Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
kagen00
25 Ocak 2016, 15:13
Motorsikletimi bayağı bir elektrik işi var. Nerede hallederiz? Var mı yardım etmek isteyen acaba. ( Sisler, yan aydınlatma, arka fren far desteği elcik ısıtma roleler, sigortalar, açma kapama düğmeleri Vs... Yani bayağı..)
Razor999
26 Ocak 2016, 10:30
Bugün motolastik.com üzerinden Mt60 RS Corsa lastiklerimi aldım (satın aldığım motorda halen 3 senelik bridgestonelar var ve 19.000Km yapmış şahsen bana hiç güven vermedi) 1165TL 4 taksit şeklinde ödemesini yaptım.
Sizlere sormak istediğim şimdi yarın lastikler elime ulaşacak nerede taktırayım :)
Genelde servis için DB Hondaya gidiyordum eski Honda motorumda ama orada da bu tarz lastik değiştirme gibi işleri hep çıraklar yapıyordu. Bildiğiniz önerebileceğiniz iyi lastikçi var mı?
Bugün motolastik.com üzerinden Mt60 RS Corsa lastiklerimi aldım (satın aldığım motorda halen 3 senelik bridgestonelar var ve 19.000Km yapmış şahsen bana hiç güven vermedi) 1165TL 4 taksit şeklinde ödemesini yaptım.
Sizlere sormak istediğim şimdi yarın lastikler elime ulaşacak nerede taktırayım :)
Genelde servis için DB Hondaya gidiyordum eski Honda motorumda ama orada da bu tarz lastik değiştirme gibi işleri hep çıraklar yapıyordu. Bildiğiniz önerebileceğiniz iyi lastikçi var mı?
Honda servisleri genelde onlardan almadığın aksesuarı takmıyorlar. BUZ motor da taktıra bilrisin yada Okmeydanında Yine Anese gidebilirsin ( Yetkili servis olmadığından lastik montajında sorun yapmıyorlar) Balans ayarı falan önemli mutlaka yaptır ANES te 40 TL sanırım montaj https://www.facebook.com/anesmotor.okmeydani/
Razor999
26 Ocak 2016, 10:58
Honda servisleri genelde onlardan almadığın aksesuarı takmıyorlar. BUZ motor da taktıra bilrisin yada Okmeydanında Yine Anese gidebilirsin ( Yetkili servis olmadığından lastik montajında sorun yapmıyorlar) Balans ayarı falan önemli mutlaka yaptır ANES te 40 TL sanırım montaj https://www.facebook.com/anesmotor.okmeydani/
Haklısınız iyi bir yerde taktırmak lazım. Okmeydanı da çok uzak kalıyor bana :S Anadolu yakasında çekmeköy taraflarındayım çünkü
Olcay Avşar
26 Ocak 2016, 11:37
Razor999, hasanpaşa'da buz motorun yeri olması lazım.
Nerde taktırırsan taktır, balansa ve zincir ayarına dikkat et.
Bilmeyen yer zinciri çok geriyor lastik taktim diye sevinirken zincirinden olabilirsin...
Razor999
26 Ocak 2016, 16:35
Doğru diyorsun. Motorun bakımları da hep kızıltoprak yamaha gökhan ustada yapılmış aldığım arkadaş hep oraya götürmüş. Arka balata yeni değişmiş zinciri de sadece dış baklaları mı ne değiştirdik gibi bir cümle kurmuştu alırken cidden zincirin sadece dışı değişmiş gibi ayarlatmadan önce did zincir ile değiştirebilirim zaten detaylı bir bakım da yaptırmam lazım :( arkadaştan aldık motoru allahtan kazası belası yok ama bakım konusunda çok bilmediği için sıkıntılar çıkmaz umarım
mehmetenis
26 Ocak 2016, 18:55
Arkadaşlar Waytek ile görüştüm,
Tek alımda 250TL fiyat verdi, ama 10 ve üzeri alımlarda 200TL yapabileceğini söyledi,
Bu yüzden Radyatör koruma isteyenler var ise listeyi hazırlayabiliriz.
1-Mehmet Enis ÜSTÜNDAĞ
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
Arenli
26 Ocak 2016, 19:20
Mehmet bey ben alıcam ama fiyat krom için olanmı. Ben boyalısından alıcam. Krom istemiyorum. Boyalının fiyatı sitesinde 108 TL yazıyor.
schumacher__
26 Ocak 2016, 19:45
Tek alımda 250TL fiyat verdi, ama 10 ve üzeri alımlarda 200TL yapabileceğini söyledi,
Bu yüzden Radyatör koruma isteyenler var ise listeyi hazırlayabiliriz.
1-Mehmet Enis ÜSTÜNDAĞ
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
Radyatör korumanın 250 olduğuna emin misin?
mehmetenis
26 Ocak 2016, 20:11
Mehmet bey ben alıcam ama fiyat krom için olanmı. Ben boyalısından alıcam. Krom istemiyorum. Boyalının fiyatı sitesinde 108 TL yazıyor.
sitesini bir paylaşabilir misiniz?
Arenli
26 Ocak 2016, 20:14
http://www.waytake.net/urun/honda-nc-700-x-radyator-koruma_1408.aspx
mehmetenis
26 Ocak 2016, 20:57
Arkadaşlar;
Ben yanlış Yazdım,
Bu yüzden Karter koruma isteyenler var ise listeyi hazırlayabiliriz.
1-Mehmet Enis ÜSTÜNDAĞ
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
ilk gördüğüm de bende şok oldum len ne radyatör korumasıymış dedim
nasıl bi ürünmüş te benim haberim yok dedim :)
Dr.MZÇ
26 Ocak 2016, 21:54
Arkadaşlar;
Ben yanlış Yazdım,
Bu yüzden Karter koruma isteyenler var ise listeyi hazırlayabiliriz.
1-Mehmet Enis ÜSTÜNDAĞ
2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
sitesinde 350TL yazıyor. Bu fiyata mükemmel olur
orta sehpada da eğer böyle birşey yapılırsa ona da katılırım.
1-Mehmet Enis ÜSTÜNDAĞ
2-Mehmet Ziya ÇETİNER
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
aydin-ist
26 Ocak 2016, 23:59
sitesinde 350TL yazıyor. Bu fiyata mükemmel olur
orta sehpada da eğer böyle birşey yapılırsa ona da katılırım.
1-Mehmet Enis ÜSTÜNDAĞ
2-Mehmet Ziya ÇETİNER
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-
Bu fiyata, Karter koruması olmayan herkesin kaçırırsa, üzüleceğini düşünüyorum. Bana Ağustos sonunda kesilen faturadaki rakamı görünce işin doğrusu gerçekten üzüldüm....
_oXXo_
27 Ocak 2016, 00:03
daha kendime gelemedim az insaf be yaf 1 ay sonra yapın şu işi bende geliyim. :D daha sis farı sipariş etmedim
Waytek'e hem sitesi, hemde eposta yolu ile ulaşmaya çalıştım, ancak İkiside hata verdi. Eger vfr800x 2012 icinde koruma varsa benide listeye yazın.
Waytek'e hem sitesi, hemde eposta yolu ile ulaşmaya çalıştım, ancak İkiside hata verdi. Eger vfr800x 2012 icinde koruma varsa benide listeye yazın.
Waytake de o kasa vfr için Karter koruma yoktur
Bi ara vfr 1200 için üretti fakat şuan elinde olmaya bilir
Fakat öğrenir buraya yazarım
Waytake de o kasa vfr için Karter koruma yoktur
Bi ara vfr 1200 için üretti fakat şuan elinde olmaya bilir
Fakat öğrenir buraya yazarım
Teşekkür ederim.Radyatör Korumayı da sorabilirseniz sevinirim.
NC lerde camurluk uzatma olmadan Radyatör koruma iş yapmıyor hatta çok temiz motor kullanmıyorsanız camurun radyatör ile koruma arasına sıkışıp rüzgar gecirgenliğini engeliyor. Radyatör korumanın en önemli işlevi bence yıkamaya gittiğinde abiler basıncı suyu gırtlağına kadar soktuğunda basınctan radyatör peteklerinin katlanıp yamulmasını engeliyor...
mehmetenis
27 Ocak 2016, 08:29
NC lerde camurluk uzatma olmadan Radyatör koruma iş yapmıyor hatta çok temiz motor kullanmıyorsanız camurun radyatör ile koruma arasına sıkışıp rüzgar gecirgenliğini engeliyor. Radyatör korumanın en önemli işlevi bence yıkamaya gittiğinde abiler basıncı suyu gırtlağına kadar soktuğunda basınctan radyatör peteklerinin katlanıp yamulmasını engeliyor...
Katılıyorum ben motoru aldığımİn 3.günü radyatör korumayı taktırdım,bu güne kadar yağmur çamur kullandım radyatör hiç ama hiç çamur gelmedi ki radyatör koruma da var.
Esseruz
27 Ocak 2016, 10:52
ben radyatör koruma taktırmadım. Şu sıralar genelde çamur içinde kullanıyorum ve radyatör çamur içinde kalıyor. Motoru da sürekli temizleyemiyorum. Radyatörün çamurlu kalması sıkıntı yaratır mı?
https://www.youtube.com/watch?v=DyhKpT7GGSI&feature=youtu.be
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------
ben radyatör koruma taktırmadım. Şu sıralar genelde çamur içinde kullanıyorum ve radyatör çamur içinde kalıyor. Motoru da sürekli temizleyemiyorum. Radyatörün çamurlu kalması sıkıntı yaratır mı?
Ana fikir içindeki peteklerden havanın gecmesi ve içindeki suyu soğutması. NC lerde arkada tek fan var ve o ortada lastik hisasından gelen camurda radyatörün ortasını tıkar buda hava silkilasyonu engeller bu da sogutmayı engeller buna bağlı haralet yükselir fan acar ama soğutamaz...
Teşekkür ederim.Radyatör Korumayı da sorabilirseniz sevinirim.
Waytake ile görüştüm vfr ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamış
Iletişim konusunda da en kısa zaman problemi çözeceğini söyledi yani en kısa zaman da bi telefon kadar yakın olacak şu lazım dediğinizde en geç 2. Gün kargoya ürün verilecek (stokta varsa)
Radyatör koruma gerçekten nc ye Şart bunun sebebi ise ön çamurluk Çok kısa ve çamuru olduğu gibi radyatör e atıyor ve yukarı doğru yanık kokusu veriyor :(
mehmetenis
27 Ocak 2016, 17:22
Yani,çamur zaten havayı engelleyen bir maddedir ve motor için en önemli hava alma olayını etkiler.
Artı yukarıdaki video da Yeni kasa NC incelemesini izledim öyle aman aman farklar yok .Sadece gördüğüm kadarı ile ön amortisörleri biraz daha kalın ve gidon turu bir tık daha fazla geldi bana.
kagen00
27 Ocak 2016, 21:46
Ben de sürekli motor üstündeyim.. Hatta geçen kar yağışında da benzin almaya gittiğimde Pompacı " Abi sizin işiniz biz den daha zor. Bu havalar da bile, motor tepesinde milletin kargosunu taşı.. Allah kolaylık versin.. " dedi.. Tabi bunda yeşil yeleğim ve elciklerin üstüne taktığım rüzgar korumaların da etkisi vardır.. :silent: :)
Neyse fazla uzatmadan konuya döneyim.. Çamur için ön çamurluk uzatmanın önemini gerçekten anladım. Ve sipariş için geç bile kaldığımı düşünüyorum..
Bu arada daha önce yazmış olduğum elektirik işlerine yardımcı olacak olan veya güvenli bir şekilde bu işleri yaptırabileceğim tanıdığı olan var mı acaba forumda?..
Ben de sürekli motor üstündeyim.. Hatta geçen kar yağışında da benzin almaya gittiğimde Pompacı " Abi sizin işiniz biz den daha zor. Bu havalar da bile, motor tepesinde milletin kargosunu taşı.. Allah kolaylık versin.. " dedi.. Tabi bunda yeşil yeleğim ve elciklerin üstüne taktığım rüzgar korumaların da etkisi vardır.. :silent: :)
Neyse fazla uzatmadan konuya döneyim.. Çamur için ön çamurluk uzatmanın önemini gerçekten anladım. Ve sipariş için geç bile kaldığımı düşünüyorum..
Bu arada daha önce yazmış olduğum elektirik işlerine yardımcı olacak olan veya güvenli bir şekilde bu işleri yaptırabileceğim tanıdığı olan var mı acaba forumda?..
O işlerden anlamam çok fazla ama parasını verim güvenilir olsun dersen Okmeydanında Anes motorda Gökhan yardımcı olur. Hem motorunun başında durursun cay kahve yudumlarken yapılan işe bakarsın ordan öğrendiğinle sende birine yardım edersin belki :D
Razor999
28 Ocak 2016, 12:28
MT60 Rs Corsalar elime ulaştı bakalım taktırınca nasıl duracak ilk izlenimim dişleri gerçekten çok güzelmiş :D
http://i.hizliresim.com/knaMOq.jpg
mehmetenis
28 Ocak 2016, 12:31
MT60 Rs Corsalar elime ulaştı bakalım taktırınca nasıl duracak ilk izlenimim dişleri gerçekten çok güzelmiş :D
http://i.hizliresim.com/knaMOq.jpg
Lastikler hayırlı olsun,bakalım performans değerlendirmeniz nasıl olacak?
Konuyu paylaşırken eski lastiklerinde fotoğraflarını da paylaşalım ki aradakinsan farkı daha iyi görmek için
Razor999
28 Ocak 2016, 12:35
Lastikler hayırlı olsun,bakalım performans değerlendirmeniz nasıl olacak?
Konuyu paylaşırken eski lastiklerinde fotoğraflarını da paylaşalım ki aradakinsan farkı daha iyi görmek için
valla eski lastikler bildiğimiz bridgestone üzerinde gelen 3 küsür senelik lastikler :) fazla bir karşılaştırmam olamayacak gibi çünkü o bridgestonelarla toplamda 30-40km yol yapmış olacağım değişene kadar. Ama eski motoruma göre çok fazla kaydığı doğru geçen gece benzin almak için çıktım yollar çok kaygandı güvenemedim yavaş keskin dönüşlerde falan çok çok düşük hızla dönüyordum onda bile kayıyordu
Rs 60 ların biraz sesli olduğu Kullanıcılar Tarafından söyleniyor
_oXXo_
28 Ocak 2016, 15:07
mehmet çay işi ne oldu ?
Evoque
28 Ocak 2016, 17:19
Bu sabah Avcılar'da Topkapı istikametinde bir süre birlikte sürdüğümüz NC'li arkadaş, inşallah buradasındır.
İki gözlemim var.
İlki yan çantalarınla ilgili. Dikkatli olmanı tavsiye ederim, aralardan geçerken çantaları hep santimlerle kurtarıyorsun. Sanırım bu yan çanta olayı şehir içinde pratik olmuyor pek.
İkincisi ise egsozun. Markasını çözemedim ama düşük devirli motorla i-na-nıl-maz uyumlu olmuş, çok tatlı kükrüyordu namussuz. Yanına gidip el kolla harika işareti bile yaptım, siz düşünün :)
Herkese mutlu sürüşler :)
Razor999
28 Ocak 2016, 17:22
Montaj Sonrası Fotoğraflar;
http://i.hizliresim.com/65EV8k.jpg
http://i.hizliresim.com/O756M5.jpg
http://i.hizliresim.com/O756E5.jpg
http://i.hizliresim.com/28R3nv.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:20 ----------
Rs 60 ların biraz sesli olduğu Kullanıcılar Tarafından söyleniyor
Özellikle frenlerde çok tatlı ses yapıyor, uzun yolda dikkat edemedim çünkü felaket rüzgar vardı
kagen00
28 Ocak 2016, 20:35
Yalnız lastiklerden daha çok ön ve arka çamurluk uzatma ve koruma dikkatimi çekti.. En kısa zaman da uygulamam lazım..
Aldığınız da mı vardı? Sonradan mı taktırdınız?
Razor999
28 Ocak 2016, 23:15
Yalnız lastiklerden daha çok ön ve arka çamurluk uzatma ve koruma dikkatimi çekti.. En kısa zaman da uygulamam lazım..
Aldığınız da mı vardı? Sonradan mı taktırdınız?
Aldigim arkadas sag olsun on arka camurluk, puig uzun on cam, elcik koruma, hb canta ve tasiyicisi, orta ayak taktirmisti motora :) zaten biraz da donanimdan dolayi aldim ben de
_oXXo_
28 Ocak 2016, 23:17
beyler olmuyo böyle. bi sılkelenin kendinize gelin kaldırın sağınızı solunuzu koltuklardan kanepelerden cumartesi pazar biyerlerde çay falan içelim bir araya gelelim olmuyoki böylee
Razor999
28 Ocak 2016, 23:28
beyler olmuyo böyle. bi sılkelenin kendinize gelin kaldırın sağınızı solunuzu koltuklardan kanepelerden cumartesi pazar biyerlerde çay falan içelim bir araya gelelim olmuyoki böylee
Bana uyar hem de tanismis oluruz. Cunku motor hakkinda cok sorularim var ozellikle uzun suredir nc kullanan sizlerin fark edebilecegi ya da bana su an icin alisamadigimdan tuhaf gelen seyler :/
_oXXo_
28 Ocak 2016, 23:29
çalışınca gidon un ordan ses geliyor :D ben hala yadırgıyorum. gerci bende yeniyim ama :D
Razor999
29 Ocak 2016, 00:39
çalışınca gidon un ordan ses geliyor :D ben hala yadırgıyorum. gerci bende yeniyim ama :D
Benim sorun galiba cbr ve er6 dan sonra uzunca bir sure delightla gezdim :) alisamamista olabilme olasiligim yuksek 1-2 tur yapmam lazim kesin
Ybr de katılabilir mi? :))
mehmetenis
29 Ocak 2016, 03:42
Ben varım Pazar akşamı veya Cumartesi Akşamı bir yerlere çay içmeye gidelim, havalarda ısındı yani yeteri kadar,
Hatta aramızda bide WhatsApp Grubu kuralım mesela burada anlık yazışmaları yapabiliyoruz ama fotoğraf paylaşımı gibi konularda eksiklikler oluyor yarın bir gün uzun yola gideriz konum atarız gibi gibi
Birlikten güç doğarmış hadi bir olalım başaralım
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------
Bugün yaklaşık 2 haftadır yatan motoru çalıştırdım maşallah tek marşla aldı akü değeri çalıştırdıktan sonra 14.3 Volt verdi.
http://imagizer.imageshack.com/img907/7613/6Rjpcg.jpg
Sonra işyerinin oraya gelip motoru stop ettiğim de tekrar ölçtüm
http://imagizer.imageshack.com/img912/5179/PgV6vs.jpg
Sonra da akşam motoru bıraktıktan sonra gece gidip tekrar ölçtüm(Motor çalışmıyordu)
http://imagizer.imageshack.com/img907/9057/YkQUT7.jpg
Yani akü voltajı iyi durumda
Hatta kullanım kılavuzunda 12.4 Volt altında olmaması gibi bir şeyler yazıyormuş.
Bunlarda Kör Nokta Aynalarım
Aynısını arabada da kullanıyorum,
http://imagizer.imageshack.com/img905/2331/fIy0ME.jpg
http://imagizer.imageshack.com/img907/9144/XbQ8Nz.jpg
http://imagizer.imageshack.com/img905/364/RfHrPQ.jpg
http://imagizer.imageshack.com/img905/5290/JI6i2B.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:30 ----------
Aynalar Bunlar;
http://imagizer.imageshack.com/img907/8230/Xoe6Rm.jpg
Bu da çakmaklık girişinden akü voltajını gösteren cihaz,
http://imagizer.imageshack.com/img911/8605/SYKm1C.jpg
kagen00
29 Ocak 2016, 09:37
Aldigim arkadas sag olsun on arka camurluk, puig uzun on cam, elcik koruma, hb canta ve tasiyicisi, orta ayak taktirmisti motora :) zaten biraz da donanimdan dolayi aldim ben de
Ya arkadaş niye bana böyle denk gelmedi?. Her şeyiyle uğraş dur... (biraz daha düşününce kendi sorumu kendim çözdüm... Ne kadar ekmek o kadar köfte.. :cherry: )
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:27 ----------
Herkes farklı ilçeler de oturuyor gerçi Ama Bostancı - Kadıköy arasında cumartesi öğleden sonra veya akşam saatlerinde sahilde bir yerde çay, kahve ☕ yapsak gelen olur mu acaba?..
_oXXo_
29 Ocak 2016, 09:43
kadıköy beşiktaş oralar olur orta noktalarda birleşmek önemli gerçi mehmet tekirdağ da ama olsun gelsin gezmiş olur :D
Olcay Avşar
29 Ocak 2016, 10:01
cumartesi öğlen olursa caddebostan'da beltur'da çay içebiliriz, akşam ve pazar gelemem evde çocuklarım bekler :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------
Emri vaki yapıyorum;
Yarın (30 01 2016 cumartesi) saat 14:00 da caddebostan Beltur önünde NC700/NC750 buluşması yapıyorum, kimler geliyor?
Not: mekan motor parkı için çok müsait, zaten sürekli motorcular olur orada.
Razor999
29 Ocak 2016, 10:12
Ya arkadaş niye bana böyle denk gelmedi?. Her şeyiyle uğraş dur... (biraz daha düşününce kendi sorumu kendim çözdüm... Ne kadar ekmek o kadar köfte.. :cherry: )
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:27 ----------
Herkes farklı ilçeler de oturuyor gerçi Ama Bostancı - Kadıköy arasında cumartesi öğleden sonra veya akşam saatlerinde sahilde bir yerde çay, kahve ☕ yapsak gelen olur mu acaba?..
ben motoru yakın bir dosttan aldım :D sağ olsun her şeyiyle verdi yani ekstra şu şukadar, bu bukadar gibi fiyatlar çekmedi. Ama nedense ben de orjinal halini daha çok seviyorum mesela elcik korumalarını kesin çıkaracağım
Sabah 2 hafta kar kış sonrası tek marşla çalışan motorun lastik havalarını kontrole gittiğimde yerde mazot varmış ayağıma bulaşmış orta ayağa alırken ayağım kaydı ve motor sağtarafa meyillenince kontrollü sağa bıraktım koruma demirinde hafif boya kalktı sizde benzinliklere girerken cıkarken dikkatli olun arkadaş...
Çay buluşmasına da zamanım uyarsa bende gelirim ;)
cumartesi öğlen olursa caddebostan'da beltur'da çay içebiliriz, akşam ve pazar gelemem evde çocuklarım bekler :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------
Emri vaki yapıyorum;
Yarın (30 01 2016 cumartesi) saat 14:00 da caddebostan Beltur önünde NC700/NC750 buluşması yapıyorum, kimler geliyor?
Not: mekan motor parkı için çok müsait, zaten sürekli motorcular olur orada.
Emir demiri keser ordayım. Nasıl olsa boşta gelicem. Benzin bile yakmama gerek yok. Kısacası bahanem yok :)
kagen00
29 Ocak 2016, 10:44
Saat 14:00 da oradayım...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO