PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kenan Sofuoğlu: Abdestsiz yarışa çıkmam

Sayfa : [1] 2

Mengu16
03 Ekim 2012, 22:52
Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu motosiklet tamircisi bir babanın oğlu. Bir abisini motor antremanında, diğer abisini ise trafik kazasında kaybeden Sofuoğlu, dünyada üç birincilik sahibi tek sporcu. Başarılarını iman gücüne borçlu olduğunu belirten şampiyon, abdestsiz yarışa çıkmadığını söylüyor.
http://yenisafak.com.tr/pazar-haber/abdestsiz-yarisa-cikmam-30.09.2012-412277

COQ
03 Ekim 2012, 22:55
Rossi,Pedrosa ve Lorenzo'nun da gizli musluman olduguna dair duyumlar aldim.
Hatta Lorenzo'nun sampiyon oldugu yil havuza atlamasinin sebebi gusul abdesti almak istemesiymis.
Meger adam her yarista orgazm oluyormus.
Biaggi ve Haga'da her an kelime-i sahadet getirebilir diye dusunuyorum.

007mac
03 Ekim 2012, 22:55
Allah yolunu açık etsin...:rendeer:

alp_tunay
03 Ekim 2012, 22:59
Böyle salak haberi kim yapar?..
Neden yapar?...
İğrenç adamlar.... .
Tiksindiriyorlar kendilerini.....
:pr:

adem80
03 Ekim 2012, 23:01
çıkmasın tabi. Abdestsiz işmi olurmuş?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------

Böyle salak haberi kim yapar?..
Neden yapar?...
İğrenç adamlar.... .
Tiksindiriyorlar kendilerini.....
:pr:

hayırdır? Açıklamayı kendi yapmış. Niye tiskiniyosunki? Ben gurur duyuyorum.

alp_tunay
03 Ekim 2012, 23:03
çıkmasın tabi. Abdestsiz işmi olurmuş?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------

hayırdır? Açıklamayı kendi yapmış. Niye tiskiniyosunki? Ben gurur duyuyorum.

10 oku 1 yaz...
Yazımı tekrar gözden geçir öyle yaz.. ;)

eren özer
03 Ekim 2012, 23:04
O değilde adama Güç gerikiyor dimi hani yarış boyu ful yatık gidiyo ve eller önde sürekli gaz aç kapa bel ağrısı felan Buna rağmen geceden yada yarış öncesinden Abdest alacak bir durum meydana geliyosa Hani abdest almasada olurmuş Kendini Tutamıyomu hani Anlatabildimmi bilmiyom :P

adem80
03 Ekim 2012, 23:06
10 oku 1 yaz...
Yazımı tekrar gözden geçir öyle yaz.. ;)

kenan sofuoğlu söylemiş, haberci haber yapmış. Haberciye kızmışsın. Kenan barda hatunlarla alemde haberi yapsalar o zaman sevineceksin galiba. Ne varmış haberde?

Panter38
03 Ekim 2012, 23:10
ortalik inci sozluge dondu beyler (panpalar mi demeliydim) ortaligi gibtiniz resmen :-) neysen admin banlamadan ben kaciyim ne diyelim hakkinda hayirlisi olsun kenan abinin turkiyenin gururu cikmasin tabi abdestsiz

COQ
03 Ekim 2012, 23:12
Bosverin didismeyi.
Suriye ile savas halindeyiz.
Onlarda abdesli biz de.
Kim kazanir?

alp_tunay
03 Ekim 2012, 23:13
kenan sofuoğlu söylemiş, haberci haber yapmış. Haberciye kızmışsın. Kenan barda hatunlarla alemde haberi yapsalar o zaman sevineceksin galiba. Ne varmış haberde?Yahu daha ne diyim ki ....
Konuyu nereye götürdün....

Kenan ın özel hayatından bize ne....
Abdestle çıksın çıkmasın bize ne.?...

inzell
03 Ekim 2012, 23:13
Dalga geçilecek ne var ki? Herkesin bir inanışı vardır, başka bir yarışçıda kendisine kutsal gelen birşey yapıyordur.

ysn_erl
03 Ekim 2012, 23:15
Yahu daha ne diyim ki ....

Kenan'dan sana ne?

tigermbz
03 Ekim 2012, 23:16
Bosverin didismeyi.
Onlarda abdesli biz de.
Kim kazanir?

bu durumda abdestsizler

adem80
03 Ekim 2012, 23:17
Yahu daha ne diyim ki ....

Sevgili arkadaşım öyle deme. Benim çok hoşuma gitti bu haber. Sizin hoşunuza gitmemiş, banane durumları olabilir. Her kafa ve bakış açısı farklıdır unutmayın.

COQ
03 Ekim 2012, 23:18
bu durumda abdestsizler

Allah var zekani hicbir zaman kucumsemedim ama bu cevap sana bile fazla.
Bravo....

alp_tunay
03 Ekim 2012, 23:19
Kenan'dan sana ne?

Eee..Biz ne diyoz?... :bounce:

farcob
03 Ekim 2012, 23:23
kenanın bu tür haberleri fotoları defalarca çıktı. birileri poz verdiriyor
haber yapıyor, sempati toplarsın diyorlar ama ben de antipati yapıyor
ibadet gizlidir. şampiyonluklarını takdir ediyorum, ama bunu değil.
esnaf cama kağıt asar; ''cuma namazındayım'' gelecem diye
ya yazsana şu saatde gelecem diye neden namazda olduğunu illa
belirtmek zorundasın bide hollandalı kızla evlenecekmiş, bunuda çözebilmiş değilim. dini bü-
tün bir müslümanın gayrı müslüm bir kız-kadınla evlenmesi caizmidir?
forumda dini konular da bilgili arkadaşlar bilgilendirseler memnun olurum.

erro
03 Ekim 2012, 23:24
osurası gelince osurmuyo mu şimdi yarış öncesi, içinde mi patlatıyo...

namaz kılarken fotoğraf çektiren adam bunu da ifade eder...

Halil Karamanoğlu
03 Ekim 2012, 23:29
abdestle yarışa çıkması ya da bu olayın haber olması sizi neden rahatsız ediyor anlamak mümkün değil. aslında sebebi belli de neyse.. müslüman bir kimse yola çıkarken abdestli olur sabah dükkanını açarken abdestli olur ne bileyim mümkün olduğunca abdest meselesini gözetir yani. kenan da samimiyeti ile demek istemiş bak ben bu olayı önemsiyorum yarışçı olsam bile müslümanlığımdan ödün vermiyorum ne var bunda rahatsız olacak :) ayrıca müslüman bi erkek ehli kitab olan bi hanımla evlenebilir, caizdir.

Soykan67
03 Ekim 2012, 23:30
Biraz reklama kaçmış sanki.Bende abdestsiz evden çıkmıyorum ama bunu hiç bir zaman söylemedim kimseye, çünkü gerek duymadım.

İnançları ile hareket etmesi güzel birşey. Halk tarafından daha iyi benimsenir ve takip edilir.Fakat reklam malzemesi yapmak gerçekten hoş değil.

Mengu16
03 Ekim 2012, 23:35
O değil de yarış boşunca titreyen depoya dayanmak abdesti bozar mı o önemli :cherry: bi yandan yarışın adrenalini de var.

adem80
03 Ekim 2012, 23:36
mengü yaptın yapacağını. Milleti birbirine düşürecen yahu. Bölücü mengü :santa:

Soykan67
03 Ekim 2012, 23:37
Bu arada beyler Suriye ile savaş çıktı çıkacak. Herşey Suriye'nin cevabına bakar.

Savaş çıkarsa ben kaçar :pl:

Mengu16
03 Ekim 2012, 23:38
mengü yaptın yapacağını. Milleti birbirine düşürecen yahu. Bölücü mengü :santa:
Ben gerçekleri yazarım, gerisini cemaat bilir.

adem80
03 Ekim 2012, 23:39
Ben gerçekleri yazarım, gerisini cemaat bilir.

ama sen osurursan cemaat zıçar :sunny:

Mengu16
03 Ekim 2012, 23:40
ama sen osurursan cemaat zıçar :sunny:
Bide imam yaptın beni adem abi :cherry:

İHTİYAR
03 Ekim 2012, 23:42
Bütün suç muhaliflerde ve ateistlerde, bizi kendi kendimize bıraksalar ne damacanalar, ördekler götüreceğiz ah ah.
Ha sahi ben askerlik yapalı 30 sene kadar oluyor ilk kez askerde duymuştum köpek eşşek mevzuunu.
Hala popüler midir bilemiyorum ama, yine o basından duyduğumuz kadarıyla artık damacana daha popüler miş siz ne dersiniz? :bounce:

Neyse konuyla alakası yok yine çenem düştü, kusuruna bakmayın ehtiyarın.:pl:

adem80
en baştaki imam sayılır. Konuyu sen açmadınmı? Sen imam biz cemaatiz :queen:

turkish39
Benim hoşuma gitti haber.Güzel bi alışkanlık bence.Gerçi haberde adam hayatını anlatmış ama sadece burası anlaşılmış.Müslüman olan bi ülkedede müslüman bi adamın bunu söylemesi alışılmadık bi durum gelmiş sanki:)Bilindiği üzere 5 vakit namaz farz,kaçarı yok yani.Bunun çetelesinide tutan melekler var zaten bize düşmez.Zaten herkes kendi hesap vermeyecekmi?O yüzden birbirinizi kırmayın.

mehmetmumtaz
03 Ekim 2012, 23:59
Abdestli olarak yarışa katılmasında madde( elle tutulur , gözle görülür ) bir fayda olmayabilir, Manen/manevi olarak bir güç , hissiyat yada benzeri bir duygu içerisinde olabilir. Bir diğer yarışan arkadaş da piste çıkmadan 2 tek içip de girebilir. Mahsuru var mı? bence yok. AMA BAZI sıkıntılı kişiler din/maneviyat konularından ÖCÜ gibi kaçtıkları/korktukları için değişik yorumlayabilir.
Kitab mukkades Kuran-ı Kerimden bir ayetle bitirmek istiyorum.
Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu(tabi olduğunu)reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.Bakara / 256

farcob
04 Ekim 2012, 00:01
Biraz reklama kaçmış sanki.Bende abdestsiz evden çıkmıyorum ama bunu hiç bir zaman söylemedim kimseye, çünkü gerek duymadım.

İnançları ile hareket etmesi güzel birşey. Halk tarafından daha iyi benimsenir ve takip edilir.Fakat reklam malzemesi yapmak gerçekten hoş değil.

aha şimdi söylemiş oldun forumdaki herkese :)

erro
04 Ekim 2012, 00:12
http://www.kaptanswing.com/wp-content/uploads/2010/10/kenansofuoglu_5.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

dini bü-
tün bir müslümanın gayrı müslüm bir kız-kadınla evlenmesi caizmidir?
forumda dini konular da bilgili arkadaşlar bilgilendirseler memnun olurum.

dini bütün bir insan olmasam da gayri müslim biriyle evlenmek erkek için sorun değilken kadınlar için caiz değildir...gayri müslim derken semavi dinlerden birine mensup olması gerekiyo sanırım...kitapsız da o da sayılmıyo..:)

alp_tunay
04 Ekim 2012, 00:20
sıkıntılı kişiler[/COLOR] din/maneviyat konularından ÖCÜ gibi kaçtıkları/korktukları için değişik yorumlayabilir.
]
Ben o dediğin sıkıntılı kişilerden biriyim....
Alah tan ve dinden korkarım...
Allah la aramdaki beni ilgilendirir...
Bir başkasına Allah adına yaptıklarımı söylemekten , korkarım...
Allah tan korkarım... :cat:
Sıkıntım bu işte.. :cat:

RunemagicK
04 Ekim 2012, 00:26
yani çok "ben çok müslümanım" mı demek istiyor. o zaman neden nikahsız yaşıyor nişanlısıyla.

Taner YILMAZ
04 Ekim 2012, 00:27
Bosverin didismeyi.
Onlarda abdesli biz de.
Kim kazanir?

Hafız esad sunni değil.. Müslümanlar 73 fırkaya bölünmüşlerdir, bunlardan sadece Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat haktır..
Bu durum hadislede sabittir.
"Haberiniz olsun! Sizden önce Ehl-i Kitap, yetmiş iki millete (dine, fırkaya) bölündüler. Bu ümmet ise yetmiş üç fırkaya bölünecek. Bunlardan yetmiş ikisi ateşte, sadece biri Cennet'tedir."
Bu da Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaattir. :)

COQ
04 Ekim 2012, 00:33
Arkadaslar mevzuyu nerelere getirdiniz.
Evet haber reklam yapiyor.
Ama reklami yapan Kenan degil.
Roportaji yapan gazete.
Insafsizlik etmeyin.
Kenan'in inancli bir insan oldugunu,elinden geldigince ibadetlerini aksatmadigini,hayayini da inandigi dinin var olduguna inandigi kurallarina uygun kurguladigini hepimiz biliyoruz.
Kenan sorulan sorulara cevap vermus.
Ama roportaji verdigi gazete olayi kendi goruslerini dikte etmek icin kullanmis.
Hani acikca yazmamislar ama varilmak istenen sonuc su.
Bakin imanli olursaniz,dunya sampiyonu olursunuz.
:)
Simdi hedef kitle keriz olursa, haftasonu gider istanbul parka,
Uckuluvalla bir elham okur,
zaten abdestide tam,
Cikar yarisa,Baris'in da eline verir,Toprak'in da, Semih'inde.

erro
04 Ekim 2012, 00:33
Hafız esad sunni değil.. Müslümanlar 73 fırkaya bölünmüşlerdir, bunlardan sadece Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat haktır..
"Haberiniz olsun! Sizden önce Ehl-i Kitap, yetmiş iki millete (dine, fırkaya) bölündüler. Bu ümmet ise yetmiş üç fırkaya bölünecek. Bunlardan yetmiş ikisi ateşte, sadece biri Cennet'tedir."

türkiye müslümanlarına göre zaten sadece bu kesim cennete gidecek...diğerleri islamı hep yanlış yorumluyo..malezyasından arabistanına, suriyesinden libyasına...

COQ
04 Ekim 2012, 00:36
Sunni olmayanlarin abdest almadiklarini mi iddia ediyorsun?

erro
04 Ekim 2012, 00:36
Arkadaslar mevzuyu nerelere getirdiniz.
Evet haber reklam yapiyor.
Ama reklami yapan Kenan degil.
Roportaji yapan gazete.
Insafsizlik etmeyin.
Kenan'in inancli bir insan oldugunu,elinden geldigince ibadetlerini aksatmadigini,hayayini da inandigi dinin var olduguna inandigi kurallarina uygun kurguladigini hepimiz biliyoruz.
Kenan sorulan sorulara cevap vermus.
Ama roportaji verdigi gazete olayi kendi goruslerini dikte etmek icin kullanmis.
Hani acikca yazmamislar ama varilmak istenen sonuc su.
Bakin imanli olursaniz,dunya sampiyonu olursunuz.
Simdi hedef kitle keriz olursa, haftasonu gider istanbul parka,
Uckuluvalla bir elham okur,
zaten abdestide tam,
Cikar yarisa,Baris'in da eline verir,Toprak'in da, Semih'inde.

+Motora bindiniz, birazdan yarış başlayacak. Ne yaparsınız?

-Yarışa abdestli çıkarım. Mutlaka dua ederim. Şimdiye kadar abdest almadan piste çıkmadım.

bnece bu soruda gazetenin bi suçu yok eğer bu şekilde geçtiyse...gazete bunu başlık yapmış o kadar...cevap da bu sorunun cevabı değil esasında..adam motor üstünde starta saniyeler kala ne yaparsınız diye soruyo...bunun cevabı besmele çekerim olabilir, sayı sayarım olabilir, etrafı keserim olabilir, burnumu karıştırırım olabilir ama kenanın verdiği cevap olamaz...

Taner YILMAZ
04 Ekim 2012, 00:41
türkiye müslümanlarına göre zaten sadece bu kesim cennete gidecek...diğerleri islamı hep yanlış yorumluyo..malezyasından arabistanına, suriyesinden libyasına...

Hayır o kadarda değil sadece Türk ve müslüman olan cennete gider demedim.
Arapların çoğuda sunnidir ama mezhepleri farklıdır. Hanefi, maliki, hanbeli, şafi bunlar mezheptir ve haktır. Sunnilerin dallarıdır.
Fırkayla mezhebi karıştırmışsın sen.

erro
04 Ekim 2012, 00:43
Hayır o kadarda değil sadece Türk ve müslüman olan cennete gider demedim.
Arapların çoğuda sunnidir ama mezhepleri farklıdır. Hanefi, maliki, hanbeli, şafi bunlar mezheptir ve haktır. Sunnilerin dallarıdır.
Fırkayla mezhebi karıştırmışsın sen.

arapların çoğu vahhabidir...araplara göre de biz cehennemliğiz...fettullah gülen in arabistan a girememesinin sebebini bi araştır istersen...

Taner YILMAZ
04 Ekim 2012, 00:45
Sunni olmayanlarin abdest almadiklarini mi iddia ediyorsun?

Abdest alırlar ama ibadetlerini farklı yaparlar.

turkish39
04 Ekim 2012, 00:45
Kenan yarışa abdestli çıkıyomuş.Ne kadar güzel.Konu nerelere gitti yaw:thumright

Taner YILMAZ
04 Ekim 2012, 00:52
arapların çoğu vahhabidir...araplara göre de biz cehennemliğiz...fettullah gülen in arabistan a girememesinin sebebini bi araştır istersen...

Arapların çoğu maliki, hanbeli ve şafidir. Yani sunnidir ve haktır ancak hak mezhep olduğu halde hanefi değillerdir.
Türklerin çoğu Hanefi mezhebindendir ve bu mezhepte haktır.
Araplarda bide şii'lerde vardır. Hafız esad şii'dir.

Fettullah gülen neden gidemiyor billmiyorum ama araştırıp vakit kaybetmekte istemiyorum.

phradrel
04 Ekim 2012, 00:52
beyler adam reklam yapıyor. rahatsız olunan nokta bu. kısa, net. inanç, iman vs birey ile tanrı arasındadır bizi ilgilendirmez.

kenan söylediğinde birileri ona aferin diyorsa demek ki hedefine ulaşmış reklam.

ozgur112
04 Ekim 2012, 00:55
Haberi yapan gazete "yeni şafak" ciddiye alınacak bir durum yok bence!

Kenanında bu gazetenin kendi inancı üzerinden siyaset yapmasından hoşnut olduğunu hiç düşünmüyorum çünkü reklam yapmasını seven birisi değil kendisi ve çoğu kimse bilmez geçtiğimiz yılbaşını kendisi vanda depremzedelerle geçirmiştir ve hiçbiryerde reklamını yapmamıştır!

Buna benzer bir pay çıkarma ise Londra Olimpiyatlarında mehter marşıyla gitmiş ve kazandığımız dev başarılardan sonra Hande YENERden "Londraya Gittik Beraber" türküsüyle dönen kafilenin başı spor bakanı ve bakanlığına bağlı Spor Toto teşkilatının sayfasında "DİNDAR GENÇ, ROL MODEL, KNN 54" diye gazetenin yaptığı habere benzer başka örneklerde vardır!

Bu arada dini inancına ters düştüğü spor totodan payına düşen yıllık ortalama bir milyonu ise almamaktadır ve bu kurumun dindar yöneticileri nedense böyle ir haber yapmazlar,para lazım paraaaaa çünküm....

hercul3367
04 Ekim 2012, 00:56
toplumun çoğunluğunun müslüman olduğu bir ülkede kenan ın abdestli yarışa
çıkması çok abes,yanlış,reklam yapıyor.
at gözlüğü ile bakılınca olay böyle okunuyor demek ki.
kenanın çok reklama ihtiyacı var,şampanya patlatsa makbul adam.
alex'in maça çıkarken haç çıkarması da abes değil mi,o da reklam kokuyor.
insanların inancı ne olursa olsun,saygı duymayı öğrenmediğimiz için
saçma sapan yorumlar yapılıyor olmasın.
allah yolunu açık etsin kenan.allahtan bu yorumları(trajikomik) okuyacak zamanın yok.

Taner YILMAZ
04 Ekim 2012, 00:57
beyler adam reklam yapıyor. rahatsız olunan nokta bu. kısa, net. inanç, iman vs birey ile tanrı arasındadır bizi ilgilendirmez.

kenan söylediğinde birileri ona aferin diyorsa demek ki hedefine ulaşmış reklam.

Reklam yapma düşüncesiyle söylediyse hoş değil ama belkide o düşüncede değildir.
Belkide gazetecenin özellikle sorduğu bi sorudur ve sadece evet demiştir.

erro
04 Ekim 2012, 01:03
Arapların çoğu maliki, hanbeli ve şafidir. Yani sunnidir ve haktır ancak hak mezhep olduğu halde hanefi değillerdir.
Türklerin çoğu Hanefi mezhebindendir ve bu mezhepte haktır.
Araplarda bide şii'lerde vardır. Hafız esad şii'dir.

Fettullah gülen neden gidemiyor billmiyorum ama araştırıp vakit kaybetmekte istemiyorum.

araştırmayla neden vakit kaybedesin tabi...araştırma zaten vakti bol olanların işi...birileri sana bilmen gerekenleri ve nasıl bileceğini söyler hiç zahmet etme...

b