thisisacell
05 Haziran 2012, 14:29
arkadaşlar bir kaç ay önce aldığım ve yaklaşık 2000 km yaptığım honda xl 200 ün yağını değiştirmeyi düşünüyorum. ilk motorum, tamir ve bakım konusunda da guvenebileceğim bir ustam yok. bir kaç kez de kazık yediğimi düşünüyorum. o yüzden ilk burda sizlere danışayım dedim. motorum, yağ değişimi haricinde ne gibi bir bakım ister? filtre falan deşişecek midir? ve ben bunları en ucuz yollu nasıl hallederim? yağ değişimini kendim yapabilir miyim mesela? yapacak olsam hengi yağdan kaç litre kullanmam gerekir? bu aralar maddi açıdan oldukça sıkışık olduğumdan yardımlarınız benim için önemli. şimdiden teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------
bir yerlerden ingilizce kullanma kılvuzunu buldum. orda 20w-50 yag tavsiye ediyor. daha ince bi yag cok farkeder mi 10w-40 kullansam mesela? bir de miktar olarak iki farklı durumdan bahsetmiş. sokersen 1.4 litre ama sadece boşaltırsan 1.1 litre. ben sokemeyeceğim için 1.1 litre yağ kullanacağım heralde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------
bir yerlerden ingilizce kullanma kılvuzunu buldum. orda 20w-50 yag tavsiye ediyor. daha ince bi yag cok farkeder mi 10w-40 kullansam mesela? bir de miktar olarak iki farklı durumdan bahsetmiş. sokersen 1.4 litre ama sadece boşaltırsan 1.1 litre. ben sokemeyeceğim için 1.1 litre yağ kullanacağım heralde.