Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ tıpasını acamadım. TIpayı Ne yöne ceviriyorduk.
saintofdream
22 Nisan 2012, 19:50
Arkadaşlar Selam ;
Buğün yağ tıpasını acamadım. Cokmu sıkışmış anlamadım. Acaba ters yönemi çevirdim. Motorum suzuki intruder. Anaharı saat yönüne cevirdim cogunlukla ters mi olmuş. Diğer yönüde denedim olmadı gık demedi.
ethemm76
22 Nisan 2012, 19:55
Cbf 150 lerde saat yönünün tersine çevirerek açılıyor. Ama ters diş ise falan bilemem, diğer ark..lardan da bence yorum al.
safakk
22 Nisan 2012, 19:57
ters olmuş hocam :) saat yönü tersine cevireceksiniz
Eğer olmazsa elinize bez alıp deneyin yine olmadı ağzı ayarlanabilir bir ingillz anahtarı deneyin hala olmazsa çakmakla kapak bölgesini biraz ısıtın (ama plastik aksama dikkat edin eritmeyin) sonra soğumadan hemen yine deneyin hala olmazsa artık kaslı kuvvetli biri bulun :P
mavibereli
22 Nisan 2012, 21:49
Kardeş arkadaşkarın dedigi gibi saat yönünun tersi ama somunu ısıtma çünkü ısınan metal daha çabuk aşınır o cıvatayı uygun yıldız anahtarı ile dene olumlu yanıt alırsın inşallah
Arda_Karaca
22 Nisan 2012, 21:55
Hangi yön olursa olsun ama anahtarınız mutlaka yıldız olsun :).
HaydarBıçak
22 Nisan 2012, 22:01
kolay açılabilecek bir somun üzerinde deneme yap aynı yöne açıp kapatılıyordur.
saintofdream
23 Nisan 2012, 16:56
Buğün yıldız ile açmayı denedim. Sanırım aşındırmışım dün düz anahtarla denerken :(
buberk
23 Nisan 2012, 17:18
Dostum fazla zorlama diyecektim ama geç kaldım sanırım aynı şey benimde başıma gelmişti allahdan motor bloğundaki dişlere zarar gelmemişti. Bilinmesi gereken en önemli şey motor bloğu sıcakken zorlamamak.
ferhatkars
23 Nisan 2012, 18:27
vida altta ise saat yönünde açacaksınız....
yanda ise saat yönünün tersine...
vidaya bi keski dayayıp çekiçle vurarak gevşetin....
yada bir numara küçük anahtar takmak için eye ile yeni ağız açın...
ozgurakman
23 Nisan 2012, 18:39
yıldız tip uzun anahtar kullanmanız sizin ve motorunuzun sağlığı açısından iyi olacaktır. vida sol yanda ise genellikle CW (saat yönü tersine) açılır. ayrıca gereğinden fazla sıcak motorun yağ tıpası açılmaz. Vidayı herhangi bir açık ateşle ısıtmayın...
mavibereli
23 Nisan 2012, 19:37
Kardeş yağ tıpasını açabildinmi
saintofdream
23 Nisan 2012, 19:50
Malesef açamadım :( Dün düz anahtarla Saat yönünün tersine çevirmiştim. Vidaya hasar vermişim :/ Buğün yıldız anahtar aldım onla denedim banamasın demiyor vida. Yeni vida alacagım sonra sanayinin yolunu tutacam anlaşılan. Kara vermiştim bu tip basit şeleri kendim yapacam demiştim inat ettim. Olacağı buydu tabi :( Ama yinede memnunum uğraştım olmadı bi dahakine iyice öğrenip yaparım. Daha yağ değişim zamanına var saten.
---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
Bu arada ilk yapmam gerekeni yaptım . Suzuki yetklili servisini aradım. Sola doğru çewirince sökersin dedi. Sağa doğru çewirince sıkarsın dedi. Ben hep sıkmışım vidayı :(
kanmix_x
24 Nisan 2012, 13:03
http://www.diyalogo.com/uploads/gallery/10000000000/2/2/1000000000022353_l.png
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO