Orijinalini görmek için tıklayınız : 2004 model KLR 650 mi, 1994 model R 1100 GS mi?
Ahalteke
23 Mayıs 2012, 22:25
Bu modelleri kullanmış arkadaşların düşüncelerine ihtiyacım var. Dağlara yaylalara gitmeyi seviyorum ama uzun yol da yapmak istiyorum.Su anda ASYA 200 Tay kullanıyorum. Artık sorunsuz ,uzun yolda güvenilir ve artık değiştirmeyeceğim bir motor almak istiyorum. Hangisini önerirsiniz?
Selamlar
iptaluyelik02
23 Mayıs 2012, 23:02
Bu modelleri kullanmış arkadaşların düşüncelerine ihtiyacım var. Dağlara yaylalara gitmeyi seviyorum ama uzun yol da yapmak istiyorum.Su anda ASYA 200 Tay kullanıyorum. Artık sorunsuz ,uzun yolda güvenilir ve artık değiştirmeyeceğim bir motor almak istiyorum. Hangisini önerirsiniz?
Selamlar
sadece model yıllarına bakarak iki motosikleti kıyaslamak çok doğru değildir.
1100 gs ler katır gibi makinadır ancak düzgün kullanılmış olması kaydı ile.Parçası da bir çok motora göre boldur,Genel olarak bakımı kolay ve ucuzdur.Gerçekten düzgün kullanılmışsa,bakımını da düzgün yaparsan çok uzun yollara sorunsuz ve Konforlu olarak gidebilirsin
Ahalteke
24 Mayıs 2012, 20:24
Savaş arkadaşım çok teşekkür ederim! Selamlar
polo34
24 Mayıs 2012, 21:00
benim bir arkadaşım eski model klr 650 ile motora başladı, sonra yine eski model f650 gs'ye geçti, Balkanları dolaştı, çok az yakıyor diyordu, sonra az kullanılmış yeni tenere 660 aldı, belki bir fikir verir diye yazdım, eski bir makinanın sorunsuz olabileceğine inanmak, satan kişiye güvenmek, kaçıncı sahibi olduğunu bilmemek vs bana epey zor gelirdi, çünkü amaç dediğin gibi uzun yol olunca rezillik çekmemek için makinaya güvenmek gerekiyor ...
Ahalteke
27 Mayıs 2012, 22:44
Düşüncelerin için teşekkürler polo34.
ozgurakman
27 Mayıs 2012, 23:06
94 model olan, polis çıkması falan değilse ve bakımı iyiyse neden olmasın ki.. ancak eski bmw'lerin bi çoğunda kronik problem olduğunu okudum sağdan soldan, model bazında iyi araştırma yapmanı ve kronik arızası varsa alacağın motorda bu arızanın giderilip giderilmediğini de sormanı öneririm. klr hakkında bir bilgim yok.
mehmetmumtaz
28 Mayıs 2012, 00:01
KLR Tek silindir ,su sogutmalı 4 zamanlı DOCH (çift ekzantrik) , 42 Hp - 168 kg
BMW Çift Silindir , Hava soğutmalı 4 zamanlı boxer motor 90hp - 220kg
kısaca bakarsak Bmw ile uzun yola çık boxer motor ile titremeden , dağa bağa gir güçlü ve ağır Yakıtı KLR ye göre çoktur , Zincir olayıda yok Yedek parçası çok puanlama 8/10
KLR uzun yolda tek silindir titreştirir , Arazinin her yerinde kıvrak bir şekilde dolaş emsallerinden (650cclerden) çok yakıyor. 400 Kmde bir zincir yağla :) Yedek parçası Eh işte.. puanlama 6/10
ben olsam BMW alırım
Markası ne olursa olsun 1994 model bir motosiklet alıp bir daha değiştirmeyeceğini mi düşünüyorsun ? BMW fiyatlarına şöyle bir baktım da 15- 20 bin TL arasında değişiyor. Bir Türkiye klasiği olarak ederinin iki katına satılıyorlar. Bu parayı verebiliyorsan bir sürü farklı marka model bulabilirsin. Bunun Versys'i var, Transalp'i var, gereksiz pahalı olduğunu düşünsem de V-Storm'u var. Hatta biraz daha çıkıp sıfır bile alabilirsin. Klasik değeri olmadıkça 18 yıllık bir motora geçmenin bence bir anlamı yok. KLR'yi zaten saymıyorum, çok iyi bile olsa bence hiçbir özelliği olmayan bir motor ama tabi fiyatları da olması gerektiği kadar denilebilir.
Her iki motor da doğrusu bakınca ruhumu kararttı. Ben olsam hiçbir koşulda ikisini de almam. Biraz daha araştır bence.
mehmetmumtaz
30 Mayıs 2012, 13:33
1994 BMW fiyatlarına şöyle bir baktım da 15- 20 bin TL arasında değişiyor
1994 değil 1999 modeli 12.000Tl piyasada , klr daha ucuz
Ahalteke
13 Haziran 2012, 00:09
Bu konuda cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler. Düşüncelerinizden çok yararlandım. R 1100 GS için Asya 200 ile takas olma ihtimali vardı ama 1000 km yol yapıp el boş dönmek de vardı, ayrıca R 11000 GS ile başedemeyeceğimi düşündüm. Ağırlık, parça,usta, acemilik gibi nedenlerle. ASYA da kolayca satılan bir model değil maalesef. Neyse ki bir arkadaş KLE 500 ile takasa evet dedi. Olay gerçekleşti sayılır. KLE 500 kullandıktan sonra resmen çok zevk aldım. Herhalde değiştirirsem de yine yeni bir KLE 500 alırım.
Tekrar herkese teşekkür ederim. herkesin hayalindeki motora kavuşmasını ve kazasız sürüşler diliyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO