PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cbf ybr rtr muhteşem 3 lüden hangisi ??

Sayfa : [1] 2

metin6gs
17 Eylül 2012, 20:27
evet arkadaşlar herkese iyi forumlar

bir motor almayı düşünüorum scooterimi alalı 6 ay oldu gerçi yeni ama kaliteli bişe istiyorum
kullanım şekli şehır içi ayda birde 120 km lik bir yol gidiş geliş şeklinde düşünün ş.içi agırlıklı diyebiliriz

ama uzun yoldada 100 120 arasında gidebilecek bir motor istiyorum açıkcası

gelelim seçimimize

cbf 150 güzel harika ilk tercihim oydu ama yag eksiltiyor 15 lira yakıor gibi nedenlerden dolayı vazgeçtim gerçi gönlüm ondan yanaydı ama kısmet :(

ybr 125 dencek bişe yok zaten kaliteli kime sorduysam araştırdıysam güzel sorunsuz diyor sadece biraz agır diyorlar genelde emsallerine göre

apache rtr 150 herkes harika diyor tek problemi titreşim var kullanırken sen rahatsız olmasan bile tüm civatalarda gözün olması gerek diye uyarıyorlar 140 km gören bi motor düz yoldada 120 gidebilir sabit diye düşünüorum

cbf 15 kruş yakmakta
ybr nin tam yakıt tüketimi hakkında bi bilgi bulamadım
rtr 150 ninde yakıt tüketimi nedir tam bir deger emin olamadım ama ybr den az yakıor diyorlar

boyum 1.75 kilom 65
genelde artçılı kullanmıorum ama artçım benden önemli biri anlıcagınız :) onuda düşünüorum

benden deneyimli olan herkesin bir fikrini ön görülerini almak istiyorum hangi model bana daha uygun olucaktır hangisi az yakıcaktır herkesin bir fikrini almak istiyorum arkadaşlar
3 modelin + ve - lerini söleyebilirseniz çok memnun olurum herkese teşekkrler arkadaşlar .

Ramazan Can
17 Eylül 2012, 20:30
rtr................................

kanmix_x
17 Eylül 2012, 20:33
rtr................................

Cart diye çözdün olayı abi :queen:

metin6gs
17 Eylül 2012, 20:36
birde phantom 180 var arkadaşlar
olayı çat diye çözdünde niye rtr yani onu kavrıyamadıgımdan soruyorum fikir belirtmenizi istiyorum zaten sizden

bütcem 4 bin lira civarında rtr yada ybr nin sıfırna girebilirim yani

tcs
17 Eylül 2012, 20:41
1. Rtr
2. Ybr

acemi60
17 Eylül 2012, 20:43
3 lü değil 2li dense daha doğru olur. Honda CBF150 artık Türkiye'ye getirilmeyecek.

TATLIHIZ
17 Eylül 2012, 20:43
ybr al napcn rtr yı aynı para tıtrıyor servıs yok.

beyazit60
17 Eylül 2012, 20:44
Rtr.........

kanmix_x
17 Eylül 2012, 20:46
ybr al napcn rtr yı aynı para tıtrıyor servıs yok.

Hani almadınmı :)

F54
17 Eylül 2012, 20:49
senin dediğin motorların hiçbiri ile 100km/h ile uzun yola gidemezsin ama bana 90 yeter dersen ybr den şaşma 10 lt benzin ile 420km yol gider rahattır sağlamdır yedek parçası bol ve ucuz dur
ben şuan tatilde bodrumdayım ilk gün 800
dün 450
bu günde 200 yaptım maşallah tık yok

chemical
17 Eylül 2012, 20:52
3 lü değil 2li dense daha doğru olur. Honda CBF150 artık Türkiye'ye getirilmeyecek.
2013te devam gelmeme gibi bir durumu yok:cat:
Sorunun cevabı zaten sende arkadaşım.
Sen motordan 110-120 sabit gitsin demişsin bunu sadece rtr sağlar oda nekadar sağlıklı soru işareti. Saydığın motorlar commuter tarzı motorlar bu motorlardan bu hızı beklemek yanlış ve bu hızlar bu motorlar için uygun değil. Bu motorların amacı ekonomik olmasıdır o yüzden 80-90km/h için uygundurlar. zaten cbf in kitapçığına bakarsan tek kişi azami hız 100 yazar:) sonra dip gaz 120 giden arkadaşlar motor yağ eksiltiyor vs vs diye yazar çizerler.
sen eğer bu 3 motordan biriyle 120 ile gitmek istiyosan sana dayanabilecek motor rtr dir.
Ama ben 80-90 giderim dersen
konforlu olsun,servisi iyi,parçası uygun olsun dersen cbf al.
mekaniği iyi olsun parça servis sorun değil dersen ybr al.
Motoru uzun yıllar kullanırım dersen ybr yi tercih et ama değiştiririm dersen cbf derim motordan zarar değil kar ediyosun aldığın fiyata satarsın ve cbf teki konfor diğer 2 seçenekte yok.Yakıt konusunu fazla takma hepsi yakın değerlerde aman aman fark yok. Cbf kullanan biri olarak yorumlarım bu yönde. Tamamen bu motorlardan ne beklediğine bağlı alacağın motor.

TheAzReaL07
17 Eylül 2012, 20:56
ybr 100 120 hele sabit hızla gidemez ama en sağlamı odur kimsenin kaqrşı çıkacağını sanmam 100 120 sabit gitcem dersen rtr ama 2 gün sonra bu makina titriyo yok şöle yok böle diye gelme rtryi kötülemiyom iyi makina ama servis yedek parça olayını bide kendin araştır bunlar da önemli 120 ile sabit gitmek 1. plandaysa rtr sağlamlık isterim dersen ybr konfor istersen cbf seç beğen al :)

metin6gs
17 Eylül 2012, 21:01
bende en mantıklı olarak ybr yi düşünüorum işin acıkcasıgeçen gün cbf si olan bi abiyle muhabbete oturduk zorlamasanda az bi yag eksilmesi söz konusu ama çok güzel motor olarak ekledi
yag eksiltmemesi içinde 300 lira bir piston parası gözden çıkartırsan eksiltmiyormuş öyle duydum yaptırmayı düşünüorum dedi

gelelim ybr ye arkadaş 10 lt benzinle 420 km yol gittigini belirtmiş 2.3 litre bir yakıt tüketimi söz konusu peki ybr nin canını çıkartsanız cbf 150 15 normal kullanımda yakıormuş bunun kadar yakarmı acaba birde ybr nin saglıklı uzun yol sürati 90 mıdır maksimum 120 yapıor sanırım gerçi o kadar zorlamanın anlamıda yokta neyse

rtr herkes övüyor herkes şöle dio böle diyo ybr den hızlı ybr den az yakıo ybr den rahat ybr den kalıplı ve güzel tek eksisi titreşim diyorlar rtr da güzel bi seçenek ama karar verebilmiş deilim açıkcası

birde malum kış kapıda kışın fiyatlar biraz daha düşer diye düşünüorum ama motora bu yaz başlamış biri olarak tecrubeyle deil mantıgıml konuşuorum tecrubelerinize göre kışın fiyatlar düüşüomu ? sıfır ve 2 el fiyatları ?

sezer aykaç
17 Eylül 2012, 21:03
agılıklı şehir içi kullanılacaksa rtr senin için en mantıklısıdır. ybr ile aynı yakar ybr den iyi kaçar. şekli şemalide yerindedir. o civataları kontrol etmeni söyleyen arkadaşada selam söyle. işkembeden sallamasın.

önce bir apacheyi incele sonra git br ye bak sana bisiklet gibi gelir. apache her yönüyle seni memnun eder.

DarkSeleCT93
17 Eylül 2012, 21:05
ben senin yerinde olsam honda cbf250 fln alırdım 1 -1.5 milyar daha ekliyip

metin6gs
17 Eylül 2012, 21:07
1.5 koyabildikden sonra gider cbr 125 alırım kafam rahat binerim açıkcası dark .

Tsubasa
17 Eylül 2012, 21:15
SAGLAMLIK İSTİYORSAN FİZANA KADAR GİTSİN SORUN CIKARTMASIN DİYORSAN YBR!
KONFORLU OLSUN 3 LÜ CANTASI OLSUN 2 KİŞİ UZUN YOL YAPARIM 80 90 LA GİDERİM DİYORSAN CBF!
İYİ GÖRÜNSÜN AGRESİF OLSUN BASSIN GİTSİN YBR CBF AYNADA KALSIN DİYORSAN TVS (titreşimi cok abartılıyor.. bunu da belirteyim.. servis sıkıntısı var.. ama sorun cıkartmaz kolay kolay)

metin6gs
17 Eylül 2012, 21:17
peki bu rtr ın yakıt tüketimi hakkında tam bir bilgisi olan arkadaş varmı acaba?

Tsubasa
17 Eylül 2012, 21:19
peki bu rtr ın yakıt tüketimi hakkında tam bir bilgisi olan arkadaş varmı acaba?
cbf 150 den biraz az yakıyor
2.8 - 3.3 arası yakıyor diye biliyorum

sezer aykaç
17 Eylül 2012, 21:21
rtr yakıt tüketimi net olarak 2.5 lt 100 km. 0.3 + - sapmalar olacaktır. bunun nedeni devir ve hız ilişkisidir.

Farukxtm
17 Eylül 2012, 21:22
CBF İYDİR GÜZELDİR HOŞTUR HAYAT ONDADIR :cherry:

ethemm76
17 Eylül 2012, 21:23
Forum başlıklarında araştır bence, bu vb. konu başlığı 1500 kere açıldı.

sedat_57
17 Eylül 2012, 21:26
ybr alma ben memnun değilim cbf 150 ye yetişemiyorum..apachenin eksoz dumanindan kanser oldum.. satıcam bemde bıktım..iki kişi bindimi activa bile solluyor..3 kişi binince mobilet solluyor..ama genede bozulmuyor..

KeaSH-07
17 Eylül 2012, 21:27
tercihlerinin arasında bende rtr alırdım.ama sana ayrı bi önerim var.ama bu öneride şansada ihtiyacın olcak
2. el sym wolf 250 çok güzel makine.önümüz kış satan adam zorlanıyor.ucuza satıor.5-6 bine şansın varsa bulabilirsin.internette 2. ellerine 7-8 bin istemişlerde satamazlar.o motorlar 6 bine falan gider.eğer 2000 tl bulabilirsen o motorlardan al.çok sağlam senin baktıgın 150liklere gore çok daha iyi gider.şekli şemalide üstün.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-acil-satilik-99237700/detay
bu örnek olsun diye ekledim.adam 7.500 istemiş ama satamaz o paraya onu.kışın bulunur 6.000 e bunlardan araştırırsan eğer

adem80
17 Eylül 2012, 21:29
senin dediğin motorların hiçbiri ile 100km/h ile uzun yola gidemezsin ama bana 90 yeter dersen ybr den şaşma 10 lt benzin ile 420km yol gider rahattır sağlamdır yedek parçası bol ve ucuz dur
ben şuan tatilde bodrumdayım ilk gün 800
dün 450
bu günde 200 yaptım maşallah tık yok
Len olum ne 90 nı? Seninki niye düzde sabit 120 le gidiyo o zaman? :queen: standart ybr düzde yatmadan 120 sabit :cat:

TATLIHIZ
17 Eylül 2012, 21:29
ybr al bosver 100 tl asagı ble koysan satarsn ybr 100 mu gdıo 110 rahat gdr.

metin6gs
17 Eylül 2012, 21:33
sizin yorumlarınız dogrultusunda kafamda rtr ı belirlemiş bulunmaktayım şuan itibaryle

inş pişman olmam scooterimde oldugumdaki gibi :(
http://c1209.hizliresim.com/11/k/d4nmn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

şuda pek bi güsel olmuş dogrusu :D

furko2424
17 Eylül 2012, 21:39
kardeşim madem artçı senden önemli o zaman özellikle arkada ciddi bir titreşim olduğu için apache'den vazgeçeceksin.ybr alırsan sağlam motordur fakat performans olarak düşük.cbf alırsan gücü filan yerinde üçlü çanta çok güzel olur.rahat motordur titreşim yoktur.uzun yola gelir.mis gibi motor.2 sorunu var birisi yağ yakması birde mesela gidonu sağa sola çevirdiğinde far dönmüyor sabit kalıyor.

bence CBF.Bu arada seninde dediğin gibi kışı bekle 300-400 lira indirim olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------

ha bu arada titreşim önemli değil diyosan tabiki RTR

KeaSH-07
17 Eylül 2012, 21:42
sarı rtryi çok beğendim harika görünüyor amma artın yenge heralde yengeyi titreşimle üzersin aga rtrde.önceki yazdığım symyi araştır bence sen.kışın paraya sıkışan birinden alırsın ekonomik.scooter almayı düşünürsen seçenekte çok.yengede rahat eder.bagajda var.vitesli alcaksanda illaki sen scooter kullanmış adamsın 125-150lik 3-5 aya seni sıkacak motorlara bakma.250lik bak

sedat_57
17 Eylül 2012, 21:45
üstteki resme aldanıpta apache almaya gitmeyin öyşe bi apache yok :queen:

metin6gs
17 Eylül 2012, 21:47
herkes ayrı bişe söylüor usta adem kardeşimde 100 110 la ybr rahat gidior demiş
sedat kardeşimde nal topluyorum demiş

ybr ile 100 110 gidebilirsem zaten ybr alırım çinliden zaten sogudum 2000 km de 3 kere ön disk 2 kere ön fren merkezi deiştirdim gine aynbı durumdayım
hintlininde pek farklı olcagını sanmıorum kısacası kalite istiyorum arkadaş :S

kardeşim 250 cc önermissiniz ama şöle söliyeyim 2 adet arabamız var kapımızda (allah herkeze nasip etsin) amaç tasarruf hız diil illaki ve motora binmek yani :) ama ben ankaradan keskine ayda 1 gitmem gerekebilir diye düşünüorum 80 le gitmek var 110 la gitmek var yani :S

sbr
17 Eylül 2012, 21:49
evet arkadaşlar herkese iyi forumlar

bir motor almayı düşünüorum scooterimi alalı 6 ay oldu gerçi yeni ama kaliteli bişe istiyorum
kullanım şekli şehır içi ayda birde 120 km lik bir yol gidiş geliş şeklinde düşünün ş.içi agırlıklı diyebiliriz

ama uzun yoldada 100 120 arasında gidebilecek bir motor istiyorum açıkcası

gelelim seçimimize

cbf 150 güzel harika ilk tercihim oydu ama yag eksiltiyor 15 lira yakıor gibi nedenlerden dolayı vazgeçtim gerçi gönlüm ondan yanaydı ama kısmet :(

ybr 125 dencek bişe yok zaten kaliteli kime sorduysam araştırdıysam güzel sorunsuz diyor sadece biraz agır diyorlar genelde emsallerine göre

apache rtr 150 herkes harika diyor tek problemi titreşim var kullanırken sen rahatsız olmasan bile tüm civatalarda gözün olması gerek diye uyarıyorlar 140 km gören bi motor düz yoldada 120 gidebilir sabit diye düşünüorum

cbf 15 kruş yakmakta
ybr nin tam yakıt tüketimi hakkında bi bilgi bulamadım
rtr 150 ninde yakıt tüketimi nedir tam bir deger emin olamadım ama ybr den az yakıor diyorlar

boyum 1.75 kilom 65
genelde artçılı kullanmıorum ama artçım benden önemli biri anlıcagınız :) onuda düşünüorum

benden deneyimli olan herkesin bir fikrini ön görülerini almak istiyorum hangi model bana daha uygun olucaktır hangisi az yakıcaktır herkesin bir fikrini almak istiyorum arkadaşlar
3 modelin + ve - lerini söleyebilirseniz çok memnun olurum herkese teşekkrler arkadaşlar .

tek kelimeyle RTR diyorum... artçım benden kıymetli demişsin, yani artçı varken daha sakin kullanırsın, böylece titreşimden çok etkilenmemiş olur:cat: şu RTR öyle bir motor ki.. bazen öyle bir çıldırıyorki.. 10000 devirde gaz kesmeden 2den 3 e attığımda ön lastiğini hafifce yerden kaldırıp, kontrolünü kaybediyormuşsun hissi veriyor yaa.. işte o paha biçilemez bişey..

metin6gs
17 Eylül 2012, 21:50
ama gerçekten öyle olsa süper olurmuş dogrusu Ç:D:D:D

TATLIHIZ
17 Eylül 2012, 21:52
10 km yavas gtsn.saglam olsun al bı ybr bk keyfıne.

Ramazan Can
17 Eylül 2012, 21:53
Cart diye çözdün olayı abi :queen:

fazla söz gerek yok.........

sedat_57
17 Eylül 2012, 21:53
tek kelimeyle RTR diyorum... artçım benden kıymetli demişsin, yani artçı varken daha sakin kullanırsın, böylece titreşimden çok etkilenmemiş olur:cat: şu RTR öyle bir motor ki.. bazen öyle bir çıldırıyorki.. 10000 devirde gaz kesmeden 2den 3 e attığımda ön lastiğini hafifce yerden kaldırıp, kontrolünü kaybediyormuşsun hissi veriyor yaa.. işte o paha biçilemez bişey..
İsterse 5 bin devir geçmesin gene arkadaki adam rahatsız olur.. Bazı gerçekleri açıklamaktan çekinmeyin arkadaşlar..:rendeer:

metin6gs
17 Eylül 2012, 21:54
peki arkadaşlar ybr olsun rtr olsun ben scooterimi satıcam birazda kenarda köşede var desek 2 bin lira para eder 2 motorda ortalama 4500 maal olucak gibi görünüor zaten geriye kalan 2500 ü kredi kullandırıyolarmı yoksa kendimizmi çekip gitsek kredimizi daha olmassa gerçi bi aylık maaşı koyar geriye kalanı taksit yaptırrız ama ögrenmek iyidir rtr ın servisi ankarada 1 tane var zaten servislede ters düşsek b.. yedik gibime gelio :D:D:D

KeaSH-07
17 Eylül 2012, 21:55
ben kendi görüşümü söyledim.benim mantığımda motor alırken az paraya modelli yüksek cc. satın almak vardır.çinli hariç tabiki.scooter satıpta gidip ybrde almam.en azından rtr alırım.100 c vs scooter satıpda 125 cc almak çokta mantıklı gelmior bana.o 250 cc sym sağlam motor.çin çan cuna benzemez.sayfasına bi gir oku neler yazmışlar

sedat_57
17 Eylül 2012, 21:57
peki arkadaşlar ybr olsun rtr olsun ben scooterimi satıcam birazda kenarda köşede var desek 2 bin lira para eder 2 motorda ortalama 4500 maal olucak gibi görünüor zaten geriye kalan 2500 ü kredi kullandırıyolarmı yoksa kendimizmi çekip gitsek kredimizi daha olmassa gerçi bi aylık maaşı koyar geriye kalanı taksit yaptırrız ama ögrenmek iyidir rtr ın servisi ankarada 1 tane var zaten servislede ters düşsek b.. yedik gibime gelio :D:D:D
Tvs alırsan evide taşısırsın servis yakınlarına ters kalmaz :queen::queen:

TATLIHIZ
17 Eylül 2012, 21:58
ben bı ara nerde duydum bılmıom forumdadr ama.rtr tıtremeden dolayı koruma dmırını kırms.duyum.

sedat_57
17 Eylül 2012, 21:59
açıklamanı ben yanlış anlamışım metin6gs ters düşebilirsin zırt pırt hava ayarını düzeltmeye giddeceğin için bıkacaklar senden ...:mrgreen:

metin6gs
17 Eylül 2012, 22:02
kardeşim senin görüşüne göre öyle diyorsunda ybr yakıor 11 13 lira benim motor yakıor 16 17 lira ybr benden hızlı ybr 2 kişi en azından yokuşları 20 kmh la çıkmıor ve motor kullanıyosun artık bisiklete binio gibi hissediorum gerçi bisikletle yokuş yukarı hızlı gidiorum ama :D neyse senin tek ulaşım aracın o olabilir ben bunlardan birini motor kullanmak için alıorum ulaşım amacım pek sayılmaz dogrusu motor sürmeyi seviorum anlatabildimmi ve işe gidip gelmekte oldukca işe gelior dogrusu işyterim arabaylada gitsem yol paramı motorlada gitsem yol paramı verior zaten ama neden çok yaksınki yakıtı problem olmasa hysung 250 naketler var 5 bine temizleri var dogrusu alır binerim binmeye kaldıkdan sonra :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

sedat kardeşim durmadan başıma bişeler çıkartıyosun bak olmuo böle kavga edicez senle şimdi :P birde hava ayarı çıktı başımıza :D yav yokmu şöle 4 bin liraya alıp benzin koyup sadece bakıma gidebilecegim hızlı bir model :D

TATLIHIZ
17 Eylül 2012, 22:04
hız dyl dıyorsun drdm .al ybr bakıma ble gtrme gdr gne .

metin6gs
17 Eylül 2012, 22:06
tmm arkadaşlar noktayı koydum ybr alıcam .

ilk motorumdada böle oldu ondan ona ondan ona bi saat içinde 5 model karar kıldıgımı biliorum kış gelince inş düşer fiyatları bende gider ybr me kavuşurum en mavisinden :)

KeaSH-07
17 Eylül 2012, 22:06
bilmiyorum senin düşüncende 125 cc çok mantıksız geldi bana.ybryi kötülemiyorum kesinlikle ama ybr pek gitmez.sen biraz gitmesini yokuşlarda iyi olmasını istiyosun.ybr scooterler gibi gider.senin scooter çok iyi deil ondan gitmior.100 luk yamaha bws ye,eski kasa ybr 125 e,250 cc motorların hepsine sahip olmuş biri olarak senin yanlış tercih yapmanı istemiorum.deilse nie kendimi yorayom ki ayrıca bendede araba var.4-5 bine 125lik alınmaz

metin6gs
17 Eylül 2012, 22:10
aslında tamda senin dedigin gibi bir rakam var bütcem 45 bine ya sıfır 125 lik alırsın yada 200 ve üzeri 2 el bişiler düşürebilirsin ama benim gibi daha çiçegi burnunda motorcu bi arkadaş motordan anlamadıgına göre ve araba alım satımlarındada sütden agzım yandıgı için en mantıklı mal sıfır maldır diyorum .

gerçi 2 el scooter alacagıma çin olsun sıfır olsun dmeiştim ordada yanlış yaptım ama bilmiorum dogrusu .

TATLIHIZ
17 Eylül 2012, 22:11
metın abı saga bk sola bk hatta ck balkona ybr vardr 7 aydr cok karap dğstrdm ama yrn ybrmı alıom. 2012

sedat_57
17 Eylül 2012, 22:19
kardeşim senin görüşüne göre öyle diyorsunda ybr yakıor 11 13 lira benim motor yakıor 16 17 lira ybr benden hızlı ybr 2 kişi en azından yokuşları 20 kmh la çıkmıor ve motor kullanıyosun artık bisiklete binio gibi hissediorum gerçi bisikletle yokuş yukarı hızlı gidiorum ama :D neyse senin tek ulaşım aracın o olabilir ben bunlardan birini motor kullanmak için alıorum ulaşım amacım pek sayılmaz dogrusu motor sürmeyi seviorum anlatabildimmi ve işe gidip gelmekte oldukca işe gelior dogrusu işyterim arabaylada gitsem yol paramı motorlada gitsem yol paramı verior zaten ama neden çok yaksınki yakıtı problem olmasa hysung 250 naketler var 5 bine temizleri var dogrusu alır binerim binmeye kaldıkdan sonra :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

sedat kardeşim durmadan başıma bişeler çıkartıyosun bak olmuo böle kavga edicez senle şimdi :P birde hava ayarı çıktı başımıza :D yav yokmu şöle 4 bin liraya alıp benzin koyup sadece bakıma gidebilecegim hızlı bir model :D
Bu söylediklerin hep ybr yi ön plana çıkartıyor fakat hızlı ybr ile yan yana gelmemeli :queen:

metin6gs
17 Eylül 2012, 22:27
sedatım kardeşim sendruma soktun beni hea :D:D:D

kafam bozuluo bi ybr bi rtr mi alsam 2 tane napsam :D

sedat_57
17 Eylül 2012, 22:32
sedatım kardeşim sendruma soktun beni hea :D:D:D

kafam bozuluo bi ybr bi rtr mi alsam 2 tane napsam :D
alıp 1 sene sonra satacaksan ybr al ama ben uzun süre binerim sıkılmam diyorsan apache al..