Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardımmm ! !
muhammet_195
09 Haziran 2012, 16:05
Ya uzun zamandır araştırıyorum en sonunda deli olucagım. Bu ybrlerdekı sıstemı yapmak ıstıyorum. kanunı wındy s motorum var ybr lerdekı gıbı anahtarı acınca parklar yansn motoru calıstırınca da ısıklar yansın ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım :pale:
Mengu16
09 Haziran 2012, 16:22
O değil de ben motoruma, marş butonuna basınca ön farı kapayan sistem yaptım fazlasıyla işe yarıyor. Motorun çalışıp çalışmadığını algılayıp farı açıp kapamak için baya elektronik devre gerekli ama marşa basınca farı kapamak için basit bir elektrik rölesi yeterli.
TATLIHIZ
09 Haziran 2012, 16:29
Ya uzun zamandır araştırıyorum en sonunda deli olucagım. Bu ybrlerdekı sıstemı yapmak ıstıyorum. kanunı wındy s motorum var ybr lerdekı gıbı anahtarı acınca parklar yansn motoru calıstırınca da ısıklar yansın ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım :pale:
Sende motorunu calıstırmadan park lambalarını yak öyle calıstır zor birsey deyil millet kapatmaya bakıyor siz acmaya :) yeni motor alın :)
_w_
09 Haziran 2012, 18:00
O değil de ben motoruma, marş butonuna basınca ön farı kapayan sistem yaptım fazlasıyla işe yarıyor. Motorun çalışıp çalışmadığını algılayıp farı açıp kapamak için baya elektronik devre gerekli ama marşa basınca farı kapamak için basit bir elektrik rölesi yeterli.
@Mengu16
hocam o sistemi nasıl yaptınız ? şekil olarak çizip koyabilirmisiniz ?
Mengu16
09 Haziran 2012, 22:14
@Mengu16
hocam o sistemi nasıl yaptınız ? şekil olarak çizip koyabilirmisiniz ?
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=rolefardevresi.png&res=landing
Rölenin bacaklarına bağladığım kısa farın kablosu ters olabilir onun dışında aynı böyle. Ya üst yada alt bacağa bağlayınca röleye elektrik verince bağlantıyı kesiyordu. Sadece kısa far açıkken işe yarıyor çünkü elektrik tesisatında kesme işlemi yapmadan bu kadarını becerebildim. Yada 2 tane röle kullanacaksınız 2 kat iş demektir. Sadece marş butonunun bi kablosunun üzerini sıyırdım elektrik almak için, başka kesme yapmadım.
Bu arada lüften moderatörler konuyu kapamasın, düzgün bir başlık koysun gerekliyse, 10 dakika uğraştım şema çizdim boşa gitmesin.
_w_
11 Haziran 2012, 22:15
@Mengu16
hocam saolun zamanında konu açmıştım
bknz
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/79820-marsa-basarken-guc-kazanci.html
buna göre birşeyler uyarlamayı düşünüyorum çok teşekkürler.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO