PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Fizy 125 (2012 Model) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14

Yurdukoru
27 Nisan 2013, 14:28
Henüz motoru alalı 150 km oldu. Yakıt biraz fazla gibi. Rodaj aşamasında olduğu için 60 ı geçmememe rağmen depo çabuk bitti. 25 ( 5.5 lt) liraya depo doldu ve sadece 130 km gitti!( Genelde 2 kişi biniyoruz) Bu normal mi?

Selesi bana çok rahat geldi. Belki ağır siklet birisi olduğum içindir. İlginçtir daha önce sahibi olduğum pahalı aprilialardan daha rahat ve sessiz geldi üstelik daha seri.

Sessizliği seriliği mükemmel. Titreşim sıfıra yakın, kask ile neredeyse çalışıp çalışmadığı anlaşılmıyor. 2 kişi binince altı biraz alçak kalıyor. Şehir içi için çok pratik, beni tek rahatsız eden konu şu anda yakıtı ve bazı kasislerden geçerken altını sürtmesi.

Mengu16
27 Nisan 2013, 14:32
Ben bu motoru spacy'den daha çok beğeniyorum ama altı cidden alçak, 2 kişi binince arka amortisör dibe vuruyordur o yüzden altı sürter kasislerde. Arka tek amortisör olan çinli scooterların amortisörlerinden alınıp takılabilir, 2-3 santim daha uzun bir amortisör bulunursa 2 kişi altı sürtmeyebilir.

energy9991
27 Nisan 2013, 22:27
olsun spor arabada yere çok yakın...olaya bi de bu açıdan bakın....haa birde g.tü yere yakın olandan korkucan aga :)

amaninmb
29 Nisan 2013, 15:31
Benim gidondaki honda yazısını çıkartmaya çalışırken kırmışlar.yazının yarısı yok.Ne günlere kaldık adamlar nelere tenezzül ediyorlar.

geçmiş olsun. hangi balta girmemiş öküzmüş o?

mert136
30 Nisan 2013, 04:41
Benim Fizy 9500 km. oldu.Yağını kontrol ettim biraz eksilme var.8000'de yağı değişmişti. 1500 km'de bir çizgiden biraz az eksilme var.

Mengu16
30 Nisan 2013, 04:44
Benim gidondaki honda yazısını çıkartmaya çalışırken kırmışlar.yazının yarısı yok.Ne günlere kaldık adamlar nelere tenezzül ediyorlar.
Eyvah gitti motorun 2.el değerinin yarısı :cherry:

hyorumez
30 Nisan 2013, 12:07
Selamunaleykum... Fizzyciler... Nasılsınız.. benim beyaz güvercin 150 Km de 4,61 litre yakmış. Geçen sene 100 km de 2.5 yakarken şimdi neden bu kadar arttı bilmiyorum.
Eskiye göre daha hızlı kullanıyorum ama yakıtın bu kadar artmesı garip geldi bana.. Yakıt tüketiminizi paylaşabilirmisiniz. tşk..

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------

Mert selam nasılsın? 70 km ve ara ara üzerine çıkınca yakıt tüketimi iki katına çıkıyor. bu normal mi? Yoksa teknik aksamda bir sorun mu var. Ne dersin?

amaninmb
30 Nisan 2013, 19:01
70-90 arası gidiyorum. Benzin 4,6 ken 14 Tl yaktı 100 Km de. (Ben sadece 55 Kg'ım :) )
supap ayarlarına, yağına,filtrelerine ve lastik basıncına baktırın.

Bu arada benim yağ yakmada kalktı son tamirciden sonra...

mert136
30 Nisan 2013, 22:29
Aleykümselam hyorumez.tşk iyiyim.sen nasılsın.özlettin kendini.benim yakıt tüketimi şehiriçi son ölçümüm 100 km/2.9 lt.70km/h ve üzeri çıktığın zaman dediğin gibi çok yakıyor.100 km/3.2 lt. Yakıyor.teknik aksamda sorun yok.nedeni karbüratörlü ve küçük cc olması.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------

Ayrıca rodaj döneminde sakin kullanıyorduk.Şimdi daha seri ve agresif kullandığımız için yakıt tüketimi doğal olarak biraz yükseldi.

amaninmb
02 Mayıs 2013, 15:39
Hacııı it gibi basıyoruz :) acımıyorum açıkcası. 55 kg adamım taşısın gidi.

albaywolf
02 Mayıs 2013, 19:56
Bugün Honda Bora'da 4000 bakımı yaptırdım. Hava filtresi temiz çıktığı için değiştirmediler. Usta bir tur attı, motor çok iyi kaçıyor çok güzel gaz yiyor dedi. Bence de gerçekten seri bir motor.

En son 20 liralık benzinle 130 km. gitmiştim (kış lastikleri ile). Spacy Fizy'nin yarısı kadar yakıyormuş doğru mu?

cool113
02 Mayıs 2013, 20:19
hesabınız doğruysa 20 tl benzinle 130 km yani 100 km de 4 lt demek. yakıt çok fazla yakıyor. 400 cc scooter kadar.

albaywolf
02 Mayıs 2013, 20:26
Yapma yahu acemi olduğum için ben normal zannediyordum yakıtı. Keşke servise söyleseydim bugün şu kadar yakıyo diye ya da bujileri değiştirtseydim...

cool113
02 Mayıs 2013, 21:35
buji değiştirme etkili olmaz. problem karbüratör ayarında olabilir. subap ayarlarınıda kontrol ettirin.

albaywolf
02 Mayıs 2013, 21:43
Diğer fizy kullananlar da ne kadar yaktığını söyleyebilir mi? Belki bu makinalar genel olarak böyledir.

amaninmb
03 Mayıs 2013, 02:33
Diğer fizy kullananlar da ne kadar yaktığını söyleyebilir mi? Belki bu makinalar genel olarak böyledir.

2,5 - 3,5 arası yakıyor basmana göre 60-70 gidersen 2,3-2,5 leri görürsün fakat 80-90 yardırırsan 3,5-4 ü buluyorsun.
ki basmadanda ben duramıyorum yakıyoruz işte. Herne şekilde olursa olsun arabadan az yakıyor ve gezip tozup işini hallediyorsun.
Spacy kullananlara bakmak gerek. O injeksiyonlu bu karburatörlü. Onun az yakması gerek.

albaywolf
03 Mayıs 2013, 13:28
Ben pakette kullanıyorum kısa mesafe git-gel o yüzden fazla yakıyor sanırım.

mert136
06 Mayıs 2013, 21:05
Merhaba arkadaşlar.Bugün benim fizyin bir depo benzinle ne kadar gidebileceğini test ettim.Geçen hafta depoyu fullemiştim.9572 km.Bugünde ibre kırmızıya geldiğinde yanıma bidonla yedek benzin aldım.Amacım fiziyin depodaki benzin bitene kadar kullanmaktı.Ve 9788 km'de benzin bitti motor stop etti.9788-9572=216 km.Buda 100 km/2.78 lt. Benzin tüketimi yapıyor.Not:bu ölçüm şehiriçi ve max hız 60 km/h olarak yapıldı.

albaywolf
06 Mayıs 2013, 21:16
Yahu benimki en son 140 km yaptı onda da dibine kadar çektirdim neredeyse. Daha önce servise gittiğimde usta bu motor çok yakıyor 20 lirayla 100 km. gidiyor dedim kafasından 1-2 hesap yaptı çok normal benzin pahalandı dedi :silent:

mert136
06 Mayıs 2013, 22:09
Benzin göstergesi kırmızıya geldiğinde depoda 1.5 lt.benzin kalmış oluyor.Benim gibi deneme yap bakalım depo bitene kadar kullan yanınada yedek benzin al bidonla.o zaman anlarsın tam yakıt tüketimini.

albaywolf
07 Mayıs 2013, 14:03
Ben depo olarak değil de aldığım benzine göre hesaplamaya çalışıyorum o da biraz zor oluyor haliyle. Fiyata karşılık gelen benzinin litresini hesaplamak gerekiyor. Deponun bitmesini bekleyemem çünkü paket servisi yapıyorum. Bazen öyle yoğun oluyor ki durup benzin doldurmaya harcayacağım bir kaç dakika bile çok kıymetli oluyor. En son 140 kilometre yaptım 20 lirayla (hep 20 liralık alırım). Bilmiyorum normal mi. Motor 4000'de.

cool113
07 Mayıs 2013, 21:26
ustana gittiğinde bu motor 100 km de 4 lt yakıyor de. eğer normal derse servisini değiştir o servise uğrama bir daha. öncedende dediğim gibi 400 cc kadar yakıyor motorun.

amaninmb
08 Mayıs 2013, 11:24
Fizy'de bir de hız sıkıntısı var. 70 i geçince ciddi yakıyor motor. 50-60 tin in gidince Mert'in dediği gibi yakıyor. Yok 80-90 basınca bu scooterla yakıyor birde 2 kişiyseniz ve rüzgar vs varsa...
Rüzgardan çabuk etkilenen bir motor , ve hava şartlarından.

adam kızmış bana uzun yol için far sorduğumda fizy şehir içidir diye :"(
Ali expressden powerledlere bakıyorum. Gönlüme küstüm.

albaywolf
08 Mayıs 2013, 15:40
Fizy'de bir de hız sıkıntısı var. 70 i geçince ciddi yakıyor motor. 50-60 tin in gidince Mert'in dediği gibi yakıyor. Yok 80-90 basınca bu scooterla yakıyor birde 2 kişiyseniz ve rüzgar vs varsa...
Rüzgardan çabuk etkilenen bir motor , ve hava şartlarından.

adam kızmış bana uzun yol için far sorduğumda fizy şehir içidir diye :"(
Ali expressden powerledlere bakıyorum. Gönlüme küstüm.

Fizy ile uzun yola gittiniz mi hiç?

amaninmb
08 Mayıs 2013, 17:02
Fizy ile uzun yola gittiniz mi hiç?

350 km lik yola çıktım en son , ondan öncede ŞU YAZI (http://ismailterzi.com/2012/10/01/scooter-kicinda-250-km/) daki 270 km lik yola çıktım. ikisindede tek mola verdik.

albaywolf
08 Mayıs 2013, 21:31
350 km lik yola çıktım en son , ondan öncede ŞU YAZI (http://ismailterzi.com/2012/10/01/scooter-kicinda-250-km/) daki 270 km lik yola çıktım. ikisindede tek mola verdik.

O zaman ben de arada ufak ufak kaçabilirim demek ki. Cesaretim yoktu da :king:

amaninmb
08 Mayıs 2013, 22:59
O zaman ben de arada ufak ufak kaçabilirim demek ki. Cesaretim yoktu da :king:

80-90 uzunca yardırmayın , 100-150 km de dinlenin.arka taraftan ses gelirse (yola çıkmadan önce) kesinlikle baktırın, yağına baktırın yola çıkmadan önce. Honda'yı geç adamlar ne motorlarla scooterlarla uzun yola çıkıyorlar :) motor iyi olur , sizde nasıl kullanmasını bilir , motorunuzu tanırsanız gider...
İyi yolculuklar.

Mengu16
08 Mayıs 2013, 23:05
80-90 uzunca yardırmayın , 100-150 km de dinlenin.arka taraftan ses gelirse (yola çıkmadan önce) kesinlikle baktırın, yağına baktırın yola çıkmadan önce. Honda'yı geç adamlar ne motorlarla scooterlarla uzun yola çıkıyorlar :) motor iyi olur , sizde nasıl kullanmasını bilir , motorunuzu tanırsanız gider...
İyi yolculuklar.
0km'si 1400 liralık çinli motorla istanbuldan tekirdağa gittim geldim bi günde, 300km yol.
http://img546.imageshack.us/img546/8458/img0004oxj.jpg

albaywolf
08 Mayıs 2013, 23:29
Heyecanlandım. Sırf buradaki gezilere katılmak için ybr alıp rodajını bitirmeyi bekliyordum. Fizy ile de giderim o zaman :)

amaninmb
09 Mayıs 2013, 09:25
Heyecanlandım. Sırf buradaki gezilere katılmak için ybr alıp rodajını bitirmeyi bekliyordum. Fizy ile de giderim o zaman :)

YBR niz varsa onunla çıkın. Fizy belli bir süre sonra yolda sizi bayar 80-90 tam gaz basmak insanı yoruyor.

0km'si 1400 liralık çinli motorla istanbuldan tekirdağa gittim geldim bi günde, 300km yol.
http://img546.imageshack.us/img546/8458/img0004oxj.jpg

Aslında Birazda Motorla (Küçük cc ile) yola çıkmak akıl dengesine bağlı bulurum :)
Amaaaaan en fazla ölürüz mantığı ile çıkıyoruz :) Nasip...

Mengu16
09 Mayıs 2013, 13:12
Aslında Birazda Motorla (Küçük cc ile) yola çıkmak akıl dengesine bağlı bulurum :)
Amaaaaan en fazla ölürüz mantığı ile çıkıyoruz :) Nasip...
Yol duble yoldu ve emniyet şeridi de normal şerit kadardı çoğu yerde, o yüzden sıkıntı olmadı. Sabah 7'de çıkıp akşamüstü 3'te döndüm çok da uzun zaman almadı gittiğim yola göre. Ortalama hızım 60 falandı senin fizy125 ile uzun yol yapsan o da o kadar gider :)

albaywolf
09 Mayıs 2013, 13:17
Ybr yok almayı çok istiyorum. Para da sıkıntı değil ama gel gör ki haftanın 6 günü günün 14 saati (+1 saat de yol) çalışınca ybr ancak yata yata çürür :(

Mengu16
09 Mayıs 2013, 13:22
Ybr yok almayı çok istiyorum. Para da sıkıntı değil ama gel gör ki haftanın 6 günü günün 14 saati (+1 saat de yol) çalışınca ybr ancak yata yata çürür :(
Hem motorun var hem 1 saat otobüsle yol mu gidiyorsun iş için ? Park yeri yok mu çalıştığın yerin ?

albaywolf
09 Mayıs 2013, 14:34
Otobüsle gitmiyorum arabayla 2 kişi gidip geliyoruz. O da yarım saat geliş yarım saat gidiş 1 saat sürüyor.

amaninmb
09 Mayıs 2013, 15:53
Yol duble yoldu ve emniyet şeridi de normal şerit kadardı çoğu yerde, o yüzden sıkıntı olmadı. Sabah 7'de çıkıp akşamüstü 3'te döndüm çok da uzun zaman almadı gittiğim yola göre. Ortalama hızım 60 falandı senin fizy125 ile uzun yol yapsan o da o kadar gider :)

Ya ortalama zati yokuş mokuş derken 90- 60 arası gidiyorsun zaten. Ama millete bakıyorsun yok bununla gidermi? 125 cc yolda ölür... Önemli olan çıkmak. motorun iyiyse sen güveniyorsan iyidir :) gider.

Otobüsle gitmiyorum arabayla 2 kişi gidip geliyoruz. O da yarım saat geliş yarım saat gidiş 1 saat sürüyor.

Fizy iki kişilik :) 1 gün onunla gitmeyi deneyin. Havalı Havalı iyi olur :)

albaywolf
09 Mayıs 2013, 16:14
Fizy iki kişilik :) 1 gün onunla gitmeyi deneyin. Havalı Havalı iyi olur :)

İkinci kişi babam olunca iş değişiyo :) Hem ben 2 kişi o kadar yol gidecek kadar tecrübeli değilim daha yeni sayılırım motosiklette.

Bizim oralar biraz fazla yokuşlu. Bir kere gittim fizy ile kapının önüne geldiğimde balata kokmuştu. :santa:

Mengu16
09 Mayıs 2013, 17:03
İkinci kişi babam olunca iş değişiyo :) Hem ben 2 kişi o kadar yol gidecek kadar tecrübeli değilim daha yeni sayılırım motosiklette.

Bizim oralar biraz fazla yokuşlu. Bir kere gittim fizy ile kapının önüne geldiğimde balata kokmuştu. :santa:
Scooterlarda debriyaj kuru tip, yokuşta zorlayınca koku gelebilir ama senin motora sucular 6-7 tane damacana yükleyip istanbulun yokuşu bol mahallelerinde servis yapıyor. Sadece honda değil çinli 150'lik scooterla su dağıtanlar bile var. Yani normal yükle kullanımda 2 kişi bile olsan motor yokuşu çıkabiliyosa debriyajı düşünme.

albaywolf
09 Mayıs 2013, 17:08
Scooterlarda debriyaj kuru tip, yokuşta zorlayınca koku gelebilir ama senin motora sucular 6-7 tane damacana yükleyip istanbulun yokuşu bol mahallelerinde servis yapıyor. Sadece honda değil çinli 150'lik scooterla su dağıtanlar bile var. Yani normal yükle kullanımda 2 kişi bile olsan motor yokuşu çıkabiliyosa debriyajı düşünme.

Esas mesele o değil zaten. Motorla eve gitmeyi babam mümkün değil kabul etmez ikna edemem hem de ben kendime güvenemiyorum 2 kişi gidecek kadar.

amaninmb
09 Mayıs 2013, 17:38
Esas mesele o değil zaten. Motorla eve gitmeyi babam mümkün değil kabul etmez ikna edemem hem de ben kendime güvenemiyorum 2 kişi gidecek kadar.

Benim Babam arkamdayken pazar günleri falan gezerken;
50 yi geçeyim "Eşşek sıpası yavaş git" , "Dalacan şurada biryere adam gibi git" gibi ABS (Ani Baba Sistemi) , HKS (Hız Kontrol Sistemi) devreye giriyor.
Balatayı fazla takmayın :) bazen etraftaki arabanın balata kokusu bile adama kurt düşürüyor. ve bine bine tecrübe edilir :) bence...
Ve baba iyi bir artçı değilse dikkat.

albaywolf
09 Mayıs 2013, 18:45
Bir kere ben 3 tane siparişi birden aldım motorla dağıtıyorum falan son siparişin olduğu yere geldim baktım babam da orada. Ben çıktıktan sonra aynı binaya başka sipariş daha gelmiş beni aramışlar ama motor üstündeyken sesten ve titreşimden telefonu duymadığım için geri dönmedim tabi. Baba atla gidelim diyorum topu topu 100 metrelik yol olmaz ben korkarım sen git ben yürürüm diyor. Ama al motoru sen git ben yürüyüm desem direk atlar :cherry:

mert136
13 Mayıs 2013, 19:38
Bugün yazlık eldiven almaya motoliz'e gittim.Tex V008 marka ve modeli.(cepten girdiğim için link veremiyorum)internet sayfalarında 32 tl olan eldiven,almaya gittiğimde 50 tl fiyat çektiler.Durumu anlattığımda ürünün internet satış fiyatı böyleymiş.dükkandan alırsan farklıymış.Bu nasıl iş bu nasıl esnaflık.Almadan geri döndüm.;-> Bir daha adımımı atmam bu motolize

amaninmb
14 Mayıs 2013, 09:40
Bugün yazlık eldiven almaya motoliz'e gittim.Tex V008 marka ve modeli.(cepten girdiğim için link veremiyorum)internet sayfalarında 32 tl olan eldiven,almaya gittiğimde 50 tl fiyat çektiler.Durumu anlattığımda ürünün internet satış fiyatı böyleymiş.dükkandan alırsan farklıymış.Bu nasıl iş bu nasıl esnaflık.Almadan geri döndüm.;-> Bir daha adımımı atmam bu motolize

http://www.aliexpress.com/item/3-Colors-Carbon-Fiber-PRO-Motorcycle-Racing-Motocross-Full-gloves/634235545.html

bundan bende deisis de aldı memnunuz :)
Biraz ince ama korumalıklı vs güzel yani fiyatına göre yani 12,88 Tl lik bir ürün.
Tek Dez avantajı 15 gün kargo sürüyor yaklaşık.

mert136
14 Mayıs 2013, 13:41
En güzeli bunlara tepki olsun diye yurt dışından almak.Dün Deryali arkadaşımız çok güzel bir konu açtı.Yüksek aksesuar fiyatları ile ilgili.Yedek parçalar ondan aşşağı değil herkes biliyor.motorcuları resmen soyuyorlar.

amaninmb
15 Mayıs 2013, 11:52
En güzeli bunlara tepki olsun diye yurt dışından almak.Dün Deryali arkadaşımız çok güzel bir konu açtı.Yüksek aksesuar fiyatları ile ilgili.Yedek parçalar ondan aşşağı değil herkes biliyor.motorcuları resmen soyuyorlar.

tepki olsa ne yapacakta... vergi denen birşey var bizim burada... satıcıdan el değiştirse bile vergi vergi.....

hyorumez
15 Mayıs 2013, 15:12
Teşekkürler, Mert.. Ben rodajdan sonra motor açılır daha az yakar derkene... Benzinlikten çıkmaz oldum..:-)) Motor başka birşey tabii...İlk başta cesaretsizdim şimdi daha rahatım motorun üzerinde..Elhamdülillah. Hız yapınca süper oluyor ama korkuyorum.. daha çok tecrübem yok.bu ilk motorum.. İleride daha kocaman bişii alırız..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Benim babam da Fizzy me öyle tav oldu ki.. Benim olsun dedi diyecek yani..O derece.. ABS - HKS espirinize çok güldüm.. Ofisde herkese iyi geldi.. Başlangıç motoru için Fizzy iyi bence. Çekişi - kullanımı güzel.. Ama biraz daha param olsa PCX alırdım.. Daha heyecanlı bir motor.. Anlaşılan sizinde beyaz bir güvercininiz var.. Hayırlı olsun..

amaninmb
16 Mayıs 2013, 00:26
Teşekkürler, Mert.. Ben rodajdan sonra motor açılır daha az yakar derkene... Benzinlikten çıkmaz oldum..:-)) Motor başka birşey tabii...İlk başta cesaretsizdim şimdi daha rahatım motorun üzerinde..Elhamdülillah. Hız yapınca süper oluyor ama korkuyorum.. daha çok tecrübem yok.bu ilk motorum.. İleride daha kocaman bişii alırız..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Benim babam da Fizzy me öyle tav oldu ki.. Benim olsun dedi diyecek yani..O derece.. ABS - HKS espirinize çok güldüm.. Ofisde herkese iyi geldi.. Başlangıç motoru için Fizzy iyi bence. Çekişi - kullanımı güzel.. Ama biraz daha param olsa PCX alırdım.. Daha heyecanlı bir motor.. Anlaşılan sizinde beyaz bir güvercininiz var.. Hayırlı olsun..

İlerde nasip... Para fazla olsa PCX alırdım ama Benim birazda yer sıkıntım var. Koyacak yerim yok. Emanet emanet eşden dostan yer istiyoruz yok dükkana koyalım sabah ben alırım , hacı 2 gün senin otoparkda dursun , 3 gün katlı otoparka koyarız olmuyor...

En iyisi :) hurda j9 alıp arkasına atmak olacakta neyse... :)
gerçi ona vereceğim parayı Fizy i satar ya araba yada PCX vs alırım :)
amaaaan çok düşünmeyeceğim. saçmalama kat sayım artıyor. ve gece oldu. yatalım artık iş var yarın..

mert136
18 Mayıs 2013, 20:22
Bugün motorumun yağını kendim değiştim.km 10150 yağ 10/40 po 'dan aldım 25 tl.Ara yağ değişimlerini kendim yapacağım artık.Garanti devam etsin diyede 4000'de bir servise gidecez artık.

albaywolf
18 Mayıs 2013, 21:59
Bugün motorumun yağını kendim değiştim.km 10150 yağ 10/40 po 'dan aldım 25 tl.Ara yağ değişimlerini kendim yapacağım artık.Garanti devam etsin diyede 4000'de bir servise gidecez artık.

Bana serviste yağı biz değiştirelim her değişimde kapağın ucundaki bi zamazingonun değişmesi gerekiyo onu kimse değiştirmez bi de kapağı fazla sıkarsan çatlatır demişlerdi. Yağ değişimi serviste 35 liraymış. Acaba doğru mu yoksa sırf servise gidelim diye hikaye mi?

mert136
18 Mayıs 2013, 22:42
Yağ tapasında conta var ama her yağ değişiminde yeni takıyorlarmı bilmiyorum,benimkisi sağlamdı yıpranma yoktu.

albaywolf
18 Mayıs 2013, 23:33
Yağ tapasında conta var ama her yağ değişiminde yeni takıyorlarmı bilmiyorum,benimkisi sağlamdı yıpranma yoktu.

Dediklerine göre takıyorlar. O contayı her yerde bulabilir miyiz acaba?