Orijinalini görmek için tıklayınız : KTM KTM Duke 200/250 Kullanıcıları - Bilgi Paylaşım Başlığı
wincentt
03 Nisan 2013, 17:55
Teşekkürler wincett,
Bizim Motor hakkında dikkat etmem gereken bir husus varmıdır özellikle benim gibi acemi bir kullanıcı için.
Teşk.
Benim de ilk motorum ve 1. ve 2. vites gerçekten çok tepkili biraz dikkatli olmak lazım kalkışlarda. Hatta geçen gün r1 kullanmış ve şu an moto kuryelik yapan bir arkadaşıma dennettim çok şaşırdı 1. vites çok tepkili 2. vites biraz daha rahat 3. vitesten sonra gayet rahattır. Bu yüzden gidonu sıkmadan hakimiyeti bacaklara vermek ve bacaklarla motoru sıkı tutmak lazım. Ben de acemi olduğumdan ilk zamanlar gidona sarıldığımdan gazı ayarlamak baya zor oluyordu :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
Bu arada salı günü edirneye geldim 200 km sonunda yakıt uyarı seviyesine geldi bu noktadan sonra hızımı 80-90 civarına düşürdüm ve 50 km daha yol yaptım. Benzin aldığımda göstergede daha 38 km gidebileceğim görünüyordu. Yani yakıt uyarısından sonra sanırım 80 km rahat gidilebiliyor. Tabi deviri 8000 in altına düşürmek gerekiyor. 260 km sonunda 40 liralık benzin aldım 2 saat 10 dakikada k.çekmeceden edirneye girdim.
Syanur
03 Nisan 2013, 17:58
Ktm zinciri kadar dandik bir zincirle karsilasmadim 10 yillik motosiklet maceramda , 3500 km de zincir bozuldu her hafta bakim yapmama ragmen okadar yaglar temizleme spreyleri boşa gitti 200 liralik zincir aldim did vx2 sari renkli :(
Konu ile alakli spormoto teknik sevisten aldiğim saçma cevabida paylaşayim
---bu motor sinifinin en guclusu ondan olabilir motorun gucunu yanlis kullanmis olabirsin :)
Adam bilmiyor tabi bundan once R1 kullandim ondan once hornet 900 daha once xjr 1200 bana gucten bahsediyor ... ktm servis konusunda gercekten fiyasko
Bu adamlar, motorun heryerini yıkayabilirsin, suyla alakalı bir sorun olmaz diyen adamlar işte. Zihniyet ortada. Sizim motorun sınıfı var da, bu da sınıfındaki en güçlü vs, vs,.... peh... :farao:
Eve gidince bakacağım sipariş verebilirim ama yurtdışından gelince gümrük işini nasıl yapacağız
nereye ne kadar ödeme yapmam gerekir
---------- Post added at 16:23 ---------- Previous post was at 16:21 ----------
Nerden aldınız öğrenebilir miyim ? Ben de 15bin bakımında değiştireceğim inşallah
Direk gönderdiğim linkten sipariş geçerseniz en ucuzunu almış olursunuz. Gümrüğe takılmadı, bu fiyata takılmaması lazım zaten.
askeray
03 Nisan 2013, 18:19
[QUOTE=Syanur;2984552]Bu adamlar, motorun heryerini yıkayabilirsin, suyla alakalı bir sorun olmaz diyen adamlar işte. Zihniyet ortada. Sizim motorun sınıfı var da, bu da sınıfındaki en güçlü vs, vs,.... peh... :farao:
Motorumu saticam insallah bi daha ktm nin yanindan gecmem heralde , anlatacak çok şey var ama daha sonra ...
zombieahmet
03 Nisan 2013, 18:25
Bu arada İstanbulda motor kullanmanın zevki inanın pazar günü sabah 6 ile 9 arasında çıkıyor.Özellikle benim gibi acemiler için.
Sarıyerde motoru sahile çekip güneşin doğuşunu izlemek müthiş bir keyifmiş. Fırsat bulursanız tavsiye ederim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:20 ----------
Ne oldu arkadaşım hayırdır inşallah...
[QUOTE=Syanur;2984552]Bu adamlar, motorun heryerini yıkayabilirsin, suyla alakalı bir sorun olmaz diyen adamlar işte. Zihniyet ortada. Sizim motorun sınıfı var da, bu da sınıfındaki en güçlü vs, vs,.... peh... :farao:
Motorumu saticam insallah bi daha ktm nin yanindan gecmem heralde , anlatacak çok şey var ama daha sonra ...
umurcan
03 Nisan 2013, 19:34
Sanırım amortisör keçem patlak :pr: Bitmedi ızdırabı vallaha
romeo.
03 Nisan 2013, 23:43
geçmiş olsun hacım .. nasıl neden oldu ? bize de ibret olsun :)
umurcan
03 Nisan 2013, 23:52
Hiçbir fikrim yok :silent: Eve sokmuştum motoru geçen cumartesi (bugün çarşamba)
Bugün bir baktım ön tekerin oraya yağ akmış yeşilimsi. Fren hidroliği mi falan diye bakındım biraz da neyse ki değilmiş.
İşte bi temizledim oraları çünkü ön takımın solu komple o yağ ile kaplanmıştı. Amortisörün alt tarafından birikmeye başlayınca dedim keçe gidik.
Özellikle ne olmuş olabilir dersek gerçekten hiçbir fikrim yok. Ama inceden sinir yapmaya başladı. Konuya baksan nerede maraz var benim motordan çıkmış arkadaş :pr:
GP500-1st
04 Nisan 2013, 00:13
Bende 7500kmdeki motoru 9100tlye aldım
su an 10bın oldu
bakımı 300e yaptırdım
iş güç olmasa çok km yapacağım da iş güç sadece hafta sonu vakit kalıyor
fren balataları falan mı değişti bakımda, 300'ün içinde neler var?
romeo.
04 Nisan 2013, 00:24
Hiçbir fikrim yok :silent: Eve sokmuştum motoru geçen cumartesi (bugün çarşamba)
Bugün bir baktım ön tekerin oraya yağ akmış yeşilimsi. Fren hidroliği mi falan diye bakındım biraz da neyse ki değilmiş.
İşte bi temizledim oraları çünkü ön takımın solu komple o yağ ile kaplanmıştı. Amortisörün alt tarafından birikmeye başlayınca dedim keçe gidik.
Özellikle ne olmuş olabilir dersek gerçekten hiçbir fikrim yok. Ama inceden sinir yapmaya başladı. Konuya baksan nerede maraz var benim motordan çıkmış arkadaş :pr:
evet okumuştum off-road olayını ve sonrasını , sinir yapmaya değmez sanki yahu , çok geçmiş olsun , böyle şeyleri garanti halletmiyor mu?
umurcan
04 Nisan 2013, 02:40
Bilmiyorum eder umarım da artık gına gelmedi dersem yalan olur. Garanti parçayı karşılasa bile işçilikten yine durduk yere en az 100 TL öpüleceğiz :farao:
Bakalım biraz çemkiricem de genel bi kontrol yapsınlar artık
vanesy
04 Nisan 2013, 08:40
aslında konusu açılmışken, yeni duke alacak olanlara verilecek yerinde önerilerden biri; ktm ismine aldanıp da motoru araziye vurmamak olabilir sanırım.
Syanur
04 Nisan 2013, 10:52
Bilmiyorum eder umarım da artık gına gelmedi dersem yalan olur. Garanti parçayı karşılasa bile işçilikten yine durduk yere en az 100 TL öpüleceğiz :farao:
Bakalım biraz çemkiricem de genel bi kontrol yapsınlar artık
Bebe, "servis" kitapçığını bulmaya çalış. Yada bir şekilde y.dışı sitelerden sizin amortisörlere nekadar yağ konulduğunu bulmaya çalış. Keçeleri al, yunuslarda değiştiririz. Önemli olan nekadar yağ koyulduğu. Zaten keçe işini garantiye sokacaklarını hiç sanmam. Kaldı ki o adamların da nasıl bir işçilik ile montaj yapacağını merak ediyorum. Gerektiğinde az yada fazla yağ koymaları bana göre çok muhtemel...
Buarada o arazi olayı da çok abartılmış anlaşılan. Bildiğin toprak yolda gidildi birkaç yüz metre. Okuyan da harbi araziye girdik saatlerce sanacak... Ki o mevzu bu keçe olayından epey önceydi
kursatk
04 Nisan 2013, 11:52
Merhabalar geçen hafta dan beri duke kullanıcısıyım.
Bu kararı verirken bana gis akademi de yapılan test sürüşü çok yardımcı oldu. Yarım saat kadar istediğim yerini kurcaladim ve spormoto dan 3000 km de bir ikinci el satın aldım.
Bu motorla ilgilenen arkadaşlar gis akademi ve spormoto dan soruştursunlar.
Bende cok araştırdim baska motorlarla kiyasladim ama üstüne binince motorun enerjisini çok sevdim almamdaki ilk neden bu oldu.
Bu arada ilk 500 deki yakıt verileri çok güzel motorun gerçekten performansına göre az yaktığı söylenebilir.
Ayrıntılı bir yazı hazırlıyorum motor için ama bitirmedim onu paylaşana kadar ilk izlenimlerimi ve yeni almak isteyenlere onerimlerimi paylaşmak istedim. Herkese iyi gunler.
umurcan
04 Nisan 2013, 13:59
Burada ön çamurluğu değiştirip cross çamurluğuyla yol dışında duranların resmi de vardı.
Ve kendileri bir sorun yaşamadı bildiğim kadarıyla. Biz stabilize yola girdik de saplandığımız için sıkıntı oldu. O zamanlar arıza dediğim şey de bir yerine su kaçmasıymış anladık ki sonrasında.
Bakalım ya bugün bir arayıp sorucam nedir ne değildir olmadı öyle yaparız artık
Petros
04 Nisan 2013, 15:32
Radyatör koruma olarak resimdekini yaptırıyorum bu hafta http://img836.imageshack.us/img836/6564/fotograftk.jpg
Önümüzdeki günlerde elcik koruma almam gerekiyor ancak hangisini alacağımı bilmiyorum. Fiyat ve uygun marka model için yurt içi veya yurt dışı alışveriş için Yardımcı olabilecek var mı ?
zombieahmet
04 Nisan 2013, 15:50
Hayırlı olsun,
Kaça yaptırıyorsun radyatör korumayı?
Bende arıyorum elcik koruma, internetten bizim makinaya özel bulamadım bir türlü...
Sayg.
Radyatör koruma olarak resimdekini yaptırıyorum bu hafta http://img836.imageshack.us/img836/6564/fotograftk.jpg
Önümüzdeki günlerde elcik koruma almam gerekiyor ancak hangisini alacağımı bilmiyorum. Fiyat ve uygun marka model için yurt içi veya yurt dışı alışveriş için Yardımcı olabilecek var mı ?
romeo.
04 Nisan 2013, 19:07
bu gün çamurlu yolda sürdüm biraz , çok gereksiz bi deneyimdi kendimi apaçi gibi hissettim :pr: .. sürdüm dediğim de öyle bi girip döndüm ona rağmen kimseye tavsiye etmiyorum hafif toz toprak motora yakışıyo da ama çamur bozdu görüntüyü kesinlikle ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------
bir de bu kuyruk kısaltma olayını nasıl çözüyorsunuz kesmek dışında motorun görsel olarak tek ihmal edilmiş kısmı bence
brooklynnn
04 Nisan 2013, 19:24
fren balataları falan mı değişti bakımda, 300'ün içinde neler var?
balatalar tas gıbı duruyor daha 10 bin goturur
yag filtresi hava filtresi buji değişti
yağı değişti
işçilik derken 300 lira girdi
yağı değişti
hangi servise gittin.
brooklynnn
04 Nisan 2013, 22:22
topkapı atamotoya gittim
spormoto sagolsun bakamam bugun
bırak motoru yarın al dedı yarım saatlık ıs ıcın
bır de neden sabah gelmedım dıye azarladılar sagolsunlar
topkapı atamotoya gittim
spormoto sagolsun bakamam bugun
bırak motoru yarın al dedı yarım saatlık ıs ıcın
bır de neden sabah gelmedım dıye azarladılar sagolsunlar
atamoto karaköy de :) topkapı yazısını görünce bizim burda servis varda benim haberim yok diye düşündüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
bujiye baktınmı ne marka taktılar.
Petros
04 Nisan 2013, 23:18
Hayırlı olsun,
Kaça yaptırıyorsun radyatör korumayı?
Bende arıyorum elcik koruma, internetten bizim makinaya özel bulamadım bir türlü...
Sayg.
Eyv teşekkür ederim. Abim yaptırıyor fiyatını bilmiyorum ama istersen sorarım ne kadar yaptırdığını. Elcik falan bulursan haber verir misin ?
http://www.rider.com.tr/TURUNCU,PR-1058.html bunu buldum ama bizimkine uyar mı bilmiyorum.
brooklynnn
04 Nisan 2013, 23:19
adam topkapı dedi walla ondan oyle biliyorum orayı
bujiye bakamadım malesef bakmak nasip olmadı ben yokken takmışlar çıkanla aynı dedi adam çıkanda bosch r6 yazıyor
Petros
05 Nisan 2013, 01:40
@xawa abimle konuştum 120 TL'ye yaptırıyormuş radyatör korumayı. Bu hafta içi gelecek koruma takar resimleri koyarım buraya.
wincentt
05 Nisan 2013, 23:18
Arka lastiğin kanallarında ince ince çatlaklar gördüm var mı başka dikkat eden sorun olur mu?
askeray
06 Nisan 2013, 02:56
Arka lastiğin kanallarında ince ince çatlaklar gördüm var mı başka dikkat eden sorun olur mu?
Yakinda oradan hava kaçirmaya baslar her bindiginde lastik sisrmek için bi petrole ugrarsin
wincentt
06 Nisan 2013, 03:44
Yakinda oradan hava kaçirmaya baslar her bindiginde lastik sisrmek için bi petrole ugrarsin
Lasrikler beklediğimden de dandik çıktı desenize. Michelin pilot power takrırıcam sanırım başka marka model önerisi olan var mı acaba? Yada istanbulda en uygun fiyatla michelin nerden taktırabilirim.
GP500-1st
06 Nisan 2013, 10:33
yağı değişti
Biraz daha uygun olabilirmiş aslında. yani max 200 tl gibi.
Honda da cbr 250 aynı bakımdan 140-180 tl arasına çıkıyor. Honda 250cc ye kadar olan motorlara işçilik saat ücretini ve parça fiyatlarını daha uyugun tutuyor müşterilerini korumak için.
Şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki Honda ile KTM birmi? ikiside avrupada 4500 euroluk motorlar. Yani bu farkı biz yaratmaya çalışıyoruz kafamızda. İkiside başlangıç ve ekonomi sınıfı motorlar ürün gamı olarak.
Yaklaşım ve memnuniyet de çok önemli müşteri için:)
umurcan
06 Nisan 2013, 11:41
Az önce Çetincan'la görüştüm. Amortisör garantiye girmez dedileri :-/ bugün bırakıcam bakalım bir de Ulusan'la konuşalım.
Evrim Ergin
06 Nisan 2013, 14:18
Lasrikler beklediğimden de dandik çıktı desenize. Michelin pilot power takrırıcam sanırım başka marka model önerisi olan var mı acaba? Yada istanbulda en uygun fiyatla michelin nerden taktırabilirim.
üzerinde standart gelen lastiklerin markası/modeli nedir ve kaç km'de bu dediğiniz çatlaklar meydana geldi?
brooklynnn
06 Nisan 2013, 15:07
Hondada amortısor garantıye girerken ktmde girmemesi ilginç
ktm için zengin motoru diye boşa demiyorlar
garanti nedense hiçbir şeyi karşılamıyor o zaman garantiyi bozmakta sıkıntı yok
atamotoya parçaları alıp gidicem işçilik ödeyip 15 bin bakımını halledicem
yarına did zincir siparişi vericem
---------- Post added at 14:07 ---------- Previous post was at 14:05 ----------
Michelin pilot Road taktım benim makinaya çok memnunum bir iki sayfa geride fotoğrafı var bakın
wincentt
06 Nisan 2013, 15:27
üzerinde standart gelen lastiklerin markası/modeli nedir ve kaç km'de bu dediğiniz çatlaklar meydana geldi?
Markasını bilmiyorum ama forumda hindistan malı olduğunu okumuştum sanırım. Motor 2012 model ve daha 3200 km yapıldı. Ben ağustosta aldım motor temmuz sonu çıkışlı. Ön lastiğin de orta ana kanallarında var çatlaklar. Çok derin görünmüyorlar ama baya uzunlar. Kanallar baştan sona çatlak :) abimde triumph var onun lastikleri 2011 de değişti metzeller sanırım ve çatlak falan göremedim. Motorun karakterine uygun lastik takmak istiyorum onun için biraz kafam karışık. Michelin pilot power o yüzden mantıklı geliyor. Motolas da 790 motolastikte 585 aynı laatikler biraz kafamaı kurcalıyor fiyatlar.
Lütfücüğüm
06 Nisan 2013, 15:44
Az önce Çetincan'la görüştüm. Amortisör garantiye girmez dedileri :-/ bugün bırakıcam bakalım bir de Ulusan'la konuşalım.
Süspasiyon girmez, hiç boşuna uğraşma. Ama Polat'ı dinlersen ucuza hallolur o mesele.
Flashock
06 Nisan 2013, 15:45
Spor moto servisine bağlandım ve eski duke modellerine ABS takılması konusunu sordum aldığım cevap aynen şu şekildeydi. Onun kiti daha elimize gelmedi fakat gelse bile astarı yüzünden pahalıya denk gelir demişlerdi. Kit mevzuusu nedir diye sorduğumda ise yurt dışında bu abs kit olarak satılıyormuş ABS'siz duke'ları ABS'ye çevirme kiti denildi. Bana söyleneni söylüyorum doğrumudur yanlışmıdır emin değilim bende tam olarak.
Lütfücüğüm
06 Nisan 2013, 15:46
Honda da girer diye bir durum da yok, km si ve kullanım koşullarına göre "iyi niyet garantisi" ne sokulmuştur; yoksa km si yüksek bir hondayı da götürürseniz süspansiyon garantiden değişmeyecektir.
brooklynnn
06 Nisan 2013, 16:04
Tutup da 50k km yapıp garanti ya sokmaya çalışmaz heralde akıllı ve yüzü olan kişi
ama 10k km yapan motorda ufak bir olaydan amortısor patlarsa bunda değişim yapılmalıdır
umurcan
06 Nisan 2013, 16:12
Bıraktım motoru. Girmeyecek görüntü itibariyle. İkinci amortisör de başlıyor inceden dedi ona da yeni keçe gelecek.
Bir de sola doğru uzanmıştım biraz buzda. O ayaklığın olduğu o parçayı kırmış ondan arka fren boşta duruyordu biraz bugün öğrendik onu. Başlamışken onları da yaptırıcaz.
Bakalım ne çıkacak yumurtadan
---------- Post added at 15:12 ---------- Previous post was at 15:10 ----------
Ha bu arada amortisörü bozan kum çamur vs imiş. Amortisöre onlar bulaşırsa beklemeden silmek lazım imişşş
umurcan garanti kapsamına neler diye sorsana .neye garanti veriyorlar merak ettim.
Flashock sabredin arkadaşlar acele yok bende bekliyorum pdf dosyası çıksın olurmu olmazmı kaça olur hepsini araştırıp bilgilendirecem.
spormoto sorman hata olmuş zihniyetleri belli .uçuk rakam çıkartırlar uğraşmak istemezler hazır abs modeli kime satacak .
wincentt lastikler evet hindistan malı lastiği üreten firmanın web sitesini buldum bizdeki lastik modeli dahi yok sitesinde.
vanesy
07 Nisan 2013, 02:26
üzerinde standart gelen lastiklerin markası/modeli nedir ve kaç km'de bu dediğiniz çatlaklar meydana geldi?mrf idi galiba, hint malı.
mrf revz sanırım.
wincentt
07 Nisan 2013, 03:12
Kararsız kaldım pilot power öneriyorlar diablo 2 öneriyorlar ama ben pilot road 2 taktırmak istiyorum. Karar vermem lazım motolastik.com dan sipariş vericem. Ayın 8 ine kadar alıyorlarmış siparişleri 25 gibi de elimde olurmuş.
vanesy
07 Nisan 2013, 04:21
pilot road 2'nin uygun ölçülerde olup olmadığını kontrol ettiniz mi? ben yoktu diye hatırlıyorum...
wincentt
07 Nisan 2013, 12:03
pilot road 2'nin uygun ölçülerde olup olmadığını kontrol ettiniz mi? ben yoktu diye hatırlıyorum...
Ön teker uygun ölçü var arka teker de 150/70/17 var normalde 150/60/17
brooklynnn
07 Nisan 2013, 12:57
160 tak
sıkıntı olmuyor
---------- Post added at 11:57 ---------- Previous post was at 11:08 ----------
http://shop.jimaimracing.co.uk/acatalog/125dukeappearance.html
bu siteden bir iki birşey almayı dusunuyorum ne dersiniz
vanesy
07 Nisan 2013, 23:03
Kararsız kaldım pilot power öneriyorlar diablo 2 öneriyorlar ama ben pilot road 2 taktırmak istiyorum. Karar vermem lazım motolastik.com dan sipariş vericem. Ayın 8 ine kadar alıyorlarmış siparişleri 25 gibi de elimde olurmuş.
belki şu tablo yardımcı olur:
http://www.michelinmotorcycle.com/img/sport_comparo_lg.jpg
Syanur
07 Nisan 2013, 23:34
Tutup da 50k km yapıp garanti ya sokmaya çalışmaz heralde akıllı ve yüzü olan kişi
ama 10k km yapan motorda ufak bir olaydan amortısor patlarsa bunda değişim yapılmalıdır
Hangi markanın servisi olursam olayım, 10K da bir motor gelsin, amortisörü patlamışsa kesinlikle garantiye sokamam, kabul etmem. Honda veya KTM farketmez, amortisör keçesi garantiye dahil edilmesi çok istisnai bir durum olur.
Alacağınız lastiğin modelinde uygun ebat olması motorunuza uygun olduğu anlamına gelmez. Zaten 150 lik lastiği Duke 125 te de kullanıyorlar sanrıım, saçmalık. Duke200 için bile fazlasıyla gereksiz bir genişlik.
belki şu tablo yardımcı olur:
http://www.michelinmotorcycle.com/img/sport_comparo_lg.jpg
Bu tablo biraz yardımcı olabilir belki. Galiba metzellerin sayfasında vardı, çeşitli güçteki motorlar için tavsiye ettikleri lastik modelleri vardı.
Yok brigestone'daymış;
Bridgestone catalog (http://www.bridgestone.com/products/motorcycle_tires/products/category/index.html)
vanesy
08 Nisan 2013, 01:10
Hangi markanın servisi olursam olayım, 10K da bir motor gelsin, amortisörü patlamışsa kesinlikle garantiye sokamam, kabul etmem. Honda veya KTM farketmez, amortisör keçesi garantiye dahil edilmesi çok istisnai bir durum olur.
Alacağınız lastiğin modelinde uygun ebat olması motorunuza uygun olduğu anlamına gelmez. Zaten 150 lik lastiği Duke 125 te de kullanıyorlar sanrıım, saçmalık. Duke200 için bile fazlasıyla gereksiz bir genişlik.
Bu tablo biraz yardımcı olabilir belki. Galiba metzellerin sayfasında vardı, çeşitli güçteki motorlar için tavsiye ettikleri lastik modelleri vardı.
Yok brigestone'daymış;
Bridgestone catalog (http://www.bridgestone.com/products/motorcycle_tires/products/category/index.html)
hız ve ağırlık indeksi mi birinci kriter olmalı?
bir de lastik profilleri değişkenlik gösteriyor. desenden bahsetmiyorum; mesela michelinler, bridgestonelardan daha sivri, daha iyi viraj aldığı söyleniyor. bu ne kadar fark yaratır?
brooklynnn
08 Nisan 2013, 10:00
Duke 200 için bile fazla olan bir genişlik derken ? Muhendısler ayarlamış uygun görmüş öyle yapmış. Bence olması gereken bir genişlik
Syanur
08 Nisan 2013, 10:55
hız ve ağırlık indeksi mi birinci kriter olmalı?
bir de lastik profilleri değişkenlik gösteriyor. desenden bahsetmiyorum; mesela michelinler, bridgestonelardan daha sivri, daha iyi viraj aldığı söyleniyor. bu ne kadar fark yaratır?
Bir nevi öyle denebilir. Üreticiler öncelikle lastiğin hangi koşullarda kullanılacağına göre ve o lastik için hedefledikleri modelin ağırlık ve güç(hız, hızlanma vs,,,) değerlerine göre üretim yapmaktalar. Aynı ebattaki farklı lastik modelleri için farklı bileşenler ve değişik üretim teknikleri uygulamaktadırlar. O yüzden hangi modelden daha iyi verim alabileceğinizi(motorunuza uygunluğunu) üreticiye sormak en iyisidir bana göre. Mümkünse TR deki dist.lerden önce asıl merkezine sormak/araştırmak daha faydalı olabilir.
2.cümleniz için; Bridgestone MotoGP ye lastik üreten bir marka. Hernekadar o üretim hakkı "en kaliteli lastik budur!" belgesi anlamına gelmese nekadar kaliteli lastikler ürettiğini ve ultra-tecrübeli bir üretici olduğunu tüm dünya kabul edilmektedir. Ama bizdeki usta ve uzmanlar daha iyi olduğu için "Michelin daha sivri, daha iyi viraj alıyor" durmunu şak diye tespit etmektedir. Yani kısacası safsata (http://www.seslisozluk.net/?word=safsata&lang=tr-en) :)
Duke 200 için bile fazla olan bir genişlik derken ? Muhendısler ayarlamış uygun görmüş öyle yapmış. Bence olması gereken bir genişlik
~Aynı güçteki 600 lük SS'ler ile 1000'lik endurolar arasında ciddi lastik profilleri farkı vardır. Çünkü kullanım amacı ve ihtiyaç açısından ciddi farklar vardır ve işte burada 'mühendisler bunu hesaplayıp' gerekli olan lastik ölçülerini belirler. Duke200 ise ne amaçla üretildiği ve kapasitesi ortada olan bir motordur. Çeşitli muadilleri vardır(güncel yada geçmişte), onların özelliklerini de araştırır-kıyaslarsanız biraz daha anlarsınız. Bu amaçlar doğrultusunda 150lik bir lastik gereksizdir demek istedim. Bu motorda 14" kullansalar mühendisler hesaplamış, doğrusu budur mu diyeceğiz yine? o ayrı bir mevzu...
Benim önceki 125cc motorumun arka lastik 180, ön 130 luk idi, fabrika çıkışı. Çünkü kullanım amacı kumsal ve kumlu araziler idi. Fakat üreticiler de biliyor ki herkes hergün kumsalda kullanmayacak o motoru. Ben de zaten %95 asfaltta kullandım. Eee, gidiyor muydu; gidiyordu, Duruyor muydu; duruyordu, Bana göre bir gariplik var mıydı; yoktu... Fakat bunlar 180 lik bir lastiğin o motora ş.içinde kullanım için uygun olduğu anlamına gelmez.
Kısacası 150 lik lastik kullanabilirsiniz, kimse ölmez. Ama 130 luk bir lastik de işinizi görecektir hatta muhtemelen daha varimli olacaktır.
wincentt
08 Nisan 2013, 11:25
Pilot road 2 siparişi verdim 110/70/17 ve 150/70/17 4 taksit kargo dahil 800 tl.*Ayın 23 ünde stoklarına gireceğini söylediler. Tarihin de 2013 olacağını söylediler. Motolastik.com dan aldım lastikleri bakalım nasıl sonuçlanacak süreç. Aslında 150 tllik farka rağmen buz motordan taktıracaktım internetten almak pek güvenilir gelmedi ama hem arka lastik için 150 görünmüyordu stokta 160 vardı hemde telefonumu açmadılar hatta ilkinde açıp kapattılar ikincide hiç açmadılar. Birde siparişi verir vermez motorunuz spor emin misiniz bu lastikleri almak istediğinize diye dönüş yaptılar :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO