Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
sezginkalkan
22 Nisan 2012, 18:14
Benden söylemesi, kesinlikle motosikletinin bir yerine ufakta olsa nazarlık al, yoksa ilk benim nazarım değecek :D Şaka bir yana hayırlı olsun..aklımda olan bir model, umarım sorunsuz kullanırsın
eralpt
22 Nisan 2012, 23:57
Birdenizci
Bugün akşam 9 da bostanci isiklarda parkedip bekleyen sen miydin?? Baya bir bakistik hatta durup motor hakkında konusacaktim ama vazgeçtim.. Sanki sana benziyor gibiydi.. :)
canekin
23 Nisan 2012, 21:18
Motorunuz hayırlı olsun.
Artık bu motor aklımda kazındı çıkmıyor. bir şekilde almak lazım.
aynen bende cbf ile başladım geçen sene ve bugün itibariyle ilan verdim bakalım geriside gelirse şahane olucak.
Yanlız şu çanta demiri ve koruma demiri mevzusu çok muhim.
Eğer alırsam ve hala olmazsa bunlar valla nette ki detaylı aksesuar fotoğraflarına dayanarak hatta belki daha geniş kapsamlı koruma demiri ve çanta demiri yaptırmak zorunda kalırım lakin benim arka çanta olmadan yaşamam neredeyse mümkün değil çünkü eşimin eşyaları hep benim çantada, genelde akşam iş çıkışı onu işinden vs. alıyorum. o yüzden çanta acil bir ihtiyaç.
birdenizci
24 Nisan 2012, 01:16
Alışırsınız umarım. Ben şahsen cesaret edemezdim ama bu şekilde sorunsuz motor kullanan çok...
Haklısınız, dünden bugüne bile çok farkım var. çabuk adepte oldum galiba :mrgreen:
sıfır motor bir süre kullanım sorasında birazdaha yakınlaşır yere.. koltuk esnemesi ve amartisör payı....
Esneyecekmi bilmiyorum ama galiba benim boyu en azından geri geri gitmek için birazcık uzatmam gerek... :cherry:
Benden söylemesi, kesinlikle motosikletinin bir yerine ufakta olsa nazarlık al, yoksa ilk benim nazarım değecek :D Şaka bir yana hayırlı olsun..aklımda olan bir model, umarım sorunsuz kullanırsın
Çok teşekkürler, Allah daha iyilerini sizlere nasip etsin... Nazara inanırım, ilk fırsatta yakışıklı bir boncuk takacağım :cat:...
Birdenizci
Bugün akşam 9 da bostanci isiklarda parkedip bekleyen sen miydin?? Baya bir bakistik hatta durup motor hakkında konusacaktim ama vazgeçtim.. Sanki sana benziyor gibiydi.. :)
Aynen :cat: keşke dursaydın. istanbula da çok büyük derler hani... bir arkadaşımı bekliyordum 5-10 dakkaya gelince pendik tarafına uzadık oradan... malum maç mevzusuna millet sapık gibi araba kullanıyordu...
Motorunuz hayırlı olsun.
Artık bu motor aklımda kazındı çıkmıyor. bir şekilde almak lazım.
aynen bende cbf ile başladım geçen sene ve bugün itibariyle ilan verdim bakalım geriside gelirse şahane olucak.
Yanlız şu çanta demiri ve koruma demiri mevzusu çok muhim.
Eğer alırsam ve hala olmazsa bunlar valla nette ki detaylı aksesuar fotoğraflarına dayanarak hatta belki daha geniş kapsamlı koruma demiri ve çanta demiri yaptırmak zorunda kalırım lakin benim arka çanta olmadan yaşamam neredeyse mümkün değil çünkü eşimin eşyaları hep benim çantada, genelde akşam iş çıkışı onu işinden vs. alıyorum. o yüzden çanta acil bir ihtiyaç.
Çok teşekkür ederim @canekin... Akla kazınmayacak gibi değil meret :) hayırlısı olsun...
Benim içinde koruma demiri, orta sehpa, çantalar kesinlikle acil ihtiyaç zaten... henüz ortalarda yoklar bekliyorum mecbur... Aynı durumdayız taşıma sıkıntımı ön bagaj ve sırt çantası ile şimdilik geçiştirmeye çalışıyorum, ama olacak gibi değil... Alışmışım cbf den 46lt bagaja zor geliyor :)
eralpt
24 Nisan 2012, 01:20
Hay allah durmadigima üzüldüm şimdi.. Gerçekten ıstanbul da kocaman derler ben kaski çıkartınca ki 2 saniyelik bakismamizdan sen olduğunu tahmin ettim :))
Neyse kismet başka zamana artık.. Nasıl olsa karsilasiriz buralardayiz demek ki..
birdenizci
24 Nisan 2012, 02:01
Dün işlerden fırsat buldukca ağzım kulaklarımda gezdim dolaştım. Adapte olmam sandığımdan da kısa sürecek onu anladım...
İlk benzin uyarısını bugün öğlen gördüm... yanıp sönmeye başladığında 305 km yol almıştım. çoğu kısmını şehir içerisinde yavaş kullandım. tekrar depoyu 335 km de doldurdum bu sefer 53 TL ye fulledik. İşin özeti harbiden benim cbf den "birazcıkın" fazla yakıyor :thumleft:
http://img84.imageshack.us/img84/6016/fotografv.jpg
Rodaj döneminde çok devirli kullanmıyorum, gerçi doğrumu yapıyorum tam çözemedim... Arasıra yolu bulunca kasmadan devrinde hızlanmasına izin veriyorum tabi :bounce:...
En çok sevdiğim durumlarından biri trafikte yürüme hatta emekleme hızında bile dengeli gidebilmem... CBF de gidonla çok oynardım bunda hiiiç öyle hareketlere gerek yok... 2. vitesi çok seviyorum istanbul trafiğine bire bir diye düşünüyorum.... trafikte binek araçların çoğunun aynalarının üstünden gidonu kurtarması ayrı bi güzelmiş (doblo tiplari hariç)...
Tem de (2.çevre yolu) artık rahattt rahhat en sol şeritte gidiyorum :mrgreen:. İş-ev gereği hergün 1.köprüyü kullanıyorum. O kadar rüzgar olmasına rağmen bizimkisi bugün istifini hiiiiç bozmadan köprüden geçti...
Şimdilik selametle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------
Hay allah durmadigima üzüldüm şimdi.. Gerçekten ıstanbul da kocaman derler ben kaski çıkartınca ki 2 saniyelik bakismamizdan sen olduğunu tahmin ettim :))
Neyse kismet başka zamana artık.. Nasıl olsa karsilasiriz buralardayiz demek ki..
Kısmet denk geleceğiz elbet, buralardayız... :mrgreen:
Ramazan Can
24 Nisan 2012, 07:38
sesini bi dinlemek lazım bu motorun.....
karaeser
26 Nisan 2012, 18:42
sesini bi dinlemek lazım bu motorun.....
Tork devreye girmeye başladığında muazzam bir sesi var, düşük devir yada rolantide birşey duymuyorsunuz.
birdenizci, hayırlı olsun motosikletin. Ben de ilk başlarda kornaya yabancı kaldım. Önceki motosikletlerimde korna olduğu yerde sinyal vardı. Yavaş yavaş alışmaya başladım, benim motosiklette 800km'de şu an. Alışmak gerçekten vakit alıyor. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Bu arada kasko için MRT sigortayı tavsiye ederim. Oldukça güzel fiyat aldım kendilerinden. Ergo'dan yapıyor sigortayı, tüm sorduğum sorulara cevap verdi kendileri. 1.350 TL'ye taksitli bir şekilde kaskomu yaptırdım. Bilginiz olsun.
Ramazan Can
26 Nisan 2012, 18:53
şuan değil ama ilerleyen zamanda nc 700 alırsam şaşırmayın... ama şuan xj6 gönlümde yatan... hondadan çok çektim hep bir adım geriye bakınca alma d,iyorum... neyse forumun takibindeyim.... 10 000 - 20 000 ler görelim bakalım ne olacak sonuç..... ama kısmet olursa sizin motorlarınız ayağa kalktığımda yakından incelemek isterim....
Sepetçioğlu
26 Nisan 2012, 19:57
Honda bu motoru benim için üretmiş :queen: aradığım tüm özellikler var :cat: Özellikle düşük devirlerdeki torku ve yakıt ekonomisi, fiyatı da gayet iyi. İnşallah ikinci motorum olur :)
sezginkalkan
30 Nisan 2012, 22:33
Vay be,, biz Honda'ya mail attık, indirim durumu olabilimi? olursa bunun taliplisi çok olur diye..Şimdi fiyatına baktım 21.000 olmuş...Ters tepiyor demekki :D
Vay be,, biz Honda'ya mail attık, indirim durumu olabilimi? olursa bunun taliplisi çok olur diye..Şimdi fiyatına baktım 21.000 olmuş...Ters tepiyor demekki :D
Aynen, şimdi bende baktım. 'X' 22.000'ken, 'S' 22.900 olmuş. Bu zam işini iyice sapıttıklarının kanıtı sanırım, hangisine ne yapacaklarını şaşırdılar.
karaeser
30 Nisan 2012, 23:31
Bu ne saçmalıktır yahu, S neden X'den pahalı oldu anlamadım? S daha mı fazla tutuldu acaba X'e göre, yada S daha çok satıldı diye mi?
S alsaydım bugün satsam karlı satarmışım be :)
eralpt
30 Nisan 2012, 23:41
Aynen, şimdi bende baktım. 'X' 22.000'ken, 'S' 22.900 olmuş. Bu zam işini iyice sapıttıklarının kanıtı sanırım, hangisine ne yapacaklarını şaşırdılar.
22000 değil ki
Fiyat
Model Tavsiye Edilen Fiyat (TL)
NC 700X 21.000
________
03 Mayıs 2012, 21:23
http://img838.imageshack.us/img838/5424/2012hondanc700s03.jpg
NC 700S aldım şimdilik 100 km yaptım, selesinin sertliği dışında oldukça memnunum. Fiyatı 22,900 TL değil ama, 250TL zamlanmış.
http://img440.imageshack.us/img440/2349/nc700s.png
Sanırım site çalışma saat'ine denk gelmişim, göz atarken fiyatlar belirttiğim gibiydi ilk olarak.Daha sonra düzeltilmiş olmalı :)
Arkadaşlar integra yı alan deneyen var mı aramızda?
motorcu48
04 Mayıs 2012, 14:33
o yağ göstergesi ne iş?
yavuz selim
06 Mayıs 2012, 01:01
ulan hangı motur begensem hakkında bılgı bulamıyorum ne iş ya
selam arkadaşlar. nc 700 kullanan arkadaşların tecrübelerini aktarmalrını beklerim. malum yeni motor lakin kim ne gözlemlediyse paylaşsın lütfen.
benim 2.500 km oldu kullanmaya başlayalı. ilk büyük motorum olduğundan çok derin bir karşılaştırma yapamayacagım (ilk motorum cbf 150 ) çabuk alıştım kullanımı kolay rahat bir motor. yakıt tasarrufu çok çok iyiymiş diye konuşuluyor. 4.5 lt 100/km ortalama benim yaktığım yakıt.(ist. tafikte) sizce nasıl bir değer bu oran ? bunun altında kullanan varmı
açaba arkadaşlar?
TATLIHIZ
07 Mayıs 2012, 23:24
Bi araba 100 km/3.50 Litre benzin yakar motor arabadan cok yakıyormus :S
dweios
08 Mayıs 2012, 16:11
hangi araba istanbul sehirici trafiginde 3.5 lt yakıyor?
Kullanıcısı degilim motosikletin ama istanbul trafigi icin gayet güzel bence
2move
08 Mayıs 2012, 16:59
Bi araba 100 km/3.50 Litre benzin yakar motor arabadan cok yakıyormus :S
böyle bir araba varmı?
ushuaia
08 Mayıs 2012, 17:54
yakıt tasarrufu çok çok iyiymiş diye konuşuluyor. 4.5 lt 100/km ortalama benim yaktığım yakıt.(ist. tafikte) sizce nasıl bir değer bu oran ? bunun altında kullanan varmı
açaba arkadaşlar?
ilk bikac dolumda 4,2 - 4,1 lt gibiydi yakitim. su an en son 3,76 lt/100 km. istanbul trafigi.
zenon
08 Mayıs 2012, 18:23
Deponun yerindeki bagaj kullanımı kolay mi?
ushuaia
08 Mayıs 2012, 18:25
Deponun yerindeki bagaj kullanımı kolay mi?
kullanimi kolay ve son derece kullanisli
rapidhacker5
08 Mayıs 2012, 23:03
cbf150 kullanmis birine onerirmisiniz ? 35000 km spacy 2000 km cbf150 tecrubesi olanlara.birde ders alacak
ushuaia
08 Mayıs 2012, 23:30
Ben oneririm. Kontrolu kolay bir motor. Agirligini hissettirmiyor. Motoru agresif degil.
ilk bikac dolumda 4,2 - 4,1 lt gibiydi yakitim. su an en son 3,76 lt/100 km. istanbul trafigi.
:santa: bende bi sorun var heralde, çok mu agresif kullanıyorum acaba?
valvole
08 Mayıs 2012, 23:47
cbf150 kullanmis birine onerirmisiniz ? 35000 km spacy 2000 km cbf150 tecrubesi olanlara.birde ders alacak
Cbf 150 ile 10 bini tamamla, sonra cbf 250 kullan bi 10 bin km kadar, sonra 2 silindirli 250 cc bi motoru 10 bin km kullan, sonra tek silindir 600 cc bir motorla 15,20 bin km tecrübe edin. Sonra belki kullanabilirsin :silent:
Bu şakaydı tabiki :) Trafik tecrüben var galiba. Eğer boyuna da uygunsa motor seni zorlamaz diye düşünüyorum.
ushuaia
08 Mayıs 2012, 23:48
Olay gaz kolunda bitiyor bence. Onceden yuksek devirli motor kullandiysan aliskanlik olmus olabilir. Sehir icinde 3000-4000 devir arasinda vites degisimi cok uygun gibi gorunuyor.
canekin
14 Mayıs 2012, 22:53
Arkadaşlar, neredeyse her sabah bağdat caddesi erenköy starcbucks ın önünde beyaz bir nc700x görüyorumm.
sahibi burada mıdır acaba ?
karaeser
17 Mayıs 2012, 18:34
Motosikleti çalıştırınca gösterge sönüyor.. Yakın zamanda motosikletimle alakalı bir güncelleme yazmayı düşünüyorum. İlk günlerin acemiliğini attım üzerimden, 1.800 km üzerinde yol yaptım. ABS'ye bayıldım, her kuruşunun hakkını veriyor bu frenler. ABS devreye sokmayacaksın, asıl motorcu sokmaz falan diye yazıyor forumlarda hep ama gönüllerdeki motorcu olamadığımdan ve ciddi bir kaza esnasında olacağımın garantisi de olmadığından ben herkese ABS'yi tavsiye ediyorum. Frenlere asılınca motosiklet sapıtmıyor, kuru yaş her havada gönlünce asılabiliyorsun :)
pistolpitt
17 Mayıs 2012, 18:42
Motosikleti çalıştırınca gösterge sönüyor.. Yakın zamanda motosikletimle alakalı bir güncelleme yazmayı düşünüyorum. İlk günlerin acemiliğini attım üzerimden, 1.800 km üzerinde yol yaptım. ABS'ye bayıldım, her kuruşunun hakkını veriyor bu frenler. ABS devreye sokmayacaksın, asıl motorcu sokmaz falan diye yazıyor forumlarda hep ama gönüllerdeki motorcu olamadığımdan ve ciddi bir kaza esnasında olacağımın garantisi de olmadığından ben herkese ABS'yi tavsiye ediyorum. Frenlere asılınca motosiklet sapıtmıyor, kuru yaş her havada gönlünce asılabiliyorsun :)
Bu biraz da alışkanlık. ABS ye alıştıgım için kardeşimin ABS siz motorunda arkayı hep kaydırıp tehlike atlatıyorum. ABS candır, istediğiniz kadar frenlere asılma lüksünüz var.
eralpt
18 Mayıs 2012, 02:25
120 ile viraja yattiniz farkettiniz ki o viraj aslında max 80 lik.. Virajın içinde yatmis yardirirken her iki frene var gücünüzle asilabiliyor olmak paha bicilemez. :)
Abs iki defa ciddi anlamda hayatımı kurtardı o yüzden abs nin önemini yaşayan bilir.. Yaşamayan da motorda abs olmaz saplantısı ile giderken bi yere garfield oluverir..
maxi97
18 Mayıs 2012, 03:35
120 ile viraja yattiniz farkettiniz ki o viraj aslında max 80 lik.. Virajın içinde yatmis yardirirken her iki frene var gücünüzle asilabiliyor olmak paha bicilemez. :)
Abs iki defa ciddi anlamda hayatımı kurtardı o yüzden abs nin önemini yaşayan bilir.. Yaşamayan da motorda abs olmaz saplantısı ile giderken bi yere garfield oluverir..
sırf bu yüzden bu motoru alırım. az yakıp çok kaçıyor resmen. 2 yan çanta ve yollar benim... 2013 kışında ikinci ellerini kovalarım...
WOLKANWOLKAN
18 Mayıs 2012, 09:18
abs kazık frende kıçını sallamaz motorun ve düz akar, abs siz motorda bunu becermek için kombine frende ustalaşmak gerekir. ancak usta olmayan birisi veya her ustanın her zaman aynı beceriyi göstermesini, her panikte aynı tutumu sergilemeyecği aşikar olduğuna göre usta motorcu bile abs li de rahat eder. usta olmayan da usta motorcu gibi fren yapabilir. yeterki panik frende asıldığında yine kombine bassın.
Mimar-arc
18 Mayıs 2012, 17:48
Arkadaşlar.. lütfen motoru kullananlar detaylı bilgi versin , paylaşsın..
benim gibi bu motoru almayı düşünenler için:
Kullanım kolaylığı ?
Frenler ?
sesi ?
son hızı ?
rüzgar çok rahatsız ediyormu ?
vs. vs..
ushuaia
18 Mayıs 2012, 18:13
Arkadaşlar.. lütfen motoru kullananlar detaylı bilgi versin , paylaşsın..
benim gibi bu motoru almayı düşünenler için:
Kullanım kolaylığı ?
Frenler ?
sesi ?
son hızı ?
rüzgar çok rahatsız ediyormu ?
vs. vs..
Kullanım kolaylığı: scooter gibi
Frenler: simdiye kadar kullandiklarimin icinde en iyi frenler (vstrom, f650cs, ktm640, caponord, klx250)
sesi: ben cok sevdim. kisiye gore degisir
son hızı: denemedim (max 140 gordum)
rüzgar çok rahatsız ediyormu: tur camiyla bile cok konforlu degil (1,85 boy)
Mimar-arc
18 Mayıs 2012, 18:48
ushuaia teşekkur ederim.. cbr600 f ile Nc700 arasında kararsız kaldım.. tabiki fiyat olarak Nc700 ağır basıyor.
ushuaia
18 Mayıs 2012, 18:51
ushuaia teşekkur ederim.. cbr600 f ile Nc700 arasında kararsız kaldım.. tabiki fiyat olarak Nc700 ağır basıyor.
tarzlari da farkli bence. ben simdiye kadar hep enduro kullandim, su an ikisinden birini sec deseler cbr600'u dusunmem bile.
Sonunda bir tane egzoslu bir video yapıldı, yoshi'li hiç fena değil bence.
http://www.youtube.com/watch?v=I8IYMpnWjUY&feature=related
beni çok ama çok şaşırtan bir makine diyebilirim...eski bir ST1300 pan european kullanıcısı olarak bisiklet gibi geldiğini söylemeden edemeyeceğim...çocuk doğunca model olarakta eskiyen pan european'ımı satıp son bir yıldır hala da kapının önünde duran ve arasıra kullandığım PCX 125 scooterla idare ediyordum ki, eşimin de çok beğenmesiyle NC 700X aldık...rodajı 2 gün önce bitti bakımı da yapıldı....kısaca özet geçmek isterim; yol tutuşu çok iyi (f650 den iyi diyebilirim) hızlanması yerinde, düşük ve yüksek devirlerde çevirdiğiniz gaz size yeterli cevabı veriyor. yakıta gelince hemen bugün yaptığım alışverişi aktarayım; 10.6 LTx4.34tl=46TL kdv si 7.02 :) 280 km..... yani 10.6 litreyle 280 km gidiyorsa 100 km de kaç litre yakar gibi basit bir oran hesabı yapalım: 3,78 litre......100 km de 3.78 litre yakıyormuş demek ki :) fazla yakıyor diyen arkadaşlara bisiklete binmelerini tavsiye ediyorum..700 lük çift silindirli 6 vitesli 63 NM torklu 50 beygir makineye bineceksiniz 100 km de 3.78 litre yakacaksınız ve çok yaskıyor diyeceksiniz öyle mi? hayatınızda motora binmemiş olmanız lazım...herneyse diğer artı ve eksilerine geçeyim ben :) depo yerine bagaj olması fena değil, ama benzin alırken selenin altında kalan depoyu açmak ve benzin almak istiyorsanız artçınızı indirmek zorundasınız :) öndeki bagaj büyük boyutttaki bir kaskı çok rahat alıyor...arka kuyruk yapısı biraz kısa.yani yandan bakınca öne göre arka taraf kısa duruyor, görsel açıdan az da olsa rahatsızlığım var, ama arka çanta tablası takıldığında bu sorun ortadan kalkacak :))) aksesuar sorunu var, eğer arka çanta tablası bulanınız alanınız varsa haber versin hemen alayım :) yerden yüksek oluşu dengesini daha da güzelleştiriyor, emsalleri olan bmw f650, transalp ( ki artık yerine bu makineler geldi) vs. makinlerle kıyaslayınca donanımları (aksesuar bile dahil edildiğinde) özellikleri ile fiyatından dolayı hepsini geride bırakır...başka makinelerle kıyaslamakta dolsayısıyla doğru olmaz....bazıları fiyatını aksesuar da eklenince çok bulmuş ama bir F650 yi aksesuarlı almaya kalkın bakalım fiyatı kaça geliyor, bir V-stromu full almaya kalkın bakalım fiyatı kaça geliyor....kısacası : honda NC 700X alınır mı? hemde gözü kapalı, hiç düşünmeden....
cihhan
26 Mayıs 2012, 13:45
Vay arkdaş çok güzel motor bu gün Yükseliş honda izmir şubesini aradım motoru 1 ay sonra teslim ederiz diyolar :) talep çokmuş. Ama fiyatıda çok aslında 19-20 olsamış güzel olucakmış. Neyse bana depo kapağının arkada olması bi tuhaf geldi uzun yolda yolda durmadan gideceksen artçıyı indirmek zorunda kalıcan veya yükünü boşaltmak zorunda kalıcaksın(Arkaya yük atarsan tabi) Neyse sonuç itibari ile istediğim motor kullanıcılarını aradım çok menmun olduklarını söylediler ushuaia nın da dediği gibi bir süre sonra yakıt düşüyormuş. Umarım alabilirim valla çok istiyorum yazda geldi. Denizlide motorcuları görünce içim kıpır kıpır oluyor :D Peşlerine araba ile takılasım geliyor vallhül azim :) Bakalım motoru habersiz almayı düşünüyorum yoksa herkez karşı çıkıyor ya neyse hadi hayırlısı kullanıcı yorumlarını takip ediyorum gözüm üzerinizde :)
birdenizci
31 Mayıs 2012, 16:08
@AREN hayırlı olsun, keyifle kullanmanızı dilerim...
Bende henüz arka çanta almadım, araştırmadayım, birlikte alabiliriz :)
Ne renk aldınız acaba?
brooklynnn
31 Mayıs 2012, 16:23
abs nasıl oluyor da motoru kaydırmıyor ?
zenon
31 Mayıs 2012, 17:28
Ama yazı okumaktan içim çıktı :D resim yokmu beyler :D
Syanur
31 Mayıs 2012, 17:48
abs nasıl oluyor da motoru kaydırmıyor ?
Güleyim mi şaşırayım mı soruna...:sunny:
brooklynnn
31 Mayıs 2012, 17:56
kardeş doğduğun an mı öğrendin abs ne demek ? sistemin nasıl çalştığını merak ediyorum
saçma sapan mesalar atana kadar bilgi vermeyi deneseydin keşke
ABS'nin başlıca görevi zaten kaydırmadan frenlemeyi yapmak.. Bunun ardından da kombine fren güvenli fren bilmem ne fren o fren bu fren bla bla bla.. gibi benzer terimler kullanılan bir yığın frenleme sistemleri mevcut..
Öğrenim doğuştan itibaren değil elbet yalnız az buçuk ilgi ve odaklanma sonucu araştırma adı verdiğimiz bir verim oluşur hani biliyor musun? orasını bilemem.. ve bu araştırmalar sonucu yine az buçukda olsa bilgi-birikim toplanmış olur.
Örneğin bakabilirsin en basitinden.
http://tr.wikipedia.org/wiki/ABS_fren_sistemi
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO