Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-unnamed-
09 Mayıs 2012, 17:14
bildiğim kadarıyla öyle Göktuğ....
en son bende öyle bastım...
gokocan92
09 Mayıs 2012, 17:20
Tamamdır. Çok teşekkürler
Chronix
09 Mayıs 2012, 17:30
Konudan konuya atlamak gibi olucak ama sizlerede sorup teyit ettirmek istedim :) Lastik basınçları " ön 29 arka 36 " Doğru mudur Arkadaşlar, Abiler.
İyi Forumlar
genellikle artçı ile geziyorsan 36 yok tek başına isen 32. ön her iki halde de aynıdır.
culcu07
09 Mayıs 2012, 17:31
arkadaşlar far konusunda feci sıkıntım var. kısa farı xenonla değiştirdim fakat yine de eski haliyle aynı. şöyle tarif edeyim teker hizasından 1 metre ötede bir U tipi alan düşünün. Aynı bu u gibi yani teker hizasında 1 metre ilerisi aydınlık daha ilerisi karanlık fakat bu alanın sağ ve sol dış kısımları aydınlık. Yan taraflar ışıl ışılken benim asıl görmem gereken yer (tam önüm) karanlık. Önceki sahibine ait xenonda da bu sorun olduğu için yeni xenon taktırmıştım ama hala aynı :/ merceklerde mi sorun var acaba ? aldığım xenon da boşa gitti :pr:
Aynı sorun bendede var. Yadımlarınızı beklıyorum acill :D
gokocan92
09 Mayıs 2012, 17:37
genellikle artçı ile geziyorsan 36 yok tek başına isen 32. ön her iki halde de aynıdır.
kimi zaman artçı kimi zaman yalnız kullanıyorum motoru. Yarı yarıya diyebilirim
Chronix
09 Mayıs 2012, 17:39
kimi zaman artçı kimi zaman yalnız kullanıyorum motoru. Yarı yarıya diyebilirim
o zaman duruma göre lastik basıncını ayarlayacaksınız aksi taktir de özellikle amortisörün zarar görmesine neden olursunuz.
gokocan92
09 Mayıs 2012, 17:45
o zaman duruma göre lastik basıncını ayarlayacaksınız aksi taktir de özellikle amortisörün zarar görmesine neden olursunuz.
Çok teşekkürler
Tolga Can
09 Mayıs 2012, 18:07
Bugün 90 kg lık insan kılıklı bir arkadaşı işe giderken yolda gördüm. işe kadar bırakayım dedim.
Adamın arkaya binmesi ile motor deve gibi yere çöktü. 90 + 70 = 160 kg iyi geldik. :cyclopsan
ben sana dedim yazma oraya halden anlamaz bunlar diye :) abuk subuk yazıyorlar aldırma
haberlerini bekliyorum inş kusursuz olur , bende 30 gündür ısı sensörü bekliyorum 2. eldede bulamadım her markada olur bu parça sıkıntısı diyenler bi el atsınlar olaya :D ön dişlinin pulunu bulamadı caner yavuz koca ankarada , illallah dedirtti inş sen parça sıkıntısı yaşamazsın bildiğim kadarıyla şu anda piyasada krank yok benim ısı sensörüyle gelecek olan 2 krankı garibanlar halen bekliyor
motorum sonunda düzene kavuştu bu evre 30-40 gün sürdü neredeyse vallahi satışada çıkardım ama bi mühdet binerim sonra satarım büyük ihtimalle olurya satılırsa 2012 felan bakarım belki ama acaip soğudum motordan japondan şaşmayacaksın diyenlerin sesleri hergün kulağımda çınlamıyor değil.. herkese kazasız sürüşler
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------
Arkadaşlar bu devir saatini hiç söken var mı? aydınlatması ampül müdür ? led tarzı mıdır ?
3m beyaz şerit led döşesek 3v power ledlerden ampülü söküp yerine led takacağım ama boş yere sökmek istemiyorum tabi ampül var ise yeri mekanı uygunmu şerit led e
önceki motorlarıma hep yapmıştım
evet bizzat söyledin saçma sapan yorum yapıyorlar diye :)
pek umursamıyorum , önce lafa bakarım laf mı diye ... gerisini sen anla
burada başıma gelenleri yazma amacım olurda ileride birinin başına gelirse (inşallah gelmez) çektiğim sıkıntıyıda görsün , yaşadığım olayıda...
belki bir gün birinin işine yarar :)
akıl fikir danıştığım arkadaşlarda epey yardımcı oldu bazı konularda... forum sonuçta bilgi paylaşımı için , bildiğim birşeyi başkası merak ediyorsa yardım ederim.
bu krank o kadar geç geliyor mu yahu ?
ustavolkan
09 Mayıs 2012, 18:10
Bugün 90 kg lık insan kılıklı bir arkadaşı işe giderken yolda gördüm. işe kadar bırakayım dedim.
Adamın arkaya binmesi ile motor deve gibi yere çöktü. 90 + 70 = 160 kg iyi geldik. :cyclopsan
valla ben 118 kg ım geçen de 85 lik bi arkadaş bindi o kadar da çökmüyor ya
=))) krank yaptırırken amortisörüde aradan çıkarayım :D
video fln çekip sana gönderecektim amortisör bitmiş mi diye şimdi neler ile ugraşıyorum ^_^
Alper Kaya
09 Mayıs 2012, 18:21
evet bizzat söyledin saçma sapan yorum yapıyorlar diye :)
pek umursamıyorum , önce lafa bakarım laf mı diye ... gerisini sen anla
burada başıma gelenleri yazma amacım olurda ileride birinin başına gelirse (inşallah gelmez) çektiğim sıkıntıyıda görsün , yaşadığım olayıda...
belki bir gün birinin işine yarar :)
akıl fikir danıştığım arkadaşlarda epey yardımcı oldu bazı konularda... forum sonuçta bilgi paylaşımı için , bildiğim birşeyi başkası merak ediyorsa yardım ederim.
bu krank o kadar geç geliyor mu yahu ?eod şu ozanın fırsattan istifade gazlamalarına gelme ben veya bi başkası seninle veya krank kırmanla alay etmiyoruz arkadaşım şüpen olmasın sen yeterki ozan nın gazlarına gelme bizim kimseye düşmanlığımız yok
Chronix
09 Mayıs 2012, 18:23
o kadar kg ile çökmediyse muhtemelen motor yeni ve zincirde bir yerden sonra gerildi ise çökmez. şunu da belirteyim sürekli bu ağırlıkla motoru sürecek olursanız amortisörün bir yerine 300-500 kaçar :P
=))) krank yaptırırken amortisörüde aradan çıkarayım :D
video fln çekip sana gönderecektim amortisör bitmiş mi diye şimdi neler ile ugraşıyorum ^_^
amortisör alacaksan eski amortisörü ve üzerine 150 tl verip muadil bir amartisör taktırabilirsin..ya da yurtdışından 325 TL gt650 amortisörü alabilirsin.
Alper Kaya
09 Mayıs 2012, 18:23
Alper şerit çeksene jantlara....
beyaz filan...
mis gibi olur...
@mehmetonur;
far ampülü merceğe göre aldınız değil mi?
çünkü mercek ampülleri farklıdır...
anlattığınıza göre çıkardığım sonuç,
ampül merceğin içine uzun geliyor diye mercek o ışık hüzmesini dağıtamıyor ve önünüzü göstereceğine yanlara gidiyor...
mercek için ampül alın derim...
bende çok beğendim shinko yazılarını kardeşim Farklı ve Güzel olmuş :)
Tam ben öneriyim diyordum Beyaz Şeridi ama benden hızlı davrananlar olmuş beyaz şeritle birlikte çok iyi tamamlayabilir Shinko yazısının beyazlıgı :thumleft:
unnamed arkadaşımıza katılıyorum. Beyaz şerit motora çok yakışır. :cat:beyaz şerit bende düşünüyordum ama bu boyamadan sonra gerek varmı die düşünmüştüm bu kadar kişi yap diyosa yakın zamanda yapıp onuda paylaşırım :)
gokocan92
09 Mayıs 2012, 18:27
Ben 80kg. babam biniyor arada sırada 93kg. valla gayet çöküyor ya :))
eod şu ozanın fırsattan istifade gazlamalarına gelme ben veya bi başkası seninle veya krank kırmanla alay etmiyoruz arkadaşım şüpen olmasın sen yeterki ozan nın gazlarına gelme bizim kimseye düşmanlığımız yok
:)
ordaki lafım sana değildi
üstüne alınmana şaşırdım, sen akıl fikir danıştığım arkadaşlar kısmını üzerine alın bence ^_^
Tolga Can
09 Mayıs 2012, 18:38
€od @ kafana takkeden başka bir şey takma :cat:
Şu krank işine mi girsem, iyi para var gibi :P
Bana çöktüğünü baya bir belli ediyor. Tabii Motor haraket ediyor :D
Ben 80kg. babam biniyor arada sırada 93kg. valla gayet çöküyor ya :))
Demek ki çöküyormuş :D
ve motoru ustaya teslim ettik , kazamız mübarek olsun :D
yarın indirecek motoru ve ak koyun kara koyun ortaya çıkacak ^_^
gugukk
09 Mayıs 2012, 21:14
hadi hayırlısı inş. en kısa zamanda motoruna kavuşursun
aycanborea
09 Mayıs 2012, 21:33
Ankara'da konjektör bulabileceğim bir yer arıyorum. Varsa alternatif bir motora ait olan da olabilir. Hangi motorların konjektörü uyar ve Ankara da bulabilir miyim
OZ@N-GT250R
09 Mayıs 2012, 21:48
Ankara'da konjektör bulabileceğim bir yer arıyorum. Varsa alternatif bir motora ait olan da olabilir. Hangi motorların konjektörü uyar ve Ankara da bulabilir miyim
kanuni ise ulusta yaycılar yedek parça var oraya sor o adamların deposundan hiç ummadık parçalar çıkıyor bi sor
vardı bende numarası 310 18 43 yoksa fazla muhabbet etme sipariş veriyor ne zaman geleceği belli olmuyor eli uzatıp kolu kaptırma aman :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------
ve motoru ustaya teslim ettik , kazamız mübarek olsun :D
yarın indirecek motoru ve ak koyun kara koyun ortaya çıkacak ^_^
müdür ferhat abiye benim eski krankı göndermiştim saklıyordu yedekte taze krank kol çaktırılıp kullanılabilir aslında maliyet düşer sen bana haber ver sorarız olur derse alırsın ondan
monur00006
09 Mayıs 2012, 22:03
.
@mehmetonur;
far ampülü merceğe göre aldınız değil mi?
çünkü mercek ampülleri farklıdır...
anlattığınıza göre çıkardığım sonuç,
ampül merceğin içine uzun geliyor diye mercek o ışık hüzmesini dağıtamıyor ve önünüzü göstereceğine yanlara gidiyor...
mercek için ampül alın derim...
Ben almadım. Ustama yakındım böyle böyle az gösteriyo diye tamam dedi xenon atalım ama onda da aynı sonuç. Belli bi prosedürü var mı bizim motorların far konusunda? Merceğe göre demişsiniz. Pek ilgi alanım olmadığından soruyorum boyuta göre mi anlayacağız merceğe uygun olup olmadığını :)
kanuni ise ulusta yaycılar yedek parça var oraya sor o adamların deposundan hiç ummadık parçalar çıkıyor bi sor
vardı bende numarası 310 18 43 yoksa fazla muhabbet etme sipariş veriyor ne zaman geleceği belli olmuyor eli uzatıp kolu kaptırma aman :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:46 ----------
müdür ferhat abiye benim eski krankı göndermiştim saklıyordu yedekte taze krank kol çaktırılıp kullanılabilir aslında maliyet düşer sen bana haber ver sorarız olur derse alırsın ondan
valla maliyeti ancak parçadan düşürebilirim o yüzden ilgilenebilirim . bi sıkıntı çıkarır mı dersin kol taktırdıktan sonra
OZ@N-GT250R
09 Mayıs 2012, 23:22
valla maliyeti ancak parçadan düşürebilirim o yüzden ilgilenebilirim . bi sıkıntı çıkarır mı dersin kol taktırdıktan sonra yaptırdıktan sonra satacaksan taktıracaksın kolu :D ben bunu araştırdım öyleymiş sıkıntı çıkmaz tabi ama eskisi gibi vay bi gaz vereyim bi kaydırayıma gelmezmiş :D o yüzden krank aldım paran varsa durum el veriyorsa parçaları kendin alıp benim yaptığım gibi taksite böldürebilirsin 90-90 ödüyorum şimdi 12 ay taksitle
Alper Kaya
09 Mayıs 2012, 23:37
vaybe sonra ozan abimiz 2.el alınmaz diyor bu mantıkla alınmaz tabi bu olaylar yüzünden bu piyasa böle :D sana satandamı öle yaptı acaba :) demiyim demiyim dedimde dayanamadım çünkü sonra 2.el yamuk diyosun ama bölede yapılır diyosun olayıda biraz dinimize yorarsam kul hakkı çıkar sonra
bugay
09 Mayıs 2012, 23:39
Ağır artçı taşıyanlar; yazıktır amortisörlere, ayarını yapın sertleştirin biraz yoksa patlar tez zamanda :)
yaptırdıktan sonra satacaksan taktıracaksın kolu :D ben bunu araştırdım öyleymiş sıkıntı çıkmaz tabi ama eskisi gibi vay bi gaz vereyim bi kaydırayıma gelmezmiş :D o yüzden krank aldım paran varsa durum el veriyorsa parçaları kendin alıp benim yaptığım gibi taksite böldürebilirsin 90-90 ödüyorum şimdi 12 ay taksitle
sen motor düzeldi dedin , memnunsun dimi şu an sıkıntısız biniyorsun ^_^
hani ben uzun süre binebileceksem çok iyi olur benim için çünkü çektigim krediyi ödeyene kadar motosiklet değiştirmek istemiyorum , e motor cillop gibi olursa satmakta mantıkksız :)
yaptırıp satma işide ikinci el pazarı bir nevi ticaret , her topal eşeğin kör alıcısı vardır derler... bir taraf mağdur oluyor sonra mağduriyetini mecburen başkasını mağdur ederek gideriyor denebilir ... ne kadar doğru ne kadar yanlış göreceli tabi. elinde patlayıpta elinden çıkarmak isteyen adamıda suçlamak pek doğru olmaz diye düşünüyorum :D
he kendi motoru öldürüp ezip mahvedip satıyorsa allahından bulsun diyorum ^_^
Alper Kaya
10 Mayıs 2012, 00:05
sen motor düzeldi dedin , memnunsun dimi şu an sıkıntısız biniyorsun ^_^
hani ben uzun süre binebileceksem çok iyi olur benim için çünkü çektigim krediyi ödeyene kadar motosiklet değiştirmek istemiyorum , e motor cillop gibi olursa satmakta mantıkksız :)
yaptırıp satma işide ikinci el pazarı bir nevi ticaret , her topal eşeğin kör alıcısı vardır derler... bir taraf mağdur oluyor sonra mağduriyetini mecburen başkasını mağdur ederek gideriyor denebilir ... ne kadar doğru ne kadar yanlış göreceli tabi. elinde patlayıpta elinden çıkarmak isteyen adamıda suçlamak pek doğru olmaz diye düşünüyorum :D
he kendi motoru öldürüp ezip mahvedip satıyorsa allahından bulsun diyorum ^_^zaten bi ara gaza gidebilir dedi ozan almadan önce ara gaz vermek lazım 8-9bine :D
-unnamed-
10 Mayıs 2012, 01:04
Ben almadım. Ustama yakındım böyle böyle az gösteriyo diye tamam dedi xenon atalım ama onda da aynı sonuç. Belli bi prosedürü var mı bizim motorların far konusunda? Merceğe göre demişsiniz. Pek ilgi alanım olmadığından soruyorum boyuta göre mi anlayacağız merceğe uygun olup olmadığını :)
ampül tipi belli ediyor zaten kendini...
ufacık olur mercek ampülü...
çünkü aynanın gerisinde duracak ki, ışığı normal hüzme halinde dağıtabilsin mercek...
sıkıntı orada...
bulunduğun sanayii de bu tarz işler yapan birine git ondan temin edebilirsin ampülü...
ustavolkan
10 Mayıs 2012, 01:41
bizim ampuller h1 ve h3 değilmi uzun ve kısalar ayrı ayrı, yoksa başka bir tür mü???
-unnamed-
10 Mayıs 2012, 02:04
Volkan;
ampüller dediğin gibi, ama zenon için ampül muhabbeti dönüyor...
zenon ampülü değişik uzun geliyor merceğin içine...
Görkem_
10 Mayıs 2012, 12:57
Bu motor iki tekerlek üstünde nası gidiyo la ? :queen:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380258_10150839786152508_594542507_9545804_1886801 850_n.jpg
Daha doğrusu bu motor niye calışmıyo la ? :queen:
Dün yolda kaldım.Depo bomboş gibi bişeyken 25 tl lik benzinle Cerrahpaşa'dan Bostancıya geçtim.Kuzenlerle buluştuk yedik içtik, tam cıkıp onların eve döncez benim lanet calışmadı.Boş viteste zar zor calışıyo, vitese takıyorum catt ediyo kesiyo. Normalde benzinden şüphelenmezdim ama daha önce sürmediğim kadar hızlı sürdüm, fsm sonrası otobanda 150-155 baya gittim....+ benzin göstergesinede güven olmuyo, eski motorlada 1 kere öyle benzinsizlikten kalmıştım.Önce gittik benzin aldık.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/558577_10150839786057508_594542507_9545803_3939640 20_n.jpg
Doldurduk depoya.Bu sefer boştayken rahat rahat calışmaya başladı ama vitese taktıkmı gene cat ediyo gidiyo.Ayak müşüründen olduğundan adım gibi eminim, ama naapcağım konusunda hiç bi fikrim yok, kuzen dedi "yokmu bi usta bilen biri arayabileceğin".Ben dedimki "ustalardan nefret ederim hiç sevmem bide arkadaş olup numarasınımı alıcam" o sırada aklıma bizim "Ali Feyizoğlu" geldi.İlk resimde de telefonda onla konuşuyorum zaten, sorun konusunda hemfikir olduk önce.Sonra kablo bi yerden şasiye değiyo, ordan sorun cıkartıyo diye, oynayarak düzeltmemi söyledi, yapmaya calıştım 8-10 denemeyle ama başarısız oldum.En son verdiği talimatlarla ayaklık müşürünü iptal ettik, kabloyu kesip birbirine bağlayıp kısa devre yaptırarak.Sonunda oldu.Yoksa cok pis işkence cekcektim, evime 50 km uzaklıkta, karşı yakada.Cekiciyle en yakın ustayamı götürcektim yoksa cekiciyle evemi.Ustaya ayrı cekiciye ayrı para, ayrı ayrı uğraş emek daha doğrusu işkence.Tekrar burdan teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Felon
10 Mayıs 2012, 13:07
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380258_10150839786152508_594542507_9545804_1886801 850_n.jpg
Dün yolda kaldım.Depo bomboş gibi bişeyken 25 tl lik benzinle Cerrahpaşa'dan Bostancıya geçtim.Kuzenlerle buluştuk yedik içtik, tam cıkıp onların eve döncez benim lanet calışmadı.Boş viteste zar zor calışıyo, vitese takıyorum catt ediyo kesiyo. Önce gittik benzin aldık.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/558577_10150839786057508_594542507_9545803_3939640 20_n.jpg
Doldurduk depoya.Bu sefer boştayken rahat rahat calışmaya başladı ama vitese taktıkmı gene cat ediyo gidiyo.Ayak müşüründen olduğundan adım gibi eminim, ama naapcağım konusunda hiç bi fikrim yok, kuzen dedi "yokmu bi usta bilen biri arayabileceğin".Ben dedimki "ustalardan nefret ederim hiç sevmem bide arkadaş olup numarasınımı alıcam" o sırada aklıma bizim "Ali Feyizoğlu" geldi.İlk resimde de telefonda onla konuşuyorum zaten, sorun konusunda hemfikir olduk önce.Sonra kablo bi yerden şasiye değiyo, ordan sorun cıkartıyo diye, oynayarak düzeltmemi söyledi, yapmaya calıştım 8-10 denemeyle ama başarısız oldum.En son verdiği talimatlarla ayaklık müşürünü iptal ettik, kabloyu kesip birbirine bağlayıp kısa devre yaptırarak.Sonunda oldu.Yoksa cok pis işkence cekcektim, evime 50 km uzaklıkta, karşı yakada.Cekiciyle en yakın ustayamı götürcektim yoksa cekiciyle evemi.Ustaya ayrı cekiciye ayrı para, ayrı ayrı uğraş emek daha doğrusu işkence.Tekrar burdan teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Rica ederim Görkem lafı bile olmaz.Yolda kalmadığına sevindim.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herzaman :) Birde deponun dibini kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar mümkün olduğunca dibini çok kullanma, benzin kötüdür vs sıkıntı çıkarabilir.
Tolga Can
10 Mayıs 2012, 13:10
Geçmiş olsun Görkem, 7/24 Alo hizmet hattında hazır :P
Bende de geçen 3 tırnak gösteriyordu. 20 km yolu birazıcık abanarak gittim. motoru park ederken gözüm ibreye takıldı. yanıp sönüyordu.
Yuh dedim. Tekrar açtığımda yine 3 tırnaktı. motor 100 mt gitti. yine yanıp sönmeye başladı. Bunun benzin göstergesi canımı sıkıyor. Dalga mı geçiyor. Ciddi mi anlayamadım :pale:
Selfish
10 Mayıs 2012, 13:31
Dün yolda kaldım.Depo bomboş gibi bişeyken 25 tl lik benzinle Cerrahpaşa'dan Bostancıya geçtim.Kuzenlerle buluştuk yedik içtik, tam cıkıp onların eve döncez benim lanet calışmadı.Boş viteste zar zor calışıyo, vitese takıyorum catt ediyo kesiyo. Normalde benzinden şüphelenmezdim ama daha önce sürmediğim kadar hızlı sürdüm, fsm sonrası otobanda 150-155 baya gittim....+ benzin göstergesinede güven olmuyo, eski motorlada 1 kere öyle benzinsizlikten kalmıştım.Önce gittik benzin aldık.
Geçmiş olsun kardeşim geçicide olsa sorununun halledilmesine sevindim :rendeer: :) Ali Usta Bitane ya :P :queen:
ustavolkan
10 Mayıs 2012, 13:52
Volkan;
ampüller dediğin gibi, ama zenon için ampül muhabbeti dönüyor...
zenon ampülü değişik uzun geliyor merceğin içine...
ben halojen takmak istiyorum bunun ampulleri sökmesi kolay mı?? yoksa çok mu uğraştırıyor kitapçıkda bizim modeli anlatmamış naked ı gösteriyor..
Görkem_
10 Mayıs 2012, 13:59
Rica ederim Görkem lafı bile olmaz.Yolda kalmadığına sevindim.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım herzaman :) Birde deponun dibini kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar mümkün olduğunca dibini çok kullanma, benzin kötüdür vs sıkıntı çıkarabilir.
Elimden geldiğince öyle yapmaya calışıyorum.Bazen ev-spor salonu ev-dersane falan git gel yaparken deponun dibini kullanıyorum.Bi tek shell den benzin alıyorum.Shell'De yol üstünde değil ve hafiften uzak o yüzden.
Geçmiş olsun Görkem, 7/24 Alo hizmet hattında hazır :P
Bende de geçen 3 tırnak gösteriyordu. 20 km yolu birazıcık abanarak gittim. motoru park ederken gözüm ibreye takıldı. yanıp sönüyordu.
Yuh dedim. Tekrar açtığımda yine 3 tırnaktı. motor 100 mt gitti. yine yanıp sönmeye başladı. Bunun benzin göstergesi canımı sıkıyor. Dalga mı geçiyor. Ciddi mi anlayamadım :pale:
Sağolasın, aynen artık yüzü buldum gece 4 te bile arayıp uyandırırım :).
Geçmiş olsun kardeşim geçicide olsa sorununun halledilmesine sevindim :rendeer: :) Ali Usta Bitane ya :P :queen:
Sağolasın.Vala gecicimi halloldu kalıcımı kararsızım. Bi yanım diyo git servise ver yapsınlar.Diğer yanımda boşver böyle kalsın cokmu lazımdı sanki diyo.Aslında orjinallikten yanayım yapılsa daha iyi olur tabi ama zamanında forumda gördüm kac kere, sağlamını bile iptal ediyolardı, ama sebebini hatırlamıyorum genel olarak sorun cıkartır diyemi yoksa zinciri yağlamak icin ayaklığa kaldırıp viteste gaz vermek icinmi, bi sürü sebebi olabilir.
Selfish
10 Mayıs 2012, 14:45
Elimden geldiğince öyle yapmaya calışıyorum.Bazen ev-spor salonu ev-dersane falan git gel yaparken deponun dibini kullanıyorum.Bi tek shell den benzin alıyorum.Shell'De yol üstünde değil ve hafiften uzak o yüzden.
merak ettim neden Shell 'den alıyorsun benzinini? nasıl bir yararını gördün? bende genellıkle Opet tercih ederim araçlarda :) ( eğer bildiğin bişi varsa gizleme bizden :P )
Ben motor kullanmaya yenı başlayacagım için Ayak müşürünün ne işe yaradığını dahi bilmıyorum :salut: zamanla hızınıza yetişeceğim inşallah, şuanlık sadece iyi dileklerimi sunabiliyorum :sunny:
brooklynnn
10 Mayıs 2012, 14:50
opetten iyisini görmedim ben benzin konusuna değinecek olursak
opetten canı yanan kimseyi görmedim şu ana kadar
shellde benzine karşımı fazla katıyorlar heralde hemen bitiyor
Chronix
10 Mayıs 2012, 14:58
kullandığınız motor hyosung mu ?..neden diye sorucak olursanız. iki kere hyosung sahibi oldum ve 2 motorda da 2 kere opetten benzin aldım ve her defasında motorlarım opetin benzinini yakmakta zorlandı hatta ilk motorumun ilk çalışma zamanı motorum opetin benzini ile çalışmadı bile. usta gitti shellden benzin aldı ve ilk marşta motor çalıştı..
Tolga Can
10 Mayıs 2012, 14:59
merak ettim neden Shell 'den alıyorsun benzinini? nasıl bir yararını gördün? bende genellıkle Opet tercih ederim araçlarda :) ( eğer bildiğin bişi varsa gizleme bizden :P )
Ben motor kullanmaya yenı başlayacagım için Ayak müşürünün ne işe yaradığını dahi bilmıyorum :salut: zamanla hızınıza yetişeceğim inşallah, şuanlık sadece iyi dileklerimi sunabiliyorum :sunny:
Bende nerde benzinlik varsa gidip ordan benzin alırım. Marka ayrımı yok. Yeter ki ihtiyacım olsun.
Ayak müşürü : Yan ayaklığı açtığında motorun stop etmesini sağlar. Diğer bir özelliği ise ayaklığı açık unuttuğunda çalışmaz. ne kadar güzel değil mi :P
gokocan92
10 Mayıs 2012, 15:01
5 tane motor aksesuarı satan yere gittim hiç birinde mi beyaz jant şeridi olmaz ya şaka gibi :/
Görkem_
10 Mayıs 2012, 15:10
- İlk başta ilk hyosung'umu aldığım polis abimiz shell'den benzin kullandığını en kaliteli benzinin o olduğunu ve diğerlerine göre uzun gittiğini söylemişti, ordan bi etkilenmiştim psikolojik olarak.
- Annemler (araba icin) bp den alınan benzinin (evimize en yakın benzin istasyonu) sanki bi miktarı hava olduğunu hemen bittiğini, shell den alınan benzinin daha uzun süre gittiğini her zaman söylüyolar.
E bu kadar olaydan sonra bende kendi tecrübelerimden aynı sonucu vardım ama muhhakkak psikolojimin bunda etkisi büyüktür, belki psikolojik olarak böyle birşeyi bilmesem farkına bile varmazdım.
Bende nerde benzinlik varsa gidip ordan benzin alırım. Marka ayrımı yok. Yeter ki ihtiyacım olsun.
Ayak müşürü : Yan ayaklığı açtığında motorun stop etmesini sağlar. Diğer bir özelliği ise ayaklığı açık unuttuğunda çalışmaz. ne kadar güzel değil mi :P
Dünden sonra içim dışım ayak müşürü oldu yemin ediyorum ya :queen:. Hala aklımdan cıkmıyo, bi süreliğine kafamdan atıp hiç düşünmeyip.Sonra böylemi kalcak yaptırcakmıyım konusunu düşünüp karar vericem.
Tolga Can
10 Mayıs 2012, 15:43
Dünden sonra içim dışım ayak müşürü oldu yemin ediyorum ya :queen:. Hala aklımdan cıkmıyo, bi süreliğine kafamdan atıp hiç düşünmeyip.Sonra böylemi kalcak yaptırcakmıyım konusunu düşünüp karar vericem.
Benim gibi yap, iptal et :queen:
Görkem_
10 Mayıs 2012, 15:59
Benim gibi yap, iptal et :queen:
Heh hazır bulmuşken sorıyim, iptal etme amacın, nedenin ne ?
(Benimkini zaten mecburi olarak iptal ettik yazdığım gibi, ama servise götürüp yaptıradabilirim bilmiyorum)
brooklynnn
10 Mayıs 2012, 16:07
kullandığınız motor hyosung mu ?..neden diye sorucak olursanız. iki kere hyosung sahibi oldum ve 2 motorda da 2 kere opetten benzin aldım ve her defasında motorlarım opetin benzinini yakmakta zorlandı hatta ilk motorumun ilk çalışma zamanı motorum opetin benzini ile çalışmadı bile. usta gitti shellden benzin aldı ve ilk marşta motor çalıştı..
kullandığım motor cbr 125
hyosungta neden öyle bir problem yarattı bilinmez ama opetten alan hyo kullanıcıları vardır diye düşünüyorum
Tolga Can
10 Mayıs 2012, 16:12
Heh hazır bulmuşken sorıyim, iptal etme amacın, nedenin ne ?
(Benimkini zaten mecburi olarak iptal ettik yazdığım gibi, ama servise götürüp yaptıradabilirim bilmiyorum)
Ben iptal ettirmedim. Benden önceki iptal etmiş. yaptırmadım. Gerek duymadım. Ama olması iyidir. :cat:
zenon
10 Mayıs 2012, 16:13
Ben senin o konuyu unutum bir gun Opet denemek istiyorum UNdocab test etti mi hic?
OZ@N-GT250R
10 Mayıs 2012, 16:41
BP deneyin shell den daha iyidir opetin dizelide benzinide normal yani alınmaz bp varken... bp özellikle 97 oktan bulursanız az bi miktar oynuyor fiyat mutlaka alın motor canlanıyor direk hissediliyor temiz ince yakıt kalite üst seviye
shell gibi işte tasarruf var vay bilmem şöyleydi böyleydi yok :D al farkı gör
Görkem_
10 Mayıs 2012, 16:47
Benzin konusunda herkez farklı şeyler düşünüyo anlaşılan. :) Birbirine tam zıt bir sürü yorum geldi.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO