Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendiliğinden Egzoz Patlaması.
10SuzAsLa
28 Haziran 2012, 00:10
Motor'um kompiresöre bindiği zaman kendiliğinden istemeyerek patlıyor bundan çok rahatsız olup,zararlı olğunu biliyorum ve bir iki bilgi duydum uyguladım hala aynı sizinde yardımlarınızı bekliyorum.
Uyguladıklarım
1-Buji Değişti elektirik aksamı kontrol edildi şase vs alan yer yok.
2-katalizör (geri dönüşüm) iptal et dediler onuda yaptım biraz azalma oldu.
başkaa nelerden kaynaklanıyor olabilir ?
ferhatkars
28 Haziran 2012, 00:21
benım kinroad 250 de aynı.... gazı bıraktıgım zaman...çat pat çata pat çata pat.... ortalıgı inletiyor...
valla ben pek rahatsız olmuyorum....
motorum gayet düzgün çalışıyor...sagını solunu kurvalamak ıstemıyorum...
zaten burda parça yok bır sey yok...elim kolum bağlı...
bugun 1 tane yağ keçesi bulamadım...
ayrıca eksoz patlatmasının sebebi karbüratör hava ayarından da olur...
adem80
28 Haziran 2012, 01:10
eksoz patlaması güzeldir. Hele polis yanında patlatırsan. Benimki tabanca gibi patlar :cat:
delileoo
28 Haziran 2012, 01:35
subaplardan patlatir hava ayarından patlatir yahut oynanmis egzos yüzünden patlatir
Tolme
28 Haziran 2012, 02:32
hava ayarını önce yarım tur açıp bir dene,geçerse böyle bırakırsın,eğer azalma olup tamamen geçmezse yarım tur daha aç,eğer açmana rağmen değişme olmuyorsa ozaman hava ayarı değildir,eski konumuna getirebilirsin
cihan54
28 Haziran 2012, 02:39
Silindire olması gerekenden fazla yakıt gönderiliyor olsa gerek.
canerol
28 Haziran 2012, 10:44
karbüratör ü temizletip hava ayarı yaptır...
Uğur
28 Haziran 2012, 11:02
İki kez aynı sıkıntıyı yaşamışmıştım,biri egzoz manifoldu kaynaklıydı,diğeri de tıkanmış karbüratörden dolayı.
Servisteki amca ısınan havalarda benzinin içinde su olması halinde,ısıyla birlikte suyun buharlaşıp egzozda patlatma olacağını söylemişti bir ara..
Tabi doğru mudur yanlış mı bilemem..
Grado
28 Haziran 2012, 11:45
Benzini Shell den alınca bende egzoz patlaması yapıyor.
ygk
28 Haziran 2012, 12:56
fazla yakıt ya da az hava silindir giriyor, yanamayan yakıt egsozdan dışarı atılırken orada patlıyor. kısacası karbüratörden. sadece kompresörde patlıyorsa çok hafif bir ayar bozukluğu var. her gazı bıraktığında patlıyorsa ayarlattır, sadece kompresördeyse öyle bırak.
10SuzAsLa
28 Haziran 2012, 21:15
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim benim elimden gelecek birşey değilmiş yarın bi ustaya göstereyim artık iyi forumlar . :bestmt:
kefeeee
28 Haziran 2012, 21:33
karburatörü temizletince geçicek.
ferhatkars
28 Haziran 2012, 23:04
İki kez aynı sıkıntıyı yaşamışmıştım,biri egzoz manifoldu kaynaklıydı,diğeri de tıkanmış karbüratörden dolayı.
Servisteki amca ısınan havalarda benzinin içinde su olması halinde,ısıyla birlikte suyun buharlaşıp egzozda patlatma olacağını söylemişti bir ara..
Tabi doğru mudur yanlış mı bilemem..
burda benzinin litresi 3 lira ve en kalitesiz benzin kullanılıyor...
hava sıcaklıgını ne siz sorun, ne ben söyleyim... buz kütlesi bulsam içine gireceğim...
ben de bir karbüratör temizliği yapsam iyi olacak sanırım...
10SuzAsLa
29 Haziran 2012, 21:49
BÜGÜN İŞ'DEN ÇIKIP EVE GİDERKEN BU LANET OLASI EGZOZ BİR PATLADI BUJİ Yİ ATTIRDI YALAMA OLMUŞ YARIN İTTİREREK MOTORCUYA GÖTÜRECEĞİM:pl::pr:
Uğur
29 Haziran 2012, 22:14
BÜGÜN İŞ'DEN ÇIKIP EVE GİDERKEN BU LANET OLASI EGZOZ BİR PATLADI BUJİ Yİ ATTIRDI YALAMA OLMUŞ YARIN İTTİREREK MOTORCUYA GÖTÜRECEĞİM:pl::pr:
Buji piposu mu yalama olmuş ?
5 Tl'ye alabilirsiniz..
Geçen sene,bu yaşadıklarınızı sırayla yaşadım. :)
10SuzAsLa
29 Haziran 2012, 22:31
Buji piposu mu yalama olmuş ?
5 Tl'ye alabilirsiniz..
Geçen sene,bu yaşadıklarınızı sırayla yaşadım. :)
Buji piposu dediğinizz yer tam neresi oluyor bilmiyorumda uğur bey. bujiyi üst kapağa sıkdığımız yer üst kapakda olan dişler buji oturmuyor yamuk gidiyor ve sıkılmıyor.
Uğur
29 Haziran 2012, 22:43
Buji piposu dediğinizz yer tam neresi oluyor bilmiyorumda uğur bey. bujiyi üst kapağa sıkdığımız yer üst kapakda olan dişler buji oturmuyor yamuk gidiyor ve sıkılmıyor.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbV4q5ZK8Hxru7dGoxFV6OJmhEBNPp3 Mf_Bx5PdU9RsGQBzBowRTHDzfy7ww
Böyle birşey hocam,5 Tl falandı,geçen sene....
adem80
29 Haziran 2012, 22:50
arkadaş anladığım kadarıyla bujiye diş kaptırtmışsın. 2 secenek var. 1 ci tornacıda diş açılacak yeni ve ona göre buji takılacak. 2 ci seçenek motorun üst bölümü değişecek. Buji takılan yer. Ama eğer buji yatağı yalama olmuşsa. Uğur arkadaşın dediği gibi buji piposu mu demek istedin?
10SuzAsLa
29 Haziran 2012, 23:07
arkadaş anladığım kadarıyla bujiye diş kaptırtmışsın. 2 secenek var. 1 ci tornacıda diş açılacak yeni ve ona göre buji takılacak. 2 ci seçenek motorun üst bölümü değişecek. Buji takılan yer. Ama eğer buji yatağı yalama olmuşsa. Uğur arkadaşın dediği gibi buji piposu mu demek istedin?
buji piposu değil üst kapak sökülüp diş açılacak .
Uğur
29 Haziran 2012, 23:09
Eğer bujiyi tam oturuyor ama tümsekten vs geçince yerinden çıkıyorsa pipodan kaynaklıdır..
Ama tam oturmuyorsa Adem Abi'nin dediği gibi olacak...
10SuzAsLa
29 Haziran 2012, 23:17
Eğer bujiyi tam oturuyor ama tümsekten vs geçince yerinden çıkıyorsa pipodan kaynaklıdır..
Ama tam oturmuyorsa Adem Abi'nin dediği gibi olacak...
buji piposundan değil bunu bi açıklama getirelim bildiğin üst kapakdan attı ve oturmuyo iyice bozmamak amaçlı zorlamadım pazartesi üst kapağı söktürüp tornacıda hallettiricem . :thumleft:
adem80
29 Haziran 2012, 23:21
hacı ne patlamaymış bee:santa: bujiyi yerinden fırlatmış :sunny: şu işin formülünü bizede versene :queen:
10SuzAsLa
29 Haziran 2012, 23:38
hacı ne patlamaymış bee:santa: bujiyi yerinden fırlatmış :sunny: şu işin formülünü bizede versene :queen:
cidden dalgaya vurma başım belada şu koduğumun sorunuyla :S
adem80
29 Haziran 2012, 23:42
yok hayır dalga değil. Bende patlatıyom tabanca gibi ama başıma hiç böyle bişey gelmedi :sunny:
ferhatkars
30 Haziran 2012, 00:23
benim kinroad250 nin eksoz patlatma sebebini buldum...
eksozladaki son susturucuları sökmüşler...o yüzden çatlıyor patlıyor...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO