Orijinalini görmek için tıklayınız : KTM KTM Duke 200/250 Kullanıcıları - Bilgi Paylaşım Başlığı
ayhan.s
25 Mart 2014, 00:46
Bir hafta kullanmadım motoru. Yağmurun altında kaldı hali ile, kapalı bir yere de çekemedim. Bu sabah çalıştırmaya çalıştığımda baya zorlandı. Boğulur gibi sesler çıkardı, çıkardı. Gaz vererek çalıştırdım motoru gazı kapatınca stop etti. Bir kaç kere bu şekilde inatlaştı sonra yola çıkınca sıkıntı yaratmadı.
Bunun nedeni ne olabilir, bir daha olmaması için ne yapmam lazım? Akşam çalıştırdığımda tık diye çalıştı...
Pegin bağlı olduğu alıminyum parça ile arada köprü görevi gören baş şeklinde içinde oynayan parça var. Oraya arada yağ sıkmak gerek. Bu şekilde ancak kuruma ve titreşimden kaynaklanan çözülme engellenebilirmiş. Ustaya sağlamlığından dolayı ktm aldığımı söyledim. Fakat ktmler 30kdan sonra sıkıntı çıkartır dedi. Bu arada kendisi kawa servisi.
bir resim eklesene göreyim neresi.yada sen topkapı dan geçerken bana uğra bakayım neresi.
İststunt
26 Mart 2014, 21:08
Eveeet:))) bu gun ödememi yapmiş oldum,ALLAHİN iziniyle cuma motorumu plakasi ile alicam. Cok dusundum,sifirmi 2 elmi diye,sonunda tavsiyelernz uzere sifir aldm. KTM DUKE 200 (turuncu renk)
Simdi yine aizin degerli yorumlariniza ihtiyacim var abiler,TURUNCU KTM DUKE icin ekipman almak istiyorum,hangi marka daha guzel yakisyor?:)) hem guzel otursun hem guvenlik aciaindan kaliteli olsun... Motoru aldigim yerden baktimda guzel Kask ve Mont bulamadm. Sizden rica etsem guzel kask ve Mont tavsiye edebilirmisnz?:)
P.S oradaki montlarda sadece dirseklik vardi.. Sirtligi filan yok :( Kask'da 160 TL lik bir kask. Ama onuda begenmedm... Yardimmm)))!
ErtugrulGazi
28 Mart 2014, 00:13
Eveeet:))) bu gun ödememi yapmiş oldum,ALLAHİN iziniyle cuma motorumu plakasi ile alicam. Cok dusundum,sifirmi 2 elmi diye,sonunda tavsiyelernz uzere sifir aldm. KTM DUKE 200 (turuncu renk)
Simdi yine aizin degerli yorumlariniza ihtiyacim var abiler,TURUNCU KTM DUKE icin ekipman almak istiyorum,hangi marka daha guzel yakisyor?:)) hem guzel otursun hem guvenlik aciaindan kaliteli olsun... Motoru aldigim yerden baktimda guzel Kask ve Mont bulamadm. Sizden rica etsem guzel kask ve Mont tavsiye edebilirmisnz?:)
P.S oradaki montlarda sadece dirseklik vardi.. Sirtligi filan yok :( Kask'da 160 TL lik bir kask. Ama onuda begenmedm... Yardimmm)))!
hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin
İststunt
28 Mart 2014, 00:20
Tesekkur ederim :))
RAMİREZ
28 Mart 2014, 11:14
Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah. Ktm'ye en çok kendi lisanslı ekipmanı yakısıyor. Ama aşırı pahalı ve koruma olarakta dışarıdan bakınca pek tatmin edici durmuyor. Zaten kasklarını marushin yapıyormuş. Aynı model kask üzerinde marushin yazarsa 1 lira, ktm yazarsa 2 lira maalesef. Piyasada turuncu beyaz kask ve mont bulabilirsin. Motora aksesuar olarak ise ben acerbis kullanıyorum. ktm için özel ürünleri var.
Omerselman
28 Mart 2014, 14:51
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin
Arkadaşlar stock lastik mi yoksa başka lastikmi kullanıyorsunuz? Birde sele hakkaten uzun yolda 2-3 saat sora ağrı yapıyormuş :)
ArdaAras
28 Mart 2014, 14:59
Arkadaşlar stock lastik mi yoksa başka lastikmi kullanıyorsunuz? Birde sele hakkaten uzun yolda 2-3 saat sora ağrı yapıyormuş :)
dostum stock lastikler kötü, ben 2000 olmadan pirelli scorpion trial aldım. çok memnunum. 2-3 saat sonra her motor agrı yapar bence. molalı kullanmanı tavsiye ederim
Gökhan45
28 Mart 2014, 15:01
Ben Pirelli Diablo Rosso II kullanıyorum. Çok memnunum. Stok lastikler açık konuşmak gerekirse "dandik." Güvenemedim bir türlü, yağmurda da sıkıntı yaratıyor, kuru zeminde de.
İststunt
28 Mart 2014, 17:14
Tesekkur ederim abi! :) ALLAH cumlemize kazasiz belasiz sürüşler nasip etsin.
Gökhan45
28 Mart 2014, 17:57
Arkadaşlar bir şey soracağım, yardımcı olursanız sevinirim. Ben motorumu 2. el aldım. Bir sıkıntısı yok çok şükür ama devir kesiciye girdiğinde ortadaki kırmızı ışık yanmıyor bende vites atmadan hemen önce. Nedeni ne olabilir sizce?
İststunt
28 Mart 2014, 20:57
Abiler,motoru sifir aldim egzoz (akrpovich) takmanin bir anlmi varmi?:)
umurcan
28 Mart 2014, 21:08
Arkadaşlar bir şey soracağım, yardımcı olursanız sevinirim. Ben motorumu 2. el aldım. Bir sıkıntısı yok çok şükür ama devir kesiciye girdiğinde ortadaki kırmızı ışık yanmıyor bende vites atmadan hemen önce. Nedeni ne olabilir sizce?
o ışıkları ayarlayabiliyorsunuz ekrandan. önceki sahibi çok yükseğe ayarlamışsa oraya gelmeden kesiyor olabilir belki devri
egzoz takmadan beklentine bağlı. performans olarak fark yaratmaz. daha sesli çalışır sadece. ayrıca yeni egzoza göre enjekiyon oranını da düzenletmen gerekekir
üstün42
28 Mart 2014, 21:38
https://www.facebook.com/photo.php?v=749909391694234&set=vb.748501308501709&type=2&theater
sadece 50 km hızla olan bu. ben 20 ile çarptım 1500 tl masraf çıktı yukardaki cbr 125 r bana ait kazalı görünmüyor ama kullandığımız motorun parçaları çok pahalı. tam koruma ile bizde sıyrık bile yok ama hızım 50 ve üstü olsaydı allah korusun bunları yazamazdım demem o ki aman aman çok dikkat edin özellikle şehir içinde çok çok dikkat. taksiciler minübüscüler kamyonlardan uzak durun.
brooklynnn
28 Mart 2014, 21:44
Titreşim arttı yağı değiştim düzeldi. 4000 kmde değiştim yağı
6 ay geçti son bakımdan
manifes
31 Mart 2014, 13:22
usta elcik korumaları nerden aldın yardımcı olurmusun bende alayım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------
motoruma elcik koruma taktırdım 85 liraya hallettim
polisport turuncu elcik aldım sadece rüzgarı kesen türden
metal bağlantıları yok
ayrıca 160-60-17 ve 120-70-17 lastik taktım motorun goruntusu birden değişti
bugun hava iyi olursa yıkarken cekip koyarım insallah buraya
bunların haricinde motor çok seri cok guzel ivmeleniyor surmesı cok zevkli
sehır ıcınde yanlamak ıstıyorsanız alabılırsınız :)
390ı hayal bile edemıyorum su an
usta nerden aldın yardımcı olurmuusn bende taktırıyım
Serk21
31 Mart 2014, 16:43
Parçalar için alternatif çözüm bulabilen var mı? şuan depo üstündeki turuncu grenajın yen yandaki siyah pilastik kapağın fiyatı nedir? bilen var mı? sticker üzerinde mi geliyor yoksa ayrı mı satın alıyoruz?
İststunt
01 Nisan 2014, 00:55
Arkadaşlar Merhaba. :)) çok komik gelebilir soru,ama sormam lazm. Motorun ön fari sürekli acikmi duryor?(kısalar) sürekli açik,kapanan yerini bulamiyorum. Ve ikinciside,Kaskim buğlanmasi normalmi? SHOE marka kask aldim,taksigim an buglanyor. :(.
KTM DUKE'ci abiler,İstanbulda toplandiginiz grup varmi acaba?)) bende katilsammm.
umurcan
01 Nisan 2014, 02:37
kısa farlar kapanmaz. dikkat çekmek adına sabahları uzunlar açık gezmeyi öneren eğitmenler bile var
kasklar üzerinde buğu yapmaz yazsa bile buğu yapar, çözümü pinlocktur
bu da duke kullanıcılarının FB grubu : https://www.facebook.com/groups/ktmduketurkey/
:wiinkk:
kullanım klavuzunu okumanı tavsiye ederim bu arada :)
İststunt
01 Nisan 2014, 08:03
Tesekkur ederim. Facebook grubuda cok aktif degilmis.. Gecen gun Hondacilar ile karailastim Sirkecide,orda dusunmustum,DUKE'cilarda oyle gezyorsa katilirdim :)) yeni seyler ogrenrdim.
Syanur
01 Nisan 2014, 10:32
kısa farlar kapanmaz. dikkat çekmek adına ::156::sabahları::156:: uzunlar açık gezmeyi öneren eğitmenler bile var
kasklar üzerinde buğu yapmaz yazsa bile buğu yapar, çözümü pinlocktur
kullanım klavuzunu okumanı tavsiye ederim bu arada ::puro::
::150:: Pinlok ne abi ::ouestion
brooklynnn
01 Nisan 2014, 14:25
Elcik korumaları spor mıtodan almıştım çok zaman geçti üzerinden
metal bağlantılı alın
Ahmet Abi
01 Nisan 2014, 15:19
Bugün yamaha bayisinde ktmlerin 30binden sonra sorun çıkardığından bahsediliyordu. Doğruluk payı var mıdır?
umurcan
01 Nisan 2014, 17:42
Bugün yamaha bayisinde ktmlerin 30binden sonra sorun çıkardığından bahsediliyordu. Doğruluk payı var mıdır?
otuzbini aşan tek dükü sadece kilometreye bakarak hurdaya ayırdılar, var sen düşün :mrgreen:
daha evvel de dediler bunu ama ben ktm'nin eski takma adı olan ktm keine tausend meter lafının devamı olarak düşünerek pek itibar etmiyorum
İststunt
01 Nisan 2014, 18:20
::150:: Pinlok ne abi ::ouestion
Pinlock,bende bu gun taktirdim. SHOİ marka kask almistim,buglanyor diye aldigim yere gittim. Bedava taktilar,ve hic buglanmyor artik. :)
Serk21
01 Nisan 2014, 19:58
Ben boyle baslik gormedim :) madem siz cevap vermiyorsunuz ben yazayim.bugun spor motoyu arayip fiyat aldim;
depo grenaji: 271tl
yan kapak(tek): 274tl
sticker(depo ustu 2 adet): 180tl
ayna(çift): 140tl
Omerselman
01 Nisan 2014, 20:35
Arkadaşlar geçenlerde bi arkadaş vites bağlantısının yerinden çıktığından bahsetmişti.
Bugün mevzuya uyandım. Olayın yağla falan alakası yok. Ayaklık açık olduğunda motora oturursanız ayaklık vites bağlantısına yaslı olduğundan daha çok ağırlık biniyor. Somun ağırlıkla zamanla gevşediğinden yerinden çıkabiliyor. Tavsiyem ayaklık açıkken motora fazla abanmayın ve arada o bağlantıyı kontrol edin.
Not: rodajdan sonra aleti devirli trafikte kullanmak çok zevkli özellikle makas atmalar falan ama siz siz olun dikkatli kullanın..
turizmci
01 Nisan 2014, 22:23
Merhabalar, 14.000 de 2012 Model KTM Duke 200, 10.750 ye buldum,kazası belası yok diyor, yarın gidip bakıcam, sizce iyi mi? Almalı mıyım?
K-can
01 Nisan 2014, 22:38
Ben 2 ay önce 5000 km'deki motoru 10.000'e almıştım. Çizigi bile yoktu. O yüzden o fiyatta pazarlık yapılır diye düşünüyorum. Gerçi hava sıcaklığı ile motosiklet fiyatları arasında doğru orantı oluyor malum... Piyasası artmış olabilir.
Gökhan45
02 Nisan 2014, 12:30
Selam arkadaşlar, aranızda aküyü değiştiren oldu mu hiç? Olduysa kaç TL'ye değiştirdi? Yardımcı olursanız sevinirim.
brooklynnn
03 Nisan 2014, 02:46
Bugün Marmara Forum Decathlon önünde benim motorun yanında duran absli Duke buradan mı
turizmci
03 Nisan 2014, 19:14
Merhabalar arkadaslar az önce aldım motoru duke 200 15.000 de, sigorta yaptırmaya gittim 560 lira fiyat verdiler, size bir sorayım dedim yaptırmadım, kendi üzerime ilk motorum olacak, 90 dogumluyum, sizce normal mi?
Gökhan45
04 Nisan 2014, 11:10
ben de 2. el almıştım. ilk motorumdu. hdi sigorta 340 lira teklif verdi. en düşüğü oydu, onu seçtim bende.
serkank
04 Nisan 2014, 17:43
ABS için ne düşünüyorsunuz, çok gerekli mi sizce? Lastiği değiştiririm diyorum zaten, onu yaptıktan sonra olmasa da olur mu acaba? İlk motorum olacak inşallah da ne kadar gereklidir kestiremiyorum o yüzden.
turizmci
04 Nisan 2014, 22:00
Cok sagol cevap verdigin icin. Bugun KTM kullanıcısı bir abiyle karşılaştım, o bana kendi sigortacısının numarasını verdi, ordan 450 liraya yaptırdım. En ucuzu buydu malesef.
RAMİREZ
05 Nisan 2014, 02:44
Merhabalar arkadaslar az önce aldım motoru duke 200 15.000 de, sigorta yaptırmaya gittim 560 lira fiyat verdiler, size bir sorayım dedim yaptırmadım, kendi üzerime ilk motorum olacak, 90 dogumluyum, sizce normal mi?
biraz fazla fazla gibi. 0 km. duke 125 i yarısına yaptırmıştım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:39 ----------
ABS için ne düşünüyorsunuz, çok gerekli mi sizce? Lastiği değiştiririm diyorum zaten, onu yaptıktan sonra olmasa da olur mu acaba? İlk motorum olacak inşallah da ne kadar gereklidir kestiremiyorum o yüzden.
benimde ilk motorumdu hatta öğrendiğim motordu. ben faydasını çok gördüğümü düşünüyorum. ki benimki 125 lik. 200 lükte daha iyi olur diye düşünüyorum. sana limitlerini hatırlatıyor.
OliveBadi
06 Nisan 2014, 20:28
Arkadaşlar duke 125 konusuna yazmıştım ama günler oldu, ne gelen var ne giden; bir sorum olmuştu öylece bekleyip duruyor. Bir de buraya yazmaya karar verdim, belki 200 sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir.
Yeni bir 125 Duke aldım. Kendim için tüm koruyucu malzemeleri de satın aldım ve forumda yazılan öğütleri dikkate alarak parayı esirgemedim.
Ama motorsikletin koruması için çok az bir bütçem kaldı. Öncelikle koruma demiri (crash bar), elcik koruma ve arka çanta taşıyıcı lazım. Bu malzemeleri nereden en uygun fiyata alabileceğimi söyleyebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
umurcan
06 Nisan 2014, 20:42
ebay ve aliexpressten bakabilirsin. ebayda baya bir şey var :)
OliveBadi
06 Nisan 2014, 22:28
teşekkürler...
HalukSarı
11 Nisan 2014, 20:58
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. :)
Bu ay başında 0 km Duke 200 aldım. Aldığım andan itibaren motor sesinin haricinde şiddetli bir uğultu sesi geliyor motordan. Hatta bu ses kaskın içinde iyice yoğunlaşıp, motor sesinin bile önüne geçiyor. Bir arkadaşımın 10.000 km'deki Duke 200'ünü kullandığımda aynı ses yoktu. Zamanla düzelir hele bir rodaj bitsin dedim. Henüz 370 km'de ve seste bir değişiklik yok.
Motosikleti kullanma kılavuzundaki talimatlara uygun bir şekilde kullanıyorum. 7.500 1/min deviri hiç geçmedim (yalnız bir kaç defa vitesi yanlışlıkla boşa attığımda sanırım biraz geçtim). Fakat bu hafta 2 defa, biraz seri kullanmanın ardından, motosiklet 6. viteste 80-90 km/h hız aralığında devir kesti (öksürür gibi). İlk sefer korktum ve yavaşladım. İkinci seferde gazı bir süre daha açık tuttum ve motor hızlanmaya devam etti.
Aranızda buna benzer bir durumla karşılaşan var mı acaba? Ben baya işkillendim de... :pale:
Omerselman
12 Nisan 2014, 22:28
Banada oldu o 6. vitesde 120-130 arasında motor tekerleği boşta dönmüş gibi bi olay oldu. Sordum soruşturdum yoldaki çamur yağ yada başka bir sey tekerleği kaydırmış olabilir yada benzinde pislik vardır dediler. Aynı olay tekrarlanmadı bir daha. Şimdilerde 5. Viteste bir uğultu sesi var ama götürüp baktırmadım. Arada oluyor. Tekerleğin boşta dönmesi olayının benzeri redlineda motoru zorladığındada oluyor. Neysede şimdilik çok memnunum ama lastikleri değiştirmem gerek. Kayma yapıyorlar ve maalesef yarmışm :)
OliveBadi
13 Nisan 2014, 17:06
Serviste, "ilk 200, 300 km lastikler kayabilir; fazla güvenme, zaman içinde oturur" demişlerdi. İlk aldığımda 50. km deyken bir kez kaydım ama ondan sonra hiç sıkıntı yaşamadım.
Bu arada arkadaşlar; şu koruma demirinde topuz takılabilen bir vida girişi var; Bu topuza türkçe ve ingilizcede ne isim veriliyor, internette adını bilmeden araştırmak zor oluyor.
Koruma demiri temsili resmi:
http://www.schleenbecker-moto.eu/user_html/1336661697/pix/a/n/9061296803304+crash+bars.2.jpg
resimdeki o siyah yuvarlak nesne...
umurcan
13 Nisan 2014, 17:11
http://www.ebay.com/itm/KTM-Duke-125-200-2011-2012-2013-CNC-Rear-Billet-Spools-Sliders-/301146146774?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item461db587d6&vxp=mtr
spool deniyormuş demek
ErtugrulGazi
14 Nisan 2014, 01:59
Değerli forum üyeleri,
Teknik bilgi gerektiren sorularım var. El kitabında hem 10-40 hem de 15-50 yarı sentetik yağ kullanımını (hava sıcaklıklarına bağlı olarak) öneriyor.
1. sorum: yarı sentetik yerine tam senteik kullanmanın bir sakıncası var mı? arasındaki fark nedir?
2. sorum: bulunduğum yer her iki yağı kullanabileceğim hava şartlarına sahip. En iyi performans ve korumayı hangi yağ ile sağlayabilirim.
Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.
(servise gideceksin, yaptıracaksın şeklinde gereksiz cevap verecek olan varsa gerek yok...Teknik bilgisini paylaşacak arkadaş beri gelsin.)
umurcan
14 Nisan 2014, 03:12
tam sentetik yağ 250cc ve altında önerilmiyor. debriyajla ilgili bir sıkıntı yarattığını söylüyorlar. tam olarak hatırlamıyorum şu an
ikinci sorun hakkında bi bilgim yok. direk spormotoyu arayıp danışabilirsin bu tür konuları
ErtugrulGazi
17 Nisan 2014, 21:27
Motorun içinde bulunan 10W-40 sentetik yağı boşaltıp, 15W-50 yarı sentetik yağ koydum motora, sarsıntı azaldı gibi geldi. Viteş geçişleri daha akıcı oldu. Umarım psikolojik değildir. Diğer forumlarda ve birebir yaptığım fikir alış-verişlerinde elde ettiğim sonuç; motora koyduğumuz yağ sadece motoru yağlamıyor aynı zamanda debriyaj ve vites dişlilerini de yağladığı için 10W-40 hafif ince kalabiliyor. 15W-50 bizim motorlar için tam kıvamında. Çok soğuk bir ülkede yaşamıyor iseniz 10W-40 ince kalır.
Saygılarımla.
onur1517
20 Nisan 2014, 16:53
Arkadaşlar merhaba. Yukarıda trafik sigortası ile yazıları okuyunca katılım da bulunmak istedim. Malumunuz poliçeler kişiden kişiye şehre göre vs faktörlere göre fark edebiliyor. Geçen sene tanışıklığım olmayan biyerden ERGO 114 TL'ye yaptırmıştım. Bu sene yeniletmek için gene tanışıklığım olmayan ve bünyesinde pek çok firma bulunan sigorta firmasından çok çeşitli fiyatlar aldım. rakamlar ilk başta 190 ila 400 TL arasında değişiyordu. Pahalı bulduğumu belirttim. Son olarak ERGO nun fiyatı geldi. Gelen fiyat 74 TL idi. Bir yanlışlık olup olmadığını sordum:) Fiyatı teyid ettiler bende poliçeyi yenilettim. Kıssadan hisse trafik yada kasko yaptırırken çeşitli firmalardan alabildiğiniz kadar fiyat alın. Motor için ERGO tavsiyemdir. Son olarak yaşım 34, plakada 35 yani İzmir.
fevziiiii
20 Nisan 2014, 17:23
arkadaşlar 2012 model dukeüme telefon vb. sarjı için usb çıkış takacağım fakat malesef aksesuar sigortasını 2013 ve sonraki modellere koymuşlar. ben acaba hangi sigortaya bağlamalıyım? yaklaşık yarım amperlik bir yük bağlıycam. fikri olan var mı?
sigorta konusunda; pirim kişiden kişiye çok değişebiliyor. Senelerdir kendi üzerine kayıtlı vasıtası olan kazası olmayan ile yeni araba/motor almış kişilerin pirimleri çok farklı çıkabiliyor. Kaza yapıp yapmamak da çok önemli ve kabahatin sizde olmamasıda önemli değil. şurdan biri gelip size çarpar ve siz de bu kazayı tutanak ile tesbit ederseniz, kazada tüm kabahat karşıdakinin olsa bile, sizin bir sonraki sigorta piriminizi arttırıyorlar.
ayhan.s
20 Nisan 2014, 20:03
6000 km bakımına 350 TL verdik. Baya pahalı yahu, arabayı sattık masraflı diye bunun da ondan aşağı kalır yanı yok.
6000 km bakımına 350 TL verdik. Baya pahalı yahu, arabayı sattık masraflı diye bunun da ondan aşağı kalır yanı yok.
Hava filtresi hariç bakımı kendin yaparsan buji değişimi dahil 95 tl maliyeti .
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO