PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial 125 MH Drift, Mondial 150 MC-X, Lifan 150 Discovery

emrekulahli
04 Nisan 2012, 00:52
selam arkadaşlar.ilk debriyajlı motorumu almak üzereyim tabi ki çoğu kişi gibi kararsız kaldım.belirttiğim modellere gücüm yetiyor ancak bunlar arasında seçim yapmak istiyorum.önerileriniz ve tecrübeleriniz benim için çok önemli.
İlk sırada Mh drift var.bu motoru tamamiyle şekil olarak beğendim özellikleri de ilk motor için fena değil sanırım
Diğer bir seçenek yine Mondial in mc-x modeli.Bu motorunda arka disk fireni varmış.Arka disk fren kampanaya göre daha mı güvenli dir.önemli bir etken mi yani?ve drift modeline göre artıları var mı bu modelin.
Son seçeneğim de Lifan 150 Discovery.Motor görünüm olarak hem sağlam hem de hoş duruyor.belirttiğim mondiallere göre artısı var mıdır?
Bu motorların fiyatına yakın ve daha iyi olduğunu düşündüğünüz modeller varsa önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar,gönül rahatlığıyla bir motor almak istiyorum halimden anlıyosunuzdur mutlaka:)

emrekulahli
04 Nisan 2012, 20:35
Arkadaslar yok mu bir onerisi olan.

safakk
04 Nisan 2012, 20:49
elbette disk fren kampana ya göre çok daha iyi ve sağlıklı frenaj sağlar

İlla bunlar arasından tercih yapacaksan mcx daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum

Neden mi?

Lifan da sağlam motordur ancak 2.eli biraz sıkıntılı. Mondial lifana göre bu konuda biraz daha önde

Mcx dememin sebebi de zaten seninde belirtmiş olduğun arka fren mevzuu madem alıyorsun tek seferde tam al mutlu mesut kullan. Yarın bir günde acaba mcx alsamıydım frenleride böyleydi demezsin en azından

Hayırlısı olsun şimdiden güle güle kullanın. Alınca resimlerinizi bekliyoruz :)

Ahmet Orhan
04 Nisan 2012, 20:55
MC X kullanıyorum çok memnunum. Mondial, parçası bol ve ucuz. Mondial sitesinden inceleyebilirsin.

eren özer
04 Nisan 2012, 20:59
Tabiki MC-X çünkü 14.7 hp gücünde ,arka teker kalın 110 luk viraj alırken biraz daha iyi lur,Arka fren disk vb

windyS150
04 Nisan 2012, 20:59
Bn bu 3 model arasından mcx derim. Diğer seçeneklere göre daha iyi bir motor fakat driftin de görünümü çok güzel.

emrekulahli
04 Nisan 2012, 23:59
MC X kullanıyorum çok memnunum. Mondial, parçası bol ve ucuz. Mondial sitesinden inceleyebilirsin.
peki yakıt sarfiyatı nasıl?forumda bazı arkadaşlar motoru kullandıkça sarfiyatın arttığını yazmışlar yani 8bin 10bin km ye kadar kullananlar.

eren özer
05 Nisan 2012, 00:02
peki yakıt sarfiyatı nasıl?forumda bazı arkadaşlar motoru kullandıkça sarfiyatın arttığını yazmışlar yani 8bin 10bin km ye kadar kullananlar.
Kullandıkca artmak diye bi tabir olamaz ne bu sanki rodajdaymışsa rodaj bitince hızı artıyo
Haava filitresi tıkanmasından yada devirsiz kullanımdan kaynaklanıyor yoksa 8 ,10 motor neden fazla yaksın

emrekulahli
05 Nisan 2012, 00:02
elbette disk fren kampana ya göre çok daha iyi ve sağlıklı frenaj sağlar

İlla bunlar arasından tercih yapacaksan mcx daha iyi bir seçim olacağını düşünüyorum

Neden mi?

Lifan da sağlam motordur ancak 2.eli biraz sıkıntılı. Mondial lifana göre bu konuda biraz daha önde

Mcx dememin sebebi de zaten seninde belirtmiş olduğun arka fren mevzuu madem alıyorsun tek seferde tam al mutlu mesut kullan. Yarın bir günde acaba mcx alsamıydım frenleride böyleydi demezsin en azından

Hayırlısı olsun şimdiden güle güle kullanın. Alınca resimlerinizi bekliyoruz :)
Şimdilik mc x arka tekerleğin kalınlığı ve disk olması nedeniyle bir adım önde:)alırsam ertesi gün fotoğraflar burda inşallah.

safakk
05 Nisan 2012, 00:07
Şimdilik mc x arka tekerleğin kalınlığı ve disk olması nedeniyle bir adım önde:)alırsam ertesi gün fotoğraflar burda inşallah.

Eh hadi hayırlısı bu zamana kadar çinlilerde duyduğum en sağlam motosiklet. :)

emrekulahli
05 Nisan 2012, 00:18
Kullandıkca artmak diye bi tabir olamaz ne bu sanki rodajdaymışsa rodaj bitince hızı artıyo
Haava filitresi tıkanmasından yada devirsiz kullanımdan kaynaklanıyor yoksa 8 ,10 motor neden fazla yaksın
yorumlar öyle olunca insanın içine bir şüphe düşüyor ister istemez:)artık iyice mc x e yöneldim sanırım.

emrekulahli
05 Nisan 2012, 00:20
yorumlar öyle olunca insanın içine bir şüphe düşüyor ister istemez:)artık iyice mc x e yöneldim sanırım.

mehmetay18
05 Nisan 2012, 01:20
Selamlar.. dün bi abimin mcx ini kullandım, bendede birkaç aydır drift var..
arasında hissedilebilecek kadar kalıp farkı var, mcx daha kalıplı bir motor, muhtemelen direksiyonu büyük olduğu için çok hissettiriyor bunu bize, ama driftin direksiyonu ufak ve daha sportif duruyor..
direksiyon üzerindeki kumanda panelinde drifte göre bazı avantajları var, bunlardan birisi sellektör düğmesi (driftte uzun/kısa anahtarı var fakat ani sellektör için kumanda paneli önünde dügme yok) digeri kontak kapamak için olan kırmızı düğme (drifti stop için kontak anahtarını kullanmak gerekli), kontaktan direksiyonu kilitleme özelliği (driftte direksiyonu kilitlemek için anahtarı sağ maşanın arkasındaki yuvaya takıp direksiyonu kilitlemeniz gerekli), ve ayrıca sinyal düğmesini söndürmek icin üzerine dokunmak yeterli.. ( driftte sinyali kapatmak için ters yöne ittirmek gerekiyor düğmeyi)...
En büyük artı olarak arka disk olayı bence tam bir fiyasko... çok gereksiz birşey olmuş, kampanayı tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.. michelin lastikler olduğu halde arka lastikler yola hiç tutunamıyor, ani bir durumda arkayı kaydırmadan durmak sanırım mümkün olmaz...

emrekulahli
07 Nisan 2012, 00:06
arkdaşlar bu seçeneklerin arasına vulture yide koysak nasıl olur.bugün bayii de gidip gördüm gözüme hoş göründü.ya da bu modellerin dışında 3000tl civarı önerebileceğiniz başka modeller var mı?

UğuR.
07 Nisan 2012, 01:17
kuba motor modellerine bakabilirsin alternetif olarakta arora ar 200 tiger bakabilirsin bende mc-x ile arora arasnda kalmstım arora aldım pişmanlığım yok henüz.

emrekulahli
09 Nisan 2012, 00:21
kararsızlık çok kötü birşey inanın rüyamda görmeye başladım:)bütçe maksimum 3000 tl bunun içine kask ceket falan koysak ben de zorlasam 3200 ancak ayarlarım.ikinci el düşündüm fakat güven problemim çok fazla,hele 3yuz 5yuz km yapmıs motorların satıldgnı gorunce o modellerin sıfırlarına bile şüpheli yaklaşmaya başlıyorum:)
mondial mc x alabailirim butce sınırında fakat motorun selesi hiç hos durmuyor alınca da rahatlık problemı yasarsam pısman olurum.cunku haftanın 4-5 gunu gunde 30 km cıvarı yol yapcam.iş harici haftasonlarını da sayarsak hafta da 200km en az yol miktarı olcak.

Drift bu sartlarda on plana cıkıyor.motor hacmi dusuk ve kullanan arkadaslar da memnun dıyebılırız.sadece lastikleri hosuma gitmedi guvensiz gibi onu da degstrmeyı goze alıp drifti tercıh etsem nasıl olur?tabı selede degısıklık yapmak mumkun mu bu da sorunlar arasında?

Lifan Discovery 150 de bir o kadar saglam duruyor ve satan yerdeki abi diğerlerine göre çok övdü sağlam problemsiz yakıtının ideal olduğundan bahsetti.mondiallere göre de hem selesi iyi gibi hemde sağlam duruyor.anlıycağınız ihtiyaçlarıma uygun birşey arıyorum.şimdi bu uzun mesajı okuyup tecrubelerini aktaracak arkadaslrı beklıyorum:)

Rocknrolla
09 Nisan 2012, 00:27
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-servis-bakimli-ekstrali-80849986/detay/

Bu ilana bak istersen, lastıklerıde mıchelin

Mengu16
09 Nisan 2012, 00:38
fakat güven problemim çok fazla,hele 3yuz 5yuz km yapmıs motorların satıldgnı gorunce o modellerin sıfırlarına bile şüpheli yaklaşmaya başlıyorum:)
0km motor aldım şu anda 4500km'de inan aldığımdan daha sağlam bir halde, sıfır alınca dökülen bütün civatalarını sen tamamlayacaksın, 4-5 bin km'de alırsan dökülen dökülmüş olacak, sıfırından çok daha sıkı bir motor sahibi olacaksın. 2000-3000 km arasında çok yolda kaldım ama 1500km'dir motoru 1km bile itmedim, her türlü huyunu öğrendim. Civatalarının çoğunu da daha kalitelileriyle değiştirdim. 2 ay önce motoru nasıl satarım diye düşünüyodum şimdi asla satmam diyorum :)

emrekulahli
09 Nisan 2012, 00:47
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-servis-bakimli-ekstrali-80849986/detay/

Bu ilana bak istersen, lastıklerıde mıchelin
Manisa da yaşıyorum ben İstanbul'dan motor satın almak zahmetli iş yani.en kötü ihtimal izmir.ilanları takip ediyorum ama içime sinen bişey yok şuan ya da fazla önyargılı olabilirim bilmiyorum:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------

0km motor aldım şu anda 4500km'de inan aldığımdan daha sağlam bir halde, sıfır alınca dökülen bütün civatalarını sen tamamlayacaksın, 4-5 bin km'de alırsan dökülen dökülmüş olacak, sıfırından çok daha sıkı bir motor sahibi olacaksın. 2000-3000 km arasında çok yolda kaldım ama 1500km'dir motoru 1km bile itmedim, her türlü huyunu öğrendim. Civatalarının çoğunu da daha kalitelileriyle değiştirdim. 2 ay önce motoru nasıl satarım diye düşünüyodum şimdi asla satmam diyorum :)
Aslında haklısın belki 3bin km civarında ve ihtiyaçtan tertemiz motorlarını satan arkadaşlar olabilir.ve sıfır motor almaktan daha iyidir böyle motorlar.gelgelelim içimdeki şüpheye söz geçiremiyorum.ya bi sorunu var diye satıyorsa ya dertsiz başıma dert açarsam vs.. vs..bu cümleler ikinci el ilanlarında dolaşırken sürekli kulağımda fısıldıyor:)eğer acilen karar vermezsem paranoyaya doğru gidicek bu.

burdurlu1985
10 Nisan 2012, 08:57
Kardesim sen al bi drift keyfine bak gecen hafta ben aldim gayet memnunum tamam lastikleri guven vermiyor bana ama degistirilebilir yakit olarak da aldigimda 48 liralik bi benzin aldim suan 302 km oldu yedekte kullaniyorum simdi rodajdaki bi motor icin ii bi sonuc bence

bpk
10 Nisan 2012, 09:51
Manisa da yaşıyorum ben İstanbul'dan motor satın almak zahmetli iş yani.en kötü ihtimal izmir.ilanları takip ediyorum ama içime sinen bişey yok şuan ya da fazla önyargılı olabilirim bilmiyorum:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------

Aslında haklısın belki 3bin km civarında ve ihtiyaçtan tertemiz motorlarını satan arkadaşlar olabilir.ve sıfır motor almaktan daha iyidir böyle motorlar.gelgelelim içimdeki şüpheye söz geçiremiyorum.ya bi sorunu var diye satıyorsa ya dertsiz başıma dert açarsam vs.. vs..bu cümleler ikinci el ilanlarında dolaşırken sürekli kulağımda fısıldıyor:)eğer acilen karar vermezsem paranoyaya doğru gidicek bu.

Valla şuan bende aynı durumdayım arkadaşım ki ben ufaktan paranoya bağladım gece rüyamda görmeler Allah inandırsın kabus gördüm dün gece ikinci el bir motor alıyordum ama adam dolandırıcı çıkıyodu motorda ertesi gün elimde kalıyodu 1200 liraya alıyodum motorcu usta 1500 lira masrafı var diyordu :)

emrekulahli
10 Nisan 2012, 09:55
Kardesim sen al bi drift keyfine bak gecen hafta ben aldim gayet memnunum tamam lastikleri guven vermiyor bana ama degistirilebilir yakit olarak da aldigimda 48 liralik bi benzin aldim suan 302 km oldu yedekte kullaniyorum simdi rodajdaki bi motor icin ii bi sonuc bence
Dun 125 mcyi gordum drift e gore daha cekici geldi bana.sanirim onu da secenklr arasina koycam.drift le motorlari falan ayni sanirim pek fark yoktur aralarinda.fari cok yakismis hosuma gtti.

emrekulahli
12 Nisan 2012, 01:46
Valla şuan bende aynı durumdayım arkadaşım ki ben ufaktan paranoya bağladım gece rüyamda görmeler Allah inandırsın kabus gördüm dün gece ikinci el bir motor alıyordum ama adam dolandırıcı çıkıyodu motorda ertesi gün elimde kalıyodu 1200 liraya alıyodum motorcu usta 1500 lira masrafı var diyordu :)
Vallaha karar vermek çok zor her motorda bi terslik buluyorum sanki 30bin tl para vercem:)altı ustu 3bin liraya motor alcaz dustugumuz durumlara bak en ıyısı olsun ıstıyorum:)artık karmasa yeter yoksa motor alamıcam yaz bıtcek.drıftın beyazını istedim manisadaki bayiden getrsinler alcam gözü karartım ne olursa olsun artık.

bpk
12 Nisan 2012, 02:26
Vallaha karar vermek çok zor her motorda bi terslik buluyorum sanki 30bin tl para vercem:)altı ustu 3bin liraya motor alcaz dustugumuz durumlara bak en ıyısı olsun ıstıyorum:)artık karmasa yeter yoksa motor alamıcam yaz bıtcek.drıftın beyazını istedim manisadaki bayiden getrsinler alcam gözü karartım ne olursa olsun artık.

İyi bari sen son kararını vermişsin ben hala düşüncelerle savaşıyorum :) Bu gecede kabus görmesem bari :)

beyazit60
12 Nisan 2012, 09:59
aga bende mcx kullanıyorum daha dolgun duruyor yani driftin tipine bende hastayım ama çok cılız duruyor üstelik biri 135 cc. diğeri 162 cc. yakıtından da memnunum sadece teknik servis olayı biraz sıkıntı fazla ilgilenmiyor adamlar lifan kullanan arkadaşlar 110 km geçemedim diyorlar ben çift kişi düz yolda 120 görüyorum

emrekulahli
12 Nisan 2012, 21:35
İyi bari sen son kararını vermişsin ben hala düşüncelerle savaşıyorum :) Bu gecede kabus görmesem bari :)
Sende al bi drift ya olmaz mı:)karar vermek harbiden zor detaya inince.iyisimi fazla düşünmemek lazım,hemen beğendiğinde pat küt alcan yoksa her motorun şikayetçisi ya da memnun olanı var sitede insanın kafası karışıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------

aga bende mcx kullanıyorum daha dolgun duruyor yani driftin tipine bende hastayım ama çok cılız duruyor üstelik biri 135 cc. diğeri 162 cc. yakıtından da memnunum sadece teknik servis olayı biraz sıkıntı fazla ilgilenmiyor adamlar lifan kullanan arkadaşlar 110 km geçemedim diyorlar ben çift kişi düz yolda 120 görüyorum
öncelikle kasasız belasız sürüşler beyazit60.aslına bakarsan önce mcx i beğenmiştim ama biraz düşününce daha küçük cc le başlamak mantıklı geldi.120 görmen güzel motorun kuvveti de iyi kullanıcıların söylediğine göre ama ben driftin beyaz rengine aşık oldum.yarın pişman olmamak için kafamdaki motoru alcam:)

EverHarD*
13 Nisan 2012, 15:00
Hayırlısı ilede bende yaz sezonunda alacağıım beyaz driftimi :D

emrekulahli
13 Nisan 2012, 16:52
Hayırlısı ilede bende yaz sezonunda alacağıım beyaz driftimi :D
İnsallah alirsin EverHarD*.beyaz drift harbiden etkiliyo insani:)

semih39
13 Nisan 2012, 18:22
dostum valla kafanı karıstırmak gıbı olmasın ama lifan gercekten iyi kendim kullanıyorum bende bi ara alamadan once mondiallere bakmıştım ama sonradan bunu aldım ve hıcte pişman değil fiyat uygun kalıplı dayanaklı bişey istiyorsan bak derım turuncu rengı gercekten hoş kendımde var cunku
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/78787-discovery-150-lf150-9j-16.html
sayfadakı motor benım fotoları yenı ekledım bak istersen.
bi arkadaş mcx cift kişi 120km goruyor demış dogrudurda bana o anda yaktıgı yakıtı soylesın.. hızını soyle ızah edeyım ben tek kişi 115km gordum dun aksam denedım hatta boyum uzun ruzgar carpıyordu egılsem belkı 120km hız yapardı. yakıt konusundada şehır dısında kullanımda 100kmde 10 tl yakıyor yanı 1km 10 krş ve bu cok cok ıyı rakam kendım denedım hızımda 90-100km arasıydı devamlı ona gore bak derım yanı zaten bu tıp motorlardan pek bı hız bekleme cekiş gezi motou yanı hız dıyorsanda 250cclere falan bak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

ama sen bana goruntu dersen yakıt dayanıklılık pek onemlı degıl dıyorsan dirft derim bende gercekten beyaz rengı guzel zaten her motora beyaz renk yakışıyor.

beyazit60
13 Nisan 2012, 20:02
semih39 ben biraz keyif için binenlerdenim yani km 500 krş yaksa da önemli değil ilk aldığım zaman ölçtüm 40 tl benzinle tam olarak 239 km yol yaptım birde çekişi benim için önemli biraz büyük olmalı motoru bizim buraların bi lafı vardır "öküzün büyük olsun da çekmezse çekmesin" yeri geliyor üzerinde 200 kg yüklü en dik bayırda çoğu zaman vites bile küçültmüyorum performansı güzel ama kalite tartışılır

semih39
13 Nisan 2012, 20:42
semih39 ben biraz keyif için binenlerdenim yani km 500 krş yaksa da önemli değil ilk aldığım zaman ölçtüm 40 tl benzinle tam olarak 239 km yol yaptım birde çekişi benim için önemli biraz büyük olmalı motoru bizim buraların bi lafı vardır "öküzün büyük olsun da çekmezse çekmesin" yeri geliyor üzerinde 200 kg yüklü en dik bayırda çoğu zaman vites bile küçültmüyorum performansı güzel ama kalite tartışılır
ya kaliteye ben bişey demiyorum zaten sonuçta hepsı çinde yapılıyor bırbırıne yakın yanı ybrlerde çin ben yakıt bırazda kalıp bakımından dıyorum.yük konusunda aynı durum zaten bızım motorlardada gecerlı cekıyor yanı banamısın demıyor bayılayım falan yok bayırlarda cıft kışı iyi o konudan tabı bu ışler tercıh bıde goz meselesı alırken bıraz tıpede bakıcaksın.

Karlıyollar
19 Nisan 2012, 11:38
bence mondial 125 drift al süper motor benim bir tanıdıkta var zaten görüntüsü pahabiçilmez :) bide o motora neon far süperr olurdu