PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RKS RKS Cruiser 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

canerz35
14 Temmuz 2016, 03:46
Bende değişiyor. Bazen tek marşda çalışırken, bazen gaz istiyor yoksa stop ediyor. Buji yada havayla alakalı bi durum galiba.

Motora bu kadar para harcıyorsunuz iyi güzelde, lastik önemli. Bugün bi kez daha anladım.

Far konusunda yardımcı olacak varmı? 35w ne takabiliriz? led yada bi zenon far?

GökhanD
14 Temmuz 2016, 07:39
İstanbuldan başka arkadaşlar varsa görüşelim. Gökhan ben mecidiyeköydeyim, sen ne taraftasın?

ben beylikdüzündeyim, ama motorcu adamız mesafe konusunda sıkıntı yok. Başka arkadaşlar siz de ses verin

Roadstarr
14 Temmuz 2016, 10:53
ben beylikdüzündeyim, ama motorcu adamız mesafe konusunda sıkıntı yok. Başka arkadaşlar siz de ses verin

İstanbul/Pendikteyim buralarda turlarsanız plan yaparsanız gelebilirim arkadaşlar.

kaanklky
14 Temmuz 2016, 11:53
Bende değişiyor. Bazen tek marşda çalışırken, bazen gaz istiyor yoksa stop ediyor. Buji yada havayla alakalı bi durum galiba.
Motora bu kadar para harcıyorsunuz iyi güzelde, lastik önemli. Bugün bi kez daha anladım.
Far konusunda yardımcı olacak varmı? 35w ne takabiliriz? led yada bi zenon far?

Ben en başından beri hep biraz gaz vererek çalıştırmak zorundaydım da, bununla ilgili bilgisi olan varsa bir dal yardımını alırım.
Bu aralar aydınlatma konusu benim de problemim, neler yapılabiliyor?

Omar35
14 Temmuz 2016, 18:29
Biraz gaz vermek gerekiyor.hep gaz vererek çalıştırıyorum.ama sıcak iken gayet başarılı rolanti konusunda.

kaanklky
14 Temmuz 2016, 22:10
Biraz gaz vermek gerekiyor.hep gaz vererek çalıştırıyorum.ama sıcak iken gayet başarılı rolanti konusunda.

Aynen rölantide sorun yok sadece marşda gaz istiyor. Bu arada ben buji olayını da hallettim, bir abim yeni bujilerin tırnağı fazla mı açık acaba dedi; ben de eski bujiyle yenisini yan yana koydum tam tersine tırnak aralığı çok dardı. Ben de iki bujinin de arasını biraz açtım, sorun çözüldü. :)

Omar35
14 Temmuz 2016, 23:31
Aynen lastik benimde problemim.ne alcaz nerden alcaz zor bulunan ebatları var.ucuzda olmalı. Bulunanlarda pahalı.istanbulda olan arkadaşlardan yardım lütfen.
Ben led ampül taktım dayanmadı.farı biraz kaldırdım ayar somunlarından. Daha güzel aydınlatıyor.

kaanklky
15 Temmuz 2016, 00:04
Aynen lastik benimde problemim.ne alcaz nerden alcaz zor bulunan ebatları var.ucuzda olmalı. Bulunanlarda pahalı.istanbulda olan arkadaşlardan yardım lütfen.
Ben led ampül taktım dayanmadı.farı biraz kaldırdım ayar somunlarından. Daha güzel aydınlatıyor.

Motolastik'ten 110/80 16 ve 120/80 16 buldum, toplam 400 lira falan yapıyor ön-arka. Kendilerine sordum, kendi hesaplarına göre 150km/s hıza kadar sorun olmayacağını ama mutlaka teknik bilgisi daha yüksek birine danışmam gerektiğini belirttiler. Ben de motorun zaten en fazla 120 yapmasına ve -yanlış hatırlamıyorsam- @polo34'ünde 90 değil 80 ebatında yüksekliği olan lastik kullandığını hatta orjinalinden daha geniş lastik kullanmasına rağmen çok memnun kalmasına dayanarak bu lastikleri alayım diyorum.

gooner
15 Temmuz 2016, 08:46
Gaz vererek marşa basılmamalı.Eğer sadece marşa basarak motorunuz çalışmıyorsa akünüzde problem olabilir.Ben de gaz vererek marşa basıyordum fakat aküye saf su ekleyince sadece marşla çalışmaya başladı.

ruffsucker
15 Temmuz 2016, 11:53
Tekrardan merhabalar, Herkese iyi günler

15 bin km'ye geldi artık motoru kendim bakıma alacağım da, yağ markası, filtreler veya başka değiştirip önerebilceğiniz parçalar nelerdir ?
Yağ filtresi yaylı mı bizim motorun hiç değiştiren oldu mu?
Bir de gösterge titreşimden ses yapmaya başladı yukarıdaki yuvarlak baya oynuyo yerinden sökülüp sıkılma gibi bir durumu var mıdır yoksa komple değişecek gibi duruyo da..

kaanklky
15 Temmuz 2016, 13:43
Gaz vererek marşa basılmamalı.Eğer sadece marşa basarak motorunuz çalışmıyorsa akünüzde problem olabilir.Ben de gaz vererek marşa basıyordum fakat aküye saf su ekleyince sadece marşla çalışmaya başladı.

Tamam hocam kuru aküyü açabilirsem su koymayı denerim. :)

polo34
15 Temmuz 2016, 13:58
Normalde enjeksiyonlu motorda gaz vererek çalışma olmamalı, kışın motor yatınca bende bazen gaz verip çalıştırmıştım, akü ile ilişkisi olabilir, akü su istiyorsa, motor yatan motorsa bence fayda etmez, her gün geziyorsa tamam...

Lastik için otobanda iyi, şehir içinde ani manevralarda zorluk var demiştim, pişman değilim, iyiki yapmışım, bende yanlış hatırlamıyorsam ön 120-80-16, arka 140-70-16 michelin city grip scooter lastiği olması lazım, hatta öne taktığımız normalde arka lastik olarak satılır, sl200e de çok takıldı, o konuyu da okuyun, geçmiş sayfalarımızda da var...

Aydınlatma illa ki mercek+xeon ile olmalı, merceksiz amele işi oluyor:) zenon takılacaksa farda tadilat gerekiyor. Zenondan ötesi farı değiştirmek:)

kaanklky
15 Temmuz 2016, 14:01
Normalde enjeksiyonlu motorda gaz vererek çalışma olmamalı, kışın motor yatınca bende bazen gaz verip çalıştırmıştım, akü ile ilişkisi olabilir, akü su istiyorsa, motor yatan motorsa bence fayda etmez, her gün geziyorsa tamam...

Lastik için otobanda iyi, şehir içinde ani manevralarda zorluk var demiştim, pişman değilim, iyiki yapmışım, bende yanlış hatırlamıyorsam ön 120-80-16, arka 140-70-16 michelin city grip scooter lastiği olması lazım, hatta öne taktığımız normalde arka lastik olarak satılır, sl200e de çok takıldı, o konuyu da okuyun, geçmiş sayfalarımızda da var...

Aydınlatma illa ki mercek+xeon ile olmalı, merceksiz amele işi oluyor:) zenon takılacaksa farda tadilat gerekiyor. Zenondan ötesi farı değiştirmek:)

Ben de aynı lastiklerden alacağım ama kalınlığı değiştirmeyeceğim, ani manevra muhabbeti biraz da ondan sanki? :) Kaç kilometre oldu bu lastiklerle, başka bir sıkıntısı yoksa yaz sonuna alacağım.

polo34
15 Temmuz 2016, 14:10
2000 km olmuştur, yol yapımı sırasında kazınan yollara denk gelince geniş lastiklerle yüksek süratte tereddüt hissedilmiyor, bizim e80 otobanında sağ şeritte yer yer asfaltı unutulmuş, girintili çizikli uzunca alanlar var,zaten orada rüzgar kuvvetli, bir de ince lastikle tren rayı gibi olmuş o yoldaki çiziklerin arasına girince tedirgin oluyordum:) karayolları tamir etmeyince kendimiz önlememimizi alıyoruz mecburen:)

polo34
17 Temmuz 2016, 17:08
Yarın sabahtan gezmek isteyen olur mu? Yalova, Silivri vs?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

Yurt dışından bugün geldim, yurt dışında aktarma yerinde mahsur kaldık, bugünü cmtesi sanıyordum, yarın iş var, gezi başka bir zamana:)

kaanklky
17 Temmuz 2016, 20:32
Yarın sabahtan gezmek isteyen olur mu? Yalova, Silivri vs?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

Yurt dışından bugün geldim, yurt dışında aktarma yerinde mahsur kaldık, bugünü cmtesi sanıyordum, yarın iş var, gezi başka bir zamana:)

Herkes atlasın Çanakkale'ye gelsin, buradan da Assos'a Kadırga Koyu'na gidelim? :D

canerz35
17 Temmuz 2016, 23:18
f1 ışığı kırmızı olarak sürekli yanmaya başladı anlamı nedir?

kaanklky
18 Temmuz 2016, 00:48
f1 ışığı kırmızı olarak sürekli yanmaya başladı anlamı nedir?

f1 değil hocam FI(Full Injection) ışığı, motor marş basmıyor mu?

canerz35
18 Temmuz 2016, 01:06
marşta problem yok

2 gün önce benzin hortumum kesilmişti kablodaki kelepçeyi cıkarıp yeni kablo taktım , ona ilgilimi acaba.

benzinimi çalmışlardı.

EmreKocyigit
18 Temmuz 2016, 01:20
benzinimi çalmışlardı.

O benzinde tutuşsun

kaanklky
18 Temmuz 2016, 01:45
marşta problem yok
2 gün önce benzin hortumum kesilmişti kablodaki kelepçeyi cıkarıp yeni kablo taktım , ona ilgilimi acaba.
benzinimi çalmışlardı.

Muhtemelen tahmin ettiğin gibi bir sensör bağlantısında sorun vardır.

canerz35
18 Temmuz 2016, 13:24
Muhtemelen. Yarın erken de olsa bakıma götüreyim diyorum hava filtresi disinda değişmem gereken bırsey varmı yağı 1000 km önce değiştirdim. Motor cillop gibi zaten

polo34
18 Temmuz 2016, 16:04
Motorunuz garanti içindeyse yetkili servise elbette götürmekte serbestsiniz, yoksa yağ değişimi çok basit bir olay, yağı dışarıdan alın, bir usta max 10 tl karşılığında değişir, motul 5100 koymuştum, gayet iyi.

kaç bin km'de sizin motor? Geçmiş sayfalarda servis kitapçığı verildi, kaç bin km'de ne yapılması gerektiği belli...

Kurye gibi her gün motor trafikte değilse koyduğunuz yağa istinaden (yarı sentetik) min 2000 km'den önce yağ değişimine gerek yok.

Fotoğrafta isterük, nerdensiniz, biraz anlatın:)

batebay
18 Temmuz 2016, 22:04
Herkese selam,ben pendikten Batuhan.hemen hemen 1 ay oldu rks cruiser alalı.bundan önce daytona 350 vardı,tabiki performans yonunden 350 lik kadar bi performansi yok,ama memnunum rahat makine.kuşadasiydi orasiydi burasiydi derken 2100 km yi devirdim.ama egzozlari actirsammi diye aklimda soru isaretleri var.yardimci olursaniz sevinirim egzoslari actirsammi ne yapsam,hayirli aksamlar :)

canerz35
18 Temmuz 2016, 23:29
Foto ekleyeceğim. Garantisi bitti, servise götürmiyimmi ? :)

kaanklky
18 Temmuz 2016, 23:38
Foto ekleyeceğim. Garantisi bitti, servise götürmiyimmi ? :)

Garanti bittiyse fiyat/performansından memnun kaldığın ustaya götür.
Yağ olarak ben tam sentetik olmak üzere senenin en sıcak 4 ayı 5100 10-50 veya 15-50, geri kalanında 5100 10-40 koyuyorum.

Herkese selam,ben pendikten Batuhan.hemen hemen 1 ay oldu rks cruiser alalı.bundan önce daytona 350 vardı,tabiki performans yonunden 350 lik kadar bi performansi yok,ama memnunum rahat makine.kuşadasiydi orasiydi burasiydi derken 2100 km yi devirdim.ama egzozlari actirsammi diye aklimda soru isaretleri var.yardimci olursaniz sevinirim egzoslari actirsammi ne yapsam,hayirli aksamlar :)

1'er susturucu söktür, pişman olmazsın. :) He ama buna bağlı olarak -emin olmasam da- güç düşüşü yaşayabilirsin. Ya konusu açılmışken şunu açıklığa kavuşturalım; benim motorda birer susturucu sökülü, en fazla 120 görüyorum, yeteri kadar uzadıysam yokuşlarda da 5. vitesle 110'dan aşağı düşmeden devam edebiliyorum. Motosikletinin her şeyi orjinal halinde olanlarda durum nedir?

batebay
19 Temmuz 2016, 11:36
Bende max 120 gordum cok devir ceviriyor,egzozlarimda tamemen kapali.sadece egzoz sonundaki kapaklarimi sökturiyim yoksa onu söktürüp sonraki susturucuyada biseyler yapiyimmi,tesekkurler :)

kaanklky
19 Temmuz 2016, 13:45
Bende max 120 gordum cok devir ceviriyor,egzozlarimda tamemen kapali.sadece egzoz sonundaki kapaklarimi sökturiyim yoksa onu söktürüp sonraki susturucuyada biseyler yapiyimmi,tesekkurler :)

He iyi o zaman performans kaybı olmadığı belli oldu. Teoride yakıtı ve performansı olumlu/olumsuz etkileyebilir, sonuçta enjeksiyon haritası egzozun standart haline göre çıkartılıyor; egzozdaki değişiklikler motorun 4 zamanı içersinde birçok şeyi değiştirebilir. Neyse en fazla birkaç kuruş yakıt artıyordur o zaman. :D

batebay
19 Temmuz 2016, 13:52
Sesten memnunmusun peki abi sen,ona gore bugun actirmaya gidicem,bide actirirsam sondaki susturucu kapaginimi sökiyim,yoksa onu söküp sonrakinede delik falan aciyimmi ��

polo34
19 Temmuz 2016, 18:29
Benim egzoz delik deşikti, çiğ benzin atıyordu, motorun çalışma sesi bile kötüydü, kapattırdım hepsini, tork artışını hissettim, sesi de değişti.

İlla deldireceksen abartmadan az delik açtır bari:)

Bende açık hava filitresii var, o da epey böğürüyor:)

kaanklky
19 Temmuz 2016, 20:07
Sesten memnunmusun peki abi sen,ona gore bugun actirmaya gidicem,bide actirirsam sondaki susturucu kapaginimi sökiyim,yoksa onu söküp sonrakinede delik falan aciyimmi ��

Sesten gerçekten memnunum, bulunduğum şehirde orjinal cruiser 250'liler de var; aynı motor diyemezsin. :) Sakın hiçbir yerini deldirme, kapakları sök bak, bir de susturucuyu çıkart bak tamamdır.

Benim egzoz delik deşikti, çiğ benzin atıyordu, motorun çalışma sesi bile kötüydü, kapattırdım hepsini, tork artışını hissettim, sesi de değişti.
İlla deldireceksen abartmadan az delik açtır bari:)
Bende açık hava filitresii var, o da epey böğürüyor:)

Egzozu fazla açmışlardır be hocam. :)

canerz35
19 Temmuz 2016, 22:59
Led far-ybr bujisi(tourch marka, ngk yoktu), 4 tane sinyal aldım. Yarın ustaya gidicem

bende max 140 gördüm. düz yolda fakat 120 en idealı. 140 da çok gitmez, motor böğürüyor sonra.

Egzosumda açık. Çiğ benzin olayı bendede var, sanırım her egzozu acık olanda var. Kapattırmakta istemiyorum ses ideal.

polo34
20 Temmuz 2016, 08:01
Torch marka buji ilk defa duydum, internet sitesi vs var, güvenilir duruyor

atik216
20 Temmuz 2016, 09:22
arkadaşlar henüz yeni bir motosiklet kullanıcısı olarak bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
henüz 110km kullanabildim.anlayacağınız gibi deneyimim az

motoru sürerken istemsiz olarak ellerimi sıkıyorum ve bununla birlikte bileklerim artık kasılmadan dolayı çok ağrıyor. kendimi kasmamaya çalışıyorum fakat olmuyor u dönüşü yaparken yada göbekten dönüşlerde sıkıntı yaşatıyor bana, daha önce böyle sorunlar yaşayan varsa nasıl aştıklarını vs. anlatabilirlerse sevinirim

canerz35
20 Temmuz 2016, 09:28
Motorla ilgili sorun yoksa alışırsın zamanla. Bende ilk sürdüğümde viraj, motor hakimiyetinde zorlanıyordum. Halbuki spacy, bws ne kadarda kolay motormuş be demiştim. Zamanla hakim oluyorsun.

polo34
20 Temmuz 2016, 10:06
arkadaşlar henüz yeni bir motosiklet kullanıcısı olarak bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
henüz 110km kullanabildim.anlayacağınız gibi deneyimim az

motoru sürerken istemsiz olarak ellerimi sıkıyorum ve bununla birlikte bileklerim artık kasılmadan dolayı çok ağrıyor. kendimi kasmamaya çalışıyorum fakat olmuyor u dönüşü yaparken yada göbekten dönüşlerde sıkıntı yaşatıyor bana, daha önce böyle sorunlar yaşayan varsa nasıl aştıklarını vs. anlatabilirlerse sevinirim

Ben vespa academy de eğitim almıştım, sende doğru dürüst bir yerde alabilirsin, kolların falan gergin olmamalı, psikolojini değiştirmen lazım, motor grubu ile sürersen ilgi alakan değişir, kafandaki gerginlik azalır, heyecan zevk keyif artar, nereye bakarsan oraya gidersin, kural çok basit, dönerken ne çok hızlı ne çok yavaş, ayaklarını gerekirse yere koymaktan utanma, eğitim şart unutma:)

atik216
20 Temmuz 2016, 11:19
nereye bakarsan oraya gidersin evet kesinlikle yaşıyorum o durumu hep baktığım yere gidiyorum :) gidonu kitleyip u çekerken hele çok problem oluyor.umarım zamanla aşabilirim bu problemleri.

birde blackster ile cruiser modelinin aynı tipte buji filan kullanıyor olması mümkün mü? ya da yağını filan değiştirirken sizin kullandığını tipte kullansam bir sorun yaşanır mı sizce?

canerz35
20 Temmuz 2016, 11:30
Polo34 değiştirdim bujiyi güzel çalışıyor bendeki buji yanmış bu arada usta ön silindirde problem olabilir dedi benzin kablosu almam lazım orjinal parça İzmir'de yok rks servisine gidicem benzin otomatiğine baktım 649 tl allah akıl fikir versin

polo34
20 Temmuz 2016, 11:51
imkan varsa benzin otomatiği için muadil parça bulmaya çalışabilirsin, umarım sorunlu değildir, ben de km/hız göstergesi için epey para bayılmıştım.

benzin kablosu nedir acaba? hortum mu? içinden benzin geçen ise metre işi bir oto yedek parçacıdan aynı çapta alabilirsin, 3-5 tl tutar.

canerz35
20 Temmuz 2016, 12:24
imkan varsa benzin otomatiği için muadil parça bulmaya çalışabilirsin, umarım sorunlu değildir, ben de km/hız göstergesi için epey para bayılmıştım.

benzin kablosu nedir acaba? hortum mu? içinden benzin geçen ise metre işi bir oto yedek parçacıdan aynı çapta alabilirsin, 3-5 tl tutar.
Orjinal kablosu lazım ben muadil parça taktım hortumumdan benzin çalınınca 20 km sonra FI ışığı kırmızı yanıyor usta orjinal kablo al dedi birde yağ filtresi ve hava filtresi istedi nerden bulabilirim rks kuba servisi telefonu açmıyor sabahtan beri

Roadstarr
20 Temmuz 2016, 12:54
Arkadaşlar zincir alacağım var mı tavsiye land cruiser 250 için zincir deneyimi olan ?

canerz35
22 Temmuz 2016, 04:17
http://www.motosikletsepeti.com/urun/debriyaj-balatasi-rks-cruiser-250/3477
http://www.motosikletsepeti.com/urun/arka-disk-balatasi-rks-cruiser-250/3312
http://www.motosikletsepeti.com/urun/hava-filitresi-rks-cruiser-250/3295
http://www.motosikletsepeti.com/urun/yag-filitresi-rks-cruiser-250/3497

fiyatlar iyimidir almayı düşünüyoru

gooner
22 Temmuz 2016, 10:07
Hava filtresi almanıza gerek yok.Hava filtresini çıkartın,sabunlu suyla yıkayın,kurumasını bekleyin ondan sonra tekrardan yerine takın.

Yağ filtresini ben şurdan aldım : https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-keeway-super-shadow-250-yag-filtresi-ayni-gun-kargo-317674593/detay

canerz35
22 Temmuz 2016, 14:27
Teşekkür ederim gooner öyle yapayım masraftan kurtardın

EpaddaiC
22 Temmuz 2016, 16:40
Yanlız bu yıkama işini abartmayın 2 en fazla 3 defa yıkayın yada temizleme spreyi var onu kulanın

canerz35
22 Temmuz 2016, 17:43
http://www.motorsikletyedekparcaci.net/XV-250-V-Motor-Motorsiklet-Yedek-Parcalari,LA_221-2.html#labels=221-2&stockOnly=&type=&searchalpha=&searchprice=&tp=2

burdaki parcalar uyuyor mu bu arada?

Arkadaşımdaki 600cc viragoyu kullandım. Çok seri makine ama keyifli sürüşü yok. Gidonu boş bıraktığında sağ kayıyor.

Makinamdaki keyfe alışınca başka motorlar zor geliyor. Tek zor şartı, chopper oturuş pozisyonu gereği eğilemediğinden izmirin o keskin rüzgarı etkiliyor. O havanın geçmesini bekliyorum.

1 saate motoru temizliğe çıkarıcam. Metal parlatıcı vs vs sürücem. Mobilden atabilirsem foto koyarım

polo34
22 Temmuz 2016, 18:54
Hadi bakalım fotoları bekliyoruz, bakalım sen ne icraatler yaptın motorda:) standart halini süren az var :)

canerz35
23 Temmuz 2016, 12:49
Bu arada motorda 2 tane mi yağ filtresi var ben 1 tane sipari geçtim rks yazan yerde var baska bulamadım

bireycell
23 Temmuz 2016, 18:02
Bu arada motorda 2 tane mi yağ filtresi var ben 1 tane sipari geçtim rks yazan yerde var baska bulamadım

Yağ filtresi bi tane var onun dışında hava filtresi var onuda değiştirmene gerek yok sabunlu su veya temizleme spreyi ile yıkaman yeterli gelir

gooner
25 Temmuz 2016, 12:26
Bu sabah işe giderken yokuş aşağı 30 km hızla gidiyordum.Aniden fren yapmam gerekti,arka frene bastım motor kaydı.Hemde normal bir kayma değil direksiyonu zor toparladım.Neyseki düşmedim.Defalarca bu forumda konuştuk ama yine de söylemek istiyorum,imkanı olan şu motorun lastiklerini değiştirsin.Düşük hızlarda bile fren yapınca kayıyorlar.Maalesef çok sıkıntılı lastiklere sahibiz.

Japon motorları aniden fren yapsanız bile (düşük hızda) lak diye duruyorlar.