PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kastino qm 50cc - Emektara Bakım Lazımm.

evren kertil
11 Mayıs 2012, 11:49
Öncelikle iyi günler..bende 2000 model bi scooter vardı kaç yıl önce bozulmuştu bakım istiyordu..bende uğraşamadım bırakmıştım motor yıllarca yattı.bu yaz bakım çektim kendimce çalıştırdım..çalışması iyi ama çekiş yoktu bende şanzumanı sökmüştüm.balata erimişti tornacıda kaynakla diş attırıp balatanın açısını genişlettim..biraz işe yaradı..ama söktüğüm hız balatası heralde..kalkışta zorlanıyor ama belli bir hızdan sonra hız balatasına geçince süper çekiyo bayırlarda falan zorlanma yapmıyor.fakat kalkış balatasına geçince çekiş azalıyo..başka bir balatamı var motorda..onu değiştirebilirim..Ve parçalarını nerde bulabilirim acaba..yardım bekliyorum..

acayüp
11 Mayıs 2012, 12:22
Balata konusunda bilgilerin cok eksik ve yanlis. Bu konuda biraz arastirma yapip dogrusunu ogrenmen lazim.
Kalkisi zayif hizini aldiktan sonra normale donuyorsa, bagalarini ve kayisini kontrol etmelisin. Ayrica kalkis balatasi diye birsey yok.
Hala uzerinde eski kayis varsa onu bir an once degistirmelisin.
Sanziman yagini, motor yagini filtreleri ve bujiyi mutlaka yenile karburator temizligi ve ayari yaptir hatta uzun sure yatmissa benzin deposunu da sokup temizlemende fayda var

evren kertil
11 Mayıs 2012, 12:33
motor yağı deposu delikti bende benzine karıştırıp koyuyorum..sorun olurmu bu durum şişme falan yapmıyoo çok denedim.geriye kalanların hepsini bu yaz yaptım..ama bahsettiğiniz kayışı hiç görmedim..tam olarak nerde acaba..şanziman yağınıda koydum ama 10-15 km gidince şanzıman çokk ısınıyor ısındığı içinde sorun olurmu??

acayüp
11 Mayıs 2012, 13:12
yagin oranini iyi ayarlarsaniz sorun olmaz. Kayis solda varyator kapagini sokunce gorursun. Fakat ozel alet takim ister tek basina yapamayabilirsin.

Mengu16
11 Mayıs 2012, 13:12
motor yağı deposu delikti bende benzine karıştırıp koyuyorum..sorun olurmu bu durum şişme falan yapmıyoo çok denedim.geriye kalanların hepsini bu yaz yaptım..ama bahsettiğiniz kayışı hiç görmedim..tam olarak nerde acaba..şanziman yağınıda koydum ama 10-15 km gidince şanzıman çokk ısınıyor ısındığı içinde sorun olurmu??
Tekerin bağlı olduğu kutu içinde aktarma kayışı var, debriyaj balatasını tamir edip de onu görmemiş olmanız mümkün değil.

evren kertil
11 Mayıs 2012, 22:39
balatadan tekere gıden zincir var..onun dışında kayış falan göremedim.zaten kutunun içi yag ile dolu.balata yagın içinde calışıyo..ve bir süre sonra ısınıyo..zaten bende fazla şıkıştırmıyorum..birde balata setini sirkecide sordum 65 tl dediler normalmidir..ve balatayı takınca düzelirmi?baska parça gereklimidir..