PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw k 1600 gt alacagım yarın nasibse. 34 gt 1600 plaka nasıl alabilirim.

Oldtimes
07 Haziran 2012, 00:13
Prosedur nedir? Mumkun mu ? Gerek yok mu ?

Slayerrr
07 Haziran 2012, 00:29
Plaka kullanılıyor olmasa olabilirdi ama bir araba kullanıyor.

Aykut009
07 Haziran 2012, 01:00
benimde aklımda böyle bi soru vardı. İstediğimiz plaka kullanılmıyorsa yasal yollar ile sahip olabilir miyiz?
Yoksa bir kaç gayme bayılmamız mı gerekiyor :cherry:

Slayerrr
07 Haziran 2012, 01:11
benimde aklımda böyle bi soru vardı. İstediğimiz plaka kullanılmıyorsa yasal yollar ile sahip olabilir miyiz?
Yoksa bir kaç gayme bayılmamız mı gerekiyor :cherry:

Önce istediğin plaka serisinin hangi ilçede verildiğini öğrenip plaka için oraya başvuruyorsun. Sonra da plakanı seçip yasal olarak bağış yapıp alıyorsun. Bağış miktarı plakanın ne kadar özel olduğuyla alakalı olarak değişiyor. Hatta doğrudan isim çağrıştıran plakalar rastgele verilmiyor, bağışçısını bekliyor. :)

glock
07 Haziran 2012, 01:18
gt harfleri Beykoz ilçesinden veriliyor... Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.

tomass
07 Haziran 2012, 01:22
GT harfleri Zeytinburnu ilçesine ait. Öncelikle bu plakaya sahip olabilmen için ikametinin Zeytinburnu ilçesinde olması gerekiyor.
Eğer plaka boş olsaydı (ama dolu), trafikteki bir tanıdık vasıtası ile hiçbir ücret ödemeden yada tanıdığın yoksa küçük bir bağış karşılığı alabilirdin.

glock
07 Haziran 2012, 01:24
fakat bu özel plaka işleri eskisi kadar kolay olmuyor diye duydum, ikametgah hangi ilçeye bağlıysa o ilçeden plakası veriliyor, ancak bir muameleci aracılığıyla farklı bir işlem üzerinden plaka satın alınıp ruhsat çıkarılabilir... Maliyetleri en aşağı 1000-1500tl. civarında oluyor, pek emin değilim yalnız...
8 senedir kullandığım özel plakam vardı, her araç değişiminde nakil yaptırırdım epey masraf çıkardı ordan biliyorum.
ama değeceğini düşünüyorsanız, gerisi maddiyata bağlı.

tomass
07 Haziran 2012, 01:28
.
8 senedir kullandığım özel plakam vardı, her araç değişiminde nakil yaptırırdım epey masraf çıkardı ordan biliyorum.

resimlerde dikkatimi çekmişti 34 DNZ :thumleft:

glock
07 Haziran 2012, 01:31
evet ya, hiç sorma arabayı verdim plakasıyla kurtuldum sonunda...
severdim ama plakamı :)

F54
07 Haziran 2012, 14:04
bende ilk motor alırken plaka sf yaptıralım istedi eşim sonra o ilçeye kayıtlı olmadığımız o plakayı alamadık sonra fs yaptırdık bi tanıdık vasıtasıyla hemde beleş:cherry:
fakat motoru satarken plakayı da sattım:pale:
şimdi bir daha sıfır motor alırsam kesin plakayı FB yaptıracağım:cat:

KUVVETMİRA
07 Haziran 2012, 14:11
ankara'da emniyetin şöyle bir hizmeti var;

http://www.ankara.pol.tr/online.php?id=12