PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG Taktırmak ?

Sayfa : 1 2 [3]

yamyamaha
18 Nisan 2012, 20:40
bilinen evrenin sınırları içinde hiç bir şey vardan yok yoktanda var olmuyor. enerjinin yoğunluğu ve korunumu vardır. bu bağlamda hho sistemleri uygulana bilir ama sürekli değildir. hho sistemlerini kurmayı ve kullanmağı düşünüyorsan motosikletindeki şu anki yakıtından vazgeçmeden sadece takviye amacıyla kullanmanı öneririm. tasaruf yaptırır. ama sırf hho'lu bir sistem düşünürsen tatmin etmeye bilir.

isak
18 Nisan 2012, 21:15
hho da neymiş benzinin lt sine 5 lira vermek varken bizim millete yaramaz rahatsız eder

sedat_57
07 Mayıs 2012, 00:32
yakın takipçinizim inşallah istediğiniz seviyeye en kısa sürede ulaşirsiniz baştan sona okudum adeta boks müsabakasi gibi geçti sayfalar başarılar:bestmt:

yamyamaha
07 Mayıs 2012, 18:15
ister istemez bir konunun taraftarı olunca ve bu konunun karşıtlarıda olunca, biraz çekişmeli geçiyor. mühüm olan arkadaşlık.

Teo23
25 Mayıs 2012, 01:21
Motosiklette zaten kelle koltuk gidiyoruz, bir de ekstradan arkaya bomba gibi bir lpg tankı takmanın bence hiçbir mantığı yok. (Benzin deposundaki benzin de duruyor bu arada :) ) Ha ben ben köyde tarlaya giderken kullanacağım derseniz o olur bak. LPG tankının içine basılan basınçla, benzin deposunun içindeki basınç ortada, bence arabalara bile takılmamalı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

Sendika kuralım benzin fiyatlarını düşürelim ... :)

kuba63
25 Mayıs 2012, 14:20
valla ben taktım 150 cc kuba yagayet güzel memnunnum tehlike kısmına gelirsek lpg den doğacak tehlikeile ilgili mesajları saçma buluyorum motosiklet devrilince karbüratörden sızan benzinin tutuşması daha kolay zaten 50 kilometreile giderken bile düşecek kişinin koruma oldugu halde düşüş sonrası haline acırım

myagdi
25 Mayıs 2012, 15:10
arkadaşlar;

makine mühendisiyim ve deniz motorlarına LPG dönüşümü işine bir yıl kafa patlattım. masraflar benim cebimden çıkmıyordu, bir taraftan maaşımı da alıyordum öyle uğraştım. yoksa emeğime yazık!

düşük güçlü deniz motorları, motosiklet motorlarına epeyce benzer. zaten belli başlı üreticiler yamaha, honda, suzuki aynı zamanda motosiklet markasıdır.

tehlike konusu çok tartışma götüreceğinden hiç girmeyeceğim. performans ve motor ömrüne etkisi bakımından hiç kimseye tavsiye etmiyorum. bu işlere ilgi duyan, kendi olanaklarıyla uğraşsın. filanca usta'ya, motorunuza LPG dönüşümü yaptırmak için para vermeyin. falanca'nın motoruna takmış da kaç senedir kullanıyormuş, garantiliymiş sözlerine de inanmayın.

ERROR88
25 Mayıs 2012, 15:29
Yani bütün dünya yanlış biliyor aslında lpg takılmamalı dogrumu bence bir daha oku o okulu

myagdi
25 Mayıs 2012, 16:49
arkadaşlar;

makine mühendisiyim ve deniz motorlarına LPG dönüşümü işine bir yıl kafa patlattım. masraflar benim cebimden çıkmıyordu, bir taraftan maaşımı da alıyordum öyle uğraştım. yoksa emeğime yazık!

düşük güçlü deniz motorları, motosiklet motorlarına epeyce benzer. zaten belli başlı üreticiler yamaha, honda, suzuki aynı zamanda motosiklet markasıdır.

tehlike konusu çok tartışma götüreceğinden hiç girmeyeceğim. performans ve motor ömrüne etkisi bakımından hiç kimseye tavsiye etmiyorum. bu işlere ilgi duyan, kendi olanaklarıyla uğraşsın. filanca usta'ya, motorunuza LPG dönüşümü yaptırmak için para vermeyin. falanca'nın motoruna takmış da kaç senedir kullanıyormuş, garantiliymiş sözlerine de inanmayın.

yukarıda yazdıklarım motosikletlerin dönüşümü için geçerlidir. Otomobillerde LPG dönüşümü, benim sözüme ihtiyaç yok, zaten kendini kanıtlamış bir uygulama.

ERROR88
25 Mayıs 2012, 17:14
Hmm ozaman ayrı ben yanlış anladım

sedat_57
25 Mayıs 2012, 17:37
herşeye rağmen denemek istiyorum:P

kuba63
26 Mayıs 2012, 10:40
yukarıda yazdıklarım motosikletlerin dönüşümü için geçerlidir. Otomobillerde LPG dönüşümü, benim sözüme ihtiyaç yok, zaten kendini kanıtlamış bir uygulama. ilginç bir mühendislik otmobilde kendini kanıtlamışta motosiklet te kim olmaz demiş ikiside 4 zamanlı değilmi sizin mühendisler anlamıyor heralde traktörler bile lpg ile çalışıyor http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?i=243896 verimsilik beceriksiz mühendislik yada ustalık tan kaynaklanıyor arabalarda hatırlarsa sıksık filtre eksoz patlamaları sıksık duyuluyordu ama artık yok sorun ne ustanın iyi ayar yapamaması

ERROR88
26 Mayıs 2012, 10:51
sedat takıcaz beraber hade hayırlısı arkadas hele bı yorum yapsın dun taktırmıs olması lazım daha konusmadım

Teo23
30 Mayıs 2012, 02:08
Alın arkadaşlar tam Türkiye usulü yapılmış... :)
http://d1205.hizliresim.com/x/y/74t9x.jpg (http://bit.ly/c25MCx) LPGli motora ancak bu kadar güvenirim... :)

dusunurken
05 Haziran 2012, 00:20
motoruna lpg taktıran arkadaşın motor büyütme ihtiyacı gerçekten ironik olmuş..
tehlikesinden bahsetmeyeceğim bile, zaten düşük cc motor, performans kaybı da olacak. üstüne üstelik motor kendini içten içe yiyecek. arabalarda da böyle olmuyor mu he

yamyamaha
05 Haziran 2012, 01:28
ilginç ??
yayan yürüyerek ulaşım imkanı varken neden insanlar motosiklet ister. 70cc motosikletle 100km yol yapa bilen biri neden acaba 125 cc ye terfi etmek ister. 125cc kullanan biri neden şöyle gaza dokundum mu gücü hissetmeliyim der. 250 cc kullana biri neden minderin küçüklüğünden şikayet edip 400-600 cc arası bir motor denk getirsem de alsam der. lpg li motosikleti kullanmayanlar neden acaba hep performanstan bahseder. benzini her yerde bulduklarına sevinmeyip de neden insanlar 4 liraya dayandı ne olacak bu zamlar diye şikayet eder.

motoruna lpg taktıran arkadaşın motor büyütme ihtiyacı gerçekten ironik olmuş..
tehlikesinden bahsetmeyeceğim bile, zaten düşük cc motor, performans kaybı da olacak. üstüne üstelik motor kendini içten içe yiyecek. arabalarda da böyle olmuyor mu he

bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım tüplü motoru büyütmeyecek. altındaki motoru satıp daha büyük bir motor alacak, sonra ona tüp takacak.