PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kanuni motocar 200 cc

birolbirinc
22 Mart 2006, 17:38
yeni inceledim 50 km yol yaptım gerçekten güzel bir motor frenleri kampana olmasına rağmen bir problem çıkarmıyor. en güzeli kilitlenmesi yok. şimdilik rodajda olduğu için fazla sıkıştırmadım. gidişi gayet güzel sesi hoşuma gitti dengesi gerçekten mükemmel. 15 bg - 15 nm tork buji değişimi ile 16.5 bg kadar ulaşabiliyor ama zaten hız motoruda değil genel kullanım için 2 kişilik kullanımlarda çok hoş bir makina kitapçığında max yük kapasitesi 216 kg olarak geçiyor yakıt tüketimi 100 km 2.2 gerçekten de öyle olmalı 10 ytl lik benzin koydum 50 km de hala aynı yerinde duruyor. bozuk bir yola girdim kardan bozulan yollardan bir tanesine motoru yolun şekli ve çukurlar çizgisinden ayıramadı. oturması çok hoş kullanıcısını kesinlikle yormuyor. görüntü olarak çok yakışıklı olduğunu idda etmiyorum ama kullanım olarak gerçekten güzel bir motor.

geçen hafta imkanlarımın elverdiği kanuni 200 cc motokar motorlarından bir tane aldım. görüntü olarak eski jawalara benzeyen bu motor kullanım olarak çok hoşuma giti yan koruma lıkların tam ve standart olarak gelmesi gerçekten hoşuma gitti ayrıca kullanıcıyı yormayan bir motor.

iki kişi binmedim ama artçınında çok rahat edeceği bir sele yapısı ve oturma düzeneği var. karda bozulan yollarda test etmek zorunluluğum oldu yolda tümseklerden ve bozuk zeminlerden geçerken düz bir satıh ta gitme özelliğini bırakmadı. serilik olarak sıkıştımadım daha 50 km oldu. 50 km hıza ve 5000 devire kadar çıkmama rağmen herhangi bir titreşime rastlamadım. buda diğer bir güzellik. ağırlığı 130 kg akşamları motorumu babamın dükkanına bırakıyorum motoru oraya park edebiliyorum daha ağır bir motor olsa hakimiyet zor olacak. ve park problemi yaşayacaktım alırken hesaplamamıştım ama şimdi memnun eden bir özellik oldu.

fiyatı 2.491 ytl satıcı tanıdıktı birazda vade yaptı rodaj bitene kadar yazacak fazla bir şey yok bitiminde size gerekli tüm deneyimlerimi aktaracağım. fotolarda yakında gelir. güzel bir havada fotoğraflarını buraya koyacağım. sorularınız varsa bildiğim ve tecrübelerim ışığında yardımcı olabilirsem sevinirim ama ramzeyimide unutmuyorum onu babam hibe ettim dükkanda kullanacak ama arada ben yine alır gezerim çünkü bende scooterin yeri başka.

http://birolbirinc.sitemynet.com/1002.jpg

http://birolbirinc.sitemynet.com/1001.jpg

http://birolbirinc.sitemynet.com/1003.jpg

http://birolbirinc.sitemynet.com/1004.jpg

benden başka kullanan yok galiba ilginç geldi bana arkadaşlar aslında güzel bir motor çok kullanışlı ve seri bir motor.

Mengu16
25 Mayıs 2006, 17:15
Güzel motor sahiden , yan sepet kısmını kaça takıyorlar ki buna !

motoknight
31 Mayıs 2006, 14:49
bu motordan bende almak istiyom ama jantlar ve frenleri beni urkutuyor
ruzgarda da savrulurmu acaba ve uzun yolda motor hareret yapar mı hep kafama takıllıyor sizin kacıncı km niz dayanıklı bi sy mi acaba merak ediyom da:cat:

istanbul
12 Haziran 2006, 03:58
motorun son durumu nedir?
iyi bir alternatif gibi duruyor.........

birolbirinc
13 Haziran 2006, 15:22
son durum 2300 km yi geçtim ve kullanımı ve dengesi gerçekten güzel bir motor uzun yolda bir harika 2 kişi kullanımı gerçekten çok güzel bu dediklerimi test kullanmadan anlayamazsınız deneyen ve bilen tüm arkadaşlarım dengesine ve aile ile kullanımına hayran kaldılar son hızı 120 km civarında 2500 bakımından sonra bunun 130 kmyi bulacağını sanıyorum çok güzlü ve ekonomik bir motor sorunsuz hiç bir yerinde gevşeme ve sorun yok uzun yolculukları şimdi daha iyi selesi yumşadı 80 km ile giderken ne motor sesi nede titreşim yok titireşim konusuna gelince valla tek silindirli motora göre mükammel yok denecek kadar az düşük devirlerde torku iyi 9000 devire kadar akışı ve hızlanması güzel farları mükemmel birde sevisteki arkadaş farları halogen yaptı süper oldu geceleri istediğin gibi yol alabiliyorsun bana göre bu fiyata süper ötesi bir alet her yola girebilirsin arazide kullanımı güzel düz yolda ise konforu ve dengesi harika.

okan4037
13 Haziran 2006, 15:29
motorun tıpı benı acmadı cok eskı tıp...racer200 alırım daha iyi

deskator
13 Haziran 2006, 15:36
heybetli bir motora banziyor burada konuyu okumadan önce hiç dikkatimi çekmemişti.Bir ara bayiye gidip incelemek lazım .Şehir içi işlerde rahatlıkla kullanılabilir bir motora benziyor ( anlattıklarına göre ) .
Allah kaza bela vermesin arkadaşım güle güle kullan bizi motorunla ilgili bilgilendirmeyi ihmal etme benim hoşuma gitti böyle bişi arıyordum bende .

birolbirinc
13 Haziran 2006, 22:47
deskator ben aslında uzun yolda kullanıyorum çok hoş ve rahat ara hızlanmasıda güzel olduğu için sollamalarda rahat şehir içi ve gerektüğünde şehirler arası yolda rahat kullanılabiliyor ben bulunduğum yerden karacabey den susurluğa bursaya bandırmaya erdeğe defalarca gittim beni hiç üzmedi rahat yolculuk yapabiliyorum uzun yoldada titireşim sorunu pek olmadığı ve yolda gidon hakimiyeti iyi olduğu için b çok raha kullanabiliyorsun bir denemeni tavsiye ederim tipine gelince eski tip jawa ları andırıyor ama kullanımı çok rahat ve güzel bir motor frenleri kampana ama durma konsunda bir sorunum olmadı üstelik toz ve düğer sebeplerden disk frenlerde olan ses bunda yok.

istanbul
13 Haziran 2006, 23:04
niyetim ikinci el bi twister almaktı ama olmuyor işte:pr:

son kararım bu motor oldu..
haftada ortalama 600 km yol yapacağım işim gereği. üstelik yaz kış... bu motor bu mesafeye dayanabilecek mi? çünkü yolda kalmaktan bıktım...
birolbirinc kardeş, senin izlenimlerin benim için önemli, teşekkürler...

süleyman_kınlı
14 Haziran 2006, 19:10
Arkadaşlar bu motor modifiye edilip "çapır"a benzetilebilinir mi?Ve kaça mal olur?

birolbirinc
15 Haziran 2006, 00:00
valla ben kesintisiz 250 km yi 1 günde devirdim sorunu yok ama benim kullanımım 80 - 100 km hızlarda kullanıyorum çok rahat yolculuk yaptırıyor son hızıda 125 -130 km civarında bir defa konjektör sorunu çıkardı ama onda da servise kadar gitti garibim başkacada bir sorunu yok yol dengesi kullanımı rahat titreşim sorunu yok ben tavsiye ederim ama hız motoru değil sade ve günlük kullanım motoru bu şekilde kulanırsan sorunsuz bineceğine inanıyorum. ama ilk zamanlar yumşuyana kadar semerden biraz derliydim oda yumuşadı şimdi aşırı rahat sıkıntısız yol yapıyorum haftada işlerim müsait olduğunda ortalama 250 - 300 km yapıyorum bir sorunda çıkarmıyor. bir defada 60 - 70 km gidiyorum hiç bir sorunu olmuyor rampalarda çok rahat bir sürüşü hiç bir rampada vites düşma ihtiyacı duymadım. uzun yoldada kullanabilirsin. bu fiyata iyi hiç bir vidası felanda gevşemedi zinciri bile 2 defa yağlama fırsatım oldu ondan bile tık yok geceleri bile yol yapıyorum az önce 29 km ötedeki ilçedeydim far sistemi güzel. bana güzel bir yolculuk sağladı

istanbul
16 Haziran 2006, 13:03
valla ben kesintisiz 250 km yi 1 günde devirdim sorunu yok ama benim kullanımım 80 - 100 km hızlarda kullanıyorum çok rahat yolculuk yaptırıyor son hızıda 125 -130 km civarında bir defa konjektör sorunu çıkardı ama onda da servise kadar gitti garibim başkacada bir sorunu yok yol dengesi kullanımı rahat titreşim sorunu yok ben tavsiye ederim ama hız motoru değil sade ve günlük kullanım motoru bu şekilde kulanırsan sorunsuz bineceğine inanıyorum. ama ilk zamanlar yumşuyana kadar semerden biraz derliydim oda yumuşadı şimdi aşırı rahat sıkıntısız yol yapıyorum haftada işlerim müsait olduğunda ortalama 250 - 300 km yapıyorum bir sorunda çıkarmıyor. bir defada 60 - 70 km gidiyorum hiç bir sorunu olmuyor rampalarda çok rahat bir sürüşü hiç bir rampada vites düşma ihtiyacı duymadım. uzun yoldada kullanabilirsin. bu fiyata iyi hiç bir vidası felanda gevşemedi zinciri bile 2 defa yağlama fırsatım oldu ondan bile tık yok geceleri bile yol yapıyorum az önce 29 km ötedeki ilçedeydim far sistemi güzel. bana güzel bir yolculuk sağladı

birol abi NE duymak istediysem onu yazmışsın süper...
dün gidip baktım iyice inceledim benim kanım baya ısındı bu motocara. gelecek sene benim cefamı bu motor çekecek anlaşılan...
millet deli gibi racer 200 alıyor, forumda açılan sayfasında yüzlerce mesaj uçuşuyor. halkbuki racer'ın motocar'la motoru tamamen aynıymış. Onlar da gayet memnun, istisnalar dışında çok sorun yaşayan yok.... Ayrıca motocar hem daha rahat, hem ucuz...

Mengu16
16 Haziran 2006, 17:13
Bende bu motordan almayı düşünüyordum ama maddi olanaklar
yetersiz kaldı ! ÖTV zammıyla fiyat iyice uçtu !

birolbirinc
17 Haziran 2006, 02:19
istanbul sana yardımcı olabildiysem sevindim bu hafta birazcık modifiye de ettireceğim motoru dişlisi değişecek bu işlemide ben değil servis mutlaka yaptır dedi bende yaptıracağım bu da 90 km hızda acaip rahat ve sesiz gideceğim demektir.
mengu16 bende ötv den 1 hafta ile kurtardım ben aldım ötv muhabbeti çıktı. ama alabilirsen tavsiye ederim bizim buradaki servis diğer bir kaç motorunda servisi adam benim motoru acaip sevdi arada sohbete gidince geziyor. sevdi işte ne diyebilirim.
herkes frenlerine taktı disk değil diye söyleniyor ama bu güne kadar benim yüzümü kara çıkarmadı ne zaman durması gerekirse durdu. alacak imkanın olursa tavsiye ederim artçı ile kullanımı güzel bir motor bu hafta bir gezi varmış arkadaşlar çağırdı kesintisiz 400 km yol alacak hemide yol tam test yolu bakıcaz gelince fotolarımı ve izlenimlerimi anlatırım.

istanbul
18 Haziran 2006, 01:51
gezinin fotolarını ve yorumlarını -ne yalan söyliyim- heyecanla bekliyorum.

yolda motocar görünce işte benim motor diyorum artık. insanların eşyalarla duygusal bağ kurmaları ne garip.:mrgreen: özellikle erkeklerin arabalarına veya motosikletlerine bağlılıkları....

Gültekin
18 Haziran 2006, 02:50
merhaba birolbirinc
yakıt tüketimi hakkında bilgi verirmisin.

birolbirinc
20 Haziran 2006, 00:23
istanbul geziye katılamadım yengeden izin çıkmadı bende susurluğa gittim oradanda boğaza gidip geldim toplam 300 km oldu çok iyi rahat ve huzurlu bir geizoldu
gürzan yakıtı benim 125 cc scooterden daha az onu biliyorum 10 lt ile 400 km nin üzerinde gidiyorsun dahasınıda hesaplamadım ama yakıt tüketimi normal kullanımda ( 80 km) de giderken çok ideal ama modifiyeden sonra daha da azalacakmış ve maximum hız 145 km olacak diye hesapladık. gelişmeleri ve gezileri anlatırım size.

Luxor
20 Haziran 2006, 00:40
bende bayaa bir merak ettim doğrusu.şu modifiye hallolsun bizi bir bilgilendiriver bakalım...

merttunax
20 Haziran 2006, 00:59
Motoru ekipman ve performans olarak ben de beğendim (anlattıklarına göre) gerçekten hoş cazip göründü bana ben almayı düşünmüyorum fakat görünüşü beni biraz çelişkiye düşürdü. Motor gerçekten performans olarak güzel olabilir ama bana pek hitap etmiyor. Bu tip motorları seven arkadaşlara kendilerinin de gidip bizzat test etmelerini tavsiye ediyorum. Birolbirinc arkadaşımız gayet memnun almak istiyen arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun :cat:

istanbul
20 Haziran 2006, 01:56
az benzin yakıyor, diğer çinliler gibi ikde bir problem çıkarmıyor, motoru da güçlü. daha ne olsun bundan iyisi şamda kayısı.

süleyman_kınlı
20 Haziran 2006, 14:17
Arkadaşlar bu motorun modifiyeli halini çok merak ediyorum...Bizi fazla bekletmeyin...

birolbirinc
20 Haziran 2006, 22:58
yarın sabah götüreceğim servise modifiye yapacaklar dişli değişecek ama serviste farlarıda serviste değiştirdiler çok güzel oldu gece yolculuklarımda çok rahat ediyor insan yarında zaten bursa ve şehir içinde bayaaa yol yapıcam sonuçları yazarım yarınki tahmini yolum gidiş dönüş 180 km felan olacak

fraktal
20 Haziran 2006, 23:06
Yeni resimler bekliyoruz.

birolbirinc
24 Haziran 2006, 16:48
gelcek olan parçalar gelmediği için hala bekleme konumundayım ama e kısa sürede geleceklerini tahmin ediyorum bu arada normal hali ile ybr ce şu chappır 200 cc lik olan motorlardan daha hızlı gittiğini keşfettim ama sonuçta buda 200 cc farkı var ama 200 cc olmasına rağmen yakıtı o kadar rahtsız edici değil km 2.2 - 2.7 lt reyi bende geçmedi yakında geiz fotolarınıda göndereceğim bu arada özel soru sormak isteyen arkadaşlar msn im birolbirinc@yahoo.com akşamları takılıyorum genelde aynı adresi email adresi olarak kullanmaktayım.

motoknight
05 Temmuz 2006, 19:26
ben bir mondial kullanıcısıyım ve bu motoru uzun uzun arastırdım diger alternatifleri ile kıyaslaladım
bence guc dayanıklık ve ivmelenme acısından kusursuz bi motor
bir ktm gibi bozuk yolları yiyior
bir kanuni racerdan daha guclu bir ivmelenmesi var
ve en onemlisi bi omur seni tasıyabilcek bi motor bence

amma hep aklıma takılıyo su viraj kabileyeti işte
benim motorun tekerlekleri 130/70/13 luk
yani tekerlekleri bi hafif racer gibi yeterince kalın
buda motoru yatırma acısını direk etkiliyo
lakın motocarın lastikleri bisiklet tekeri gibi ince buda bu alet keskinimsi virajı bile senle beraber alamaz gibi gosteriyo :pale:
acaba siz ne diyosunuz? bu viraj olayına!:silent:
bide ne tur modifiye yaptırıyosunuz ve bilincsiz modifiye motorun uyumun ve dengesini bozabilir
motorun parcaları hep bir biri ile uyum icinde calısır birisini degisimi diger hepsini mutlaka bi miktar etkileyecektir.

birolbirinc
06 Temmuz 2006, 00:00
bu gün bitti karbüratör ve dişlide değişiklikler yaıldı va parçalar kanuniden geldi serviste yapıldı ama uzun yolda deneme fırsatım olmadı rüzgardan dolayı ama rahatlamsını hissettim viraj kabiliyetine gelince çok iyi şu ana kadar beni üzmedi mümkün olan sınırlada yatırdı beraber gezdiğim arkadaşlarda hyosun 650 commer ve 650gtr var ortalama onlarla beraber giderken çoğu viraja 80 - 90 km ile giriyorum herhangi bir problemide yok savrulma ve kontrolden çıkma yok rüzgarlı havada kullandığımda rüzgara karşı 8500 dev - dakikayı 2 kişi ile gidiyor bu da yaklaşık 110 km ye denk geliyor viraşlara örnek siteden arkadaşlar bilirler erdeğe giderken o keskin virajlarda arkadaşlarımdan kopmadan sorunsuz alabiliyorum olumsuz yönü frenleri diskler kadar sert durmuyor ama hiç kayma ve dengesiz tutma yapmıyor ustamın söylediği kullandığı 200 cc ler içinde en iyisi imiş benim motor bunu bir kaç 200 cc kullanan arkadaşında içinde söyledi modifiye olayınıda kendisi istediği için yaptırdım benim şimdilik diyeceklerim bunlar sorunlarla karşılaştıkca yazacağım size iyi geziler

adem003
07 Temmuz 2006, 03:32
arkadas motorda kac ibre var ve kac yapiyor

okan4037
07 Temmuz 2006, 03:39
160 dıye bılıodum belkı yannıstır

birolbirinc
07 Temmuz 2006, 23:49
140 ibre var modifiyeden önce hyosung 650 gtr ile ölçtüğümüzde 130 kmde rahat rahay yol almıştı şimdi tahmini yolun şartlarına göre 140 - 150 km görür görmesi lazım kullanımı yapılan değişikliklerden sonra çok hoş oldu.

enderkaptan
28 Ağustos 2006, 19:21
Uzun süredir ses sade çıkmıyor motocar 200 forumundan, bu nedenle artık ben yazayım dedim. Bu almayı düşündüğüm ilk motordu. Sonra ybr 125 e yöneldim. Nedeni malum, Çin di, sorun çıkarırdı falan. Ama 200 cc olması nedeniyle hala aklımın bir köşesindedir. Kullanan arkadaşlar deneyimlerini aktarmayı sürdürürse, kim bilir tekrar bu ilk göz ağrıma dönüveririm, ne de olsa fiyatı da daha uygun. Bir de motorla uzun yol özlemim için 125cc ye göre 200 cc daha makul. Hadi, deneyimlerinizi gözlemlerinizi bekliyoruz arkadaşlar ... tşk ler herkese şimdiden

birolbirinc
01 Eylül 2006, 00:34
genelde benim çok fotoğrafım yok çünkü resimleri ben çekiyorum o yüzden erdek gezisinden bir kaç resim göndereyim size bir kaç tanesinin de çözünürlüğü yüksek
http://birolbirinc.sitemynet.com/resim_011.jpg
yukarıda verdiğim adreste göreceğiniz örnek resimdeki gibi siteye girip bakabilirsiniz şu anda 5000 kmyi bayaa geçti sorunu yok arada yakıttan kaynaklanan bir çalışma probleminin dışında gayet memnunum titreşim sorunuda bulunmamakta. Yakıtını hala hesaplamıyorum. Gevşeyen hiç bir yeride yok o kadar inceledim hala bulamadım. Ben hiç bir yerini sıkmak zorundada kalmadım. yağını km geldiğinde değiştirip kullanıyorum. Motorumun bir arada bujisini değiştireceğim. eyong'un testinde 13000 kmdeki motoru kullanmış ve gayet güzeldi diyor. Benim gibi motorunun bakımlarını düzenli ve muntazam yapan birinde herhalde motor daha çook yol yapar. Bir ara motokarı satıp büyük motor alayım dedim ama kıyamadım. Zaten motora ilerleyen zamanlarda babam el koyacak gibi görünüyor. Oda motoru çok beğendi ben buna sepet takarım sen kendine ne istersen al diye tutturdu. Kimi artçı alsam arkama çok rahat ve memnunum diyor. Motorun referansı çok çevremdeki herkes tur atan alan kullanan herkes. Bir arkadaşım kanuni racer den aldı eşi benim motoru görünce neden bu modelden almadın ne güzel hem korumaları var hemde selesinde oturmak daha rahat, bende rahat binerdim dedi. başkada yazacak bir şey yok motor güzel dişli değişiminden sonra çok rahat uzun yol yapılıyor erdek gezisinde test için zeytin bahçesine daldım motorum o arazide rahat gidiyor. motorum traktör gibi istediğim bozuk zeminde ilerliyor. bir tek kumda iyi gitmiyor plajlarda test ettim çok zorlanıyor. fiyatı en ucuz 200 cc lik adı belli olmayan ithalatçı motorlarından bile ucuz. karacabeyde arkadaşlar için test amaçlı pek çok motoru kullandım. Bu motoru almadan önce ayağıma üşenmedim bursada bandırmada kemalpaşada bulunan pek çok motor satış bayisinde toplam 35 motoru kısada olsa test ettim bana en rahatı ve ideali bu geldi bu şekilde aldığım motorumdan ben memnunum bu sezonda beni sorunsuz gezdirdi. motorumu seneyede değiştirmeyi planlamıyorum ilk grup gezilerim (bulunduğum çevredeki doğal tarihi ve önemli yerlerin hepsi 200 km alan) bitene kadar bu motorla gezeceğim daha sonra 2. grup gezilerim başladığında(ege ve bütün marmara) belki bir hyosung 250 gt ve ya 2. el bir aprilla pegaso alabilirim ama bu motorların altında bir motor alacaksam şu anda kullandığım motor benim için ideali hem yakıt hemde serviz yönünden bir tek ön siperlik takarsam kışın rüzgarda kullanımı benim açımdan daha rahat olacak kanattindeyim. bütün arkadaşlara gezilerinde ve motor seçimlerinde başarılar.

http://birolbirinc.sitemynet.com/image_12_.jpg

http://birolbirinc.sitemynet.com/image_25_.jpg

Sinan Er
17 Mayıs 2007, 16:43
e kimse yazmayalı bir sene olmuş bu motoru başka kulanan yokmu yaw kaç gündür pc başında gözlerim patladı takıldım bu motora önce cbf 150 den vazgeçtim sonra ybr den bundan vazgeçmem için birileri bana neden göztersin

TuğrulÖzbek
17 Mayıs 2007, 23:05
yerli üretim olarak geçtiği için vergisi olukça düşük
göreceli olarak 200 cc olduğu için daha atak
eksi yönleri bence kampana frenler
freedom 200 tip olarak daha düzgün ona bir bak derim

onur doğan
06 Aralık 2008, 12:24
kanunı motocar 200 u 2006 yılından berı kullanıyorum askerden önce almiştım hafta sonları 300 km uzerınde yol yapıyorum corlu lüleburgaz uzunköprü arası şu ana kadar hıç problem cıkarmadı govdesı cok saglam uzun yolda yolla oturuyor hantal gıbı gorunuyor ama cok serı bır motor tıtreşım de yok dıger modellerde varmış ama başka motorlarla karsılastırmadım ybr ye bındım bir kere cok kucuk ve yavas geldı bır elektırık problemı cıktı kısalarda bır de göstergelerde kesiklik oldu ihtiyacla karşılayan bır motor

140 ıbre var