PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149

2move
10 Nisan 2014, 00:43
Teşekkürler arkadaslar yorumlariniz icin. Artci ile gezdigim icin devamli sakin kullanmak durumundayim. 5.6- 5.8 ortalama tuketim degerleri. Nc ye artçı ile bindigimizde yigilma yaparmi diye kafami kurcaliyor cunku devamli uzun yol yapiyoruz.

F54
12 Nisan 2014, 02:51
işinizi yarayacak parcalar olabilir...

https://www.facebook.com/waytake

ferdinandd
12 Nisan 2014, 16:24
Şu NC Integradaki arka maşayı neden hepsinde uygulamazlar ki sanki :silent:

http://i.hizliresim.com/ZNA103.jpg (http://hizliresim.com/ZNA103)

papirus00
14 Nisan 2014, 16:21
Millet Selam,

NC700X/S için buji değiştiren oldumu, kaç kmde değiştirdiler. değişim sonrası yakıtta azalma gözlemlediniz mi? Hava fitresi ve buji dışında yakıta etki edecek bir unsur hakkında tecrübesi olan varmı ? motorum 20K km de. Çok oldu sorular ama idare edin :)

Reşit
14 Nisan 2014, 23:54
Buji 48000 de değişecek. 24000 bakımında kontrol ettiler, daha sıfır gibiydi. :cat:

papirus00
15 Nisan 2014, 16:06
Buji 48000 de değişecek. 24000 bakımında kontrol ettiler, daha sıfır gibiydi. :cat:

Aslında sorma sebebim şuydu, dün yakıt aldım ve motosiklet 100 kmde 5 litre yakmış görünüyor. son 2 haftadır yakıt değerli gittikçe yükseldi. 4.1 den 5 kadar kademeli artış var. 19binde bakıma soktum Hava filtresini değiştirdim kıllanıp, şimdi 20binde. Fikri olan var mı ?

kaan32m
15 Nisan 2014, 21:43
Cbf 150 sahibiyim. Artik cc buyutmek istiyorum. Nc750x ile dl650 arasinda kaldim. Daha cok sehir ici ev- is arasi kullanacagim. Hangisini onerirsiniz. Dl ile nc yakit tuketimleri arasinda cok fark midir? Tesekkurler.

zenon
16 Nisan 2014, 15:34
Cbf 150 sahibiyim. Artik cc buyutmek istiyorum. Nc750x ile dl650 arasinda kaldim. Daha cok sehir ici ev- is arasi kullanacagim. Hangisini onerirsiniz. Dl ile nc yakit tuketimleri arasinda cok fark midir? Tesekkurler.

nc750x hem fiyat olarak daha uygun hemde servis olarak daha yaygın bence nc düşünmelisin ve cbf sonrası hic zorluk cekmezsin ama artcılı bineceksen dl daha konforlu sanirim ikisinide deneme sansın olursa en dogru kararı verirsin.

ikisinide sıfır alcagını düşünerek cevap verdim ;)

caglarboy
19 Nisan 2014, 00:51
NC750X sahipleri motorunuzdan memnun musunuz merak ediyoruz:)

gulenkiz
22 Nisan 2014, 00:30
selam arkadaşlar. ben artçıyım. teknik bilgilere cahilim :) bu yaz için 2 haftalık bir avrupa turu planlıyoruz. uygun motor arayışındaydık. hedefimiz cbf 600'dü ama beğendiklerimizin satılmış olduğunu görünce hedeften saptık. bugün temiz bir nc 700s için el sıkıştık gibi bir şey. satın alma işlemleri perşembe yapılacak, yarın ise kapora vereceğiz. motoru alacak olan arkadaşım daha önce scooter kullanıyordu, scarabeo. onunla samsun'a gidip gelmişti. bugün yeni bizimdir artık diye sevinirken, bir motor kullanıcısı bize nc 700s uzun yolda eziyet olur dedi, içimize kurt düştü.

başlıkta çok sayfa var, biraz göz gezdirdim ancak çoğunlukla 700x hakkında konuşuluyor sanırım. 700s ve uzun yol performansı hakkında yorum yapabilecek olan var mı acaba? gerçi yarın kapora vereceğimiz için cevap yetişecek mi bakalım :)

teşekkürler :)

zenon
22 Nisan 2014, 09:18
selam arkadaşlar. ben artçıyım. teknik bilgilere cahilim :) bu yaz için 2 haftalık bir avrupa turu planlıyoruz. uygun motor arayışındaydık. hedefimiz cbf 600'dü ama beğendiklerimizin satılmış olduğunu görünce hedeften saptık. bugün temiz bir nc 700s için el sıkıştık gibi bir şey. satın alma işlemleri perşembe yapılacak, yarın ise kapora vereceğiz. motoru alacak olan arkadaşım daha önce scooter kullanıyordu, scarabeo. onunla samsun'a gidip gelmişti. bugün yeni bizimdir artık diye sevinirken, bir motor kullanıcısı bize nc 700s uzun yolda eziyet olur dedi, içimize kurt düştü.

başlıkta çok sayfa var, biraz göz gezdirdim ancak çoğunlukla 700x hakkında konuşuluyor sanırım. 700s ve uzun yol performansı hakkında yorum yapabilecek olan var mı acaba? gerçi yarın kapora vereceğimiz için cevap yetişecek mi bakalım :)

Bu işin sonu yok o arkadasın dedigini alsanız mesela cbf1000 biride cıkar paneuropan ver der onu alsan goldwing var der yok onla gidilmez endurp alin der bu boyle uzar. Burda onemli olan senin beklentindir sele sert gelirse bir yastık alırsın altına rüzgar sert gelirse yavas gidersiniz uzun yolda önemli olan sorun suz motor ve az yakmasıdır bence bu nedenle nc x yada s fark etmez hakkını verecektir. Çok daha kotu motorlarla cok uzun artcılı geziler yaptım ama artcılı olarak tecruben yoksa once test edin derim yoksa edirneye varmadan mızmızlanmaya başlarsanız o yol bitmez suren içinde sizin içinde :D

ferdinandd
22 Nisan 2014, 18:03
Selam arkadaşlar, bu yaz 2 haftalık bir Avrupa turu planlıyoruz.
Uygun motor arayışındaydık, bugün temiz bir nc 700s için el sıkıştık gibi.
Motoru alacak arkadaşım daha önce scooter kullanıyordu, scarabeo. onunla samsun'a gidip gelmişti.
Bugün NC bizimdir artık diye sevinirken, biri bize NC 700S uzun yolda eziyet olur dedi, içimize kurt düştü.
700S ve uzun yol performansı hakkında yorum yapabilecek olan var mı acaba?

NC S' te yüksek süratlerde kullanıcının rüzgar yemesi haricinde uzun yola gidilemeyecek hiçbir sebep yok içiniz rahat olsun.

Hani ben yavaş gidemem mutlaka yüksek sürat derseniz, ebay de bolca ön cam alternatifi var bir tane alır takarsınız olur biter :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------

Beyler Zorunlu Trafik Sigortasında İstanbul için 400 liradan uygun fiyat alamadım.

Bi öneriniz varmıdır yoksa yapıştırayımmı yarım milyarı :mrgreen:

aloavera
22 Nisan 2014, 22:19
merhaba arkadaşım S için bir tecrübem yok ancak X kullanıcısıyım. Uzun yol planında X tavsiye ederim, nedeni ise S serisi motor naket tarzında şehir içi daha uygun olur kanısımdayım ve cüssesi X e göre daha küçük.
X ile geçtiğimiz yaz 2 haftalık istanbul çıkışlı ege, akdeniz gezisi yaptım 3000km üzeri artçım ile beraber uzun yolda kesinlikle topcase ve yan çantalara ihtiyacın olacak. Gezimizde artçımla birlikte hiçbir şikayetimiz olmadı oldukça keyif aldık. tavsiye edebilirim.

mbuyuk
23 Nisan 2014, 01:16

geç kalmadıysak şayet
hazır çantalı full donanımlı, yola hazırını verelim size :rendeer:
http://i.hizliresim.com/ZNJ10g.jpg (http://hizliresim.com/ZNJ10g)
http://i.hizliresim.com/6R860E.jpg (http://hizliresim.com/6R860E)

totize
24 Nisan 2014, 10:45

NC 700 S le bir yılda 16 bin kilometre yaptım (balkanlar, ve Türkiye boydan boya)hiçbir sorun çıkarmadığı gibi yakıtı da ekonomik. rüzgar camı tavsiyemdir. artçı konforu biraz zayıftır ki ben hep artçılıyım. tek dez avantajı yıllık vergisidir.

gulenkiz
25 Nisan 2014, 15:20
geç kalmadıysak şayet
hazır çantalı full donanımlı, yola hazırını verelim size :rendeer:

valla aldık motoru, nur topu gibi bir nc 700 s'imiz oldu :) cbf 600 de hep favorimizdi, sizin motor da eminim hemen alıcı bulur. herkese yorumları ve yardımları için çok teşekkürler.

DARKSTAR54
25 Nisan 2014, 15:25
hayırlı olsun...

ferdinandd
29 Nisan 2014, 12:47
Öhö Öhöööö :jocolor:

Hadi bi muhabbet, paylaşım... dönmüyor bari arada bir öksürün yaşadığınızı bilelim arkadaşlar ::huuuh::

RuzgarSA
30 Nisan 2014, 23:35

Hadi bi muhabbet, paylaşım... dönmüyor bari arada bir öksürün yaşadığınızı bilelim arkadaşlar ::huuuh::
sen ne ara nc s aldın :P hayırlı olsun bakalım :)

TheArcheus
04 Mayıs 2014, 00:00
arkadaşlar nc 700 için arka zincir korumalıklı çamurluk üretimine başlıyoruz . ebayden v.s minimum 300-700 tl arasına bulabiliyorsunuz . boyalı ve garantili 150 tl ye satışını yapmayı düşünüyorum .düşünen arkadaşlar özel mesaj ile ulaşabilir .yakında daha detaylı paylaşım yaparım . aşağıdaki modeli üreteceğiz

http://www.ebay.com/itm/181345878425

zenon
05 Mayıs 2014, 08:43

Valla ya sen ne ara nc aldın :D hayırlı olsun :D

caglarboy
06 Mayıs 2014, 01:11
Hocam daha önce böyle bir çalışman olmuştu sanırım alanlar da oldu ama pek yorum göremedim, bu sefer daha farklı mı yapacaksın?

http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/112834-honda-nc-700-arka-camurluk-yapim-asamalari.html

Bir de şöyle bir model var kesinlikle su sıçratmıyormuş. Videosu ve satış linki aşağıda. İngilizce site bulamadım, zaten resimler belki fikir verir diye koyuyorum:

http://www.youtube.com/watch?v=h8dF7IvymRc&feature=youtu.be

http://automoto.kr/shop/goods/goods_view.php?goodsno=16199&category=045001036

Bence buna benzer bir tasarım da olabilir. Yanlız biraz uzun olmuş motora çok yakkışmamış. Senin örnek diye gösterdiğin ise çok iyi korur mu bilemedim. İkisinin arası bir model olsa aslında. Doğru modeli örenek alırsan çok kişi bu ürünü senden alır baya bir hayır duası alırsın diye düşünüyorum. Fikrimi paylaşmak istedim, merakla bekliyorum.

TheArcheus
06 Mayıs 2014, 02:03
Hocam daha önce böyle bir çalışman olmuştu sanırım alanlar da oldu ama pek yorum göremedim, bu sefer daha farklı mı yapacaksın?

http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/112834-honda-nc-700-arka-camurluk-yapim-asamalari.html

Bir de şöyle bir model var kesinlikle su sıçratmıyormuş. Videosu ve satış linki aşağıda. İngilizce site bulamadım, zaten resimler belki fikir verir diye koyuyorum:

http://www.youtube.com/watch?v=h8dF7IvymRc&feature=youtu.be

http://automoto.kr/shop/goods/goods_view.php?goodsno=16199&category=045001036

Bence buna benzer bir tasarım da olabilir. Yanlız biraz uzun olmuş motora çok yakkışmamış. Senin örnek diye gösterdiğin ise çok iyi korur mu bilemedim. İkisinin arası bir model olsa aslında. Doğru modeli örenek alırsan çok kişi bu ürünü senden alır baya bir hayır duası alırsın diye düşünüyorum. Fikrimi paylaşmak istedim, merakla bekliyorum.

daha önce denemiştim evet ama yetersiz koşullarda , ne nc kullanan birini ne kalıbını bulamadım , deneme yaptım ama haliyle uymadı . hyosung motorum oldugu ıcın hyosunga üretim ve satış yaptım ,ama yine hayat şartları engel oldu . şimdi profesyonel olarak gerekli mekanı ve tum ekıpmanları temin edip orjinal modeller üzerinde ve daha gelişmiş tekniklerle çalışmaya başlıyorum .üretimi vakum tekniğiyle yapıp reçinenin daha eşit ve hava kabarcığı kalmadan dağılmasını sağlıcaz ve oto boyası kullancaz . sırayla piyasası olan tüm modellerin kalıplarını getirmeyi düşünüyorum .
nc için sipariş verdiğim modele gelecek olursak . tekeri en fazla saran modellerden biri koruma konusunda gayet yeterli olacaktır .

ferdinandd
06 Mayıs 2014, 02:18
Sen ne ara nc s aldın :P Hayırlı olsun bakalım :)

Valla ya sen ne ara nc aldın :D hayırlı olsun :D

Nası ya, 4-5 aydır aranıyorum sağda solda siz yapmayın bari :mrgreen:

İşten güçten vakitsizlikten niyetlendiklerimin hepsi ışık hızıyla satılıyordu,

iki üç hafta önce falan heralde ultra pimpirikli bi arkadaşın ilanını gördüm, kaçırırsam üzülürdüm, yemişim işi gücü dedim düşünmeden yapıştırdım :cherry:
Benimde tek temennim hepimize hayırlı olması, kazasız belasız kullanmamız, gerisi boş zaten, saolun beyler :rendeer:

caglarboy
06 Mayıs 2014, 02:22
tamam hocam, sadece parçanın fotoğrafına bakmıştım, sonradan motor üzerinde takılı haldeki fotolara baktım gerçekten lastiği baya örtüyor gibi, ben de şimdi iyi koruma sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle sonbahara girerken ben de almayı düşünüyorum o zamana kadar zaten seri üretime geçmiş olursun muhtemelen:). Ön çamurluk uzatma ve radyatör koruma gibi parçalar da yapmıştın sanırım onlara devam ediyor musun, nasıl temin edebilirim?

TheArcheus
06 Mayıs 2014, 04:43
tamam hocam, sadece parçanın fotoğrafına bakmıştım, sonradan motor üzerinde takılı haldeki fotolara baktım gerçekten lastiği baya örtüyor gibi, ben de şimdi iyi koruma sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle sonbahara girerken ben de almayı düşünüyorum o zamana kadar zaten seri üretime geçmiş olursun muhtemelen:). Ön çamurluk uzatma ve radyatör koruma gibi parçalar da yapmıştın sanırım onlara devam ediyor musun, nasıl temin edebilirim?

o parçaları ben yapmıyorum ama yapan kişilere yönlendirebilirim . metal uzamanlık alanım değil:)

ferdinandd
06 Mayıs 2014, 19:27
Beyler bu orta sehpa işini herkes sipariş verip bekleyerek mi çözdü :silent:

Anında kavuşmamızın bi yolu yordamı varsa bilelim :cherry:

Bilindik bazı Alman firmalarıda üretmiş ama Honda orjinali varken neden onları tercih edeyim ki mesela,

aranızda bu konuyu tecrube eden oldu mu, farkları nedir, birebir ise direk alınabilirler heralde :silent:

Birde yerli birebir orjinalini taklit edenler var, fiyatları biraz daha cazip gibi ama endustriyel seri değil kaynakçı dayı garantili sanırım bunlara nekadar güvenebilirim, sorun yok derseniz buna da hemen ulaşılabilir...

Sizlere danışmadan aceleye getirmek istemedim ama orta sehpa lüksünü bir yıla yakındır çok özledim, feci kavuşasım var :mrgreen:

Sürekli elim F5 te, dikkatle takipteyim :cherry:

papirus00
09 Mayıs 2014, 15:47
Beyler bu orta sehpa işini herkes sipariş verip bekleyerek mi çözdü :silent:

Anında kavuşmamızın bi yolu yordamı varsa bilelim :cherry:

Bilindik bazı Alman firmalarıda üretmiş ama Honda orjinali varken neden onları tercih edeyim ki mesela,

aranızda bu konuyu tecrube eden oldu mu, farkları nedir, birebir ise direk alınabilirler heralde :silent:

Birde yerli birebir orjinalini taklit edenler var, fiyatları biraz daha cazip gibi ama endustriyel seri değil kaynakçı dayı garantili sanırım bunlara nekadar güvenebilirim, sorun yok derseniz buna da hemen ulaşılabilir...

Sizlere danışmadan aceleye getirmek istemedim ama orta sehpa lüksünü bir yıla yakındır çok özledim, feci kavuşasım var :mrgreen:

Sürekli elim F5 te, dikkatle takipteyim :cherry:

Facebook ta Waytake die bir gurup var. ordaki eleman kendi imal edip satıyor. ben gidon ve ayna yükseltici aldım. Sağlam adamdır. iletişime geç işinşi çöze

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------

Did marka zincir ve dişli seti almak istiyorum, benimkisi icene uzadı. Değiştiren oldumu aranızda. Öneri ve fiyat lazım.

ferdinandd
09 Mayıs 2014, 18:37
Facebook ta Waytake die bir gurup var. ordaki eleman kendi imal edip satıyor. ben gidon ve ayna yükseltici aldım. Sağlam adamdır. iletişime geç işinşi çözer[COLOR="Silver"]

Did marka zincir ve dişli seti almak istiyorum, benimkisi icene uzadı. Değiştiren oldumu aranızda. Öneri ve fiyat lazım.

Tesekkur ederim, araştırırken o sayfayada denk gelmiştim ama neyin ne olduğunu kullanıcısından öğrenme taraftarı olduğumdan bi sorayım dedim :)

DID zincir sahteciliği konusunda Barkın Bayoğlu' nun yanlış hatırlamıyorsam bir önceki programında uyarısı vardı ve distribütörünün kim olduğunu nereden nasıl alınacağından falan bahsetmişti. Bu konuyu önemsemek lazım çünkü ben bile kaç kez bikaç bin km sonrası baklası kilitlenen şakır şakır eden sözde DID zincirler gördüm :)

caglarboy
10 Mayıs 2014, 00:31
Çok acil bir sorum olacak motor koruma demiri taktıracağım yarın, kafamda 3 seçenek var,

anes motorun kendi üretimi powerdevil marka demir 300 tl:
http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=1732

hepco&becker 545tl:
http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=1790

ya da sw motech 445tl:
http://www.motosikletaksesuarlari.com/SW-Motech-Honda-NC700-X-S-Koruma-Demiri-Crashbar-Honda-NC700-X-S-SBL-01-132-10000-B_7580.html

bu modelleri kullanan arkadaşlardan motorsikleti koruma, boya kalitesi ve de sis farına uygunluk açılarından yorum yapabilecek olan varsa çok sevinirim yarın taktırmayı düşünüyorum.

ferdinandd
10 Mayıs 2014, 01:34
Çok acil bir sorum olacak motor koruma demiri taktıracağım yarın, kafamda 3 seçenek var,

anes motorun kendi üretimi powerdevil marka demir 300 tl:
http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=1732

hepco&becker 545tl:

ya da sw motech 445tl:
http://www.motosikletaksesuarlari.com/SW-Motech-Honda-NC700-X-S-Koruma-Demiri-Crashbar-Honda-NC700-X-S-SBL-01-132-10000-B_7580.html

bu modelleri kullanan arkadaşlardan motorsikleti koruma, boya kalitesi ve de sis farına uygunluk açılarından yorum yapabilecek olan varsa çok sevinirim yarın taktırmayı düşünüyorum.

Power Devil' in kaynak kalitesi, metal profilin et kalınlığı, montaj sonrası şasi temas bölgesinin şasiye zarar vermeyeceğini... ... düşünüyorsan

bence bu model en kullanışlı olan model. ( Tasarım olarak benzeşen bu ürünü Givi' de üretiyor! Güven verir bi duruşu var )

Özellikle yan yatmalar için depodan açıklığıyla da diğerlerinden koruyucu olur diye tahmin ediyorum.

Mümkün olabildiğince bağımsız üç nokta bağlantısı ile darbe şasiye diğer demirlere oranla nispeten geniş dağılıyor, emiliyor diye tahmin ediyorum.

Tahmin ediyorum diyorum çünkü hiçbirini hesaplamadım :mrgreen:

Ayrıca motosikletle çok bütün duran bi tasarımı var, fakat bu zevk tabi kişiden kişiye deişir :)

Umarım hiçbirimize sağlamlığını denemek nasip olmaz :)

caglarboy
10 Mayıs 2014, 01:43
tesekkur ederim cevap için, baya bir okudum konuyu ortalardan itibaren. Daha önce sorularıma üşenmeden cevap veren twili nickli arkadaşın givi yerine keşke sw motech alsaymışım aceleye geldi şeklinde bir yorumunu gördüm. İbre biraz sw motech e kaydı açıkçası ama hala kararsızım. Powerdevil bir tık da olsa aşağıda kalite olarak. Ama kesin karar vermedim henüz.

@twili 700 ü sattın mı? 750yi kullanmaya başlayınca görüşünü yazacaktın. Biraz tüyo alabilir miyiz senden:)

CEM.
10 Mayıs 2014, 02:33
Arkadaslar merhabalar.

Konuyu 3er 5er az cok takıp ettım fakat su kesıcıye gırme ısı problem oluyormu ?

surusunuze engel olup sızı rahatsız ettıgı durumlar oldumu ?

nc700de 5500de gırıp sanırım nc750de 6500de kesıcıye gırıyor ?

120 130kmde hızdakı suratlarda kac lt yaktıgını soyleyebılırmısınız ?

ferdinandd
10 Mayıs 2014, 02:46
Arkadaslar merhabalar.

Konuyu 3er 5er az cok takıp ettım fakat su kesıcıye gırme ısı problem oluyormu ?

Abi ben henüz 1000 km civarı kullandım ve kesinlikle devire dikkat etmiyorum, gazı açmam gerektiği yerde açıyorum, vitesi değiştir hissini alınca atıyorum... normal günlük kullanım işte :)

Üstelik şehir içi 1. viteste evden işe kadar gittiğimi bilirim :mrgreen:

Bu durumlarda bile ben hiç kesiciye girmedim.

Bu durumu ben doyumsuz insanoğlunun sınırları zorlama, hep daha fazlasını isteme... gibi bazı zayıflıklarına bağlıyorum.

5500 rpm' de girmiyor diye düşünüyorum, çünkü gözümün kaydığı kadarıyla zaman zaman ben 5500 lerde seyrediyorum zaten :silent:

120-130 km/h gibi bi sürat 6. vites 4000 devire bile denk gelmiyor olabilir diye tahmin ediyorum :silent: Bu durumda ne yakabilir ki, minimumun bi tık fazlasını yakar herhalde :silent:

CEM.
10 Mayıs 2014, 02:57
Tesekkur ederım cevabın ıcın acıklayıcı oldu :)

Bu motor bazen aklımı celıyor fakat kullanmadan yınede karar vermıyecegım .

tahmınım 130km stabıl hızda 4lt gıbı bı yakıt dılımıne ulasır.

nc700 X sadece nedense kırmızı olanlar hosuma gıdıyor. Herhalde psıkolojık olarak multıstradaya benzetıyorum :)

adiren
10 Mayıs 2014, 10:44

hepco&becker 545tl:

Ben daha bayiden çıkmadan hebco&becker taktırmıştım. Bence çok yakışıyor. Kalitesi, işçiliği tartışılmaz bile. Alta doğru uzanan çıkıntıya da sis farı tam istediğim gibi oldu. Şık ve fonksiyonel. Yanlardan motorun şaseye bağlantı yerine monte ediliyor, önde gaga altında birleşiyor. Bir kere yan yattı motorun hiçbir yeri yerle temas etmedi. Ha eğer diğer model olsun diyorsan sw motech tercih etmelisin bence.

Arkadaslar merhabalar.

6000 de devir kesiyor. 1-2 kere 4. viteste sollama yaparken oldu bende. Tam geçtim derken motor gaz gidiverdi :) Ama doğru vites kullanımında karşılaşmazsın diye düşünüyorum. Zaten o devirlerde kullanacak bir motor değil bence NC

120-130 km/h aralıklarında, uzun yolda, agresif olmayan bir sürüşte 3,6-4 lt/100 km civarında olur (top case'li, artçısız sürüşte).

erro
11 Mayıs 2014, 00:22
kefil olabileceğim temiz bir motosikleti sevdiğim bir abimiz satmakta...sen kimsin de kefil oluyosun diyenler olabilir haklı olarak:) belki bilenler çıkar diye şeyettim...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2013-model-siyah-aksesuarli-tertemiz-nc700x-acil-163902107/detay

dyavol-77
11 Mayıs 2014, 00:40
Abi ben henüz 1000 km civarı kullandım ve kesinlikle devire dikkat etmiyorum, gazı açmam gerektiği yerde açıyorum, vitesi değiştir hissini alınca atıyorum... normal günlük kullanım işte :)

Üstelik şehir içi 1. viteste evden işe kadar gittiğimi bilirim :mrgreen:

Bu durumlarda bile ben hiç kesiciye girmedim.

Bu durumu ben doyumsuz insanoğlunun sınırları zorlama, hep daha fazlasını isteme... gibi bazı zayıflıklarına bağlıyorum.

5500 rpm' de girmiyor diye düşünüyorum, çünkü gözümün kaydığı kadarıyla zaman zaman ben 5500 lerde seyrediyorum zaten :silent:

120-130 km/h gibi bi sürat 6. vites 4000 devire bile denk gelmiyor olabilir diye tahmin ediyorum :silent: Bu durumda ne yakabilir ki, minimumun bi tık fazlasını yakar herhalde :silent:
130 km/h-6 vites-4000d/dk,bu motor 6000d/dk'da kesiciye girerse ; 6.vites-6000d/dk'da 195 km/h son hızı mı var???....

ferdinandd
11 Mayıs 2014, 03:32
130 km/h-6 vites-4000d/dk,bu motor 6000d/dk'da kesiciye girerse ; 6.vites-6000d/dk'da 195 km/h son hızı mı var???....
Aga ben 100 kmh üstü otomobil bile kullanmıyorum, ama bikez 120 küsur görmüştüm arabamla :bounce::mrgreen: Yani muhtemelen hiç son hız görmiycem NC mde :cherry:

Gel gelelim bugün denedim 5500 de girmedi, 6000 de de girmedi... daha da denemedim yazık günah, herhalde redline da falan giriyordur :silent:

Redline da kesiciye girmeyen motosiklet varmı onu da bilmiyorum ki :silent:

ectuna
11 Mayıs 2014, 10:31
Bir sonraki motorum olarak düşündüğüm için sayfanızı takip ediyorum. İnazuma var bende.
Koruma demiri ve orta sehpa için sitenin eski ve sevilen bir üyesi olan İrfan Usta dan faydalandım. Çok da memnunum.
Pek çok üye arkadaşımızın da faydalandığını biliyorum. NC ler için ürettiği ürünler uygun mu bilmiyorum ama danışmakta fayda var kanaatindeyim.

http://www.irfmotor.com/

kendisine sitedeki telinden ulaşabilirsiniz.

piyanist_irf (http://www.motosiklet.net/forum/members/piyanist_irf-84896.html)

twili
11 Mayıs 2014, 12:42
tesekkur ederim cevap için, baya bir okudum konuyu ortalardan itibaren. Daha önce sorularıma üşenmeden cevap veren twili nickli arkadaşın givi yerine keşke sw motech alsaymışım aceleye geldi şeklinde bir yorumunu gördüm. İbre biraz sw motech e kaydı açıkçası ama hala kararsızım. Powerdevil bir tık da olsa aşağıda kalite olarak. Ama kesin karar vermedim henüz.
@twili 700 ü sattın mı? 750yi kullanmaya başlayınca görüşünü yazacaktın. Biraz tüyo alabilir miyiz senden:)

700'ü sattım. 750'de 3.000 km bitti bile. Bu hafta içerisinde bir hocamın sitesinde inceleme yazısını yazacağım. Ama genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Koruma demiri için çok yorum yapamıyorum. Ben genelde Trax yan çanta ve Motech elcik koruma ile kullandığım için devirsem bile motosiklet yere değmiyor. :)

zenon
12 Mayıs 2014, 12:49
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t31.0-8/10271202_686955234695298_2921521789166577608_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31.0-8/10010436_686955254695296_4117734659489266881_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31.0-8/10265574_686955281361960_4026694858143895442_o.jpg

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t31.0-8/10320918_686955311361957_7081655694411272552_o.jpg

Anesten orjinal diye verilen demir muhtemelen PowerDevil denilenden bu demiri tercih etmeyin 1 yıllık kullanımda bu hale geldi...

papirus00
12 Mayıs 2014, 16:40
Aga ben 100 kmh üstü otomobil bile kullanmıyorum, ama bikez 120 küsur görmüştüm arabamla :bounce::mrgreen: Yani muhtemelen hiç son hız görmiycem NC mde :cherry:

Gel gelelim bugün denedim 5500 de girmedi, 6000 de de girmedi... daha da denemedim yazık günah, herhalde redline da falan giriyordur :silent:

Redline da kesiciye girmeyen motosiklet varmı onu da bilmiyorum ki :silent:

6200 de devir kesiciye giriyor.

caglarboy
13 Mayıs 2014, 00:11
zenon hocam geçmiş olsun can sıkıcı bir durum, motorun arka plastiği de yerinden çıkmış sanırım, sonradan takabildiniz di mi o parçayı sorunsuz. Motora da zarar verebilirmiş yani. O zaman iyi ki sw-motech almışım diyorum koruma demirini.

Bu arada kırmızı nc750X için topcase arayışına başladım kafam çok karıştı motorun rengi çok güzel vişne çürügü rengi ama gel gelelim aksesuar uydurmak çok zor. Hepco becker xplorer ya da sw motech trax güzel ama hem azcık küçük hem de fiyat demirler, sırtlık falan derken 1500tl yi buluyor fiyat. Bunlar dışında önerebileceğiniz model var mı trekker güzel gibi görünüyordu ama yakından inceleyince malzeme kalitesi pek iyi gelmedi bana.

ferdinandd
13 Mayıs 2014, 04:33
Anesten orjinal diye verilen demir muhtemelen PowerDevil denilenden bu demiri tercih etmeyin 1 yıllık kullanımda bu hale geldi...

Aga geçmişolsun o nasıl oldu öyle ya :/

Bu olay yaşandığı an yükleme durumun nasıldı, yol şartları neydi... sırf merakımdan soruyorum gözüm korktu :/

Yavruda bişey yok galiba sadece tırnak atmış gibi duruyor sen kendin mi çıkardın, fotoğraflardan çok net okunmuyor olay :/

Tekrar geçmişolsun, daha beteri olmamış ya tek derdimiz demir olsun. Uyarı için çok saol.

zenon
13 Mayıs 2014, 09:11
Eyvallah beyler topcase o ara 1 KG sucuk 1,5 lt su vardı :D baska birsey yok zaten topcasi 2 ay olmadı aman aman doldurmadım. Motoru alirken demir uzerindeydi nasil kullanıldı bilmiyorum ama motor 1 yasında 17000 km de yinede boyle birsey olmamalıydı bence. setten gectim sertte gecmedim ama küt etti kırıldı arkadan gelen arkadas fark etti o fark etmese arka tarafı koparıp alcaktı muhtemelen. arka kapafın tırnaklarını kırdı biri yolda düşmüş digerini japonladım yerine taktım şimdilik sorun yok gibi...

Burda sıkıntı içi su almış ve paslanmıştı. Saglam demir saglam cantadan daha önemli sanirim :D

twili
13 Mayıs 2014, 10:21
Eyvallah beyler topcase o ara 1 KG sucuk 1,5 lt su vardı :D baska birsey yok zaten topcasi 2 ay olmadı aman aman doldurmadım. Motoru alirken demir uzerindeydi nasil kullanıldı bilmiyorum ama motor 1 yasında 17000 km de yinede boyle birsey olmamalıydı bence. setten gectim sertte gecmedim ama küt etti kırıldı arkadan gelen arkadas fark etti o fark etmese arka tarafı koparıp alcaktı muhtemelen. arka kapafın tırnaklarını kırdı biri yolda düşmüş digerini japonladım yerine taktım şimdilik sorun yok gibi...
Burda sıkıntı içi su almış ve paslanmıştı. Saglam demir saglam cantadan daha önemli sanirim :D

Çanta konusunda bu yüzden Trax'ı tek geçiyorum. :) Hatta bazıları çanta olarak Trax'ı beğenmediği halde onun demiri ve alt tablasını alıp üzerine başka çanta takıyorlar.

hamiwi
15 Mayıs 2014, 16:17
Selam Arkadaşlar,

Geçen hafta 2012 model nc700 S aldım. Uzun zamandır bekliyordum bu günü :) motorumun herşeyinden menunum fakat benden daha eski kullanıcılarının önerileri varmı bakımları veya dikkat etmem gerkekn parçaları hakkında ?

ferdinandd
15 Mayıs 2014, 16:23
Selam Arkadaşlar,

Geçen hafta 2012 model nc700 S aldım. Uzun zamandır bekliyordum bu günü :) motorumun herşeyinden menunum fakat benden daha eski kullanıcılarının önerileri varmı bakımları veya dikkat etmem gerkekn parçaları hakkında ?

Hayırlıolsun, bende yeni 1-2 aylık S kullanıcısıyım, memnuniyetimin heyecanını halen bitiremedim :mrgreen:

Güzel günlerde kullan :rendeer:

Dikkat ettiğim bi nokta şimdiye kadarki motosikletlerimi yan sehpaya bıraktığımda rahatlıkla üç nokta basarak dengede durduğu aynı yerlerde NC üç noktayı basa basa kapı gibi oluşturamıyor.

Hatta belli yerlerde hiç durmayıp bırakır bırakmaz sağa yatıyor . Detay takıntısı bol olan biri olarak bana öyle geldiğini kesinlikle zannetmiyorum, dikkat etmeni önerebilirim :) Dümdüz zeminde veya sola eğimli zeminde hiç sorun yok :cat:

not: eleştirim X hakkında değildir :mrgreen:

hamiwi
15 Mayıs 2014, 16:40
Teşekkür ederim dostum sanki yaşadıklarımı gördün :)dün biraz yorgun argın motordan inerken hafif sağa eğimli bir yerde ayak tam açılmadı ve üstüme geldi. ben yere düştüm ama çok şükür tutabildim motoru :) Bu önerini tecrübeyle kendim öğrendim yani zor yoldan :)