PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ybr 125 2012 Karbüratör değişimi ? Rodaj konusu ?

Fabre.
07 Eylül 2012, 11:28
İyi günler arkadaşlar 2 gün önce 0 ybr aldım gerek benzin tüketimi gerek kullanım kolaylığı gerek şehir içi trafiğe takılmadan seri ve rahat konforlu bir motor olduğu için

Motordan gayet memnunum ama şu yarı enjeksiyon meselesi nedir çözemedim gitti. Sabahları çalışırken (sanırım bundan dolayı) ısınma süresi uzuyor. Egzozdan lö lö lö lö lö diye sesler geliyor yolda giderken , ayrıca 2. 3. viteste motor boğuluyor gibi oluyor. Biraz araştırdım karbüratör ile alakalı bir olaymış birisi açıklayabilir mi acaba yarı enjeksiyon meselesini ? Yada karbüratör ü 2010 yamahalarınkiyle değiştirsek bir sorun olurmu motor açısından ?

Ayrıca motor şuanda 100 km de. Henüz 4-5 bin deviri 40 km yi geçmiş değilim. Rodaj konusunda ne önerirsiniz ? misal bir arkadaşım 600km bakımına götür yağını değiştirsinler ondan sonra gel çıkalım organizeye ( 25 km lik uzun bir yol bizim burada) 2 ağır kişi basa bildiğimizi basalım 2 gün dinlensin sonra tekrar aynısını yapalım, motor hem kalkışlarda hem hızlanmada sorun yaşamaz performansı artar demişti varmıdır doğruluğu ? Yada önerebileceğiniz rodaj taktikleri varsa memnun olurum ?

celilcetiner
07 Eylül 2012, 15:38
Bende 4 gün önce sıfır ybr aldım. aynı sorulara ben de cevap arıyorum. buraya yazarsan daha hızlı cevap alacağına eminim.

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/3794-yamaha-ybr125-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1836.html

Fabre.
07 Eylül 2012, 18:33
Bende 4 gün önce sıfır ybr aldım. aynı sorulara ben de cevap arıyorum. buraya yazarsan daha hızlı cevap alacağına eminim.

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/3794-yamaha-ybr125-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1836.html

Tamam birde orada deneyelim bakalım

crxforever
19 Ekim 2012, 02:18
yarı enjeksiyon dedikleri bir lakap asılnda vakumlu karbüratör var.daha iyi çekiş ve az yakıt tüketimi vaadleri var kullanmadığım için bilmiyorum. ybrlerin karakteristiği ilk çalıştırmada jikle istiyor.
bende de 2008 var aynı. karbüratörü değişmeyin hiç gereği yok.

Mengu16
19 Ekim 2012, 03:03
Benim 125'lik motorumda vakumlu karbüratör var ve euro3 motor. Hızlanmak istediğinde tam gaz veriyosun motor ne kadar gaz yemek isterse o kadar yiyo, gazı böyle aniden değil de yavaş yavaş veriyo sen tam gaz versen bile.