PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza (2012 TMF Pist Şampiyonası 2. Ayak )

dinmeyen
10 Haziran 2012, 02:43
büyük hevesle alıp motora monte ettiğim kameramın, İstanbul park 2. ayak serbest antrenmanı sırasında ilk çekimi. pistte karıştığım ilk kazayı çekmiş oldu...

2Bhi5Ed69s0

maxi97
10 Haziran 2012, 02:45
yuh arkadaki arkadaş hiç frene basmadı mı? sizde pek hata yok, viraj çizgisi belli.

dinmeyen
10 Haziran 2012, 02:49
arkadaşın gaz kolu kilitlenmiş. daha sonra defalarca özür diledi. benim yapabileceğim bir şey yoktu gerçekten arkana bakarak giremezsin viraja. pistte oluyor böyle şeyler malesef.

GP500-1st
10 Haziran 2012, 03:27
Bu yarışlarda veya antrenmanlarda gaz kolu kilitmelenmesi sözünü baya duyuyoruz... Bana biraz saçma geliyor bukadar sık şekilde olması...

Yüksek devir sesi de duyulmuyor

dinmeyen
10 Haziran 2012, 04:33
bu start-finish düzlüğünün sonunda çok fazla pistten çıkma vakası ve kaza oluyor. kazaların tamamına yakını da frenaj hatasından kaynaklanıyor malesef düzlükte gaza basmayı herkes biliyor ama viraja girerken uygun hıza düşürmeyi herkes başaramıyor.

Alper_tim
10 Haziran 2012, 04:40
geçmiş olsun sizde bişey olmaması sevindirici

Mengu16
10 Haziran 2012, 04:48
Bu yarışlarda veya antrenmanlarda gaz kolu kilitmelenmesi sözünü baya duyuyoruz... Bana biraz saçma geliyor bukadar sık şekilde olması...

Yüksek devir sesi de duyulmuyor
Evet bu gaz kollarının motorculara hep garezi var nedense :mrgreen: bana da playstation salonlarından çıkma şu lafı hatırlatıyor. "Beyler kol bozuk" :P

dinmeyen
10 Haziran 2012, 05:19
Evet bu gaz kollarının motorculara hep garezi var nedense :mrgreen: bana da playstation salonlarından çıkma şu lafı hatırlatıyor. "Beyler kol bozuk" :P
: )))
sabahçıları da tanıyoruz bu arada : )))

sapo
10 Haziran 2012, 05:36
Hocam buyuk gecmis olsun en azindan sana birsey olmamis.. bu yuzden seviyorum iste pisti caddeden sokaktan daha guvenli acik alan dussende biyere bodoslama girme ihtimalin cok az ambulans halihazirda bekliyor oh mis gibi....sen tam yatisa gectigin anda arkandan gelen vatandas seni gecmek icin sol tarafina gecti sen de viraji kapatirken ortada bulustunuz yada o motora yeterlı egım veremedi virajin disina dogru cikarken sana yandan carpti..kesinlikle arkandan gelen adam suclu hatta bilerek bile yapmis olabilir .benimde basima cok geldi fakat buradaki gavurlar garezine yapiyorlar.strateji meselesi her nekadar pit alaninda dost olsakta birbirimize sigara ikram edip takim taklavat odunc versekte yesil isik yandimi dostluk kardeslik biter.gecme stratejisi olarak bu tur kazalar hosgorulebilir ama garez oldumu isin icinde o biraz can sıkıyor..hocam sende cok erken gaz kesmissin azcik hizli gireydin viraja arkandaki eleman sana yetisemezdi gibime geliyor.en azindan sen motoru cizgisine sokardin oda araya girmeye cesaret edemezdi..

dogus2006
10 Haziran 2012, 09:11
çok geçmiş olsun 1000cc şakaya gelmez

dinmeyen
10 Haziran 2012, 17:56
arkadaşta kasıt olmadığına eminim. zaten onun da morali çok bozuldu ertesi gün serbest antrenmanlara dahi katılmadı. bu görüntüler serbest antrenmanın ilk turu daha lastikler bile ısınmadan, yarış veya sıralama turu olmadığından ful tempo gidilmiyor. hızımda veya çizgimde bir anormallik yok. adam çarpmasa apexi tam sıfır kesip önümdeki motoru da geçiyordum. zaten ben orada olmasam da adamın o virajı almasına imkan yok. aslında defalarca izledim, biraz daha hızlı olsam ön tekerime değil direk ayağıma veya arka tekerime bodozlama girecekmiş ki bu çok daha kötü olurdu. Allah' a şükür ikimizde de fazla bir şey olmadı. ben birkaç dikiş ve şiş bir ayakla atlattım. ama zor olan psikolojik olarak olayın etkisini atmak. artık virajlarda arkama bakarak yatmaya başladım ki çok yanlış. pistte önde giden büyük bir anormallik yapmadığı takdirde tüm sorumluluk arkadan gelenindir.

Tropiksera
11 Haziran 2012, 00:02
Gaz kolu kitlenmiş :):):) hey allahım ya desene viraja hızlı girdim sana daldım kusura bakma arkadaş dememişde, kaskı alır kafasında patlatırdım :)

Jubaa
11 Haziran 2012, 00:41
Arkadasin gaz kolu kitlenmiste, gelip sana niye kitlemis sonra.

Viraj cizgisine degilde sana baka kalmis anladigim kadariyla.
Su engine off switch dugmesine dokunup frenleri kitlemeden yavalasaymis belki motoru yatirmaktan bile kurtulabilirmis.

Gaz kolu benimde takilmisti,o zamana kadar engine off switch in ne ise yaradigini bilmiyodum.

RiDeR_2
11 Haziran 2012, 01:09
ilk darbede devrilmediniz sanırım sonra motor kayarak gelip sizide devirmiş, çok geçmiş olsun

sapo
11 Haziran 2012, 01:21
artık virajlarda arkama bakarak yatmaya başladım ki çok yanlış. pistte önde giden büyük bir anormallik yapmadığı takdirde tüm sorumluluk arkadan gelenindir.

ayni hastalik bendede vardi cok sukur gecti artik.. hatta benden cok daha ust duzeyde bir pilot varsa arkamda , yol veriyordum gecsin diye..sonra ihtiyar bir herif takip ediyormus beni geldi sen salakmisin olum ne musade ediyon adamin gecmesine dedi .dedim ne yapayim adam benden kac gomlek ustun dedim ne yapayim ustunse baksin basinin caresine ne hali varsa gorsun dedi .yaris mi yapiyon sende maricon ( i**bne ) dedi bana ..gerci en tifil oldugum zamanlarda gecmisti bu olay basimdan...