PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rütuş(Lokal) Boya Nasıl Uygulanır Kim Yapmalı ?

AzRaİL42
01 Nisan 2012, 16:33
Arkadaşlar motorumu arka sehbaya alırken indirken arka maşada ufak tefek çizikler oluştu bunları nasıl bir taktikle boyamalıyız ufak ufak böyle çizikler arka sehbada bakım yaparken motorun sallanmasından dolayı sehbanın uç kısımları cizmiş çok bişey değil ama ben rahatsız oluyorm Rutuş olarak nasıl birşey uygulamalıyız ? Sağlıcaklaa...

Alt Tarafta gözüktüğü gibi maşayla sehbanın birleştiği noktalarda diğer tarafta özellikle çizikler oluşmuş uzun kısa derin vs şeklinde.
http://f1204.hizliresim.com/w/1/404p2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

arzhela4
01 Nisan 2012, 16:36
ince zımparayla hafiften zımparala ardındna anti pas boyası sür kuruduktan sonra boyama işlemine geç tabi bunları söküp yap Kolay gelsin

Mengu16
01 Nisan 2012, 16:44
Orası fırın boyadır büyük ihtimalle yada elektrostatiktir, boyadaki çizikler yüzeyden parça kopması şeklinde olmuştur lokal boya yaptığında çizik halinden daha kötü görünecektir çizik izleri yine kalır altta.

ebu ahmed
01 Nisan 2012, 16:50
bence sanayide oto boyası satan bir dükkana git..maşanın renginde boyayı sprey kutuya doldurt arzhela4 kardeşimizin dediği gibi zımpara yapıp boya...he birde o sehbanın maşaya deyen yerlerine neden yumuşak birşeyle sarmıyorsun? önce oradan başla:cherry:

AzRaİL42
01 Nisan 2012, 17:00
Orası fırın boyadır büyük ihtimalle yada elektrostatiktir, boyadaki çizikler yüzeyden parça kopması şeklinde olmuştur lokal boya yaptığında çizik halinden daha kötü görünecektir çizik izleri yine kalır altta.

Hocam alttan siyah siyah yüzeyler gözüküyor nokta nokta o yüzden kapattırmak istiyorum hani ne kadar iz kalsa bile renklerin aynı oluşundan dolayı pek fazla belli olmaz sanırım.

bence sanayide oto boyası satan bir dükkana git..maşanın renginde boyayı sprey kutuya doldurt arzhela4 kardeşimizin dediği gibi zımpara yapıp boya...he birde o sehbanın maşaya deyen yerlerine neden yumuşak birşeyle sarmıyorsun? önce oradan başla:cherry:

Zımpara yapılıcak kadar büyük değiller 3 çizik şeklinde aralarında 3-5 santim oluşmuş sallatıdan dolayı hani zımparak yapmak yerine çiziklerin üzerinden hafif bir boya sürsek yada her hangi birşey die düşünüyorum yada bu çizik giderici kalemler varmış onlardan alıp uygulasak faydası olur mu acaba :S

ebu ahmed
01 Nisan 2012, 17:05
aradaki derinlik farkını eşitlemen gerek yoksa hertürlü sırıtır.....

AzRaİL42
01 Nisan 2012, 17:07

Hocam peki spreyle boyamak mantıklı mı etrafını güzelce gazeteyle sarıp sadece yaralı bölgeli hafif zımparalayıp üstünden spreyle boyasak nasıl olur tabi bide aynı rengi bulmak mesele :S

arzhela4
01 Nisan 2012, 17:07
aynen öyle :)

mterayes26
01 Nisan 2012, 19:38

Arkadaşın dediği gibi yap , olmazsa ince bir kaporta macunu uygula çizikleri nispeten kapatır sonra 0 zımparayı ıslat zımparala , sonra boya ben oyle yaptım