PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Motor Arayışı - bmw k1300s

luthier76
09 Nisan 2012, 17:05
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba. :) 4 ay önce de bu forumda tarz arayışındaydım hala tam netleşmedi açıkcası. Son olarak bir arkadaş vasıtasıyla k1300s kullanma (deneme diyelim) şansım oldu. Bana uygun geldi açıkcası. Racing ve sport touring tecrübelerimden sonra k1300s i hangi kalıba sokacağıma karar veremedim. Nette araştırıyorum hayabusa zx14 gibi araçlarla karşılaştırılıyor. Oysaki şaft aktarmalı bu araç tam bir sport touring gibi bence. VFR1200 le karşılaştırılması gerekir gibi geliyor.Benim amacım sürekli 300km hız denemeleri değil. Ankara da birtakım motor gezileri düzenleniyor bolu abant gibi. Bu tarz gezilere artçımla katılmayı düşünüyorum. Arada tabiki limitleri zorlamak isterim ama sık değil.

Açıkcası sıfır düşünüyorum ve bu kadar paranın bmw ye gitmesi daha mantıklı geliyor.

Tecrübem konusunda zamanında bilgi vermiştim. Yeterli o konuda şüpheniz olmasın. Sadece bu kadar ağır bir motor kullanmadım daha önce. Belki o biraz zorlar trafikte.

Bu motor hakkında görüşleriniz nedir? Özellikle glock ve oocan abinin görüşlerini de bilmek isterdim. Tabiki ayrımcılık yapmıyorum :)

Hepinize sevgiler ve kazasız bir sezon dilerim herkese... :)

GorkeM
09 Nisan 2012, 17:10
Muhteşem bir motor. 1300 değil 1200 test etme imkanım olmuştu birkaç yıl önce. Uzun süre kullananların yorumları daha faydalı olacaktır fakat bana göre düşünmeden alınabilecek bir motordur K serisi.

mustafaat
09 Nisan 2012, 17:15
"The interceptor. The athlete. Aerodynamic, avant-garde. Do you know of another sporty bike with this profile? " BMW böyle tanımlamış K1300 S'i. Oysa siz: "Ankara da birtakım motor gezileri düzenleniyor bolu abant gibi. Bu tarz gezilere artçımla katılmayı düşünüyorum." demişsiniz. Artçınız da siz de spor sınıf bir araç ile touring sınıfı kadar rahat olamazsınız. Bence touring sınıfı araçlara bakmanız daha mantıklı sanki.

luthier76
09 Nisan 2012, 17:22
Interceptor avcı uçağıdır bildiğim kadarıyla. Arkaya bir pilot daha alabilen avcı uçakları yok değil ;) Touring pek sevmediğim bir tarz. Sporty uygun benim için ;) Ayrıca ayarlanabilen süspansiyon gibi seçenekler var bu motorda. Yani kullanım durumuna göre yükseklik bile ayarlanabiliyor. Bunlar konfora yönelik geliştirmeler. Konfor düşünülüyorsa sadece sport demek pek uygun olmaz. Zaten sporty denmiş dikkat ederseniz. İnternetteki review larda hızlı yol alan uzun yol motoru deniyor bu motora. Bu amaçla yöneldim zaten. Hem istersem spor kullanıcam ki modlar mevcut, hem de artçımla gezilere çıkabileceğim.

mustafaat
09 Nisan 2012, 17:26
O halde K 1600 GT olabilir :)

luthier76
09 Nisan 2012, 17:31
Düzenleme yaptım mesajımda bir daha okusanız :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

k1600gt güzel tabi ama tam touring bence... Goldwing e kadar gider yani 1600cc den sonra :)

mustafaat
09 Nisan 2012, 17:44
Ben rahatınızı düşünüyorum, size de itiraz etmiyorum yanlış anlamayın.

K1200GT var çok yakın bir arkadaşımda. Hatta şu an kullandığım Deauville'i ondan aldım. Bahsettiğiniz ayarlar, hatta çift kullanıcı modu bile var K1200GT'de, muhteşem bir motosiklet tabii ki. Fakat uzun yolda Deauville kadar rahat değil diyor, artçı hiç değil hatta. K1400GTR Kawasaki için aynı şeyi söyleyemem mesela, hem sportiflik ve performans, hem de artçı ile uzun yol konforu var o makinede.

Ama sanırım siz artçıyı bırakıp biraz gazlamak istiyorsunuz :) O zaman BMW'de K1300S de doğru seçim.

luthier76
09 Nisan 2012, 17:55
Yok yok yanlış anlaşılmasın itiraz da edebilirsiniz. :) İfadem yanlış olmuş olabilir. Doğru hep artçıyla takılmak istemem :) Ne de olsa artçım bayan herşey yapılamaz birlikteyken :) Siz son cümlenizde özetlemişsiniz olayı :) Ancak ilginçtir ankara borusanda bu motosiklet yok şu anda. İsterseniz haziran sonu anahtarı elinizde olur diyorlar. Bu da pek iyi olmadı benim için. Biraz önce görüştümde. Planlar alt üst oldu :(

mustafaat
09 Nisan 2012, 18:12
Hiç sormayın o iş çok garip gerçekten. Transalp almaya gitmiştik, Honda da aynısını dedi: "Motor yok haziran ayını bekleyin" ne biçim iştir anlamadım gitti.

luthier76
09 Nisan 2012, 18:17
Borusan pek sık satılan bir model değil diyor. GS serisi olsa gani. Transalp çok tercih edilen bir model oysaki ilginç... Gidip birebir görmeden motor alıcaz. Neyseki arkadaştakini inceleme şansım oldu. Stokta 1-2 tane bulundurmaz mı insan ya...

glock
09 Nisan 2012, 18:33
bmw'den hiç anlamıyorum ki, OOCAN bey daha hakim BMW konusunda...
Bmw Motosikletleri genelde pek eleştiriye açık değil, her zaman sevilir üstün görülür zaten,
yalnız birçok markanın ST tarzda modelleri var, önemli olan ağırlıklarından ziyade ağırlık merkezleridir...
Bu yönden VFR1200 bana ağırlığını hissettirmemişti, bir çoğunu denemek lazım...
Kawasaki Z1000 SX modelinide çok beğeniyorum! gerçekten başarılı bir ST model! Hiç denemedim.
ST' nin amacı uzun yol hız motosikletidir, ST sınıfıda SS'ler gibi 2 veya 3 kategoriye ayrılır...

pistolpitt
09 Nisan 2012, 18:54
sıfır k1300s alacak param olsaydı bayi bayi dolaşır bana motorlarını anlatmalarını test ettirmelerini kahve getirmelerini isterdim :D şaka bir yana, k1300s denemedim, ama şaft, şasi, oturuş ve performans olarak benzerlikleri açısından arkadaşımın k1200r'ını denedim. Ülke yolları ve şehir için trafik bu tarz motorlara uygun değil bence, motora yazık.. Yine denediğim bir motor değil ama z1000sx gercekten hem yakışıklı hem de k1300s ten daha kullanışlı görünüyor.

luthier76
09 Nisan 2012, 18:58
Sevgili glock z1000sx e bakıyorum bakıyorum bir türlü sevemiyorum. Fazerın 1000 likleri aklıma geliyor baktıkça. Tamam bu k1300s güzel dedik adam haziran sonundan bahsediyor. Haziran sonu demek sezonun yarısı gidiyor demek :( Gerçi mayıs sonunda kısmetse düğünüm var balayı malayı alışma süreci derken zaman geçer belki :)

glock
09 Nisan 2012, 19:01
benimkide mayıs-haziran gibi anca gelir kapıya, ağustostan sonra çıkartırsın plakasınıda 2013 olur, ilk muayene 1 sene uzar 2016 ya kadar.

luthier76
09 Nisan 2012, 19:13
Sen de öylemi yapacaksın plaka işini? Yani ağustostan sonra mı çıkartırsın trafiğe? E o zamana kadar nasıl gezilecek? Önemli olan model yılı değil mi? Sonuçta 2012 model yazacak ruhsatta.

glock
09 Nisan 2012, 19:25
ağustostan sonra plaka-ruhsat işlemi yapılırsa
model yılı 2013 olur... ben öyle yapacağım, şimdiki motosikletimide öyle yapmıştık,
fatura kestirme, bir süre geçici evrakla binersin...

luthier76
09 Nisan 2012, 19:32
Borusan öyle birşey yapar mı acaba? Ne de olsa boru san :) Geçici plaka falan mı olacak arabadaki gibi? Yoksa sadece evrak yeterli mi? Çok sordum ama kusura bakma artık :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Oocan abi nerde kaldı yahu :) biraz bilgi alsaydım motor hakkında :)

glock
09 Nisan 2012, 19:38
borusan'ı bilemiyorum işte... yapar mı yapmaz mı?
fercomotorla görüşmek lazım,
bağdat cd. ferco motorun no sunu bulup ara istersen orda atilla bey var konuş onla bakalım. bmw satıyorlar

luthier76
09 Nisan 2012, 20:07
Tamam arayayım hemen...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------

Açmadılar telefonu yarına sorarız bakalım.

glock
09 Nisan 2012, 20:20
stresli iş bunlar...
beni şimdiden stres bastı, özellikle yeni motosiklet alırken!
ben daha henüz bilgi edinemedim.

luthier76
09 Nisan 2012, 20:29
Ödeme peşin olarak yapılıyor sonra sipariş veriliyor di mi? Yani paranın tümünü sayıcaz ellerine sonra bekleyeceğiz doğru mudur?

Senin makine iyice özel bişey. :) Doğal stres olman.

glock
09 Nisan 2012, 20:40
hiçbir fikrim yok bmw ile alakalı, adamların çalışma prensibi nasıl bilemem, ama ürün gelmeden niye paranın tamamını veresin ki? çok saçma!
en azından yarısını verirsin o bile fazla!

luthier76
09 Nisan 2012, 20:57
Gerçi haklısın yamaha bayisi zamanında bir kısmını istemişti o da %5 kadar bişeydi. Borusan da hıyarlık yapmaz heralde.

erro
09 Nisan 2012, 21:36
bahsettiğin motor anakra bolu otobanı için uygun motor...yolda seni üzmez..

luthier76
10 Nisan 2012, 11:28
Forum girmeyeli iyice bir sakinleşmiş gibi. Hareket arkadaşlar! :)

oktay33
10 Nisan 2012, 12:08
Selam,
K1300 S güzel bir motor ama selesi çok sert, hem seni hem artçını üzer.
Hız ve serilik konusunda ancak 600'lük japonlarla yarışır.1000'liklere yanaşamaz, otoyolda ciddi fark yer.
Eğer hız senin için 2.ci plandaysa,yerinde olsam Honda Pan European, BMW K1200-1300 GT veya Yamaha FJR 1300 bak derim.

absolit
10 Nisan 2012, 12:54
daha önce k1200 arkadaşımda vardı. Şu ana kadar kullandığım en rahat motosikletlerden birisiydi. 2007 model olmasına rağmen şu an japonlarda olmayan bir sürü teknoloji kullanılmıştı. Bir kaza sonucu (kendisine bir şey olmadı) perte çıkartıldı motor. şasesinde kırılma olmuştu. k serisi bmw'nin en güzel motorlarıdır. Tork canavarı hepsi.:)

luthier76
10 Nisan 2012, 14:51
Selam,
K1300 S güzel bir motor ama selesi çok sert, hem seni hem artçını üzer.
Hız ve serilik konusunda ancak 600'lük japonlarla yarışır.1000'liklere yanaşamaz, otoyolda ciddi fark yer.
Eğer hız senin için 2.ci plandaysa,yerinde olsam Honda Pan European, BMW K1200-1300 GT veya Yamaha FJR 1300 bak derim.,

Açıkcası hız çok istesem gider zx14 alırdım. Ya da s1000rr alır noktayı koyardım. Ama ben çok hız kasacak biri değilim. Zamanında yeteri kadar yaptım yapacağımı. 175 bg çok yeterli göründü bana. Arka teker gücünün 150bg olduğu söyleniyorki bu az bir değer değil. Ayrıca 300km son hız görülen videolar var. Daha ne olsun :) Kısa bir denemem oldu motorla sele çok sert gelmemişti. Tabi uzun yola çıkarsak ne olur bilemem. Biraz da bu benim ilk bmw olacak. Onun da etkisi var :) Söyledikleriniz tam touring motoru. Touring dediğim gibi pek bana göre değil.

1000lik lere fark yer doğrudur ama bu çok da önemli değil. Dediğim gibi yarışma gibi bir niyetim yok. Biraz sport olsun ama tam sport değil. Tam touring de değil. İstediğim bu. ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:29 ----------

Arkadaşlar bu motor iyi güzel aldık diyelim ama oldu ya 2 sene sonra falan satmak istesek elimiz de mi patlayacak? :) Sahibindende 1 adet k1300s var o da 2009 model 5000 km de adam 16 bin euro yazmış. Çok mu zarar edicez acaba? Gerçi pahalı motor tabiki daha fazla kayıp demek 2. elde...

luthier76
10 Nisan 2012, 18:56
Borusanla konuştum bu arada... 10bin tl kapora istiyorlar. 54000 tl lik bir araç için bence çok. Ama İstanbul'a motor almaya gitmektense burdan almak daha çok işime geliyor. Çünkü ordan alıp motoru kendim getirmek istemiyorum. Araçla getirtsek riski var + masraf. Borusan dan katalog bekliyorum. Kataloğa bakıp motor alıcaz yani :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------

Evet kötü bir haber daha :( Motor ancak temmuz sonunda gelebiliyor.

Sn glock; ağustostan sonra model yılı değişimi durumları kaldırılmış. Bu her marka için geçerli. 2013 olabilmesi için 2013 ocak ayında motoru almak gerekiyor. Araba için duymuştum zaten bu yeni haberi.

luthier76
10 Nisan 2012, 22:54
Kendi çapımda eğleniyor gibi olduk yine :D OOCAN abi biraz yorum yapsaydınız keşke yahu :( Duy sesimi abi :)

Okan Sinan Ocan
11 Nisan 2012, 09:48
Kendi çapımda eğleniyor gibi olduk yine :D OOCAN abi biraz yorum yapsaydınız keşke yahu :( Duy sesimi abi :)

K1300S Sport Touring sınıfının en agresif üyesi olup fazlası ile konforlu bir motordur ,Artçılı biniş için çok uygun olduğunu söyleyemem artçı konforlu bir oturuşa sahip olacak ama kendisini "güvende" hissetmeyecektir.
Gidişine bakarsak 1000 lik japonlar ile yapılan karşılaştırma yanlış olur bu makina bir SS değildir (S1000RR o iş için yapılmış BMW dir)

Son tavsiyem bu makinayı alacaksan "0" km almamandır ikinci el daha uygundur , ikinci elde çok temiz parçalar bulabileceğini düşünüyorum.

Sevgilerimle

luthier76
11 Nisan 2012, 11:05
Teşekkürler oocan abi. O kadar konfor bana yeterli zaten. Artçım da kıymetini bilsin :D Ancak 0 alma derken, ikinci elde fiyatı çok mu düşüyor? Sahibinden.com da pek yok bu motorlar. Hatta hiç yok. Eski kasa k1200s'ler var sadece. Onlar da 2006 -2007 modeller. Açıkcası sıfır motora binmeyi çok seviyorum. :(

Syanur
11 Nisan 2012, 11:16
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-borusan-cikisli-sifir-ayarinda-69506500/detay

Tek bir ilan ama gayet temiz değil mi???

Okan Sinan Ocan
11 Nisan 2012, 13:25
Teşekkürler oocan abi. O kadar konfor bana yeterli zaten. Artçım da kıymetini bilsin :D Ancak 0 alma derken, ikinci elde fiyatı çok mu düşüyor? Sahibinden.com da pek yok bu motorlar. Hatta hiç yok. Eski kasa k1200s'ler var sadece. Onlar da 2006 -2007 modeller. Açıkcası sıfır motora binmeyi çok seviyorum. :(

Maalesef ikinci elde değerini bulamayan makinalar bunlar ama "0" km alamayan benim gibi biniciler için bulunmaz nimet olabiliyorlar. 1200S ile 1300S arasında belirgin bir fark yok 1200 de tercih edebilirsin

luthier76
11 Nisan 2012, 13:38
Bu ciddi bir sorun. İkinci elde fazla kayıp olmadan sıfır alabileceğim makinalara bakmak mantıklı olur sanırım. Yukardaki ilanda 2009model 5000 km de makina baya değer kaybetmiş. Hayret ya tamam sindi içimize derken böyle bir handikap çıkması çok kötü. Bu arada ankara'da motosiklet bayisi arkadaşımla da görüştüm. Dediğiniz gibi özellikle bu makina baya değer kaybediyor. Bana alacaksan s1000rr al dedi. O nispeten iyiymiş. Çok fazla bir kayıp olmuyormuş. Bmw alacam diye tarz değiştirilirmi orası tartışılır tabi :) Kısmet olmayacak bi bmw motor galiba.

Oocan abi sıfır almazsam zevkle binemiyorum. Yani çoooook zenginmisin desen değilim ama sıfırın zevkide ayrı oluyor.

Okan Sinan Ocan
11 Nisan 2012, 17:18
Oocan abi sıfır almazsam zevkle binemiyorum. Yani çoooook zenginmisin desen değilim ama sıfırın zevkide ayrı oluyor.

Tercihlere saygı duyarım ama maalesef BMW de durum böyle umarım gönlüne göre olur.

Sevgiler

luthier76
11 Nisan 2012, 17:57
Abi her modelinde durum böyle değil de özellikle çok tercih edilmeyen modellerde bu durum var anladığım kadarıyla. GS lere falan bakıyorum daha makul fiyatlarda satılıyor gibi. S1000rr da öyle. Ya göze alınacak bu kadar kayıp, ya da başka bir marka olacak. Sana da sevgiler :)

troy01
23 Eylül 2012, 13:21
kuzenımde var suan satıyor zaten k1300 gt ye gecmek ıcın benımde baya bı deneyımım oldu dengesıyle,oturusuyla,ivmelenmesıyle,frenleriyle herseyıyle 4 4 luk bı motor o motordan inim kendi xj 600 ume bnınce cok fena oldum ama olsun okadar aradakı arada 30-40 mılyar var :D adamlar yapmıs...