapmaz 150 km hızlarında üzerine çıkabilir buda fazlasıyla yeterli. Bunlar beni cezbediyor. Ya sen neden racing istiyorsun:silent::rendeer:

canekin
11 Ekim 2012, 13:29
Enduro Çakıllı yollara girersin sağa sola atar, racing sağa sola yatar...şehir içinde gözün hararette, aralardan kaçamazsın, bütün şukurları bizzat hissedersin en küçüğüne kadar...binebileceğin yerler kısıtlı...var da var..

Ayrıca bel ağrısı, bilek ağrısı yapar, sürekli uzun yol gidilmez.

Artçı rahat etmez, sıkışık trafikte dönüş mesafesinin genişliğinden yürüme hızlarında manevrası zayıftır, kaldırma in çık yapamazsın (çok aldığımızda kısa sürekli yapıyoruz :) ).

Kısaca bana gorede yukarıda yazdıklarım racing in eksisi , enduro nun artıları.

phradrel
11 Ekim 2012, 13:33
bir de racing için güzel kalçalı olmak şart diyorlar doğru mudur? çıkarıyoz ya beeyle

izmir3535
11 Ekim 2012, 13:59
endrocu olunmaz endrocu doğulur.endrocunun hayata bakışı farklıdır. zevk adamıdır... keyfine düşkündür. terbiyelidir. zeki dir.ne söylediğini bilir.hepsi kask takar!birbirlerini gördülermi selamlaşırlar. çok cüneyt arkın filmi izlememiştirler:). fazla atıp tutmaz;tutarsız yorum yapmazlar....

chaosbaris
11 Ekim 2012, 14:50
ya senin yaptığın çok farklı şeyleri karşılaştırmak olmuş, ferrari kullanan birinin hummer kullanımının ne kadar sıkıcı olduğunu bahsetmesi gibi bişey olmuş :)
sen enduro nun gittiği yolda ve hızda racingle gitmeye çalış bak gör hangisi daha salam çıkıyor yada tek parça çıkıyor. tamam enduro arazi ve patika yol aracı ama yoldaki kavisleri ve eğimleri hissettirmeyecek diye bir kaide yok, yani ikisinin kullanım amacı çok farklı, sen 300-400 km yol git racing de yogunluktan bitersin ama enduro da bu çok daha az olur hele kol kasların biter racingde.

asla kıyaslanacak araçlar değil :bounce:

ytcksl
11 Ekim 2012, 16:13
ya senin yaptığın çok farklı şeyleri karşılaştırmak olmuş, ferrari kullanan birinin hummer kullanımının ne kadar sıkıcı olduğunu bahsetmesi gibi bişey olmuş :)
sen enduro nun gittiği yolda ve hızda racingle gitmeye çalış bak gör hangisi daha salam çıkıyor yada tek parça çıkıyor. tamam enduro arazi ve patika yol aracı ama yoldaki kavisleri ve eğimleri hissettirmeyecek diye bir kaide yok, yani ikisinin kullanım amacı çok farklı, sen 300-400 km yol git racing de yogunluktan bitersin ama enduro da bu çok daha az olur hele kol kasların biter racingde.

asla kıyaslanacak araçlar değil :bounce:

kac km hız ile seyahat edebildiğinde önemli ama :)

phradrel
11 Ekim 2012, 17:52
"seyahat etmek" önemli bir kavram evet. ss motosikletler seyahat etmek için değildir. yoksa bütün otobüs koltukları manuel olarak öne doğru 60 derece eğimli olması gerekirdi.

beyazit60
11 Ekim 2012, 19:50
phradrel çok doğru söylemiş aga taktir ettim doğuştan endrocu.

TAYFUNBORA
11 Ekim 2012, 20:20
Bence elma daha güzel,armut kötü.

roadmaster
11 Ekim 2012, 20:30

fazla abartmadan 150 km süratle nekadar süre gidebiliyorsun

Syanur
11 Ekim 2012, 20:30
Daha saçma konular bekliyoruz camiamızdan...

ErknOzyurt
11 Ekim 2012, 22:53
Enduro kullanmak aptallık mı?Sen bizimle dalga mı geçiyosun?Sana asıl aptallığın ne olduğunu söyleyeyim mi?İki teker üzerinde tonlarca ağırlıktaki metal yığınları arasında tehlikeli hızlarda gitmektir.Dünya turuna çıkacak insan neden enduroyu tercih ediyo.Herkes aptal sen mi akıllısın.Sana daha önce de yazdım ama anlamamakta inat ediyosun.Rüzgardan şikayetçiysen 380 TL'ye bi tane vairo touring cam takıyosun , rüzgar sorun olmaktan çıkıyo.Sana daha önce de sordum , hangi enduroyu kullandın da böyle olumsuz düşünüyosun?Bugüne kadar racing , maxiscooter , commuter , naked ve enduro , bütün bu tarz motorlara sahip oldum ancak ben enduro ile son noktayı koydum.Transalp kadar keyifli bir motor görmedim.

hocam 18-25 yas arası dedim.Bana aptalca geliyor burayı dikkate alınız bizde 30 dan sonra endurocu olcaz yani kaçarı yok :) aptalca olsa üretilmezdi , milyonlar satmazdı.Lütfen dikkatli okuyunuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:47 ----------

"seyahat etmek" önemli bir kavram evet. ss motosikletler seyahat etmek için değildir. yoksa bütün otobüs koltukları manuel olarak öne doğru 60 derece eğimli olması gerekirdi.

Racing'e iki kisi binenlere bende hayret ediyom. Arkadaki adama acıyorum. Bu arada cross arıyorum hocam düşman değilim enduroya :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------

Daha saçma konular bekliyoruz camiamızdan...

Durmak yok yola devam :)

ozrace
11 Ekim 2012, 23:18
enduro'cu olmak ayrıcalıktır...

Sinan Er
11 Ekim 2012, 23:49
Şu enduro ayrıcalığını bı ben anlayamadım. 2 yıl KLE500 kullandım ama çok da aman aman bı ozelliği yok enduronun. Herşeyden bıraz var işde. Bana sorarsanız endurodan zıyade Touring'dir son nokta. Bknz aşağıdaki fotolar.

http://www.rtwwnewsite.ridethewildwind.co.uk/wp-content/uploads/2010/10/bmw-k1600-gtl-two-up-with-ease.jpg

http://www.eaglerider.com/image.axd?ImageID=342&SSLMode=false

http://i846.photobucket.com/albums/ab22/voltran33/kawasaki_1400GTR_my_2010_02.jpg

http://www.club-honda.eu/graphics/gallery/full/383_st1300_3.jpg

beyazit60
12 Ekim 2012, 00:06
youtubeden alexin gollerini izliyordum nerden geldim buraya anlamadım. Endro iyidir boşver racingi rahatsız makine. :)

NoMotorNoCry
12 Ekim 2012, 11:03
hocam 18-25 yas arası dedim.Bana aptalca geliyor burayı dikkate alınız bizde 30 dan sonra endurocu olcaz yani kaçarı yok :) aptalca olsa üretilmezdi , milyonlar satmazdı.Lütfen dikkatli okuyunuz[COLOR="Silver"]

18-25 yaş arası enduro kullanmanın aptallık olduğu konusunda ısrar ediyosun yani.Ulen herkes senin gibi tonlarca ağırlığındaki metal yığınları arasında 200 km hızla slalom yapma meraklısı mı?Sizin gibi gençleri de o yaş aralığında yaptığınız dangalaklıklar yüzünden kaybediyoruz.Yolları yarış pistine çeviriyosunuz.Ondan sonra da bi kamyonun kasasına arkadan girince , sinek gibi yapıştığınız yerden zor kazıyolar sizi.O yaş aralığında hiç mi aklı başında motorcu yok.Herkesi kendin gibi mi sanıyosun.Bak benim birader abi motora başlıcam dedi.Nedir motordan beklentin dedim.Hız istemiyorum , eksoz sesiyle de işimi olmaz dedi.İlk motoru enduro oldu.Daha da başka motor gözü görmüyo.Adam gibi motorcu oldu.Senin de bir an önce aklını başına alıp bu saçma düşüncelerinden kurtulman lazım.Yoksa sonun hiç iyi değil.Araba tokatlamak falan çok salakça muhabbetlerin var.Arabayı tokatlarsın ama ne geçer eline.Sonunda tokatlaya tokatlaya bi gün tokatı yersen asfalttan cesedini zor kazırlar.

ErknOzyurt
12 Ekim 2012, 11:13
18-25 yaş arası enduro kullanmanın aptallık olduğu konusunda ısrar ediyosun yani.Ulen herkes senin gibi tonlarca ağırlığındaki metal yığınları arasında 200 km hızla slalom yapma meraklısı mı?Sizin gibi gençleri de o yaş aralığında yaptığınız dangalaklıklar yüzünden kaybediyoruz.Yolları yarış pistine çeviriyosunuz.Ondan sonra da bi kamyonun kasasına arkadan girince , sinek gibi yapıştığınız yerden zor kazıyolar sizi.O yaş aralığında hiç mi aklı başında motorcu yok.Herkesi kendin gibi mi sanıyosun.Bak benim birader abi motora başlıcam dedi.Nedir motordan beklentin dedim.Hız istemiyorum , eksoz sesiyle de işimi olmaz dedi.İlk motoru enduro oldu.Daha da başka motor gözü görmüyo.Adam gibi motorcu oldu.Senin de bir an önce aklını başına alıp bu saçma düşüncelerinden kurtulman lazım.Yoksa sonun hiç iyi değil.Araba tokatlamak falan çok salakça muhabbetlerin var.Arabayı tokatlarsın ama ne geçer eline.Sonunda tokatlaya tokatlaya bi gün tokatı yersen asfalttan cesedini zor kazırlar.

Abi siz araziye girdinizde ne oldu :) işte hızda öyle birşey.Her an 200 vurmuyoruz ki bizde otobanda basarsın.Trafikte hararetten kurtulamıyoruz yani basılcak yer var basılmıycak yer var dediklerinizi 600 ve üzeri Racing'e binip ls2/nolan/scorpion kask takıp / tekstil , deri dift kıyafet giyen arkadaslara söyleyın hocam

Ahmanamra
12 Ekim 2012, 11:30
Ya o değilde mobilet mi enduro mu karar veremedim ben . Mobiletin o eşsiz egsoz sesini bulamıyorum r1 de bile. Ne anlıyorsunuz diğer motorlardan :P

ErknOzyurt
12 Ekim 2012, 11:50
Ya o değilde mobilet mi enduro mu karar veremedim ben . Mobiletin o eşsiz egsoz sesini bulamıyorum r1 de bile. Ne anlıyorsunuz diğer motorlardan :P

Ah be abi birşey demiyorum size. :) R1 deki ses yılanı deliğinden çıkarır / Mobilet insanı taşlatır umarım farkı anlatabilmisimdir :) :PP

drtayfun
12 Ekim 2012, 12:16
Ah be abi birşey demiyorum size. :) R1 deki ses yılanı deliğinden çıkarır / Mobilet insanı taşlatır umarım farkı anlatabilmisimdir :) :PPHiç bile katılmıyorum.Aksine mobilet tıss tıss diye çalıştığından yılan üzerinde daha etkili olur zannımca ..

lycantrophic
12 Ekim 2012, 12:20
Saçma sapan ara gazı veren ergenlerin altındaki R1'deki sesi duyunca çekip vurasım geliyor şahsen.

chaosbaris
12 Ekim 2012, 13:05
endrocu olunmaz endrocu doğulur.endrocunun hayata bakışı farklıdır. zevk adamıdır... keyfine düşkündür. terbiyelidir. zeki dir.ne söylediğini bilir.hepsi kask takar!birbirlerini gördülermi selamlaşırlar. çok cüneyt arkın filmi izlememiştirler:). fazla atıp tutmaz;tutarsız yorum yapmazlar....

aynen öyle arkadaşım sonuna kadar katılıyoroum, gelip geçici bir anlık hevesle alıp sonrasında hemen satmazlar motorlarını :thumleft:

---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 12:02 ----------

valla benim motorum transalp ve hiç zorlamadan 160 yapıyorum daha üstüne çıkmak istemiyorum Allah muhaza bu motorsiklet bir kontrol kaybedildinmi çok hızlıyken toplamak imkansız, zaten motorsiklet kullananların pek çoğu şunu iyi bilir motorsiklette hatayı birkere yaparsın.
herkese önerim çok hız sadece gereksiz bir hazdır... :queen: buda benim atasözüm olsun :thumleft:

izmir3535
12 Ekim 2012, 13:13
erkan arkadaşımız gerçek bi BİLGEKAHAN çıktı. ne yazsanız yazacak. 2013 model racing alanlarada yanında uspatula veriyorlarmış duymuşmu acaba.racing ciler sivrisinek gibidir .sivrisinekerin ömrü 21 gündür. az yaşarlar. bi arkadaşım izmirde 5 yıldır felç.racingle kaza yaptı arkada oturan akrabası öldü kendi felç kaldı. bu arkadaşın açtığı konuya yazmayın bence . bir doğru vardır türk bayrağının rengi kırmızı bunun üstüne bir şey söylenemez. racing ler yarış amaçlı makinalardır.bi rahatlığı yoktur yorucu bir makinadır arkada oturan oturduğuna pişman olur 2 saat yol gidse yorgunluktan 1 gün yatar vs....bunlarda racingle ilgili doğrulardır. ama arkadaşımız halen id daa ediyor. kanıtlanmış bir doğruya itiraz ediyorsan ne diyelim erkan kardeş en büyük sensin sen bir cedaysınnn. dünya endru tarzını kötülemezken sen kötülüyorsun vı dı vı dı dıdıdıddı konuşuyorsun. sen kral sın

chaosbaris
12 Ekim 2012, 13:22
bimukabele hocam, bende o abartılı seslerle motorları bağırtanları pek hazetmem, hem gürültü kirliliği hemde o motorsikletin canına okuyorlar. ben ustama sordum eğer adam satış için konuşmuş olsaydı egsozt satmak için çok iyi bişey derdi, o performans egzostları motorum ömrünü çalmaktan başka bir işe yaramıyor. bence motorsikletin öyle basbasbağıran sesinden ziyade boyutuna ve gücüne göre tok bir ses yeterli :bounce: