PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Üye-Yeni Motor

yavuzselim
13 Temmuz 2012, 02:44
Selamun Aleyküm....
Adım Yavuz Selim. Allah'ın izniyle bundan böyle bu forumda takılacağım.
Direkt konuya giriyorum arkadaşlar. Bir motosiklet almayı çok istiyorum, fakat yapılması gereken işlemler nelerdir, motosikletin durumu nedir ne değildir neredeyse hiçbir şey bilmiyorum diyebilirim. Sizden istediğim; yasal süreçte yapılması gerekenler, ücrete ilave edilebilecek şeyler, motosikletin yapısı, motosiklet sınıfları vs hakkındaki bilgiler... Yani ciddi manada motosiklet bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.
Ç.kalede ikamet etmekteyim ve bir yeni bir işe başladım. Ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğrenciyim. 1500 tl ila 2000 tl civarında bir motosiklet almak istiyorum. Haliyle ikinci el. Malum bir siteden (tahminim site ismi vs kullanmak yasaktır) işime gelen bi motosiklet buldum diyebilirim. Fakat ciddi manada yardıma ihtiyacım var ve sizden yardım bekliyorum. Bu motoru almak için ve aldıktan hemen sonra ne yapmam gerekiyor. Yasal açıdan (ruhsatı üstüme alma, sigorta, ötv vs) eksiklikleri neler olabilir bunları nasıl öğrenebilirim ve aklımın ermediği ama yapmam gereken şeyler nelerdir. Bu konuda detaylı bir bilgi içeren bir konuya rast gelmedim. Forumlar hakkında fazla bilgim de yok kusura bakmayın bildiğiniz cahilim yani.
Neyse uzadıkça sıkacaktır onun için sizden akıl ve yardım istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

Bu arada buldum dediğim motosiklet;

MarkaKanuni
ModelSeyhan 250
Tipi Chopper / Cruiser
Yıl 2004
Km 33000
Motor Hacmi 126 - 250 cm3
Motor Gücü 25 hp'e kadar
Silindir Sayısı Çift Silindir
Vites Manuel
Renk Siyah
Ücret:1.500 tl
Açıklama kısmında da şu yazmakta:
"Okulumun bitmesinden dolayı satıyorum. daha büyük bir motor alacağım.
Motorun giderinde herhangi bir sorunu yoktur. görüntüsü ise resimdeki gibidir.
Muayene süresi 2013 Nisan'a Kadar.
Sıkıntı olan şeyler debriyaj biraz sert. stop kapağı kırık (20tl). egzos çizik. kilometre çalışmıyor.
Motor uzaktan gelirken sesi merak uyandırıyor. Çabuk elimden çıkartmak istediğim için uygun fiyata bırakıyorum."
Tekrar teşekkürler.

adem80
13 Temmuz 2012, 02:58
sahibinden.com yazmak yasak değil. Youtube de yasak değil. Hatta bunlardan link bile atabilirsin.bizde bakıp değerlendiriz. Önerilecek 3 motor vardır. Ybr,cbf, apache. Bunlara bak.

yavuzselim
13 Temmuz 2012, 03:01
sahibinden.com yazmak yasak değil. Youtube de yasak değil. Hatta bunlardan link bile atabilirsin.bizde bakıp değerlendiriz. Önerilecek 3 motor vardır. Ybr,cbf, apache. Bunlara bak.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kanuni-kanuni-seyhan-250-bu-fiyata-kacmaz-canavar-93299414/detay
baktığım motor budur. Bahsettiğim gibi çok acemiyim. Ücret aralığım da belli... Detaylı bir bilgiye sahipseniz paylaşırsanız minnettar kalırım.
Saygılar.

adem80
13 Temmuz 2012, 03:12
motor kısmı mondial mct kopyası. Tek artısı çelik cant. Fiyatı iyi ama çok masraf çıkarır. Zaten yazmış orası çalışmıyo,burası çalışmıyo,debriyaj sert vs. Ben önermem masrafı çok çıkar diye. Cbf 150 desem pahalı gelecek. Ybr desem düşük fiyattakiler döküntü,apache kullanımlı çıkacak. Tvs apache var bi 2 ci ellerine bak. Motor almak icin iyi düşün kaşın.acele etme.

yavuzselim
13 Temmuz 2012, 03:34
motor kısmı mondial mct kopyası. Tek artısı çelik cant. Fiyatı iyi ama çok masraf çıkarır. Zaten yazmış orası çalışmıyo,burası çalışmıyo,debriyaj sert vs. Ben önermem masrafı çok çıkar diye. Cbf 150 desem pahalı gelecek. Ybr desem düşük fiyattakiler döküntü,apache kullanımlı çıkacak. Tvs apache var bi 2 ci ellerine bak. Motor almak icin iyi düşün kaşın.acele etme.

peki buna ne dersiniz?

adem80
13 Temmuz 2012, 03:46
peki buna ne dersiniz?

link yok.ekle

yavuzselim
13 Temmuz 2012, 03:48
link yok.ekle
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-tvs-satilik-apache-2000-tl-91502385/detay

adem80
13 Temmuz 2012, 04:01
eksozu değişecek. Muayenesi varmış galiba orda problem yok. Yanlız motorunda bi arıza varsa alma. Motoruna bi baktırmak lazım iyi bi ustaya.sorun yoksa alınabilir. Çinli kadar masraf çıkarmaz. Ya öteki arkadaşlar nerde? Bir iki gün bekle acele etme. Yarın öneri ve tavsiyeler gelecektir. Onların doğrultusunda hareket et. Biraz bekle. Konu gece açıldığı için sayı az. Yarın yardımcı olunacaktır zaten.

c90
13 Temmuz 2012, 08:38
artık yeni motor alan olmasa bu konu ardık temcit pilavı oldu
forumda hemen hemen bütün marka ve modellerin marka marka model model tarz tarz açıklamaları kullanıcı fikir ve görüşleri yazıyor
ben yeni motor alcam yok ben 2. el alcam gir foruma sörf et o model markayı kullananlarla sohbet et bittiiiiiiiii

piyanist_irf
13 Temmuz 2012, 10:02
aramıza hoş geldin yavuz :) sorduğunsorular hakkaten çok kapsamlı sorular yani buradan yanıtlanacak kadar basiit değiller bence biraz zamana bırakıp kafandaki sorulara tek tek sakin sakin ulaşman senin için daha sağlıklı olur aklında kalır :)

şimdi kim ne derse yanlış olur :)

motor alım satımlarında para bir yana satış bir yana olmalıdır motosikleti alırken servise göstermeden alma !

2004 model 250 cc lik 33000 kmde bahsettiğin motorun fiyatı uygun gibi görünsede sana sıkıntı yaşatma olasılığı 100/ 60 tır şimdilik iğneyle bu bilgileri birknerı tuttur :) işine yarayabilir, ge4isini motorunu aldıktan sonrakonuşuruz :)

tekrardan hoş geldin aramıza çanakkaleye selam :)

yavuzselim
13 Temmuz 2012, 20:15
Eyvallah. Beklediğim ilgi budur; teşekkür ederim.

adem80
13 Temmuz 2012, 20:21
irfan abim ne güzel anlatıyo bak. Bende acele etme dedim. Ee irfan abi ne önercen bakem arkadaşa? Senin cbf 150 yi satalım arkadaşa :cat: