Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-unnamed-
14 Mayıs 2012, 01:51
Sağolasın abi.Yeşilyurtta yeni renkler gelmemiş.Ama gidip bakmak lazım sadece kırmızı ya da sadece beyaz olursa da alabilirim.Müsait olduğun zaman eğer istersen beraber gidebiliriz abi.Yeşilyurt motor topselvideymiş.Bende oraları bilmiyorum.Bide biraz yol bulma özürlüyüm :)
sıkıntı yok her türlü yardımcı olurum..
ustası yakındır bize, aldıktan sonra da yardımcı olur sana servis konusunda...
Zippo's
14 Mayıs 2012, 01:54
sıkıntı yok her türlü yardımcı olurum..
ustası yakındır bize, aldıktan sonra da yardımcı olur sana servis konusunda...
Allah razı olsun abi :rendeer: Kafam çok karışıktı gerçekten çok yardımcı oldun.Şimdi merak ettiğim bir konu Allah korusun bi kaza yaptım yada yatırdım motoru diyelim yan grenajların fiyatı ne durumda ? Ve gerçekten servis durumu nasıl ? Bi sıkıntı çıktıktan sonra usta usta dolaşmak istemiyorum.
Arethnia
14 Mayıs 2012, 01:57
Çelik taktırmak isteyen hiç duymadım şu ana kadar.Sürtmesi normal birşey değil hortumu tutan parça var orada yerinden çıkmış olabilir. Ayrıca 'Ön fazla kullanmıyorum derken' ?
ya kullanıyorumda arka patlak şimdi hiç tutmuyor fazlada param yok değişirse bir arka değişir gerisini sonra hallederim yerinden çıkmış ondan böyle oldu zaten amaçelik hortum daha iyi eski motorumunda hortumları çelikti fren mesafesini kısaltıyor bu kauçuktaki gibi basınç yapınca yukarı aşağı oynayıp yağın geç gitmesini falan engelliyor ortalama 1 saniye vakit tasarrufu yapıyoruz buda frende büyük bir rakam hem çelik daha iyi abi kalite açısından en azından kauçuk gibi kolay dağılmaz yani.
-unnamed-
14 Mayıs 2012, 01:59
Allah razı olsun abi :rendeer: Kafam çok karışıktı gerçekten çok yardımcı oldun.Şimdi merak ettiğim bir konu Allah korusun bi kaza yaptım yada yatırdım motoru diyelim yan grenajların fiyatı ne durumda ? Ve gerçekten servis durumu nasıl ? Bi sıkıntı çıktıktan sonra usta usta dolaşmak istemiyorum.
yeşilyurtta ki ustama güvenerek aldım ben bu motoru...
adam hakikaten usta çünkü, litrelik ustası...
grenaj fiyatlarından haberim yok, şunu diyebilirim;
Allah korusun böyle bir durumda haber verirsin, bizim boyacı ustayla tanıştırırım seni, onunla irtibata geçersin...
gidipte sıfır grenaj almaya gerek yok...
Zippo's
14 Mayıs 2012, 02:00
yeşilyurtta ki ustama güvenerek aldım ben bu motoru...
adam hakikaten usta çünkü, litrelik ustası...
grenaj fiyatlarından haberim yok, şunu diyebilirim;
Allah korusun böyle bir durumda haber verirsin, bizim boyacı ustayla tanıştırırım seni, onunla irtibata geçersin...
gidipte sıfır grenaj almaya gerek yok...
Anladım abi.Yakıt ne durumda.Km'de max kaç kuruş yakıyo ?
Alper Kaya
14 Mayıs 2012, 02:02
Anladım abi.Yakıt ne durumda.Km'de max kaç kuruş yakıyo ?değişir 3.3-4lt arası basmya bağlı en azından benimki max 4lt yakıyor:D
Zippo's
14 Mayıs 2012, 02:04
değişir 3.3-4lt arası basmya bağlı en azından benimki max 4lt yakıyor:D
Yaksın o kadarda ya :) Benim cıbır 2.5 lt yakıyo sağolsun :)
-unnamed-
14 Mayıs 2012, 02:04
Anladım abi.Yakıt ne durumda.Km'de max kaç kuruş yakıyo ?
valla onu bana sorma...
çünkü he 30 lira alıyorum benzini:queen:
bi uzun yola çıktığımda fullüyorum, oda aklımda kalmıyor açıkçası...
MF-Hyo
14 Mayıs 2012, 02:10
ya kullanıyorumda arka patlak şimdi hiç tutmuyor fazlada param yok değişirse bir arka değişir gerisini sonra hallederim yerinden çıkmış ondan böyle oldu zaten amaçelik hortum daha iyi eski motorumunda hortumları çelikti fren mesafesini kısaltıyor bu kauçuktaki gibi basınç yapınca yukarı aşağı oynayıp yağın geç gitmesini falan engelliyor ortalama 1 saniye vakit tasarrufu yapıyoruz buda frende büyük bir rakam hem çelik daha iyi abi kalite açısından en azından kauçuk gibi kolay dağılmaz yani.
Doğrudur hocam her zaman ilk olarak güvenliği artıcı önlemler tabi :cat: Motoru ilk aldığımda ön frene korkarak basardım. Nerdeyse her zaman arka kullanırdım. Ve ilk kazamı da frenajı çok iyi bilmediğimden oldu.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla ön fren tecrübesi fazla yok gibi geldi yanlışım varsa düzeltin. Herhangi bir ani frenleme anında çok iyi bir ön fren tecübesi lazım.Ebubekir hocamın da dediği gibi bol bol çalışın pratik yapın. :cat: İyi geceler herkese :)
Arethnia
14 Mayıs 2012, 02:13
hocam ön fren tecrübem var olmaz olurmu ancak motorla kısa mesafe yaptığım için fazla kullanmıyorum çıkıpta ekstra olarak zevk için fazla gezmiyorum anca ev iş giderim yani bi tur atarım sakin sakin okadar
MF-Hyo
14 Mayıs 2012, 02:21
hocam ön fren tecrübem var olmaz olurmu ancak motorla kısa mesafe yaptığım için fazla kullanmıyorum çıkıpta ekstra olarak zevk için fazla gezmiyorum anca ev iş giderim yani bi tur atarım sakin sakin okadar
Kusura bakmayın hocam, yanlış anlamışım. Sıkıntı yok o zaman :cat:
OZ@N-GT250R
14 Mayıs 2012, 09:47
peki ya subap olayı nasıl ? :D
Günaydın , ihtiyacını aradığın yedek parçacıya telefonla söyle yetersiz kaldığın yerde ustanın üstüne yık ustanı arat telefonla yada ustanın yanına git parçacıyı ara telefonu ustaya ver o anlatsın ,, ama zaten yedek parçacılarda ustalar oluyor motoruma bu oldu bunlarlazım dersen tek tek parçaları sayar parçacıdaki usta şunlar kodları vs. diye inş. bulursun parçaları :pr:
TugrulKorkmz
14 Mayıs 2012, 11:54
Herkese merhabalar,
Lastik tavsiyesi alabilir miyim arkadaşlar?
arkadşlar yarım saat önce merkez yedek parcadaydım...
ustayı arayıp ordaki arkadşa verdim telefonu :D 2 piston 2 emme 2 egzos subabı ve 4 adet keçe satın aldım.
baktım bekledigimden daha uygun fiyata geldi bi çamurluk bi gösterge çerçevesi bide ön cam aldım :D
sağolsunlar baya ilgilendiler , oranj manette alacaktım ama tuzlu geldi fiyatı :)
yarın antalyaya dönmüş olacağım parçaları teslim edeceğim.
bu arada 34 DH 4415 siyah gt250r forumdan birimi ? ^_^
Görkem_
14 Mayıs 2012, 14:33
arkadşlar yarım saat önce merkez yedek parcadaydım...
ustayı arayıp ordaki arkadşa verdim telefonu :D 2 piston 2 emme 2 egzos subabı ve 4 adet keçe satın aldım.
baktım bekledigimden daha uygun fiyata geldi bi çamurluk bi gösterge çerçevesi bide ön cam aldım :D
sağolsunlar baya ilgilendiler , oranj manette alacaktım ama tuzlu geldi fiyatı :)
yarın antalyaya dönmüş olacağım parçaları teslim edeceğim.
bu arada 34 DH 4415 siyah gt250r forumdan birimi ? ^_^
Masraf olarak fazla acılmasaydın, gerekli parçalar ortada ama toplarken aksilik cıkabilme ihtimalide var...
Önemli olan şimdi senin motoru sağlam bi şekilde toplatıp yürütmen, geresi en son düşüneceğin şeyler olmalı.
Masraf olarak fazla acılmasaydın, gerekli parçalar ortada ama toplarken aksilik cıkabilme ihtimalide var...
Önemli olan şimdi senin motoru sağlam bi şekilde toplatıp yürütmen, geresi en son düşüneceğin şeyler olmalı.
hiç düşünmedim bunu açıkçası ^_^
ustaya fazlasıyla güvendiğim için sanırım... zaten 100 lira ekstra oldu epeydir aklımdaydı zaten bunları almak , gitmişken aradan çıkartayım dedim.
nedenleri ise ; nasıl bir km çerçevesiyse savaştan çıkmış gibi iğrenç duruyor sanki plastigi kaynaklamışlar gibiydi
plakalık/çamurluk çoğu insan çıkarıyor ama benmim hoşuma gidiyor birde trafik polisleri sağolsun her gördüğü yerde ceza kesmeye hazır antalyada
ön cam ise hep söyledigim gibi kafa grenajları dandik cam yüzünden farın altında birleşmiyor , 1cm boşluk kalıyor. içime sinmiyordu =))
umuyorum ekstra bir masraf çıkmaz :D
Felon
14 Mayıs 2012, 20:02
Ruhsat ve plakamıda çıkarttım! 500km olduktan sonra çıkartmış oldum ama olsun :cherry:
Ruhsatta motor ismi Comet GT olarak geçiyor :cherry:
İşte buda Comet Sports dan ufak bir walkaround tarzı video
ZWLbDjLDEug
(şuan upload aşamasında bittiğinde izlenilebilir halde olacak)
Ramazan Can
14 Mayıs 2012, 20:31
ali ruhsat son haliyle kaça maal oldu..........açıklayıcı şekilde yazarsan sevinirim...
culcu07
14 Mayıs 2012, 21:09
***benım depo kapagımın yaylarımı ne bozuk hafıf kalkık duruyor ve depoyu tam kapatmadıgı ıcın benzın kokusu gelıyor. komple depo kapağını nerden bulabilirim ? Fiyatı nedir ?
Ramazan Can
14 Mayıs 2012, 21:36
gözüm ikinci el motorların üzerinde neden piyasa bu kadar yüksek çözemedim... sınıfında bana göre hyosung tekl.... zaten bana kalsa satmazdım ki şimdi pişmanım.... piyasaya bakıyorum kafama yatan varmı diye ama adamlar 4000 tl lik motor 6500 7000 yazmışlar... 2007 model bana göre 4000 eder.. sizin gözünüzde 10 000 dir size kalmış... ama piyasa bana çok yüksek geldi.. en sonunda aldıracaklar bana sıfır hyosung...
recoo
14 Mayıs 2012, 22:11
4000'e gtr arıyorsan git scooter'a bin kardeş,mal alırken malı öldürürsünüzde satarken sizin motordan değerlisi olmaz.Piyasa şuan her motorda yüksek geçen gün kuzenimin komple çin grenajlı 35000 km'deki 2006 model 600 rr'ını 15.500'e sattık,hemde geçen sene 12.500'e almıştık.Her malın alıcısı çıkıyor,kısmet.
Tolgahan_35
14 Mayıs 2012, 22:17
Arkadaşlar geçen arkadaşla beraber gezerken aniden önümüze ara sokaktan araba cıktı ben arkadaydım durabildim ama bizimki frenlere asıldı motorda durmayınca arka teker kitledi motoru sağa yatırdı yerde 5 takla atıp arabanın altına girdi çıktı motorda yaklaşık 25 metre sürüklendi allahtan mont kask dizlik takılıydı bikaç morluk ve ezilmeyle atlattı şimdi bizim siyah 2012 gt250r'a sağ ayna ve sağ sinyal ihtiyacımız var. Almışken daha iyi bişey alalım diyorum acaba öneribileceğiniz ayna veya sinyal varmı yoksa aynısını mı alalım birde orjinali çok pahalı çin malı varmış onla arasında fark varmı?
fearlesboyy
14 Mayıs 2012, 23:31
sinyal konusunda benim sinyallere bak hoşuna giderse böyle bir sey alabilirsin....nihayert bugün sinyalleri takma fırsatım oldu ama plakalıgı motora takamadım bu arada sarı jantlarıma lastıklerı taktım 160 lık harıka duruyor.birde motora takarsak bakalım orda nasıl durucak..işte yeni sinyallerim...bakalım beğenecekmisiniz
http://img839.imageshack.us/img839/8485/fotoraf0076t.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/839/fotoraf0076t.jpg/)
bu image us beni deli etti bundan başka kolay resim yükleme sitesi varmı ??
-unnamed-
15 Mayıs 2012, 01:27
abi sinyaller süper...
bana gönderdiklerinde bunların aynısımı?
Alper Kaya
15 Mayıs 2012, 02:50
Bu Geceki fantazim kocaeli :D
http://img513.imageshack.us/img513/5774/img7621cd.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/513/img7621cd.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Felon
15 Mayıs 2012, 09:50
ali ruhsat son haliyle kaça maal oldu..........açıklayıcı şekilde yazarsan sevinirim...
10tl ek1 belgesi
5tl Trafik Şahadetnamesi
135,50tl Ruhsat
11tl Plaka
Toplam 161tl :)
Ramazan Can
15 Mayıs 2012, 09:57
4000'e gtr arıyorsan git scooter'a bin kardeş,mal alırken malı öldürürsünüzde satarken sizin motordan değerlisi olmaz.Piyasa şuan her motorda yüksek geçen gün kuzenimin komple çin grenajlı 35000 km'deki 2006 model 600 rr'ını 15.500'e sattık,hemde geçen sene 12.500'e almıştık.Her malın alıcısı çıkıyor,kısmet.
kardeş bizdede vardı bu zıkkımdan ederi belli bu motorn.. 2007 model bir motorda yapılması gerekenler belli.. lastik değişimleri sekron ayarları gibi.. 2007 model e 7000 vereb kişi gider 2012 ye 10 000 verir... bu daha mantıklı bence....
ali cevabın için teşekkür ederim..
OZ@N-GT250R
15 Mayıs 2012, 10:34
motoru satışa çıkardımya arayanlar soruyor niye krank değişti diye
bende izzah ediyorum :D uzun konuşmalardan sonra ne hikmetse benle konuşan 2000 model bir japon alsak daha iyi değil mi? diyorlar yada bu motoru almayalım ozaman biz diye aynı zamanda kendi satışımda baltalanıyor :DD:D
40 günü geçti ısı sensörü gelmedi
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
gözüm ikinci el motorların üzerinde neden piyasa bu kadar yüksek çözemedim... sınıfında bana göre hyosung tekl.... zaten bana kalsa satmazdım ki şimdi pişmanım.... piyasaya bakıyorum kafama yatan varmı diye ama adamlar 4000 tl lik motor 6500 7000 yazmışlar... 2007 model bana göre 4000 eder.. sizin gözünüzde 10 000 dir size kalmış... ama piyasa bana çok yüksek geldi.. en sonunda aldıracaklar bana sıfır hyosung...
Ramazan bey, honda 3-4 yaşında cbr250 lere bakarmısın :D adamlar 30-40 bin km 3-4 yaş sıfırı 10 binse adamlar 8 bin istiyor niye ? dayanıklı sağlam ve satılıyorda 7 küsüre
hyoda 10 bin 20 bin km adam yazmış 5 küsür bin değeri yarısına düşmüş :D kalite hondadan düşüktür oke ama 4 bine hyo alırsan harabedir 4 bine iyi bak cbf 150 geliyor yani motorların ederi 6-7 arası olması lazım ama inan piyasa fiyatları oldukça iyi
özellikle kkullanmışsın ve kalite olarak teşhis etmiş ön 2 amortisörü 2 bin tl sıfır alsan geriye kalan komple motora 2 bin tl mi biçiyorsun :D beyin 750 enjektör alsan 2 bin tl oda topla parça parça 20 bin tl :D olaya öyle bak bence 2007 model 20 bin km orta temizlikte bir motora 5 bin tl ucuz bile
fearlesboyy
15 Mayıs 2012, 11:23
abi sinyaller süper...
bana gönderdiklerinde bunların aynısımı?
aynen aynısı kardeş lambasının ışıgı falan güçlü güzel kaliteli sinyal takımı umarım begenirsin.ön camı değiştirebiliyorsun ama bence gerek yok çünkü lambalar sarı yanıyor zaten camıda sarı yapmanın gereği yok hem beyaz cam daha çok yakışıyor yarın elinde olur inşallah pendik şubesinden elden alacaksın
culcu07
15 Mayıs 2012, 11:29
Depo kapagı hakkında nıye kımse yorum yapmıyo ? Boş muhabbete yorum yapılıyoda bu kardeşinize niye yardımcı olmuyosunuz arkadaşlar :D
Ramazan Can
15 Mayıs 2012, 11:49
motoru satışa çıkardımya arayanlar soruyor niye krank değişti diye
bende izzah ediyorum :D uzun konuşmalardan sonra ne hikmetse benle konuşan 2000 model bir japon alsak daha iyi değil mi? diyorlar yada bu motoru almayalım ozaman biz diye aynı zamanda kendi satışımda baltalanıyor :DD:D
40 günü geçti ısı sensörü gelmedi
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
Ramazan bey, honda 3-4 yaşında cbr250 lere bakarmısın :D adamlar 30-40 bin km 3-4 yaş sıfırı 10 binse adamlar 8 bin istiyor niye ? dayanıklı sağlam ve satılıyorda 7 küsüre
hyoda 10 bin 20 bin km adam yazmış 5 küsür bin değeri yarısına düşmüş :D kalite hondadan düşüktür oke ama 4 bine hyo alırsan harabedir 4 bine iyi bak cbf 150 geliyor yani motorların ederi 6-7 arası olması lazım ama inan piyasa fiyatları oldukça iyi
özellikle kkullanmışsın ve kalite olarak teşhis etmiş ön 2 amortisörü 2 bin tl sıfır alsan geriye kalan komple motora 2 bin tl mi biçiyorsun :D beyin 750 enjektör alsan 2 bin tl oda topla parça parça 20 bin tl :D olaya öyle bak bence 2007 model 20 bin km orta temizlikte bir motora 5 bin tl ucuz bile
arkadaş bendede vardı bu zıkkımdan.. ben motora kötü demedim.. bu motorun ne olduğunu ben sizden daha iyi biliyorum emin olun.. hatta çatığım konuları kontrol edin ben gt250 r ile istanbul - ankara -yozgat - çorum kırıkkale yapıp geldim... bak piyasada istisna motorlar var ama adam 2006 model 18000 km deki motoruna 7500 yazmış...bence km oynan mış.. çünkü üzerindeklki 2010 göstergesi... motorun depodan hyosung yazısı sökülmüş motor çift renk ten tek renk e düşmüş ve adam ilan şöyle yazmış kazasız ve boyasız... .. adını hatırlamadığım bir kardeşim ise 2010 model motoruna 7000 lira istiyordu.... 2010 olan belli orjinal..uzaktan bakınca..km si oynanmış değil oda temizlikte onu gösteriyor... şimdi bu adam 2010 a 7000 bin iisterken 2006 ya o fiyat revamı... benim ankaradan motoru sattığım arkadaş inşallah bunu okrda buraya yazar.. ben ona sıfırdan farksız motoru sırf deyerinde bir rakama ve piyasasından 2000 eksik verdim... neyse konu büyümesin böyle senin baban benim babamı döver muhabbetlerini sevmiyorum... herşey ortada.. ilanlar 6 aydan beri takibimde ve 6 aydan beri satılmayan sadece ilan güncellemesi olan kaç hyosung var oda ortada.... bu arada şuan pert bir hyoya bakmaya gidiyorum..
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
Depo kapagı hakkında nıye kımse yorum yapmıyo ? Boş muhabbete yorum yapılıyoda bu kardeşinize niye yardımcı olmuyosunuz arkadaşlar :D
depo kapağını orjinal almaya kalktığın zaman komle set satılıyor... o yüzden fiyat baya tuzlu... bence çıkma kapak bakmalısın perrten veya orjinaline uyan.. adı aklımda değil ama mondialin scooterlerinin birinin fren balatası bununla birebir aynı... orjinali benim zamanımda 45 tl iken mondininkini 4 liraya temin edip takıyordum... yağ filitresinin apache 150- gn250-tiger 250 ile aynı olduğu gibi... bence çin malı yedek parça satan bir yerden depo kapağını uygun a temin et hiç uğraşma derim.. depo kapağı söküp tamiratını yapmadığım için tamiri hakkında yorum yapamıyorum..
Tolga Can
15 Mayıs 2012, 11:53
Sanırım bilen yok. 90 TL arkadaşım. Aşağıdaki linkten bakabilirsin.
http://yesilyurtmotor.com/yedek_parca.aspx
a. adını hatırlamadığım bir kardeşim ise 2010 model motoruna 7000 lira istiyordu.... 2010 olan belli orjinal..uzaktan bakınca..km si oynanmış değil oda temizlikte onu gösteriyor... şimdi bu adam 2010 a 7000 bin iisterken 2006 ya o fiyat revamı... benim ankaradan motoru sattığım arkadaş inşallah bunu okrda buraya yazar...
O benim o benim :D , Şaka bi yana harbiden çürümüş motorlara iyi fiyat çekiyorlar.
Kredi yüzünden satıyordum ama vazgeçtim. Borç yiğidin kamçısıdır. Basın kırbacı ben bu motora binmeye devam edeceğim :mrgreen:
fearlesboyy
15 Mayıs 2012, 11:54
yakıt depo kapagı kuralkan kodu YMS054M11N12016 89,96 tl değermi bence idare et çıkma sağlam 2, el bulursun kuralkan ve yeşilyurt motordada aynı fiyat.(çokmu kötü yani tamir vs edilmiyormu )
http://yesilyurtmotor.com/yedek_parca.aspx
bunlaRDA alternatif ler demekki başka modellerinki uyuyor bence araştır bulursun
http://www.motoparca.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2546&category_id=67&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.motoparca.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2854&category_id=67&option=com_virtuemart&Itemid=1
Ufuk İnkaya
15 Mayıs 2012, 12:29
Beyler dün gece işten çıktıkdan sonra motoru park edip bir cafeye girdim. Takıldım felan her neyse sonra çıktım açtım kontağı her şey var fakat gösterge ve devir saati çalışmıyordu. Neyse atladım motora 15 dk da eve gittim bıraktım garaja. Sabah açtım kontağı gösterge ve devir saati çalışır vaziyette geri döndü :) Sizce neden yapmış olabilir ya da aynı durumu yaşayan var mı aramızda?
Tolga Can
15 Mayıs 2012, 12:56
Geçmiş olsun ufuk.
Motoru yıkadın mı ? Panele su tutma olasılığın var mı acaba ? Hani olmazda bi ihtimal diyorum :silent:
Temassızlık yada kısa devredir belki. Hiç bir şey bilmeyen adamda bu kadar boş yazar zaten. :pale:
Sorunu bulursan yada buldurursan burda paylaşmayı unutma. Başıma gelirse motorun başında ağıt yakmayayım :P
Ufuk İnkaya
15 Mayıs 2012, 13:03
Geçmiş olsun ufuk.
Motoru yıkadın mı ? Panele su tutma olasılığın var mı acaba ? Hani olmazda bi ihtimal diyorum :silent:
Temassızlık yada kısa devredir belki. Hiç bir şey bilmeyen adamda bu kadar boş yazar zaten. :pale:
Sorunu bulursan yada buldurursan burda paylaşmayı unutma. Başıma gelirse motorun başında ağıt yakmayayım :P
Sağol dostum. Hiç bir şey bilmeyen derken? :D
Pazar günü yıkattırdım ve o gün bayağı gezdim yaklaşık 150 km felan. Yapsa o gün yapardı bence yahu :D
Tolga Can
15 Mayıs 2012, 13:12
Sağol dostum. Hiç bir şey bilmeyen derken? :D
Pazar günü yıkattırdım ve o gün bayağı gezdim yaklaşık 150 km felan. Yapsa o gün yapardı bence yahu :D
Don aklet gezdiğim çocukluk yıllarımda babam elime mantarlı tabanca yerine 12-13 anahtarını verince, motor tamirinden soğudum :P
Benim kadar çok motor tamirinde çırak olan kaç kişi vardır acaba ? Gına geldi, keşke biraz merak edip bilinçli yardım etseydim. şimdi işime yarardı. Bozulunca bırakırım :mrgreen:
Yıkayan arkadaş suyu tanzikli bir şekilde panele tuttuysa, sızan bir kaç damla anca varmışdır arıza yapacağı yere :cyclopsan
inşallah bu olay tekrarlamaz. :pale:
Ufuk İnkaya
15 Mayıs 2012, 13:16
Don aklet gezdiğim çocukluk yıllarımda babam elime mantarlı tabanca yerine 12-13 anahtarını verince, motor tamirinden soğudum :P
Benim kadar çok motor tamirinde çırak olan kaç kişi vardır acaba ? Gına geldi, keşke biraz merak edip bilinçli yardım etseydim. şimdi işime yarardı. Bozulunca bırakırım :mrgreen:
Yıkayan arkadaş suyu tanzikli bir şekilde panele tuttuysa, sızan bir kaç damla anca varmışdır arıza yapacağı yere :cyclopsan
inşallah bu olay tekrarlamaz. :pale:
Umarım tekrarlamaz :)
Ramazan Can
15 Mayıs 2012, 13:59
bir kaç arkadaşıma haber saldım çıkma kapak için.. dönen olursa yazarım...
Görkem_
15 Mayıs 2012, 14:16
@TEKTEKER_RAMÇO
Fiyat konusunda sonuna kadar haklısın ama o ilanlar ciddi anlamda motoru satmak icin değil.Maksat renk olsun, hem ciddi anlamda satmak isteyeceği zaman ilan fiyatını bi kac bin tl düşürücek "acil paraya ihtiyacım var yoksa motorun ederi bu değil" ayağına yatıcak.Yada bi enayi gelirde hani olmazya ya ilk baktığı ilan o olur, almak ister falan.
Şöyle söyliyim benim eski motoru ben 4400 tl ye almıştım, 10 kişiden 9 u beğeniyodu coğuda sıfırmı aldın diye soruyodu, arada iyi anlayanlar sanki biraz yıpranmış vs diyenlerde oluyodu tabi.Motor 2008 enjeksyonlulardan, 5 bin km civarı gezdim bi kere yolda kaldım sigortası attığından, canavar gibiydi kısacası ama km si 22 800 dü aldığımda.Motorun hakkı en fazla olsun olsun 5000-5200 tl olsun.
Sonra km si baya arttı 30 bine dayanıyodu işte.4550 ye sattım.Bence o km deki motor daha fazlada etmezdi, en fazla 4700-4800 fazlasını kesinlikle haketmezdi benim gözümde.Sonra gördüm sattığım adam 7200 tl ye ilan açmış.
Şimdi ben bu alışverişleri yaptıktan sonra bakıyorum 2006-8 karburatörlü modellere ucuk ucuk fiyatlar isteniyo, gülüp geçiyorum sadece.(İstisnai iyi motorlar oluyo arada, kimse üstüne alınmasın, ben piyasanın genelinden bahsediyorum)
Birde senin dediğin gibi o ayardaki motorlar ciddi anlamda bakım istiyo.Ben eskisini satmayıp binseydim 1500 tl civarı bakıma para harcıcaktım.Lastik takımı vs. herşeyi pahalı zaten.
Unutmadan ekliyim şu sahibindendeki 2006-8(ilk yarı) sahiplerinin "orjinal kore malı hyosungdur, 2008 sonrası üretimi cin malı kanunilerle karıştırmayınız" muhabbetinede bitiyorum ya, direk dolandırıcı zihniyet, malımı öviyim satiyimde noolursa olsun.Ne kadar mallar, sanki alıcı insan araştırma yapmıyo... Hiç bilmeyen biri 1-2 saatini ayırıp araştırma yapıp işin bütün mantığını cözüyo zaten.
Alper Kaya
15 Mayıs 2012, 14:21
@TEKTEKER_RAMÇO
Fiyat konusunda sonuna kadar haklısın ama o ilanlar ciddi anlamda motoru satmak icin değil.Maksat renk olsun, hem ciddi anlamda satmak isteyeceği zaman ilan fiyatını bi kac bin tl düşürücek "acil paraya ihtiyacım var yoksa motorun ederi bu değil" ayağına yatıcak.Yada bi enayi gelirde hani olmazya ya ilk baktığı ilan o olur, almak ister falan.
Şöyle söyliyim benim eski motoru ben 4400 tl ye almıştım, 10 kişiden 9 u beğeniyodu coğuda sıfırmı aldın diye soruyodu, arada iyi anlayanlar sanki biraz yıpranmış vs diyenlerde oluyodu tabi.Motor 2008 enjeksyonlulardan, 5 bin km civarı gezdim bi kere yolda kaldım sigortası attığından, canavar gibiydi kısacası ama km si 22 800 dü aldığımda.Motorun hakkı en fazla olsun olsun 5000-5200 tl olsun.
Sonra km si baya arttı 30 bine dayanıyodu işte.4550 ye sattım.Bence o km deki motor daha fazlada etmezdi, en fazla 4700-4800 fazlasını kesinlikle haketmezdi benim gözümde.Sonra gördüm sattığım adam 7200 tl ye ilan açmış.
Şimdi ben bu alışverişleri yaptıktan sonra bakıyorum 2006-8 karburatörlü modellere ucuk ucuk fiyatlar isteniyo, gülüp geçiyorum sadece.(İstisnai iyi motorlar oluyo arada, kimse üstüne alınmasın, ben piyasanın genelinden bahsediyorum)
Birde senin dediğin gibi o ayardaki motorlar ciddi anlamda bakım istiyo.Ben eskisini satmayıp binseydim 1500 tl civarı bakıma para harcıcaktım.Lastik takımı vs. herşeyi pahalı zaten.anlamadığım olay neden 30bin yapmış motor 4bin tl ediyor 30bin de olay bitiyosa açık açık konusıyım km re düşürene hak veriyorum bu nedir arkadaş aldık bi alet sıfır 10bin tl verdik 30bin km oldu 4bin tl mi satıcaz görkem olay bumu ? 50.000km oluncada noter masrafını karşılaması koşulu ile hediye ederiz. Bu yüzden km reler düşürülüyor orda gördüğünüz 2006-2007-2008 olup 2-3-5-7bin km diyen motorlar hep 30-40-50bin çoğuda bunu resimlerde bile belli ediyor.BU KADAR BANA GÖRE AZ YAKAN Bİ ALET 2006 MODEL OLUP ARABA EGZOSU TAKILIP 1800KM RE DENİLİYOSA 30BİN KM DEKİ ALET 4BİN TL DENDİĞİNDENDİR BU ŞAMATA BU KOMEDİ ------- ALIN SİZE 31.000KM DEKİ ARKADAŞIN MOTORU GÖRKEM SENİN KİNDEN TEMİZ DURUYOR http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-daha-temizi-aksesuarlisi-bakimlisi-yok-86214431/detay/
Görkem_
15 Mayıs 2012, 14:33
@Alper Kaya
Sen senin motorun ilk sahibisin, seninkinin durumu farklı olur.Benim bahsettiğim ne olduğu belli olmayan bi motor, belki 5 belki 10 el değiştirmiş(uzun uzun detaya girmek istemiyorum ama ne kadar el değiştirirse o kadar sakat bence, kim hangi yağı kullanmış, hatta yağ kullanmışmı ? ne kullanıcılar var... kim motoru ne kadar sıkıştırmış...).Sonucta onla seninkini aynı km de yanyana koyunca ikiside aynı dirilikte durmıcak.Piyasadaki motorlarda ortada yani.
Kmyi de sabaha kadar değiştirsinler, azcık işi bilen adam göstergedeki km ye bakma bile bakmaz.Nokta atışı yapamasanda motorun genel durumundan km olarak hangi aralıkta olduğu cok rahat cıkıyo(burdada grenajdan bahsetmiyorum, eğer grenaja düşmeye kalkmaya bakarsak bu konununda icinden cıkamayız)
Evet Görkemin motoru ortada, yukardada parantez icinde belirttiğim duruma giriyo. İstisnalar kaideyi bozmaz.
bygrm
15 Mayıs 2012, 14:38
Beyler Benim Canavar cc Büyüteceğimden Satılıktır Sağolsun bana çok yol arkadaşlığı yaptı Sorunsuzca yola yapabilirsiniz... düşünen varsa buyursun...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-daha-temizi-aksesuarlisi-bakimlisi-yok-86214431/detay/
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------
@Alper Kaya
Sen senin motorun ilk sahibisin, seninkinin durumu farklı olur.Benim bahsettiğim ne olduğu belli olmayan bi motor, belki 5 belki 10 el değiştirmiş(uzun uzun detaya girmek istemiyorum ama ne kadar el değiştirirse o kadar sakat bence, kim hangi yağı kullanmış, hatta yağ kullanmışmı ? ne kullanıcılar var... kim motoru ne kadar sıkıştırmış...).Sonucta onla seninkini aynı km de yanyana koyunca ikiside aynı dirilikte durmıcak.Piyasadaki motorlarda ortada yani.
Evet Görkemin motoru ortada, yukardada parantez icinde belirttiğim duruma giriyo. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Eyvallah kardeşim benim ... Dediğin gibi bazı istisna motorlar var mesela 60.000 de erhan abimiz var belki 70.000 olmuştur sım sıkı taş gibi :mrgreen: hiç değişen yok motorda keyfi bakım ürünleri harici..
culcu07
15 Mayıs 2012, 14:39
bir kaç arkadaşıma haber saldım çıkma kapak için.. dönen olursa yazarım... yardımın için tesekkurler dostum.
Ya motoru hurdaya çıkarmış vs olan yok mu :) kapagım saglam ama tıtresımden dolayı gıcık bı ses yapıyor. Degıstırmek ıstıyorum. Takasda edebılırım. Tekteker yapmadıktan sonra dokulmuyo bıde depoyu agzına kadar doldurmayınca dokulmuyo :D cızıltı için değiştirícem esasında :D
bygrm
15 Mayıs 2012, 14:45
anlamadığım olay neden 30bin yapmış motor 4bin tl ediyor 30bin de olay bitiyosa açık açık konusıyım km re düşürene hak veriyorum bu nedir arkadaş aldık bi alet sıfır 10bin tl verdik 30bin km oldu 4bin tl mi satıcaz görkem olay bumu ? 50.000km oluncada noter masrafını karşılaması koşulu ile hediye ederiz. Bu yüzden km reler düşürülüyor orda gördüğünüz 2006-2007-2008 olup 2-3-5-7bin km diyen motorlar hep 30-40-50bin çoğuda bunu resimlerde bile belli ediyor.BU KADAR BANA GÖRE AZ YAKAN Bİ ALET 2006 MODEL OLUP ARABA EGZOSU TAKILIP 1800KM RE DENİLİYOSA 30BİN KM DEKİ ALET 4BİN TL DENDİĞİNDENDİR BU ŞAMATA BU KOMEDİ ------- ALIN SİZE 31.000KM DEKİ ARKADAŞIN MOTORU GÖRKEM SENİN KİNDEN TEMİZ DURUYOR http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-daha-temizi-aksesuarlisi-bakimlisi-yok-86214431/detay/
alperim sağolasın kardeşim benim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
yardımın için tesekkurler dostum.
Ya motoru hurdaya çıkarmış vs olan yok mu :) kapagım saglam ama tıtresımden dolayı gıcık bı ses yapıyor. Degıstırmek ıstıyorum. Takasda edebılırım. Tekteker yapmadıktan sonra dokulmuyo bıde depoyu agzına kadar doldurmayınca dokulmuyo :D cızıltı için değiştirícem esasında :D
Murat o depo kapağını 4 tane vida tutuyo Cızıltı yapan yerini kendinde onarabilirsin diye düşünüyorum çünkü onun ses yapıcak çok bir parçası yok...
culcu07
15 Mayıs 2012, 14:49
alperim sağolasın kardeşim benim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
Murat o depo kapağını 4 tane vida tutuyo Cızıltı yapan yerini kendinde onarabilirsin diye düşünüyorum çünkü onun ses yapıcak çok bir parçası yok...
Bılıyorum vıdalarda sorunum yok benım. Kapak kalkık duruyor. Yaylarındanmıdır nedır bılmıyorum ama çok gıcık bı tıtresım yapıyo. Acaba o yayları ıptal etsem nasıl olur ? Kapakla lastıgı tutan halkayı lehımletsem olurmu kı ?
bygrm
15 Mayıs 2012, 15:11
Bılıyorum vıdalarda sorunum yok benım. Kapak kalkık duruyor. Yaylarındanmıdır nedır bılmıyorum ama çok gıcık bı tıtresım yapıyo. Acaba o yayları ıptal etsem nasıl olur ? Kapakla lastıgı tutan halkayı lehımletsem olurmu kı ?
titreşimi yapan deponun kapağı kapatıldığında yayların ucundaki metalin oturduğu yerden kaynaklanabilir söküp bakarsan daha rahat çözebilirsin... depo kapağı kapandığında temas eden kısıma arkası bantlı ince süngerler var elektrikçilerde bulunur o sünger bantlardan çekersen titreşimini keser diye düşünüyorum ama söküp bir incele tam 4 tane alyan tutuyor o kapağı geri kalanları süs...
Arethnia
15 Mayıs 2012, 15:12
arkadaşlar dün motorumu beni yıkada yıkattım ancak bi sorunum var sinyallerim yanmıyor ve göstergedeki sinyal ışıklarım uzun, kısa farlarım selektörüm yanıyor boş vites ışığı göstergede yanıyor uzun farıda göstergede gösteriyor ancak sağa sola sinyal verdiğimde ne arka ne ön sinyalim yanıyor nede göstergede sinyal verdiğimi gösteriyor acaba sol gidondaki panele su falan kaçtıda sinyal için kablolar oksit falanmı yaptı.
not: köpük ve su kullandı daha sonra cila atıldı.
Ramazan Can
15 Mayıs 2012, 15:14
anlamadığım olay neden 30bin yapmış motor 4bin tl ediyor 30bin de olay bitiyosa açık açık konusıyım km re düşürene hak veriyorum bu nedir arkadaş aldık bi alet sıfır 10bin tl verdik 30bin km oldu 4bin tl mi satıcaz görkem olay bumu ? 50.000km oluncada noter masrafını karşılaması koşulu ile hediye ederiz. Bu yüzden km reler düşürülüyor orda gördüğünüz 2006-2007-2008 olup 2-3-5-7bin km diyen motorlar hep 30-40-50bin çoğuda bunu resimlerde bile belli ediyor.BU KADAR BANA GÖRE AZ YAKAN Bİ ALET 2006 MODEL OLUP ARABA EGZOSU TAKILIP 1800KM RE DENİLİYOSA 30BİN KM DEKİ ALET 4BİN TL DENDİĞİNDENDİR BU ŞAMATA BU KOMEDİ ------- ALIN SİZE 31.000KM DEKİ ARKADAŞIN MOTORU GÖRKEM SENİN KİNDEN TEMİZ DURUYOR http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-daha-temizi-aksesuarlisi-bakimlisi-yok-86214431/detay/
bakın arkadaşlar otuz binde motor bitmez ama otuz bin de motora düzenli bakım yapılması lazım.. yani motor kısa kısa zorlanarak kullanıldıysa egzantirik zinciri ver gergisi değişmesi lazım.... bu honda yahama yaha hyosung fark etmez... o zincirin değişmesi lazım.. fiyatı ortada.. motorun fren hidroliğinden tutunki bağlı olan tell kısım komple yenilenmesi lazım.... çünkü ben motora bindimi gözüm arkada kalmamalı... adamın motorunun katalizörü aşırı sıcaktan kavrulmuş.. 2 piston çok ısınıyor.. adam katalizörü değiştirmeden devam ediyor... neden katalizör 750 lira.. motor en fazla 10 000 km sonrasında 2 pistonun sekmanlarını kavuruyor... al sana 2 elin masrafı... yani benim anlatmak istediğim 2 elin fiyatı gerçek servs bakımlı ve gerçek faturalı ise ayrı değerlendirilmeli ama piyasa ölü makine kaynıyor...
adam motoru 50 000 km kullanmıştır... tüm ayarları düzenl olarak yapılmıştır... ama o motorda bile masraf vardır.. içiniden kaç kişi disklerini ölçü.... ve hyosung un yada başka bir motorun diski kaç para bir araştırın bakalım... 50 000 -30 000 e gelen motorun diskinde ne kadar incelme var ona bir bakın... bmw borusan servisi 50 000 km de bir bakıma gelen motorunun amartisör keçesini değiştirir.. hiç birinin keçeside 50 000 de patlamaz... ama o değiştirir nedenini araştırın.... çünkü oynayan parçalar zaman la yıpranır... 2006 hyosungların yüzde 70 farı kararmış ve 2012 de girecekleri muayenede far değişimi istenecek. ön farınız ne kadar... adamın biri 1999 model 600f satıyor.. ilanda 15 000 yazıyor... merakdan adamı aradım neden bu fiyat dedim bana mantıklı bir açıklamasını yap dedim..adam evine çağırdı beni... 1999 dan 2010 a kadar değiştirdiğ parçalrla motor ilk günü aratmıyor ve elindeki parçalarla emin ol bir mtor daha çıkar...
-unnamed-
15 Mayıs 2012, 15:24
ramço bu kadar yazmana gerek yoktu ağam...
piyasada tutarsızlık olduğu belli....
şimdi ben bakıyorum ilanlara benim motor 2010 model ben daha 5000'e getirdim motoru....
adamın motoru 2007 model km'sinin ne olduğu belli değil, 6500-7000 fiyat çekiyor...
şimdi ben motoru bu fiyatla ilanı koyduğum zaman adam arayıp ilk sorduğu neden bu kadar ucuz?
satıcıda alıcıda piyasanın içine ediyor...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO